This weekend

Gokväll.

För er som är desperata över att få veta vad jag gjort denna helg, kommer här lite fakta..

I fredags åkte jag och klippte mig efter skolan. Stället jag klipper mig på heter Rinse och ligger i gullmarsplan. När jag och mamma kom dit hade jag inte bestämt mig för hur jag skulle klippa mig men vad jag klämde ur mig till frisörskan var väl nått i stil med "Man ska se att jag har klippt mig, så inte bara topparna. Där luggen slutar ska inte håret bara åka ner utan det ska vara uppklippt typ".

Såhär i efterhand känns det som om mitt hår är jättekort (nu överderv jag nog lite va?), och det är det säkert också. Har inte haft såhär kort hår på länge eftersom jag sparade till långt hår. Men vad som är bra är att jag inte kan se några slitna toppar nu :)

Före Efter

Kommer ihåg när jag alltid grät efter att jag hade klippt mig. För det är verkligen hemskt. Man får ju oftast inte som man vill. Håret har aldrig varit min starka sida för det är alltid så platt å tråkigt å bara hänger överallt, så när det känns som om håret är värre än någon timma innan blir jag förstörd. Anledningen till att jag har mamma med mig är iaf att jag inte klarar av att åka hem med buss eftersom folk då ser mig i min nya frisyr. Okej, jag kanske skulle klara det nu, men jag tar inga risker. Så mamma följer med!

Det blev lite shopping innan klippningen. Ett par grå strumpbyxor och en stickad tröjklänning. Där rök lite födelsedagspengar :P haha
La mig vid 9 :) Skönt att få sova <3

Igår hände väl inte så mycket. Åkte till pappa efter middagen eftersom mamma åkte till grekland. Nu är hela min släkt borta förutom pappa å pontus. Å jag :( Jag vill till värmen!

Idag åkte jag upp till mamma och städade hos de små kaninisarna. De älskar mig :)

Jaja, ska kolla igenom min engelska text om ordet "reluctant" så att det blir en bra LECTURE imorn. Sen sover jag.

Ett lite för tidigt godnatt från mig ^^


Älta

"Ordet att älta kommer från Älta."

Stod så på Wikipedia. Undrar om det är rätt.
Isåfall är det ju väldigt coolt :P


HALVNYTTIG DAG.

Morsning korsning.

Efter dagens skola åkte jag in till stan med Jessica, Sandra å Malin för att kolla lite skor. Själv hittade jag inget men ska kolla lite imorn tror jag.
Vi "fikade" på donken. Lilla menyn + en paj.
På bussen hem fick jag lust att springa men när jag steg av bussen i älta tänkte jag om. Var ju så fasligt kallt ute så att man frös.
Men envis som jag är kunde jag inte släppa det där med att springa även om jag insåg hur mycket jag skulle frysa. Därför sprang jag i skogen ca 20 min. I den kalla luften.
Den sträckan jag springer är typ springa till ett ställe å sen tillbaka (aha!). Dock brukar jag aldrig orka springa första halvan utan att stanna eller åtminstone gå. Fast idag var det andra bullar. Jag använde mig av zlatan-metoden. Klarade av att springa 9.15 min utan att stanna. Bra gjort av mig, för jag kände efter 1 min att jag fick lite håll och att lungorna inte klarade den kalla luften.

Nu sitter jag i alla fall här och hostar. Man kanske inte ska springa när det är så kallt. Förstår inte hur vissa orkar springa på vintern i -10. Å andra sidan kanske de här halvdöda när de kommer tillbaka från sin runda.

Tjingeling

Den här dagen var riktigt trevlig.
På akutsjukvården pussade vi dockor. Eller asså ni förstår. Vi försökte få liv i dem men det gick såklart inte. Jag fick samsas om en ful uppblåsbar docka med Tommy och Jennifer. När vi hade gjort allt man skulle göra såg vi att lungorna inte var ikopplade, det var därför bröstet inte höjdes eller så :/
Inte för att någon vill veta, men :


Om man hittar en person liggandes någonstans ska man göra detta.

1. Kontrollera medvetande "hallå är du vaken?"
2. Se om personen andas. Fria luftvägar, sedan Se, Lyssna och Känn.
3. Puls
4. Larma (112)
5. Hjärt & lungräddning (inte om personens härta slår och han andas) 30:2

 *Men om personens härta slår och denne andas lägger man i stabilt sidoläge (förr: framstupa sidoläge). Och har persones andning under uppsikt.


Efter att ha lekt med dockor var det engelska, sen slutade jag kl 10.55 :)

Ut å rädda lite liv nu!

Finally

Denna helgen ska jag sova, verkligen sova. Måste sova, är i stort behov av det.


Dagen var ytterst rolig. Historian hann jag inte redovisa på ändå. Matten var så omöjlig att jag inte orkade bry mig.

När skolan slutat ringde jag morfar och åkte dit till Igelboda för att studera matte. Fick en god middag också och åkte hem kl 20:18 med Saltsjöbanan.

image3
På saltsjöbanan lekte jag med mobilen för att slippa srirra på folk runtomkring.

Något jag verkligen stör mig på är det grå träplanket vid hammarby sjöstad. Man kan ju inte se neråt vattnet å de fina nybbygda grejerna. Fast vad vet jag, får ju aldrig se det p.g.a. ett plank.
Förstör liksom bussresan och i allmänhet att åka på vägar när man inte kan se saker runtomkring. Typ på broar när man inte kan se ut på vattnet för att de sätter ut något så att de är omöjligt. Jaja, vissa blir väl rädda av höjden men jag bryr mig inte. Jag vill se vattnet.

Min favoritväg är den som går mot Jönköping förbi vättern. Så underbart vacker å fin väg. Känns nästan som om man är i ett annat land <3 Solnedgången där är också ljuvlig. Jag ska bygga mig ett hus mitt i vägen tror jag :)

En sak jag kännt en längtan till idag är att kolla på TV. Har inte gjort det på nåra dagar och kände ett sug :/ Det blev dr. Phil hos morfar. Nu på kvällen lite av "Klassfesten".

Apropå "Klassfesten", Imorn blire klassfest :) Träffa klassen på en lördag samt se alla "finklädda". Ioförsig är vi alltid fina ;)


Nu måste jag lyssna på musik . Ha det bra va!

Shit!

Nu sitter jag här å kl e 4 på morgonen. Har bestämt mig för att inte gå på spanskan på morgonen eftersom jag kan behöva sova lite mer eller gå igenom historian så jag är kapabel till att redovisa..
Igår var jag i säng vid 4 men nu blir det nog senare eftersom jag är tvungen att korta ner min text drygt 5 min !
Orkar inte stå där i 10 min å babbla på..så ointressant å lyssna på någon så länge. Men jag kommer inte fram till hur jag ska korta ner..ska jag bara skriva, de gick in där å tog det å sen hade dem det så länge? ÅHHH!!
det är typ så jag måste skriva för att komma ner i ett bra antal min.

Nu ligger typ alla å sover, jag sitter å skriver på datan. Har inte hunnit duscha och bestämt mig för att skolka första lektionen imorgon (eller idag kan man väl säga, senare på dagen). Det är ju tragiskt!

Göra en Zlatan kanske?

mhm.

I suck. Om du inte redan visste det så vet du det nu. Imorn kommer jag säkert sitta å gråta hela dan p.g.a. att jag känner en enorm stress över historian. Ja jag känner pressen.

Kanske är det dags att göra en Zlatan, eller vad säger ni?
Men funkar det. ^Jag ser mig själv klara historiaredovisningen. Bla bla bla.^
Känner jag mig lugnare nu kanske? Nej, just det!
Saker ska ju funka, annars skulle man ju inte ha saker!
Om jag blundar då :/ Nej, inte då heller.
Om jag använder händerna å gör de aktiva i min syn. Nix!

Zlatan kanske inte funkar just nu helt enkelt :( dumma han!
Usch på han. Han kan sätta sig å dricka kaffe utan kaffepulver!

image2
Kaffe med kaffepulver i, men utan skulle det vara annorlunda!

Fatta

Snälla, jag blir inte klar med historian nu så jag hinner inte smsa med dej. Ge dig bara alex.
I'm no superwoman som kan smsa å läsa böcker samtidigt som jag skriver uppsats.

Tyvärr.

Ps.
Måste bara skriva in vad lille Felix sade igår på civilrätten. Anniki: Vi ska se en film med den där söte killen
Felix: Matt Damon!

Hahah, å föresten kallas han numera Felan av mig å Christine.
Ds.

Svea hovrätt today!

Idag bar det alltså av till Svea hovrätt. Yay!
Fick dock vänta ett tag när vi kom dit kl 13 för bara 23 kunde titta på det första målet samtidigt. Jag, Sandra, Christine och Jessica gick därför och satte oss på en bänk med utsikt över vattnet, söder och stadshuset. Trevlans fint var det när man satt där på riddarholmen :)

Målet började kl 14 i sal 12. En snubbe hade slagit en tjej i ansiktet så hon brutit näsan på 5 ställen. Men självklart sade han sig vara oskylldig även om alla vittnen var säkra på att det var han som slagit flickan vid namn Hanna.
Väldigt kul å kolla på men den där domaren, han snackade så otydligt, nästan som om han hade munnen full med mat.
Målsägande (Hanna) var lik telia reklams tjejen. Man såg helt klart att det inte var hon men man kan ju vara lite lik iaf.
Den åtalade killen Timmy fick en ersättning på 16.000 kr + och jag förstår inte hur man får 12x67 = 804 + 28 mil med bil och lite annat smått å gott till över 16.000 :O?
Försvarsadvokaten var en liten bitch när hon pratade med Hanna å så satt hon och flinade lite för sig själv eller med Timmy ibland :/ en mysko kvinna! "Förra somaren var det ju riktigt mode att ha rosa tröja, så det måste varit många andra med liknade kläder"

Sitter hemma nu och försöker väl göra någon nytta med historian. Ingen annan är hemma, och det är inte normalt för att vara onsdag hos Gustafssons. Celine är nämligen i Grekland och Pontus å pappa Stefan är på någon cup i stavan. Lite lugn och ro behövs kanske ändå. Fast det kan ju inte gå värre än det gör nu egentligen.

Men jag ska bli klar ikväll, kan även ofra Top model Sthlm för att skriva historia!

image1
Svea Hovrätt :)

Jepp, Jennys bloggande har börjat.

Självklara saker förstår jag aldrig. Typ t.ex. hur man ändrar färgen (eller om man kallar det tema) på bloggen. Jag är väl bara inte teknisk.
Om några minuter, dagar kommer jag säkert på det som inte var så självklart för ett tag sedan.

Äsch, det där skrev jag bara för att se om jag skulle komma fram till något, men det kan vi säga att jag inte gjorde.
Vad kan jag skriva om då? Nej, jag tänkte inte skriva en uppsats om hur jag ska komma på vad jag ska skriva om. Ni slipper det!

Sitter nu här, medveten om att historian ska vara klar för redovisning om 3 dagar, men ändå händer ingenting. Vad är felet egentligen?! Det blir ju alltid så att man sitter stressad som en jag-vet-inte-vad, men man kan i alla fall inte börja med arbetet. Jag som hade bestämt att bli duktigare med att göra saker i god tid denna terminen :/

Men morgondagen ser jag fram emot, för att prata om någonting roligare. Klassen ska nämligen till svea hovrätt. Jag är inte glad bara för att vi missar idrotten, det är bara det att det verkar så extremt intressant å få veta saker som man aldrig skulle få veta annars. För hur ofta infinner man sig i hovrätten? daah, inte ofta alltså! Jag är så nyfiken, måste veta alting som man egentligen inte ska veta. Det är ju kul :)
   Har absolut inga problem med att sitta tyst i flera timmar. Skulle säkert klara att inte prata på nåra dagar. Faktum är att jag älskar att lyssna. T.ex. när jag sitter vid lunchen i skolan å alla pratar känner jag inget behov i att sticka in med en kommentar eller åsikt. Det är så skönt att bara lyssna på vad andra säger. Okej, vissa dager är jag mer pratglad än andra (för vem är inte det) men jag skulle ändå kunna sitta helt knäpptyst. Nu låter det kanske som att jag behöver tvinga mig ur en massa ord, men så är det inte. Det är ju skönt att prata också, men vissa dagar känner jag bara: Orkar inte öppna munnen, ni får sköta pratet så sitter jag här som om jag hade tejp över munnen, och bara lyssnar.

Aja, tillbaka till historian där jag har skrivit några rader. Visserligen hämtade jag det från www.mimersbrunn.se men hade ju ändå tänkt skriva det (a). Ska försöka hålla löftet jag lovade mig själv när jag gick hem från skolan idag, som var att skriva klart historian när jag kom hem (ingen press). Läser jag bara alla TJOCKA böcker klarar jag det nog. Får se..

Lycka till!

RSS 2.0