En ny kanin

På tisdag ska vi få en kanin och det är lite speciellt för det är Honeys och Aprils mamma. April finns tyvärr inte kvar hos oss längre, på något sätt försvann både hon och Honey i somras. Honey hittade vi under lekstugan, hon hade suttit där kanske över ett dygn. April hittade vi i ett annat område, det var en familj där som hittat henne. Dagen efter dog hon av någon skada. Har inte velat skiva om det för att det är så sorgligt ♥

Stackars lilla Honeybunny blev så ensam så efter någon vecka köpte vi lilla Nutte. Det ville jag inte heller skriva om för det kändes som att hon bara skulle försvinna från oss då.

I början var det massa bråk men nu är de kompisar våra två små gråa kaniner. Och på tisdag kommer alltså Honeys mamma. Undrar om det blir bråk? Något säger mig att de inte kommer känna igen varandra :P De har ju ändå varit ifrån varandra i flera månader. Fast de kanske är smarta och kommer springa fram och krama varandra det första de gör ;)

Förresten, undrar vad hon heter... Spännande :)

Tummen ner

BLÄ. Är fortfarande jätteförkyld och hostig. Det är vid den här tiden som jag de två senaste åren fått hosta som hållit i sig i typ ett halvår. Det brukar starta med en förkylning...

Den här veckan jobbar jag mån-fre oturligt nog. Brukar alltid ha en dag ledigt och det hade varit skönt att vara hemma och vila. Kan ju jobba men det är typ svårt att prata i telefon när rösten inte orkar. Jag är liksom täppt i halsen. Ska bli skönt med helg!

På tal om "sjuk"grejer, man brukar ju få en högre kroppstemp, men min är lite lägre än vanligt när jag är förkyld. Sen så tror jag att de med diabetes har högre blodsocker generellt men på mig stämmer ju inte det för igår hade jag grymt bra blodsocker hela dagen, det gick inte upp över 10 en enda gång utan låg runt 5-6 hela dagen.


JG

Hej och herregud vad förkyld jag låter just nu. Det går liksom inte att prata normalt och försöka låta som vanligt, det låter illa hela tiden. Skönt att jag slutar jobbet nu kl 18 :D Ska till Malin och äta middag och sen blir det Norra brunn, för gissa vem som ska köra standup där? JOHAN GLANS! ♥ Vi har samma initialer - Jenny Gustafsson och Johan Glans = sant.



Update: Nej det är inte menat att det ska bli vi två, det var nämligen fullt på Norra brunn när vi kom dit. De släppte alltså inte in fler folk. Förra gången var det ett askmoln som gjorde att Johan Glans var fast på Gotland. Det går helt enkelt inte så bra... Men vi såg Soran Ismail i stan sen när vi körde därifrån! Då blev vi lite gladare :D

Godmorgon måndag

På jobbet imorse: Tjohej tjoho. Jag är ju förkyld men har inte haft någon feber...

Sen fick jag för mycket att göra på jobbet så nu är det inte morgon längre utan eftermiddag och jag är inte kvar på jobbet. Hade precis börjar jobba när jag skrev det där imorse :P Tror jag skulle fortsätta med att det kändes tungt i huvudet och att jag ville att termometern skulle visa feber så att jag kunde få gå hem från jobbet, hehe.
Är för tillfället lite trött på mig själv för att jag råkat ha sönder skärmen på "min" dator. Det är en liten Acer och just nu är mitt rum väldigt stökigt så det ligger saker överallt på golvet, och igår var jag trött och snorig och råkade trampa på min dator som hade förflyttat sig just dit jag skulle sätta foten. Nuddade bara med hälen men hörde hur det knakade fast jag såg ingen spricka på skärmen då. Nu när jag startade datorn är skärmen måttligt sönder men jag kan ju se allt förutom en fläck längst ut till höger i mitten. Fast en litet fläck på en sån här liten skärm gör ganska stor förödelse, haha. Aja, med tanke på allt annat som pågår i världen så är detta problem ingenting så jag orkar inte bry mig. Gjort är gjort!
Som sagt, hemma från jobbet nu. Tänkte ta ett bad för jag känner mig äcklig. Är ju förkyld och hur snorig som helst. Ni vet när man ibland inte får ut något när man snyter sig fast när man andas genom näsan låter det väldigt mycket och äckligt (fast helt plötsligt kan man snyta ut en halv liter snor, usch vad äckligt, varför skriver jag ens det här?). Nu har jag dessutom börjat få ont i halsen, eller inte ont men det liksom känns svullet och retligt osv. Förkylningsontihalsen helt enkelt. Känner mig nästan lite sjuk, fast jag vägrar att kalla förkylning sjuk så så länge jag inte har feber (har bara 0,5 grader över vad jag brukar) så är jag frisk och kan göra vad jag vill. Fast träna struntar jag i. Ska äta glass sen istället :D

Insulin

Hej! Är på jobbet nu och hittade en grej i Allt om vetenskap som var lite kul. Fast stackars hund... ja läs själva:

"1889 utförde de tyska forskarna Joseph von Mering och Oscar Minkowski flera olika experiment på hundar. Syftet var att studera matsmältningens funktioner som vid denna tidpunkt ännu inte var helt klarlagda. Men de kom att hitta något annat.
Vid ett tillfälle opererade de bort hela bukspottkörteln på en hund för att se dess eventuella påverkan på matsmältningen. Nära en vecka efter ingreppet råkade de se att en svärm med flugor sökte sig till en liten pöl med hundens urin. De blev lite förbryllade men hade sinnesnärvaro nog för att undersöka det närmare. De fann då att urinen innehöll socker, ett tydligt tecken på diabetes. Mering och Minkowski förstod att de framkallat sjukdomen hos hunden när de opererade bort bukspottkörteln. De drog den riktiga slutsatsen att bukspottskörtelns funktion, åtminstone delvis, var att utsöndra något ämne i kroppen som kontrollerar omsättningen av socker. Detta var något som tidigare varit okänt.
Efter att många försökt hitta den okända substansen upptäckte till slut kanadensarna Banting och Macleod 1921 insulinet. Det utsöndras från bukspottkörteln efter en måltid och signalerar till muskler och fettvävnad att ta upp socker från blodet. Med detta låg vägen öppen att äntligen kunna behandla diabetespatienter på ett effektivt sätt. Banting och Macleod fick nobelpriset 1923."

Det är alltså den där funktionen i bukspottkörteln som inte fungerar för oss med diabetes. Sånt här är ju sjukt intressant! :D

Förkyld

Idag har jag blivit förkyld märker jag, fast det är rätt skönt på ett sätt också att vara ledig och få ta det hur lugnt som helst och samtidigt känna att man är förkyld och får ligga still utan att ha dåligt samvete :P

Ikväll ska jag göra middag med lite blandfärs så jag håller på och kollar lite recept... Men nu ska jag kolla på Skavlan :)

En bild jag tog förra sommaren tror jag, eller kanske förrförra. Fjärilar är rätt söta när de sitter still :)


Oh I miss it

Det är snart 2 år sedan jag påbörjade mitt livs resa till Sydafrika. Började titta på alla bilder som finns på facebook för någon timme sedan - hej tårar. Oj vad jag saknar det!

Tänk vad mycket jag gjorde. Jag var på safari (det var något som jag för några år sedan aldrig trodde att jag skulle få göra, det verkade liksom för bra för att vara sant. Men så blev det sant, haha), jag dök med vithajar, jag var på vinprovning, jag var i självaste Kapstaden och Green market square (och på många många fler ställen), jag surfade, kollade in Hole in a wall, jag jobbade på PDSA - en veterinärklinik, jag jobbade på ett barnhem med underbara barn, jag bodde hos en värdfamilj, var i Salvation army-kyrkan en söndag, åt god Mrs Oliver-mat och tittade på en jäkla massa 7 de laan, jag åkte galna minivans istället för att vara på den säkrare sidan och ta en taxi men är man i Sydafrika ska man ju leva som en sydafrikan?, jag klättrade uppför Lions head - ett berg!, jag var på District 6 museum, jag var på Robben island och såg den cell som Nelson Mandela satt fängslad i, vandrade i kåkstäder, jag besökte Godahoppsudden, jag badade i Atlanten och Indiska oceanen, festade på Long street, hikeade och bikeade lite. Jag och Malin gick till barnhemmet nästan varje dag, både dit och hem. Sen gjorde jag massa mer också, jag gjorde väldigt mycket helt enkelt.

Det var en sån underbar resa och jag kan inte fatta att jag - JAG! - gjorde den. Min största önskan är att få åka tillbaka och kanske stanna föralltid och ha det underbart. Jag älskar Sydafrika, ett så fint land.

Jag läste ett resereportage i Vagabond där de skrev om Western cape. Genom hela texten kunde jag känna igen mig. Typ: På det vandrarhemmet bodde ju vi! (och det här var ändå platser ute på landsbygden som låg ganska avsides som t.ex. Coffee bay och Port st Johns). Vi gick ju precis där och gjorde precis det som de skriver om!

Det finns inte ord för att beskriva hur mycket jag saknar alla sötisar! Tänker ofta på hur de har det nu, var de är någonstans, om de har det bra, hur se ser ut osv. ♥

Jag kanske inte ser farlig ut men tro mig, jag kan vara riktigt arg!

Alltså jag tror ingen kan förstå hur arg jag var idag. Hämtade min sko från skomakaren innan jag gymmade och så satte jag på mig mina skor när jag gick från gymmet. När jag gått av bussen och hade typ 200 m kvar hem så kollar jag ner på mina fötter för att det känns som ena skon sitter löst, och då ser jag att "lagningen" gått upp. Det var sömmen till dragkedjan som hade lossnat på ett ställe, och de hade limmat ihop den. Sickla skrädderi och kemtvätt, I hate you! Jag blev förbannad och bara stannade upp och visste inte vad jag skulle göra. Kom på att jag inte fått något kvitto när jag betalade heller så det var ju lika bra att åka dit direkt.
När jag kommer till den efterblivna helt värdelösa bajsdåliga (gångra med 100000000) skomakaren går jag in till disken och det som händer i stora drag är att jag går fram och ser att det är samma kille som står där som när jag betalade. Han känner INTE igen mig trots att det bara var 3 timmar sen jag var där. När han får skon säger han - Har du tagit bort dem? (såhär i efterhand tror jag att han trodde att jag hade åkt hem med skorna och suttit och tagit bort stygnen, som ju inte fanns). Jag bara - Va? Jag kan säga att jag var helt galet förbannad. Säger till honom att jag inte fick kvittot och då säger den saken som står där som 3 timmar tidigare fått 60:- av mig - Vi ger alltid ut kvitton så du har säkert fått det och slängt det. Vem tror han att han är, jävla äckel! Jag sa iaf - Nej jag fick inget kvitto! Det enda jag har kvar är den här vita påsen som skon låg i (och så typ slängde jag påsen i händerna på honom). Och så fick jag en sån där gul lapp (pekar på deras kvitton de lämnar ut när de får in skon) men det kvittot tog ni ju tillbaka!
Efter det så tvivlar han fortfarande på att jag varit där eller vad fan han nu tänkte så jag sa - Förutom den där påsen så har jag ju kvar pengarna jag fick tillbaka. Jag betalade kontant med en hundralapp och fick tillbaka två tjugolappar! Kan jag inte få ett kvitto nu bara? Han ba - Nej alltså jag kan ju inte veta vem som stod här så jag kan inte skriva ut något kvitto. Jag - Men det var ju du som stod här!!!!! Iallafall så fixade han så att deras mot förmodan söta skomakare sydde ihop min sko och så sa de typ att skomakaren måste ha lagt ifrån sig den limmade skon och glömt sy ihop den. Visst alla kan göra misstag, men fick jag en ursäkt? NEJ!
Jag sa till och med att jag hade åkt hem och fått åka tillbaka och då undrade han varför jag gjorde det.
- Ja jag fick ju inget kvitto och jag vet ju inte vem som jobbar imorn så då var jag ju tvungen att komma tillbaka direkt! PUCKO! När skomakaren sydde ihop skon så frågade jag om han verkligen sydde ihop den och inte bara limmade (man såg inte det stället där han satt och jobbade) och om jag inte kunde få ett kvitto om skon skulle gå sönder på en gång igen. Men nej det var ju omöjligt, och förresten så hade de ju ingen garanti så det spelade ingen roll... Det bästa var ju när han sa: nu har vi ju fixat problemet så du behöver inte vara ledsen. Jag - Jag är inte ledsen, jag är arg!
Gick iallafall ut därifrån och sa trevlig helg blablabla. Den jävligt äckliga diskkillen som förövrigt borde bli hängd, aahhhhhhh jag blir förbannad bara jag tänker på honom, typ suckade som att han tänkte: herregud vilket psykfall hon var då.

Det där minnet

Jag har inte sagt det till så många men jag är inte timanställd här på jobbet längre utan har fått någon typ av allmän anställning på deltid, fast jag har fortfarande timlön. Vet inte riktigt vad jag har skrivit på, det låter väldigt illa, men jag vet att jag inte har skrivit på något dåligt iallafall :P Kommer få lön när jag är sjuk och då antar jag att det är några andra skillnader också. Ska höra med chefen någon dag, lite jobbigt att gå och undra saker hela tiden.

Hur som så har jag fått ett schema som löper i 4 veckor åt gången så det är mycket mer fasta tider som gäller nu. Jag vet att jag tex jobbar var 4e helg men samtidigt så går det att ändra om det fattas folk någon dag. På torsdagar var 4e vecka skulle jag jobba 11:30-18 men just den dagen var schemat väldigt dumt så vi ändrade så att jag jobbar 8-15 istället. Men det glömde jag såklart igår...

Jag var inställd på att jag skulle ha sovmorgon och satt vid datan och gjorde ingenting på kvällen men tänkte att jag kunde sitta där länge eftersom att jag skulle få sova länge. Innan jag skulle lägga mig kollade jag i kalendern och då såg jag ju att vi ändrat till dag (hatar att behöva ha koll själv så att chefen ordnat med tider så att det stämmer, blir förvirrad). Så hej att sova 3,5 timme. Känner mig inte överdrivet trött idag som tur är, det var väl tur att jag var ledig igår och fick vila ut :P

Igår var jag ute i skogen på långpromenad med Zelma och hittade kantareller. Sen på kvällen åkte jag och syskonen till pappa och firade hans 54-års dag men farmor, Mikaela och Filip :)

En 3 månader gammal chihuhaua - det sötaste jag sett!

Nu ska vi se när det var... Jo i måndags på jobbet så kom det en patient med en liten hund i famnen. En hund på sjukhus kanske inte är det bästa men hon ville inte lämna den lilla 3-månaders valpen ensam hemma.
Den var ju som en liten råtta den där hunden, det sötaste jag sett! Smart som jag är så sa jag att hon inte kunde ha den lilla söta hunden med sig när hon röntgades men att jag självklart kunde ta hand om den en stund.
Jag stod ju i receptionen och just som hon ropades upp blev jag ensam så jag fick stå i receptionen med den lilla lilla hunden i ena handen, och ta emot alla patienter och skriva på datorn med en hand.
Alltså jag blev kär i lilla Chanelle ♥ Oturligt nog så skulle hennes matte inte röntga hela kroppen (vilket skulle ha tagit väldigt lång tid) så jag fick inte krama henne så länge, haha.

Sleepless

Hade ingen bra natt. Hade en-gång-i-månaden ont. Började på kvällen men det var inte så illa men innan jag la mig tog jag en halv alvedon eftersom att jag förra gången vaknade upp mitt i natten av att jag trodde jag skulle dö :P Iallafall så gick det inte att somna. Jag låg väl i en halvtimme och fick bara mer o mer ont. Då tog jag den andra halvan av alvedontabletten och väntade på bättre tider, som aldrig kom. På något sätt somnade jag iallafall för jag vaknade igen halv 2 av att det gjorde så ont i magen. Då hade jag väl sovit kanske 30min och började bli lite stressad eftersom att jag skulle upp 5:30. Fattar inte hur en alvedon inte kan hjälpa?! Hade en alvedon kvar så jag tog den också. Man ska väl inte göra så men jag tar bara värktabletter en dag i månaden om det är en dålig månad, och inatt hade jag verkligen inte somnat annars.

Thank god it´s friday

Med risk för att låta tjatig men idag är jag jättetrött av någon anledning. Förstår inte alls varför. La mig tidigt igår och gick upp 9 imorse. Tog promenad med Zelma så jag har fått frisk luft. Började jobba 12 och har haft det väldigt lugnt. Dessutom duschade jag imorse så då vaknade jag ju till...

Jag känner mig helt matt, har nästan ont i huvudet och kroppen känns som om den skakar och det typ vibrerar eller hur jag ska säga i huvudet ibland. Bara almänt konstig feeling :/

Nu efter jobbet ska jag in till stan och träffa Malin, Christine och Erika. Tror vi ska sitta på Fridays.

Hoppas alla får en bra fredagskväll och mamma: jag tänkte faktiskt på att du kanske ville ha busskortet så jag reserverar det åt dig ;) ♥

Dyr dag

Gårdagen var en chock för min plånbok. Efter jobbet åkte jag till Nacka forum och klippte mig. Köpte dessutom ett torrschampo och Lanzas silkserum och hela kalaset slutade på ca 600 :-.

Sen gick jag till Kicks och köpte ett solpuder från Shiseido och en borste att aplicera med. Glömde såklart mitt presentkort hemma... Pinsamt att skriva hur mycket det kostade men man kan lägga pengar på bra sminkprodukter ibland.

Sen gick jag till Twilfit för på Lindex och HM hade de inga bra underkläder (på HM köpte jag en kavaj istället, dock inte dyr).

På vägen hem åkte jag förbi posten och hämtade ut ett paket från hemsidan Rut m.fl. för jag hade beställt lite kläder. Jag har faktiskt inga kläder att ha på mig!

När jag kom hem tog jag det lugnt, iallfall tills klockan blev strax före åtta och vi kom på att SL skulle chockhöja sina priser idag så pappa och jag gick ner till kiosken för att shoppa. Efter mycket funderande kom jag fram till att det bästa var att köpa ett årskot för 7280 kr!!!!! Dessutom så kunde man inte köpa så långt fram i tiden, sista dagen att ladda kortet från var den 15/9. Eftersom att mitt nuvarande busskort går ut 1/10 så har jag alltså under perioden 15/9-1/10 två stycken busskort som gäller dygnet runt. NÅGON SOM VILL HA ETT BUSSKORT? Annars ska jag på något sätt skänka det till en bättre behövande.

RSS 2.0