Let me introduce Lucia

Jag hittade precis min ring (som jag skrev om förra veckan) :D Bra slut på dagen. Något annat bra är att se bilder på lyckliga barn. Laddade över kanske tio Sydafrikabilder för en stund sen, så det blir lite smakprov på vad jag ska lägga upp senare.

Så många minnen med den här fina tjejen ♥ Första gången jag var med henne vid studsmattan och hon ramlade och sen inte ville prata med någon, den gången hon sprang runt och bet alla (eller kanske bara Malin :P) efter dushen osv.



Godnatt


And here it is

Köpt på MQ för några år sedan. Lite längtar jag till sommaren.


Hundra frågor, inga svar

Im sooo hungry. Förklara: Hur kan man vara hungrigare efter att man har ätit?

Jag tror att jag får värmeslag. Jag har ingen som helst aning om hur det känns att ha feber, men man fryser väl iaf? Fast borde man inte känna sig varm också, om man kanske har bara lite feber :/

Nej jag ska inte bli sjuk. Det finns inte. Mina armar är förresten kalla fast från bröstkorgen och uppåt är det varmt.

Jag är inte förvånad om jag har hamnat i klimakteriet. Seriöst, jag håller på att bli gråhårig. Hittade ett kritvitt litet kort hårstrå i mitt hår häromdan. När jag frågade mamma om man brukar bli gråhårig närt man är 19 sa hon nej och tröstade mig med att jag ju är den i familjen som fått mörkare drag som tex farmor och morfar, och de är ju inte så gråhåriga. Men still, jag är orolig.

Nu ska jag invänta klockslaget 15, då går jag. Ha det fin fint! ;)

Skriver med snygga naglar idag

Jag gjorde faktiskt lite viktiga saker i helgen:

Jag målade mina naglar. Två lager. Det blev ljusrosa :)
Jag bakade en god sak. Tänkte lägga upp receptet här nu i veckan för det är nästan brottsligt att inte göra det. Så gott!

Allt det viktiga gjordes efter 22 igår...

Såhär ser de inte ut:
https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/330656/images/2009/sonya200-065_46270302.jpg


Monday monday monday

Hej där :)

I helgen har jag inte direkt haft någonting att blogga om. Har varit så trött och bara vilat framför första säsongen av Desperate Housewives. Den är ju grym!

En annan anledning till att det varit helt dött här är för att jag inte haft tillgång till internet (därav inga Sydafrikabilder). Det är nämligen så att pappas internet är sönder och vi har bara ett mobilt bredband. Har man syskon som pluggar måste får man ju ge det ifrån sig... Nu ska jag vara 2 veckor hos mamma och då har jag internet 24/7 men jag vågar inte lova mer blogginlägg bara för det, man vet ju aldrig :P

Ha en bra dag iallafall. Själv jobbar jag till 15 och jag hoppas att jag klarar av dagen utan att bli förkyld. Jag tror fortfarande att jag är immun men just nu känns det som att jag låter förkyld så fort jag öppnar munnen.

Gårdagens snyggaste...

Miner


Waffles

Nu är jag hemma :D Är jättehungrig och jättetrött. Ska göra våfflor nu, ingen färdigsmet här inte... seriöst, det är inte svårt, man skulle säkert få dugliga våfflor på bara mjölk och mjöl. Ja jag är bitter över färdig våffelsmet :P När mina underbara och frasiga våfflor är klara ska jag lägga mig i sängen och dö framför något program där man behöver använda 0 % av hjärnan.

Det kommer kännas som att jag är i himlen (a)

(Förresten, i högstadiet när jag hade lunarstorm så hette jag Waffles där. Jag och att komma på bra namn går inte ihop så jag tog en engelsk ordbok och tog det första ordet jag såg)

Dagens hiss går till

Sara!

Anton och jag idiotförklarade oss själva skulle man kunna säga. Skulle öppna puppen på sånna här pumpspritflaskor men det gick ju inte. Seriöst så vet jag inte vad vi gjorde fel för vi vred på allt man kunde vrida på.

Så gick jag till Sara och hon bara vrider litegranna och så fungerar pumpen. Efter att ha rådfrågat henne så klarade även jag av det och nu känner jag mig riktigt duktig! Fast det var ju precis så Anton och jag hade vridit innan. Mystiskt.

Strax kommer mamma och hämtar mig. Jag har nått emot att åka buss hem från jobbet så när hon sa att hon skulle till Forum så sa jag direkt att hon kunde få komma och hämta mig. Egentligen vill jag inte visa mig för folk för jag ser riktigt skabbig ut idag. Mitt hår behöver verkligen tvättas. Ibland blir det så väldigt smutsigt bara på en natt. Tvättade det ju innan jag skulle sova i onsdags. Nu vet ni...

Hörs väll senare


En dag försent

För min del blev det inga våfflor igår. Tänkte vara snäll mot Celine och göra några efter jobbet men då fanns det ingen mjölk hemma. Sen tänkte jag vara snäll och göra några efter middagen men då var jag så mätt att jag knappt orkade stå upp. Sen blev klockan tio och då var jag ännu tröttare än innan, och Celine hade somnat. Istället tänkte jag fixa våfflor när jag kommer hem idag. Riktigt frasiga våfflor med jordgubbssylt och grädde, inte för mycket sånt bara för då blir det gegga av alltihop.

Ligga i soffan framför tv:n och bara njuta av perfekta våfflor.

Vem är hon, vad har hon på sig?






Imorgon lovar jag att bjuda på grymma bilder på när jag gör snygga miner. Orkar inte lägga in nu nämligen för datan är väldigt seg. Satsar på att sova istället, är helt slut.

Godnatt och sov gott.


På våffeldagen blir det muffins

Hejsan hoppsan :) Känns som att det här är en riktigt bra dag. Allt bara flyter på, ingenting går fel.

Första gången på länge, när bussen är i tid, som jag har suttit och väntat på den i mer än 3 min. Annars är jag vid hållplatsen kanske 1 min innan bussen går, oftast.

Det känns som att jag har koll idag helt enkelt :D Kanske inte så att jag är världens virrigaste person i vanliga fall men det är ju nästan alltid som det är nått som strular på jobbet t.ex. Inte nädvändigtvis för att jag är virrig såklart. Men ja. FLYT.

Idag är det ju våffeldagen men i brist på tid så blev det supersnygga och goda muffins till fikat nyss. Lotta hade köpt 3 smaker: vanliga muffins, blåbär och choklad. Det fick bli blåbär för min del. Gottigottgott! :)

Nu ska jag alldeles strax gå hem. Puuuussssss

Facebook är bra för att:

Hur meningslös en dag än är. Hur lite man än har att göra. Facebook gör den meningsfull. Att vara aktiv på facebook gör en dag betydelsefull.

Ta tex nyss när jag likeade Sandras status. Jag tänkte: Yes jag har gjort något viktigt!

Det är allt härligt att facebook finns. Bara väldigt jobbigt när det inte händer någonting.

Det är lite tragiskt kanske att livskvaliten dras ner väldigt mycket bara för att det inte lyser en röd symbol över Notifications-knappen.

Men det är så det är, bara att acceptera! ;)

Och vipps så blev dagen lite bättre

Helena bjöd mig på en glass till fikat. Hur gulligt är inte det? Finns inte många som är så söta som hon :)

När jag kommer hem skulle jag vilja fixa mina naglar. Igår innan jag la mig så polerade jag samtliga så nu är de lena och blänker. Jag klappar på dem hela tiden bara för att de är så mjuka.

Vilket lack jag ska ha vet jag inte. Trivs bäst i ljusare färger, men mörkare är ju också snyggt. Eller ska jag chocka världen och måla dem blå? Någon som vill komma med förslag?

 

 


Jobba 8-20.30

Jag försov mig imorse. Jag börjar 8 och jag vaknade halv 8. Fråga mig inte hur men jag lyckades vara här bara någon minut efter 8 och jag hann sminka mig, klä på mig och äta frukost. Och det tar minst 15 min att åka hit. Jag vet inte hur det gick till. Tack mamma som skjutsade mig <3

När jag kom hit stod det ganska snabbt klart att Carina var sjuk och inte kunde jobba kväll och Anton skulle fira sin mormor! Tack tack tack, jag får jobba 12 ½ timme. Jättekul. Jag vet att det blir ganska mycket pengar men jag bryr mig inte. Jag vill heeeeem! Igår blev jag ju väckt av jobbet för att de behövde någon så då jobbade jag 9 timmar. Vill bara komma hem tidigt och ta det lugnt. Inte behöva åka buss på kvällen, måste byta och ha mig, inte roligt :'(

Nu har vi en tyst minut för mig.


Godiset i fikarummet.... snart slut.

Jag kom på det nu, det jag skulle skriva. Superviktigt verkligen...

•Det finns en skål med godis i fikarummet! Den ska jag gå och pussa på om en stund :D
•För ett tag sedan bestämdes det att jag ska hälsa på Sandra i Linköping. Idag bokades biljetten hem. Åker ner den 9/4 och kommer hem 12/4. Weekend i Linköping here I come! :P


Beauuuuutiiful

Ehm jag skulle skriva någonting men nej jag har glömt vad... Eh ja :P Kul inlägg, håller ni inte med? Lägger in en vacker bild som jag målade någongång i gymnasiet, i 2an kanske.


Galet konstig dröm

Jag hade en så konstig dröm och jag kom inte ihåg den förrän jag såg en kvinna med en liten bebis.

Jag drömde att jag blev mamma till en liten tjej. Konstigt nog hade ingen märkt att jag var gravid så när jag visade Malin min dotter så skrattade hon bara. Ännu konstigare var att min dotter var pytteliten, som en barbiebebis. Och vad jag minns så rörde hon sig inte heller, hon var lika stel som en docka.

Jag älskade henne såklart även om ingen annan verkade tro på att jag hade fött henne. Men jag var inte direkt förberedd på en bebis tyckte jag för jag hade ju ingen sån här bilbarnstol som man även kan bära runt bebisen i när man t.ex. går och handlar :S

2010 03 23

Godmorgon :)

Helena ringde precis från jobbet och undrade om jag kunde komma tidigare så jag sitter och skyndar mig för att hinna med en buss som går tio över tio. Hon måste ha det ganska stressigt för hon ska egentligen bara göra Kristinas jobb eftersom att hon är sjukskriven. Men idag är Carina sjuk och Anton kunde inte jobba så då måste hon klara receptionen och tidsbokningen också.

Hehe, det var någongång förra veckan som jag skulle sitta inne i tidsbokningen och samtidigt ha koll på receptionen. Jag glömde helt bort receptionen och efter ett tag, så lång tid gick det kanske inte men det kändes ju lite dumt, kom jag på att det kanske kommit patienter. Och ja det hade det ju. Vanligtvis går det bra att hålla koll på flera saker samtidigt...

Nu måste jag slänga i mig resten av frukosten och sen slänga på mig sminket. Och slänga ihop en matlåda också :P


På jakt efter...

Sitter här och tittar i bildarkivet i brist på annat att göra. Nu är det inte bara min ring jag ska hitta utan även mina jeans som jag hade i somras/höstas. Har inte sett dem på väldigt länge. Dax att fixa bland kläderna igen kanske... Sen så ska jag hitta skorna nedan, det borde vara ganska enkelt men man ska aldrig vara säker.


Idag är vi glada = Bra start på veckan :D

Hej gott folk :D

Det känns som att våren är påväg. Även om det var snöstorm igår så ligger inte snön kvar. Hade bara skinnjackan idag och det blev nästan för varmt.

I lördags skulle jag guida Malin på parkeringen och då sprang jag ner i bara leggins och en stor T-shirt. Jag frös inte! Tittade på termometern sen och då var det 9 grader, klockan 21!

Jaja, livet känns bra idag
•Jag börjar numera 14 när jag jobbar kväll och det passar grymt bra med min buss. Kommer helt perfekt i tid :D
•Hammarby vann SM-guld i bandy igår och pappas slutspelsskägg är borta! Han ser numera ut som en normal pappa. Ok, med skinnkläder skulle han vara tagen ut ett MC-gäng men det är tusen gånger bättre än att se ut som en lodis :) Som tur är har han aldrig skinn på sig.
•Imorgon börjar jag 12.30 och ons-fre jobbar jag dag :)

Hiss till Amir

Bella&Tyra Show är bra tycker jag. Utöver Bellas kommentarer om Kissie, som jag kan tycka är lite nedvärderande och opassande för programmet, så är det roligt att se på. Dagens gäst är det bästa!

I Torsdgas var ju gaybloggens Amir gäst och jag tycker han var så rolig. Haha, klockrent! För de som missat det så går det något rykte om att han är väldigt fattig och det drev han med.

Korvkiosken: Amir och korvgubben
"Ursäkta. Kan man få en kokt korv för en femma? För FEM KR.
Nej 10 kr...
Men jag har jättedåligt ställt.
10 kr...
Jag har inte tio kr. Har inte du nått företag? För jag driver en väldigt populär blogg och om du ger mig en korv för en femma skulle jag kunna länka dig och skriva jättebra om dig och då kommer alla att vilja köpa korv här. Inte? Sex kr då? Hur mycket? 10? Nej jag får nog komma tillbaka senare."

Twilight for real

Morning! Det blev Twilight igår :) Visste ni att det är mycket i filmerna som stämmer på riktigt?

Forks är ett regnigt ställe i Washington.

La push ligger nära Forks och nära La Push ligger Quillayute och vilka finns där om inte stammen Quileute. Trot eller ej men många av legenderna om dem som står skrivna i S. Meyers böcker finns i verkligheten också. Legenden säger t.ex. att en resande "shape shifter" stötte på en varg och förvandlade honom till människa, vilket skapade den första Quileute.

Tänk om Edward fanns i verkligheten också. Det skulle va nått det :P

Nu ska jag och syrran åka till farmor och farfar :)


Filmkväll?

Hejhej :)

Alldeles strax kommer Malin hit. Jag tror att vi ska åka till Statoil och hyra film. Hoppas på att vi hittar Twilight där, annars får det bli någon annan ;) Hehe.

Hon borde vara här vilken minut som helst men vi kan inte åka på direkten för jag väntar på att det jag har i ugnen ska bli klart. Vet inte vad jag bakar, det var något jag såg i en tidning i veckan och jag skrev in det i mobilen :P Det innehåller citron och på toppen är det maräng. Såg väldigt gott ut på bilden :D

Ha en jättebra kväll!

Dela med dig av din värsta mardröm

När jag var liten var min värsta mardröm en dröm om en jättestor orm som jagade mig. Den följde efter mig från skogen och jagade mig hela vägen hem. Jag fick dra ner alla persienner så att ormen inte skulle kunna ta sig in genom fönstren.

När jag blev lite äldre drömde jag en ännu hemskare dröm. Det var vinter och jag och min då bästa kompis Pernilla åkte spark i skogen. Vi hittade en konstig stig som vi självklart var tvungna att utforska. Efter ett tag hittade vi ett sånt där försäljarstånd som man har på julmarknader. Det bara låg där i skogen. Vi återvände nästa dag och då hittade vi kroppsdelar på samma plats. Kroppsdelarna tillhörde en tjej som var 1 år äldre en mig och gick i samma skola som jag (efter det hade jag svårt att se henne i skolkatalogen :P). Hela hennes kropp låg inte där, men jag tror att åtminstonde huvudet och en arm gjorde det. Jag tog upp handen och då såg jag att tjejens mun hade hoppat över till hennes hand och handen började bita mig. Några tänder fastnade på min arm.

För ett tag sedan drömde jag 2 liknande drömmar ganska tätt inpå varandra. Det var väl inte den där klassiska läskiga mardrömmen men det är ändå de värsta drömmarna jag har haft. De handlade om att jag råkade ut för någonting och var tvungen att ringa efter hjälp. Ena gången tror jag att jag var jagad och andra gången var det någon som höll på att dö. Det läskiga var att jag slog 112 men aldrig kom fram. Någon röst sa att jag var tvungen att vänta i luren. Jag fick panik och fattade inte hur de kunde säga så när man ringer efter akut hjälp! Jag försökte ringa flera gånger men det gick aldrig och efter ett tag gav jag upp.

Sådär nu är det er tur att dela med er av någon mardröm :)

En lagom konstig dröm

Jag kom nyss på en del av en dröm jag hade häromdagen.

I julklapp fick pappa en afrikansk tröja av mig. Ingen som man direkt går runt i utan mer en sån som är cool att ha bara. Drömmen handlade om att jag hittar den där tröjan i sopen på jobbet. Det ligger en tepåse över den... Jag blir grymt besviken och arg. Jag har aldrig sett honom använda den och nu slänger han den och tror att jag inte ska komma på honom! Jag tar iallafall upp tröjan ur sopen och slänger den bakom en av sofforna i fikarummet.

Varför klockan behöver mig

Det här är min älskade klocka. Jag mår bäst med den runt vänster handled och den mår i sin tur bäst när den får omfamna mig. Att känna sig handikappad utan klocka är säkert någonting många känner igen sig i, men att klockan är beroende av din handled kanske inte är lika självklart?

Det är enkelt.

I Sydafrika, på barnhemmet, var min klocka väldigt populär. Jag är inte en sån som är rädd för att småbarn ska förstöra mina saker, går det sönder så går det sönder, så jag gav snällt ifrån mig min klocka till nått av barnen... som i sin tur gav den vidare till någon annan... som i sin tur började skrika när någon annan ville leka med klockan. Krig.

Att få klockan tillbaka var egentligen inget problem, att det var jag som bestämde över klockan förtod de faktiskt, men det var ändå svårt för dem att inte vara den sista som fick sätta klockan runt handleden innan jag skulle ha tillbaka den. "And meeee. Pleeease"

Min klocka är numera lite svår att stänga men det gör mig ingenting. Det ligger en fin historia bakom det där felet.


Mitt favorithalsband

När jag packade inför Sydafrika hade jag ett stort dilemma: Ska jag ta med några smycken? :P Det enda jag hört om Sydafrika var att det var väldigt kriminellt. Typ så fort man visade sig ute blev man rånad. Det slutade med att jag inte tog med några smycken alls förutom ett par små pluppar till örhängen, mitt "jag har diabetes"-halsband och det armband som jag alltid har på mig. Tar aldrig av det. Klockan tog jag också med mig, såklart. Jag och min klocka överlever inte utan varandra, på riktigt alltså.

För någon vecka sedan insåg jag att jag ju har massa smycken här hemma som jag inte använt sedan i somras. Hittade efter ett tag mitt favorithalsband som jag fick i studentpresent men nu har jag ett annat mission: Min ring. Den ringen som jag alltid har på mig annars men som jag inte vågade ta med mig till SA. Hade helt glömt bort den tills för några dagar sedan då jag såg en bild där jag hade ringen på. Antagligen ligger den på ett smart ställe hos mamma.


Man kan ha tur utan fyrklöver

Fasen vilken tur jag haaaa-aa-a-r!

Hann precis med bussen! Ni ser ju när jag publicerade inlägget nedan... dålig planering att äta pizza 4 minuter innan bussen går.

När jag gick över vägen såg jag att det stod en buss där men jag är en sådan som inte tycker om att springa till bussen, speciellt inte när det finns folk runtom :P Det kanske inte ens var min buss, min buss är sällan i tid. Dessutom, om jag missar den så går inte världen under. Så jag gick lugnt mot hållplatsen, kom närmre och närmre... och bussen står kvar. När jag hade nått bakdelen av bussen och dörren där fram fortfarande stod öppen förstod jag att jag skulle hinna med.

Dagens

Nu ska jag äta lite mer pizza och sen måste jag skynda till bussen. Som tur är är jag klar med allt, så det är bara att springa ut genom dörren :P Ha en bra dag!


Notera att jag har mittbena (!). Har inte hänt sen typ i 7an :S Hade det en gång i somras tror jag och satt ute och gosade med någon kanin. Kände mig så obekväm att jag gick in och gjorde snebena. Får se om jag lyckas ta mig igenom dagen utan att ändra frisyr :P


Drömmarnas värld

Godmorgon

Inatt har jag drömt en massa. Drömmar är fascinerande. Man är liksom i en annan värld, och man är så medveten om drömmen. Allt är så tydligt just då.

När man sen vaknar är man tillbaka i verkligheten och drömmen har oftast stannat kvar i den där andra världen. Det är så konstigt hur man kan vara så medveten om en dröm och sen inte kunna greppa den när man vaknar.

Nästa natt, inne i drömmens värld, drömmer man kanske samma dröm eller en fortsättning på den. När man vaknar upp är den borta igen. Något man inte kan greppa i vaket tillstånd finns tydligt kvar när man sen sover. Fascinerande :P

Det var inte det jag skulle säga. Jag vet att jag drömde någonting som hade någonting att göra med att någon spelade hög musik. Mer kommer jag inte ihåg trots att det var väldigt tydligt i drömmen.

Nu när jag vaknar förstår jag vad den där höga musiken kom ifrån, jag tror att jag vet. Grannen spelar musik, om den är hög vet jag inte men basen är nog uppskruvad till max, hehe. Känns som att bo vägg i vägg med en nattclub. Jag tror att det skulle kännas så iallafall :P

Vill ni höra en rolig sak: Min data krashade precis :P

Ja en riktig krash tror jag man kan kalla det. När alla bilder helt plötsligt inte är några bilder.

Datorn bara: hejdå nu dör jag. Som tur var gick det att recovera den rätt snabbt och nu lyckas jag till och med vara på internet utan att installerna en massa läskiga saker. Men ja, alla bilder är borta, allt är borta förutom internet :P Tycker synd om Celli som hade alla sina bilder på den här datan. Jag har alla viktiga saker på min lite mer snälla dator (den gör allt elakt förutom att dö). Satte faktiskt i en cd för att datan sa att man kunde göra det för att få över saker på den innan allt raderades, men ja varför skulle det ha fungerat för. Saker som ska fungera, som har med datorer att göra, fungerar ju aldrig. Vem känner igen sig?! :P

Sugen på pizza

På bussen in till jobbet var det någon elak person (kanindödaren!) som åkte en hållplats med en pizza i handen. Jag som bara ätit fjuttiga fil med musli till frukost blev inte direkt mindre hungrig (jag hann inte äta lunch innan jag åkte, den ligger fortfarande i väskan och ska strax bli min middag).

Den där pizzan fick mig seriöst att fundera på att beställa en pizza imorgon innan jobbet. Gå upp tidigt och äta en normal frukost för att sen ringa och beställa pizza. Fet pizza... mm..

Lägenheten min pappa bor i ligger ovanpå en pizzeria men bara för det betyder det inte att det blir pizza ofta. Var nog hundra år sedan jag åt pizza, det var nog inte ens i denna världsdel utan i Sydafrika. Den senaste pizzan åts nog i Obs. Förknippar den pizzan med illamående, orkar inte berätta. Men kombinationen av en utekväll med att dagen efter vara magsjuk och försöka få i sig en äcklig pizza, det var inte roligt.

Svenska pizzor är goda dem. Jag ska nog beställa en vegetariana om jag vågar ringa till pizzagubben imorgon.

Olivolja

Jag sitter här och har ont i huvudet. Det händer inte ofta. Vet inte ens om jag har ont i huvudet, så sällan händer det. Imorse höll jag på att försova mig, en riktig bedrift när man börjar 15. Hade ju lite svårt att somna igår men inte trodde jag att jag skulle ha svårt att vakna när klockan ringde 10.

Hade väl egentligen inte bråttom. Har ju två bussar jag kan ta, en där jag är framme 40 min för tidigt och en som ska vara framme någon minut innan jag börjar. Hade kanske hunnit med den tidiga om jag hade varit effektiv men det orkade jag inte. Här på jobbet tycker de att det är okej att jag kommer ca 5 minuter sent men jag tycker det är lite jobbigt. Sjukt stressande det där när man sitter på bussen och känner hur man bara vill att bussen ska sluta åka så segt!

Det kanske hade blivit svårt ändå att hinna med den tidiga bussen imorse. Jag var nämligen tvungen att tvätta håret då jag hade i en halvliter olivolja i topparna innan jag la mig igår. Olivolja är bra för mycket, håret känns mjukare av det och att ha det på nagelbanden fungerar det med. Bättre än dyra oljor som inte är det mirakelmedel som priset utger det för att vara.

Lets call it for tonight

Jag sitter uppe av en anledning. Den som gissar rätt vinner en miljon! Nej men det har jag faktiskt inte, men jag kan erbjuda en länkning.

a) Jag har hicka som vägrar att ge sig
b) Jag är inte trött
c) Jag tror att man är cool om man är uppe efter ett

Nu ska jag inte sova men jag säger godnatt ändå :)

Dåligt klippt hår är skam för två män

Mitt hår har inte varit som det brukar idag. Bra eller dåligt, vet inte. Hade en fläta i håret när jag sov natten till idag. Vågigt hår är ju så snyggt men jag tror inte att jag passar i det. Okej, när jag ser mig i spegeln ser det väl okej ut men så fort jag inte vet hur jag ser ut känner jag mig osäker. Jag tittar ner på mitt hår och de där fina vågorna ser bara ut som slitet krusigt hår :P Så jag det var väl det mindre positiva.

En sak som gjorde mitt hår bra, förutom att mitt hår känns väldigt tjockt idag, är att jag igår fick ett ryck och gick och hämtade första bästa sax. Sen stod jag där framför spegeln och lekte frisör. Hehe. Min lugg hade blivit jättelång och den var ju lätt att klippa snyggt men att klippa upp sitt eget hår är svårt kan jag säga. Om ett proffs hade gjort det hade det säkert känts jättesnyggt, men när man själv gör det blir man osäker tycker jag.

När jag ändå pratar om hår... Är det inte konstigt att man en dag känner att håret är perfekt, det ser typ ut som om victorias secret stylisterna har stylat det... För att i nästa dag stå där framför spegeln och inse att man behöver en klippning, och det snabbt. För mig är det alltid så. Att gå till frisören är aldrig något jag funderar på under en längre tid, det är något jag får för mig helt pötsligt och då känner jag att jag dör om jag inte klipper håret nu nu nu! :P


Dagens inköp

Efter jobbet var jag inne på Åhlens och köpte det här. En ansiktskräm och ansiktstvätt från Nivea. Tycker att den serien är bra. Hehe, det var längesen jag körde på nått annat. På bilden i mitten ser ni en dagkräm, den köpte jag inte idag, men gud vad jag letade. Hade utgått på Åhlens. Men... min mami hade lyckats få tag på den i Sickla så jag fick en. Det är en dagkräm med lite lite färg i. Känns väldigt tunn och lätt på huden, som om man bara har på sig en vanlig kräm. Köpte även en mousse (har verkligen ingenting här hos pappa). Skojar dem eller, ska det vara så svårt att hitta en mousse? Allt som fanns var ju spray och jag tyckte ändå att jag tittade noga på Åhlens och Kicks. Till slut såg jag den här på HM. Nu klarar jag mig nått år. Använder nämligen inte mycket mousse, tycker bara att det är skönt att ha i ibland om det känns som att håret inte riktigt samarbetar ;)


Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta :P

Godmorgon!

Min morgon var riktigt tokigt virrig. Det börjar med att jag vaknar och tänker: Jaha jag råkade stänga av mobilalarmet i sömnen. Vilken tur att jag har den andra väckarklockan.

Jag somnar om och vaknar sedan och tittar på klockan.

HALV?! Halv 7?!

Fråga mig inte hur jag lyckas med ja jag tror att klockan är halv 7 och min buss går liksom 7. Jag sätter mig upp i sängen och börjar göra mig iordning.

Av någon mystisk anledning känner jag att jag har tid att titta på klockan igen och då ser jag att mobilklockan står på 05:30. Jag tittar på min andra klocka och den är också halv sex.

Jag tänker så det knakar och inser att det faktiskt inte har ringt någon klocka men jag är väldigt misstänksam och kan inte riktigt slappna av. Jag vet ju hur blind jag kan vara ibland. Tänk om klockan är så mycket att jag har bråttom. Vet inte hur många gånger jag tittade på klockorna, men till och med tv:n var 05:30 så då gav jag upp.

Kunde som sagt inte slappna av men jag lyckades somna om i några minuter tills det var dags att gå upp strax efter sex. Nu sitter jag här på jobbet och väntar på att någonting ska gå fel. För ja, inte känns det som att jag är normal idag.

The sun's in my eyes every day

G-day!



Nu ska jag lite snyggt sammanfatta min dag. När klockan var runt två gick jag upp till mamma. Hann nämligen inte städa hos kaninerna igår så det fick bli idag istället. Tycker det är så härligt att stå och titta på dem sen när de springer runt i all ny halm. På tal om kaninerna, Flingan är så gooosig. Den kaninen är det bästa som finns. Helt underbar! <3 Ehm, jaja :P

När jag städat klart gick jag in och bakade det brödet jag bakade igår. Hade 25g jäst kvar så det kändes smart att baka mer. Nu hade jag dock i plommon istället för fikon. Hade även i lite solroskärnor och björnbär. Intressant mix där, hehe.

Nu är jag nere hos pappa igen. Borde inte sitta här nu utan ligga i sängen. Imorgon ska jag nämligen jobba och bussen går där vid 7. Innan jag somnar ska jag fixa mat till imorn och duscha så jag lär ju inte sova på ett tag men så länge jag ligger i sängen innan tolv så tycker jag att det är rätt tidigt :P

Ett recept i bilder - steg för steg

Nyttigt bröd













Nu ska jag baka bröd

Godmorgon :) Sol idag igen, underbart! Hur ska man klara sig när man vaknar och ser att det inte är sol ute?

Jag är ledig idag så jag tog mig en rätt så lång sovmorgon. Visserligen hade jag klockan på 9 men inte vaknade jag av den inte.

Dagens planer är att baka bröd, städa hos kaninerna och sen i eftermiddag åka till pappa.

Brödet jag ska baka är jättenyttigt, lätt och gott, iallafall om man gör det som jag *blink blink*. Lägger in receptet när jag har bakat klart.


GTA 4

Gårdagskvällen var lite deppig. Allt eftersom melodifestivalen gick så började jag heja på Salem till 100 % och när han inte vann så blev jag arg. Gillade ju egentligen Annas låt jättemycket också så jag vet inte varför jag hatade att hon vann så mycket :P Men Salem är ju i en klass för sig <3

Inatt sov jag 13 timmar. Hur jag lyckas med att sova till ett vet jag inte. Var väldigt trött igår när jag la mig, kanske förlorade all energi när jag var arg på melodifestivalen? :P Jaja. Nu på eftermiddagen har jag iallafall suttit inne och spelat GTA 4 en stund. Har fastnat på ett ställe som verkar omöjligt att klara av så jag tror att jag ska stänga av det nu.

Bjuder på en bild från när jag var liten. Tycker att den är söt :)



Vem vill du ska vinna?

Här är en övertydlig tabell på hur jag tycker. De 4 längst upp i det gröna tycker jag är ungefär lika bra, har svårt att bestämma mig. Om man ser till vilka låtar som jag sjungit på mest den här veckan så är det helt klart Annas och Salems, men Eriks låt kanske gör sig bäst i ESC? Mycket att tänka på!
¨
Grönt betyder alltså bra och rött är dåligt. Peter Jöback är klart sist, han fick till och med hamna under röda pilen :)


Mina diabetestillbehör



1. Blodsockermätare. Älskar att den är rosa, det gör det faktiskt roligare att ta blodsockret ;)
2. Saken jag sticker mig i fingret med
3. Sprutorna. Långtidsverkande insulin och måltidsinsulin som verkar snabbt


A white little t(h)ing in white snow

Kom hem från Emelie för ett tag sen. Igår innan vi somnade tittade vi på Edward Scissorhands. Det var väldigt många år sedan jag såg den och jag har länge velat se den igen. Attans att jag somnade av och till hela filmen. Såg inte mycket av den :P Imorse när vi åt frukost tittade vi på Råttatouille för vi somnade den vi skulle se den igår. Så söt film!

När jag kom hem för ett tag sen tog jag ut kaninerna lite. Ibland ser det faktiskt ut som att de njuter av att leka i snön. Tog några kort på Ting.


This friday

Ska springa till bussen nu. Ska till Emelie :)


En ljusblå denimsak

Igår var jag in till stan en snabbis. Hade diabetesmöte på Sös kl 13 och jag var där en timma ungefär. När det var slut gick jag från Sös mot Slussen, längs Götgatan. Mysigt att gå faktiskt, om man bortser från allt slask överallt. Skulle behövt stövlar... Tittade in på Gina för att jag skulle köpa ett svart långt linne. Har redan ett men det väntar på att tvättas och jag orkar inte vänta så jag köpte ett till :P Behövs ju alltid och dessutom tycks de alltid försvinna. När jag kommer in på Gina möts jag av klänningar och jag dras genast till denna lilla ljusblå sak nedan. Nu bor den hos mig :) Hur ofta den får bo "på" mig återstår dock att se eftersom att jag nästan aldrig har klänning på mig.


Vacker låt!

Börjar morgonen med den här låten


And I remember the sound of your November downtown
And I remember the truth
A warm December with you but I don't have to make this mistake
And I don't have to stay this way
If only I would wake


Det är farligt att skala potatis

Här har ni bildbeviset :( Nu är den nageln så kort som den aldrig varit förut. Vanligtvis blir jag galen när en nagel är kortare än de andra och måste då klippa alla lika korta. Men nu vettefan, jag tror jag får gå med en cp-nagel, för sådär kort klipper jag inte de andra! :P


Ett födelsedagsbarn <3

Jag har en lillasyster som inte är så liten längre. Idag fyller hon nämligen 15 :)


Jenny fixar

Hej :D

Dagen började med att jag kände att det skulle bli riktigt jobbig att leva idag. Okej det där lät ju kul, men ja jag kände att jag helst skulle vilja slänga mig i sängen igen och lägga min under täcket.

MEN...

Nu har jag blivit mitt glada jag. Har löst ett stort mysterium gällande en patient som skulle vara här 11. Men patienten skickade sin lilla dotter hit istället och på henne fanns ingen remiss. Illa. Men ja, det där sköter Jenny!

Ha en fortsatt bra dag :)

En härlig vårbild

Jag är lite kär i den här bilden <3


Hallonpaj i mina svarta kläder

Om man har bra fantasi så ser jag ut såhär idag. Legginsen har jag på mig iallafall, och allt är svart av någon anledning :P


Snart får jag gå hem! Då blir det hallonpaj :D

När jag fick diabetes... 9 mars 2003

För 7 år sedan var det söndag och vi var hemma hos mamma och firade min lillasyster som skulle fylla 8 år dagen efter. Alla var sådär glada som man ju är när man firar en söt liten tjej.

Jag hade haft lite problem en tid innan. Jag var alltid törstig. Om vi säger såhär, det fanns ingenting som kändes bättre än att dricka. Den stunden då jag hade vattnet i munnen kändes allt normalt men så fort jag svalt vattnet var jag lika törstig igen. Jag hade även problem med vikten, jag gick ner 5 kilo tror jag. Vet inte på hur lång tid det var som jag gick ner men folk anmärkte iaf på att jag såg smal ut så jag antar att det gick ganska snabbt. Kommer ihåg att mina föräldrar anmärkte på att jag inte åt och då blev jag så ledsen för jag åt ju som jag alltid gjort.

Den här söndagen var mammas kompis Carina, som har diabetes, hemma hos oss och hon och mina föräldrar tänkte att de kunde testa mitt blodsocker med hennes blodsockermätare. Vi satte oss i sängen på nedervåningen och jag fick ett stick i fingret. Det var väl ingen som tänkte att mitt blodsocker skulle vara annat än normalt. Vad jag kommer ihåg så kändes det bara som att vi kollade för säkerhets skull.

Men så kom resultatet upp på mätaren och mitt blodsocker var så högt att inte mätaren kunde visa det. Det stod bara HI. Kommer inte ihåg exact vad vi gjorde sen, om vi satte oss ner och pratade eller om vi bara tog det vi behövde och åkte raka vägen mot akuten. Men jag vet att jag grät. Ganska mycket. Fick nog lite panik för jag hade så mycket frågor men var för ledsen för att kunna ställa dem. Den glada stämningen var som bortblåst.

Precis som i en film: Pedro som länge har haft det tufft får äntligen ett avlönat jobb som gör att han och hans fru har råd att sätta dottern i en skola. Framtiden ser ljus ut! Men helt plötsligt kommer en jordbävning, både dottern och frun dör och Pedro är ensam igen. Arbetsgivaren dör också så Pedro har inget jobb.... :P Typ så kändes det!

Ganska snabbt satt iallafall jag och mamma i bilen körandes mot Södersjukhuset. Fick ganska snabbt komma in i ett akutrum där man konstaterade att jag hade diabetes. Sen las jag in på någon avdelning där jag fick ligga i 2 veckor med slangar i armarna.

Det växer horn i hennes panna!

Har ni läst det här? Födelsemärket blev ett horn :O Nej men, vad läskigt :P Snacka om svårt att sminka över..

Aftonbladet

http://gfx.aftonbladet-cdn.se/multimedia/archive/01152/horn_1152001w.jpg

Snö

Nu måste jag åka till jobbet!


Kom – Timoteij LYRICS

Hatar när jag får en låt på hjärnan och så hittar jag inte låttexten på nätet. Hur lätt texten än är så är det riktigt jobbigt :P Har någon förresten tänkt på hur lik vissa delar av Timoteijs låt är låten som vann ESC 2004, Ruslana - Wild dances? Identisk på vissa ställen ju! Lyssna här.


Hjärtat rusar, pulsen slår
Du ser på mig där du står
Tankarna far runt omkring
Ingen av oss gör nånting


Måste det va så svårt
Kanske är också du
Rädd för att falla hårt
Men det får räcka nu


Kom kom kom medan som-som-sommaren ännu hänger sig kvar
Medan natten ännu är ljum
Och vår längtan lockar och drar


Kom kom kom det finns dom dom dom som ser chansen glida förbi
Ta min hand så gör vi allt det som dom låter bli


Kom med mig kom
Kom med mig kom


Allt man skjuter upp till sen
Vem vet när vi ses igen
För hösten klappar in
Det går så väldigt fort
Så lägg din hand i min
Så vi får nånting gjort


Kom kom kom medan som-som-sommaren ännu hänger sig kvar
Medan natten ännu är ljum
Och vår längtan lockar och drar


Kom kom kom det finns dom dom dom som ser chansen glida förbi
Ta min hand så gör vi allt det som dom låter bli


Kom med mig kom

Kom kom kom medan som-som-sommaren ännu hänger sig kvar
Medan natten ännu är ljum
Och vår längtan lockar och drar
Kom kom kom det finns dom dom dom som ser chansen glida förbi
Ta min hand så gör vi allt det som dom låter bli


Kom kom kom det finns dom dom dom som ser chansen glida förbi
Ta min hand så gör vi allt det som dom låter bli
Ta min hand så gör vi allt det som dom låter bli


Kom med mig, kom


Vad har Jenny på sig idag?

Jag förstår inte vilka som tittar in här varje dag. Är ändå alltid runt 20 st, oftast fler, unika besökare och jag kan inte komma på 20 st som skulle gå in här varje dag. Skulle det vara 20 olika varje dag skulle snart nästan hela sveriges befolkning ha klickat in sig här... okej en bit på vägen iaf ;P

Tycker oftast synd om de som tar sig hit och så har jag inte uppdaterat på hundra år, bara skrivit tråkiga saker eller inte lagt in en enda bild. Nu ska jag visa att jag tänker på andra, och inte bara mig själv :)

Som den sanna leggins-person jag är (jag är nog kanske mer en sann jeans-person) så har jag idag ett par nya leggins från HM på mig. Mönstret syns inte alls bra på de här bilderna men ett tips: Raka inte benen före användning, det kliar som attan! :P


Lyx är...

att bli hämtad från jobbet <3

Imorgon fyller min diabetes 7 år

Tänka sig, jag som glömmer det varje år. Att glömma ett tillfälle att fira är inte bra :P Även om det kanske inte är det bästa som hänt i mitt liv men man kan ju alltid fira att jag överlevt, eller hur? haha.

Idag har det varit en bra dag. Somnade rätt så tidigt igår för jag hade ont i magen och därför vaknade jag ganska tidigt idag. Åt frukost och sen när mamma kom hem tog vi en långpromenad i skogen. Hade roligt :)

Nu känner jag att jag skulle behöva äta något. Är inte van vid att röra på mig så jag vet inte hur min diabeteskropp reagerar :P Nej men det är ju konstigt tycker jag att när jag gymmade förut så hade jag högre blodsocker än jag någonsin haft förut, på 7 år. Gymmade ändå minst 3 ggr/v. Och nu går jag en promenad på 50 min och märker av det på en gång. Hallelujah, min kropp är inte så fucked up som jag trodde. Tro mig, jag har ibland trott att jag är från en annan planet. Jag menar, kroppen ska reagera på att man tränar, utöver träningsvärken då då :P

Herregud, ni anar inte hur mycket jag har fått sitta och ändra i texten. Det blir så när jag har lågt blodsocker. Bokstäverna kastas om och grammatiken blir sjukt dålig. Svårt att formulera meningar helt enkelt :P Imorgon, på den stora dagen tänkte jag skriva ett inlägg på vad det faktiskt var som hände den där söndagen för 7 år sedan.

Nu blir det en frukt.

Seinfeld

Som den lilla Seinfeld-nörd jag är så är det förskräckligt hemskt att jag inte vet hur serien slutar. Igår kom jag över den nionde och sista säsongen och satte genast igång den så fort melodifestivalen var över. Om jag är riktigt effektiv ikväll så borde jag hinna se klart alla avsnitten och när jag vaknar imorgon är jag en komplett Seinfeld-nörd :D


Sunny day

Goddag goddag :)

Idag är det så fint väder ute att man bara vill springa ut och slänga sig i snön, gå en lång promenad eller göra något annat ute. Skulle vara perfekt att åka skidor. Eller varför inte ta sig ut och fota lite?

Men jag sitter på jobbet så jag kan inte göra någon av de där sakerna :P Imorgon däremot så jobbar jag kväll och då ska det bli strålande sol. I mitt huvud har jag en liten plan för vad jag ska göra där på förmiddagen. Brukar ha planer för vad jag ska göra innan jag åker till jobbet men oftast är jag trött och orkar aldrig riktigt gå upp i tid, men imorgon ska ni få se på grejer.

Ska nog ta med mig min vän Sony ut i skogen för att fota lite.

Ha en riktigt bra dag, och sitt inte inne hela dagen. Kroppen mår faktiskt bra av lite sol. Det är skillnad på solens strålar och strålarna från datorskärmen ;)


Andra chansen. Dumma den

Det här året har jag varit riktigt positiv vad det gäller melodifestivalen. Tycker inte att någon som gått till final egentligen har varit sådär katastrof som någon alltid brukar vara. Men ikväll blev jag lite besviken...

Pain of sakvation var bättre än Pernilla. Pauline var bättre än Crucified Barbara. Neo var bättre än spelmännen. Alcazar var bättre än Jessica.

På lördag hejar jag på Salem Al Fakir. En man med stil det ^^

Jag kan nog vara den första i världen som är immun mot förkylning

Vem har inte varit förkyld i vinter?

Jag tycker att alla går runt och är förkylda och är dem inte de nu så har de varit. Alla här på jobbet har varit förkylda verkar det som, hela min familj har varit och de flesta andra jag träffat har varit förkylda just då. Men jag, nej jag har inte varit förkyld. Känns verkligen inte som att jag kommer bli det heller. Låter lite som att jag är bitter över det men nej det är jag faktiskt inte :P

Har en liten teori om varför jag inte blivit förkyld än i vinter. I Sydafrika så hade jag ju världens förkylningar i säkert 2 månader. Innan den första helt hade gått över så fick jag en ännu värre förkylning och jag undrar faktiskt om det finns någon som har varit lika förkyld som jag var då! Överdriver inte. Efter det här så tror jag nästan att jag har blivit immun, vilket ska vara i princip omöjligt, men jag brukar köra på principen: ingenting är omöjligt.

Oftast brukar jag vara ganska bra på att bli just förkyld. Är jag sjuk är jag förkyld för alla andra sjukdomar verkar jag vara immun mot. Nu kanske jag aldrig mer blir sjuk alltså om min teori stämmer.

Grow up, or die young

Kom tillbaka från kryssningen vid fyra. Vår båt fastnade inte i isen som alla andra båtar verkar ha gjort. Resan gick helt smärtfritt förutom att det lät mycket inatt när båten skulle igenom massa is. Dessutom lyckades jag på något vänster få ett fiskben från benfri lax att fasta i halsen på nått konstigt vis. Skulle tagit kort för det såg rätt hemskt ut :P Fick plocka ut med en pincett...

Var en bra kryssning trots allt :) Det var sydafrikanskt tema och som inledning på nöjeskvällen hade de ett afrikaskt band som faktiskt spelade och dansade precis som de gjorde på gatorna i Kapstaden. Fick kämpa mycket för att hålla tårarna inne.

Vi såg Tony Irwing ha sin dansskola och Tony lyckades ragga upp Pontus på scenen. Det var skoj :P

Nej men hörrni, nu måste jag duscha lite snabbt. Klockan nio börjar ju Criminal minds med min älsklingsfavorit!! :D Dr Spencer Reid <3


Kryssning - på en onsdag

Om någon timme ska vi ta bussen mot slussen. Jag, mamma, Pontus, Celine och morfar ska ut och åka båt. Kommer tillbaka imorgon eftermiddag. Tills dess, och annars också för den delen, ha det bra :)

Här kommer en bild på mig för det var ju så längesen :P Sådär ser jag ut när jag är ofixad på en lördag. Känner på mig att många undrar... hehe.


Tisdagen gud glömde

Nej alltså usch. Att jobba kväll betyder vanligtvis att sitat still i receptionenen största delen av tiden, men när klockan slår 7 får jag stänga dörrarna här och bege mig till lab9 som det så fint heter. Annars är det också kallat fikarummet. Där brukar jag kunna sitta relativt ostört tills klockan är 8 då jag får räkna kassan och gå hem. De patienter som kommer mellan 7 och 8 är oftast antingen drop-in, som får gå hem efter röntgen, eller från närakuten, de får gå tillbaka till närakuten efter röntgen.

Men denna tisdag står gud, som inte finns, inte riktigt på min sida. Så fort jag satt mig i soffan och slagit på tv:n där Bengt Magnusson fint läser upp nyheterna med sin vackra stämma, ja då ringer det på dörren. Där står en man som är remitterad från en vårdcentral och han är här akut vilket betyder att han måste sitta och vänta här i vårt väntrum efter röntgen så att en doktor kan titta på bilderna och meddela om han får åka hem eller måste uppsöka akut vård.

Dagen till ära är det en väldigt långsam doktor som skriver svar. Jag måste sitta här och hålla koll på om svaret kommit och därför missar jag Halv åtta hos mig som jag tittar på varje gång jag jobbar kväll. Det har blivit lite som Kalle anka på julafton, fast Halv åtta hos mig på kvällspasset.

Inte går det snabbt. Jag är så uttråkad att jag skiver ett långt inlägg om hur hemsk detta är och ryssen sitter i väntsoffan och sover.

Nu måste jag gå och städa undan min tekopp som står och väntar på mig i fikarummet.

Bild från julafton 09

Nu när jag lärt farmor hur man överför bilder från kameran till datorn, och sen hur man gör för att få in en bild i ett mail så har hon skickat den här bilden från dec till mig. Bra jobbat farmor! ;)


Negativa Jenny

Det här har varit den tråkigaste helgen på länge. Inte gjort ett dugg. Internet har inte fungerat och allt annat har också varit blä. Annars brukar jag vara bäst på att inte göra någonting, något som mamma och jag för någon helg sedan kom på att jag ärvt från henne.

Nej usch, blä blä blä. Den sak som verkligen har gjort helgen usel är ingenting som jag tänker skriva här.

RSS 2.0