Blabbeliblabb

Nu sitter jag på samhället och jobbar på för fullt. Det här är min enda riktiga lektion idag då vi ska få på en föreläsning om kriminalitet sedan. Den håller på mellan 13-15, eller 13-16. Hmm, varför kan de inte ta reda på när den slutar? Jag som ska plugga matte med morfar och har sagt att jag ska vara där typ vid 16. Ska ju inte äta där heller vilket betyder att jag åker hem runt 18 >.< hoppas jag är snabb på att förstå idag.

Denna vecka har varit väldigt slapp, en lektionsfri dag och alla lektioner som vi har haft har varit slappa. Liksom eget arbete å så :/ Ändå känns det som att den går långsamt, iaf mer än vad stressiga veckor gör.

Klagoord:
Jag är arg på fransk manikyr. Det vita åker ju bort på en gång! Det är ju inte lönt att manikyra sig i typ 30 min för att sedan på morgonen, efter ungefär 9 timmar, se att det flagnar bort på nagelspetsen :(
Linda som är vår svenskalärare, och typ bäst av alla lärare, ska ha barn. Grattis! Men detta betyder ju att vi inte kommer ha henne i svenska C eller i Projektarbetet om vi vill projekta om lag och rätt :(

Då säger jag godnatt

image167

Idag har jag varit duktig, förutom de saker jag kryssat i på min "att göra lista" har jag läst till s. 92 i engelskan och kollat igenom andragradsfunktioner till matteprovet. Förhoppningsvis är jag mattesnille efter morgondagens lektion och torsdagens plugg med morfar. Hoppas på ett VG på detta prov för jag vill hålla kvar det VG som jag har nu.

Sen så tittade jag på tv, bl.a. gossip girl. Fastnade inte riktigt för det, förstod inte vad det gick ut på de första 30 minuterna. Känns om om det bara kommer handla om massa skitsnack mellan olika grupper, precis som alla andra serier ungefär. I huvudet på Gynning var lite läskigt. Jag har alltid tittat snett på folk som är helt inne i en religion men nu så tyckte jag att känslan verkade ganska mysig på nått sätt :/ Dock tyckte jag att hon var lite jobbig när hon sprang runt på ett torg skrikandes "I love you too!"

Att göra

Jag gör som Christine, gör en lista över det jag behöver göra :)

Onsdag:
Straffrätt - förundersökningskungörelse [X]
Torsdag:
Samhällskunskap - s. 212-235 (Lag och rätt) [X]
Fredag:
Spanska - en jädra massa saker [ ]
Historia - info om medborgarrättsrörelser i USA [ ]
Matteprov - plugga till [ ]

Andra viktiga saker:
Läsa ut engelska boken  "The NO. 1 Ladies' Detective Agency. v.8 [ ]
Läsa ut svenskaboken "Snabba Cash". v.14 [ ]

Fantasin på topp...nooooot!

Vad blir det för mat?

Jo, jag är kreativ och gör vitlöksbröd. Köpt på lidl och bara att skjutsa in i ugnen.

Jag är världens dåligaste människa känns det som

Imorse fick jag skjuts till skolan i pappas jobbil :D Den är fräsch :P Det visar sig dock att första lektionen är inställd, andra lektionen är fritt arbete och tredje lektionen fixar vi ledigt på. Det skulle betyda att jag börjar min lektion, spanska, kl halv 2. Och vett ni vad, alla mina klasskompisar skolkar från den. Inte vill jag sitta ensam där och vara rädd i 1h 20 min. Alldeles själv också. Sedan skulle jag ju ha bild och sluta 16:30. Känns som två lektioner som inte är av det viktiga slaget. Men usch vad jag har dåligt samvete. Jag har skolkat en gång förut, det är den gången jag kommer ihåg iaf. Och förra gången jag var det just från spanskan, kommer ihåg hur misstänksamt Keles tittade på mig, frågade ut bara mig om varför jag inte varit där.

Jag vet inte hur man beter sig när man inte är i skolan när man ska. Hur gör man när man kommer tillbaka? Att vara sjuk och att skolka är två saker jag är dålig på. 

Får se om jag ändå smiter iväg till bild&form för att rita klart. Jag tänker ju alltid att just när jag är borta så kommer det hända ngt jätteviktigt på lektionen. Därför har jag bokat om min tid hos doktorn till onsdagen på lovet istället. Kom fram till att jag inte kunde vara borta en onsdagsmorgon.

Jag kan ju alltid trösta mig med att alla duktiga i klassen, alla alltså, skolkar också. Det är alltid en tröst.

Nu ska jag plugga så det bara ryker om det.

Misslyckat

Oj nu är klockan visst halv 12 :O Jag känner att jag har kommit in i mina dåliga vanor nu, d.v.s. att somna efter 12 varje dag. Det var ju så jag INTE skulle göra.

Ikväll har jag gjort allt annat än att plugga. Hjälpt Christine med hennes bloggdesign (skulle vara kul med photoshop), ätit glass samtidigt som jag beskådat lite sångfåglar i American IDOL. De bra tv-programen som jag nämnde förut kollade jag typ inte på. Sitter ju här :P Men jag såg 5 min av Outsiders, 15 min av Design: simon och tomas, 10 min av Mina små bröst. Nu ska jag fixa mig iordning och sedan ska jag läsa spanska i sängen.

GODNATT image169

Ny i bloggvärlden

Nu har Christine skaffat blogg.
www.christinees.blogg.se är vad ni ska kolla in nu.
image165 

Jag kan allt om giraffer

image164

På bild&form ritar jag en giraff. Första steget var att skissa av en lite girafffigur. Steg 2 var att göra den mer mänsklig. Och steg 3, där jag är nu, är att lägga till bakgrund och eventuell pratbubbla. Jag har iaf lärt mig att rita en mänsklig giraff :P

Nu har jag fått lite musik som jag kan lyssna på och den är jättebra :) tack

Jag är såååååååå glad

För ikväll är det massor med bra på TV. Design: Simon och Tomas, Unga mödrar, Outsiders, Mina Små bröst, CSI NY, Andra Avenyn och Fråga doktorn. Den sistnämnda är ju den stora favoriten :)

Och jag älskar dokumentärer :)

Nu ska jag plugga lite så att det blir gjort.

Och så älskar jag flourtuggummin :D

StädarJenny

Jag är så lättad, det är över....Den där uppgiften förstörde min helg. Hur kan man må så dåligt av en uppgift? Hela helgen har jag gått å funderat på vad jag ska skriva. 0 motivation. Har bara varit gnällig mot allt och alla, till och med min vän bloggen.

Men nu e jag glad :D Känner mig en aning fri även om jag inte är det. Har grejer att göra.

Fats jag mår lite dåligt, bev illamående när jag städade. Insåg hur dammigt det var och var tvungen att lägga mig i sängen. Seriöst. Det är nog ingen som har dammsugit här på en månad. Men jag städade iaf. Skulle egentligen ha städat mitt rum men så tänkte jag: varför inte ta hela huset? Nu är det dammfritt :) Och min säng är ren, körde med en roller på lakanet då en tröja hade luddat av sig något enormt. Vädrade också då mitt rum luktade gammal tapet och unket. Oj vad jag längtar tills det målas om här, tapeterna ser då gräsliga ut. För 15 år sedan var de kanske fina men nu är de stötta i kanterna, gula och de som bodde här förut har haft tejpbitar på väggen som har skapat gula prickar. Yuck!

Hejdå alla små !

Min pappa har gått och blivit Tarzan

Detta utspelade sig för en dryg timma sedan: pappa kommer upp på mitt rum och frågar om jag kan komma ner och hälsa på hans nya tjej Jane. Självklart svarar jag: varför? Men efter mycket om och med går jag ner...där möter jag en liten dam...Alltså alla som pappa har haft efter mamma är korta. Skulle inte förvåna mig om hon röker och har hund också.

Nu ska hon vara här ikväll och laga mat. Kycklinggryta. Jag gillar varken kyckling eller gryta så får se om det är gott. Möjligheten finns ju.

Det här gick rätt bra och en anledning kan vara att hon har bruna ögon. Jag känner ofta förtroende för människor med den ögonfärgen. Okej, hon verkade ganska snäll också.


300

Inlägg nummer 300 ägnar jag åt något så fint som skolmaten. Idag serverades det chickybits...samma som i fredags. Det smakade gammalt och segt.


Finally done

Nu är jag äntligen färdig och det blev lite mer än en sida. Och om 5 timmar ska jag upp igen :(

Jag stör mig även grymt mycket på folk som inte vet vad som är skillnaden på än & en.

Imorgon måste jag:
♦Kolla förundersökningskungörelse ( vad i helskotta är det jag ska kolla?)
♦Skumma igenom en 600 sidors bok om Martin Luther King, den är på engelska. Samt en svensk bok också.
♦SOVA!
♦men först och främst så måste jag väl vakna.

Vad du inte ska och vad du ska göra

Don't drink n' drive, don't sleep while you work & don't do drugs!
And the most important one: don't turn the lights on when you don't need them.

Vad du kan göra är att kolla in den här videon. Jag trodde först det var på riktigt :P
Men det är en reklamfilm..för dumma poliser i L.A eller?

...fast bara 4 veckor kvar

Om fyra veckor sitter jag här med en massa godis, förhoppningsvis med markisen nervevad till max vilket betyder en skinande sol på en klarblå himmel. Ja bra väder! Hundvakt och massa lååååååååååånga promenader. Förlänger känslan av långa med många å:n.

Och imorgon är helvettesjävlafanskapet till debattinlägg klart. Jag har inte kommit någonstans. Jag har ingen åsikt om detta förbaskade ämne! Och jag hatar samhällskunskap! Block i min hjärna. Den har bestämt sig för att det inte går och kan inte ändra sig. Jag lovar att jag inte kommer någonvart och jag är såååååååå arg och älskar att använda många å:n.

image163

Ta bort blogg

Det känns väldigt frestande, är på så oootroooligt dåligt humör.

Föresten så förstår jag inte varför folk som bestämmer sig för att sluta blogga inte kan TA BORT sin blogg. Hatar att komma in på bloggar som man ser inte är uppdaterade sedan 2005.

Jahaja, hur har detta gått till?

Ehm jag blev addad av en tjej på msn. Lina heter hon. Hon fick min msn av en Pia. Känner varken någon som heter Lina eller Pia så jag undrar vart de har fått min msn ifrån. Flickan är inte så medgörlig heller, efter varje fråga jag ställer får jag svaret : hurså?

Trodde först att det var min lillebror som spökade men så verkar inte vara fallet.

Nu är jag både förvirrad och nyfiken.

Haha nu blockade hon mig och innan uppmärksammade hon mig på att det heter VIBB när man skickar en vibb. Jasså, det visste inte jag?
Nemen nu loggade hon in igen.
Och uuuuuuuuuut, jävla människa.

ngn som vet vem lina_cooling_@hotmail.com är?

:S


De - Dem- Dom

Jag läste en artikel om bloggare i aftonbladet nyss och tjejen som skrev störde jag mig en gnutta på.

Jag kan säga att jag stör mig på alla som inte vet hur man ska anväda orden DE, DEM och DOM. Enligt mig ska man inte använda dom när man skriver, vissa verkar dock tycka att det är okej nu för tiden.

I alla fall, i denna artikel använde hon först dem, men hon använde det i fel sammanhang. Hon skulle ha skrivit de. Sedan börjar hon skriva dom. Jag menar, en artikel i aftonbladet, i vilken tidining som helst, borde inte skribenterna veta när man ska använda vad?

DE gick ut på en promenad.
Jag ser skillnad på DEM faktiskt.
Sitter i matsalen och snackar: Usch vad DOM har saltat riset mycket!

Mitt i prick syrran!

Jag tror att min lillasyster känner mig väldigt bra, hon är nämligen den ända jag vet som kan köpa det godiset som jag tycker om. Bara godis som jag gillar ligger där i påsen och det händer ju aldrig, inte ens när jag köper själv :P Jag anser att när ngn köper godiset som man tycker om så betyder det att den liksom vet hur man fungerar. Den har lagt märke till vad man stoppar i munnen alltså.

image162
KOLLA IN HENNES BLOGG: http://slottetcops.blogg.se

Nu ska jag skriva om min debattartikel! Jag hatar detta, så omotiverad och ointresserad som det bara går. Jag försår inte problemet! Såhär bitchig och arg har jag inte varit på länge. Förlåt.

Träna, träna, träna jättemycket

Idag känner jag mig jätteplumsig, som en 500 kilos Jenny.  Det ska jag råda bot på...när det blir vår. Ska springa i skogen och ta promenader. Kanske till och med utnyttja träningscykeln som vi har hos mamma.

Tänk att ge sig ut i skogen när det är sol och fåglarna kvittrar. Samtidigt känner man att solen värmer upp kroppen. Mmmysigt. Det är så skönt att springa, promenader fungerar ibland men jag tycker att det tar för lång tid. Man bara går å går, tänker "snart är jag framme". Snart blir då en lååång tid. Springer man kommer man "dit" snabbt och det gillar jag. Orkar liksom inte vänta länge.

Föresten, när jag ändå snackar om hälsa så kommer jag att tänka på en sak jag funderat på idag. Jo, när jag ser smala människor tänker jag oftast att "åhh vad skönt det skulle vara att vara naturligt smal som hon, att det finns i generna". För det är ju inte alla som bantar sig smala. När jag tänkte på detta kom jag att tänka på feta människor. De framstår nästan alltid som korkade och som att de äter hela tiden, medvetande om konsekvenserna utan att bry sig. Sedan tjatar de om att de inte kan gå ner i vikt osv. Jag tycker jag har hört så mycket på hälsoprogram att man inte har anlag för att bli fet utan att det bara är hur man fostras att äta å så. Men, de som väger 400 kg, de måste ju ha anlag för det. För alla skulle ju inte bli så tjocka om de åt så mkt som de gör. Och om de finns de som är smala även om de kämpar för att gå upp i vikt, då finns det ju de som är tjocka med anledningen att de har anlag för fetma.

PS: fått ihop en sida på svenskan men nu kommer ju tankarna om det är bra eller inte.

Hur går det för mig?

Jag kan inte koncentrera mig, det har fastnat en köttbit mellan tänderna.

Hon är så söt min syssling Esther :) Fick träffa henne och Karin på nyårsdagen under deras besök i Sverige.
image163

Stelfrusen

Mina händer och fötter är frusna, handleden gör ont. Det är i blodådrorna från handleden till armbågen som det känns som om blodet frusit till is. Jag förstår inte varför eftersom det är varmt här, värmen är på som om det skulle vara mitt i vintern men det är ju typ + grader ute. Min hud är varm. Underligt är vad det är.

Måste bli klar med svenskan idag för om jag inte är klar ikväll kommer jag sitta på natten imorgon. Jag vet att det är så det kommer bli. Och jag hatar när det blir så, därför ska jag vara superduperduktig och jobba på som attan.

Ilska

Jag blir så arg och förvirrad! Hur kan lördag vara slut nu? Halva helgen har gått och det går för fort. Jag förstår mig inte på tiden. Ibland går den så långsamt, tex imorse trodde jag att det gått en timma då det bara gått 24 minuter. Nu är det kväll, bolibompa i full gång och snart middag. Och sen, hux flux, så är man trött och måste sova. BLÄ.

Jag har skakat hand med Sven Wollter

Jag satte mig vid TV:n och började titta på Jakten på lycka med Will Smith. Såg inte början men vad gör det, jag älskade den ändå. En fin historia. Nog en av favoritfilmerna nu måste jag säga :)

När den var slut åt jag lunch, spelade kort och fixade iordning mig. Man måste ju vara fräsch när man ska skriva uppsats. Duchade riktigt ordentligt, rakade benen, skrubbade kroppen, filade fötterna och smörjde in mig med sun-kissed bodylotion. Sedan fixade jag naglarna och bara lät allt fix sjunka in :P

Nu tittar jag på På spåret, Filip och Fredrik är med :) och så sitter Sven Wollter med sin dotter. Och jag har skakat hand med Sven Wollter :D

Ska väl börja skriva nu men det är så svårt att komma på något att skriva. Som tur var fick jag hjälp av far min så nu kommer jag väl iaf upp till några rader.

Ingen sömn under "Recident evil"

Sov 3 timmar i eftermiddags och orkade inte göra ngn svenska, men det blir imorgon det. Den här helgen har jag ingen ångest för att jag inte gör något, jag vill nämligen bara äta godis och se på tv. Självklart göra svenskan också.

Nu på kvällen har jag sett "Recident evil" med brorsan. Den var rätt bra, gick att hålla sig vaken :D Men nu måste man ju se fortsättningen så jag hoppas filmerna går på tv snart.
En sak jag tycker är dåligt är att gubben som pratar precis efter filmen säger att "äventyret slutar inte här" men kan han då inte upplysa om när de visar nästa film? Det skulle ju vara riktigt dumt om de bara visar ettan liksom :/

Nu ska jag soooova, mina ögon är helt slut, bara jag blundar så somnar jag.

Idétorka

Tråkigt tråkigt. Jag vill bli klar med svenskan. Ska skriva en debattinlägg om friidrott med rubriken "Vilket land tog guld?". Är väl inte så svårt att gissa att jag inte har en aning om vad jag ska skriva.

Och jag vill ha något att äta fast det är så svårt att bestämma vad. Eller så är det för att vi inte har något.
Det ligger en påse med annanas i vit choklad brevid min dator och jag äter av dem. Alltså jag mår illa av dem men ändå åker handen ner hela tiden.

Nu smiter jag ner och fixar lite krubb.15:11 Gissa vad jag hittade? domdomdomdoom...sill. Både inlagd i lök å annat mojs, senapssill och skärgårdssill. Det luktar julmat i mitt rum nu :P Föresten, av mitt luktsinne att dömma så fanns det hjortronsylt i kylskåpet, vad har man det till?

Det är något med vattnet här hos pappa

Jag är seg på morgonen, ligger ju 30 min innan jag går upp. Men här hos pappa har jag blivit ännu segare, ligger 40 min.

Och det värsta är nog att det tar evigheter att duscha. Hos mamma tar det högst 15 min att tvätta håret och sedan fixa benan och borsta håret och så. Då skyndar jag mig inte ens. Här hos pappa tar det typ ca 30 min! Jag försår inte vad det är alltså för jag försöker skynda mig, men det bara går inte. Vattnet är inte snällt, man måste stå jättelänge för att känna sig ren och när man väl torkar sig med handduken vill inte vattnet försvinna. Dock går det fasligt snabbt att få ut balsam ur håret här. En annan sak är att när jag ställer mig i duschen så känner jag mig jättesmutsig på kroppen medan håret fortfarande är nytvättat :S Hos mamma är det tvärtom.

Detta är stora problem vill jag säga. Det här vattnet känns ytligt på något sätt, och hur vattnet kan kännas ytligt vet jag inte.

Ytligt vatten = långsamt vatten som inte vill rengöra, som dessutom inte vill bli upptorkat.

Min torsdag

Mysig lunch på donken i slussen, mcfeast fullkorn meny och en äppelpaj. Man måste ju fira de dagarna man bara har en lektion.

Kl 13 var jag hos morfar. Gick smidigt att åka saltsjöbanan, sköna sittplatser :) Och jag hittade fram till morfars dörr också.

Pluggade matte hela eftermiddagen så på slutet var jag sådär lagom fokuserad. Huvudet dunkade matte.

Fick smarrig middag som Maggan hade lagat. Supergott vilket det alltid är hos dem. Lax i vinsås med pressad potatis och grönsaker. Det bjöds på efterrätt också :D Vaniljglass med stekt frukt, påminnde lite om äppelpaj med vaniljsås :)

Fick skjuts av morfar hem vid 19, så snällt så. Hemma väntade farmor. Shit alltså, jag äter alltid på donken när farmor är hos oss. Det har hänt typ 10 gånger.

Nu ska jag sova så att jag är pigg imorgon. Visst att det kommer lyckas när jag ska upp om 6 timmar :P

Och föresten jag ska kämpa som bara den i skolan denna termin.

En lugn morgon och kort skoldag

Jag höll mig vaken under filmen igår :D

Min buss går 09:26 och jag har massvis med tid på mig. Tänkte egentligen ta en buss som gick 08:58 så att jag skulle hinna förbi bibblan i N.forum, men så visade det sig att pappa kunde lämna den här i Ä istället :) Skönt med lite extra tid, fast snart får jag nog bråttom igen...Det brukar bli så. Men jag ska försöka att vara duktig.

Har bara en lektion idag, samhällskunskap (usch). Slutar 11:30 och sedan vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Ska äta någonstans, inte i skolan där det är biff stroganof. Ska i alla fall vara hos morfar vid 14 för att plugga matte. Där får jag nog middag.

Vaniljparfym

Äsch det känns som att jag måste skriva något mer. Har ju inte lagt in ngn bild idag vilket känns tråkigt.

Gillar min vaniljparfym. Var det inte den som jag sprayade på handtaget till syslöjden? Jag hatade Gunilla, en riktig gammal bitchtantsyslöjdslärare :P Och det är inte smart att säga till mig att man inte ska spraya parfym i skolan. Då går det som det går Gunilla.
image160

Nu ska jag se på film. Åh föresten jag har fått reda på att det finns tre hemliga toaletter på N.G. Det ni!

Nemen, då måste jag ju se Blood Diamond nu!

Ångest!

För det första: jag förstår inte det där med förundersökningskungörelsen som vi ska söka på på riksdagens hemsida :S Det blir inte lättare av att jag inte vet vad det är jag söker efter. Hur ska jag veta om jag kommit rätt?

För det andra: Jag har skjutit upp skolgrejerna ganska mycket och inser nu att jag inte kommer hinna kolla på Blood Diamond. Ne Shit, den ska ju vara tillbaka imorgon!!! Men herregud, hur ska jag lämna tillbaka den då? Jag orkar ju inte gå till forum och sen hela vägen tillbaka till skolan. Kanske får jag ta en tidigare buss, gå av vid forum och lämna den då? Men tänk om de inte har öppet?

Det var väl mina anledningar till ångest.

Till något helt annat, min säng. Jag har bäddat med ett satinbäddset jag fick i julklapp av F & F. Ser ut som värsta lyxsängen, som alla master bedroom de visar på tv :P Måste ta kort å visa alltså. Fast det blir imorgon, nu ska jag kolla på filmen :) Fast självklart kommer jag att sitta här en timma till och sega på msn och kolla runt på bloggar.
Blir säkert ett inlägg om hur dålig jag är som inte kan slita mig härifrån. Ska försöka undvika det.

Lågt blodsocker

När folk frågar hur det känns att ha lågt blodsocker vet jag inte hur jag ska svara. Det känns som att man är hungrig, känslan går från magen ända upp i gommen. Å så känner man sig skakig och även om man inte skakar så känns det så. Allt blir jobbigt, man känner sig oerhört slö. Sen så är det något annat också som jag inte kan sätta fingret på. Det kan vara så att jag hittade ordet eller beskriviningen i förrgår, men nu är det glömt.

Det kan ha varit att jag tänkte så att man känner sig hungrig bortsett från att kroppen inte skriker efter mat utan efter socker. Det är någon liten skillnad iaf :P

Under en period har jag haft högt blodsocker när jag testat, vilket jag gör morgon och kväll. Mitt blodsocker är oförklarligt, i vissa perioder är det jättehögt även om jag tar mycket insulin och rör på mig. Andra stunder är det lågt fastän att jag minskar insulindosen och rör mig mindre. Det är väl hormonerna som spökar.

En person som inte har diabetes ska ligga på ett blodsocker mellan 3-6. Runt där. När jag fick diabetes hade jag ett blodsocker som var för högt för att visas på mätaren. Någonting över 30.

I denna stund ligger b.s på 3,8 vilket inte är sådär jättelågt men eftersom min kropp under en tid haft en sån där "hög period" så tycker den att 3,8 är lågt. Det känns därför som att jag ligger på 2 eller så.

Jag minns en gång här hos pappa när jag läste inför något i skolan, jag kände att sockret var lågt men envis som jag är skulle jag läsa klart. Jag kände hur det blev lägre och lägre. Tillslut fick jag gå ner, kunde inte se någonting, allting var svart. Och det tog ett tag för synen att bli klar igen. Riktigt hemskt.
Jag har också blivit halvt medvetslös en gång, min första sommar som diabetiker. Låste in mig i friggeboden på landet och somnade. Under tiden blev blodsockret lågt och jag vaknade inte (det brukar jag göra annars). Jag vaknade av att mamma och pappa stod runt mig med en söt dricka, sängen var genomvåt av svett. Mamma hade knappt kunnat sticka mig i fingret för att kolla blodsockret då jag var så svettig. Känslan av att vakna upp efter det där var obehaglig. Det kändes som man sovit i flera veckor och vaknade upp någonstans i en helt annan tid än den då man somnade.

Nu ska jag ner å ta någon macka. Det här inlägget tog lååång tid att skriva och det för att jag inte kan koncentrera mig riktigt bra just nu :P

Kött i såser är inte min grej

Jag är livrädd för fett på kött. Jag skär bort precis allting som kan tänkas vara fett vilket blir typ halva köttbiten.
På senaste tiden har mamma och farmor börjat säga: Men så där kan du ju inte göra, det är ju fint kött!

Men vadå, jag kan ju inte äta fettkanten eller en liten sena. Jag hatar när kött knastrar när man tuggar. Fast det gör väl alla. Men jag tror ändå inte att det är många som skär bort så mycket som jag.

Min familj äter alltid upp allt på tallriken, men det gör jag aldrig. Hur lyckas de, kanske är det så att jag får bitarna som är fettiga? hmm, tål att tänkas på.

När man då stoppar kött i sås blir det ännu mer oklart vad som är vad. Jag föredrar sås vid sidan av :) Tsatsiki är mumsigt, kan ätas till allt. Undrar om det funkar till sushi :D Fast jag ska nog inte prova. Risken finns ju att det smakar pyton.

Föresten, dagens problem: jag skriver om aldrig till aldirg. Väldigt irriterande :P

Vad tycker du om Håkan Hellström?

Jag minns det så bra, tiden då jag lyssnade på Håkan hela tiden.
Jag minns så väl Hultsfred-05 då jag och Amanda stod och hoppade framför en sjungandes Håkan Hellström.
Men det där lyssnandet har försvunnit och orsaken är okänd. För jag älskar fortfarande Håkan och hans låtar :)
Jag tänker ofta att jag borde lyssna, ett litet klick på youtube och jag kommer höra honom, men det blir aldrig så. Föräns idag.

Vad tycker du om Håkan Hellström?
Visst har han inte världens renaste toner men det är ju det som är en av de bra sakerna. Han låter inte som alla andra.

En vän med en bil = en av mina favoritlåtar


Och jag måste bara säga...

Att imorse var jag så duktig att jag satte på ett smycke på min nagel. Jag kände mig så stolt att jag hann med det på den lilla tid jag hade på mig. När klockan var 8 stod jag fortfarande i morgonrocken och sminkade mig. Bussen gick 8:16 och jag hann med god marginal :D Hahah, det tar ju bara 30 sekunder att gå till bussen :P Men ändå, hår och kläder + nagelsmycke på 15 min, det kallar jag att vara effektiv.

Åter till nagelsmycket...Jag kommer till skolan och sätter mig vid skåpen i väntan på att gå upp till mattelektionen, den första lektionen. Då, i trappan tittar jag på min nagel och ser att nagelsmycket är borta! Efter 5 min i skolan!

Dumma :(


Tjatelitjat om skolan

Vi hade ingen starffrätt idag utan fick en uppgift att göra hemma istället. Borde göra den men nu har klockan blivit tre. Det betyder att det snart är sängdags. Alltså, efter 3 går klockan väldigt fort, det är inte så att jag lägger mig vid 6, absolut inte.

Natten till idag sov jag däremot mycket. Började kika på Blood Diamond kl 20. Hade bara sett första halvan av filmen i skolan men eftersom det var längesedan tittade jag om från början. Dock somnade jag innan klockan var 21. Det var längesedan jag inte somnade till en film. Måste kolla klart på filmen idag känner jag.

Men jag har ju arbeten att göra, spanska, matte, svenska och straffätt. Straffrätten tänkte jag faktiskt göra, och spanskan är inte alls svår då jag bara ska skriva ner på datorn och skicka till hon som jag jobbar med. Men svenskan skjuter jag upp tills helgen. Då ska jag även plugga matte om jag inte känner att jag kan det efter morgondagens pluggande med morfar. Föresten så förstår jag inte hur min morfar kan all matte som finns när han är 80 år...applåder!!

Och så måste jag klaga. Vi har fått hem våra omdömen men mina är hos mamma. Vill inte få reda på att jag ligger på vg överallt. Samhällskunskapen stör mest, det gick så dåligt sist och saken är det att det är så ointressant. Jag bokstavligen hatar att prata politik och hur samhället fungerar. Jag kan inte göra saker ordentligt där, jag finner ingen motivation och bara åhhh! Jag blir så arg!

Nu måste jag gå och få ut mina agressioner på samhällskunskapen. Det ska bli så otroligt skönt att slippa det i
3:an. Och slippa spanska, historia och matte också! Mitt skolliv kommer bli roligt :D

Heath Ledger död :(

Heath Ledger dog igår den 22/1.
Har inte sett så många filmer med honom men när jag såg Brokeback Mountain i höstas så blev jag kär. Filmen var så bra och gripande.
När jag såg att han var död tänkte jag: va?! det går väl inte, han är ju skådespelare.
På något sätt känns det som att de lever i en annan värld långt borta, det är som om de inte finns på riktigt.
Heath spelade mot Sienna Miller i filmen Casanova som hade premiär 2005

Den där grejen i nageln...

nagelsmycket alltså. Har fått höra saker om det idag. Båda två på spanska lektionen.

Tess sa typ: åhh du har också en piercing i nageln.
Jag trodde hon sett fel och råkat se att jag hade piercat mig i fingret. Men så var det ju inte :P

Charlotte: Vad är det där? Vad läskigt!
Jag förklarade att man bara borrade hål med en handborr, men det verkade inte avskräcka henne.

Jag har även fått höra att jag ritar bra och att jag har smala vader. Nej, mina vader är inte smala.

Nu ska jag nog se på Blood Diamond :D

Besök på statsbiblioteket

På historialektionen åkte jag och Sandra till statsbiblioteket. Vi skulle leta böcker till arbetet om medborgarrättsrörelser i USA 1945-1974. Det fanns bara tjocka böcker på engelska.
Det var ganska häftigt att komma in i biblioteket, det var så enormt. Böcker böcker böcker.

Efteråt åt vi lunch på Mc Donald's. Pengarna räckte dock bara till 2 cheeseburgare. Inte bra när man går i skolan till halv 5 :P Fast jag ska inte klaga, slapp pannbiffarna som skolan bjöd på :)


Happy happy & Rosa naglar + nagelsmycke

Åttonde gången gillt :P

Idag har jag skrivit 8 inlägg med detta inräknat. Och vet ni vad, jag har haft 41 besökar just nu. Det är väl inte så mycket tänker du, men för mig är det det. Har som mest haft typ 20 på en dag förut. Så jag är glad. Jag struntar i om KENZA hade sitt besöksrekord på 15 000 här om dagen :P


NAGELSMYCKET
image159

Tyvärr har fjärilen gått sönder, men jag har ju massa andra smycken också :) både guld och silver. Sen så tänkte jag bara prata om mina naglar, de går aldrig sönder. Missförtro mig inte, jag vill självklart att de ska hålla men det är så konstigt tycker jag, att de liksom förblir långa och tåliga. Mina tummnaglar brukar oftast gå av långt ner när de blivit en viss längd, men inte nu. Undrar vad jag har gjort för att de ska må så bra.

Nu måste jag ner å äta, känner att det behövs.

Godnatt ♥

Sötisarna <3

Jisses, det här blir mitt 7e inlägg idag. Känner mig konstig som skriver så mkt, å allt typ samtidigt också. Heh, jag är väl på skrivarhumör idag, eller jag har ju inte gjort någon svenska så jag är väl inte på skrivarhumör, utan blogghumör kanske.

Tog kort på kaninerna när jag kom hem och nu så laddade jag ju upp dem. Så, här kommer världens finaste kaninisar :)

image158

Bruna versus Blåa

Jag bara älskar bruna ögon! Ska skaffa linser när jag fyller 18 tror jag, då kan inte mamma säga nej längre, mohahah.
I högstadiet tjatade jag om bruna öhon hela tiden tror jag, har jag rätt?
image152 image153

Jag är inte helt missnöjd med mina ögon men bruna ögon är bara sååå snyggt! Alltså, aa jag finner inte ord för att besriva vad jag känner :P

image154 
haha, när jag ändå har laddat upp massa bilder kan jag ju visa vad jag hade på mig idag:
Linne : BikBok
Tröja : H&M
Byxor : Cheap Monday
Halsband : Hittade i mitt smyckeskrin, ingen aning om hur det hamnade där :S


Denna låt får mig så glad, eller danssugen rättare sagt :)

Mason VS Princess Superstar - Perfect

Lindsay Lohan brun

Livet kan då vara orättvist. Sådär brun vill jag också vara. Tänk om man bodde i ett varmt land och hade chans på att bli brun, tänk om man kunde bli sådär brun när man solade!

Jag vill ha sommar och i sommar ska jag verkligen sola sola sola...så re bara ryyyker om de!


Tony Irving snackar svenska

Hahaha

"kommer in i svänget"
"men det också finns positiv saker där"Nu ska jag skriva på min svenska. Blev jätteosäker på om den var bra eller inte när jag satt i skolan.

Hade ingen aning

Jag visste verkligen inte att Vincent är son till Roger Pontare :ODenna låt diggar jag till på morgonen, när den spelas på radion iaf och det är rätt ofta :)

Sicket väder!

Herregud vilket väder!

Imorse när jag gick till bussen blev jag helt vit, såg väl ut som en snögubbe. Jag var täckt med blötsnö. Snön var precis på gränsen till att bli regn. Usch! Det var halt också, 2 cm blötsnö :( Inte mitt favvoväder precis. Strumporna var genomvåta och håret blött, sminket rann lite.

Men när vi slutade skolan var allt borta vid N.G. Man behövde inte gå neråt bussen och tänka "vart ska jag sätta foten?" "är det halt här?" "Oj, där ser det isigt ut!". Allt hade smält, solen tittade fram och det kändes vårigt :D

Fast så kommer jag hem till Älta. Poff! och mina vårtankar var lika försvunna som äckelvädret var vid skolan. I Älta var det isigt och snöslasket var inte alls borta. På tomterna låg det snöplask och på vägen var regnsnöplask. På gångvägen hade vattnet frusit till is!

Hörde en fågel som pep sådär som de gör på våren och tänkte att fågeln var helt fel ute. Flyg tillbaka till Afrika och kom tillbaka när vi får det vårigt och skönt istället.


Bra och dåligt

2 veckor i skolan redan :O Nu börjar jag få ångest, för det är nu den riktiga skolan börjar. Arbeten hit och dit! På svenskan i torsdags gick Linda igenom vad vi ska göra fram till v.14. Sånna saker får mig stressad alltså. Varför var hon tvungen att gå igenom allt det för? Och hon förklarade ju allt så ingående också. Massa prat om ett hyllningstal som ska vara klart efter sportlovet. Åhh vilken ångest jag har nu.

Men här kommer lite saker jag är glad för:

+
Vi kanske ska vara hundvakt åt Celines kompis hund på sportlovet. Ligger faktiskt en bild på den på datan tror jag:
image148

+ Mamma fyller 50, jag 18 och Maggan 70 iår. Mamma tyckte att vi skulle åka på resa istället för att fira hennes dag med partaj. Kanske kan fira allihopa tillsammans pratade vi om. Inte mig emot!

image149 Lilla Ronja <3
image150 Och världens finaste Flingan <3

Ska nog ta söta bildrer på kaninerna imorgon :) kommer ju hem när det fortfarande är ljust ute...Sedan ska jag till pappa och vara där kommande 2 veckor. Träffar inte mina sötisar på 2 veckor alltså :(

image151
Sötaste kaninen på husdjurmässan :D

Orlando Bloom med ett roligt skatt

Igårkväll såg jag Da vinci koden istället. Men självklart somnade jag, som alltid. Och jag somnade typ där det var som mest spännande, vad jag tror iaf, för när jag vaknade hade de precis fått reda på vem som låg bakom allt. Eller så kanske det inte alls var så, aja :P I denna film mötte jag Ian Mckellen, eller Gandalf.
Imorse kom Celine in i mitt rum och sa att Mio min Mio fungerade på hennes DVD så jag testade på min och då funkade den. Jag fick alltså se filmen till slut. Dock hackade den på vissa ställen så att jag var tvungen att spola fram jättemycket.  I den filmen var Christoffer Lee med, Saruman alltså.
2 filmen med sagan om ringen människor :O Å förra helgen fick jag ju se Ian Holm i The Aviator. Nästa vecka kanske det blir en film med Orlando Bloom :P Tror att vi har The Calcium Kid faktiskt.

Föresten här är ett klipp med Orlando Bloom som Celine visade mig igår. Hihi, han är så gullig när han skrattar. Kolla klippet så förstår ni :D
What is your favorite vegetable? och Orlando: Hahahah. Det är det skrattet jag menar :P

Jag är fientlig...

...mot fisksätra.

Åhh!

Jag har väntat på den här filmen i flera veckor och nu när jag får den så är det sprickor i skivan! Familjen som hade den innan var dumma och problemiga sa bibliotikarien!

Allt som har med fisksätra att göra är jobbigt. Jobbigt folk (S.R) som låter hemskt eller förstör dvd-skivor.

Jag är arg på Fisksätraborna!

För tillfället iaf. Jag som hade börjat tycka om dem då de var de ända som hade filmen.

mine busskort

Jag måste bara säga att mitt busskort är läskigt. Eller jag kanske inte ska kalla det MITT busskort.

När jag satt och väntade på bussen vid halv 6 så kollade jag på kortet (ett blått kort). Då till min förskräckelse läser jag : Endast för resor i tjänsten. Jag blev jätterädd och kom på att det bästa var att ringa pappa när bussen kom så att chauffören skulle se att jag var upptagen i telefonen och då kanske överväga att inte fråga varför jag, en 17 årig tjej har ett busskort som man bara använder i tjänst. Han frågade mig inte, puh!

Jag gjorde om samma procedur när jag skulle hem. Ringde hem och Celine svarade. Jag sa åt henne att hänga kvar i luren och det fick hon göra ett tag. De innan mig tog sånn tid och Celine undrade nog varför jag bad henne att hänga kvar när jag inte sa något. Kunde ju inte säga att jag gjorde det för att jag var rädd för chauffören :P

Hejdo

Mio min Mio

När jag var liten hörde jag en massa saker om Mio min Mio då min dåvarande bästa kompis Pernilla älskade den filmen. Jag tycklte att hon gillade en massa coola filmer, och coola filmer var sånna som jag aldrig sett eller som jag bara sett hemma hos henne. De var så ovanliga. Några andra coola filmer var Den vita stenen och en Madicken film som spelades som en revy. Kommer ihåg hur barnen satt på en gungbräda och sjöng om köttbullar, eller hur det nu var.

Vad jag egentligen skulle säga var att jag ska se Mio min Mio nu. Har varit så nyfiken på vad den handlar om, tror bara att jag sett den en gång eller inte ens det. Och den måste ju vara okej då det är en Astrid Lindgren film :)

Efter mycket sökande har vi den nu här hemma, den fick skickas ända från Fisksätras bibliotek hit till Ä.bibblan :O På måndag kommer också filmen Blood Diamond.

Nu ska jag ägna mig åt filmen och äta wienerbröd, mitt nya lördagsgodis :)

image147


Middag med Christine

Sushi med Christine var trevligt. Tyvärr kan jag inte säga vart vi åt någonstans för det minns jag inte. Kommer bara ihåg att Sushi var en del av namnet ^^ Den låg vid T-centralen iaf, uppgång centralplan.

Det blev en bufé innehållande soppa, 16 bitar sushi och glass :D Det gick på 158 :- Väldigt god sushi tyckte jag, och soppan var också supergod :)

Mina favoriter är räkor och avokado, din?

http://www.samurai-sushi.se/

Dammsugaren dog

Ops, dammsugaren bara la av. Då går det inte så bra att städa liksom :/ Hann nästan med hela data delen och det var väldigt dammigt och låg en massa papper som inte var till någon nytta. Det är ett stort mysterium varför mina familjemedlemmar inte slänger undan sina papper.


Shit! Nu satte sammsugaren igång, bara sådär! Har ju tryckt på knappen i några minuter och ingenting har hänt. Nu bara satte den igång utan att jag rörde vid den :O


16:53

Nu la den av igen!
Min dammsugare suger. Det suger dåligt också när den väl fungerar.

Sushi!

God eftermiddag.

Klockan 18 ska jag möta Christine i slussen och vi ska äta sushimiddag. Jag är jättehungrig, har glömt bort att äta lunch. Har stått ända sedan typ 14 och fixat mig, dvs dushat, sminkat och lockat håret. Eftersom jag hade tid så lockade jag håret ordentligt. Men jag tror dock inte att mina lockar kommer sitta kvar så länge :( Hur får man dem att hålla, är det bara att ösa på med spray eller? Och, oj vad det blåser ute. Kanske är så att håret blåser av istället och jag slipper oroa mig för att lockarna försvinner pga dålig underhållning

Idag skulle egentligen jag och mamma ha städat då farmor, farfar, morfar och Maggan kommer imorgon på middag. Men mamma har inte kommit hem än, hon åkte halv 2 för att lämna celine på ridning. Antagligen bestämde hon sig för att gå i affärer tills Celine ska hämtas.  Ingen städning än alltså, desto mer imorgon :/ Min buss går 17:34 och om jag skyndar mig kan jag få all den jobbiga städningen klar. Jag känner på mig att detta är en av mina snabba dagar när det gäller att städa.

Och föresten pappa kom förbi med ett busskort till mig tidigare idag, ett företagskort. Han fick mig orolig när han sa : om någon frågar dig om kortet så be dem att ringa mig. Ska jag vara orolig om de frågar? frågade jag. Pappa svarar: Nej då. :S

Nu måste jag ringa mamma och meddela att jag inte äter hemma.

Nagelsmycke och heting

För någon dag sedan rotade jag igenom mitt smyckeskrin och fann massa roliga saker. Lyfte nämligen på en lucka och under den hade jag gömt en massa saker, fina galsband och sånt. Jag fann även mina nagelsmycken som jag använde i mellanstadiet - högstadiet. Tror att det var då i alla fall.

Idag fick jag lust att använda ett smycke för att se hur det såg ut. Borrade hål i min långa vänstra tumnagel och fäste sedan en liten ring i vilken jag fäste ett smycke i form av en silverfjäril med en liten sten i. Och jisses vad roligt det var att pilla på den. Har gjort det hela kvällen. Ska nog ha sånna på mig hela tiden så att jag pillar på det istället för nagelbanden.

Nu ikväll har jag kollat på Criminal Minds. Fast jag hade ju sett det avsnittet förut. Anledningen till att jag kollade var denna snubbe:
 Matthew Gray Gubler som Dr. Spencer Reid

Jättesöt! Han ser ju så snäll ut. Nördlooken är så gullig hihi, jag är helt såld alltså :P

Nu ska jag nog lägga mig, tjarå


Farliga idrottslektioner

Och ehmm jag måste bara berätta en sak. Uppvärmningarna på idrotten är skadliga. De borde märkas med en dödskalle. Dödligt liksom.

Förra veckan var det volleybolluppvärminingen som gav mig blåmärke.
I onsdags skulle vi spela badminton, det är nog det roligaste man kan göra på idrotten. Även om man bara förlorar är det jättekul. Men i alla fall, uppvärmningen i onsdags var brutal. Vi gjorde stafetter där man skulle sitta i spagat och slänga sig ner på mage. Nu känner jag att ett av mina revben är jätteömt. Mitt utåtstående revben. Jag hatar att höger och vänster sida av mina revben ska stå ut olika mycket, vänster sticker ut jättemycket och det är där det gör ont nu.

Oj vad glad jag är idag :)

Stooora problem

Mitt huvud känns fortfarande fullproppat, hur gör man för att det ska försvinna? Det är när jag kommer hem från skolan som det uppenbarar sig. Det ända man kan göra är att sova kanske. Fats ne jag vill inte sova, jag vill dricka pepsi och äta något. Men åhh, jag vill äta något men kan inte komma på vad jag vill äta. Jag är inte sugen på macka, inte på fil, inte ostriskakor, popcorn, hallon, banan eller något annat. Inte ens choklad. Det skulle vara praktiskt om jag tyckte om äpplen, men det mår jag bara illa av.

Hmm, jag går nog ut i garaget och hämtar pepsi, eller så dricker jag te och hoppas på att det gör mitt huvud lättare. Grönt te. Jag kan liksom inte bestämma mig :/ Blir väl båda.

Äntligen helg och jag kan unna mig en sovstund såhär på eftermiddagen utan att känna att jag har en massa måsten att göra. På fredagar ska man inte plugga. Det har jag lärt mig av Benita. Jag lyssnade verkligen när hon pratade om det en gång, att på fredagar ska man bara vila bort all skola.

Jag måste komma på något jag kan äta.

*På återseende*

OC!

Jag har aldrig varit något OC-fan. Jag har aldrig kännt behov av att veta vad som händer. Jag fastar helt enkelt inte framför tv:n när det visas.

Men...

Igår såg jag det när jag kom hem från skolan och det var lite underhållande. Bra att titta på när man kommer hem och inte har något bättre för sig än att vila upp sig inför eventuellt plugg.

Nu såg jag att det gick på tv. Jag vill se! Igår tyckte jag att det var roligt. Ett bra slappprogram.

Ska bara fixa det ätbara nu :)

Matteläxtest

Det var längesedan vi hade något i mattematiken, någonting där man behövde bevisa att man kunde räkna. Men imrogon har vi det och det fick vi reda på igår. Visst, man hinner kolla igenom och räkna lite i boken. Men frågan är om man hinner förstå. Och mitt mattegeni till morfar är bortrest och jag kan inte få hjälp. Fast egentligen är jag nog för trött för att be om hjälp. Mitt huvud känns fullt, det känns som inormation tränger på pannan och håller på att tryckas ut. Det är inte skönt. Kanske skulle ta och sova någon timma. Men först ska jag fixa något att äta, för jag är hungrig.

Godnatt

Det är kul att gå juridikprofilDenna cooling, Jerzy Sarnecki, professor i kriminologi vid Stockholms universitet, ska vi få lyssna på vecka 5. Då har Sj1 temavecka kriminalitet, det hade vi också förra året och det var jättekul. Vill ha det igen, kriminalitet är kul (missförstå mig inte). Detta år har vi temavecka vecka 7 med ämnet identitet istället.
Jerzy ska tydligen vara väldigt duktig och har varit med i tv :O Han är en sådan man hyr in när man inte får tag på Leif G.W. Persson.
   Hoppas att han lever upp till mina förväntningar och inte är lika tråkig som gubben från BRÅ som föreläste för oss förra året. Btw, BRÅ snubben hade jag sett i en tidning innan (pappas polistidning såklart) och han såg ut som min morfar. Det var lite kul att sitta och tänka på sin morfar i skolan.
   Denna föreläsningen är obligatoriskt för oss juridiker. Det sa Anniki till oss igår, vi måste gå! Fast det ska bli kul. Hon frågade också mig om det var okej att hon ringde min pappa och frågade honom om han ville komma till klassen och prata om förundersökningar. Inget problem för mig.

Det är så roligt med brått och straff, och allt annat som har med juridik att göra. Allt knep och knåp. Vad är rätt och vad är fel? Vilka rättigheter har jag? o.s.v.
Straff och processrätt kommer bli roligt tror jag. Det har ju börjat bra :) Vi ska kolla på massa dokumentärer och disskutera utifrån dem. Just nu är vi inne på vår andra dokumentär och den handlar om hur allting kan gå fel när poliser inte gör sitt arbete. Väldigt intressant, ser fram emot tisdagens lektion.

Kontakt i islamaland

För nått år sedan var mina syskon beroende av cs eller vad det heter. Man skjuter å så, fast det gör man väl i alla spel, och de heter typ samma sak allihop. Iaf, pontus var "snäll" och gav min msn till någon kille som bor i ett Islam land. Ursäkta att jag inte kommer ihåg vilket av alla länder. Menmen, den här killen är jättegullig. Han ser lite ut som Ross i Vänner. Jättesöt :) haha Och han är facinerad över att jag har blåa ögon och brunt hår, jag försöker ju säga att det inte alls är ovanligt fast han insisterar ju på att han nästan aldrig sett det och att det är extremt ovanligt. Det är väl så där och jag tycker det är underligt att folk kan tycka det är häftigt eller vad man ska säga, med blå ögon och brunt hår. Det är typ som att inte ha sett snö verkar det som. Konstigt.

Något annat som är bra är att jag får öva på min engelska, det är ju alltid bra. Tur också att han kan prata engelska. För några år sedan var det en massa turkar som addade min msn, varje gång jag loggade in var det typ 10 st nya kontakter. Och de kunde ju oftast inte prata engelska heller, skrev massa wierda bokstäver. Inte bra.

Godnatt, imorn börjar jag 10 :D

2008 = vara duktig när det gäller bokläsning

Oj vad jag är dålig på att uppdatera. Det är nämligen så att varje dag tänker jag att jag ska skriva här, att jag är dålig om jag inte gör det. För det är jag ju. Men så kommer jag hem och det sitter något syskon vid datorn. Jag orkar inte bråka om att jag ska sitta där för det blir så dålig stämning då. Menmen, snart får jag en egen dator här hos mamma, den står faktiskt inpackad i mitt rum och har gjort det ett antal månader. Nästa vecka ska jag till pappa och där har jag ju redan egen dator så då blir det förmodligen 100 inlägg om dagen.

Men nog om det, hmm. Jag tänkte säga grattis till min kompis Emelie som tog ut tandställningen igår. Tänk att hon klarat ha den i 2 år. Det är starkt! Emelies blogg hittar ni här

Sen så tänkte jag uppmärksamma er om hur duktig jag är. Jag har kommit 64 sidor i boken Snabba Cash som vi ska börja läsa vecka 5 i skolan. Det ni! Jag var dessutom en av de i klassen som läste ut Prep. Detta år ska jag läsa massa böcker, 2008 blir mitt bokår. Jag ska lista alla böcker jag läser också så att jag vid nyår kan skriva upp alla här och visa hur duktig jag har varit. Mitt mål är 10 böcker. Det är ju faktiskt inte mycket, vet inte om det är mycket eller lite för mig ioförsig. Låter iaf ganska lite. Men jag måste klara det! Emelie klarade ju att ha tandställning 2 år!

You can do this Jenny! :P


Vatten vatten, bara vanligt vatten

Nu har jag suttit här alldelles för länge. Ska dra mig nu tror jag, upp till mitt rum och blunda samt ta en spruta. Knarkspruta mohahha, eller inte. Faktiskt min insulinspruta då jag känner att blodsockret är högt, blir törstig  och allt jag vill ha är vatten. Tråkigt nog försvinner inte törsten av att man dricker, man måste dricka kontinuerligt.
Bara insulinet råder bot på detta och det är bra att det finns :) Längtar efter insulin....men först och främst vatten.

Är jättetrött i huvudet och vill bara sova men jag tror att vi ska äta snart och om jag somnar då är det bara jobbigt att behöva vakna och äta på en gång.

Ikväll är det Design: Simon & Tomas. Det ska bli kul med lite inredningsprogram :D

Nu ska jag dricka ett stort glas kallt citronvatten :)

Hejrå!

WOW

Jag gick just in på min edu för att öppna min svenska uppsats. Skrev klart den på någon minut. Ioförsig var den nästan klar, behövde bara fila lite på slutet och läsa igenom allting. Men jag tycker det är duktigt av mig, brukar sitta flera timmar med uppsatser bara för att jag inte kan bestämma om jag är klar eller inte.

Jag tycker resultatet blev bra, när jag läser igenom flyter allt på. Linda borde höja till ett MVG nu tycker jag, och jag skulle egentligen ha fått det från början om det var jag som satte betygen. Var inte nöjd när vi skrev den i klassrummet och heller inte missnöjd, men sedan när allt dataskrevs så blev den bra.

Hejsan dåsan

Här har ni Hår

image141 
Ja denna bild som jag har som före bild är inte så bra som före bild eftersom mitt hår ser ljust ut här. Men men, hittar ingen annan bild.

image143 
Efter alltså, och man ser faktiskt skillnad. Folk har ju liksom sett att jag slingat håret på mer än 3 m avstånd :O


KLICKAOch en bild på volleybollblåmärket image147 Såhär i efterhand är det en väldigt fin solbränna, på ett ställe dock. Först var den ju röd, som en solbränna är i början, och nu är den brungul, som en solbränna faktiskt kan vara. Coolt va? ;P

"Boten Anna" blir "Now you're gone"

När min kusin tog studenten för snart 2 år sedan var detta den ultimata låten att ha när man åkte flak. Nu åkte ju inte jag flak men man kunde ju höra denna låt överallt och det var en fin känsla. Det gjorde en så glad.

Nu har Basshunter lanserats i England och denna låten ska ha blivit en stor hit. Fast den har ju gjorts om mycket. Jag gillade nog den svenska versionen bättre måste jag säga. Rösten till den engelska får mig nästan att må dåligt.

Men, whatever :P

Det går visst inte att lägga in ngn video här så jag får länka istället: Basshunter - Now you're gone

Filmhelg med en massa flygplan + LOTR

I helgen har jag njutit av filmer och 3 av dem innehöll flygplan.

Snakes on a plane
var riktigt bra tycker jag. "Enough is Enough, i have had it with these motherfuckin snakes on this motherfuckin plane!"
 Samuel L. Jackson

Airplane, för ni som inte vet, är en film från 80-talet. Jag tycker den är jättebra. Finns väldigt många roliga saker man skrattar åt. Ett exempel är när det kommer in några journalister på flygkontoret, när de ska gå säger de att de ska ta några bilder, och de bokstavligen sliter ner alla bilder som sitter på väggarna och skapar rubriker av dem. Denna film är sevärd.
 Trailer

Den sista filmen jag såg var The Aviator med Lenonardo DiCaprio. Det är så kul med hans extrema bacillskräck :P
 

Något som jag tyckte var roligt var att Ian Holm hade en liten roll i The Aviator. Det är ju han som spelar Bilbo i LOTR. Har aldrig sett honom i någon annan film faktiskt och han var ju i hobformat i denna film, han kanske är en pyssling. På tal om LOTR så såg jag såklart sagan om konungens återkomst igår. Det var ett år sedan jag såg denna version eftersom den DVD jag har är längre. Det var ju väldigt mycket bra saker som man missade i den "korta" versionen. Bla annat detta med Legolas: I think I feel soimeting, a slight tingeling in my fingers, I think it's affecting me.
 Legolas dryckvanor

Jag har slingat håret :O

Det här med förändringar är inte min grej. Blää. Usch alltså. Har slingat håret med ljusa slingor och själv tycker jag att det ser ut som om hela mitt hår är ljusblondt. Jag vet ju egentligen att det bara är mina ögon som uppfattar det så men jag tror på mina ögon ändå. I spegeln där uppe ser det i alla fall ut så, men här nere i ett annat ljus tror jag inte det är lika farligt.

Kanske blir värre av att jag inte har sminkat mig vilket gör att man ser lagom fin ut. Det ihop med en hårförändring är inte kul.


För ett tag sedan räknade jag ut att jag skulle behövt gå å lägga mig 20:30 för att sova 9 timmar. Börjar ju skolan 8 imorgon och har bild som första lektion, hoppas någon av Jennifer och Axel kommer så att jag slipper sitta med massa människor som jag inte känner.


Update: Det såg annorlunda ut i en annan spegel, inte lika gulorange ut. Undrar hur jag känner imorgon innan skolan, om jag ens vågar mig ut genom dörren. Kanske blir tvungen att hälla brunsås i håret innan jag går, vem vet vad jag hittar på.

Långpromenad på G

Nu ska jag och mamma ta en långpromenad. Ska gå en slinga där man går förbi Hellasgården och sedan Söderbysjön. Det är allså en lååång promenad för hellasgården är ju en liten bit bort bara det och vi ska in i skogen och irra runt också. Tur att det är fint väder så att man har något att titta på medan man lunkar fram.


 Det där skulle kunna varit jag när jag gick i mellanstadiet, för jag badade nämligen isvak i Hellasgården.

Godsaker

Tisdag vecka 6 är det FETTISDAGEN. Jag har även skrivit i min kalender att vi är lediga från skolan då. De kanske har infört röd dag :P

Efter mammas och min shopping åkte vi till Tyresö och hämtade min lillasyster från ridning. Sedan besökte vi Älta C för att handla på Ica. Inne på Ica möttes jag av semlor och vi köpte med semlebröd och vispgrädde. Något annat som vi inhandlade var äppelpaj. Självklart köpte vi andra lite mer nyttiga saker också såsom morotsbröd, morötter, purjolök, mjölk och lättyoughurt.

Eftersom det är lördag imorgon, och jag alltid äter godis bara på lördagar, ska jag istället för godis köpa en vaniljlängd. Har suktat på det ett tag nu och bakverk ger så mycket mer än lösgodis. Längtar :)


Skärholmenshopping

Idag åkte mamma och jag till skärholmen och shoppade loss :P Skärholmen C är ju helt nyrenoverat och jag tror att de har byggt ut också då jag tyckte att det var megastort.

För min del blev det:
1 kritvitt line från HM 49 :-
1 gammalvitt linne från BikBok 39 :-
1 tröja/blus från Cubus 99:50 :-
och
Ett par örhängen och ett halsband från GinaTricot 30 :-

Fick mycket för ganska lite pengar, älskar detta med rea och att man också utanför rea kan få fina saker för lite kr. Det bästa just nu är att GinaTricot säljer mycker smycken för bara 15 kr! Det som jag köpte där tycker jag var riktigt fint (bara 15 :- st!)

Om jag är duktig kanske jag lägger upp bild senare men frågan är om jag har med mig sladden hit till mamma. Dessutom tycker jag det tar så lång tid att ladda upp bilder till datan från kameran. Fast det tar ju ingen tid alls egentligen, förut behövde jag dock ändra om alla bilder till ett annat format för att ladda upp på BD. Dessutom laddade jag upp över 100 bilder i taget. Så är det inte nu.


Patrick Ekwall är mot bögar?

Ett klipp från Boston Tea Party (jag kan ju inte sluta nämna detta fantastiska program här i bloggen bara för att det har slutat för säsongen) där Patrick Ekwall säger "jävla bögar" till Pilip och Fredrik. Själv tycker jag att det låter lite väl uppgjort, inte som att han bara kommer fram och säger det liksom. Men det är kanske så man gör för att skapa ett intressant tv-program? Tycker du också att det låter planerat?Jag tror att jag ska gå upp nu och läsa lite i ni-vet-vad. Kl 21:55 är det Law and Order - SVU. Jag har börjat tycka att det är väldigt kul, bättre än CSI till och med. Förut gillade jag det inte alls, fast saker ändrar sig ju.


Föresten, jag måste nämna en sak som inträffade på engelska lektionen igår. Vi fick ju alltså boken Prep sista lekitonen innan jullovet. En 400 sidor lång bok med typ 1000 ord på varje sida. Den är inte så intressant heller och då är det omöjligt att läsa snabbt tycker jag. Jaja, här kommer det. Benita, vår lärare, försöker övertyga oss om att vi velat ha en bok.
- You wanted something to read over the vaccacion
Klassen sitter och ser frågande och irriterad ut. Inte ville vi väl ha det, eller var det någon som bad om det i smyg? Fast vi vågar ju inte ifrågasätta Benita. Till vår "räddning" utropar Kalle.
- Vem ville det?!

Bra att det är någon som vågar tala emot Benita :D

Ironi

Jahapp så har man suttit här ända sedan man kom hem, ja förutom den gången man gick till köket och hämtade maränggrej och chokladdryck. hmm.

Äsch nu känner jag mig så oduktig att det inte är sant. Visserligen sitter jag och är trevlig på msn och det är ju kul när folk är trevliga tillbaka också :) Fast jag måste läsa klart ni-vet-vad.

Sedan kommer mamma hem med mat från Burger King, fick ju hem kuponger häromdagen.

Nej jag är så nyttig så det smäller om det.

Och föresten, Pontus sade till mamma att hon skulle ta en Angus burgare till mig. Jag tycker att namnet får den att låta jääättestor. Mera nyttighet.

Måste man sova 11 h för att vara pigg i skolan?

Själva skolan gör en så trött.

Tisdags natt sov jag kanske 6 ½ timme, första skoldagen var jag ändå väldigt otrött. Kändes till och med konstigt att gå runt och känna sig så pigg i skolan. Det är ju meningen att man ska vara trött här sa en röst i mitt huvud.

Efter en sån dag tänkte jag att det kanske var jag som lyckats med ngt, alltså att sova tillräckligt för att inte gå runt som en zombie i skolan. Men icke sa nicke.

Onsdagen var ju inte alls kul, eller alltså trött kanske jag ska säga att den var. Då hade jag ändå sovit 7 timmar nästan. Och natten till idag sov jag 7 ½ timme. Ändå är jag trött. Fast det går ju inte att jämföras med hur jag kommer vara om några veckor när arbetet i skolan kommit igång på riktigt. Då är det nästan som att man lever skolan sovande.

Hur är det möjligt att bara skolan kan trötta ut så mycket, man sover ju liksom 7 timmar, vilket jag tycker är ganska mycket och borde räcka? Det kan ju inte bara vara så att man tänker mer i skolan än hemma, är det meningen att man måste sova 11 timmar för att vara pigg kanske?

Det förblir nog ett mysterium.

Det måste vara samma man

Det finns en trevlig busschaufför som ibland kör 840. Det är bussen som jag nästan alltid tar när jag ska hem. Idag åkte jag med denna man och det som gör honom så gullig är att han alltid pratar i högtalaren.

När jag klev på sa han "god eftermiddag", likaså till alla andra.
Efter en stunds åkande sa han "jag tänkte bara säga att det är halt, så var försiktiga när ni går av bussen"
När vi precis kommit till Älta sa han "Kolarängen. Uret står på 14:22. Ha en fortsatt trevlig dag"

Hihi

Tror att det är en och samma man som alltid pratar i högtalaren för det kan ju inte vara många som sitter och pratar så. Han brukar iaf alltid säga saker som typ "ha en trevlig resa"

Undrar verkligen hur han kan vara så snäll hela tiden, för det är ju ingen som säger hej eller så tillbaka. Man blir ju paff när någon säger "god eftermiddag". Var det till mig eller ngn annan, tänker man.

Skollunchen är inte särskilt varierad

Idag bjuder skolan på kebabgryta med ris. Var det inte samma mat precis innan lovet?

Jag är i alla fall jättehungrig så det funkar väl ändå. Tur att de inte serverar risgrynsgröt :D

Om 10 min är det lunch!

B.G

Jag tror att det här är min favorit :)


En skadlig idrottslektion, d.v.s. Volleyboll

Hihi, förra inlägget skulle egentligen ha handlat om detta men så rullade jag in på något annat. Ops. Därför kommer ett inlägg om volleybollen nu.

Jag tänkte väl mest säga att volleyboll är väldigt kul men att jag får väldigt ont. Bara efter första slaget på den flygande bollen såg mina handleder ut som kokta kräftor. Till och med åskådarna på läktaren lade märkte till detta och frågade om det gjorde ont. Ja det kan jag ju säga att det gjorde. Jag var ju fortfarande tvungen att mottaga 100 flygande bollar. Såg ut som jag bränt mig ordentligt i solen. Bara på handlederna alltså. Och ja, det kändes väl lite bränt också.

Inte nog med det, jag fick kramp eller sendrag i alla tårna på höger fot, utan att jag åkte skridskor eller låg i soffan och kollade på TV med utsträckta ben. Som tur var försvann detta när vi började med de riktiga matcherna, uppvärmningen var hemsk. I och med matchen slapp man ju också utsätta handlederna för flygande bollar.

Några timmar senare när skolan slutat kunde jag knappt röra tummarna, det kändes som träningsvärk, men det var ju bara smärta från flygande bollar!  Min högra handled har fått en bula som säkert kommer bli lite blå senare, och vänster tumme har fått små lila prickar.

Nu ska jag äta hallon med naturell youghurt. De som "tillverkat" dessa hallon har gjort det uselt. Nästan bara hallonsmulor. Men jag får vara glá ändå, har ju faktiskt ätit upp mina favoriter från Euro shopper. Så det är ju mitt fel.

En intressant straffrättslektion

Straffrätten var rolig idag. Vi fick se på en dokumentärfilm om Annika Deasy, nu Annika Östberg. Dokumnetären är riktigt intressant och jag längtar till på tisdag då vi får se fortsättningen.
När vi såg detta fick jag ännu en anledningen till att ogilla Amerikaner. Jag ska väl inte säga att jag ogillar alla för jag tror egentligen inte att det är en så jättestor skillnad på oss, men vissa människor i den här dokumentären var riktigt felbyggda i hjärnan. Även om man i stort sett är bergsäker på att Östberg inte begått de två morden så tyckte dessa (speciellt en man) rednex att det var rätt att hon skulle dömas till döden då det är vad gud vill. Är det det som gud vill då, pratar inte han om att förlåta de som syndat? Nu är det heller inte så att jag tror på gud så det som denna gubbe sa lät bara ännu dummare.

 Här kan ni läsa om Annika och hennes liv

En sak som kommer bli tråkigt när vi slutar gymnasiet är att jag kommer sakna att jobba med brott och straff, allt som juridiken innebär. Skulle verkligen vara tråkigt att vara borta från det hela livet :/

Och till sist, Anniki har inte givit tillbaka vårt prov som vi hade i civilrätt förra terminen. Vi ska ju få betyget hemskickat den 18 och det betyder alltså att vi inte kommer kunna kompletera och höja betyget om det är så att man inte fått MVG. Jag vill absolut inte ha VG, speciellt inte i civilrätt A. Detta prov är det som är betygsgrundande. Vi gjorde inget annat förutom en teater.
Dock tycker jag om Anniki som lärare, hennes lektioner är alltid intressanta, om hon nu är där och undervisar och inte springer runt å budger på ett hus eller mixar med en kopieringsmaskin. Hennes rättning är ju inte den bästa, hon har ju haft nästan 2 månader på sig nu! Fast får man mig bara intresserad, som hon ju får, så är allting roligt.

Tillbaka till det normala livet

Imorgon börjar skolan 08:20 och slutar 16:30 vilket alltså är 8 h 10 min. Min buss hemifrån går 07:47 och är framme vid skolan kl 08:00.

Dett betyder att väckarklockan ska ställas på 05:45 eftersom jag alltid ligger i sängen 30 min innan jag går upp. Vet inte varför men jag har alltid räknat med att jag tar 30 min på mig att vakna. Skulle säkert kunna gå upp tidigare och ibland ligger jag bara och väntar på att det ska ha gått en halvtimma så att jag kan stiga upp.

Mitt mål, eller min dröm kan man säga, är att jag ska kunna vakna av klockan och stiga upp på en gång.

Jag ska duscha när jag har gått upp och enligt mina ordentliga beräkningar är jag då klar i badrummet 06:40. Om jag inte har helt fel så hinner jag äta frukost, bestämma kläder och sminka samt fixa håret tills klockan blir 07:30. Då har jag precis 17 min på mig att klä på mig ytterkläder och gå (eller spinga) till bussen.

Kanske kan jag lyckas med att gå upp från sängen efter bara 20 min och så kan jag ju lägga fram kläderna jag ska ha imorgon innan jag lägger mig nu. Då borde jag definitivt inte få brottom alls.

En annan sak är att bussen egentligen går 07:49 från min hållplats (07:47 går den från där jag bor hos pappa) men jag siktar alltid på 47 vilket alltid är betryggande att veta när man får jättebråtton: 2 extra minuter! :D

Denna process går min hjärna igenom varje kväll innan jag ska lägga mig. Måste ju vara säker på att jag inte gör något fel så att jag missar bussen. Undrar när jag kan sluta tänka så mkt, för jag har ju gått igenom allting alla andra dagar.

Jag går upp nu, läser 50 sidor i Prep och sedan sover jag.

Godnatt

Föresten, jag har en grov beslutsångest.

Jag vet inte vad jag ska göra av minn lugg men jag överväger att låta den växa ut.

Varför skulle jag klippa av den när den blivit så lång?

Jag hatar alla måsten

Piss och pannkaka för att skolan börjar på tisdag.

Jag mår så dåligt de sista lovdagarna och då är jag ingen rolig person. Just nu är jag verkligen tråkig och helt tom i huvudet.

Jag är en sådan som vill få saker och ting gjorda så fort man får uppgiften. Just nu syftar jag på engelska boken som ska vara utläst nångång efter lovet. Hade verkligen trott att jag skulle läst mer än 30 sidor tills idag men nej nej. Jag mår dåligare när jag inser hur förskräckligt dålig jag är på att komma igång med saker.

Jag kan inte slita mig från datorn. Men jag vill läsa boken.

Åhh, jag får väl gå ändå. Klarar det kanske. Jag ska absolut ha kommit till s.100 idag. Eller mycket mer.

Skolan är nog det sämsta påhittet. Kan inte alla bara få vad de behöver och sedan få göra vad de vill. De som vill jobba kan få en liten kexchoklad som belöning.

Jag vill inte att snön ska försvinna just idag eller imorgon

Har läst lite bloggar och det verkar som att det har snöat mycket i natt i stora delar av Sverige. Här var det redan lagom mycket snö igår men inte så att det låg som täcken över träden. För en stund sedan gick jag ut till kaninerna, och till min besvikelse höll snön på att smälta. Det var inte alls kallt ute :(

Okej, jag har tjatat och tjatat på att jag vill ha vår men jag tycker allt att snön kan hålla sig tills imorgon och att det ska vara iskallt så att det blir ett bra underlag när jag ska åka skidor i skogen. Jag ser imorgon som min sista chans förstår ni.

Ska nog kolla hur många grader det är ute...
1,3 !

Må det bli kallare annars kan jag inte åka skidor :( Snälla

Min Diabetes

Den nionde mars iår är ett viktigt datum som jag inte ska glömma (det gör jag alla andra år). Då ska jag fira att jag haft diabetes i, få se, 5 år!
Var alltså 12 år när jag fick denna sjukdom och i det ögonblicket gick min värld under. Tillfället kunde ju inte ha varit bättre heller.

Men jag måste säga att tiden innan diabetesen blev upptäckt var värre än tiden efter då jag måste ta sprutor minst 4 ggr om dagen samt sticka mig i fingrarna. Med tiden innan menar jag de månader innan vi upptäckte diabetesen. Jag var så otroligt törstig, gick ner i vikt utan anledning vilket gjorde att min mamma tjatade på mig för att jag inte åt något, även om jag tyckte att jag åt som vanligt. Anledningen till viktnedgången är ju att min kropp inte tog upp näring, INSULINET öppnar cellerna så att de kan ta upp näringen från maten.

Jag stör mig faktiskt inte alls så mycket på min sjukdom även om det såklart finns dagar, och såklart stunder varje dag, då man bara skulle vilja slappna av och slippa tänka.

Vem vill vakna 05:30 och sitta och sticka sig samt tänka på vilken dos insulin man ska ta. Som tur är går detta rätt så automatiskt och tiden innan tänkte man inte mycket på att man bara kunde stiga upp ur sängen och äta frukost. Därför minns jag inte den känslan så mycket vilken säkert gör det lite lättare.

Jag är även en person som måste ha kontroll och gillar att fixa till saker som inte står rätt till, så att veta hur mitt blodsocker ligger samt åtgärda det om det nu är dåligt är faktiskt ganska intressant.

Varför ska jag då fira denna dag? Jo, varför inte ta ett tillfälle att fira med något extra gott att äta :)

Eftersom jag är glad för tillfället har jag såklart skrivit ett väldigt positivt inlägg om en jobbig sjukdom. Självklart skulle allting vara bättre om jag inte var sjuk men den här sjukdomen har jag vant mig vid så bra att jag knappt märker av den, lika lite som andra märker av att jag är sjuk. Därför går det an.

Victorias secret

Herregud!!!

Gissa vad????!!!

Nu kollade jag på tv3.se och gissa vad jag ser!!!!

VICTORIAS SECRET visas imorgon på tv3 kl 20:00 :D

Trodde först att jag missat att de visat den idag (lördag) men så kom jag på att det ju är söndag idag, klockan är ju över 00:00

Är du lika glad som jag?

:D

Den ultimata Victorias secret låten

Den här låten samtidigt som man ser de supersnygga modellerna på Victroias secret visningen ger en grym känsla tycker jag. Även om man har en dålig dag så blir man på bra humör och känner sig jättesnygg. Någon annan som håller med? :PJag är nästan säker att jag missat när de visar Victorias secret på TV, men är det någon som kanske vill göra mig glad och säga att den är typ imorn eller så??

När visades/visas modeshowen på TV?

Djurmässa och sjungelisjungande

Goder afton!

Djurmässan idag var inte precis vad jag väntat mig men det var kul ändå. Jag var helt säker på att det bara skulle vara några få burar med kaniner och en herrans massa hundar och katter. Men ack så fel man kan ha! Precis tvärtom var det. Ett helt rum med kaniner, säkert 300. Ett annat rum var fyllt med alla andra husdjur du kan tänka dig, hästar, kossor, grisar, getter, fåglar, reptiler, hundar, katter, marsvin, illrar och lite annat smått å gått. Dessutom hade de smockat in lite kaniner där också. Jisses. Alltså, ett megastort rum med kaniner och ett annat lika stort rum med allt annat, bara några få hundar och katter. Jag sa ju att jag hade fel.

Efter det åkte vi till Kista C vilket var väldigt stort. Tror nog inte att jag varit där förut, tänker nog på Täby C. I Kista åt vi i alla fall lunch och gick lite i affärer.

Efter detta skulle vi åka till Vårsta för att min lillasyster skulle köpa en kamera hon sett på blocket. Det var svårt att hitta dit och när vi skulle hemåt Älta var klockan 4. Jag gissade att vi skulle vara hemma 16:32 då jag antog att mamma visste vart hon var och vart hon skulle åka för att komma hem. But no no no. Hon virrade bort oss och körde till Nynsähamn. En  nisse mitt ute i vildmarken fick hjälpa oss till en "stor" väg. "Oj då har ni kommit helt fel. Motorvägen? hah, ja det är en bit dit" Tillslut var vi hemma, klockan var 17:10.

En gång skulle vi åka till Dalarna (uppåt landet). Mamma körde till Norrköping (neråt) istället. Jaja, jag får ju se en hel del saker som jag kanske inte skulle sett annars :P Men min mamma har faktiskt ett bra lokalsinne och hittar bra, det är faktiskt så att det är dåligt skyltat.

Kvällen ägnades åt singstar 90's, legends, pop och shlager men Malin. Roligt :) Fast jag var inte i min bästa form just då.

Skulle helst gå å sova nu och kanske läsa lite engelska först, men det kommer antagligen inte ske.

3 par jeans

Idag vaknade jag 2 av att mamma kom in i mitt rum. Egentligen tycker jag att det är lite konstigt att jag måste sova 12 timmar för att bli pigg när jag har sovit så länge nästan varje natt i 2 veckor :O

När jag ätit frukost duschade jag och sedan skurade jag badkaret och handfatet. Efter det var det tid att börja med middagen som jag hjälpte mamma med. Jag putsade fläskfilén och stekte den lite innan den skulle in i ugnen :)

Klockan 18:45 åkte jag mamma och Pontus till Weekday. De stängde klockan 20 så vi var typ ensamma i affären. Jag fick med 3 par jeans för bara 1000 kr. Ett par var nämligen på rea :D Det roliga var också att det bara var ett par som var riktigt mörka, de andra var jätteljusa och återstående var ett mellanting. Det var coolt :P

Nu ska jag snart lägga mig så att jag orkar kliva upp imorgon, ska till husdjursmässan men vet inte riktigt när vi ska åka. Sedan ska jag leka med Malin om inte hon följer med och leker med djur :P

Kanske blir det ett par cheap monday

Nyss slängde jag ihop en fruktsallad då jag verkligen känner att det blivit ynkligt med frukt nu på jullovet. Ska nog äta den snart och läsa engelska boken vi fick innan jullovet (!).

I Sickla hittade jag ingenting, inga jeans. Jag hatar utsvängda byxor eller när de är stora där nere. Jag tycker att de ska sitta tajt eller iaf vara lite innåtgående. Alla byxor jag såg var typ stora och när jag väl hittade ett par levis på JC skulle jag byta till en storlek större då de inte satt bra i midjan. Självklart blev de jätteförstora över låren då!

Kanske blir tvungen att ta mig en tur till Weekday på götgatan för att titta på Cheap monday. Jag gillar formen på de byxorna och de brukar sitta bra på mig, dock är man tvungen att köpa några som är pyttesmå för att sedan töja ut dem. Dessutom tappar de färg och går sönder jättelätt.

Onödigt info.

Nu ska jag äta fruktsallad och dricka te, kl 22:25 ska jag kolla på "Släkten är värst" som går på tv4. Den har jag aldrig sett förut.

Godnatt

Imorse, igår, nu

Tänkte tipsa alla djurälskare om husdjursmässan på Sollentunamässan som öppnade idag och stänger på söndag. Alla dagar förutom söndag har de öppet från 10-18 och på söndag är det tiden 10-17 som gäller. Jag, Celine och mamma ska åka dit någon dag.

Imorse kom pappa hit och gick en kort promenad med mig. Klockan var då kvart i ett och jag hade precis stigit upp. Efter det satt jag ute med kaninerna ett tag. Hade en stund med allihop och det var mysigt. De tycker nog att det är skönt att få lite kroppsvärme :)

Igår efter klippningen köpte jag en fin klänning på Gina Triciot som jag kan ha till vardags.

Nu tror jag att vi ska åka till sickla :S

Hejdå

Appendices

Igårkväll kollade jag på Sagan om konungens återkomst Appendices vilket tog ett bra tag. Två dvd:er som vardera säkert är 3 timmar eller mer. Satt väl från kl 19 till 2.

Man får följa med på bl.a. inspelning och redigering, kullisbyggning och en massa snack från både skådespelare och de som arbetade med själva filmskapandet. Man får veta precis hur de gick tillväga för att göra allting och det tycker jag är kul.

Filmmusiken är väldigt bra och denna låt är en utav mina favoriter :)

Annie Lennox - Into the west


Jag kan inte beskriva hur mycket jag älskar denna triologi. Är säker på att det aldrig kommer göras bättre filmer.

Klippning

Klockan halv två ska jag klippa mig vid Gullmarsplan.

Nu måste jag snabbt in i duschen. Tänker inte låta dom tvätta mitt hår för då kommer allt bli helt fel. Fast det kanske det blir ändå men jag hoppas såklart inte på det.

Året för 08orna

Kom precis hem från Sofia vilket innebar en 15 minuters promenad i detta hemska regnväder. Otroligt jobbigt att promenera i nästan bara uppförsbacke kl halv fem på natten när kroppen sover, och när man ätit en massa chips och choklad.

Kvällen hos min vän Sofia började kl 20:30. Ida och Emelie var också där. Singsstarsjungande från 20:45 - 23:55. Emelie begav sig hemmåt 23:30. 23:55 gick i alla fall tre glada tjejer ut i ösregnet, medtagandes pommac och tre glas. Ida sprutade ner sig själv och lite J & S med pommac och sedan stod vi och kollade på alla raketer :) Filmade också så att jag har något kul att titta på senare. Efter en dryg halvtimma gick vi mot Älta gård och när vi efter 20 min var där gick vi hem till Sofia igen. När vi stod utanför hennes dörr kom vi på att vi ju skulle till Ida för att hämta någon film. Så vi gick till hennes hus som ligger i samma område. Hemma hos Ida klappade vi hennes hund Titti men också Tittis valp som de var hundvakt åt. Den hette Tindra och var urgullig. Sedan dess har vi kollat på Corpes Wife (?) och lite av en väldigt färglad film på tv4 som hette Dick Tracy.

Så vad händer 2008? Jo jag fyller 18 och kan också ta körkkort. Tvivlar på att jag kommer göra det men aja. Dessutom har jag kanske mitt sista riktiga sommarlov :O Men om jag pluggar vidare som jag nog kommer göra får jag väl sommarlov?

Resten är fortfarande ett mysterium. Undrar då verkligen vad som kan hända detta år, året då det bara föds 08or.

Hade en riktigt trevlig kväll med tjejerna :)

Gott nytt år allihopa :D

RSS 2.0