It's just another Sunday

Mitt uppe i en energikick av kaffe börjar Parlamentet. Björn Gustafsson visar sig i TV-rutan.

Björn Gustafsson!!! Hihihi.
Springer in till Celine och skriker: Björn Gustafsson är med i Parlamentet!

Ja, det var väl det jag skulle säga.

Första advent

Min mamma är nog den enda som missat att det är advent, hoppas att det bara är hon iallafall.

Men det är inte bara första advent, det är min lillebrors födelsedag också. Han fyller hela 16 år! Och Åsa fyller 18 idag, så grattis till åsa också :)

Snart kommer det lite gäster, annars ska jag bara sitta och skriva uppsats hela dagen. Jag är idiotisk och börjar med geografin dan innan den ska in.


Grattis Pontus

Replay

När jag kom hem idag fixade jag mina stövlar... smorde in dem med lite fet handkräm. Nä jag skoja, jag tog ju riktiga grejor såklart. Först puts och så kom jag på att vi ju har en inpregneringsgrej för läder, så då tog jag det också. Nu borde stövlarna må fint.


Lite om mig

♦När jag är hemma sjunger jag mer än jag pratar
♦Jag kan inte ladda ner varken musik eller filmer via nätet
♦Jag tycker att det är jättekul att spela basket
♦Jag är hemskt envis
♦Jag vill alltid se skräckfilmer, men borde inte eftersom jag blir väldigt rädd (och går runt och är skraj i veckor..)
♦Jag pluggar bättre sent på dygnet
♦Jag har sämst korttidsminne när det gäller vissa saker
♦Jag tycker att klassisk musik är bra ibland
♦Jag har spelat cello
♦Är ganska musikalisk och kreativ
♦Jag känner mig avslappnad när jag städar

Och om julsaker:
♦Jag tycker inte om julmust
♦Jag äter nästan aldrig risgrynsgröt
♦Jag tycker att man ska ha ägg på julbordet
♦När jag var lite önskade jag mig: mindre julklappar än förra året
♦När jag gick i tvåan på lågstadiet frågade fröken alla i min klass vem som var tomten hemma hos dem. Hade hon inte gjort det hade jag kanske fortfarande trott på tomten!

Heej

Igår pluggade jag ju matte hos morfar min, åt middag där och så. Slutade med att jag sov över också så jag kom hem idag vid 16. Första gången jag sov över där men det var riktigt mysigt. På morgonen kom han och Maggan in med frukost på sängen :) Det är ju inte helt fel.

Klockan ett så kom Maggans son Clas och hans familj vilka är Elin och barnen Tomas och Lukas. Vi fikade och halv tre gav jag mig hemmåt. Lite ångest för att jag ännu inte börjat skriva på geografin, läste nämligen 80 sidor i "Låt den rätte komma in" istället. Nu är det inte många sidor kvar.

Frukost på sängen...



Och idag kör jag på lik-looken. Passar till allt.

Tjenixen

Gokväll gott folk

Meningen var att jag skulle lägga mig tidigt idag men nä det gick ju inte som vanligt (a). Att det ska vara så svårt. Lär inte sova på ett tag nu heller för jag tänkte måla naglarna, kolla matten och kolla på redovisningen jag har imorn. Prio ett är att måla naglarna. Såklart ;) Tycker inte om att ha omålade naglar på vintern för naglarna ser förjävliga ut. Och mina nagelband ska vi inte prata om, de blir så torra att det är omöjligt att inte pilla på dem. Och när de är såhär torra vill de inte bli fina sen. Jag gör allt för mina nagelband men de är helt hopplösa.

Imorgon ska jag räkna matte med supermorfar. Christine ska till och med följa med och få lite hjälp. Nu måste jag kolla matten så att jag har lite koll på vad allt handlar om (jag är körd!).

Usch nu är jag trött. Min dator ännu tröttare, den hänger upp sig lite hela tiden. Nu ska den få sova :)

Godnatt gott folk


Baka baka liten lussekaka

Hej
Hmm, jag har inget att skriva.
Eller jo, ska baka lussebullar idag. O så ska jag sno pepparkaksdeg, för det är ju så gott :)
Hejdå :P


Godnatt

Tjohej

Jag överdrev inte förut, min axel var sjukt stel. Men jag masserade den lite och sen satte pappa på tigerbalsam, så nu känns det bra faktiskt :)

Nu skulle jag bara behöva sova så att jag orkar med slutet av veckan. När den här veckan är över kommer jag vara glad. Äckelfilosofi och äckelmatte! Nu sitter jag med en krönika vi ska skirva på svenskan (hon gillar att plåga oss med uppgifter). Tror jag vet vad jag ska skriva om men jag känner att jag inte har nån vidare koll på krönikor precis då de jag läst mest bara är blaj, ingen struktur. Och att skriva utan någon speciell struktur är lite ovant så jag måste kolla upp det här innan jag börjar.

Imorn blir det en ganska okej dag. Efter skolan ska jag sitta med mina kära filosofigrupp och få ihop redovisningen till på fredag. Funderar på om jag ska ta med datorn, men jag vet inte riktigt om den kommer att vara till användning...

Jaja, sov så gott.


Chocktillstånd

Oj herregud. Jag är i chock. Att jag har skaffat gymkort känns väldigt underligt.

Måate gå o lägga mig i soffan och vila. Aj vad min axel är stel, jag menar liksom inte lite stel. Aja, ska ta ut morötterna ur kylen först.... Morötter är faktiskt gott om man slipper skala själv. Det är jag för lat för... men tydligen inte för lat för att gymma. Ja herregud.

Gymkort fixat

Det här kanske kommer som en chock... men jag har nyss varit och gymmat. Efter skolan åkte nämligen jag och Sandra och kollade in ett gym i tyresö, och eftersom att lokalerna var fina, att de bygger ut så att det till nästa år kommer vara väldigt mycket större och att priset för ett helårskort var jättebra så köpte vi därför ett kort. Sen började vi träna på en gång. Först gick jag snabbt på löpbandet och sen cyklade jag. Fick köra försiktigt bara eftersom jag inte hade möjlighet att ta med skor. Det gjorde ganska så ont i fötterna efter att ha suttit på en cykel med fötterna i pedalerna, utan skor, i 20 min. När det var klart så gjorde vi lite sit-ups och rygglyft och sist stretchade vi.

Jag är imponerad över att jag till slut köpte ett gymkort.

Jag känner mig otroligt stel i mina axlar nu. Skrev ju tidigare om att jag släpat runt på datan i väskan någon dag förra veckan, och nu är jag verkligen stel. Mest i höger axel. Jag skulle kunna betala någon för att massera mig just nu. Om inte pappa kommer hem snart så masserar jag själv. Hur man nu gör det...
Mitt andra problem är att när jag sitter på cykeln så vinklar jag höger arm på nått konstigt sätt så att jag får jätteont i min armbåge. Vet inte vad jag gör, för jag håller ju precis som Sandra säger att man ska :P Men efter ett tag gjorde det så ont att jag fick cykla utan händer :P

Nu sitter jag i alla fall och dricker chaitet som jag köpte på Nacka te och kaffehandel igår. Gott är det :) Ska nog kolla lite matte nu.

Snön snöar upp?

Nu sitter jag i skolan på geografin och har det hur roligt som helst. Har lite smått påbörjat mitt arbete som ska in om en vecka ungefär. Att jag jobbar på lektionstid händer inte alltför ofta kan jag säga. Men nu känner jag mig så stressad över det här eftersom att jag egentligen måste lägga all tid på matteprovet och inte en lång geografiuppsats. Vet inte hur jag ska hinna matten, måste till morfar och få hjälp av honom. Annars blir det ig i matteC och det går inte för sig!

Jobba var det. Sen är det Civilrätt och sen slutar jag. Pappa ska hämta mig och så ska vi till forum och handla en liten present till min lillebror som fyller år på söndag. Eller jag ska handla. Det är tydligen nödvändigt att köpa något, även om det inte finns nått litet att köpa till brorsan då han bara önskar sig dyra saker...

Godnatt

Godnatt

Hoho i stugorna (låter bara rätt att säga det då det är så snöigt ute, och snö får mig att tänka på stugor i skogen, och tomten säger ju hoho när han hälsar på)

Jag är snart klar med mitt ooootroooligt roliga rättsfallskoncentrat av fallet NJA 2001 s 155 (nr 23).

Det kan inte vara många 18 åringar som kan säga att de skrivit ett rättsfallskoncentrat?

I alla fall, det var ju inte det jag egentligen skulle säga. En arbetsskada att jag alltid glider in på skolan tror jag...
Nä men, pappa räckte precis fram en sån där "grej man stoppar i datorn och överför filer". Dock litar inte jag på datorer, eller elektronik som ska kopplas till datorer. Aldrig att jag överför mina grejer till en sån där grej och sedan tar med den till skolan för att koppla i där och skriva ut. Aldrig.

PS. Jag vet vad en sån där "grej man stoppar i datorn och överför filer" grej heter egentligen, fast jag har bara tappat bort ordet just nu (a)

Får väl säga godnatt :) Hoppas att det inte snöstormar sig imorgon.

_-_

Till den som frågade om jag tar med mig hela rummet:
Nej, jag gör ju inte det. Men det känns så. Saken är den att jag inte alls stoppar ner mycket i kassen, men ändå väger den ton. Visst, kläder kan väga ton. Men då ska det var mycket kläder..

Jaja :P Nu sitter jag med mitt plugg men jag orkar verkligen inte. Vill sova. Om 8 timmar drygt ska jag gå upp. Sitter här och räknar minuterna tills min klocka ringer istället för att plugga. Min kropp är helt slut, och det är bara måndag. Hur ska detta sluta?


Ojdå

Värst vad väskan blev tung den här gången... Och överfull.

Det brukar den inte bli :S Inte såhär groteskt överfull.

Nu måste jag bära ner min tunga väska. Fast först ska jag stänga av datan och stoppa ner den i väskan.

Tjadå ;)

Dagen

Todilo

Snöat hela dagen. Helt vitt ute :) Första dagen med riktig snö och jag har redan gjort värsta fallet. Än är jag inte trött på snön, men snart så. Kommer ju ramla omkull varje dag! (kan inte vägverket tänka på att sanda/salta gångvägarna också. Visst hade de plogat, men hallå: snö blir ju som is när man har plogat bort det översta lagret med fortfarande har ett kvarliggande lager kvar!)

För fara för mitt eget liv kommer jag att kliva upp på mornarna och gå till skolan. Inte nog med att bussen säkert kommer köra omkull rakt ner i järlasjön... nej, för det andra kommer jag inte komma upp för backet till skolan då mina skor inte fäster i marken när det är halt. Och om jag nu skulle lyckas ta mig till skolan kommer jag inte ha något problem att ta mig från den. Nej, fort kommer det gå. Ramla, bryta ryggen, åka kana nerför backen. Det var sista gången jag gick, bokstavligt GICK till skolan. Den här vintern kommer inte sluta bra :/ Bara det inte fanns några backar. Kan de inte bara plana ut hela sverige?


En såkallad snökanin

Aja, nog klagat om det. Pappa kommer om en dryg halvtimma. Innan det ska jag packa, kolla att jag fått med mig allt. Gå ner med packningen, inse att jag inte alls har fått med mig allt. Gå upp igen, ta det jag glömt, se att golvet behöver dammsugas. För er som tycker det är jobbigt att packa inför semestern, tänk då hur jag har det. Som måste packa varannan vecka. Och jag måste ta med alla kläder, för man vill ju inte stå där på morgonen och kanske bara ha en tröja att välja på :O Så är det faktiskt. Jag hatar att packa! Och att lämna mitt rum stökigt går inte. Man vill ju komma tillbaka till ett städat rum. Som en nystart :S

Ähh, ikväll ska jag i alla fall skriva mitt rättsfallskoncentrat. Ska bli värsta kul jue (märk min ironi)

Massa snö

Godmorgon

Min dator verkar inte ha vaknat än så det tar riktigt lång tid att skriva ut det jag behöver ha med till skolan...

Ute snöar det. Men sorm? Nej, det blåser bara till lite då och då. På radio säger de att man ska hålla sig inne, men om jag känner skolan rätt så är inte snöstorm en bra ursäkt för att stanna hemma.

Hade tänkt att ta en tidigare buss för säkerhets skull, men nu hinner jag ju inte då min dator segar sig. Jag måste gå härifrån om 25 minuter så lite bråttom har jag.

Ha en bra dag i snön :S

Robin B

Jag är lite hemligt kär i Idols Robin Bengtsson. Killer har sjukt rolig humor! Kolla in klipp på idol.se. Hans lateshow är hur bra som helst. Nästa fredag ska det röstas som bara den.

Den här måste ni se! Haha, jag och Celine skrattade så vi ramlade ihop.
http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.702651
Robin Bengtsson. Foto: Daniel Ohlsson/TV4

Halloo

Idag har jag läst en massa i "Låt den rätte komma in". Läst så långt att den har börjat bli bra till och med. Tog en paus och dushade. Söndagsfixade mig. Sånt man aldrig hinner med på vardagarna. Efter det så läste jag ännu mer. Intressant bok, bara det att jag hela tiden känner på mig vad som ska hända. Som att jag skrivit boken. Men ja, saker kan ju vara bra ändå =)

Nu sitter jag vid datorn för första gången på hela dagen... känner mig väldigt duktig som klarat av att lämna datorn ifred, även om den legat därinne i syrrans rum alldeles ensam.

Imorgon är det skola och sen ska jag till pappa. Kan inte förstå att jag varit här hos mamma i 2 hela veckor! Det jag tog med från pappa ligger fortfarande ihopvikt i ikeakassen. Tiden går så snabbt när man är här. 2 veckor?! Det känns som att jag varit här i några dagar kanske...


Min fina mamma, också kallas guldlock och jonathan lejonhjärta pga av håret.


SNÖ

För mitt eget bästa... ja?... tänkte jag skriva här i bloggen att den första riktiga snön kom idag. Skrev väl det förut kom jag på nu. Men aja, den första snön kom iaf! Den är riktig eftersom att den ligger kvar och inte smälter bort på 1 minut.



Och anledningen till att familjen Gustafsson inte tar bort studsmattan är helt enkelt att om man nu skulle vilja ha sommar igen så ska det bara vara att krypa in till det gröna gräset under studsmattan :D NOOOT! Nä, vi är bara lata.

Vad ska man göra nu då? Kan ju inte säga att jag ska lägga mig, för då blir det ju inte så. Och jag vill inte nämna ordet som börjar på p och slutar på lugga, så vi kan väl säga att jag ska måla om mitt rum eller så :/

Okej jag borde sova märker jag när jag läser det jag skriver...

A no no

Misslyckat. Inget plugg gjort idag. Känns som att jag tänker på en massa annat, men jag vet inte vad :S

Jag måste få något gjort idag, det måste jag verkligen, så jag tänkte att jag skulle läsa alla religionspapper inför redovisningen på måndag. Sen kan jag kanske läsa lite i boken också. Det svåra plugget får jag nog skjuta upp till imorgon, klart det kommer gå bra att plugga då när jag är stressad...

Känner inte att jag har något annat att skriva om just nu. Alltså, mitt liv typ handlar bara om skolan nu så det är därför det blir sånna här värdelösa inlägg hela tiden. Kanske skulle återkomma på jullovet när jag åtminstone har lite mer liv än nu... Haha, men jag kommer säkert inte ha nå liv då heller ioförsig. Kan det inte bara hända något?!


Because of you

Godmogon
Jag ligger fortfarande i sängen, svårt att skriva när man ligger faktiskt.
Den här helgen kommer för min del att bestå av plugg. Och bara för det så ska alla andra ut och frågar om jag ska med. Min klass ska ut, Madde frågade om jag skulle med ut igår och jag fick nyss ett sms av Sofia. Men jag kan inte säga ja, kommer ha så dåligt samvete sen. Dessutom orkar jag inte slösa pengar just nu. Pengar som jag kanske vill spara till efter studenten ;)

Nu ska jag väl lyckas ta mig ner till köket och få i mig lite frukost. Julvörten väntar på mig där nere, smaken av jul <3
Om.. oj, 45 min, ska jag iväg till Tyresö och se min lillasyster rida. Jävligt typiskt att det skulle snöa idag, förstår ni hur kallt det är i ett ridhus?!

Ha en bra lördag, så hörs vi kanske senare.

Ilovemusic

Nä jag kände inte för att gå och lägga mig förut. Satt kvar uppe och sjöng istället. Det är så otroligt kul att sjunga alltså. Tänk om rösten skulle försvinna helt plötsligt, jag skulle bli deprimerad om jag inte kunde sjunga.

Jaja, nu är klockan kanske lite för mycket för att sitta uppe och sjunga... Hmm, kanske bara en gång till.

<3

Btw, jag ska helt klart köpa ABBA-singstar. ABBA + singstar kan ju inte bli annat än superbäst!

90210

Jag hade egentligen tänk att gå och lägga mig efter Idol men så slog jag över till tv400 och kollade på eftersnacket, och efter det var det smygpremiär av 90210 (Beverly hills). Följde det gamla för några år sedan och nu har jag sett några avsnitt i veckan. Hade faktiskt ingen aning om att de gick. Tycker att det är bra iaf. Den nya versionen verkar bra den med. Men herregud vad tjejerna är smala, så smala att det ser sjukt ut!



Nu ska jag nog gå och sova, fast kanske läsa lite först :)
Godnatt

_____________________

Nu ska jag gå ner och kolla på idol med lillebror. Och jag ska äta glass. Köpte ju för 255 kr ;)

Glassbilen var ungefär 1 timma för sen, så när jag äntligen fick höra hemglassmelodin utanför dörren blev jag jätteglad
- Mamma, glassbilen är här nu! Skynda skynda!
Rusade ner till dörren, slängde på mig jackan och skorna, drog med mamma ut genom dörren och småsprang bort till vändplan där glassen väntade :P

GLAAASS

Var inne på hemglass.se och kikade när bilen kommer hit. För ikväll vill jag ha glass =)
Eftersom att glassbilen kommer mellan 17:30 och 18:00 måste jag springa ner och kolla i katalogen nu så att jag vet vilken glass jag ska ta. Kan ju ta ett tag att bestämma sig när det gäller sånt där.


Thankyou mr busdriver

Aj vad stel jag är i axlarna nu känner jag. Kan bero på att jag bärt runt på min väska hela dagen, och den där väskan innehöll en dator och massa andra grejer som man borde ha i en väska. Det här var ju inte skönt :P

Idag, gott folk, tog jag min vinterjacka på mig. En färgklick! Den är ju röd :) Undrar om man sprider kärlek när man har en röd jacka? Jag hade redan bråttom till bussen när jag gick hemifrån för första gången. Sprang det fortaste jag kunde utan att halka. Hade jag halkat hade jag inte blivit glad, datan hade väl gått sönder skulle jag tro.

När jag kommit en bit kommer jag på att busskortet är i skinnjackan. F*n också! Skulle aldrig hinna till bussen och började därför tänkta på hur jag skulle förklara min sena ankomst för min grupp på bästa sätt, medan jag sprang tillbaka för att hämta kortet.

När jag för min andra gång lämnar huset är jag övertygad om att jag har kommer att missa bussen, men jag skyndar mig ändå. Känns ju så jäkla fel att komma för sent! När jag bara har den drygt 300 m långa raksträckan kvar till bussen tar jag upp mobilen och kollar på klockan. 09:27... 09:28 går bussen. Hade jag kunnat springa hade jag ju gjort det, men som jag sa: datan :/

Men ibland ska man ha tur också. Precis när jag rundat svängen till busshållplatsen ser jag bussen komma. Bara för mig att gå på bussen alltså. Den bussen brukar alltid vara i tid, men nu var den 2 minuter sen :D

Thankyou mr busdriver!

Jag kom på en sak

Är otroligt trött. Har alltid tyckt att det är konstigt att man kommer på bra saker när man är jättetrött... Eller så låter allt bra när man är trött (a)

Tänkte iaf att jag borde skriva lite om mig själv här i bloggen någon dag. Så att jag om några år, när jag är gammal och senil och inte kommer ihåg någonting av mitt liv, kan titta tillbaka och se VEM jag en gång var :D

Får se hur det blir med det, och vad borde man skriva?

Bästa erbjudandet ever!

Jag vet hur jag ska få pengar. Fick ett erbjudande av Richard idag om att jag ska hjälpa honom med skolan. Min framtid, för ett tag iaf, är definitivt fixad ;) Vem vet, kanske är lärare mitt framtida yrke. Eller så startar jag det där tv programmet "dr Jenny" som vi också pratade om idag. Känns iaf som det kommer handla om att hjälpa folk... haha. Knäppt alltså.

Riktigt bra erbjudande var det också, hela 2 kr/h. På en månad skulle jag tjäna 240 kr. Ja varför inte :P Det är ju mer än vad jag får om jag sitter hemma och försöker komma på vad jag vill jobba med för en längre tid framåt. ;)

Sacomässan

Madde vill att jag ska skriva om mina vardagsäventyr, för det är tydligen kul att läsa. Känner mig lite pressad att skriva nått bra nu, men men :P

Mitt äventyr för idag då...
Det var ju Sacomässa idag. En mässa om vad man kan göra efter gymnasiet. Vi fick ledigt från skolan hela dagen för att kunna gå på den :)
Det började med att det var halt påväg till bussen, mina ben ville springa, men vägen hotade med att göra krokben. Så jag fick helt enkelt göra mitt bästa för att komma i tid till bussen.
Dagen fortsatte med att jag frös när jag stod och väntade på de andra i slussen. Det var äckligt kallt. Och Jessica var 2-3 minuter sen! :P När Jessica kommit åkte hon, jag och Christine vidare för att möta upp Malin och Sandra i Centralen. Sen bar det av till mässan i Älvsjö.
När vi gick in tyckte jag att alla såg jättesmå ut, som om de gick i nian. Omöjligt att de ens gick i gymnasiet! Alltså kännde jag mig ganska gammal där jag gick bland småfolk. Hängde av jackan i garderoben och gick in på mässan. Eller djungeln. Vart skulle man börja? Det var ju saker överallt. Det kändes som att vara på en turkisk marknad, försäljarna springer mot dig och vill få in dig i deras monter. Ibland följer man med även om man inte är intresserad, trots att de säljer små turkiska hattar som man sätter på en ölflaska....
Roligast med dagen var ju Jessicas sug efter godis. Det slutade med att hon och jag gick fram till en monter för att ta godis. Ser då att två montermänniskor står just vid godisskålenoch "vaktar". Men tro inte att det stoppar oss. Nej, vi gick fram och började småprata pyttelite med mannen där, tog en katalog. Passande nog sa han: Ta lite godis också! Och vi bara: Ja tack!
Vi gick på lite föreläsningar, pratade med människor. Jag pratade med en polis. Hon tyckte att jag skulle skriva till Beatrice Ask och säga att de borde göra så att folk med diabetes kan bli poliser. Så, någon som tycker samma som jag, att man ska få bli polis även om man har diabetes? Kan ju säga, som den diabetiker jag är, att det är smått diskriminerande. Alla diabetiker är olika, men alla har vi gemensamt att vi kan sköta vår diabetes på ett bra sätt. Vissa väljer att kanske inte göra det, medan andra sköter den så bra att inga problem uppstår. Jag blir faktiskt väldigt arg när det gäller det här, och jag kan tänka mig att det finns de diabetiker som vill bli poliser 100% mer än vad jag vill. De som verkligen brinner för detta och inte kan för att de har en sjukdom! Diabetes går att sköta, prata bara med läkare. En diabetiker som sköter sin diabetes faller inte bara ihop. Och om det nu är detta som allting faller på så undrar jag varför någon över huvud taget får bli polis, för alla kan helt plötsligt bli sjuka...
Dagens absolut bästa grej var iaf föreläsninge om bla volontärarbete med vilda djur i Afrika. Malin och Jenny borde verkligen göra detta! Klart att jag inte bangar, det är något som jag alltid drömt om att få göra, har bara inte vetat hur man ska gå till väga. Men nu så :D
Efter en rolig föreläsning, föreläsaren var galet kul, som slutade halv 3 åkte jag, Christine och Malin hem igen.

Det var min dag det. Tyckte att mässan var väldigt bra :)

Jag glömmer inte

Det är konstigt hur så varm vänskap kan försvinna så snabbt.
Högstadiet var en riktigt jobbig period när det gäller skolan, det var bråk, människor som var så otroligt omogna att man mådde illa. Det var ångest inför allt. Jag var så blyg och osäker. Jag hatade speglar, jag vågade aldrig se mig själv i skolans megastora spegel, jag var så rädd för att jag skulle må illa om jag såg mig själv. Om 7an var den värsta tiden när det gäller detta, så var det ändå den tid då vänskapen var som störst. Vi hade vårt lilla gäng. Men tiden gick och folket gick åt olika håll.

Vänskap kan vara som en plastpåse, och tiden kan vara som en stark vind. Blåser bort så lätt.

Även om den där varma vänskapen försvann så snabbt så känner jag ändå mycket för de jag gick i högstadiet med. Fortfarande underbara människor som jag blir glad över att se. Så många minnen.

Ni vet ju förmodligen vilka ni är.

Hejdå datorn

Nu måste jag lägga ifrån mig datorn, för Celine MÅSTE ha den klockan 8. Eller klockan 9 menar jag.

Kan ju passa på att läsa svenskaboken, kanske kolla matten så att jag har lite gjort... Vem vet, kanske blir jag jättesugen på att plugga: skriver klart rättsfallskoncentratet, skriver klart geografin, räknar hela matteboken och läser ut svenskan.

Vi får se...

Ida här

Nu är lilla Ida här. Hunden. Hennes husse behövde ha hundvakt i några timmar.
Mamma åkte precis iväg för att handla och hämta Celine på ridningen, så nu har jag stängt in mig med Ida i mitt rum för att hon inte ska busa där nere. Ska väl gå ut nu, hon verkar vilja komma ut. Leka i den snö som föll nyss.

Time för vinterjacka säger jag bara.



Jag tror hunden slappnar av när hon hör Mozart. Gör för tillfället ett litet test... sen kan jag kanske spela hip-hop och se om hon reagerar likadant då...

Dagens klaga. Absolut inte.

Nej då, jag tänkte istället hylla min vänsterhand (kommer säkert sluta med att jag klagar på det jag tänkte berätta, men jag ger mina hyllningsskills ett försök)

Jag skulle öppna en syltburk och syltburkar går ju aldrig att öppna på ett smidigt sätt. Antingen tar man i så man börjar gråta, eller så bryter man handleden. Mental eller fysisk skada vilket som.
Men jag var fast besluten om att jag skulle öppna den där syltburken, för man MÅSTE ha lingonsylt till havregrynsgröt! Jag använde min högerhand, bröt nästan fingrarna av mig, fick tårar i mina arma ögon! Jag tog en handduk och hade den mellan burklocket och min hand, för att få det att göra mindre ont. Men den elaka burken ville inte öppna sig för mig...
Då kom jag på att jag har en vänsterhand. Brukar annars glömma bort den eftersom att jag är förlamad i den (inte bokstavligt): använder den aldrig. Skulle kunna byta ut den mot en glass, så lite betyder den för mig.
Men vet ni vad?! Min vänsterhand öppnade burken åt mig. Bara sådär, på en gång. Förvisso var det säkerligen min högerhand som gjorde förarbetet, men utan min vänsterhand... hade jag suttit här hungrig, inte kunnat äta havregrynsgröten.

Undrar om man får hylla sin vänsterhand i ett hyllningstal...

Okeej?

Läste en kommentar på en video på youtube:

"Dom som blir våltagna för fan skylla sig själv .Dom kan väl själva räkna ut vad som händer om dom går ensam genom en mörk park mitt i natten[...]"

Helt sjuk att det finns sånna som ser det så. Ja det där betyder ju i princip att om jag går ensam inne på ica, då kan jag också skylla mig själv om jag blir våldtagen... För det är ju ens eget fel att det finns sjuka människor som våldtar, och att man inte inser det.

Kanske skulle en sån här person, som har så förvrängda syner, titta lite i lagboken.
Jag kanske har missat det, eller så står det helt enkelt inte att det är något som helst fel att gå ensam ute. Och om man helt har missat att det är straffbelagt att våldta, ja då är man... borta.

En sån här person, tycker han/hon att vi lever i ett samhälle där vi ska förutsätta att vi kommer bli våldtagna när vi går hem själva genom en mörk park mitt i natten? Om man inte inser det är man dum?
Hur mycket hopp har man då?

Det är samma sak som att säga att man får skylla sig själv om man blir våldtagen, för man hade ju faktiskt en kort kjol och urringad tröja. Det bara skriker: våldta mig!

Ähh det är bara så sjukt att det finns sånna som tycker sådär...


Haha

Jag var inne på skolportaln, klickade mig in på mattelärarens sida. Man väljer vilken av hennes kurser man läser och klickar på den. Jag läser matteC men kände för att gå in och se vad som stod på matteA.

Öppnade ett övningspapper. Hur kunde jag bara få G i matteA? Det är så sorgligt att jag skrattar åt det!

Idol

Är det någon mer än jag som sjunger sönder några av de låtar som idolerna sjunger i IDOL på fredagarna?

För tillfället sjunger jag sönder We built this city som framfördes av Johan och Robin E, och The dock of the bay som sjöngs av Robin B: fredagens två bästa framträdanden enligt mig. Hejar starkt på Robin Bengtsson, det är alltid "hans låtar" som jag sjunger sönder ;P 

Är inte IDOL bättre iår än vad det brukar vara? Det tycker i varje fall jag. Alla andra år har jag inte klarat av att följa programmet, för det är alltid någon/något som jag stör mig på. Det kan vara juryn som är hemsk. Det här året är ju inte juryns främta uppgift att ta varje tillfälle i akt att förnedra idolerna. Och idolerna är helt enkelt bättre. Varma speciella människor med originella röster.

Dagens klaga. Absolut.

Shit det är natt ute :O

Och vädret ska jag inte hylla. Gick lite tidigare från skolan för att jag skulle hinna med den tidigare bussen. Men självklart kom bussjäveln för tidigt. Så jag stod där och väntade på en slussenbuss för att ta den och byta i Sickla. Stod där vi världens äckelväder. Men kommer det någon buss? Nej, aldrig! Jag stod där i 15 minuter tills en slussenbuss kom, och det går ändå 15 slussenbussar därifrån!

När jag gått av bussen och klarat mig uppför backen hit till huset möter jag min granne när jag står vid brevlådan. Han brukar aldrig säga hej, och jag uppfattar honom lite som att han har en aning för höga tankar om sig själv och inte förmår sig att bjuda på ett litet hej. Och jag brukar ju inte skrika hej efter honom heller, det skulle verka pyttelite desperat. Men... det jag skulle komma till var att han sa hej nu. Hej hej, till och med. Och han lät jätteglad och snäll :O (dagens positiva, enda positiva, sak)

När jag kom in letade jag igenom post som var till mig. Tycker att det är lite onödigt att bara för att jag är 18 nu så skickas det hem dubbla upplagor av vissa kataloger, en till mamma, en till mig. Onödigt. Fick även ett brev från SÖS och jag tänkte att det var en kallelse tills när jag ska dit nästa vecka. Men icke sa nicke. De vill tydligen att jag kommer och gör en ögonbottenundersökning den 9 december. Det var nog den värsta dan att kalla dit mig på. Inte nog med att vi har skrivning på religionen, nä vi har sista mattelektionen innan stora provet också. Därför tänkte jag att jag skulle ringa och boka om till tisdagen efter (den  veckan har vi inget inplanerat i skolan). Men... för det första har de bara telefontid mellan 8-12 och för det andra är det nog det mest osmarta man kan göra att missa just matten och sista lektionen i religionA. Egentligen passar det aldrig att vara borta från skolan, gäller bara att hitta en tid då de passar minst dåligt. Dessutom ska tiden passa ögonmottagningen också!
Sen kan jag bara säga att det känns smådumt att gå till skolan efter den där undersökningen eftersom att jag kommer se suddigt och vara ljuskänslig. Kul att sitta där och kanske behöva läsa i en bok när det inte går att se bra.

Färdigklagat. Och ingen orkade säkert läsa men jag kommer ändå att klaga. Varför skulle det finnas så många saker att klaga på om man inte ska klaga på dem?

Yo!

Nope, för trött för att sova. Gick istället upp på vinden och hämtade ner dunjackan och ett par bruna stövlar. Får se om jag tänker använda stövlarna, har ju precis börjar använda de svarta och de är jättesköna :)

Känns som att det är för tidigt att börja ha vinterjacka nu, eller? Även om det är svinkallt ute så känns det ändå inte som att det snart är vinter, att julen närmar sig. Vaknar jag upp och det är snö ute, då kan jag ta på dunjackan. Idag frös jag faktiskt inte ett dugg. Trots att jag hade min lilla skinnjacka. Så den kan jag ju ha ett tag till, bara jag har en lite tjockare tröja under.

Nu ska jag gå och läsa det tråkiga rättsfallet som vi har på civilrätten. Många sidor, och dessutom förstår man ju inte vad som står om man inte läser jättejättelångsamt (inte garanterat att man förstår då heller för den delen). Tar låååång tid. Sen ska vi skriva ett rättsfallskoncentrat också, så man måste ju förstå allting. Egentligen förstår jag inte varför juridiksvenska ska vara så oförståerligt, varför inte skriva så att alla förstår och göra så att det inte krånglar till sig i huvudet på alla som läser?

Jaja, det är bara att jobba på. Bli jag klar med den i tid kanske jag hinner läsa lite i svenskaboken "Låt den rätte komma in". Har inte riktigt bestämt mig för vad jag tycker än, men lite konstig är den allt. Dessutom känns den så förutsägbar än så länge. Som när författaren börjar prata om ett gäng gubbar som alltid sitter och dricker på nån liten pub, och så skriver han att det är sista kvällen som de alla sitter där och dricker. Ja, då vet man ju att någon kommer dödas av den där äckliga vampyren Eli. Vill bara läsa så att jag kommer till ett ställe där det verkligen händer massor, och så är jag så otålig, jag vill veta NU hur boken slutar! Tur att den går snabbt att läsa, allt annat än det där hopplösa rättsfallet.

Nu ska jag äta pannkakor! ;)

Godnatt

Jag borde gå och sova några timmar. Mitt huvud har gått sönder.


Jag är nog bara trött på allt plugg...

Äntligen!

Följde med Sandra till Sickla efter skolan, hon skulle klaga på ett par skor. När vi gått av bussen kom vi på att Sickla borde öppna ett mc donalds, för de har ju bara en massa dyra ställen med sallader och sushi etc. Till vår stora förtjusning möts vi av en skylt utanför ett fönster. På skylten stog det att ett mc donalds öppnar där nu på torsdag, och innanför fönstren höll de på att bygga för fullt :D Äntligen!


Där i hörnet med massa fönster, brevid ingången till Ica.


Godnatt och sov gott

Om en liten stund ska jag sova. Först ska jag bara fixa lite med mina talkort :)

Usch vad kallt det är i mitt rum. Och jag har glömt att ta ner min dunjacka från vinden!

Ha en bra dag imorgon.

Godnatt


Mer jul, ge mig: mer jul. Jag vill ha: mer jul. Nu vill jag ha jul. Pyssla med paket, julpynta på rummet. Jullov!

För jag har inget annat jag kan göra

Lyssnar på musik gör jag. Skriver på mitt tal gör jag inte. Riktigt dåligt av mig. Jag är en dålig människa.

Nä men det luktar mat, matos... Kött är ganska hemskt. Okeej, jag har väl lite problem...
Jag är smårädd för kött. Man måste skära bort fettbitar, man måste kolla igenom varje bit innan man äter. Ta bort fett och dra ut senor. Det värsta som finns är att äta kött som knastrar. Väldigt nära det värsta som finns iaf.

Jag tycker inte om grytor eller när någon häller på sås på köttet man ska äta. Jag vill ha såsen lite vid sidan av så att jag kan se hur köttet ser ut. Vem vet vad som gömmer sig under såsen :S

Sånt här sitter jag och funderar på när jag inte har något att göra. Just nu kan jag ju inte arbeta med talet eftersom att det luktar så mycket mat i mitt rum. Mår lite illa.

Första snön

Idag kom det lite snö. Ganska jättemycket snö. Så det var vitt där ute. Utanför mitt fönster. Men på marken var det inte vitt, där var det slaskigt.
Visst ja! Tänkte att jag kanske skulle ta ner min dunjacka om det skulle bli jättekallt imorgon. Men då måste jag upp på vinden och där är det kallt (och så misstänker jag att det bor någonting där, för i somras när jag var uppe så var det något som rörde sig bland alla påsar, och så var det någon skugga på väggen. Såg senare att det flög runt en fluga, så det kan ju varit den som gjorde ljud och skuggor, men egentligen spelar det ingen roll. För jag är rädd för flugor :P riktigt tragiskt)

Jaha, nu i helgen har det inte hänt så mycket. Igår sov jag länge och när jag slog på tv:n när jag vaknade så var det Rent hus. Jag borde inte kolla på sånt. Kände bara att jag var tvungen att städa... och när jag städar kan jag inte göra det slarvigt. Det började med att jag skulle duscha, men så såg det så rörigt ut i lådorna under handfatet. Jag tog fram lådorna och började rensa. En hel påse fyllde jag med skräp, alltså saker som JAG tycker är otroligt onödiga. Sen sprang jag ner, smet förbi mamma och försökte gömma påsen, ut till soptunnan. Gick upp till badrummet igen. Herregud vad jag borde skura kaklet vid badkaret, tänkte jag. Slutade med att jag skurade kaklet, drog fram badkaret så att jag även kom åt det kakel som inte syns eftersom badkaret står i vägen. Jag skurade under badkaret, rensade avloppet, skurade själva badkaret och handfatet. Sen duschade jag! Celine och hennes kompis Linnea (mer kallad som Kiwi) kom hem från ridningen och skulle duscha. Men jag hade ju tagit slut på allt varmvatten ;)

Ähh nu ska jag skriva mitt tal som jag ska hålla imorgon. Ändrade nästintill hela grejen förut så nu måste det in i datorn också :)

La de gnällspik i korvgrytan?

Hej, jag har egentligen ingeting att skriva om och jag vet också att det inte är någon som bryr sig om jag skriver eller inte, men på något sätt känner jag att jag måste skriva någonting ändå. Nästan som en tvångstanke.

Jaa, idag var ju en kul dag. Kommer faktiskt inte ihåg mer än att det var korv till lunch. Att jag tycker att skolmat känns urtvättad. Att jag när jag åkte hem från skolan kom att tänka på att det var perfekt väder för ryssarna att gå till angrepp och komma upp ur vattnet med sin ubåt. Att det mesta bara är blä och usch. Aldrig kan man bara njuta av att man lever och känna att man kan göra vad man vill. Alla dessa måsten, tråkiga måsten.

Jag är sugen på att skriva en bok. Eller en novell. Bara skriva. Eller måla, det är jag mest sugen på. Ta fram mina fina penslar, målarstativet, målarduken och färgerna, sen bara kladda ihop något som mot min stora förvåning blir jättesnyggt. Säljs på blocket.se för en dryg miljon och det säger väl sig självt... jag blir överlycklig.

Näe, nu ska jag deppa. Hejdå.

Läkarbesök

Idag på läkarbesöket gjorde vi en massa saker.

Först kollade de mitt HbA1c (medelvärde på blodsockret de senaste månaderna), min vikt och längd. Sen fick jag prata med Ville och klaga på mina sprutor som ibland verkar sluta fungera. Det har hänt att jag glömt att ta sprutan till middagen och då stiger blodsockret jättemycket (normalt värde är 5-6 och jag har då över 20). Tar därför väldigt mycket insulin (snabbverkande måltidsinsulin som heter Novorapid) för att sänka men sen när jag kollar blodsockret efter 1 timme så har det inte sjunkit utan istället stigit. Det tycker jag är konstigt eftersom att det insulinet ska verka på 10-15 min. Vi kom därför överens om lite grejer jag ska ändra och så bestämde jag mig för att ändra långtidsinsulinet från Lantus till Levimir, vilket betyder att jag nu ska ta en spruta på kvällen och en på morgonen istället för en bara på kvällen. Får se hur det går. Dr Ville skrev recept på det så att jag kunde hämta ut på en gång.

Sen så frågade jag om det inte var dax att göra en ögonbottenundersökning igen, och det var såklart dax för det. Man ska göra det vartannat år och nu var det 2,5 år sedan, när jag gick i 9an. Ögonbottenundersökningen gör man för att se om blodkärlen tagit skada vilket de kan göra när man har diabetes. Senkomplikationer liksom. Varför jag påminde om att han skulle skriva en remiss dit var för att det är så kul att undersöka ögonbotten, man får ju sånna där droppar i ögonen som gör pupillerna stora. Ser nästan ut som att man har bruna ögon :D haha.

Efter det tog vi mitt blodtryck och det såg bra ut. Sen fick mamma komma in och påminna om att jag skulle fråga om en sån där blodsockermätare som mäter blodsockret under hela dygnet. Man stoppar in en slang i underhudsfettet i magen och till den är det kopplat en sensor, som sitter utanpå huden. Sen så har man en mottagare, en liten makapär som man har i byxfickan, och den visar blodsocket. Ska komma tillbaka till sös om 2 veckor och få den insatt. Lite läskigt faktiskt. Ska jag berätta varför? Jo, den piper nämligen till om blodsockret är för högt eller om det är lågt och sjunker snabbt så att man vet om man måste ta en spruta eller äta. Jag är så nervös för att den ska börja pipa i skolan!

Jag fick även en ny blodsockermätare eftersom att nålar och stickor till min har slutat tillverkats. Iallafall, när vi var klara på ungdomsenheten så gick vi till apoteket för att hämta ut sprutor och lämna in en fullmakt så att mamma och pappa kan hämta ut medicin till mig :)

När vi gjort det var det lunchdax så mamma och jag gick till en restaurang mittemot sös och där beställde jag en focachia (?) med kyckling och fetaost. Till det fick man jättegott fruktbröd och sallad. Köpte även en cola light ;) Åt maten i bilen på väg till morfar i Saltis för han är ju borta och mamma skulle vattna blommorna. Efter en stund åkte vi tillbaka till Nacka och tvättade mammas bil. Jag hann precis tillbaka till skolan när civilrätten började, 12:40.

Nätverket fixat

Ikväll har mammas kompis Lasse varit här och han tog med sig sin hund Ida vilket betydde att jag var ute och gick i 20 min när det regnade som mest. Men det var bara kul :) Lasse hjälpte oss med att installera en ny router och sen få nätverket att fungera på den nya bärbara datorn, som jag sitter vid nu.

Imorgon ska jag till diabetesdoktorn Ville på sös och de har lagt tiden så att jag missar både min första och andra lektion. Får iaf lite sovmorgon eftersom att jag ska vara där 09:45. Hinner därför plugga nu innan jag ska sova. Har inte hunnit tidigare pga av den knäppa hunden ;P

Snygg rubrik va? :D

Idag fick jag hem de där grejerna som jag gick med på att köpa när en försäljare ringde för 2 veckor sen. Samma tjej ringde förresten igår, kände igen henne på rösten, så jag sa att jag inte var intresserad. Jag hatar att prata i telefon!



Nu ska lilla jag äta fiberhavregrynsgröt, äta den framför tv:n skulle inte va helt fel. Man måste ju låta hjärnan ha kul och vila innan man sätter igång med pluggande ;)



Hejdå!

Blaj

Jag vet, det är ingen alls som bryr sig om vad jag gör just nu. Så bara för att plåga er med info tänkte jag informera om att jag sitter och skriver på mitt tal. Snart klar men det blir ju inte bra såklart. Jag hatar teser och allt som har med retorik att göra. Jag valde inte retorik för att jag tycker att det är kul att hålla tal utan för att jag vill lära mig och sen kanske även lära mig att tycka om att hålla tal. För kan man något riktigt bra så är det oftast kul.

När jag är klar, eller när mamma ringer, ska jag gå dit upp. En promenad på 25min. I det här äckelvädret. Tackade nej till att åka upp dit i bil nyss för jag ville bli klar med talet. Hos mamma har vi bara en fungerande (två bärbara men vi kan inte bestämma oss för vilken vi ska ha kvar) så ska man göra läxa vid datorn måste man sitta i vardagsrumme, och där är nästan alltid massa ljud.

Borde köpa mig en egen bärbar data egentligen, har ju kvar alla mina pengar från sommarjobbet, och sen så slösar jag inte precis på studiebidraget. När ska jag hinna slösa när jag bara har tid så att det räcker till att göra skolgrejer? Dessutom har jag ju planer på att bli smårik, och har haft sen jag föddes, vilket har gjort att jag oofta köper saker för mina pengar. Undrar om det har varit meningen att jag ska köpa upp de pengar jag får i födelsedagspresent, för man får ju dem för att köpa något man behöver, eller hur? Jag har alltid sparat mina.

Spara spara spara. Kommer ihåg när jag var mindre och min lillebror köpte en jacka för 700 kr för sina egna pengar. Jag blev så arg, och då var jag säkert bara 10 år. Och vipps så blev detta ett värsta ekonomiskt inlägg, när jag faktiskt bara skulle säga att jag skriver på ett tal och ska gå upp till mamma i detta väder (viktigt att veta att det bara är uppförsbacke, 25min uppförsbacke. Varför bosätter man sig högst upp på en höjd?).

Bullbild och artikelskrivande



Det kan vara så att min artikel är klar nu, till stor del iallafall. Visst kommer jag att sitta och ändra lite och pappa ska läsa igenom en snabbis och säga vad han tycker. Men jag är inte helt missnöjd, det finns liksom en röd tråd och grejen ser ut som en artikel, vilket Linda sa var det viktigaste. Vad som står, förutom att språket är bra, var inte så relevant.

Nu ska jag väl läsa mitt sista stycke, som jag är minst nöjd med, och se om jag kan ändra något. Alltså herregud om jag skulle vara klar, den ska in på torsdag. Det här händer aldrig i min värld, att saker blir klara i god tid.

Bion var bra

Patrik 1,5 var bra. Vissa saker var galet kul, kunde knappt sluta skratta. O slutet, ja slutet var så gulligt som det bara kunde bli :) Var på Heron Citys bio.




Hos farmor och farfar hade vi det bra. Massa mat som vanligt och jag blev mätt på en gång vilket gjorde att jag inte orkade äta så mycket. Efter maten fick vi tårta, är fars dag jue. Marsipantårta blev det och jag petade bort all marsipan och åt bara den. Marsipan är ju så gott!

Nu måste jag plugga. Skulle vara skönt att sitta uppe länge och bli klar. Har ju ändå lite sovmorgon imorn så lägger jag mig sent så gör det inte så supermycket. Dessutom kan jag inte sitta och plugga på retoriken och svenskan hela veckan för jag måste räkna matte (jag förstår verkligen ingenting just nu, känns hopplöst. Och ingen kan hjälpa mig heller :() och fixa klart religionsarbetet till nästa vecka.

...

Är det inte konstigt att det känns som att dagarna bara blir kortare och kortare ju äldre vi blir, när det faktiskt är tvärtom?

Visste du att idag är det den längsta dagen som någonsin har existerat? Och imorgon är det imorgon osv. Det har med jordens rotation att göra.

Nu måste jag skynda mig. Tiden gick så snabbt. Klockan var 1 nyss men nu är det helt plötsligt bara 20 min tills vi ska åka. Och jag sitter här med blött oborstat hår och en handduk. Inte bra.


Hallå hallå

Bullarna igår blev riktigt häftiga! Bilder kan jag lägga in sen för nu hinner jag inte, eller orkar inte.
Efter bullarna kollade jag och Malin i Guinness rekordbok för vi ville se hur stor bulle man måste göra för att slå värlsrekrd. Fast vi hittade inte det i upplagorna 2005 och 2006. Men vi hittade ju andra coola saker. T.ex. att en gubbe hade skrivit 1 till 1 miljon på en skrivmaskin från 1982 - 1998. Och så gick det åt nästan 20 000 A4 papper. Rekordsnabbt alltså :S
Efter det tittade vi på tv. Det blev Levande måltavla och Beck - hämndens pris.

Senare idag ska vi, min familj alltså, på bio. Patrik 1,5 blir det. Efter det bär det av till farmor och farfar.


Bullar

Har precis kollat upp bullrecept. Blev lite förvånad när det typ skulle vara 1/2 dl socker när man gjorde en deg som skulle räcka till 25 bullar. Och så var det 7 dl mjöl. Kollade upp lite andra recept, för jag trodde nästan att det stod fel på det jag kollade på först. Men alla andra recept var för 40-50 bullar, och då skulle man ha 14-15 dl mjöl. Det kallar jag att slösa. Känns lite dåligt att vara så snål att jag inte vill använda så mycket mjöl. Men så tänker jag ändå att det ju är lika bra att göra jättemycket bullar när man väl bakar. Gör man bara 20-25 så lär de ju ta slut på några minuter.

Nu ska jag dricka mitt söderte. Hehe, vår vattenkokare fick spratt förut och vägrade att stänga av kokningen när det kokat upp. Och jag hade varit duktig och hällt upp vatten till minimumgränsen, vilket är väldigt mycket. Så när jag kom in i köket var det immigt på fönstren och vattnet hade kokat bort. Bara att göra om alltihop.

Ops! Stötte precis åt min temugg, hade jag kommit åt den lite mer hade mitt tangentbord varit förstört nu.

Kladdkakibaki

Yepp jag har bakat en kladdkaka och nu ska jag väl göra svenskan antar jag. Om jag blev klar idag skulle all stress bara försvinna för en stund. Man kan nästan säga att jag måste bli klar idag för helgen kommer inte vara en plugghelg. På lördag ska jag och Malin baka bullar och sen på söndag ska jag med familjen på bio och sen vidare till farmor och farfar på middag.

Min pappa är kul tycker jag. Igår sa han så här:
- Min farsdagpresent kan bli att jag får bjuda er på bio
Hihi ja varför inte.

Det är väl bara att sätta igång med svenskan nu. Synd att jag är sämst på att vara effektiv bara. Jag var fett taggad att skriva artikeln på lektionen men det gick ju inte eftersom att vi inte hade datorer och jag inte hade hunnit skriva ut några fakta att ha med mig. Så jag satt där och ritade i min kalender. Två riktigt snygga gubbar. Och så skrev jag vad jag ska köpa i julklapp åt familjen. Lite fick jag gjort ;)

Nu ska jag dricka, mitt huvud är törstigt känner jag. Vatten!

Ishlo pishlo



Ja ni jag vet inte hur jag tänkte nu, för jag tänkte att den där bilden skulle symbolisera lite vad jag tänkte säga. Men nu inser jag att det gör den inte alls, om jag nu inte skulle påstå att det är gott med kall Baileys, vilket det ju är (btw det var Emelie som "tvingade" i mig). Det känns som att jag har magsår (iofs vet jag ju inte hur det känns), känns iaf surt i halsen. Brukar ju göra det när man har för mycket att göra på alldeles för lite tid. Jaja, med tanke på hur stressigt det kommer vara fram till jul så har jag säkert fått magsår lagom till julafton. Kanske går det så illa att jag får ligga inne på akutmottagningen hela jul- och nyårshelgen för att min kropp är så sur att den fräter sönder. NOOOO!

Sen har jag ju en sak att säga som har lite att göra med bilden. För när Em tog den så var tanken att det skulle se lite ut som två drinkar som intas nere någonstans vid medelhavet, vid stranden. Ni ser ju parasollet och den fina riktiga sandstranden i bakgrunden. Det är så att jag måste välja någonstan i Europa dit jag vill åka efter studenten nu i vår. Farmor och farfar tar med mig, lite som en studentpresent men också för att de alltid tar med sig antingen mig eller mina småsyskon när de reser. Och nu är det ju min tur.

Herregud vad svårt det är att välja ett land som man vill till. Fast jag ska inte klaga och det gör jag förresten inte, men jag kan inte bestämma mig. Jag har varit massvis med gånger i Grekland, två gånger på Cypern, flera gånger i Spanien och en gång i Turkiet. Och det är de länderna jag tänker på när jag hör medelhavet. Visst, det finns ju Italien, men italienare låter så sliskiga och jag gillar inte pasta :P

Snart anlitar jag en advokat och ser till att skilja mig med skolan

På hemvägen sa jag till Sandra att jag hade tänkt att skriva klart geografin i helgen om vi nu inte fått en artikel att skriva till på onsdag. Sandra svarade: men vad ska man göra på lektionerna då? Okeej, det är iallafall inte mitt problem. Jag sitter gärna och bara tar det lugnt på lektionerna :P

Saken är den att det är så påfrestande att ha saker som ligger och behöver göras. Det är som att ha en chokladbit i kylskåpet, man bara tänker på den hela tiden. Samma sak med skolgrejer, för även om de inte nödvändigtvis är så bråttom med dem så ligger de där och stör.

På grund av det så läste jag lite mer är 30 sidor i civilrätten igår. Jag läste även artikeln om PETA som jag och Christine ska använda oss av i vårt projektarbete, som vi förövrigt verkligen måste sätta igång med nu. Jag hann även fundera lite över talet i retorik. Saken är den att det ju är så mycket annat kvar att göra ändå. Jag måste nästan skriva upp här bara för att få folk att förstå att jag inte klagar i onödan. Det här är blodigt allvar!

v 46
Svenska - klar med svenska artikeln (som vi bara får en vecka på oss att skriva förövrigt!)
v 47
Religion - redovisningar på grupparbetet
Retorik - hålla tal
v48
Filosofi - redovisningar på grupparbetet
Gerografi - klar med den långa uppsatsen
v49
MatteC - Gprov
Civilrätt - prov på avtalsrätten
v50
Religion - prov
MatteC - prov

Frågan är bara när man ska hinna med att plugga till allting eftersom att man veckan innan måste plugga till det som man har till just den veckan. Och dagarna innan provet har man förmodligen någonting annat att plugga till. Kul också att det inte är småuppgifter en enda grej, utan allt är stort och seriöst, dvs betyget är viktigt. Och när ska man hinna sova?!

Nu ska jag skriva sammanfattning om PETA-artikeln och sen ska jag kanske skriva en kladd på mitt äckliga tal. I varje fall skriva upp min tes (om jag lyckas komma på någon. Jag är sämst på teser. Visst vet jag vad det är, men inte kan jag utforma en bara för det. Min hjärna låser sig. Nästan så att jag måste fråga läraren imorn, om han nu inte ägnar hela lektionen åt att prata om Obama och vinnartalet, som jag förövrigt såg på svenskan idag).

Hmm var det något mer. Fan nu kom jag på det. Jag måste ju räkna två sidor i matteboken ikväll. Jag visste väl att det var något!

Varför?

Jag vaknade inatt och tänkte "det kan inte vara sant. Ska jag gå upp nu? Det känns som att jag inte har sovit någonting". Kollade på klockan och den var bara 2. Varför vaknade jag då för? Plötsligt kände jag att jag mådde jätteilla, som om jag skulle behöva kräkas. Fast jag visste ju att det inte skulle gå, utan det skulle bara bli som att jag känner att jag måste men det som vill ut kommer inte ut. Men jag gick på toa iaf. Sköljde ansiktet med vatten. Gick och la mig igen. Då fick jag jätteont i magen, den liksom vred sig. Men herregud! tänkte jag. Då kom jag på att jag kanske hade feber och blev glad. För jag har aldrig feber ens om jag är sjuk, men nu när jag mådde såhär dåligt så var det ju nästan självklart att jag hade feber. Och jag vill ju veta hur det känns att ha feber. Jag tog därför på mig morgonrocken och gick ner för att hämta febertermometern. Men hade jag feber? NEJ! När jag ändå hade gått ner så passade jag på att hämta ett glas vatten så att jag kunde ta en alvedon. Sen gick jag och la mig igen, men inte mådde jag bra. Och jag var så stressad för att jag inte skulle få sova ordentligt. Jag började även fundera ut varför jag mådde sådär illa. Det enda jag kom fram till, som nog inte stämmer alls, var att min tv stod på och gav mig strålning. Självklart att jag hade på Filip och Fredriks valvaka. Efter ett tag somnade jag...

... Och jag vaknade 06:15 då Barack Obama stod och höll i sitt vinnartal. YES! Han vann!

Ett lyckligt slut på en jobbig natt.

Min väska är tung av allt plugg

Och ibland hatar jag min klass. Varför är det ingen som kan tänka?! Har de bestämt sig för en sak så kan de inte ändra åsikter eller bara vara tysta och låta någon annan prata.

Typ hela klassen vill ha PROV I CIVILRÄTT v.49. Inte vecka 50. Vad är det för fel?
Hur kan någon förlora på att ha ett prov en vecka senare? Om de nu så gärna har lust att plugga så kan de väl plugga till provet v.49 och så kan de det till v.50. Nu ska vi istället ha provet en vecka innan, och seriöst, vem kommer hinna plugga till det? Lektionen innan civilrätten fick vi reda på att vi ska skriva en lång uppsats på geografin, och den ska vara klar till fredag vecka 48. Visst, plugga i helgen är ju alltid kul. Men för att lära sig räcker det inte med att plugga helgen innan. Speciellt inte om man heter Jenny och har matteprov till tisdag v.49. Sen på onsdagen är det ett stort civilrättsprov på avtalsrätt. Jag tror att jag dör av lycka!

Nu ska jag gå och plugga. Mina veckor fram till jullovet kommer att bestå av plugg. Direkt efter skolan och varje helg. Ibland är det kul att gå i skolan... NOT!


Tjockis

Min mättnadskänsla och hungerkänsla känns likadant. Eller så blir jag aldrig mätt?

Btw så bakade jag en kladdkaka förut. Gjorde dubbel sats för sandra tipsade mig om att den blir kladdigare då. Så vi får väl se om den blir det, annars är jag nog helt misslyckad när det gäller kladdkakor ;P

Funderar på om jag skulle ta en promenad eller något nu. Jag vill inte vara tjock.. fast det går inte att gå ner i vikt. Det spelar ingen roll hur mkt jag rör mig, eller om jag slutar äta godis. Det går bara inte. Jag tror att min kropp har ställt in sig på en vikt. Inte kul alls.

Hmm funderar på om jag skulle ta och sluta äta godis o så. Kladdkaka och andra bakade saker får man ju äta. Men godis, det kan jag ju ge upp. Inte ens gott. Förutom i skolan på håltimmarna...


Svårt att förstå

Om en månad är det december och julkalendern börjar. Är det inte lite svårt att förstå? Vart tog den hösten vägen, som brukar vara så lång?

Ikväll ska jag kolla på The grudge tror jag. Ska iaf bara ta det lugnt framför tv:n. Försöka att inte tänka på att det är sista dagen man kan vara uppe länge. Jaja, inte jättelångt till jullovet iaf. Dessutom borde vi få någon studiedag tycker jag.

Nu ska jag gå ner och kolla om... ja jag vet inte. Ska inte sitta här iaf. Hejdåå

Natt, nu och igårkväll.

Emelie har precis gått hem.

Jag kunde inte sova så bra inatt. Somnade säkert 6 för att jag ju loggade in på msn (mobilen) när jag lagt mig och skulle sova. Och då säger en viss person till mig på msn att jag ska sova. Klart att jag inte kan sova då! :P När jag ändå hade somnat så vaknade jag då och då av att jag var så täppt i näsan. Och jag har ingen nässpray! När jag väl var vaken så hörde jag att Emelie var vaken, det lät som det iaf, men jag var för trött för att kolla efter. Ville ju inte visa att jag var vaken heller för då skulle vi säkert gå upp. Somnade om flera gånger och sov 20 min. Sen vaknade jag för att det var så sjukt varmt i mitt rum och så var det en fluga vid fönstret som surrade jättemycket. När klockan var ungefär 12 så orkade jag inte somna om. Typiskt nog hade Emelie somnat in jättedjupt och jag gillar inte att väcka folk som sover så djupt och säga: nu går vi upp och äter frukost!

Aja, Jag är inte trött nu iaf. Hade det trevligt igår. Emelies kompis Jonas var ju underbart snäll som bjöd alla oss andra på drinkar. Fast det var ju inte bara för det som han var snäll. Hehe, han tyckte att jag såg halvserbisk ut :P Lite kul faktiskt. Lite tråkigt att alla gick hem så tidigt bara, speciellt Madde. Vi som skulle röra på killens afro! Och vi som skulle flörta till oss en kille och sen säga att vi var lesbiska :P haha, en annan gång :P


RSS 2.0