En padda i mars

När jag gick med Christine ner till bussen ser jag något som hoppar på marken. Det visar sig vara en padda, eller groda. Whatever! Men, är det inte lite tidigt för en sån sak att hoppa runt ute nu? Ska inte dem...ehm...sova?

Det var nog ingen padda, den såg mer grodig ut. Sånt vet ju jag efter att jag i höstas såg ett superspexat Mitt i naturen med temat: Groddjur. Asså paddan är ju ett groddjur. Så det kanske är fel att säga: Det var nog ingen padda, den såg mer grodig ut eftersom att paddan är en groda. Men jag hoppas att ni fattar. Viktiga saker det här ;)


Årets första skiva - avklarad

Nu är jag hemma efter mina nattliga äventyr på Helens krog. Stället var helt okej, sällskapet desto bättre. Det är ju alltid kul att träffa människor som man har väldigt mycket minnen med, ikväll fick Marika stå för det. Hon och jag var bästisar hela låg- och mellanstadiet men i och med att vi började högstadiet och hon började skola i stan så gled vi isär. Som tur är så är hon jättebra kompis med Emelie vilket gör att vi ibland ses :)
Jag träffade även en massa folk som det var riktigt länge sedan jag träffade: Madde, Ywwe, Jonas och Marre.

Jag ser verkligen fram emot min egen skiva nu efter ikväll :D

Till en annan sak: De tre senaste gångerna jag har varit ute, denna kväll inräknad, så har jag gått bakom samma kille från bussen upp till huset. Han bor bara 50 meter bort. Jag tycker att det är lite märkligt att jag lyckas gå bakom honom hela tiden. Han tycker nog också det, för nu kollade han extra noga. Visst, de två andra gångerna har det varit helg men nu är det ju måndag. Hur stor är sannolikheten att både han och jag går ut på en måndag och tar samma buss hem?

Nu ska jag sova. Om 3 timmar och 40 min ringer min klocka. Jippiii!

Feber... nu?!

Okej det här är ju jätteroligt... jag upptäckte just att jag har 38 graders feber. Vad är det som händer?

Har gått runt och varit frusen idag i skolan men hur ofta fryser man inte i skolan? Anledningen till att jag tog tempen var för att jag helt plötsligt började må lite dåligt... men liksom, hur ofta mår man inte dåligt?

Skämt åsido. Jag har aldrig feber, min temp brukar sjunka när jag är riktigt förkyld eller så, vilket ioförsig är ganska underligt.

Man kan ju fråga sig varför ja får feber just idag när jag ska på skiva. Och tänk om jag håller på att bli riktigt sjuk :O Min klass har ju skiva på onsdag!


Update 21:34
Min feber försvann. Märkligt.

Nacka gymnasiums gossip-blogg

Det var på retoriken som Martin informerade om den superheta gossip-bloggen.

Jag är mer än glad över allt nacka gymnasium-skvaller som jag kommer att få läsa i framtiden. Har läst alla inlägg nu och det ser ju riktigt bra ut det här ;)

www.gossip-ng.blogspot.com

Skiva ikväll!

Ikväll är det äntligen dax för Emelies skiva. Jag tror att jag har allt under kontroll. Jag vet ju till och med vad jag ska ha på mig! Dock inte riktigt bestämt mig för vilka skor jag ska ha än, är måttligt trött på att gå runt i stövlar men det kanske är dumt att ta lågskor/klackar. Det kan ju börja snöa eller regna, och det är ju inte riktigt gosigt ute nu heller. På vissa ställen är asfalten torr och fin, men helt plötsligt så kommer det ju värsta geggan så man vågar kanske inte chansa.

Nu kom mamma, ska upp till henne och vara där i två veckor nu.

Igårkväll när jag kollde när bussen skulle gå imorse råkade jag göra värsta misstaget. Jag kollade nämligen när den skulle gå från mammas hållplats, och den hållplatsen är två minuter längre bort än pappas. Så jag trodde att bussen skulle gå 09:26 och var jättelugn när jag stod innanför dörren klockan 09:23. När klockan var 24 låste jag dörren bakom mig och gick ner mot bussen. Då insåg jag helt plötsligt att jag hade kollat fel busshållplats igår och att bussen skulle gå 24. HJÄLP! tänkte jag. Jag började springa och hann lyckligtvis med bussen som stod där och väntade på mig. Sånna misstag får man göra när man bor hos pappa eftersom att det bara tar några sekunder till busshållplatsen. När jag är hos mamma är det andra grejer, då är det ju så långt till bussen. Heeeela 7 minuter :P

Godnatt

Jag har insett att jag kanske är för snäll för mitt eget bästa, men som tur är så skadas ju ingen annan av det. Usch vad jag är trött på det här nu. Jag ska nog börja bli elak...

Just nu är jag ganska arg så det bästa skulle vara att jag sov bort all ilska. Men jag vill inte sova för när jag vaknar måste jag gå upp.. Ehm ja det där lät ju bra :S Men det är ju sant.

Tell me whyyy

Ska jag gå och lägga mig nu så att jag kan gå upp tidigt imorgon och plugga projektarbete?

Eller...

Ska jag se till att fotnota allting nu, så att jag får det gjort och slipper göra det imorn?

Usch vilket beslutsångest... inget alternativ verkar roligt :(Kände att hör behövdes lägga upp en bild...
Och nu blir jag arg när det inte går att komma in på sidan där man bokar spinningpass!

Men the big fråga: VARFÖR HAR INTE MIN MOBIL TÄCKNING I STAN?

Earth hour

Högskoleprovet idag. Punkt.

Efteråt mötte jag upp Emelie och så åkte vi hem till mamma för att leta kläder. Först satt vi och drack supergott te och pratade om en massa saker som vi inte hunnit pratat om. Killar, skivor, kryssning...
Sedan bar det upp till mitt rum där Emelie provade nästan alla klänningar som jag äger, vilket konstigt nog är väldigt många med tanke på att jag inte gillar att ha klänning på mig. Får så dåligt samvete när jag ser dem hängande där, vissa har jag använt 2 gånger, andra 1 gång och några ingen gång alls! Mamma hade köpt lite nya klänningar som jag skulle testa. En svart som var jättemysig, inte sådär fin som jag hatar när klänningar är! :P Sen en vit klänning som möjligen blir min studentklänning.
Det tog ett tag för Em att prova alla klänningar och bestämma sig för vad hon skulle ha med hem. Jag fick även uppdraget att visa vad jag tänkte ha på mig på hennes skiva på måndag. När jag ändå höll på att byta kläder tog jag på mig en massa andra grejer och larvade mig.
Påväg till bussen vet jag ärligt inte vad vi häll på med. Vi pratade med jättepipiga röster, började prata pipen i bollibompa :S Alltså ja.

Nu ska jag väl äta snart. Glöm inte Earth Hour 20:30. Jag har bestämt mig för att släcka allt förutom tv:n. Jag ska kolla Robinson ju!

Sallad..

När en familj handlar mat från pizzerian brukar det väl vara så att någon tar pizza. Speciellt när familjen innehåller 3 ungdomar.

Jag blev lite förvånad när vi för en stund sen beställde mat från pizzerian och både jag, Pontus och Celine skulle ha sallad. Hur kommer det sig?

Vi är inte precis familjen Nyttig.

Kan det vara så att vi tröttnat på allt som har med pizza att göra eftersom att vi bor ovanpå en? Jag menar inte att vi äter mat därifrån ofta, tvärtom däremot. Men vi går ju förbi den varje dag, så kanske har de där häftiga känslan man fick av en pizzeria förut försvunnit då vi blivit så vana vid den.

Nu ska jag i alla fall ner och äta min avokadosallad :D Känns som en nyttig dag det här. Bra uppladdning inför högskoleprovet ;)

Sushi till lunch

På fredagar börjar jag sent, närmare bestämt 12:15 så därför passade det ganska bra att äta lunch i forum idag. Så runt 11 mötte jag Tomas och så gick vi och åt sushi. Det var ju Tomas sushidebut, så jag kanske skulle sagt att den gröna röran inte var guacamole utan wasabi :P


"Det ska inte rinna ut i nån jävla sand!"

Efter studenten, i höst/vinter rättare sagt, funderar ju jag och Malin på att åka till Afrika och volontärarbeta. Hur mycket min farmor än vill att det här ska rinna ut i sanden så ska det inte göra det har Malin och jag bestämt!

Vi har inte pratat om det på ett tag men nu för en stund sen hade vi ett långt snack. Vi vill ju kompinera ett barnhemsprojekt med ett djurprojekt och på Volontärresor finns båda typerna och vi tänkte till en början boka båda från det företaget. Men nu har vi kommit på att det blir ett, rent ut sagt jävla jobb att passa in projektstarterna så att vi är där i Oktober och hemma till början på Januari. Därför började vi tänka på att boka ett djurbehandlingshemsprojekt från företaget Work and Travel (som vi var inne på från början innan vi hittade Volontärresor). På W&T verkar det som att man mer själv kan bestämma när man vill börja det två veckor långa projektet. Och så är det också en stor fördel att man här får mer kontakt med djuren, det kan till och med vara så att man kan få möjligheten att ta hand om en liten djurunge. Hur lockande låter inte det! I Volontärresors projekt handlar det mer om att man åker runt i en bil och stannar för att spåra djur. Alltså inte lika mycket närkontakt vilket kanske är det som jag lockas mest av.

Nästa fredag ska vi i alla fall ringa till både V och W&T och ställa lite frågor och så.


På en torsdag

Nu tänker du säkert: Men varför sitter Jenny vid datorn nu, på en torsdag! Hon ska väl träna då?
Och för att lindra din förvirring så kan jag säga att ja, jag ska egentligen träna men det blev inte så. Visst behövs det en förklaring? Klart det behövs!

Igårkväll så funderade jag jättemycket på om jag skulle träna eller inte. För när jag var på gymmet i tisdags så började jag helt plötsligt må dåligt och det kändes som att jag skulle behöva spy eller nått. Sen blev jag jättetorr i munnen och då fick jag för mig att min sk tumör i halsen (som egentligen bara är en vanlig förkylningsgrej... still, konstigt att jag inte är förkyld än!) istället var svamp och att min mun var full med det. Den bilden var inge kul kan jag säga.
Med tanke på den upplevelsen, och att jag gått runt och nyst ganska mycket, tänkte jag att jag ju kunde skippa träningen. Men det kändes fortfarande otroligt töntigt att hoppa över träningen för att jag var lite sjuk (om man nu ens kan kalla det att vara sjuk).

Jag tänkte i alla fall att jag ju kunde sova på saken och packa träningsväskan på morgonen istället. Jag vaknade upp imorse och kände mig faktiskt rätt så frisk, men det kändes fortfarande som att det skulle vara en dålig idé att träna. Då kom jag på det! Det kanske är dumt att träna när man har ett projektarbete att skriva klart :P

Jag ska ju ha skrivit klart mina delar tills imorgon, och jag vet ju hur otroligt seg jag är på att komma igång när sätter mig vid datan. Så: åka hem direkt efter skolan och vara hemma 14, eller: åka och gymma och vara hemma vid 17. Det kändes som ett ganska lätt val :P

Nu vet du varför jag sitter här och inte är och tränar. Visst känns det väl bra? haha.

Häxblandning

Först: Det måste ju vara nått fel på datan om det tar typ 5 minuter att logga ut från facebook?

I bilen tillbaka från Ida så konverserade jag och pappa om min hals. Pappa försökte bagaterllisera det hela och sa att det nog bara var en vanlig förkylning. Sen kom det. Han sa nämligen att han kunde koka ingefära, vitlök och citron. Sen skulle man dricka det när det var jättevarmt. Till råga på allt: det skulle tydligen vara gott också. Jättegott!

a) Alltså det är svårt, och det gör ont, att dricka jättevarma saker.
b) Förklara för mig: hur kan det där vara gott?

Nu fick jag värsta aha-upplevelsen. Alltså om det är som pappa säger, att det här är precis så man alltid har innan man blir förkyld, ja då borde det ju betyda att jag kommer vara förkyld på lördag. Högskoleprov! Jag kommer inte ihåg att det har varit såhär innan jag blivit förkyld alla andra hundaelva gånger. Ioförsig var det nått konstigt med min hals för nått år sen, vid första Beep-testet. Då var ju ena sidan av halsen så svullen att det till och med kändes utanpå. Till det: feber. Perfekt kombination på ett Beep-test. Undrar bara om jag blev förkyld efteråt. Det jag skulle komma till var i alla fall att det inte är lika illa denna gång. Men alltså det gör ont när jag öppnar munnen för mycket.

Tur att jag inte öppnar munnen övermycket så ofta...

Yes!

Ibland är jag så smidig. Jag har fått tag i en biljett tack och lov. Snacka om att vara effektiv.. Synd att man inte kan vara lika effektiv i skolan :P

Skivbiljetter... suck

Anledningen till att jag inte skriver så väldigt ofta är för att jag vill spara på energin. För det går ju åt så mycket energi när man knappar på tangentbordet? Och det är ju Earth hour på lördag liksom...

Ja, vad ska jag säga? Jag som hade ångest att jag inte skulle få mina 6 biljetter sålda till skivan. Nu har jag sållt 7 och precis nu hörde en kompis av sig och sa att hon ville ha en biljett. Hur ska jag göra nu?! Jag fattar ju inte det där med betalningen. Man ska ju ha betalat för sina 6 biljetter imorn, men om man vill sälja en till och inte får tag i en biljett till imorn, vilket då resulterar i att man inte kan få pengar att sätta in till imorn för den biljetten, kan man då betala senare? Blä. Nu ska jag i alla fall upp till Ida och hämta pengar och ge henne en biljett. Just nu handlar allt om skivbiljetter, projektarbetet hamnar i skymundan..

Och mer då, jo min hals är knäpp. Ena sidan är typ svullen så jag kan bara andas med min ena luftstrupe. Den andra fungerar i alla fall inte så bra som den borde. Jag börjar såklart tänka i banom som: neej, tänk om det är en tumör som sitter i min hals och täpper igen. Men pappa försäkrade mig om att det inte brukar vara så utan att det nog bara är någon vanlig halsgrej.

Aja, upp till Ida var det ju!

Godmorgon

Vilken chock jag fick när jag kollade ut genom fönstret och det var helt vitt. Nu börjar det smälta i alla fall :)

Ja, igår fick jag en trevlig överaskning i och med att jag fick reda på att det inte skulle vara någon psykologi imorse. Börjar alltså 13:30 :) Hade tänkt gå upp jättetidigt för att plugga på ordprov.se men ja så blev det inte riktigt. Men nu sitter jag här och pluggar en kort stund innan bussen går i alla fall :)

Ja vad mer? Jo jag har fått den extrabiljett som jag fick av Emil såld. Det gör att min ångest över skivan har trappats ner en aning. Och det har lagts upp snygga bilder från klasskryssningen på facebook. Sen kan jag även informera om att jag har något konstigt halsont. Det gör ont i ena sidan av halsen när jag sväljer och så känns det även som att jag bränt baksidan av tungan på varm choklad. Ja ni vet känslan. Det är inte mysigt...

Men nu ska jag väl sätta fart med pluggandet. När jag kommer hem om några timmar är det väl projektarbetet som gäller, det måste ju bli klart nu :)

Allting har en baksida

Imorse vaknade jag och skulle ta nässpray. Jag hade drömt att jag försökte ta nässpray men att den var slut, men det var ju bara en dröm trodde jag. Det visade sig dock att det hade hänt på riktigt. Min nasspray var slut.

Eftersom att jag inte haft så värst mycket för mig ikväll så har jag haft en massa tid att tänka på, och då har jag ju inte kunnat undgå att tänka på att min näsa är täppt. Till slut orkade jag inte lida mer så jag rådfrågade lite med Tomas och tog sen beslutet att göra min egen nässpray. Vatten + salt = bäst.

Ja det funkade faktiskt. Min näsa är inte alls täppt. Nu rinner den istället.

Hjärnsläpp

Nu har jag min chans att bli av med... gud vad heter det nu då, hjärnsläpp... STAR WARS-oskulden! Men ack, så fort jag hörde... åhh vad heter det då... signaturmelodin (?).. ja då började jag i alla fall att få ont i huvudet. Så nu sitter jag här och har ont i huvudet och är allmänt seg. Det är ju bara att läsa raderna ovan.

Idag har varit en ganska så bra dag. Jag vaknade rätt så tidigt och gick upp halv 10. Och nej, jag har inte blivit någon morgonmänniska utan jag somnade väldigt tidigt igår eftersom att jag kom hem från en 23 h kryssning. Denna lördag har jag i alla fall hunnit med en kort visit hos Sofia för att hämta pengar till Emelie och sen åkte jag till Emelie och var där några timmar. Vi såg på Bedtime stories (och somnade lite då och då, sociala som vi är), vi sjöng, kollade på ett program som Emelie spelat in i skolan och sen innan jag gick spelade vi något (kanske rockband?) med hennes lillesyster och storebror. Jag skötte sången fantastiskt bra. Men nu ska jag inte skryta ;P För nu ska jag göra te, ta en huvudvärkstablett och titta på tv.

So much to do, so little time!

Imorgon är det Dagen med stort D. Och jag har en massa saker att göra men jag kommer ingen vart. Väntar på att få ett manus skickat från Christine, men det kommer inte och jag får inte tag i henne. Jag är iaf klar med att riva och klippa alla enkäter. Det tog sin lilla tid.

Imorgon är inte bara den dagen då jag och Christine ska föreläsa om vårt projektarbete i min gamla skola, Stavsborgsskolan, här i Älta. När vi ändå är inne på det så kan jag säga att jag inte blivit nervös än vilket gör mig lite orolig. Tänk om all nervositeten kommer på en gång nu? Skulle vara bättre om den kom i små omgångar. Eller om den inte kom alls. Man kan ju hoppas.

Nej, imorgon är det även kryssningstime med klassen. Vår lilla klassresa. Silja Galaxy :D Det ska bli skojigt.
Jag måste kolla vad jag ska ha för kläder och skor med, jag måste skriva en kort packlista, kolla upp alla bussar som jag måste passa imorn. Och så borde jag sova, känner att jag håller på att bli sjuk. Har känts så ett tag men den där förkylningen bryter ju aldrig ut. Imorse hade jag ont i halsen och jag ha varit täppt i näsan hela dagen. För en stund sen så dog mitt huvud tror jag. Känns som det. Det gör i varje fall ont att ha ögonen öppna. Om det beror på att huvet är dött vet jag faktiskt inte.

Ehm ja, så kan det gå

Imorse låg jag och snoozade ett tag och helt plötsligt kollar jag på klockan brevid sängen och ser att den är 07:25. Min buss går 8! Jag rusade upp, sprang in på toa och tvättade ansiktet, flög nerför trappan och in i köket och tog fram frukosten. Då ser jag till min stora förvåning att köksklockan säger 06:53. VA? Jag springer upp till mitt rum för att kolla min mobilklocka. När jag väl kommer upp hit märker jag att klockan brevid sängen har stannat. Konstigt att jag inte märkte det när jag skulle sova inatt. Man kan ju tycka att man borde tänka efter lite när det står 07:25 på klockan och inte 01:00. Men men, det är väl jag i ett nötskal. Lite halvt borta ibland. Jag fick i alla fall grymt mycket tid på mig och hann ta god tid på mig med både frukosten och duschen :) Kan även säga att jag trodde att bussen skulle gå 07:56, men nej det gjorde den ju såklart inte. Den gick 07:59 istället. Många extra minuter jag fick stå i regnet i väntan på att bussen skulle komma faktiskt!

För att mer visa på hur virrig jag kan vara så kan jag ju berätta det som jag sa till Sandra på gymmet nyss, nämligen att jag ibland glömmer att öppna munnen när jag ska dricka. Höll på att hända vid lunchen idag faktiskt, men jag hann reagera och slapp spilla vatten på mig :P

Biotime

Wiee, jag har fått tid hos en dietist. Och en bra tid också, måndagen på påsklovet klockan 14 :D

Och nu ska jag på bio med Sofia bestämde vi typ nu. Bussen går typ nu. Bion är i alla fall I taket lyser stjärnorna, en film som jag velat se ett tag :)

Nu ska jag bara slänga i mig någon form av middag.

Vilken värdelös dag

Jag har ångest över väldigt mycket idag.

Vad ska jag ha på mig på skivan som är om ungefär 2 veckor?

Tänk om det blir jättestressigt inför föresläsningen på torsdag.

Studenten. Behöver jag säga mer?

Jag har bara legat och tittat på The Hills sen jag vaknade.

Jag borde istället ha räknat matte, övat på högskoleprovet eller kanske läst manuset till föreläsningen!

Jag borde läsa någon bok.

Jag borde packa det jag ska ha med till pappa imorn eftersom att Christine kommer hit efter skolan och då är det rätt bra om allt det är klart så jag slipper packa när hon är här.

Nu kanske ni tror att jag ska iväg och ta tag i nånting. Och det kanske jag ska! Skrev ut föreläsningsmanuset nyss så jag kanske kan öva lite på det. Men om 50 minuter är det Beck och det får man inte missa! Söndagar = Beck.
Jag är oerhört glad över att jag slipper ha ångest över mitt tal eftersom jag höll det i torsdags :D

Ett nej är ett nej - galan

Det var ju i torsdags, blev lite bilder som inte kommit in på datan förrän nu.

Först var det ju galan, med både underhållning och lite mer allvarliga inslag. Underhållningen var faktiskt bra :)

Loulou Lamotte, Sibel, Basic element, Lazee, Jacob Öqvist, en trollkarl och lite annat folk uppträdde :) Sen var det en liten debatt med bla självaste Gudrun och jämställdhetsministern ;)Och nu hinner jag inte lägga in mer bilder för jag har jättebråttom till bussen. Men efter galen var det ju en efterfest på Rose och vi fick åka dit i en dubbeldeckare :D

Up Next: Vinkväll med cider at Christines house ;)

Städa?

Jag funderar på om jag ska ta och städa mitt rum. Ordentligt. Det ligger saker överallt. Och jag har inget bättre för mig kan jag ju tillägga.

Jag har ju lite tid att fördriva innan jag ska iväg till Orminge...


E på Radio!

Ja tänka sig, min vän E är på radio. P4 är det som gäller. De pratar om nätpedofiler. Spännande! :) Det här har jag hört så mycket om av E själv och nu får jag äntligen lyssna. Nu pratar hon med en pedofil i telefon :O Alltså gud! Och nu hörde jag att hennes lillasyster också är med. Förstår ni hur roligt det här är :P

Btw, jag är riktigt imponerad över att jag lyckades hitta till P4:s kanal alldeles själv ;D

Dumma den

Noooo!
Den där spiken gjorde ett stort hål i mina nya strumpor :'(

Hade allt hänt idag hade jag kunnat skylla på att det är fredagen den 13 men nu hände det ju egentligen igår. Fast kanske hade det inte hänt förrän efter tolvslaget :O Tål att tänkas på. Kan tilläggas att det inte är kul med spikar i skor.

Det var som att gå på en spikmatta

De flesta som känner mig vet nog att jag inte är en sån som går i klackar. Lika lite det som jag går i klänning.
Igår på galan, som förövrigt var jättekul,  hade jag på mig ett par nya skor med en pytteliten klack.

När jag klev av bussen där på natten när jag kom hem så kändes det jättekonstigt i min högra fot och jag kunde inte förstå vad det var. Det kunde ju omöjligt vara en sten som kommit in eftersom att det var stövlar jag hade på mig. Det andra jag funderade på var om mina fötter var så ovana vid att ha klack att jag hade fått nån muskelbristning. Jag gick iaf på ganska snabbt upp till huset, inte bara för att jag var trött och ville sova utan också för att jag var nyfiken på varför min fot gjorde ont. Ibland var jag tvungen att stanna för att det gjorde ont.

När jag väl kommer in genom dörren hemma bokstavligen sliter jag av mig skon. Och vad är det jag får se! Jo, två halvcentimeter långa spikar som sticker upp ur sulan och som har gått in i min fot. Det var därför det gjorde ont! Sen tittade jag även under foten och såg att jag hade ett litet sår... kanske inte så konstigt när jag haft två spikar rakt in i foten! Dumma skor! Känns ju som att jag har skavsår under foten och det är banne mig inte roligt :(

Vad roooligt!

Statens jordbruksverks föreskrifter om hållande av

chinchilla som föds upp eller hålls för produktion av

skinn eller på annat sätt hålls i farm

Det är vad jag sitter och läser nu. Massvis med roliga paragrafer att läsa. Tjohooo! Jag undrar bara lite varför de bara har föreskrifter om chinchillor som hålls i farmar.

Om typ 8 timmar ska jag stå och hålla ett äckligt tal så jag borde sova så att jag iaf minns inledningen, eller exordium som vi retoriker säger.... Blä!


Gala

Ciaoo
Jag måste ta tag i projektarbetet nu. Ska ha mina manusdelar klara tills lektionen på fredag men eftersom att jag ska på Ett nej är ett nej-galan imorn så hinner jag inte arbeta då utan måste fixa det nu. Jag har kommit på att morgondagen blir lite stressig, för efter skolan ska jag träna och är väl klar på gymmet halv 4 ungefär och då är jag hemma strax efter 4. Sen ska jag duscha och fixa mig samt hinna byta kläder hundra gånger innan jag är "nöjd". Sen ska jag ju hinna äta också. Det tar ju sin lilla tid vilket kan betyda att det blir lite stressigt att vara nere vid bussen kvart i 6 så att jag hinner vara i Gullmarsplan halv 7.
Efter galan blir det efterfest på Rose. Sandra har ju fått oss (hon, jag och Malin som ska gå) uppskrivna på gästlista och en massa sånt skoj. Roligt att se hur pigg man är på en torsdag när man har ställt väckarklockan på kvart i 6 och sen ska ta bussen hem från centralen klockan halv 3 på natten. Tur att skolan börjar 12:15 på fredag.

Och nu har en massa viktig tid gått förlorad som jag kunde lagt på att projektarbeta, så time to goo.

Nada sovmorgon para mi

När jag för en gångs skull får en extra sovmorgon så vaknar jag tidigt och går upp. Det är nämligen så att det kom en saneringsfirma hit alldeles nyss. Killen som är här ska sanera vårt kök. Det är inte så att vi har en massa äckliga insekter överallt utan det var ju så att det brann lite i köket förra året så nu ska de göra rent.

I alla fall, de skulle komma innan 8 och eftersom att de skulle stå och fixa i köket så tänkte jag att jag inte ville stå där nere, nyvaken, och göra frukost när en främmande människa står och rengör skåpluckor etc. Meningen var att jag igår skulle ta upp något att äta till mitt rum så att jag slapp gå ner idag, men så somnade jag innan jag hann göra det. Idag vaknade jag halv 7 och blev lite stressad över att jag skulle bli tvungen att hämta frukost. Efter ett tag av stress var jag inte så trött längre så jag bestämde mig för att gå ner och göra frukost. Så det gjorde jag och sen gick jag upp och åt frukosten i sängen medan jag tittade på tv :) Skönt att ha gott om tid på sig ^^


It's just another Sunday

Dagens planer är att jag och mamma ska åka och kolla på studentklänning. Jag börjar nämligen få lite panik för jag vet ju hur jag är med klänningar.

Nu ska jag i alla fall duscha och sen åker vi.


Ha en trevlig dag! ;)


Saturday, Saturday

Idag vaknade jag klockan 8:45 utan väckarklocka. Av mig själv!

Jag borde börja göra mig iordning för jag ska till Christine och jobba med projektarbetet. Föreläsning den 19 you knooow... Bussen går 11:56 så det är dax att sätta lite fart känner jag.

EM i Turin

Det blir väl vad min kväll kommer handla om. Just nu ser det ju lite deppigt ut eftersom att Linus Törnblad har rivit två gånger på 2,22. Annars har det gått bra idag, både Johan Wissman och Mattias Claesson gick ju till final, båda på bästa tiderna.

Till tv-tittandet blir det glass! Var ju tvungen att springa ut till glassbilen när den kom förut ;)


U: Noo Törnblad rev tredje försöket också! Och alla Italienare bara flyger över ribban. De brukar väl aldrig vara bra på höjd?! :O Stackarn rev till och med sönder sin tröja :'(

Bumbibärssaften, den magiska kraften

Igår var det ju torsdag vilket betyder träning för min och Sandras del.
Jag, och även Sandra såklart, har länge klagat på gymmets dåliga musik. Meningen är väl ändå att man när man tränar ska ha musik man blir peppad av, inte en massa mesiga ballader som nästan gör att man somnar?
Igår när vi stod där på crosstrainern så var det ändå ganska okej musik, förutom att Adam Tenstas My cool spelades två gånger på bara några minuter. Men... Helt plöotligt, som en bliuxt från klar himmel, börjar det spela ledmotivet till Bumbibjörnarna. Ni vet: Hipp hurraaa för här kommer bumbibjörnarnaaa... De spelade den däremot på engelska. Om de nu ska spela en låt som man alltid sjöng på när man var liten så kan de väl spela den på det språk man sjöng den på. Nu gick det ju inte att sjunga med. Typiskt ;P

Will you forgive me?

Oj vad dålig jag känner mig. Jag glömde helt bort att jag hade en blogg igår.

Efter skolan så tränade jag ju och det tar längre tid än man tror. 18.15 tog jag bussen hem. Fick lite brottom att packa ihop alla mina grejer hos pappa eftersom att jag var tvungen att vara ute därifrån klockan 19:15. Kul att bli utkörd sådär. Mamma kom i alla fall och hämtade mig, sen åkte vi till ICA och hämtade ut tråkiga grejer på posten. Efter det hämtade vi Celine som var hos Elle. Jag var inte hemma förrän strax före 20 alltså och då skulle jag äta. Sen så var jag ju tvungen att titta på DH och Christine, men efter det fick det vara nog. Då satte jag igång med att plugga.

Usch vad jag har blivit osäker på mig själv sedan jag började läsa retorik. Min lärare hatar mig mer än något annat. Man verkligen ser det i hans blick. Han kan komma fram till mig och Malin när vi sitter och "arbetar" och så frågar han Malin hur det går för henne. Sen frågar han alla andra som sitter runtom. När det är klart bokstavligen rusar han iväg för att undvika att fråga mig.

Talet ska vara klart imorgon och jag har skrivit, skrivt om det.. Rädd för att jag vill skriva om det nu om jag öppnar dokumentet men jag är väl så illa tvungen :(

Guuuuhuuud

Jag borde lära mig att gå och lägga mig tidigare när det är skola.

Varför??Hyllningstal

Här sitter jag och skriver på mitt hyllningstal. Det är faktiskt ganska kul att skriva hyllningstal när man väl vet vem man ska hylla. Antingen målar man upp en bild av en person och hittar på en massa bra egenskaper att hylla. Eller så gör man som jag, man tar en person som man redan känner och som har så många bra sidor att hylla att skrivandet mest går ut på att försöka reda ut vilka av alla dessa sidor som ska vara med i talet. I mitt fall är det min farmor. Och jag vet att du läser det här farmor så: Hej :)

Jag har faktiskt skrivit ett hyllningstal till min farmor en gång förut när jag läste Svenska B. Jag skulle ju kunna ta det talet och använda det nu när jag läser Retorik och har en annan lärare. Dock är jag för hederlig för att göra så. Men lite använder jag nog, gör det bara någorlunda mer retoriskt (vilket jag är obeskrivligt dålig på förövrigt).

Jag kan nog sitta uppe ett tag till, sov nämligen mellan 18:30 och 21:45 så känner mig ganska så utvilad :P

Studentmössa!

Aj, min kropp. Jag har verkligen ont i hela kroppen. Mest axlar, armar och ben. Huvet också. Skulle kunna tro att jag åkte vasaloppet igår... Kanske drömde att jag gjorde det.

Men till något roligare :D Hehe jag kan i alla fall låtsas vara jätteglad. Idag fick vi hämta ut våra studentmössor :D

Ki-box

Precis kört ett ki-box pass på gymmet. Det gick super förutom att musiken dog i slutet.
Nu tror jag att jag ska hänga med pappa och Pontus och åka skridskor. Egentligen borde jag sitta här och plugga tills det att jag dör, men vad gör det om jag skjuter upp pluggandet några timmar. Har ju skjutit upp det hela lovet så några timmar till är väl ingen fara. Hehe.

Jag borde byta tillbaka lånemobilen mot min mobil. Det som är bra med lånemobilen är dock att den har ett spel som är jättekul att köra när man inte har något bättre för sig, vilket händer ganska ofta för mig. Sen så är det ju en Ericsson-mobil <3 Men jag har inga hörlurar till lånemobilen... Ska jag byta tillbaka till min dumma Nokia-mobil så får jag göra det ikväll. Måste ju ha in musik på den och eftersom att jag ska till mamma imorn måste jag ju göra det ikväll. En till anledning till varför jag ska byta mobil är att det kanske är snällt mot mamma att hon får sin mobil tillbaka. Ja, min lånemobil har jag lånat av mamma.

Nu måste jag nog göra mig iordning om jag ska åka skridskor.. Yay, det måste vara det bästa som finns att åka runt på is, frysa och få ont i fötterna. Men är det sportlov måste man ju sporta lite I guess.

Nu är det ångest på riktigt...

För imorgon är det sista dagen på sportlovet och herregud vad jag har mycket saker jag måste göra! Jag har ju ett tal som ska vara klart på måndag. Hur lyckas jag glömma bort det hela tiden? Här snackar vi bortträngning. Jag har även en läxa att drömma i gult. Men jag kommer oftast inte ihåg vad jag drömmer. Och gult är fult... hm. Ja. Sen är det ju projektarbetet... Föreläsningen närmar sig och vi har inte skrivit nått manus. Hallå, det är liksom bara 19 dagar kvar! HJÄLP!
Och skivan är den 1 april, det är ju snart! Alltså det är inte klok hur mycket ångest jag har. Oro.

Jag tror dessutom att jag lider av nån konstig oidentifierbar sjukdom som gör att jag inte kan plugga. Jag trodde att det här lovet skulle hjälpa men det har det inte gjort.

Men snart är det ju påsklov... bara 5 veckor. Oj det är ju mycket.

Ska jag vara duktig och lägga mig nu kanske?

RSS 2.0