Wintertime

Jepp, igår eller inatt blev det vintertid. Jag var ute med Sandra och lite annat bra folk då så när klockan slog 3 blev den helt plötsligt 2 igen. Egentligen var det konstigt att man inte var tröttare man kom hem inatt, för klockan var ju närmare 5 och inte 4. Alltså vintertid/sommartid, en timme hit, en timme dit, vad är det för mening? Det blir bara förvirrande :P

Ikväll ska jag med Sandra, Christine och hennes vän Marlon till Big ben på stand-up. Var ju där förra söndagen också och det var jättekul. Men ikväll ska vi komma tidigare så att vi inte missar halva showen och dessutom kanske hittar sittplatser :)


Vårdguiden

Idag var jag inne i stan, på Hantverkargatan 11B närmare bestämt, där vårdguiden har sitt kontor. Där var det möte. Jag kanske ska börja gästblogga om min diabetes. Så nu vet ni det :P Har inte fått tillfälle att säga det till någon men det är ju tur att bloggen finns, här kan familjen läsa när de har tid, hehe.

Det var lite spännande att ta sig dit. Jag skulle ta 3ans buss mot Karolinska och jag har nog aldrig åkt den åt det hållet förut. Sen så har jag ju inte världens bästa lokalsinne heller. Jo jag vet vart Hötorget, T-centralen och Medborgarplatsen ligger. Resten finns typ inte. Dels för att jag inte rör mig så mycket i stan men även för att min hjärna inte kan det där med platser. Den har inget sinne för kartor helt enkelt. Jag kan inte koppla ihop en plats med en annan, jag får liksom ingen helhetsbild. Det gick bra att hitta dit iallafall även fast jag inte känner mig så hemma där vid Rådhuset eller vad det nu heter. Något på R... Känns som att jag upptäckte en helt ny värld mellan slussen-kungsholm kyrka, en resa på 10 minuter ;)

Inom en vecka får jag veta hur det blir med bloggen, I will let you know. Spännande! Lite av en utmaning skulle det såklart vara, men väldigt roligt!

Nu ska jag nog strax äta middag och sen gosa ner mig i sängen och ladda inför helgen. I helgen blir det kul för Sandra är i stan och nästa vecka åker vi ner och hälsar på henne i Linköping :D Det kan inte bli annat än bra!

Min dator lever

Hej! Just nu skriver jag från min dator som har sovit i säkert 2 år eller mer. Vi har inte haft något internet och då har datorn fått sova. Nu har min bästa pappa fått ordning på internet och därför sitter jag här, där jag inte suttit på hur länge som helst. Det känns som att den här datorn kan sitta inne på massa minnen. Undrar verkligen vad det är för bilder jag kan hitta. PAUS.

Hittade bl.a. den här coola godisbilden

Det här äckliga bilden på en fettbit jag hittade i en burk soppa!

Och den här bilden på den coola advokaten jag intervjuade i gymnasiet


Alla som plågar djur borde dö :(

Såg den här bilden nu, har sett liknande förut och gud var arg jag blir! Skulle kunna offra mitt eget liv om det gjorde så att alla som plågar djur dog och det aldrig mer föddes någon sådan hemsk människa. Vet inte hurvida de är sanna, just de här bilderna, men jag tror absolut att det finns så hemska människor i världen som ser ett nöje i att plåga djur och gör såhär. Jag förstår inte, stackars djur!!!


En söndag på jobbet

Usch min tröja luktar äckligt. Den har legat i mitt skåp inne på jobbet, där jag brukar ha min väska. Skåpen är rätt nya och luktar så äckligt att man får kväljningar (eh heter det så, nu fick jag hjärnsläpp). Det blev iallafall lite kallt och så ville jag ha min tjocktröja som det står röntgen på, och nu sitter jag här och mår illa av lukten.

När jag la mig igårkväll kände jag att det hade varit en perfekt dag. Det kändes bra på jobbet och efter så tog jag en taxi till Saltsjöbaden där min morfar och Maggan bor. Där träffade jag farmor också och så satt vi och pratade och drack te i någon timme. När vi kom hem duschade jag och la mig sen i soffan och kollade på en Beck-film.

Jag har precis varit vid matautomaten här på jobbet och köpt en cola-light. Det var mitt mission nu i helgen att gå dit och köpa något gott. Check!

Idag har det sett ut såhär på jobbet, jag har:
Läst lite i teoriboken
Ätit
Legat i soffan och kollat på tv
Försökt hitta info om hur körskolor luras (fast det gick inge bra)
Köpt något gott i automaten
Packat upp tvätt
Bokat lite
Skickat iväg svar som ska med posten imorn
Kollat in ett sportlinne på timarco.se
Städat tidbokningen, receptionen och korridoren
Satt igång en diskmaskin och plockat ur den
Sen har jag självklart tagit emot massa patienter också, och hjälpt till lite inne på lab

Så fort jag hör steg i korridoren här utanför, någon som går med ett papper i handen, så blir jag deprimerad. Skulle vilja sova några timmar men det går ju icke! När jag slutar ska jag iallafall åka in till stan och kolla på någon stand-up :)


En lördag på jobbet

Hej hopp, jag jobbar denna helg. Skulle egentligen jobbat nästa men så bytte jag med Moa och därför jobbar hela denna vecka och även må, tis och ons nästa vecka. Dagen har varit bra. Har gjort lagom mycket. Skrev en lista igår på saker jag tänkte göra idag, vissa som jag måste göra här på jobbet och andra som jag passar på att göra på datan när jag ändå har tid. Det är så skönt att kunna bocka av att man gjort något, hur oviktigt det än är :)

Idag har jag:
Rensat min mail
Kollat Sandras event på fb
Vattnat Kristinas blommor
Klippt blommor
Packat upp lite tvätt
Städat ultraljudsrummet
Drop-in kallat
Kollat på 4-stjärnors middag, de avsnitt jag missade i veckan
Sorterat posten
Scannat in remisser
Ätit
Läst lite körkortsteori


Hej farfar

Hej farfar och grattis i efterskott :)

Igår fyllde du år. Hoppas att du blev firad där du är nu och att den saknad som vi alla känner kom till dig i form av kärlek.

Du ligger säkert i en solstol på en strand vid något som liknar medelhavet, och solar så mycket att du är brunare än en pepparkaka. Solen värmer jätteskönt och dina händer är äntligen varma igen. Vad härligt du måste ha det ♥

Jag vet att du väntar på oss andra, det skulle jag också göra. För vad är man utan sin familj?

Massor med kramar ♥




Girls night in

Nu slutar jag alldeles strax jobba. Det har varit lugnt på jobbet nu sen några timmar tillbaka men jag bestämde mig för att göra lite annat jobb som jag inte gör annars - att rekvirera bilder. Rekvirerade (alltså eftersökte bilder som vi behöver, som är tagna på annan plats) bilder från både KS och Sös och så var de jättesnabba på att svara och från Sös kom värsta bunten med utlåtanden och info om att bilder var länkade. Det var enkelt att lägga upp dem men man måste ju vara nogrann så att alla bilder och papper stämmer överens, och det tog lite tid att kolla :P

Nä nu ska jag stänga ner här. Ska åka till Sickla och möta Emelie utanför Ica, vi ska handla massa goda saker som vi ska äta ikväll framför Idol och ev. Mysteriet på Greveholm (hur BRA att nästa års julkalender är en fortsättning på den bästa julkalendern någonsinn???!!).

Hasta la vista!

Hemma

Sitter hemma, valde att inte träna efter jobbet idag. Det får bli i helgen istället. Fast nee det går ju inte, jag jobbar ju. Skönt att komma hem och göra mest ingenting. Lyssna på musik. Lyssnar på Idol-Moa Lignells låt when i held ya för första gången sen jag hörde henne sjunga den på auditionen och den är lika bra som då. Herregud vad bra den är!
Haha sista bilden är väldigt oseriös. Ser ut som typ 14, och det var meningen.

Träääääna

Slutar jobba om 5 minuter och ska åka och träna. Känner mig inte alls peppad men det är sånt som man måste göra. Ett gott ont, kan man säga så?

Vad träääääligt det ska bli. Fick bara ortet träligt i mitt huvud när jag skulle tänka på att jag inte vill träna och så googlade jag det och trälig är tydligen ett dialektalt ord för tråkig och jobbig. Måste sitta i från när jag gjode ett stort arbete om dialekter i gymnasiet.

Nej nu ska jag hoppa iväg här, ut i regnet. Typiskt att jag inte har något paraply med mig idag. Och att jag har en jacka utan luva. Buhu!

Hejdå Sverige

Jag har precis bokat en resa på obestämd tid till obestämd plats så nu måste jag stresspacka och ta en taxi till Arlanda som kommer om 1 timme! Gaaaaah, hejdå Sverige! Vi ses, när?
Hehe nej jag skojar ju bara. Men jag hittade lite coola bilder från samma dag som flyget till Sydafika gick. Måste ju lägga upp dem här!
Jag med min osnygga backpackerväska med packning för 2,5 månad. Packade klart bara någon timme innan vi skulle åka till Arlanda, snacka om STRESS. Saknar det inte, tummen ner för att packa! Speciellt när man ska vara borta så länge och jorden typ går under om man glömt något :P
Jag utanför Arlanda med all packning!
Här pratade jag med Sandra om jag inte minns fel :)
Checkade in bagaget!
Precis innan Malin och jag skulle säga hejdå till våra familjer. Hejdå Sverige!

Ibland är det bra med sjukhus

Jag har alltid förknippat sjukhusbesök med något jobbigt. När jag var ganska nybliven som diabetiker så hade jag ändå rätt bra koll på min diabetes tyckte jag. Tyckte inte att jag behövde anstränga mig så mycket, det var bra ändå. Jag hade visserligen stunder på dagen då värdena var dåliga, och mina värden var ganska upp och ner. Men varje gång jag träffade läkaren, vilket jag gjorde var 3e månad, så sa han att jag var så duktig som skötte min diabetes så bra, att mina värden var så bra för att vara i den åldern jag var i, så vi gjorde aldrig något åt det att blodsockret ibland låg väldigt högt. Jag kunde iallafall se ett mönster.
Att gå på de där läkarbesöken var ångest för mig. Det värsta var när jag skulle väga mig. Jag hade väldiga komplex över det förut så det var hemskt att behöva gå till sjukhuset och väga sig. Och jag kände aldrig att jag fick ut något av besöken. Sköterskorna på Sös ungdomsmottagning var hur gulliga som helst, och min läkare tyckte jag också om, men det kändes som att jag gick dit och gick hem utan någonting. Besöken gav mig liksom ingenting, även om alla var så gulliga och kände igen en varje gång jag kom.
Nu har jag börjat uppskatta sjukhusbesöken mer. För några år sedan hade jag en riktigt jobbig period där mina värden av någon anledning låg väldigt högt och då kände jag att läkarbesöken gjorde skillnad. Jag har även bytt till vuxenmottagningen nu sen ett tag tillbaka och där får jag verkligen ut något av mina besök. Jag sköter min diabetes rätt så bra och känner att jag klarar mig men ibland kan små förändringar göra jättemycket. Sen jag började där har jag fått hjälp och gjort många små förändringar, som har gjort jättemycket för mina värden. De har verkligen sett mina problem där. Förut accepterade jag att mina värden alltid låg högt på kvällen men nu så jobbar jag alltid för att blodsockret inte ska gå för högt. När jag var på mottagningen förra onsdagen så låg mitt värde bättre än det någonsin gjort tror jag. Det låg under 6, närmare bestämt 5,9 %, och det trodde jag inte var möjligt.
Det är små förändringar som att jag alltid tar Lantus (långtidsverkande) samma tid och även mycket tidigare än vad jag gjorde förut. Jag försöker äta middag tidigare för att få bättre avstånd mellan måltiderna. Vara mer regelbunden med måltider och äta 2 mellanmål/dag med insulin till. Sen så har jag lärt mig att träning är som en medicin. Det är ibland jobbigt, att känna sig tvungen att träna bara för att kunna hålla diabetesen under kontroll, men att sen dagarna efter träning känna att livet är enklare gör stor skillnad.

Nutte

Måste visa vår lilla Nutte som vi haft sen i somras. När Honey blev ensam kollade jag massa på blocket efter någon speciell filur men jag hittade bara massa killar som var söta, och vi ville ju ha en tjej. Men så såg jag Nutte och tyckte att hon var jättesöt och speciell på något sätt. När jag visade Celine bilden tyckte hon att ena tassen såg konstig ut... Det var inget konstigt men den tassen :P
Sen var mamma och jag ute och åkte med bilen en dag och var ända bort till Kista centrum och kollade i deras djuraffär. Och på vägen hem ringde vi tjejen i Haninge som hade uppfödning och så köpte vi Nutte. Tog några kort den 27/7, vi köpte henne tisdagen 26/7.
Nu är hon mycket större och ser ut såhär:

Född 2011-05-13

Reference of Sweden

Här är torrschampot jag nämnde igår som är så bra! Mitt hår har aldrig någon volym och behöver tvättas varje dag för att det inte ska se äckligt ut, men med Ref.204 kan jag tvätta håret varannan dag och det känns som att håret får lite volym :) Räddar verkligen dåliga hårdagar!

Fina patienter

Senaste veckan har det varit några väldigt fina patienter här. Först var det han förra veckan som sa till mig att han inte visste att det fanns så söta tjejer. Igår var det ännu en gammal man som sa att jag var trevlig och när jag skulle skicka honom till det andra väntrummet frågade han om jag skulle klara mig utan honom en stund. Jag svarade att jag säkert skulle göra det. Men han skulle inte klara sig utan mig sa han för jag var så trevlig. Haha.

Alldeles nyss tog jag emot en till skrutt, dock inte lika gammal som de andra två, som sa:

- Ha ett bra liv!
- Tack du också!
- Och förresten, ett bra liv efter det här också!

Jag tror aldrig att någon önskat mig ett bra nästa liv. Spännande.

På tal om gulliga gubbar. Den skruttigaste var här nyss, en man som var född för väldigt länge sen och tänkte åka hem direkt efter med sin medföljare men då hade sköterskan bett läkaren att titta på bildena och de visade massa brutna revben, pneumothorax mm. så han blev precis hämtad med ambulans.

Stackars lilla gubbe.

Miss

Ikväll har jag gråtit för att jag såg små söta barn på tv, när jag såg "En andra chans" och en av huvudpersonerna i dokumentären dog, innan det grät jag när han fick träffa Dalai Lama. Nu gråter jag för att jag saknar Sydafrika så mycket. Kolla på den här bilden tex. Hur kan man inte sakna vit sand och turkost vatten så långt ögat når? Jag fattar inte att jag varit där, och det är en så konstig känsla. Jag hoppas verkligen att jag åker tillbaka någongång.

Min braiga lediga dag igår

Igår var jag ledig och hade en riktigt bra dag :) Jag skulle vara på Sös diabetesmottagning kl 13 så jag fick lite sovmorgon. Gick upp vid 9 tror jag och åt frukost. Sen gick jag ut till kaninerna och satte dem i uteburen medans jag städade ur lekstugan.

Efter besöket på Sös som gick bra, mitt hba1c var 51 mmol/mol (5,9 % som man sa förut vilket betyder jättebra! :)), så gick jag mot slussen och köpte ett torrschampo som jag blev rekommenderad sist jag klippte mig. Jag kunde inget om sånt innan men fick lära mig att rätt produkt inte bara kan dölja smutsigt hår utan också ge massa volym. Det jag köpte är jättebra! Ska skriva ett snyggt inlägg med bild (!!) sen när jag orkar ta kort, hehe.

Efter det så fortsatte jag mot slussen på Götgatan och gick in på Weekday (en av mina favoritaffärer). Där plockade jag på mig massa kläder och provade och köpte 5 plagg tror jag. Kan visa sen, med bild (!!).
Tog bussen till pappa och hämtade Zelma och tog en promenad med henne upp till mamma. Det är mysigt att ha henne här, hon ser så bra ut tillsammans med mammas soffor tycker jag, haha. Städade färdigt hos kaninerna och då mår man alltid bra när de har det rent och fint :) Sen så myste jag framför tv:n hela kvällen.

Har gått och blivit het

Varför har det varit 34 stycken inne här idag när jag inte skrivit något på flera dagar? Då har jag iallafall något att skriva om ;) Har det hänt något speciellt med mig som gör att det är så många som är här? Ibland undrar man ju:
Idag på jobbet träffade jag en jättecharmig gammal man, han låg i en säng så jag skulle prata lite med honom så att han visste vad som skulle hända, och helt plötsligt så säger han: jag visste inte att det fanns så söta tjejer. Nutte! :') Sen gick jag och mådde bra hela dagen på jobbet.
På tal om mig så satt jag i slussen igår och väntade på Christine, vi skulle åka och möta Malin och Joel för våffelbuffé! Iallafall så går en latinoman i kanske 30-års åldern förbi och efter några steg vänder han tillbaka och säger: Ursäkta. Jag måste bara säga att du ser väldigt bra ut idag.
Undrar vad det blir imorgon. Nu ska jag duscha så att jag kan leva upp till mina snyggokrav. Ciao!

Träningslinne

Igår tränade jag för första gången i mitt nya rosa linne från Röhnisch. Det var jätteskönt att träna i så nu funderar jag på att köpa ett vitt linne också, med svarta detaljer. Smidigt att ha ett hos mamma och ett hos pappa. Linnet kostade 380 :- och är helt klart värt pengarna. Köpt på timarco.se.

 


Haha

Hittade det här klippet på svtplay *skratt*

Robin gör en provfilmning för wildkids för Ola kunde ju inte fortsätta pga det som hände.

http://svtplay.se/v/2552239/robins/robin_svarar_-_wildkids


Jobbhelg

Tjenare! Den här helgen jobbar jag. Var 4e vecka har jag det här schemat och jag måste säga att det är riktigt bra. Är ledig på torsdagarna och fredagarna de här veckorna och det är jätteskönt! Det känns mycket skönare att vara ledig på vardagar än på helgen tycker jag :P Sen så är jag ledig på måndagen också, så det känns hur bra som helst :)

Det har varit riktigt lugnt idag på jobbet, 15 patienter på 9,5 timme, haha. Tiden brukar gå väldigt långsamt när det är så lite att göra men idag har den gått snabbare än vanligt. Jag har kollat två avsnitt av Modelljakten, fixat lite remisser och länkningar, hjälp till inne på rtglabbet med två gamla damer i säng, ätit och kollat lite på tv samt städat pyttelite. Det var en pappa som var här och röntgade sig som hade med sina två små döttrar som var jättesöta! Storasyrran var kanske 4 år och lillsyrran var kanske 2,5. Fick passa dem då eftersom att den lilla började längta efter sin mamma, men då gick vi in och kollade på bilderna som Annika tog på deras pappa och det var ju spännande. Sen konstaterade vi att vi alla hade rosa skor, lillan tyckte att mina och hennes var likadana men njaa. Vi pratade lite om smurfarna och fredagsgodis och att de sen skulle till sin farmor och farfar och äta middag. Mycket söta tjejer! :)

Nu slutar jag men eftersom att jag har börjat stämpla in/ut så kan jag inte stressa ner till bussen som går 20 över, eller jag kan ju om jag vill men då blir det ju minus på flex. Å andra sidan kommer jag alltid tidigare pga bussarna så jag kan ju gå lite tidigare, men det är skönt att känna att jag måste vara kvar, hatar att springa ner till bussen och oftast inse att bussen var för tidig...

RSS 2.0