Den åttonde dödssynden

Fredag. På jobbet. Väldigt lugnt. Hungrig. Det där engelska paret har gift sig idag märkte jag nyss. Och så är valborg imorn tydligen. Visste att det var snart, men imorn? Nej här har vi ingen koll.

Igår efter jobbet skulle jag till Värmdö för att titta i en ny hästbutik som öppnat. Japp, jag har gått och blivit intresserad av hästar. Fast jag skojar ju bara. Det är Celine som rider.

Tittade in på apoteket innan jag skulle ta bussen dit, för att köpa nässpray. Tanten på apoteket här som jag alltid råkar på när jag ska köpa något, verkar vara så misstänksam. Jag har fått för mig att hon tror att jag är jättekonstig. Inte för att jag köper konstiga saker, det känns bara som att hon lägger märkte till massa småsaker som inte jag vet att jag gör. Typ: Hon plockade ner nässprayen från hyllan med en minst sagt hastig och mörk rörelse. Hon måste vara en mördare. Sen när jag kommer till kassan: Hon har tagit nässpray för barn. Väldigt misstänksamt.

Det slutar iallafall med att jag köper vuxenspray och hon informerar att man ska ta den högst 10 dagar, varpå jag säger: Jag har hållt på i 2 veckor men det går ju inte över. Hon: Åh nej nu kommer du dö en nässpraysdöd. Hon tänkte nog så.

Eftersom att det är en åttonde dödssynd att ta fel nässpray insisterar hon på att jag ska köpa saltspray istället. Ja jag vet att man inte ska hålla på med riktig nässpray för mycket för då kan man få kronisk nästäppa, men saltspray är bara dumt. Det är salt och vatten, och kanske något annat onödigt som inte gör någon nytta. Det känns som att man får en kallsup när man sprayar. Och som sagt, det hjälper inte.

Och så var det tydligen dyrare, för summan av det jag köpte blev 101. Hon fick mina två hundralappar, jag har inga småmynt för jag skänkte bort dem. Apotekaren blev besvärad över mina två hundralappar och att jag behövde så mycket växel tillbaka så jag fick allt för 100 kr. Hon kanske fick skuldkänslor efter att ha fått mig att köpa nässpray som inte fungerar?


Hello you

Tjenare tjenare! När jag säger så så låter det väldigt stockholmskt. Är det Magnus som i Magnus och Brasse som säger så?

Sitter iallafall på jobbet. Det är första dagen den här veckan som jag jobbar och det känns verkligen inte som att det är tisdag... ehm torsdag. Snart är det helg och det känns fel men bra, bra men fel.

För den som bryr sig så undrar jag varför jag fortfarande är täppt i näsan och snorig. Känner mig ju inte förkyld nu och det är 2 veckor sen som jag blev förkyld. Känner mig ju inte förkyld om det nu inte hade varit för att jag måste sitta med munnen öppen för att kunna andas.

Glad påsk

Tjoho, sitter på jobbet idag. Storhelg tralala.

Pappa ska hämta mig ikväll och så ska jag få köra bil hem. Spännande spännande :)

Nej nu ska jag gå och äta lite lunch och sätta mig ute i solen. Glad påsk!


Flashbacks från Sydafrika

Känns som att jag inte tränat på evigheter men jag var faktiskt på Afrikans dans i lördags, så det var ju inte så längesen :)

Appropå lördagen så fick jag lite Sydafrika-flashbacks då. För det första var det ju varmt och för det andra så var jag förkyld för första gången sen dess. Och så gick jag ju på Afrodans. Inte för att jag dansade så mycket i Sydafrika men det var ju ändå lite nostalgikänsla :) Nu till det roligaste: När jag gick i mina ytterst snygga gymkläder, på väg till apoteket för att köpa nässpray (typ för första gången sen sydafrika) så möter jag en mörk man. När han är några meter bakom mig så ropar han något i stil med "Hey baby" eller om han visslade, varpå jag vänder mig om utan att säga något. Då säger han "Are you alright?" och artig som man är vänder jag mig om och säger "Yes im alright" och fortsätter gå. Efter några meter ropar han "Nice!". Kommer inte ihåg om det hände just något sånt i Sydafrika men det känns som något som skulle kunna ha hänt iallafall :P

Tillbaka till nutiden: jag tror att jag hoppar träningen idag. Hade ev. tänkt gå på ett danspass ikväll men jag har så ont i halsen så det känns bäst att hoppa över det. Imorgon är jag ledig så då kan jag vila och ta lite promenader med Zelma istället.

Godmorgon godmoooorgon

Ja.

Sitter på jobbet, vilken överraskning :P Igår lyckades jag glömma nässprayen i mina jobbyxor. Varför ska jag straffas?! Hatar att glömma saker, även om det bara är ett oviktigt papper eller vad det nu kan vara. Det är onödigt iallafall :(

Var som tur var inte så täppt igårkväll, men imorse någongång vaknade jag upp och var alldeles torr i munnen för att jag inte kunde andas genom näsan. Munnen liksom fastnade i sig själv om jag stängde munnen, inte mysigt alls. Trots att jag drack vatten och tog saltnässpray lyckades jag inte somna om, men som tur var, om jag ska vara lite positiv, så skulle jag ju ändå upp tidigt...

Nu ska jag jobba vidare. Strax blir det väl fikapaus, eller snytpaus som det heter just nu :P

Glamourama 2

Tjenare tjenare :) Idag jobbar jag kväll igen och det verkar bli en lugn kväll. Sitter och tittar på Glamourama. Så kul att det blev en säsong 2 :D

http://becoolsodapop.blogg.se/images/2010/347425577_fc2d49549d_84990229.jpg

Diabeteskursen

Förra veckan var en riktigt bra vecka. När jag flyttade över till Södersjukhusets vuxenenhet för diabetes så blev jag erbjuden att gå en typ 1 kurs (jag har diabetes typ 1, sen finns det en typ 2 också som förut kallades åldersdiabetes men nu kan man inte kalla dessa två typer för ungdoms- och åldersdiabetes eftersom att en äldre människa kan få typ 1 och typ 2 kryper ner i åldrarna).

Jag var väldigt fundersam till hur de skulle lyckas fylla fyra dagar 9-16 med saker som var intressanta, för när man haft diabetes länge, 8 år för min del, så känns det ju som att man vet det mesta. Iallafall det som är nödvändigt, hehe. Men vet ni vad? Det blev jättebra och jag tänkte inte en enda gång att det var onödig information, alla föreläsningar kändes väl planerade. Även om mycket var saker som jag kände igen, saker som jag vet, så var det skönt att få en uppdatering. Saker och ting har en förmåga att hamna lite för långt bak i skallen när man inte hört det på ett tag, om vi säger så ;) Dessutom fick jag ju träffa 10 st andra diabetiker och det var roligt :)

En annan sak, det allra bästa med hela veckan, var att jag fick mycket tid med sköterska och läkare. De tog sig verkligen tid och det kändes jättebra. De hade ronder där de pratade om just mig och min värden. Under veckan ingick att jag skulle ta mitt blodsocker 7 gånger/dag. När jag sen träffade läkaren hade de koll på mina blodsockervärden och kunde göra justeringar i min behandling.

Hade lugnt kunna vara där den här veckan också, hihi.


Förkyld

Jag har gått och blivit förkyld. Antar att det var på Sös som jag blev smittad för jag var ju på en diabeteskurs där förra veckan måndag-torsdag (skriver mer om den sen). På fredagen när jag var ledig kände jag mig lite hängig, var tung i huvudet och hade ont bakom ögonen. Sen minns jag inte mer av fredagen för jag var så trött. På lördagen var jag väl vad man kan kalla förkyld. Jag har inte varit förkyld sen Sydafrika, för 1,5 år sedan. Tycker det är rätt duktigt. När jag gick i skolan var jag väl förkyld normalofta men sen den slutade har det bara varit en 2 månaders förkylning i Sydafrika och sen inget mera snor. Nu tar jag igen den förlorade tiden.

I helgen har jag varit hemma hos min farmor som också var förkyld. Vi hade en liten sjukhelg. Dock en mysig helg trots förkylningarna. ♥

Idag är jag tillbaka på jobbet. Det var bra att jag var ledig hela helgen för då hann jag bli förkyld (förut när jag gick i skolan blev jag nästan alltid förkyld på loven eftersom att kroppen då slappnade av och lät sig bli sjuk. ganska smart faktiskt). Kroppen behöver vara sjuk ibland tror jag, annars går den och bär på en massa dumt som gör en trött.

Det har varit skönt att ha sluppit snyta sig men det är rätt skönt att få lite kontrast till att hela tiden vara frisk. Är jag "sjuk" (gillar inte att kalla mig sjuk vid en förkylning, jag blir iallafall inte så sjuk av dem. sjuk är man, enligt mig, när man ligger helt utslagen i sängen alt. går och kräks, alla andra saker vet jag inte vad man ska kalla) nu så kommer jag väl känna mig jättepigg när jag är frisk :D

Förresten så börjar jag få ont i halsen nu. Förkylningshalsont, tjock och brännig hals. Ska bli skönt att komma hem sen :)

Så trött så trött

Jag är så trött på mitt jobb att det inte är sant. Jag är så trött på allt som har med det att göra. Jag mår inte bra här. Har lust att bara säga hejdå och lämna allt och nästan alla.

Här känns det som att jag är den duktiga tjejen som gör jättemycket jobb som ingen uppskattar. Och vissa människor orkar jag inte med. Förra sommaren jobbade jag med en sköterska och när vi stängde och jag precis tänkte gå för att hinna med min buss så kom hon till mig och ställde ett par skor vid mina fötter och sa: gå bort med de här till akuten, det var en patient som glömde dem här. Det är typ så jag alltid känner mig, som en slav som är förväntad att göra allting men som inte får någonting tillbaka.

Är så glad över att jag inte jobbar nästa vecka, det kommer ju bli som värsta lyxsemestern.Min stora lillebror

Har precis kommit hem från att ha varit på middag, min lillebror har studentskiva idag. Kan inte fatta att han tar studenten snart!

Nu är jag så trött att jag snart spyr zzzzzzzzz. Haha nä jag skoja, är säkert inte tröttare än vad jag brukar vara vid den här tiden när jag gått upp innan 6 på morgonen.

Imorgon hade jag bokat ett ki balans-pass på gymmet kl 7.30, kände att jag ville testa det... Men nä jag ska sova istället och så kanske jag tar mig ut och springer lite sen innan jag börjar jobba 14. Eller så gör jag inte det.

Nu till det viktiga: godnäääätt

Ett tack

I förra veckan fick jag en liten present av Maggan, min morfars sambo. Hon tackade mig för att jag hjälpt henne med en sak. Det hade inte spelat någon roll vad det var i paketet, jag hade blivit glad över vad som helst, men nu låg däri en hand- och hudkräm som luktar så otroligt gott! Blev jätteglad :D
Tack Maggan ♥

Train Train Training

Idag är jag ledig - SKÖNT! Fick ingen sovmorgon dock för jag skulle vara på Sös 8 och sätta in en blodsockermätare i ryggen (den mäter var 5e min vilket gör att man får en kurva sen som visar på hur blodsockret legat), ska nämligen på en kurs där nästa vecka så det var en förberedelsegrej :)
Efter Sös så åkte jag till gymmet och tränade. Körde kondition och styrka. Har börjat springa på löpbandet, det här var väl 3e eller 4e gången. Nu gick det mycket bättre, orkade springa i 10 min på mellan hastighet 8 och 10. Dessutom fick jag inte alls ont i benhinnorna denna gång. Brukar få lite ont men förra gången var det värst. Måste vara mina skor. Hos pappa har jag ett par skor som jag haft sen högstadiet så allt bra som fanns i de skorna är nog dött sen länge :P Man ska ju köpa nya skor varje år säger dem, och det stämmer nog. De skorna jag har här hos mamma är sedan 2009, så drygt 1,5 år gamla. Ska köpa ett par nya skor men tills dess ska jag se till att ha de här "nya" skorna varje gång jag tränar.
Nu ska jag fortsätta ta det lugnt. Har duschat och så :) I eftermiddag kanske jag ska övningsköra, väntar bara på ett samtal från pappa. Hoppas det blir av :D

RSS 2.0