Film behöver inte vara bäst på bio

Idag är jag trött trött trött! Jag ska lägga mig i sängen och titta på film. Denna gång blir det Alice i Underlandet som jag fick i present igår :) Mina förväntningar är inte höga för de flesta verkar vara besvikna på den.
Som uppvärmning blir det några avsnitt av Saltkråkan, fick boxen igår. Jag är en riktig sucker för Astrid Lindgren-film. Hon skildrar ju barntiden så underbart bra. Bekymmerslös i detta fall. Åh vad jag älskar!

Be Pride

Kom precis hem från att ha varit inne i stan och tittat på paraden. Förra årets var mycket bättre men det var såklart härlig stämning nu också! :) Här är två bilder som jag tog förra året.
Go pride!

Jag föddes den 30 juli 1990 kl. 11:16

Innan jag börjar skriva om fredagen den 30 juli 2010 måste jag bara säga att det är sjukt vad tiden går och att jag för 20 år sedan var en nyfödd söt liten bebis som inte kunde göra mycket mer än att äta, hehe.

Dagen bokstavligen började klockan 00:00 med att Emelie knackade på dörren. Hennes överraskning var mycket fin för det var att hon kom och överraskade mig med morötter, dip, present och sällskap. Vi låg och tittade på lite film och vid 3 gav vi upp, båda sådär härligt trötta.

Imorse väcktes jag av mamma, pappa, Pontus och Celine. Det blev frukost på sängen och paket :) Fick många fina grejor ♥

Klockan två kom farmor och farfar och då åt vi tårta :)

Strax efter klockan fem åkte jag upp till mamma för att förbereda lite inför kvällen och klockan sju kom Sandra, Malin och Christine. Vi gjorde iordning maten och grillade. Gjorde även en sjukt god smulpaj. Efter att ha suttit ute i blåsten ett tag gick vi in och då visade C sina bartenderskills.

Tack förresten du som ringde och pratade med mig i hundra år :D

När klockan närmade sig tolv gick vi mot en hemmafest hos Malin här i Älta :) Välkomnades av värsta snygga sången! Vi stannade inte där så länge, ville komma till stan innan klockan blev för mycket, men det var kul att träffa folket där även om det gick väldigt fort :)

Väl i stan hamnade vi på Berns. Såhär mycket pride idag, hur mycket blir det då imorgon? ;)

Några ålderskriser och ett slicat pekfinger senare (jag har nog aldrig blött så mycket förut, men jag tog det som en riktigt vuxen människa, det gjorde inte ens ont) så säger jag godnatt!

Ps. Sjukaste grejen var att pappa sparat en Dagens nyheter från 30 juli 1990, som jag fick imorse. Fattar ni?! Nej, jag fattar inte ens att jag varit så liten. På den tiden när man gjorde reklam för en tv så skrev man FÄRG-TV i annonsen. Sjukt.

Sista timman som tonåring

Insåg just det! Vad borde jag göra min sista timma (känns typ som att jag kommer dö sen :P)?

Jag är dödstrött, har fixat lite inför imorn så att jag slipper göra för mycket då. Är väl upptagen med att äta tårta, muffins och att öppna paket då....

Måste dock vara uppe ett tag till för Emelie ska ringa och gratta mig. Dessutom ska hon avslöja en överraskning och jag vet inte om jag ska vara rädd eller inte :P En stor överraskning, jag undrar verkligen vad hon hittat på nu, hehe.

Btw, jag fick hem ett brev idag från Hammarbys supporterklubb. I låg ett telegram med ett "Grattis Jenny på 20-års dagen!". Pappa gjorde mig till klubbmedlem samma dag som jag föddes (för 20 år sen, shiiiit!) så det är lite coolt. Telegramet var inplastat och ska upp på väggen. Bild kommer... ;)

Nej nu ska jag ner till pappa. Sov så gott :)

Torsdag 100729

Blä jag är så trött att jag mår illa. Kunde inte somna igår fastän jag var jättetrött. Sen så försov jag mig imorse så att jag fick slänga i mig två mackor för att hinna äta. Tror det är därför jag har ont i magen nu :/

Aja, lär väl vakna till om några timmar i lagom tid tills jag slutar jobba eller nått :P

Hoppas att det kommer vara lugnt här idag för jag orkar inte springa runt. Dessutom glömde jag mina strumpor hemma och det är inge roligt att gå utan dem.

Bra dag det här. Ciao!

Från ungdomskonto till privatkonto

Tjo!

Idag har jag och mamma varit på banken och träffat hennes personliga rådgivare Ulla. Det var mest jag som fick råd och det kändes ju bra. Bl.a ändrade vi mitt konto från att heta ungdomskonto till privatkonto. Känner mig därför mycket äldre nu ^^

Sen jag kom hem från banken har jag varit här hos mamma och städat lite. Ska ha middag här på fredag nämligen ;)

Imorgon ska jag jobba (extrapass) och jag börjar redan 8. Är redan trött så hur jag ska orka av att gå upp imorgon vet jag inte. Efter jobbet ska jag iallafall åka med mamma och handa mat o så, inför fredagens födelsedagstjejmiddag :)

Nu ska jag ta in de små kaninerna i lekstugan och sen åka ner till pappa!

Godnatt

Update

Heej!
Klassfesten var grym! Alla var jätteglada och hade roligt :) 6B är 6 Bäst!
Idag är det måndag och det är sista veckan jag är ledig. Det skulle inte sitta fel med lite mer värme och sol, just nu är det kallt och molnigt och det börjar säkert regna snart också :P Tur att jag ska till Kreta i augusti, där får jag nog sol så det räcker ;)
Det är även sista veckan jag är tonåring. Jag vill inte fylla år! Varför skulle jag vilja? Jag tycker inte speciellt mycket om att få presenter (misstolka inte, i lagom mängd är det kul) och gammal vill jag inte bli. Åren bara går och går och det är deprimerande :P
Jaja nog om åldersnojja. Jag ska göra mig iordning och sen ska jag och pappa över till farmor och farfar för att rengöra "vår" båt :) Den ska i sjön, ännu en anledning till att det ska vara soligt denna vecka!

Fem tröjor

Från Weekday


24 Juli - Klassåterträffsdagen

Hela dagen har gått åt till att förbereda inför kvällen. Hehe nej jag skoja bara, men jag har duschat ;) Det gör jag aldrig annars...
Okej skämt åsido, men ikväll är det dags för klassåterträff med klassen från låg- och mellanstadiet :) Trodde aldrig att någon skulle ta tag i det men jag trodde fel. Det ska självklart bli roligt men samtidigt lite läskigt. Vissa har man ju inte träffat sedan då, för 7 år sedan. Man kände dem då men nu vet man knappt någonting om vad de gör.
Det är nästan som att återvända till den tiden. Då när man gick på klassfest och inte riktigt visste vad som väntade. Man var lite osäker med en pirrig känsla i kroppen.
Vi får se hur det blir, men det blir nog bra. Vi ska mötas upp hos Marika runt 21-22 för ett möte med den gamla goda tiden. Jag borde med andra ord göra mig iordning så att det inte blir stressigt sen :)

Älskar WEEKDAY!

Gick in på Weekday på Götgatan och vilken gaaaaalet bra rea det var! Fick fem snygga linnen/T-shirts för 240! 2 av dem kostade bara 20 st. Visar bilder i helgen :D

På jobbet

Ja här sitter jag idag. Den som skulle sitta här var tvungen att åka iväg så då fick jag avbryta min semester för en stund. Som tur är är det kallt och molnigt ute. Vet inte om det kanske är för att klockan bara var 7 när jag var ute, det var längesedan jag var uppe så tidigt :P Kanske är kallt då för det mesta, hehe.

Efter jobbet tänkte jag åka in till stan och köpa mig ett par nya solglasögon eftersom att mina drunknade. Sen ska jag även gå runt och se om det finns något annat jag vill ha. Var ett bra tag sedan som jag köpte kläder.

Händer det något kul på jobbet så uppdaterar jag, annars så kanske vi hörs ikväll bloggen :)

Båtbilder

Kväll 21 juni




Åka båt

Yo jag har varit ute med Malin och hennes familj och åkt båt sen igår förmiddags. Hamnade på en ö vid Nämdö där det var massa andra båtar som deras båt kände.

Jag lyckades tappa mina solglasögonen och linsskyddet till min kamera, men annars gick det bra, hehe.

Malin och jag åkte hem med deras grannar på deras superstora lyxbåt. En sån ska jag ha när jag blir rik :D

Bilder kommer...

Köpenhamn 10/6

Vi hittade till Nyhavn :D


Vi åt på en pizzeria i närheten :) Jag passade på att skära i min tröja med min vassa kniv...

 
Efter lunchen hämtade vi Sandra på centralen. Satte oss på en vinbar brevid vårt hostel :)
Sen visade Malin och jag Sandra hur lätt det var att hitta till Strøget :)

På kvällen gick vi ut. Först till en liten bar och sen till Kulør för dans ;)


Det kryper nått på golvet...

Den meningen spelades upp i mitt huvud alldeles nyss. Det var en jäkligt stor spindel, en smalbent en. Poff och den dog. Nu kan jag inte kolla i tv tidningen mer :(

Idag har vi i familjen, och Filip, firat Margareta-dagen. Mamma, jag, Celine och farmor heter det i mellannamn. Min mormor som jag aldrig träffat och även min morfars sambo har det som förstanamn. Såklart man ska fira det :)

På med solglasögonen!

Nu tänker jag sätta mig ute i kvällssolen och läsa Mari Jungstedts bok Den dubbla tystnaden. Jag har kommit lite mer än 100 sidor och så långt är det jättebra :D


Köpenhamn 9/6

Tidig frukost på Arlanda...

Malin vid vårt första smørrebrøds-ställe. Mindre lyckat.

Vi hittade Strøget.

På jakt efter en sittplats för att äta smørrebrød nummer 2. Det första var så litet.

Bättre men nja, inte riktigt vår grej.

Botaniska

På kvällen gick vi på bio och såg SATC 2! Jag var tvungen att fota Eclipse-fönstret :P

En sväng till The Dubliner på kvällen. Det ligger längs Strøget :)


Svennesöndag

Tjingeling!

Igår regnade det ju, äntligen, men idag är det bra väder. Nu sen några timmar tillbaka är det helt blått på himlen här där jag bor :) Inte lika kvav luft heller tack vare regnet :D

Jag vaknade ganska sent, kände för att sova ut på riktigt. Det blev inte så sent igår, var väl hemma halv 3. Vi hamnade till slut på Snaps men det var så fullt så efter ett tag gick vi vidare upp på Götgatan till ett ställe som heter Högbergs. Där satt vi och tog grymt fina bilder med Malins kamera och sen dansade vi lite. Dock stängde de 1 och sen visste vi inte vad vi skulle ta vägen så vi gick till Donkis i slussen och åt lite.

Snart kommer det lite Köpenhamnsbilder här för min kamera har äntligen kommit tillbaka från sin resa i Skåne :)

Och så var det lördag

Känns som att jag har haft semester väldigt väldigt länge, men det är bara 2 veckor. Ville bara få det nerskrivet :P

The Dubliner i Stockholm var mer party än i Köpenhamn. Kanske för att vi var där på en onsdag i Köpenhamn, menmen. Gårdagen var lyckad iallafall :) Vi gick när det stängde och jag var hemma vid 4.

Nu har jag precis ätit lunch och ska bege mig mot Emelie, när jag säger så betyder det att jag ska till Tobbe för Emelie bor typ där :P De behöver mat så jag ska ta med rabarber och baka paj ;)

Ikväll kommer Christine hem så det blir ännu en utekväll. Vart och när vet jag inte men det borde jag få reda på ganska snart :)


The Dubliner

I Sydafrika var vi ofta på The Dubliner när vi gick ut. Där var det party. I Köpenhamn hittade vi The Dubliner men där var det inte lika mycket drag. Det är ju en irländsk pub så man vet ju inte vad man har att vänta. Ikväll blir det iallafall The Dubliner i Stockholm.

Innan ska jag möta upp Malin i stan för middag :)

Bye Bye!

Fredagar är som vilken dag som helst

Ciao! Det var jättemysigt igår hemma hos Tobbe. Det var Tobbe och Emelie såklart, jag, Marika, Jesper, Viktoria och Kim. Först satt vi och pratade och spelade kort. Sen stod vi inte ut med värmen längre (det hade hunnit bli mörkt...) så vi gick till Strålan och badade. Jag vågade bada i vatten när det var mörkt ute, framsteg!

Sen så gick vi tillbaka och tittade på filmen Kick-Ass som var jättebra :) Hit-Girl är vår allas idol nu tror jag :P

När filmen var slut gick vi hemåt, och då var det svalt och skönt ute. Kom hem runt 3 och då somnade jag nästan direkt.

Nu sitter jag här och bara tar det lugnt. Väntar på att det ska komma lite rabarber och knacka på dörren för jag ska göra paj. Vi gjorde det igår och det var enkelt och blev väldigt gott :)

Lanza silk serum

För kanske två veckor sedan klippte jag mig. Hon som klippte mig sa att mitt hår var väldigt torrt, och det är det säkert också. Hon rekommenderade en fuktgel från Lanza som skulle vara väldigt bra. Det gick några dagar och hela tiden tänkte jag på mitt torra hår och den där fuktgelen. Till slut, när jag ändå gick förbi en frisör, gick jag in och köpte den! 230 kronor för en hårsak är mycket enligt mig, men det kändes faktiskt väldigt bra att unna sitt hår det. Tror att den är bra också, eller så inbillar jag mig bara för att priset säger det ;)


Årsta havsbad

Dagen har spenderats vid Årsta havsbad. Mycket bra bad faktiskt och vattnet var lagom kallt/varmt. Svalkande men inte mer :)

Låg där i nästan fem timmar. Ryggen är bränd, den bränner sig alltid när jag solar den. Dock går det över ganska snabbt för min hud där återhämtar sig bra eller vad man nu säger :P Lär svida lite när jag ska sova inatt men jag har överlevt värre ;)

Strax ska vi äta. Det blir från pizzerian idag, en vegetariana-pizza. När jag ätit upp ska jag gå till Emelies pojkvän Tobbe som bara bor 10 minuter bort :) Där blir det filmkväll med lite folk och även latte bjuds verkar det som, för jag ska köpa med mig en röd mjölk sa Emelie :P

Ha en bra kväll!

La bague est belle

Betyder ringen är vacker på franska. Köpt på Bijou Brigitte härom veckan :)


Someone told me that it's wednesday today

Hallå hallå!

Snart kommer söta farmor hit. Hon vill ta ut mig och min bror och spela minigolf och ev bada :) Sen ska vi äta middag ute också :)

Nu ska jag borsta tänderna och sen sätta mig ute i solen innan vi åker. Ha en bra dag :)


Turquoise

Av någon anledning sitter jag här alldeles turkos. Mina naglar är turkosa, min ring har en turkos sten och det linnet som låg närmast när jag skulle ha ett linne nyss, det är turkost. Så bra att det är en fin färg :)


13 Juli

Varmt varmt varmt!

Väntar på att pappa ska komma hem, sen ska vi åka och bada. Igår vid fyra på eftermiddagen åkte jag med mamma, Pontus och Malin till Tyresö och badade. Vattnet just på det stället är ganska kallt och det behövdes kan jag säga. När jag doppade kroppen for värsta ruset genom kroppen och all värme åkte upp till huvet kändes det som :P Ska bli underbart skönt att bada :D

Annars då? Jo jag har målat mina naglar (händer och fötter) i turkost. Känns svalare då. Eller inte...

Right now

Sitter på vår uteplats och njuter av att det inte är kallt och inte varmt :P Min granne kom precis och joinade. Var tvungen att fota eftersom att jag har en liten kamera på datan ;)



Kreta-Hersonissos

Den 19 augusti åker vi, jag och Malin. Vi bor på hotellet Mediterraneo på Hersonissos som ligger på Kreta. Där har vi ett dubbelrum och Al inclusive. Underbart! ♥


Mediterraneo
Hersonissos


M.A.S.H

Igår träffade jag ju Malin. Vi låg vid vattnet (självklart gick solen i moln precis när vi kom dit och visade sig först när vi var hemma igen någon timme senare) och läste i Cosmo á la Sydafrika januari 2010. Vi badade också och det var faktiskt inte kallt trots att det var i havet :D

Vi kollade även sista minuten för vi känner för att åka iväg, hehe. Båda har semester så det skulle vara skönt. Trots att Sverige är underbart på sommaren och att det är tillräckligt varmt här så kan det vara skönt att komma bort. Har ännu inte bokat nått men ska kolla imorn.

Btw, det här inlägget kommer bli rätt långt, bara så ni är beredda :P

Efter middagen tittade vi på Nyckeln till frihet. Jag har sett den någongång förut, hursomhelst så är den underbart bra! Vem älskar inte Morgan Freemans berättarröst liksom (a) Vi kom på en hel parodi på filmen, en väldigt bra en, och det är säkert inget som vi bara inbillar oss.

Vi kan börja med titeln: Massive American snake homicide. (Det kom vi på när vi efter filmen tittade på den amerikanska komediserien M.A.S.H, en serie som höll på i hela 11 år. 1972-1983. Elva år av en sådan dålig serie, hua!). Alla sitter alltså inne på Shawshank för att ha mördat ormar, men alla säger såklart att de är oskyldiga :P

Det var mest i slutet som vi kom på massa roliga saker som skulle kunna hända, bl.a.:
När Andy sitter inne i sin cell med sitt rep som han ska ha till att rymma så börjar han hoppa hopprep. Helt plötsligt spelas glad musik och han börjar hoppa upp och ner, haha.

När jag åkte hem på natten var klockan 2 och jag hade mina korta shorts och ett linne på mig. Jag frös inte ett dugg! Det var för varmt. Sjukt egentligen. Härliga sommar :)

Nu ska jag titta på Saturday night fever. Coca-cola till det ;)

Värmeslag

Det är så varmt idag och jag tror att jag kommer dö av värmeslag. Termometern står på 29 och då är det ändå mest moln ute. Måste gå och ta ett stort glas vatten med massa is i! Tänk om det finns coola! Sen ska jag höra med mamma om vi inte kan åka och svalka oss i havet.

Nya familjemedlemmarna :)

3 juli kom ni till oss.
Det kändes så konstigt med ett tomt kaninhus. I nio år har det varit fyllt med minst 2 stycken kaniner, och att komma hem och veta att det inte är någon där kändes väldigt konstigt. Nu är det 2 stycken där igen. Billie och Baillie. Så små och söta. Självklart kan inga ersätta Flingan och Madicken men de gör ett tomt kaninhus till bara ett kaninhus. De fyller det med glädje och det känns bra :)

Oj vad dålig jag är

Har inte kännt för att sitta vi datan. Nu måste jag kolla en buss så då passade jag på att gå in på fb och här.
Har varit och lämnat av Celine på Centralen för hon skulle till Skåne. Nu ska jag till Malin och bada. Ska kanske äta något först men sen är det bara att ta bussen. Ska försöka blogga något den närmaste veckan :P Kan dock inte lova något. Kanske kan slänga in ett fint inlägg om en stund så att det är gjort :)
Sl:s reseplanerare är segt just nu...

Snälla kom hem!

Jag trodde aldrig att det var såhär det skulle ta slut.

Flingan, du som betyder så mycket för mig. Eftersom att du är gammal visste jag att du inte skulle vara här så länge till. Men jag trodde aldrig att det skulle sluta med att du helt plötsligt inte var där alls.

Den 29 juni försvann ni och nu har vi letat och letat. Jag har gråtit och gråtit.

Snälla Flingan och Madicken, kan ni inte bara komma hem! Det är så jobbigt att inte veta vad som har hänt er, om ni har det bra eller inte.




Jag älskar er båda två ♥

RSS 2.0