Film och ätbara saker

Sofia ringde mig vid kl halv 5. Hon kom över hit och hade med sig filmen Populärmusik från Vittula. Äntligen förstod vi vem gubben i början och slutet var. Det va ju Matti! Men vi kom ändå fram till att filmen är väldigt underlig, och vissa saker kommer vi aldrig riktigt förstå.

Efter filmen, som vi prickade in till att sluta precis 21, kollade vi på Top Model. Sedan blev det Fråga Olle, som idag var väldigt vitsigt och roligt :) Nu vet vi vem Vincent är, eller rättare sagt hur han ser ut.

För ca 30 min sedan åkte hon hem, och nu ska jag bara ta det lugnt. Soooova! Imorgon kommer det nämligen 2 chiuwawor hit (och jag orkar inte kolla hur det stavas). Det är iaf Agnetas hundar.

image46SOFIA

Max in my <3

Vår mat

Säker mat


På Max är det kvalitet och naturliga råvaror som gäller. Kontroll och säkerhet är A och O . Vi försöker också att kontinuerligt göra vår mat allt hälsosammare.

Ingen GMO på Max

Hos oss på Max är det självklart att du ska känna dig säker på vad du äter. Därför har vi inga varor med GMO (genmodifierade organismer). Naturliga råvaror ska det vara!


Inget transfett i Max olja

Den senaste tiden har det kommit nya larm om transfetter. Bakgrunden är nya nordiska näringsrekommendationer kring fett. Bland annat har friterad mat pekats ut som innehållande de omdebatterade härdade fetterna som innehåller transfettsyror. Transfett finns naturligt i vissa produkter, men kan också bildas vid industriell härdning av fett. Transfett finns bland annat i feta bageriprodukter, godis, snacks och används framförallt för att få längre hållbarhet.

Max har under ett och ett halvt år utvecklat en ej härdad fritösolja utan transfetter. Nu har vi tillsammans med vår leverantör lyckats! Den nya oljan, som nu ersätter all tidigare olja för fritering, är ohärdad, transfri och innehåller dessutom en lägre andel mättat fett. Omättat fett är enligt bland annat Livsmedelsverket nyttigare än mättade fetter. Den nya fritösoljan är dyrare men vi tar inte ut det i prishöjningar.


Jag rockar på...att...hacka gurka! ^^

Jag har egentligen för ont i armarna för att skriva, men jag gör det ändå.

Igår var jag med Malin och vi skulle äta lunch i stan. Vi åkte till T-centralen och kom sedan in i gamla stan, sedan kom vi tillbaka till T-centralen, och det slutade med att vi åt lunch på Max vid kungsträdgården.

Sedan bar det av hem till Malin där vi först spelade eye toy och efter det kollade på Nisse Hult. Vi åt nyttiga chips, fruktsallad m. glass, och lite senare på kvällen, te och mackor. Så mätt brukar jag bara bli hos farmor annars ;)
Jag sov över hos malin, vilket inte var planerat, men mysigt.

Idag skulle Malin och hennes mamma ha haft en Mor och dotter-dag. Men den förstörde jag, eftersom att jag följde med dem och bowlade. Tyvärr glömde jag cameran hemma, jag som trodde att jag stoppade ner den i väskan :S

Får väl ta nån bild ikväll när Celine och Philippa kommer förbi och spökar. Och kanske på mitt rum, för snart måste jag börja fixa. Och imorgon ja, då är det min stora dag :P Det ringde en tant till mig igår förmiddag och frågade om jag möjligtvis ville ha en taxi till Globen och starlight express. Tur och retur. Mihi, jag frågade om de betalade, och när hon sa ja svarade jag att jag gärna åkte lite taxi :D Nu slipper jag leta efter Globen gate 7 :)

Snart måste jag ringa Emelie och säga att hon infinner sig här imorgon 18.30 så att hon också får åka taxi :P
Ska ta bilder, eftersom att det faktiskt är min stora dag (och jag hoppas att det inte är så att jag dör snart) Och nej, det var inte några självmordstankar.

Cypern 06

Hittade en bild som jag tyckte var så härlig bara :)
image45

Mina älskade kaniner.

Gosan: Det var dagen efter min födelsedag, den 31 juli, och året var 2001. Den dagen var nog den lyckligaste i mitt liv, för det var dagen då jag fick en kanin. Och hon hette Gosan, vit med svarta ringar runt ögonen, född 2000. En hona, det var vad vi trodde från början, men sedan visade det sig att det egentligen var en kille. Vi sålde då honom eftersom vi hade köpt 2 andra honor, och mamma min ville inte ha en massa kaninungar. Men oj vad vi saknade Gosan. Han var så perfekt. Den vänligaste kaninen, och han slickade mig på händerna hela tiden. Hans personlighet var underbar. Det var som en människa man pratade med, när man pratade med honom :) Vi saknade honom så mycket att vi tog honom tillbaka och Gosan blev kastrerad. Men för ett antal år sedan (tror att det var 2004) så blev han plötsligt sjuk. Han kunde inte hålla balansen och vinglade till, kunde inte resa sig upp. Självklart besökte vi veterinären, och fick medicin som vi skulle ge 2 veckor framåt. Blev han inte bättre, var det att fundera på avlivning.
Det var jobbigt att se honom bli allt sämre och sämre. Samtidigt var vi tvungna att ge lilla Gosan medicin. Vilket han inte tyckte om. Och vad som var värst var att han inte kunde gå rakt alls. Han föll på rygg hela tiden.
Han blev inte bättre, och vi frågade veterinären vad det kunde vara för fel. Svaret var att de möjligtvis var parasiter i hjärnan. Vi avlivade honom, och han somnade in i min famn, medan jag sjöng. Det får mig fortfarande att gråta. För jag saknar honom så, min Gosan.

Flingan och Pyret: Det var de två honorna. Köptes runt sept 2001. Pyret var en grå dvärgvädur, och dog den 15/1 2006. Hon var alltid tillbakadragen men det gick hem hos min lillasyster som alltid älskade henne även om hon höll sig undan hela tiden. Flingan har vi kvar än idag, och hon ser fortfarande lika liten ut som när vi fick henne, även om hon då storleksmässigt var mindre än en knytnäve :) (Jag älskar henne så otroligt mycket) På äldre dagar har hon dock blivit lugnare och klarar tillochmed av att 3 åriga grannen Majken och alla andra barn i kvarteret bär omkring på henne (dock bara en gång om året, då det är kräftskiva) utan att bli arg.
 Jag kommer ihåg när jag la in bilden på min bilddagbok. En timma senare hittar jag P död.
Jag är bra på att skämma bort min Flinga

Sötnos: När min pappa spelade teater gjorde han det tillsammans med Gabriella, som hade 2 kaniner. När en av de dog erbjöd hon oss att ta över den som var vid liv. Sötnos, född 2000, kom alltså hem till oss. Och än idag är hon en riktig rädder. Och en gammal gumma är hon, vilket man kan se då hon knappt har någon rörlighet i bakbenen. Men vi älskar henne ändå. Hon har nog varit med ända sedan 2002 skulle jag tro. Boendes i lekstugan på tomten, med de andra 4.


Stampe: Stampe fick vi vintern 2005, i november. Han var kastrerad och vi fick denna underbara orädda kaninen av mammas jobbarkompis. Han utgav Stampe för att vara lite mer än 1 år. Jag var överlycklig. Stampe kom alltid fram och hälsade, man kunde tillochmed gå in i lekstugan och sätta sig ner, då hoppade han upp i ens knä.
Man ska lita på sig själv, och jag tror att jag på något sätt kan känna av hur djur mår. Vi skulle en dag hem till morfar, och innan gick jag in till kaninerna. Stampe var inte sig själv. Och jag vet inte hur jag kunde känna det. Han var inte lika livlig som han brukade vara, men så kan vi väl alla känna ibland, att vi inte orkar. Han dog nyår 2005/2006 och vi hann alltså ha honom i 1 månad. Han var alltid väldigt smal, och vi antog att de förra ägarna inte matat honom riktigt bra, dock blev han inte bättre hos oss.

Ronja: Min underbaring, det är vad ronja är. Jag var på Cypern april 2006 och pratade med mamma i telefonen. Jag fick veta att hon köpt en kanin, som hon inte visste någonting om. De hon köpte den av hade hittat henne springande i skogen. När jag kommer hem från Cypern döper jag henne till Ronja, och antar att hon är 1 år gammal. Så liten och busig. Än idag även om hon snart är 3, vilket vi egentligen inte vet som sagt. Jag lovar att hon är sötast i världen, och hur gosig som helst. En lejonhuvad skulle jag tro, vit med gråa inslag. Så mycket päls att gosa med, och man kan göra flätor av den långa nackpälsen :D


Madicken och Tingeling: Nykomlingar som vi fick 14/12 2006. De har ännu inte riktigt vant sig vid människor, men det går framåt.


Nu har vi alltså fem kaniner. Sötnos, Flingan, Ronja, Madicken och Tingeling. Och oj vad jag älskar dem allihopa.

En som inte förstår mig

Ingen annan som hört att det är bra träning att städa?

Jennystefan säger:

har du inte hört att det är väldigt bra träning att städa????!!!

Felixx säger:

noope

Jennystefan säger:

nu ska du inte vara dum felanpelan!

Felixx säger:

måste varit en lat person som sa det

Jennystefan säger:

isåfall borde du träna mindre å kolla mer på tv, då kommer du lära dig det

Jennystefan säger:

neeej_!

Jennystefan säger:

det är ju inte så att man säger "jag ska gå å träna" å så går man och städar, det är mer invecklat än så

Felixx säger:

nope

Jennystefan säger:

det är mer "jag går å städar" och då tränar man samtidigt

Felixx säger:

haha nej

Felixx säger:

gills inte

Jennystefan säger:

men joo! joj oj oojojojojo

Felixx säger:

nej

Jennystefan säger:

man behöver inte överanstränga sig för att träna

Felixx säger:

jo

Jennystefan säger:

du är knäpp

Felixx säger:

nej


Jag har problem,

Nu har det riktiga lovet börjat, och det känns sorgligt. För nu så kommer det vara slut snart.
Jag har ingen bra dag idag...och precis i den sekunden jag sa det är det väl klart att jag trycker på en knapp så att det försvinner saker på skärmen *arg* Dessutom kommer jag aldrig ihåg vilken knapp som återställer allt! Jag lägger inte det på minnet, oturligt nog. Åhh! Nu satte jag den i vänteläge också, men som tur är vet jag hur man fixar det. Men ack ack.

Hade jag sagt peppar peppar efter jag har ingen bra dag idag så kanske....

Nu sitter jag frenetiskt och trycker på alla F knappar, för jag har för mig att det är någon av dem som brukar rädda mig. Just nu verkar det bara inte funka. Peppar peppar..

Blähh

Hur kommer det sig att man inte lägger sig när man är trött?

Minnen

När jag kom hem från morfar började jag rensa i min låda i köket. Däri förvaras allt i pappersform genom åren. Och oj vad mycket minnen jag hittade. Det var papper ända bak från 3an, en katalog från skuru IK, papper med info om stavan inför start av år 7, det var papper från utvecklingssamtalen, skolböcker från 6an där jag skrivit fina historier. Jag tänkte skriva in lite här, för jag hittade saker som var lite gulliga...

*Det är snart halloween så här kommer en SKRÄCKIS av mig gjord i 6an, med stavfel och allt:
Den onda clownen Albin från Albanien.
Hej!
Datumet var fredagen den 13, och jag hade bjudit hem alla mina klasskamrater till en maskerad. Men jag hade också bjudit min bästa kompis Albin, och han hade klätt ut sig till clown. Mamma hade sagt att jag skulle bjuda min granne Agata, hon hade klätt ut sig till häxa. Dom flesta av mina andra klasskompisar hade klätt ut sig till t.ex. ridare, prinsessor och indeaner.
Alla mina klasskompisar skulle sova över, men först skulle vi såklart äta tårta och dansa. Kl är nu 23.10 och nu ska vi dansa. Nu är kl 23.57. Agata sa att hon ville skoja till det lite så hon gick till Albin, och sträckte fram trollspöt och läste en formel som löd så här: Hokus pokus spraklias bli nu ett as! Och precis då slog kl 24.00. Då började Albin förvandlas till den onda clownen Albin från Albanien.
SLUT

*Här är mitt omdöme i matematik från år 7:
Matematik
Jenny uppnår g målet i matematik. Hon kan mycket bättre än vad hon själv tror. Jenny säger ofta rätt svar, men är lite osäker om det är rätt eller inte. Hon arbetar ambitiöst på lektionerna. Jenny har en skön humor med glimten i ögat.
/Lycka till Tomas S

*Ett diplom (antagligen från 6an) har jag fått där det står att jag har genomgått en intensivkurs, 6 x 60 minuter, i bråk och procenträkning.
Och hur mycket kommer jag ihåg av det idag?

*Min lärare Peter, som klassen hade i musik under några år i Älta skola, hade i ett omdöme skrivit att jag ibland skrev i min loggbok att jag HATADE musik. Och att jag då inte var aktiv på lektionerna. Jag har väldigt svårt att tro på allt som jag läste i alla omdömen. Och vissa saker jag skrev om mig själv. T.ex. hade jag skrivit att jag inte ofta lämnade in saker i tid, eftersom jag gjorde allt så ordentligt (så är det absolut inte idag, nu gör jag ordentligt och lämnar in i tid). Och det där att jag inte var aktiv på lektioner för att jag hatade ämnet, det är nog fel, för det var nog något annat som gjorde mig inaktiv.

*I en loggbok i 6an hade jag skrivit till Marianne: Till Marre. JAG VILL HA BILD NÅGON GÅNG. / Jenny
Mariannes svar: Jenny, du har fått många bilduppgifter av mig som ska ingå i din bok om länder. Kan du nöja dig med det tills vi har klarat av %, NTA, svensk grammatik m.fl. saker som vi måste hinna i åk.6? Marianne
HAHAHAHA, säger jag bara.

Drömmar

Nej inte kakorna drömmar, utan sådanna man drömmer ;P

I går, tror jag att det var, drömde jag att den boken om mode, som jag skrev om för några inlägg sedan, inte var tunn, utan jättestor och tjock!
Det var otäckt.

Nu måste jag skynda mig ut. Idag får vi se hur det går med springandet, jag har nämligen ett par nya gympaskor nu :)

Vintertid :O

När jag gick upp vid 10 kände jag mig lite stressad, hade mycket att göra innan vi skulle åka till morfar runt 13.30.
Springa, fixa iordning mig, bestämma några kläder att ha på mig, och eventuellt göra iordning terariet till Hubbe. Att göra allt detta på så kort tid kändes lite omöjligt.

Men..

När jag satte mig här vid datan såg jag att klockan bara var 09.30 :O Då tog jag google till hjälp och upptäckte till min förvåning att det visst går över till vintertid idag. Det passade ju rätt så bra eftersom jag får en timme till på mig att göra allting :) Fast, vinter låter ganska avtändande. Det ända som är bra är att åka längdskidor, julkalendern och julafton. Och såklart alla julprydnader som lyser upp fönstren när det är mörkt ute. Det är trevligt det :D

Igår var en intressant dag. Jag kollade klart på M.p.G. och sedan gav jag mig ut och städade hos kaninisarna. Efter det sprang jag. När jag kom hem la jag in halm och spån i kaninhuset och sedan gick jag in. Tog fram damsugaren och damsög i köket. Det fortsatte med att jag skurade micron, en följd av det var att jag rensade hela diskbänken (ytan med diskho, spis och en liten överfull plätt som bara används till att lägga saker på). Skurade alting med skurpulver, inklusive kaklet (såklart). Diskade också allting som stod där på, och slängde lite saker som inte behövdes längre. Nu är det rent och fint. Men städningen i köket tog hela dagen, höll på mellan ca 17 och 23..

Modets historia, 1800-talet och nutiden.

Historiaarbeten brukar alltid vara extremt jobbiga och har en benägenhet att få en att tänka på döden. MEN, över detta arbete är jag riktigt munter.

Jag stod i biblioteket och letade efter böcker om Modets historia, och jag som aldrig plockar ut böckerna från hyllan, då det räcker att läsa sidan för att tröttna, gav mig nu på 3 böcker som jag sedan släpade till en bänk för att titta igenom. Gud vad jag blev sugen på att bara sätta mig ner och skriva en uppsats om mode.

Jag lånade slutligen den bok som jag knappt hade bläddrat igenom. Dock visade det sig att denna, rätt så tunna bok, handlade om just modet på 1800-talet. Bara om det. Vilken tur jag har! Nu ska jag läsa den under lovet, och för första gången kommer jag vara påläst om ett historiaämne.

HÖSTLOV!

Äntligen lov :) Fast det har gått riktigt snabbt sedan skolan började, och ändå känns det som så länge sedan. Hur funkar det?

När jag kom hem vilade jag ett tag och runt 15.45 gav jag mig ut och sprang i skogen. Nu tog det bara 8:18 att komma till blomstershopen! Känslan när man är framme och har sprungit ca 8 min, är så hemsk. Jag hör min kropp prata med hjärnan och säga: Aldrig mera springa. Hur ska jag orka mig hem nu?
Så sätter man sig och vilar på en bänk vid äventyrsbanan, och efter ett tag är de där tankarna borta. Då kommer man inte ihåg varför man tänka som man gjorde ett antal minuter tidigare. Det är mystiskt. Är det kanske så att endorfinerna rycker in och får en på gott humör?

Jag ska guida er lite i mitt springande, för idag var det lite kul.
På vägen till blomstershopen möter jag en cyklande kille, samma som igår. Han borde ju tänka att jag springer varje dag då han har sett mig två dagar i rad nu (i samma kläder, så han vet att det är samma pers). Det är i alla fall så som jag tänker när jag ser någon springa. Att de har sprungit i hela sitt långa liv.
Det var en grupp människor som hängde uppe i äventyrsbanan. Jag misstänker att de var kontorsnissar från stan. En av dem var väldigt högljudd medan de andra mest skrattade åt dennes höga stämma. " OJ vare gliiider" sade han, med en väldigt tydlig stockholmsdialek. Uttalar e på ett väldigt underligt sätt.
Sedan såg jag det som var mest konstigt, vilket var två asiater som plockade svamp eller bär. De satt precis vid vägen där alla går förbi, och ändå hade de 2 halvfyllda kassar med något i. Jag fick genast i tankarna, samtidigt som jag såg dem, att de säkert hade rest ända från kina för att komma hit o plocka svamp. Och vad kineser kan plocka skogsmat!

En blå bubbla i skogen.

Jag måste hyra Blood Diamond. För jag vill verkligen se hur den slutar. Jag vet iofs det eftersom en kompis sa det igår, men jag vill se med egna ögon! Så jag hyr nog den snart :)

Jag klarade faktiskt att komma ut och springa. Dimman gjorde att jag inte vill göra det i skogen, men när jag drog upp persiennerna efter att ha kikat på Mysteriet på Greveholm, var det ingen dimma kvar. Då kom ett annat problem istället. Jag hittade inga gympaskor! Vi på 45:an brukar alltid ha gympaskor lite varstans, men nu var det som om dimman tagit alla med sig när den försvann. Jag letade på vinden (där jag hittade ett par stövlar, men inga gympaskor!), i tvättstygan, i mammas rum, i lillasyrans rum, i hallen, men inte fann jag några!
Det slutade med att jag fick ta mina fingympaskor som inte är till för att springa i. De har knappt någon sula, alltså dämpar de inte stegen, praktiskt taget bara ett par tygbitar.

Dock gick det förvånansvärt bra. Jag var utrustad med Mjukisbyxor och tillhörande tröja (klasskittet från 9an) och även mobilen så att jag kunde ta tid. Sprang allt som allt i 21 min å 30 sek. Vägen till blomstershopen tog bara 8.50, förra gången när jag förfryste lungorna, tog det hela 9.40. Satt och vilade i något mindre än 10 min, och med vila menar jag värma upp lungorna. Sedan sprang jag lite tillbaka, gick snabbt ett tag, och sista biten blev det löpning. När jag kom hem var jag inte alltför trött, och var inte tvungen att lägga mig ner på gräsmattan, vilket var tur, då den var fuktig. Jag hade alltså varit ute i 30 min varav 21.30 var aktiva träningsmin.

En lite annorlunda sak som har hänt mig de tre senaste gångerna jag har sprungit i skogen är att jag varje gång har mött en bil. De två första var det en jeep, vilket jag inte tyckte var alltför konstigt. Dock mötte jag den på samma ställe hela tiden.
Idag (hör och häpna) var det en sån där modern BUBBLA. Och den var blå. Detta var lite oroande. En väldigt konstig syn.

Ingen skola.

När jag vaknade imorse av min väckarklocka var kl kvart över 8. Eller det var inte den riktiga väckarklockan som väckte mig, för den slutade ringa vid 7.55. Jag hade dessutom ställt min radio så att den skulle ringa kl 8.00. Men glömde sätta den på ringning. Min inre väckarklocka måste det ha varit.

Varför stressa till bussen tänkte jag. Men jag ville ju se klart Blood Diamond på samhällskunskapen. Fast det är svårt att gå upp och skynda till skolan när man har en lektion som man dessutom inte är tvungen att gå till (fritt arbete). Och vi såg på film också, så inte hade vi jobbat så värst mycket ändå. Det var svårt att gå upp.

Jag sov istället till 12, vilket var skönt. Såg att det var värsta dimman ute och tänkte att jag inte orkar springa idag. Men jag har ju lovat mig själv det! Men jag har svårt att se mig själv i träningskläder en dag som denna.

Nu ska jag titta på mysteriet på greveholm. Snart tröttnar jag kanske :P

SARAS TOBAK

Glömde skriva en sak nyss.
När mamma och jag åkte runt på söder för att hitta något att göra såg jag plötsligt någon som jag kände igen. En kvinna som gick med en barnvagn. Hon hade en stickad mössa, och under denna såg man rödfärgat hår sticka fram. Tankarna far förbi. Det är ju sara! Vaa! Hur stor är chansen att jag ser henne i stan liksom :S

Vi kör vidare, jag är fortfarande lite chokad över min syn. Då, 30 m efter Sara.incidenten, ser jag en tobaksaffär som heter "Saras Tobak". Och jag tänker att det fasiken borde vara min lärare Saras affär. Hon kankse bor därinne.

Fast jag inser senare att det troligtvis inte är så. Men möjligheten finns.

-Hallå där, där bor ingen...
-Joo då, jag kastar alltid in en tidning där varje morgon, och nästan dag är den borta.
-Det ante mig. Det är därför jag hyr ut huset..
-Är det ditt slott?!
-Nej gurselov. Jag bor där borta. Men inte länge till. Det har hänt en hel del märkliga saker här ska du veta. Men nu har jag fått nog, jag flyttar...Jag och Jenny flyttar!
-Byfåne..

Vilken härlig dag dadadada..

Jag vet att jag inte ligger på MVG nivå i matte men vem blir nöjd med ett vg. Jo visst, lite nöjd eftersom jag fick G på alla prov utom ett i ettan. Men så länge någon är bättre än mig blir jag inte nöjd. Hade jag fått ett poäng från full pott hade jag ändå varit missnöjd om någon annan fått full pott. Det är bara så det är. Nu känns det dock bättre. Eller, nej. Vem fösöker jag lura? matteprov sitter i ett tag, längre än alla andra prov.

Och hur fick jag 3x0 = 3??? Det är sådanna slarvfel jag gör. Och byter ut ett d mot ett b!! Jag vill inte göra slarvfel. Men jag kommer ihåg i 9an. Alla mina uträkningar blev fel för att min miniräknare var dum mot mig. Ioförsig fick jag MVG men det var ju fel på miniräknaren. Den raderade liksom inte det jag hade räknat ut innan. På tal om matte.

Efter skolan skulle jag flanera runt i staden och fördriva min tid tills klockan var runt 18.30 då det skulle börja en föreläsning på SÖS, som handlade om diabetes. Jag gick ju dit för fikats skull såklart (kanske ville lära mig något smått också). Det var en massa sjuksköterskor från ungdomsenheten, och de är verkligen trevliga. Min doktor Wille var där också. Plus den kurator jag hade när jag fick diabetes år 2003. Lillemor hette hon och jag kommer ihåg hur mamma och pappa störde sig på henne. Jag har mest förträngt den där hemska människan. Jag hatar kuratorer. Sättet de pratar på och hur de ser ut. På något sätt verkar de inte ha några känslor. De bara sitter med en känslokall röst ock säger: Okej, kan du utveckla det där? Så gjorde Lillemor i alla fall (vad jag finns).

Jag fördrev tiden genom att följa med Felix till Åhlens där han skulle köpa en present till sin pappa. Sedan fick han bråttom till träningen. Han pratade om att börja träna 2 gånger varje dag!!! Kanske vila på söndag. Hur går det till egentligen? Men iaf, jag lovade honom att jag skulle springa 5 gånger på en vecka, men så blev jag förkyld. Men nu har jag bestämt att jag skall springa varje dag de återstående dagarna den här veckan (någon dag blir det 2 gånger). Jag lovade ju mig själv också.

När han försvann vid slussen åkte jag vidare till Skanstull och gick bort mot gamla skatteskrapan för att kolla på de nya affärerna. Men jag orkade inte mer än att gå in på Monki innan jag inte hade lust att leta runt längre. Jag vandrade bort mot Skanstull igen, där jag gick in på djuraffären jag praoade på en vecka i 8an. Noaks Ark. Sedan hämtade mamma upp mig och vi gick in och kollade i nån röda korset affär. Föreläsningen var bra. Även om jag hört nästan allt om kost på idrotten idag.

Vi köpte hem mat från mc donalds eftersom föreläsningen slutade 20.30. QP meny med cola light. Som vanligt.

Kina...öhh..mmm

Det var så hon stod hela föreläsningen. En massa öhh å mmm. Och så sa hon kriminal istället för kriminell. Gud vad jag störde mig på det.

Men det var ganska intressant att lyssna ändå fast man var tvungen att superanstränga sig. Dock hade det behövts en paus i ett två timmar långt pratande. Hon frågade ju om vi ville ta en liten paus eller om hon skulle fortsätta. Jag tänkte: åhh vad skönt. Men icke! Någon, säkert en tant, säger typ nej. Jag hörde inte men snabbt började iaf kinesen prata igen. En timme till i att sitta still. SUCK.

Å så frågorna i slutet. En dum kines som förstod svenska, men inte kunde prata språket. Hon använde sig av engelska, men gud vad dålig hon var på det. Man förstod ju inte vad hon sade. Det verkade inte föreläsaren göra heller eftersom att hon aldrig svarade på frågan (som jag inte hörde eftersom kinesen inte kunde prata).

Nu ska jag upp till mamma och sooooova. Om det kunde vara så härligt. Nej jag ska plugga, fast det blir det nog inget av (hehe). Jag måste se ID och det börjar ju om mindre än en timma (oj då :O). I början hatade jag det programmet, hade höga förväntningar som inte infriades. Men nu är jag beroende. I'm adicted to you ID. Gud, orka vara jag (varför säger jag gud för ?). Jag måste i alla fall veta vilka identiteter folket har, och så är det nyttigt att störa sig på folk som är dåliga på att lista ut sådant. Nu t.ex. finns en OS guld medaljör med bland IDentiteterna, och jag vet vem det är. Men inte de!!!

Ne, nu får ni klara er utan mitt klagande en stund.

Ett SISTA inlägg

Japp såhär blir det på söndagar. Jag kan inte slita mig från datorn. Helgen tar ju slut om jag går in å dushar och sedan lägger mig. När jag sedan vaknar är det ju skola, och klockan står bara på 6!
Sådan är jag. Punkt slut. Nej jag vill inte och tänker inte resa mig härifrån. Nemen, nu gick min bror in på toaletten, så jag kan inte gå in dit...åh så synd.

Jag har fått med mig Emelie på Starlight Express på Globen den 1 November. Det ska bli kul, och särskilt eftersom jag inte behöver betala något. Fick ju 2 fribiljetter :) Och det bjuds på godsaker i en loge lite innan. Vi bestämde också att jag måste komma till henne och se på filmen som hon jag och Marika var med i, en liten bit, i somras. Eller det var en dokumentär. Men men, fast vågar jag se den? Har alltid hatat att se mig själv. Och när jag hör min röst. Det är inte så att jag tänker att det måste vara något fel eftersom den låter så, utan jag tänker mer att det är pinsamt att ha en sådan röst. Stackars alla som måste stå ut med den. Tänker faktiskt ibland när jag pratar att jag måste skärpa mig så att jag inte låter helt tokig. Aja, nu ska jag kravla mig upp ur stolen.

Helgen är slut nu :(


Sunnight

Jag älskar att åka bil, och speciellt på kvällen. Det finns så mycket att titta på. Jag blir så glad av att åka bil. De spelade dancehits på NRJ som vi hade på, och jag fick jättelust att dansa. Jag vill dansa! Synd att jag satt i bilen. Fast det är endå kul att åka bil :D

Ikväll ska jag bara läsa boken i sängen, och innan det ska jag duscha. Farmor sa att mitt hår var så fint å glansigt :), på tal om shampoo. Jag använder sunsilks Fresh & Flowing som ska hålla året fräsht längre. Har alltid haft svårt att tro på det, och bryr mig inte om vilket shampoo jag använder. Shampoo som shampoo. Men nu på senaste tiden har jag märkt att håret är annorluna beroende på vilket shampoo och balsam jag sätter i det :O Och det känns som att håret håller sig rent längre med Fresh & Flowing. Fast ibland tycker jag att det är jobbigt att mitt hår alltid glänser och är så mjukt. Det lever sitt eget liv och flyger runt som det vill.

Farmor visade också hela thocka pärmen med släktforskning. Och alla bodde typ i USA. Hade ingen aning om att det var så många, nästan inga bor ju i sverige.

Tittade på Parlamentet och har alltid haft Johan Glans som min favorit. Henrik Hjelt också. Nu lägger jag till Björn Gustafsson. Vackert efternamn också, rätt stavat tillomed.

image38image39
Måste köpa Parlamentet Dvd:n när den kommer ut. Och nästa vecka måste jag kolla Nisse Hults historiaska snedsteg :D

Sunday - fast det är mulet

Idag vaknade jag sent, som alltid när det är helg. Kollade på filmen Storm som nog var den konstigaste film som jag har sett.

Har länge velat kolla vilka julkalendrar som det hár varit varje år och nu gjorde jag äntligen det:

2007 En riktig jul  (ska försöka följa den)
2006 LasseMajas detektivbyrå  (tittade på några avsnitt)
2005 En decemberdröm  (kollade inte alls)
2004 Allrams höjdarpaket  (allram vid jul - NEJ tack!)
2003 Håkan Bråkan
2002 Dieselråttor och sjömansmöss
2001 Kaspar i Nudådalen
2000 Ronny & Julia
1999 Julens hjältar
1998 När karusellerna sover
1997 Pelle Svanslös (2a)
1996 Mysteriet på Greveholm (1a)
1995 Jul i Kapernaum
1994 Håll huvet kallt  (?)
1993 Tomtemaskinen
1992 Klasses julkalender
1991 Sunes jul
1990 Kurt Olssons julkalender

Om ungefär en timma ska familjen åka till Huddinge och fira farfar som fyller år idag. Innan det ska jag försöka läsa svenska boken, men främst klä på mig kläder. För jag tänker ju inte åka dit i morgonrock heller >.<


Världens mest otrevliga människa

Så var det dags igen, pappa bjuder hem en tjej som han "tycker om väldigt mycket"!!!
Då kan jag inte vara trevlig...jag kan helt enkelt inte vara trevlig mot dem...munnen hänger och jag säger bara hej och stänger igen dörren. Jag vet att jag är elak men jag kan helt enkelt inte rå för det.
Och det hjälper inte att han sa att hon skulle komma när vi satt och åt, för mindre än en timma sedan. Han har alltid varit så att han säger allt i sista sekunden.

Det började med Pia. Vi satt i bilen påväg till grönan. Madde var med. Och jag tror att det var precis när vi kom in på strandvägen då han sa "Vi ska träffa Pia och barnen på grönan".
I somras följde jag med till skåne och skulle träffa Mia och hennes familj, allt för att det kändes som att jag var tvungen. När vi var framme och jag hälsade på Mia var jag nära att börja gråta.
Jag vet inte varför det är såhär. Men jag känner bara att det är onödigt att lära känna alla när jag ändå inte känner för att prata med dem. Det räcker med att pappa umgås med henne och om hon mot min vilja skulle vara här, behöver jag inte vistas i samma rum.

Jag kan bara inte vara trevlig, lägga på ett fejksmile, säga "hej", och sedan sitta där och le.

Lördag, slappdag

Idag vaknade jag vid kl 2 och var riktigt trött. Kanske var det för att jag var med Christine igår och gick runt i stan på kvällen samtidigt som ögonen var sömniga. Vi fikade på café 60 och sedan gick vi mot slussen. Satte oss på donken och pratade.
När jag kom hem vid kl halv 1 var jag rätt pigg så jag satte mig å kollade på tv i ca 10 min. Sedan blev jag plötsligt jättejättetrött, la mig på sängen med kläderna på, och somnade.

När jag gick upp imorse åt jag lunch på en gång. Satte mig ner framför tv:n med maten och såg att det precis börjat en film på tv4 film som hette Trasiga änglar. Kollade på den och efteråt på Vägen ut med Björn Kellman.
Sen så var det American Pie, som jag fortfarande har på, men har inte sett precis hela eftersom att jag borstade tänderna å så. Ska nog kolla på tv ikväll också om det är någonting bra vill säga.

Hallilåja

Idag var det alltså simning. Och det var faktiskt kul. Inte alls så jobbigt som jag trott. Asså skönt. Men nu är jag så trött i kroppen att jag knappt orkar ställa mig upp. Det är jobbigt att duscha när man är trött.

Nu ska jag inte skriv mer om skolan FÖR DÅ FÅR JAG BARA ÅNGEST. Oj där blev det stora bokstäver.
Men imorn blir en rolig dag. Börjar 10 å måste gå från skolan lite tidigare, kl halv 2 för att jag skall vara på södersjukhuset och doktor Wille kl halv 3. Där ska de även ge min sprutan mot livmoderhalscancer, den första. Jag hatar sprutor, i varje fall när de är långa och...nää jag kan inte tänka på det. Sen bär det av till Morfar Bertil som ska hjälpa mig med matten (HOST). Å där ska jag även äta middag.

När jag åker hem från skolan är jag jättehungrig men så fort jag kliver in genom dörren hemma så klarar jag inte av att tänka på mat. För det första kan jag inte bestämma mig för vad jag vill ha. För det andra finns inget gott i hela vida världen att äta. Inte ens kakor känner jag sug av när jag kommer hem. Och det blir jobbigt vid middagen, för då ska man äta mycket, men eftersom att jag inte är sugen på mat så blir det bara jobbigt. Kanske hjälper att äta hos morfar.

För det är så att mat alltid blir godare när man är utanför hemmet. Helt sagolikt gott. När jag var mindre ville jag alltid äta hos kompisar för att det var godare då. Även om maten var någon lite makaron med köttfärs så smakade det gott endå.

Nu ska jag försöka pallra mig in i badrummet, och där stannar jag nog en timma. Jag kan helt enkelt inte skynda mig när jag är på toaletten på kvällen. Kan bara stå och beundra mig själv i spegeln i flera minuter och sen komma på att jag kanske skulle ta och skynda mig lite eftersom man faktiskt behöver lite skönhetssömn.

Vad man får och inte får.

Man får ha byxorna så långt ner att man visar kalsongerna väldigt mycket.

Men man får inte ha slöja i skolan

Knasigt. Sjöjan stör väl ingen, eller alltså, varför skulle den störa någon. Visst kanske det känns lite orättvist för alla killar (eller tjejer) som bara MÅSTE ha keps på sig. Men slöjan hör till religionen. Kepsen har inte ågon sådan innerbörd för oss här i sverige, än så länge.

Det är osmakligt att sitta å visa hela röven, även om kalsongerna täcker. Varför?! Jag säger inte att man ska dra upp byxorna så mycket man kan (det ser faktiskt ännu konstigare ut), men man behöver inte ha dem så låångt nere. Nee usch.

Blääh

Varför kan jag inte lägga mig tidigt när jag för en gångs skull har chansen?!
Det lär fortsätta bli ett mysterium.

Nu ska jag duscha. Dumma simning imorn! Hade tänkt duscha endå men åh! Jag klarar att visa mig i bikini men att blöta håret inför folk, det klarar jag definitiivt inte. Gör ju inte ens det på sommaren. Och säger hon att vi ska doppa oss imorn, då tänker jag inte göra det!

Godnatten

TV

Blev plötsligt väldigt sugen på att kolla på Sagan om ringen triologin. Kanske skulle jag också ta och läsa klart böckerna. Ligger något kapitel in i den andra boken nu, men sist jag läste var precis innan skolan började. Jag hinner inte läsa annat än läxor nu. Och nu när jag för tillfället inte har något att göra vill jag bara ta det lugnt. Skulle gärna sova, men känns lite tidigt + att jag missar Desperate housewives. Nu såg jag att det är Moulin Rouge på 3an kl 21. Det blir det nog istället, känns som att man ska se den bara, så att man vet vad andra snackar om när de pratar om den.

Och Mysteriet på Greveholm :D Såg 2 gånger på den i helgen (a)

Jag hatar makapärer

Idag var jag och pappa inne i en 3 butik för att få fason på min mobil. Killen som ringde förra veckan sa ju att man kunde gå in i vilken butik som helst för att det som krånglade skulle fixas. Men inte kunde 3 i farsta fixa det heller. Man måste tydligen in till stan och lämna in den om man inte friviligt lämnar bort den i 2 veckor för reparation på något annat ställe utanför stan. Stureplan skulle vara ett bra ställe. När man lämnar in där tar det ungerfär 2 dagar. Så, imorn lämnar pappa in den, vilket betyder att jag inte kommer ha någon mobil föräns till helgen.

Mjukvaran dummar sig.Jag hatar makapärer

Det ska gå snabbt som attan

Jag klarar inte av att vänta på saker. Just nu är det mitt rum som stör mig så mycket att jag blir på dåligt humör av att vara inne i det. Det skulle ha målats om i somras men hux flux så sålde hyresvärden till någon annan männska, som sedan hux flux slutade på det jobbet vilket ledde till att pappa väntade på ett telefonsamtal från henne i nån månad i onödan. De första ,som sålde, skulle vi egentligen ha köpt ut lägenheten ifrån, men de sålde ju och vi fick ytterligare vänta!

Jag hatar soffan (den ska bort när jag gör om!), jag hatar överkastet, och tapeterna som är så slitna eftersom det inte finns någon list på ett ställe, så därför ser man gipset!!!
Men heltäckningsmattan tycker jag om, för den är mjuk att gå på och varm. Dessutom välskött. Men kanske färg om man vill måla om i någon fin färg.

När jag gör om här så ska det verkligen pimpas till. Jag klarar inte av att vara i rum jag inte tycker om!
Det här humöret år ju ut över alla andra och det är varken kul för mig eller dem.

Men jag har ett par stövlar nu. Dock hjälper de inte mig i mitt sura humör. Jag behöver sova.

Allt bara smackade så fint

Den här dagen hade jag varit orolig för länge. Det var ju ett lååångt svenskaprov på litteraturhistoria (antiken - medeltiden - renässans & klassicism - upplysningen - romantiken - realism & naturalism) som knackade på dörren. Asjobbigt!
Men det är så skönt när man sitter där vid bänken, provet ligger framför en och man läser igenom frågorna och inser att man faktiskt har ett humm om allting. Provet var mycket lättare än vad jag hade trott det skulle vara - eller det var mindre kan man säga, färre frågor. Gud halleluja vad skönt!

Akutsjukvården och engelskan klarade jag också av. Vi pratade om diabetes på AS och det är skönt när man kan det som hon pratar om. Undrar hur mycker man vet när man inte har diabetes? Jag menar, allt är ju så klart för mig eftersom jag lever i det, men för andra som bara, någongång på nyheterna, hör att de kommit fram till något inom forskningen, vad vet de?

Det sista som smackade galant var när jag gick från bussen. Jag skall precis svänga in på gatan där jag bor och tittar då upp och ser att 10 meter bort sitter det en skata på en lyktstolpe. Tankarna går om att jag säkert kommer bli sträffad när fågeln ska göra sina nödvändigheter precis när jag går under. Det skulle sitta fint va. Men sånt händer såklart inte i verkligheten.
   När jag är några steg från att befinna mig under lyktstolpen ser jag hur skatan fäller bajs som den tydligen vill att jag skall klampa in rakt under. Men icke! Jag klarar mig, och rundar sakta lyktstolpen.¨

På tala om bajs, nu skall jag ut att städa hos mina kaniner. Sedan får jag säkert också försöka pressa ner soppåsen i soptunnan (som inte är tömd än! sover gubbarna eller?!). Men det är en annan historia.

SLUT

känner du behov av att slå någon - slå apan!

http://www.flamjam.com/spank/

Mitt rekord är 386, men skall utökas.

Oj oj oj.

Att sova eller inte sova - det är frågan

Att vara eller inte vara - Shakespeare, släng dig i backen. Jag kommer gå till historien med min Att sova eller inte sova. Mycket bättre formulering! Det blev nog lite mycket litteratur idag, därför följer här en monolog om sömnen.

Idag har jag läst 100 sidor litteraturhistoria. Och nu skriver jag min intervju till akutsjukvården. Sedan skall jag finslipa min engelska essay.

Hoppas på att komma i säng innan 12 men det händer sannerligen inte så ofta. Vet inte hur mycket andra sover när det är skola dagen efter, men i fredags hörde jag Jenny utbrista att hon bara sovit 5 timmar natten innan. Jag tycker det är normalt. Själv hinner jag knappt sova så mycket. Är glad om jag åtminstone får 7 timmar, och 6 timmar är inte fel det heller. 5 timmar är mycket det också. Eller?

Men jag skall aldrig sova 2 timmar/natt 2 dagar i sträck. Det funkar inte. Undrar hur mycket man måste sova för att funka normalt. För det kan väl inte förväntas att man ska sova i 8-9 timmar?!

Boston Tea Party pratade de faktiskt om det, men jag har glömt vad de kom fram till. De pratade i alla fall om en smart man som bara sovit 3 timmar/natt. Enligt Super femman kunde man inte klara sig på det. Om man sov så hela sitt liv. Men då och då skadade ju inte.

Det där med att sova är mystiskt. Var också en liten gubbe i 100 höjdare som bara vilade lite ibland. Aldrig sov! Tvivlar på att det är sant, men han verkade ju lite speciell också :/

Filip och Fredrik <3 imorn är det B.T.P. :D

Tro det eller ej

Pratade med Martin nyss på msn och han dissade inte min engelska uppsats som jag verkligen trott att han skulle gjort. SÅ, nu är jag i alla fall ännu mera glad än när jag skrev förra inlägget.

Sen kom vi in på ämnet promenader. Jag fick tipset att någon gång ta bussen och sedan gå hem :) Jag tyckte att det lät jättebra :D

Nu ska jag gå upp på rummet, och kanske blir det lite Mysteriet på Greveholm för min del :D Jag tröttnar aldrig på den julkalendern alltså :P

Ikväll blir det inget pluggande <3

Nya kläder känner man sig snygg i helt enkelt.

Så fort man använt kläder några gånger, eller ägt dem i några månader, blir de fula och tråkiga. Varje morgon får jag ångest för att jag inte kan välja något att ha på mig.

Själv kör jag med att man inte kan matcha brunt och grått, eftersom de i princip är samma som guld och silver. Där blir det problem, för jag kanske inte vill ha på mig en grå kofta men de grå strumbyxorna med grå shortsen vill ja ha. Då blir jag ju tvungen att ha den gråa koftan (tröjan eller vad man ska kalla det). Jag kan absolut inte ha den bruna! Aja, idag kom jag fram till att jag skulle hitta en svart kofta när jag och mamma åkte och shoppade i Farsta. Tänke först kolla på skor, men när vi satt i bilen påväg dit rabblade jag upp att jag behövde en kofta, ett par jeans, och lite tröjor. Hittade såklart inga skor :/

Vad jag hittade var två t-shirtar på Vero Moda Outlet och ett par jeans och en lila långärmad tröja på Cubus. Bilder kan jag lägga in nästa vecka. Nu är jag glad och har äntligen ett par jeans som är sköna. De andra jag har är för låga (och det hatar jag), eller förkrympta och dragkedjan är knäpp för den åker ner så fort man fått upp den så högt det går. Jippii!

För övrigt får jag alltid ont i halsen när jag går och handlar, men det får jag aldrig veta varför tror jag. Vad jag dock vet är att jag är glad av nya käder, men om några månader är jag nog deppig igen.

Kakor och åter kakor.

Jag älskar kakor! Det finns inget bättre i ätväg. Jag köpte 2 kakor i skolan idag och det bästa (förutom smaken som är så oerhört smaskig) är att de bara kostar 1 kr/st. Kan väl inte vara normalt att de kostar så lite! Jag tycker i alla fall att det är billigt, definitivt för något som är så gott.

När jag gick från bussen kom jag på att jag ville baka kakor, men snabbt skulle det gå, för jag behöver plugga. Och jag måste baka kakor, för jag kan inte ligga och plugga utan dem. Kakor dyker upp i mitt huvud hela tiden liksom. Det bästa jag kunde komma på var att slänga ihop lite havreflarn så jag får se vad jag hittar för recept. Kanske finns det något i någon pärm eller bok inne i köket. Och kanske kan man smälta choklad och garnera med :D Värt ett försök i alla fall!

Nu måste jag leta recept i bakskogen!

 image37 
Ska inte göra något sådant komplicerat!

Ännu en rolig dag..i skolan.

Samhällskunskap är så extremt roligt. Behöver nog inte säga så mycket mer om det. Kommer inte ihåg om jag gillade det i Stavan, men tvivlar på det. Och Sara är nog en bidragande faktor till tråkigheten. Verkligen.

Nu slutar vi om en kvart. Suck.

Men sedan är det bara svenska kvar, så lite glad är jag. Dock måste jag plugga när jag kommer hem, men bussresan blir iaf pluggfri.

Väldigt mycket skoj jag skrev nu, men mitt huvud orkar inte tänka på roliga saker på en samhällslektion. Godnatt.

Gosh!


Hittade min svarta tröja :D eller jag har ju vetat vart den varit och så, hade bara glömt bort att den fanns. Men nu tar jag med den till mamma.

Sista jag skriver för dagen och tänkte förklara något konstigt.
Innan jag gick ner till bussen hade jag 37,0 grader.
När jag kommer hem från skolan nåra timmar senare har jag 36,3 grader.
Nu har jag 37,0 igen.
Gör skolan en frisk? Det var något nytt isåfall. Kan tillägga att snuvan försvann i skolan men så fort jag klev in genom dörren var den tillbaka (jag är inte alergisk mot något hemma).

Ted Gärdestad <3

Han är så bra, och jag älskar hans låtar.
Kommer ihåg när jag lärde mig hela texten till Eiffeltornet förra året. Då var jag stolt, hehe.
image34
Just nu sitter jag och för över några låtar till min mobil, men självklart får det bara plats typ 10 st sammanlagt. Har ju några låtar sedan innan också. Åhh vad jag hatar mobiler!

Ikväll tittar jag på: ID och Boston Tea Party!

Kan man prata engelska i Finland?Jahaopp, så var det måndag igen då. Trevlans fett nice asså! yo mannen.
Imorse kände jag mig ganska lugn, kollade på klockan och såg att den var 07:22 och bussen skulle gå 07:27. Tittade så att jag inte glömt något. Nu är kl 07:24 och jag går ner till hallen. Då ser jag att klockan i köket är 07:26! och inser att det är min dumma Tv-klocka som gått för långsamt igen. Vad som är ännu värre är att jag ser en buss anlända till hållplatsen nedanför fönstert som vätter ut mot älta skola. Jag far ut som en väldigt snabb Jenny och hinner precis med bussen. Tack till Ivar (som jag för övrigt bara vet namnet på) som stod och höll kvar bussen.

Idag ska jag upp till mamma, hoppas hon införskaffat något vackert eller roligt (kanske både &) till mig från hennes vecka i Rhodos. Då blir jag en glad tjej! Jag är lite glad redan eftersom jag fick ett Zeusöga av F&F + Celine när de kom hem från Rhodos för lite mindre än en vecka sedan. Igår fick jag en kedja så att jag har något att hänga smycket i. Allt i äkta guld också (glassigt!)

Och så den här bilden som jag länge tänkt på. Har länge undrat över detta men det är mest kul :S Kan inte finländare prata engelska eller???

Hö hö hö (manligt) ;P

Ni skulle se mig nu, ha! Förkyld och mår inte bra. Sitter invirad i en filt, en mössa, stickade gröna sockor och ett par vantar/handledsvärmare. Kollade om jag hade feber och den stod på 37,0. Lite upphöjt, men för mig är det feber för jag känner verkligen hur dåligt jag mår.
När jag är det minsta sjuk blir jag fixerad vid siffror. Måste veta vad jag har i temp och jag överdriver inte när jag säger att jag sitter och tar tempen hela tiden. Precis när jag tagit ut och sett siffran måste jag kolla igen för att se om det ändrats.

Nu ska jag börja plugga, har nämligen inte haft tid med det idag *host*.

Med solen i ögonen.

Det är jobbigt att sitta och snörvla samtidigt som man måste kisa med ögonen. Bara ett litet konstaterande.

Jag tänkte nu berätta om min fobi som rör allt som flyger (förutom fåglar & flygplan). Vet inte vad det kallas, men här kommer lite info om vad som skrämmer mig. Bara så att alla vet. Egentligen borde jag presentera mig med att jag heter Jenny och är rädd för flugor. För flugor gör mig galen.

Vet inte när det började, förr i tiden var jag bara rädd för krypande insekter men nu har också flygande insekter tillkommit i listan för saker om skrämmer mig. Och anledningen kan väl sägas vara att de just flyger. Är fortfarande RÄDD för krypande grejer (insekter i allmänhet) men det som flyger får mig att knappt kunna röra mig, jag får panik och hjärtat slår snabbare samtidigt som andningen blir svårare.

Kan ta ett exempel från i somras när vi la golv uppe hos mamma. Alla möbler från köket var inflyttade i vardagsrummet så det var väldigt svårt att gå in och ut. Sitter med familjen och tittar på tv samtidigt som altandörren är öppen. Då hör jag ett ljud, ljudet av vingar och ett surrande ljud. Det tar inte lång tid innan jag ser en trollslända fluga runt i taket. Jag får helt enkelt panik och börjar gråta. Hjärnan fungerar inte och jag vet inte vad jag ska göra. För att komma ut ur vardagsrummet måste jag ta ett steg framåt för att runda kökssoffan. Men inte kan jag riskera att komma närmre sländan inte. Jag börjar skrika. Högt. Samtidigt som jag storgråter. Välter några lådor som står på kökssoffan (vet inte varför). Min hjärna kommer fram till att jag borde gömma mig under något. Tar det som finns närmast till hands, en fotölj, som jag välter. Slutligen flyger trollsländan ut, men jag är fortfarande helt förstörd och gråter i minst 15 minuter till.

Visst, en trollslända är väl alla rädda för. Men vad säger ni om flugor? Normalt va? :S

I torsdags på kanelbullensag, var min kära farmor här. Ni kommer senare kunna läsa att hon räddade mig.
Jag står och duschar då jag ser en fluga flyga runt i badrummet. Den är väldigt hotande, men jag lyckas stanna kvar i duschen. Anledningen är att jag inte orkar springa ut, genomblöt och vattna ner golvet. Jag duschar klart snabbt, men hela tiden håller jag koll så att flugan inte kommer emot mig. Jag har precis borstat tänderna då jag ser flugan flyga nära mig. FÖR NÄRA. Springer ut utan att stänga av vattnet. Känner att pulsen är snabbare och andningen är tung. Efter ett tag lyckas jag dock få upp modet och smyger mig fram till toalettdörren, jag för sakta mitt huvud in genom dörrkarmen, tittar åt vänster och höger. Och där sitter den! På höger sida, bara nån cm ifrån mig. Den ser så äcklig ut och jag springer tillbaka och sätter mig i soffan utanför. Det går några minuter och jag ropar slutligen på farmor som kommer och dödar flugan. Jag är trygg igen.

Utomhus kan jag handskas med flugor, men inomhus är de så fruktansvärt hotande. Jag kan inte sova om jag hör ett litet surrande ljud. Vem vet vad som kan hända, i värsta fall sätter sig något på mig när jag sover. Jag har också en teori om varför det bara är flygande saker i MITT rum: Jo, de bor i mitt tak och kryper fram lite då och då.

Gud jag har massa berättelser att förtälja om hur konstig jag är när det gäller dessa flygande djur. Men ingen är väl intresserad. Jag kan bara säga att de är hemska, läskiga, hotfulla och jag vet inte vad.
Klarar inte ens av att gå i fjärilshuset!

Nu ska jag fortsätta snörvla, men som tur är har solen gått i moln.

Förkylning på G

Japp, klart att jag ska bli förkyld när jag har den värsta skolveckan jag haft någonsin att vänta. Hoppas att det är en endagsförkylning som man har ibland. Eller så blir jag fast med nässpray i dagar. Men det finns en bra sak med att vara förkyld. Man känner hur skönt det är att vara frisk. Du vet den stunden man är så täppt i näsan att man inte orkar andas, då tar man nasspray och känslan är så skön. Man är befriad.

Men nästa vecka passar inte för jag har lovat att springa 5 dagar. Och det vill jag verkligen göra, men om jag blir förkyld kanske jag får överväga att hoppa över :(

Piss och pannkaka!

Nu ska jag nog lägga mig för jag börjar äntligen känna mig trött.

Kompensation

Hihi malin, din stackare, som har mig som lägger ut dumma bilder. Men detta kanske kan göra dig gladare:


Efter bion gick jag och Christine runt å letade efter en bro. Hade gått in på 7/11 och när vi kommer ut bestäms det att vi ska upp på en bro där jag ska fota stockhom på natten. Vi var vid T-centralen. Men inte hittade vi den bro vi letade efter. Inte på en gång iaf. Men tillslut så. Kom till en väg vi behövde korsa för att komma till bron å skulle försöka gå över vägen utan att trycka på knappen. Kom typ bilar hela tiden. Precis innan hade vi tänkt ta en buss till slussen (3an) men satt på fel sida (mot karolinska), skulle över till andra sidan och då säger Christine: "Visst ja, det är högertrafik". hahaha

Kommer till bron, blickar ut över vattnet och där ser vi riksdagen. Inser vart vi är någonstans.
Går igenom gamla stan och tar kort på affärer. Väldigt skönt att gå runt där utan att ha sällskap av miljoner turister :D Jag kommer fram till att jag vill bo i en gränd och vi tar kort på meningslösa affärer eller affärer som bara är allmänt roliga. Här kommer lite bilder:

Liten blandning av onödiga, svenne, dumma, gulliga och tråkiga AFFÄRER.

Kommer till slussen och tar ett kort på oss själva. En gubbe kommer fram, böjer sig ner framför bildfönstret och säger "va gulligt". Det är ju bra det.
Jenny och Christine, min gränd "Yxsmedsgränd"

På bussen sitter jag bakom några killar (lite äldre än mig) som ska på en fest i Älta och de pratar om hur off det är. Bara för att man typ åker igenom massa åkrar för att komma hit betyder det ju inte att vi är off. Man kan lika gärna säga att stan är off eftersom man måste åka genom skogen för att komma dit! haha, men men.

Natti.

Gokvällen, snart ere bio.

Jag inleder med två bilder. Kolla likheten, å malin säger att hon e lik den där saken i mumintrollen. äsch då!
image16image17

Om ca en timma går bussen jag ska ta in till stan. Ska kolla på bio med Christine (Ett öga rött). Vi vet ju iofs inte om det finns biljetter kvar när vi kommer fram till Rigoletto, men jag säger ändå att jag ska på bio.

Idag har jag pluggat lite Akutsjukvård och läst igenom Jessicas uppsats som jag ska skriva en peer response till. Men det är väl klart att jag inte hittar fel eftersom Jessica e superduperbra på engelska. Och på att skriva e hon jättebra också. Så jag vet iaf inte vad jag ska skriva :P

Nu ska jag sminka mig, och sedan äta. Föresten har jag namnsdag idag, å imorn kommer farmor å farfar förbi med en liten present eftersom jag skulle bort på bio idag, å de vill ju träffa mig om de ska ge mig något :P

Hejsans dåsan.

High School Musical 2

Idag var det premiär för filmen på Disney Channel. Och filmen var jättebra :) Man blev så glad av att titta på den. Älskar filmer med bra musik som man kan sjunga med till. Å så dansar de vilket gör det ännu roligare att kolla på ;) Ett plus är också att skådespelarna e så snygga ;P
image15

Jag pallar inte :P

Tjabba, äntligen är det helg. Men gissa vad jag ska göra i helgen, jo...plugga!
Nästa vecka har jag nämligen 4 prov, ett läxtest i matte och 1 inlämningsuppgift. Men på något sätt känner jag mig ändå inte stressad som jag brukar och också borde känna mig. Det är konstigt.

Förut skulle jag knappt ha kunnat tänka på vad jag behövde göra utan att bli helt knäpp. Men nu tänker jag typ: det ordnar sig, det går som det går.

Kan det vara för att jag har kontroll över vad jag ska göra kanske? Känns som att jag kan sakerna även om jag inte pluggat, och det gör mig lugn. Det enda som jag bävar lite över och som gör mig måttligt stressad är spanskaprovet, för vi har inte fått något info om det. Har ingen aning om vad det är prov på. Ingen koll alltså.

Shit, nu börjar jag bli lite stressad när jag sitter och skriver om det :/ det är ju svenskan också. blää!

Men jag ska göra som Benita säger, för en gångs skull. Jag ska bara ta det lugnt på en fredag. Undrar bara vad man kan göra, eftersom jag hemma brukar sysselsätta mig med att plugga eller kolla på tv. Just nu finns inget på teveapparaten.

Men jag kan alltid lägga mig i sängen, sätta på nån skiva (hoppas jag har den jag vill lyssna på här hos pappa), bara ligga där och sjunga med i låtarna. Men inte högt utan bara lite lugnt och njuta av hur skönt det är med musik. !Viva la música!

Jenny

Stod nere å kollade i kylskåpet efter mat. Dock var jag inte sugen på mat, även om jag är jättehungrig. Men men, det var ju inte det jag skulle skriva om.
På kylskåpet sitter en allmanacka å jag kollade igenom vilka flaggdagar vi har. Då kom jag att tänka på att det är Oktober nu. Precis i början. Och då har jag ju namnsdag, den 6 oktober :D
Bara min dag, å alla andra Jenny. Men mest min, för jag är den bästa Jennyn :P

På akutsjukvården fick vi göra en avslappningsövning och skulle tänka på vad som varit sämst och bäst med dagen. Tro det eller ej, men jag kom inte på något dåligt. Typ bara att det var mörkare än vanligt i mitt rum på morgonen.
Den här dagen har ju gått så bra. Historiaprovet som alla bävat för slipper vi eftersom Christian är sjuk (för ovanlighetens skull). Då får vi en håltimme på över 2 timmar :) Går till forum och jag äter pommes frittes och en grillad baguette från Burgerking. Får också 10 kr rabatt :D
Sen köper jag en mjukglass och finner även att jag inte behöver äta glass ensam. För Felix ville också ha mjukglass :) Wiee, jag slipper äta glass å se mobbad ut själv!
Lugn civilrätt å sen en håltimme där jag får lite svenska gjord. Och sen var det den älskade akutsjukvården. Även om den börjar 15 å slutar 16.20 känns det bara kul att gå på den. Inte liksom: nej inte en lektion till.

D e nice! ^^

Men gissa vad...

Men gissa vad jag glömde :O
Jag ska ju mata kaninerna när mamma är borta!
Oh shit! Pallrar mig dit imorn, för nu hinner jag inte. Vet ju att de klarar sig, men ändå. Jag vet ju hur jag skulle må utan vatten och mat. Men de har åtminstone rent å snyggt inne hos sig. Städade ju där igår.

    
Flingan                Ronja                    Sötnos                         Tingeling              Madicken

Fem kaniner alltså. Tre ödlor. Fiskar. En sköldpadda. = 10+

Boston tea party!

När jag kom hem kollade jag i TV tidningen och fick se att det var Boston tea party kl 21:55 :D
Då blev jag jätteglad :)

Älskar allt med Filip & Fredrik. De två tillsammans kan helt enkelt inte misslyckas.
Ett herrans liv.
100 Höjdare.
High Chaparall.

Å så nu Boston tea party :)

Signaturlåten till Ett herrans liv - http://youtube.com/watch?v=icr0eW1fRSs som jag alltid sjunger med i :P
Typ det bästa med hela programet, haha

Skulle kanske passa som Skämslåt i Videokväll hos Luuk. ^^

Lördagsgodis, en sköldpadda & kanske nått annat.

Nu är det såhär. Jag hatar godis. Mår illa av det. Men varför äter jag det då?!
Det kan jag inte förstå. Sitter nu här med godis från i Lördags & känner att det inte bara kan ligga där & ruttna i påsen. Ändå åker handen ner hela tiden & tar upp en godisbit. Innan godisen är i munnen tänker jag : Nu kommer jag att må ännu mer dåligt. Efter känner jag: Inget mer godis nu.
Så går det en minut...
Handen åker ner igen!

Jag har börjat ogilla saker som är söta men ändå finns en gammal vana att på Lördagar äta sötsaker. Jag äter inte godiset för att det är gott utan för att jag "måste".
När pappa hade 50 års-kalas åt jag ingen tårta. Men godiset är svårt att sluta med.
Är man gammal när man inte gillar söta grejor längre?

 
Föresten, någon som har ett namnförslag åt denna lilla sköldpadda? Jag själv kallar den "Hubbe" men ingen i familjen verkar gilla det. När vi fick den gick den under namnet Josef.

Tillbaka till viktiga saker, dock inte godis. Skolan helt enkelt. Idag hade jag bara 2 lektioner :D
Sedan ville Felix ha sällskap till Sickla + att han behövde hjälp med att åka rätt buss, så jag följde med till PC city.
Det va la nice..Kändes bra att vara den som kunde vilka bussar man skulle ta *-*

Nu ska jag försöka börja med lite engelska. Har redan gjort civilrätten och läst lite av mina anteckningar från historiaredovisningarna. Men det känns inte som om jag kommer lära mig 13 redovisningar utantill på en dag. Eller det spelar ingen roll hur många dagar. Jag menar, när jag sitter & läser känns det som att jag kan, men jag vet att det är omöjligt. Istället går jag & gör någonting annat som jag har nytta av, t.ex. engelska.

:/

RSS 2.0