Min Diabetes

Den nionde mars iår är ett viktigt datum som jag inte ska glömma (det gör jag alla andra år). Då ska jag fira att jag haft diabetes i, få se, 5 år!
Var alltså 12 år när jag fick denna sjukdom och i det ögonblicket gick min värld under. Tillfället kunde ju inte ha varit bättre heller.

Men jag måste säga att tiden innan diabetesen blev upptäckt var värre än tiden efter då jag måste ta sprutor minst 4 ggr om dagen samt sticka mig i fingrarna. Med tiden innan menar jag de månader innan vi upptäckte diabetesen. Jag var så otroligt törstig, gick ner i vikt utan anledning vilket gjorde att min mamma tjatade på mig för att jag inte åt något, även om jag tyckte att jag åt som vanligt. Anledningen till viktnedgången är ju att min kropp inte tog upp näring, INSULINET öppnar cellerna så att de kan ta upp näringen från maten.

Jag stör mig faktiskt inte alls så mycket på min sjukdom även om det såklart finns dagar, och såklart stunder varje dag, då man bara skulle vilja slappna av och slippa tänka.

Vem vill vakna 05:30 och sitta och sticka sig samt tänka på vilken dos insulin man ska ta. Som tur är går detta rätt så automatiskt och tiden innan tänkte man inte mycket på att man bara kunde stiga upp ur sängen och äta frukost. Därför minns jag inte den känslan så mycket vilken säkert gör det lite lättare.

Jag är även en person som måste ha kontroll och gillar att fixa till saker som inte står rätt till, så att veta hur mitt blodsocker ligger samt åtgärda det om det nu är dåligt är faktiskt ganska intressant.

Varför ska jag då fira denna dag? Jo, varför inte ta ett tillfälle att fira med något extra gott att äta :)

Eftersom jag är glad för tillfället har jag såklart skrivit ett väldigt positivt inlägg om en jobbig sjukdom. Självklart skulle allting vara bättre om jag inte var sjuk men den här sjukdomen har jag vant mig vid så bra att jag knappt märker av den, lika lite som andra märker av att jag är sjuk. Därför går det an.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0