Hopplöst

Alltså jag har fortfarande inte lärt mig vad min busshållplats heter. Och jag har bott här i 3 år nu... Envisas med att skriva ältavägen men en sån busshållplats finns liksom inte ens.

Nu är det iaf bestämt, det blir 360 ikväll. Nu ska jag bara kolla bussar och försöka skriva rätt hållplats...

:/

Usch vilket väder det är ute och jag mår lite illa. Kul när jag ska ut ikväll. Får ju se hur det blir för nu krånglar allt bara till sig.

Hihi

Celine ligger i min säng med stängda ögon.

- Celine, vad gör du?
Celine öppnar ögonen...
- Vilar
... Och stänger ögonen igen

Nu ska jag dra med mig henne ner för hon vill kolla klart på Mysteriet på Greveholm. Kan ju passa på att äta lite mer glass också ;)


Hjularöds slott, förra sommaren

Emelie <3

Först latade vi oss framför tv:n, åt Ben&Jerrys och lite maltesers. Helt plötsligt, jag vet inte varför, kom Emelie på att vi skulle sminka varandra. Så vi sprang och tog fram allt vårt smink och så började vi sminka. Emelie till mig flera gånger: Suuuug! Ja alltså jag skulle suga på toppsen så att hon kunde ta bort sina sminkfelfel på mig med den sen.

Reslutatet? Kolla här!


Eftersom att det blev så fantastiskt fint så tänkte vi träffas innan vi går ut imorgon och fixa oss tillsammans.


Tjohooo

Tv4film står på i bakrunden och det är en svartvit film som visas nu. Kul de pratar alltså. En liten kille sa just "och knycka den där realisationskatalogen!".

Idag har jag legat i sängen och tittat på Harry Potter och den flammande bägaren. När filmen var klar tänkte jag och  Celine gå ut och se om det fanns något fint att fota, men bara för det blev himlen helt svart och regnet började ösa ner. Så jag tog en riktigt lång dusch istället.

Emelie kommer hit snart. Vet inte rikgit när men hon slutar jobbet nu. Gissa vad vi ska göra? :D Vi ska se på världens bästa julkalender. O så ska vi köpa glass och godis.

Nu ska jag göra något. Kanske fixa håret. Har ju ändå ingenting att göra :)


Nattinatt

Nu ska jag vara duktig och gå och lägga mig, har varit trött hela dagen. Det hjälper inte att sova. Men nu tänkte jag att om jag lägger mig tidigt, då blir jag ju inte lika mycket trött som om jag skulle lägga mig tre. Alltså kanske det är enklare att bli pigg imorn. Värt ett försök iallafal ;)

Idag ringde en försäljare till mig förresten. Hade gjort någon undersökning på nätet om hälsogrejer så nu jag fick prova på två saker för 98 kr. Hon verkade inte ge sig så jag var tvungen att välja två produkter och gå med på att betala 98 kr! Jag är så snål när det gäller sånt där över nätet och telefon. Hade lite (onödig) ångest efteråt. Mina 98 kr, poff borta! Menmen, kul att profa lite hälsogrejer. Om jag dör av det är en annan sak, det får vi ju se sen.

Åhh nu börjar 2 1/2 män. Det kan jag ju se på innan jag somnar :)

Godnatt

Tjoho

I vissa perioder är jag en riktig the sims nörd. Nu har jag inte spelat the sims på jag vet inte hur länge. Hinner ju inte med. Men nu tänkte jag spela lite. Ska bli kul att bygga hus och göra det snyggt :) hihi

Vad ska jag mer skriva? Att jag är trött? Nä. Att jag vill ha nässpray? Nä inte det heller. Aj jag har ont i min nacke! Haha det går inge bra för mig.

Nope nu sätter jag igång the sims. Skulle ju vara typiskt om det inte fungerade nu. Men det är klart att det fungerar! Positiva tankar.

Vänta, jag kanske borde äta lunch först. Fast är jag hungrig? Den eviga frågan...


Jag tycker om att säga godnatt

Usch jag måste nog sova nu. Jag vill inte vara trött imorgon. Och varför skriver jag det här? Jag vet inte. Onödigt att skriva något som är onödigt... Så när jag ändå skriver kan jag ju lägga in lite foton som jag tycker om.

Jag älskar Dalarna



Foto: Jag

Lugn kväll

Det är bara pappa och jag hemma ikväll. Inga skrikande småsyskon som spelar fifa09 på högsta volym, eller springer runt och är allmänt irriterande.

Nu klockan åtta tänkte jag kolla på Äntligen hemma, om jag inte hittar något annat på kanalerna. Klockan nio blir det iaf DH.

Nu ska jag ner o kolla hur lång tid det är kvar tills maten är klar. Tycker att jag har väntat i evigheter nu. Och det har jag nog. Min mage skriker efter mat.

De söta

Flingan, Madicken och Tingeling



Förstå hur bra fotograf jag måste vara som får tre knäppa kaniner att kolla in i kameran samtidigt.

Dagen

Klockan 11:15 imorse hämtade farmor mig för att vi skulle åka till Nacka forum. Jag var måttligt trött kan jag säga. Borde inte vara uppe till 3 på nätterna! Jag är lika trött nu förresten. Helt sjukt att man är trött hela tiden... tråkigt att sova hela tiden bara så det blir till att sitta uppe och vara halvdöd.

Fast nu skulle jag ju inte skriva om hur död jag är på en skala 1-100, nej jag tänkte berätta om farmors och min runda i Nacka.

Vi åt lunch på ett libanesiskt ställe (gissar jag på). Första gången jag åt bönröra och tyckte att det var gott. Å tzatsikin, nästan det bästa som finns, smälter in i tallriken där.


Innan vi skulle åka hem satte vi oss och tog en fika.


Vad jag fick med mig hem var en snygg väska som var hur välbehövd som helst. Min väska jag har nu ramlar ju sönder mer och mer för varje sekund. Och jag orkar inte lämna in den på lagning igen. Med hem följde även en sminkborste och den var minst lika välbehövd. Min borste jag har nu är typ tovig, så jag brukar behöva kamma igenom den. Glömmer liksom alltid bort att köpa en sminkborste när jag är iväg.

Väskan ser ut såhär:


Godnatt




A

Alltså jag har jättekul. Haha, kollar på Abba - does you mother know på youtube och gud så kul det är. Benny sitter där på pianostolen och guppar. Det är hur kul som helst.


Har alltid tyckt om Abba

Tröja



Ska försöka få upp pappa hit så att vi kan koppla in den nya skärmen. Eller vi och vi, han menar jag ju. Jag kan kolla på. Ge feedback.


Jag är inge bra på att ta beslut

Nu är jag hos pappa och eftersom att han bor ovanpå pizzerian så tänkte vi dra nytta av det idag eftersom att pappa inte orkar laga mat. Men vad ska jag äta? Jag är nästa aldrig sugen på middag och det blir så svårt att bestämma sig då...

Jag har alltid varit lite dålig på att ta beslut. Om vi pratar mat tex så är det inte att jag velar mellan olika maträtter, utan om jag ska äta över huvud taget. Man kan ju ändå äta sen nångång brukar jag tänka.
Har nog alltid varit såhär, och igår berättade mamma en sak: när jag var liten och vi skulle åka iväg så tog jag lång tid på mig att komma ut genom ytterdörren. Jag kunde nämligen inte bestämma om jag skulle gå på toa eller inte. Jag skrek tydligen "men jag kanske måste gå på toa innan!". Psykisk grej sa mamma. Heh.

Nu verkar det som att jag måste bestämma mat. Pizza, kebabtallrik (det är pommfritten jag är ute efter där), sallad eller hamburgertallrik? Jag är iof sugen på burkcola, och det får man ju inte med pizza och sallad. Då var de två uteslutna då :)


Någon mer som längtar?

Efter julen alltså?

Det gör jag. Börjar alltid längta efter julen väldigt tidigt. Har gått runt och längtat i en månad skulle jag tro.

Julen är så ju så härlig.



Ville bara säga det. Nu ska jag gå och sova, är så trött så trött.

Pics



Jag hade mittbena idag. Det måste ha varit i 8an sist. Räkna ut själva hur många år sen det var. Lite för krångligt för mig att räkna ut just nu för jag är så trött.

Hmm, jag skulle skriva nått annat. Joo, kul att inte ha snebena hela tiden. Så jobbigt att få snebenan rätt snedd på. Okej, nu känner jag att jag låter lite lat. Men jag är väl lite lat antar jag.

Mina naglar då, säkert någon som undrar hur de ser ut :P haha, näe. Men jag vet inte vilken färg de är, vinröda eller mörklila?

Här är de mörklila?
Men inte i vanligt ljus?


Och hör här! I sin flaska ser färgen vinröd ut. Alla skulle tycka det. Men sen när man tar ut penseln, då är färgen mörklila. Kanske är det magsik ändra färg-färg :O Annars vet jag inte. 2 i 1 färg? Eller så håller jag på att bli färgblind. Övergångsperiod. Scary..

Jenny fixar

Ibland känner jag mig smart. Igår var inte ett av de tillfällena. Men nu däremot, ja nu är jag smart så att jag nästan är varm i pannan.

Skrev till msn support och fick svar, och nu håller jag på att ominstallera allting. Lite segt bara, men iaf.

Idag var vi hos farmor och farfar och åt middag. Jisses vad jag är mätt. Så himla god mat och jag som bara ätit en macka på hela dagen var ju ganska hungrig. Lax skulle jag kunna leva på! Sen blev det äppelpaj med supergod vaniljsås. Synd att jag inte orkade så mycket. Efter det blev det lite paus, jag och syrran satte oss framför tv:n och kollade gossip girl. Fick lite te :) Te är gott.
Farmor och jag bestämde att vi ska till Nacka forum nu i början av veckan. Bra att jag följer med då att farmor inte virrar bort sig. Jag kommer fortfarande ihåg när hon skulle hämta mig hos Malin, och jag såg bilen komma där i dimman, körandes på cykelvägen, en liten genväg som man inte får köra bil på. Finns kör ej bil här-skyllt men farmor hade inte hittat den vanliga vägen :P

Btw, nu kom msn-ikonen upp. Jag lyckades!

Jag hatar datorer! (känn ilskan i detta inlägg)

Jag vill leva på skrivmaskinernas tid!

Alltså, vafan jävla skit helvette!!!! Jag blir så arg när saker inte fungerar!!!! Jag är verkligen superarg nu. Kan knappt skriva, vill bara slå på något.... Slänga mobilen i väggen och lägga mig och gråta! Fast min ilska ska ju inte gå ut över min mobil (hmm jag är iofs arg på den också!), den har ju msn.

JA den har msn, min mobil. Då är ju bara problemet att jag bor på ett idiotiskt ställe där teckningen inte fungerar hela tiden. HATA NACKAMASTERNA!!! OCH HATA 3 som säger att de har den bästa teckningen i Stockholm. Och så fungerar inte täckningen här.... Jag hatar all teknologi. Varför inte bara leva med stearinljus och sitta framför brasan på julafton, skippa kalle anka och läsa bibeln istället?!

HATAHATATHATATAAATAT, alltså näe nu vet jag ju inte vad jag ska göra! Jag orkar ingenting. Kan inte någon ringa mig och erbjuda sig att vara min boxningskompis?? Ingen som vill bli slagen på?

Någon som vill bygga en tidsmaskin då, och sen resa tillbaka en sisådär 2000 år? Träffa Jesus skulle ju inte vara fel... Nej, inte blanda in massa religion i det här, Sorry! Jag är arg på religion också. På mat, på blyertspennor, på nya nacka forum, på insekter, på mig, på dig?, på risgrynsgröt och PÅ ALLT ANNAT.

NEEEEJ inte SVT. Tydligen Eva och Adam nu.

Help me

Hola amigos. Como estás?

Nä usch på spanska. Väldig tur att de inte har spansk läsförståelse på högskoleprovet. Tror förövrigt att provet gick bättre nu än vad det gjorde i våras. Okej, det kändes iaf bra på de första två delarna. Framförallt på NOG-delen (logiska problem). Väääldigt vääldigt konstigt eftersom att jag hade så otroligt svårt för det förra gången.

Btw, min msn fungerar inte. Står att msn-plattformen är något fel på. Vad ska jag göra? Något geni som läser här?! Det är ju supertråkigt att sitta vid datorn när msn inte fungerar... :'(

...

Attans, jag måste ju vänta på att mitt te kallnar (tänkte skriva torkar, men nä det skulle bli fel). Kan ju nämna en sak som jag tyckte var konstig med Fredrik Paulúns föreläsning.
Han sa att svenskar älskar pasta med ketchup. Gör ni det? Helt seriöst nu... Det är läskigt. Pasta och ketchup. Pasta kan man ju äta om man har något såsigt och gott till, och svaret på det är inte ketchup. Ketchup duger till kokt korv. Endast det.

Nu blev jag hemsk hungrig, men nej. Inte äta efter kl 19 som Anna Skipper skulle säga.

Nu går mitt te att dricka. Blackcurrant, here I come!


Tjingeling

Förut blev jag så trött. Mitt huvud bara sa pang vilket jag uppfattade som att den gjorde tonårsrevolt och inte kund eller ville jobba just då. Inte så konstigt med tanke på min sömn inatt plus dagen som varit späckad med bara en massa info info och info.

Så strax efter 21 gick jag upp och la mig för att sova till 22, då jag ställt klockan. Var bara lite rädd för att jag skulle stänga av klockan i sömnen, vilket jag nästan alltid gör när jag verkligen behöver sova mer. Det är därför jag på morgonen har två väckarklockor så att inte allt ska vara förstört bara för att jag stänger av en klocka i sömnen. En klocka ska förbereda mig för att vakna och en ska verkligen få mig att inse att jag måste gå upp.
Gissa vad som hände? Jag vaknade för typ en timme sedan... låg kvar i sängen och hade ångest för att jag aldrig skulle orka med det jag behövde göra. Men när jag vaknat till så gick jag ner och nu skulle jag anse att jag är klar. Jag är väl inte så nöjd, det är jag aldrig ioförsig, men jag har gjort mitt bästa. Det var ju inte så att jag började idag, bara det att resultatet av mitt skrivande i tisdags och onsdags var något som jag inte förstod själv när jag läste. Och då tänkte jag ju att Katja inte skulle förstå så mycket hon heller, så det var bara att göra om alltihop.

Nu ska jag gå och göra te tror jag. Min hjärna behöver något. Och jag längtar efter att borsta tänderna förresten. Visst, att borsta tänderna är bland det jobbigaste som finns. Men det är jobbigare att gå runt och känna äcklig smak i munnen. Tveksamt om man skulle klara av att leva om någon tog ens tandborste. Eller hur?

Nog om det. Godnatt

Go jenny, go jenny

Idag hade jag min sista lektion innan lovet. Imorgon är det bara föreläsningar i två timmar. Ioförsig blir det förberedelser inför högskoleprovet som är på lördag imorgon. Så än är jag inte helt fri. Någon som ska göra provet?

Nu ska jag vara effektiv. Uppgiften i religion ska ju ändå vara klar imorgon. Fast kl 21 är det Höök. Inget jag brukar följa men förra veckan gjorde jag faktiskt det, blev superarg när jag insåg att det var uppdelat i två program. Sånt är så onödigt.

Se men inte röra

Fick för mig förut att jag inte skulle sova och när jag får för mig saker så brukar det nästan bli så. Kommer antagligen sova i 2 timmar och det behövs väl för att jag ska hålla mig vaken imorgon på typ världens längsta dag. 2 lektioner, 2 studiebesök och en föreläsning som slutar runt halv 8 på kvällen.

Nu ska jag skriva klart religionen... orka göra den imron, då ska jag ju sova.

Föreläsning



Imorgon ska jag på en föreläsning om Kost, hälsa och diabetesproblematik. Det kommer nog bli intressant. Lite för att det är Fredrik Paulún som ska föreläsa. Kostexperten från Topform. Enligt mig så är alla som har varit med på tv kändisar. Haha, kommer ihåg i somras när jag jobbade på Nacka sjukhus. Ropade upp en gubbe i väntrummet eftersom att jag kände igen honom från tv och frågade om det verkligen var han. Typ helt överlycklig var jag. Fast det är ju förståeligt eftersom att han var den han var. Han blev lite paff.

Onsdag




 Varför ska det vara så hemskt svårt att ta ett kort på vad man har på sig?

Tjabba tjena hallå

Vilken skön dag det här har varit.

Först bild som sagt där jag och Tess hade designtävling. Vi lekte med kludd och tävlade om vem som kunde göra finaste lussebullen, finaste femman, finaste snögubben och självklart också den finaste sköldpaddan. Roligt. Det är farligt att vara alltför seriös sådär tidigt på morgonen.

Kan hoppa över att prata om den tråkiga opponeringen, men efter den satt Sandra och jag och övade lite smått inför högskoleprovet på lördag (!). Jag gick till bibblan och konfronterade biblioteksgubben. Han bara: Ja vi kan väl gå och se om den ligger där alla andra sådana tidningar ska vara. Och så gick han och hämtade en pärm i vilken han på en gång hittade tidningen. Onödigt att inte kolla efter att man har tidningen innan man skickar ut en påminnelse! Men nu ska jag inte vara arg, meningen att det här inlägget skulle vara aningen positivt.

Sandra och jag åt mat och satt sen och filurade lite över religionen innan vi gick till cafeterian och köpte kaffe och kaka. Jag köpte kaffe! :O Vi gick in med våran lilla fika i stora salen där vi skulle kolla på filmen Guds stad. När vi klev in där blev vi välkomnade av killarna, Axel, Freddie, Anton och Jacob, som tyckte att det var kul att det kom tjejer. Okeeej.

Guds stad var helt klart sevärd men huuuu vad hemsk den var. Jag var nära att börja gråta och tänkte: nej nej nej, inte börja gråta i skolan! I slutet av filmen insåg jag att det inte var på riktigt. Det kändes ju som att allt var verklighet, som om någon filmat det med en dold kamera. I eftertexten stod det ioförsig att filmen var baserad på en riktig händelse. Alltså usch! Men den var helt klart värd att se, man kan nog behöva få se sånt där, som får en att öppna upp ögonen för de problem som finns på vissa ställen. Seriöst, hur kan det finnas sånt där på riktigt? Jag förstår inte...

Haha Sandra

Läste precis igenom Sandras anteckningar från prästintervjun och det står såhär:

... Lever man i ett samhälle och accepterar dess normer och lagar...(här tappade han tråden^^)

Haha.



Nu ska trötta jag sova snart. Imorgon är det bild som första lektion. Är man trött då så går det inte att rita. Och med det sagt så vet ni ju hur det kommer gå för mig imorn.

Hah, jag hade rätt!

Igår när jag gick till kyrkan så gick jag inte dit utan att ha sagt till innan faktiskt. På fredagen så skrev jag ett lååångt brev till Nacka församling där jag sa mitt namn och om det var okej att bara komma. Sen att de svarade på måndagen när jag var i skolan är ju inte mitt problem. Jag fick ju aldrig veta att jag helst skulle ha kommit kl 13. Iallafall så öppnade jag ett e-post meddelande nu för en stund sedan och där stod det att jag kunde komma och prata med den prästen som vi fick prata med. Alltså, de kunde ju ha frågat om det var jag som hade skrivit. De visste ju att någon skulle komma.

Jag blir bara så otroligt arg när folk är otydliga och typ undanhåller info (gud, nu låter det som om kyrkan begått värsta brottet eller så). Speciellt vuxna. Och så blir jag så arg på folk som inte kan säga ifrån, som låter sina chefer bestämma över dem. Jag skulle säga ifrån direkt! Var bara tvungen att ta upp det också när jag ändå håller på.

Känner mig arg just nu och vill bara skriva en massa saker som jag stör mig på. Vet inte varför, har ju ingen anledning till att vara arg nu precis. Det är snart lov och dagarna som är kvar i skolan kommer vara slappa. Vänta... jag är ju förkyld. Syrebristen kanske har skadat min hjärna och det är därför jag är såhär arg? :O

Läkemedelsverket varnar oss för oseriösa internetapotek

Handeln över nätet bara ökar och ökar. Vi köper kläder och medicin etc. Men hur mycket kan man lita på det som står på nätet?

Jag har länge varit skeptiskt till att köpa saker via nätet. Även om det är seriösa sidor så litar jag inte till hundra procent på det som står. Det är i princip omöjligt att vara riktigt, ja riktigt riktigt, säker på att det den där sidan utger är korrekt. Visst, att köpa kläder förstår jag att man gör. Men att köpa medicin. Det kan jag inte förstå. Förlåt, men hur kan man vara så dum att man köper medicin via nätet? Hur tillförlitliga sidorna än verkar så är det ju medicin det handlar om. Ämnen som påverkar din kropp. Du kan ta skada av en medicin som är receptbelagd, tänk då vilken skada denna medicin som du köper via nätet, till vilken du inte behöver recept, kan göra. Du vet inte alls vad den där tabletten, som egentligen ser ut som vilken alvedon som helst, faktiskt innehåller.

Titta på den här reklamen som går på tv nu


Verkar det här seriöst tycker du? Många som har sett den här reklamen kan nog säga att de har tänk något i stil med "aldrig att jag skulle köpa medicin via nätet!"? Ändå är det något som folk faktiskt gör. Och då ska man ha i tanke att det är det här som sägs i reklamen som de oseriösa internetapoteken säger, även om det inte sägs direkt. Det borde ringa en liten klocka i huvudet hos varenda människa.

Crimemedicine.com är läkemedelsverkets sätt att uppmärksamma de oseriösa internetapoteken. En kampanj helt enkelt. Och visst får den oss att reagera? Gå nu in på hemsidan och se vad som händer... Titta på den drygt 13 minuter långa dokumentär som visar hur de oseriösa internetapoteken fungerar.

Köp aldrig medicin på nätet. De där jobbiga närgångna frågorna du får hos läkaren får du stå ut med och recepten är till för att skydda oss. Du kan inte ställa din egen diagnos. Men det kan din läkare. Varför har de gått en lång utbildning tror du? 

Internetapoteken skriker pengar.

Dumma bibliotek!

Ibland blir jag så arg. Inte nog med att vägarna är guppiga så att jag fick hjärnskakning varje gång bussen guppade till sig. Ne, för när jag kom hem såg jag att jag fått post från skolan. Tänkte att det var omdömena och blev sådär lagom glad som jag blir när man ska få veta hur mycket man suger i varje ämne. Men nu var det inga omdömen utan ett påminnelsebrev från biblioteket.

Jag har tydligen inte lämnat tillbaka Illustrerad vetenskap. En tidning som jag lånade typ vecka 36. Och nu kommer första påminnelsen, v 43!? Dessutom är det ju så att jag har lämnat tillbaka den, jag är helt säker. Kommer ihåg hur den gick sönder och jag var tvungen att tejpa ihop den så att jag skulle våga lämna den tillbaka (och den var faktiskt sönder när jag fick den)... Sen så lånade ju Sandra en tidning på mitt kort, men den har hon ju lämnat tillbaka.

Får väl gå och prata med dem imorn på min 100 år långa håltimma. Men det är ju lite svårt att bevisa att jag har lämnat tillbaka en tidning som de inte har registrerat att jag har lämnat tillbaka. Men aldrig att jag tänker betala en avgift för att de gjort fel. Isåfall kommer jag skrika på dem och säga att kunden alltid har rätt. Kan ju hota med att stämma om det behövs. "Ursäkta mig men jag ska bara gå och ringa mitt juridiska ombud. Kommer tillbaka om några minuter".


Någon kommenterade ...

Kyrksyster kommenterade mitt inlägg om den läskiga kyrkan... och jag tänkte bara säga att jag såklart förstår att kyrkan inte är en hemsk sekt, som sagt var det bara en känsla jag fick när jag gick in. Jag tycker helt enkelt att det är lite småläskigt med människor som tror på gud, men vet väl att de inte är så värst läskiga egentligen. Självklart förstår jag också att det både finns trevliga och otrevliga människor i kyrkan, så bara för att församlingsledaren var otrevlig mot oss betyder ju inte det att jag drar aldrig alla över en kam. Det gör jag aldrig :)

Nu ska jag gå och ta nässpray! Och en alvedon eller så om jag hittar. Längtar efter att få syre, har inte kunnat andas genom näsan på hela dagen. Eller ja, när jag står upp så går det lite, men så fort jag sätter mig ner så blir jag galet täppt. Och som alla säkert vet så sitter man ju ner största delen av tiden i skolan :/ Och jag vill inte sitta med munnen öppen hela tiden för det ser lite efterblivet ut. Men jag har ju i princip varit tvungen, har ju känt att jag inte får i mig någon luft... och då, nästan i panik, öppnar jag munnen.


Lite onödig fakta

Jag har gått och blivit förkyld igen, vilket jag tycker är lite onödigt.

Mina ögon var varma idag, som när man har feber och känner sig varm. Jag känner mig varm i, eller på, ögonen ibland när jag är lite sjuk. Hade också ont i huvudet, och det kan jag säga det händer inte ofta.

Jag åt bara 2 sånna där ljusa frukostmackor till lunch. Aldrig att jag äter pannbiffar, och pastan gick inte att äta idag. Fil äter jag inte i skolan. Vet inte varför.

Resultat: Jag är jättehungrig nu. Ska äta. Mat från burger king blir det idag. Jag älskar de där baguetterna med kött i. Bbq beef tror jag de heter. Väldigt goda iaf. Och pommes från burger king är ju väldigt gott det med. Eftersom att jag är hungrig nu så kommer det bli underbart gott, ska bara försöka att njuta lite också och inte äta upp allt på några sekunder. Man blir ju så ledsen när maten är slut ;(

Ett läskigt besök... i kyrkan

Håller på med kristendomen nu och har en liten uppgift tills på fredag. En del av den är att ta reda på rena faktafrågor. Man ska välja en kyrka och sedan ta reda på hur den kyrkan ställer sig i vissa frågor. Jag valde svenska kyrkan.

Efter skolan bar det alltså av till Nacka kyrka. Jag, Sandra, Axel och Cissi blev skjutsade dit av Emma. Vi hade ingen aning om vart man skulle gå in, men det behövde vi ju inte fundera på så mkt eftersom att det bara fanns en vanlig dörr (alltså inte en kyrkport), och den dörren var låst. Vi ringe på klockan. Vaktmästaren kom och öppnade. Han visar vart vi kan sätta oss ner och vi är precis påväg att sätta oss när en arg gumma kommer utspringande ur sitt lilla rum. Det visade sig att hon var ledare för församlingen. Hon säger åt oss att vi inte alls bara kan komma in och ställa frågor, för det finns ingen som har tid (nej, för hon hade säkert inte tid för 5 frågor!). Dessutom var hon så hemskt otrevlig. Hon sa åt oss att gå upp till det gula huset, pastorsexpeditionen, för att boka tid med en präst. Så vi gick dit. När vi kommer dit möts vi av en glad tjej, som dock säger att vi inte ska hit. Måndagar är nämligen prästernas lediga dag och därför kan vi inte boka tid här eftersom att det inte finns någon präst att boka tid med (och det visste inte den arga kyrktanten kanske?!). Hon säger åt oss att gå till det vita huset för att störa personalen i deras fika, för det kan vara så att prästen Henry är där (varför på sin lediga dag?) och han brukar svara på frågor som skolungdomar har. Så vi går till det vita huset, som egentligen är av färgen beige, och stör personalen. Får dock tag i prästen Henry som följer oss tillbaka till det gula huset och leder oss upp till ett litet arbetsrum där vi får hålla våran intervju.

På religionslektionen idag pratade vi om fördomar. Jag kan säga att det kändes lite creepy att gå in i det gula huset. Fick genast känslan av att det var värsta sekten. Ja, religösa personer är läskiga. Klart man har fördomar.


Grinlördag

Igår kollade jag i gamla fotoalbum från när jag var liten och det blir man ju alltid lite grinig av. Allt ser så enkelt ut. Tänk alla somrar som kändes som evigheter, då jag sprang runt med alla mina kompisar här i kvarteret och busade. Samtidigt blir jag ledsen för att jag inte kommer ihåg allt så bra som jag vill. När man ser alla kort kan man ju nästan inte fatta att det är en själv.

Efter att ha gått igenom alla, minst 10, fotoalbum från min barndom tog jag fram fotoalbum från när mamma var liten, när hon var i tonåren och när hon och pappa träffats. Bilder på min mormor som jag aldrig träffat, och jag blev såklart ledsen för att jag aldrig fått göra det. Bilderna från mammas tonår var alla så härliga. 70-tals modet, bara det liksom. Jag hittade även en bok där min mormor har fyllt i info om mamma ända sen hon föddes. En sån där "Vårt barn" bok eller vad det nu heter.

Efter lite grin framför fotoalbum gick jag och la mig men fastnade framför en film som hette I am Sam. Den var det faktiskt inte konstigt att man grät utav.

Emelie och jag ska ha en kväll där vi äter massa god glass och kollar igenom fotoalbum och filmer från när vi var små.

Bondejenny

När jag kom hem städade jag hos de 3 inneboende i våran lekstuga. Kaninerna alltså. De älskar verkligen den där lekstugan. Vi har en utebur som är kanske 5 m från lekstugan, och när man ska släppa in dem från uteburen in till lekstugan så kan man låta dem springa själva dit, för de springer hellre in där än rymmer. Lite gulligt faktiskt :)

När jag hade städat där så plockade jag undan lite grejer på tomten. Kaninernas transportbur och hopphinder + lite andra småsaker. Såg ut som en bonde tror jag. Eftersom att min lillebror är allergisk måste man ju ha speciella kläder hos kaninerna och då väljer man såklart inte några fina kläder utan letar igenom garderoben efter det fulaste man har. Addera gummistövlar och jag som går runt i det där och lyfter massa säckar. Då har ni något som liknar en bonde.


Flingan

Nagellackstrubbel

Mitt nagellack från Mavala åker ju bort på någon dag. Det är inte så att det flagar bort, utan det nöts bort på något underligt sätt. Det går ju så snabbt! Och det är inte bara på nagelspetsen, utan det nöts bort på hela nageln :S Jag som tycker om den färgen (samoa) från Mavala.

Eftersom att jag har lite tid över ikväll tänkte jag ta och måla naglarna med något nagellack som håller länge. Men först ska jag äta, läsa några sidor i filosofi och titta på Du är vad du äter.


En tickande bomb

Jag har helt glömt bort att jag har en blogg. Kom faktiskt på igår att den här bloggen existerar och att jag inte skrivit här på några dagar. Det har ju varit så tokigt mycket i skolan. Den där svenskan (som säkert nämnts i vartenda ett av de senaste 5 inläggen) var jag ju så säker på där på söndagkvällen/natten. Men jag vaknade med panik på måndagen. Snoozar i 20 min innan jag går upp, och de där 20 minuterna var hemska nu i måndags. Det var som att jag mindes varje ord i min uppsats. Som att jag fick en uppenbarelse om hur allt skulle vara och att jag gjort precis tvärtom. Vet inte om det är så, men så kändes det.

Idag är första dagen på, jag vet inte hur länge, som jag kan ta det lugnt. Det är ett prov och en liten uppgift till nästa vecka, men jag känner inte samma stress inför dem, men den kommer väl snart.

Min hjärna känns full och det är väl inte konstigt med tanke på all info som har proppats in i den de senaste veckorna. Jag har inte ont i huvudet eller så, det känns bara överfullt. Som att hjärnan är så överfull att den snart rinner över. Precis som de där överfyllda glasen, där man kan se hur drickan bara väntar på att ytspänningen ska rubbas av lite diskmedel. Eller hur var det nu?

Lycka är den bästa medicinen

Inatt kommer jag att sova gott. Jag sover alltid bra konstigt nog, somnar på en minut och sover tills det att jag är utvilad. Men inatt kommer jag att sova bättre, om det nu går.

Det här svenskaarbetet har varit så otroligt jobbigt. Och inte nog med det så har det varit annat som rör skolan som man behövt tänka på samtidigt. Så jag kom inte igång med skrivandet förrän nu igår.

Nu är jag klar, allt är noga genomläst. Innehållsförteckningen ser helt okej ut och framsidan... inte så pjåkig. Haha, nä så bra är det inte. Har ju skrivit det på två dagar, läst igenom det en gång. Men det får duga. Jag orkar inte mer, vill bara bli av med det här.

Sannerligen går världen under om jag inte får mvg, men vad kan jag göra åt det nu? Ingenting. Och hade jag kunnat jobba bättre? Tveksamt. Och visst är inte livet förstört om jag inte får mvg i svenskaC? Hoppas inte det.

Jag har varit så stressad att jag inte har borstat tänderna idag, och igårkväll tvättade jag inte av mig sminket. Jag har gått runt i nattlinne hela dagen och mitt golv är fullt med kläder, papper och framförallt böcker.

Men nu känner jag mig ganska lugn. Tänk att det gick ändå, det trodde jag inte.

Imorgon har jag sovmorgon och första lektionen ska vi se på en teater i nacka aula. Dagen fortsätter med religion och sedan paneldiskussion om teatern. En dag utan stress för min del.


Det kallas lycka

Jag klarade det!

Uppe i 3 sidor och jag har lite skriv och slutsats kvar! Jag klarade det!

Pappa ska få läsa igenom sen, hans uppgift blir att säga till om det är något han inte förstår. Om han förstår så är jag nöjd, jag orkar inte ändra fakta och lägga till saker i texten om han nu förstår det som står.
När han har läst ska jag skriva sammanfattning... och sen är det bara skriva in lite sidor i innehållsförteckningen, komma på en bra titel och sen skriva ut såklart! Sen kan jag sova :D

Jag behöver nog inte sitta uppe hela natten iaf!!! LYCKA

Usch!

Datorn hela dagen. Har en läskig känsla av att jag inte kommer bli klar. Vet ju att jag kommer det, men jag brukar inte ha den här känslan. Man brukar ju kunna känna på sig om saker kommer hända eller inte, tex så brukar jag alltid känna på mig om någon jag ska vara med underdagen är sjuk.
När jag inte har skrivit på uppsatsen har jag gjort min titelsida och innehållsförteckning. Fick för en stund sedan värsta pluggrycket och tyckte att det var rätt intressant att skriva om dialekter. Det satt inte kvar länge dock.


Det ser så höstigt ut ute... kanske för att det är höst.

Två bilder från i lördags

Förra lördagen var jag ju ute. Först var vi på Viper room blå, men senare under kvällen drog vi vidare till Ace (mango bar). Det var hur kul som helst. Och jag måste ju bara berätta vad som hände när vi satt på donken i slussen. Det kom fram några och frågade om vi kände en kille. Emelie bara: Ja, jag känner honom! Så vi blev bjudna hem till Sasha på hemmafest. Lite småintressant sådär.


Ser ni vilket skeptisk blick jag ger dem :P


Men det slutade ju ändå med att jag var likadan

Jag verkligen längtar efter alla andra bilder. Undrar hur de ser ut...

Vill du ha ett bländande vitt leende?



Använd en tandborste. Och vips så har du bländande vita tänder!

"Stressplugga" är ju det enda som fungerar

JA PRECIS!

Jag har suttit här i flera timmar och kanske skrivit en mening i mitt svenskaarbete. Varför då? Jo för att jag vet att jag har hela helgen på mig att skriva. Blir jag inte klar nu så blir jag det sen.

Men som räddaren i nöden (såg nästan framför mig hur hon kom på den vita springaren och räddade mig) frågar Malin om vi inte kan göra något imorgonkväll. För att pausa från pluggandet liksom. Och det visade sig att vi tänkte likadant när jag förklarade varför det skulle vara så bra!

Eftersom att jag nu inte får plugga imorgonkväll så hände något. Jag har nu skrivit nästan en halv sida på mitt arbete. Helst plötsligt har alla mina tankar i huvudet, som tills för en stund sedan bara flög runt huller om buller, samlats på ett ställe och håller sig stilla så att jag kan se en tanke i taget.

Jag är väldigt förvånad att jag kommit så "långt", och jag känner även att jag vill arbeta :O Nu låter det som att jag är helt dum i huvudet, men jag kan tänka nu om man säger så.

Tack Malin!


Tjabba!

När jag sprang ner mot bussen så mötte jag Axel och Jacob och eftersom att de ska intervjua pappapolis idag så sa jag lycka till. Från ingenstans kommer Axel med en fråga. Han frågade om jag har en blogg, och jag sa jag. Sen så frågade han hur man hittade den. Jag svarade att jag inte visste. Tyckte att det var en liten märklig fråga bara. Mitt svar att jag inte visste hur man hittar bloggen var väl lagom normalt det med.

Nu hade jag tänkt plugga. Jag SKA plugga! Jag vill verkligen inte sitta hela lördag och söndag och ha panik. Snälla Gud (nej jag tror inte på gud, men man kan väl chansa), gör så att jag blir klar med uppsaten tills på söndag!

Btw jag har stora problem. Minns någon att jag hade jätteproblem med halsen för... jättelängesen? Jag hade det iaf, och ända sedan dess har min hals varit alldeles slemmig. Måste svälja hela tiden, men eftersom att det inte går ner när man sväljer så måste jag hosta upp det. Men det går inte heller!

Lycka till på mig!


Min morgon var inte sig lik

Alla andra dagar - Idag

Duscha - Låg kvar i sängen och halvsov

Äta frukost - Åt frukost

Sminka mig - slängde mig på sängen och vilade några minuter, sen smink

Klä på mig - Klädde på mig

Hinna med bussen - Missade bussen

Komma i tid till skolan - Kom i tid till skolan




Genombrott, framsteg; kalla det vad fan du vill!

Jag har i alla fall lyckats! Jag kom just på hur man faktiskt infogar en sån där jävla fotnot. Alla lärare utgår från att någon måste ha lärt oss det. Men NEJ. Det är ju det ingen har.

Men att jag just kom på hur man infogar en fotnot gör att det inte känns alltför hopplöst. Att jag inte har fått användning av fotnoten än, då jag inte skrivit en text utan bara titelsida (yay! jag vet vad jag ska ha för titel!), spelar ingen roll.

Måndag kommer att bli världens bästa dag (den s.k. världens bästa dagen-dagen). Jag blir av med den här ångeststresshatahatahataångest-svenskan och så ska vi på teater istället för att sitta och ruttna bort på en filosofilektion.

Vad är egentligen meningen med livet? Tydligen att nästan dö av stress men ändå klara sig, sedan nästan dö av stress igen. Eller så finns det en bättre mening. Kan det inte var så enkelt som att; Meningen är att leva och göra det bästa av det. Inte att tex komma i kontakt med gud, leva så bra så att man kommer till himlen. Meningen är att ha det så bra som man kan tills man dör? Det duger för mig.

Oj vad djupt detta blev. Jag skulle ju bara skriva om den där fotnoten.

Kung fu fighting

Älskar alla ljud i den här versionen. I brist på annat att göra kan man alltid sitta och sjunga med i dem; huu hha! Sen kan man ju göra roliga kung fu-rörelser till om man tycker det är kul.


Nu ska jag ner och äta hämtmat från Mcdonalds. Arizona grande hade jag tänkt pröva. Man ska ju våga pröva nya saker!

Lättnad

Hej

Idag skolkade jag, jag skolkade! Det är inte likt mig...

Det var ju så att jag skulle skriva min uppsats som är till på fredag, för jag hade inte börjat på den. Har läst mina böcker men jag vet inte vad jag ska ha med. Jag vill skiva en massa saker om dialekter, men man måste ju ha en frågeställning som man ska svara på? Och jag vet isåfall inte vad det ska vara för en fråga.
Så jag stannade hemma för att ha hela dagen på mig att jobba med det. Men så fick jag ett sms om att uppsatsen var uppskjuten till på måndag. Gissa hur lycklig jag blev? Jag fick nästan tårar i ögonen. För hade den behövts lämnas in på fredag är jag osäker på om den ens hade blivit klar.

När jag visste att jag alltså fick hela helgen på mig att skriva så bestämde jag mig för att åka in till stan och gå på en föreläsning som vi hade istället för civilrätt idag. Så jag åkte in och mötte upp Malin, Christine och Jessica och efter vi åkte till Stockholms universitet och lyssnade på en föreläsning om vittnen. Så jag var alltså på 1/3 av dagens lektioner, inte jättedåligt ändå!

Jag har fortfarande inte börjat på svenskan, men ska försöka småbörja nu. Eftersom att jag har tänkt konstant på det här i någon veckan så tycker jag att det borde finnas massor i mitt huvud som kommer fram bara jag börjar.


Jag glömde att ta på mig klockan idag och kände mig därför gravt handikappad.

Ikväll ska jag ut

Längesen nu, den 22 aug senast.

Ikväll ska det blir kul :) Ska ut med Malin, Julia, Emelie och Christine. Sen får vi se vilket folk de drar med.
Idag har jag känt mig som värsta organisatören. Pratat med Malin om vart vi ska gå och när vi ska träffas. Tog ett tag innan vi kom fram till något :P Sen var jag ju tvungen att smsa till mina vänner så att de visste allt också, och fråga om det gick bra för dem.

Bussen går 20:37 och på den tid jag har kvar kommer jag att sitta och försöka bestämma mig för om jag ska ha byxor eller kjol på mig. För stunden så sitter jag här i byxor, svarta byxor och en instoppad beige tröja plus ett svart skärp. Men jag har ju en kjol också, som jag köpte för att ha på min födelsedag. Men jag hittade ju en klänning som jag hade istället. Så den där kjolen har inte använts än. Saken är den att jag hatar att se uppklädd ut. Och nej jag anser inte att man ser uppklädd ut bara för att man har kjol, men eftersom att jag har kjol ungefär 1 gång/år så känns det superuppklätt!

Jaja, kjol eller byxor, det kommer bli bra vilket som. Ska ju ut med roliga människor. Malin och Julia har jag känt sedan 1an i lågstadiet. Jag och Julia som hade kalas ihop :P Malin och jag har varit i Spanien. Och vi har varit på hultsfred tillsammans. Vilka minnen :). Emelie träffade jag i 7an och Christine träffade jag 1an i gymnasiet. Rolia människor från olika perioder, eller hur man ska säga.

Ha en bra lördagskväll. Nu ska jag panika över min klädsel!

Bussresa

Helloj

Jag skulle ha fått vänta på bussen i en halvtimma i sickla. Bussarna hem från Malin timear aldrig konstigt nog. Men den här gången hade jag tur. Bussen kom nästan precis när jag kommit till busshållplatsen. Sen att den var försenad för att busschauffören hade varit tvungen att torka en spya och hela bussen luktade surt, det gör ingenting. Jag slapp vänta i 30 min!

Det som dock var lite jobbigt var att han brevid mig sov och varje gång bussen svängde så ramlade han nästan på mig. Och det tycker ju folk är underhållande, att sitta och se en stackars ung flicka bli söndermosad av en full tjock man utan hår på huvudet. Så det där paret som satt mitt emot skulle ju apselut sitta där och stirra på honom. Smålog lite gjorde de också.

När jag tänker efter så kan det ju ha varit han som spytt ner bussen. Vi satt precis ovanför dörrarna och det var vid dörren som någon spytt. Kanske kollade de bara in honom för att de väntade på att han skulle spy igen? Aja, jag kom hem utan att ha blivit nerspyad. Och jag kom hem 30 min innan jag egentligen skulle. Score!


"Åsa tar kort". Taget på en mattelektion i 1an. Konst, det är vad det är.

Mat, Malin och mardrömmar om stadsbiblioteket

Jag väntar på att maten ska bli klar. Vi ska äta Lax med hollandaisesås. Vet inte vad hollandaisesås är men gott låter det! haha. Nä men det är ju så att jag såg programmet "Vad blir det för mat?" någon gång förra veckan. Och där lagade han just lax med hollandaisesås. Jag har längtat efter det enda sen dess.

När jag har ätit så åker jag till Malin. Får se vad vi hittar på. Ska bli nice ;) Jag kan ju ta med mig min kopp! Så kan vi dricka massa te!! Smart jag är ;)

När jag kommer hem ska jag sova gott. Är ju helt slut efter mina 2,5 timma på stadsbiblioteket. Fattar ni? Från 14-16.30 på ett bibliotek! Sjuk olikt mig :P

 Stadsbiblioteket

!

Det är synd att man inte kan välja sina syskon

Kändisspaning på statsvandringen

Idag var det dags för stadsvandringen med Marketta. Vi skulle kolla på sten. Klassen var väldigt ivriga på detta kan jag säga.

Det började med att vi gick till Adolf Fredriks kyrkogård för att checka in Olof Palmes och Tobias Sergells gravstenar och analysera dessa. Vilken färg hade de? Vilken form hade stenen? Och vad var det egentligen för bergart?!

Sen så traskade vi längst Drottninggatan och kikade på diverse byggnader. Skissade av en byggnad som bestod av granit, Ekebergsmarmor och sandsten. Mycket vackert!

Till det coola nu då, för det var inte så coolt att kolla på byggnader. På Drottninggatan såg vi nämligen Martin Stenmark, och inte mycket senare såg vi Johan Wahlström. Äntligen vet jag vad han heter. Malin och jag har klurat på det ett tag.

Vi bron över till riksdagen fick vi även agera modeller. Haha, ne men vi skulle bara vara folk som gick förbi när de tog kort på självaste modellen. Men lite coolt iaf :P

 

RSS 2.0