Blogg om diabetes igång

Nu är bloggen på Vårdguiden igång. Här hittar ni min blogg om diabetes. Och här är sidan för alla bloggar, för det är tre tjejer till som bloggar samtidigt som mig.

Om allt går bra ska bloggen vara aktiv i tre månader.

Diabetesblogg

Första inlägget skrivet i diabetesbloggen på Vårdguidens hemsida. Nu är det bara för dem att fixa lite och sen är det dags för publicering! :)
Nu ska jag strax gå och sova. Idag tränade jag och stod i en timme på löpbandet. Delade upp det så att det blev precis 50/50 av att gå/powerwalka och springa. Nu är mina ben trötta kan jag säga och jag ska ta en macka eller något innan jag lägger mig för annars kommer mitt blodsocker hamna lågt inatt. Förra veckan var ju galen, då fick jag gå upp fyra nätter i rad och äta något, jobbigt :P
Nej äta och sova var det ja! Och imorgon jobbar jag 8-13:30. Efter jobbet ska jag hem och vila. Sen är jag ledig torsdag och fredag men jobbar helgen. Ledig på måndag. Det här är mina favoritveckor :D

Hejdå jobbet

Idag kom jag på att det känns som att ha ett eget boende när man jobbar kväll. Jobbar jag tills stängning är det bara jag och en sköterska här och det är sällan det är full rulle på patientfronten.

Jag kan sitta i köket och kolla på tv och ta det lugnt. Visserligen skogstv men så är det väl typ när man har sitt första boende? Sen så har jag lite ansvar också, hålla det rent och snyggt. Tömma diskmaskinen och lite sånt kul.

Nu ska jag gå hem. Pauli gick för en stund sedan så jag ska larma avdelningen. Hoppas att det inte blir fel. Vet inte vad som kan hända men det skulle ju vara sjukt pinsamt om det började tjuta någonstans :P Förra gången jag larmade blinkade allt rätt men så kom jag till dörren i huvudentren och där hade de någon larmstation eller vad det nu kallas, som tjöt för fullt. Då blev jag nervös, haha.

Slå på stort

Hej, idag jobbar jag 14-20:30 och det har varit riktigt skönt. Jag har fått massa viktigt gjort, både hemma och nu på jobbet.

Hemma så klippte jag gräset, helt stört att det går att göra i mitten av november. Det börjar ju bli kallare ute men det är fortfarande så grönt och fint. Och soligt var det också. Myyyyys! När jag var klar ute på tomten gick jag in för att starta mitt skrivande till bloggpresentationen. Kom en liten bit men insåg att det var svårare än jag trodde så jag ska fortsätta med det nu ikväll och skicka det innan klockan slår 24 iallafall :P

Här på jobbet fick jag också massa viktigt gjort för Anton jobbade till 18 så jag kunde sitta här inne i tidbokningen och fixa. Dropin-kallade typ 20 patienter (vi skriver kallelserna för hand så det tar lite tid) och så gick jag igenom alla remisser på hjärta/lungor, skrev ner alla kontrollfall på en lapp och när de ska komma så att jag har koll på om någon struntar/glömmer komma. Då får jag försöka locka hit dem, haha.

Nu har jag precis ätit middag. Köpte färdigmat i automaten och slog på STORT! Köpte kottbullar med potatismos och gräddsås för 60 kr. Det var hur gott som helst men tog slut för snabbt :P

Nöjd med dagen är jag iallafall så nu ska jag skriva klart den där presentationen så blir allt perfekt! :D

Hej jag är inte pigg

Oj herregud vad jag är trött idag. Mitt huvud är helt dött och mina ögon gör typ ont. Fick en nysattack förut och då kom jag på att jag kanske håller på att bli förkyld.

Ibland blir jag såhär jättetrött och då känner jag av det ordentligt i ögonen. De blir liksom varma och tunga, orkar hålla dem öppna men det gör ont vid ögonbrynen ungefär.

Jag slutar jobba om en timma, då ska jag åka hem och sova. Det skulle vara jätteskönt att sova en timme istället för att sitta uppe hela kvällen. Sover jag en timme eller två på eftermiddagen kan jag ändå somna hur lätt som helst på kvällen. Jag har inte direkt svårt för att sova :P

Dock skulle jag ju behöva sätta mig vid datan hemma och skriva en text som ska vara som en presentation på Vårdguiden-bloggen. Den sätter ju igång nästa vecka och under den här veckan skulle vi ha kontakt och maila våra texter för att sedan få ett konto för bloggen. Veckan går för snabbt men sätter jag mig väl ner så går det väl ganska så fort ändå. Ingen stress, nej nej.

OCH FÖRRESTEN, VAD SKA DEN DÄR BLOGGEN HETA? Det måste jag ju komma på. Deras förra gästbloggare som bloggade om att sluta röka döpte sina bloggar till Spola röken och Börja sluta. Korta och bra namn. Men jag ska ju inte direkt blogga om något speciellt litet område utan om diabetes i allmänhet, så vad ska jag heta då. Det får ju inte vara ett dåligt namn...

Svenska diabetesförbundet

Sådär, nu har jag ansökt om att bli medlem i Svenska Diabetesförbundet. Det känns som ett bra avslut denna diabetesmåndag.
"Förbundets syfte är att minimera konsekvenserna av diabetes både för människor med diabetes och för deras närstående..."
"Genom Diabetesfonden - Stiftelsen Svenska Diabetesförbundets Forskningsfond - stödjer förbundet vetenskaplig forskning kring sjukdomen med omkring 14 miljoner kronor om året..."

Världsdiabetesdagen och min blogg på Vårdguiden

Hej allihopa! Idag är det världsdiabetesdagen och jag som diabetiker måste ju nämna det i min blogg känner jag. Men ärligt talat så hade jag helt glömt bort denna dag, eller nja ännu värre, jag hade inte ens koll på att det var idag tills det var någon som sa det på jobbet. Skäms för att jag inte visste det!
Nu ska jag berätta en sak som sist jag nämnde det inte var bekräftad men nu så! Nästa vecka börjar jag blogga på vårdguiden om min diabetes och diabetes i allmänhet. Attans att bloggen inte har satt igång än. Tänk vad mycket jag hade kunnat skriva idag. Det finns ju säkert jättemycket att skriva om denna dag. Oturligt nog har jag ingen koll på världsdiabetesdagen.
Jag har haft diabetes sedan 2003 och jag har aldrig varit så intresserad av att läsa om diabetes. Jag har aldrig googlat på diabetesrelaterade saker. Jag har aldrig kollat upp om det finns diabetesbloggar. Jag känner mig riktigt kass. Tänk vad mycket jag har missat! Nu ska det bli ändring på saker och ting! Iochmed denna blogg som jag ska starta på självaste VÅRDGUIDEN så känns det som att det är lite av ett måste att ha lite bättre koll på diabetesvärlden.
Tänk att jag ska starta en blogg på vårdguiden. Ha en egen blogg på vårdguiden. Det är ju rätt coolt. I torsdags var jag på deras kontor och träffade Emmali och Malin från vårdguiden och även de tre andra tjejerna som ska blogga samtidigt som mig. Det ska bli sjukt intressant att läsa deras bloggar om psykisk ohälsa och föräldraskap :) Vi skrev på papper och gick igenom massvis med saker. Och så tog vi foton som ska sitta uppe på vårdguiden. Tänk att jag kommer synas där, jag är nästan lite starstruck på mig själv! Haha.

Linköping nästa! :)

Tjohej tjoho! Idag har jag jobbar sen 9:30 ungefär. Skulle egentligen haft sovmorgon och börjat 11:30 men så hade en fått ledigt och ingen hade tänkt på att vi bara var en i receptionen/tidbokningen på morgonen fram tills jag började så när jag såg det för några dagar sedan bestämde vi att jag skulle komma tidigare. Så kan det gå :P Men jag ska gå tidigare för Malin och Joel kommer och hämtar mig med bil och så ska vi åka ner och hälsa på Sandra i Linköping. Slutar egentligen 18 men det är så lugnt och Helena tyckte att det var okej att jag gick tidigare om det fungerade ^^

Ikväll blir det nog lugnt för vi kommer ju fram rätt sent eftersom att vi tänkte äta middag på vägen. Imorgon kväll blir det dock Halloween-party. Har inte kommit på vad jag ska klä ut mig till men vi ska gå på stan imorgon och se om vi hittar något spännande :) På söndag åker vi hem igen.

Dagen har varit bra, fredagar brukar vara bra. Vissa personer kan man bli väldigt irriterade på dock. En tant kom medans jag anmälde en annan i receptionen och då sa jag att hon skulle ta nummerlapp och sitta ner så länge. Men hon börjar prata och klaga på att hon inte hittat någon parkering och fått springa runt. Som att det var mitt fel? Sen så säger hon att vår kallelse var väldigt otydlig. Ärligt talat så tänkte jag: Pucko. När man ska göra en magnetkameraundersökning så får man hem två papper. En kallelse med info om tid och lite sånt och bakom den lappen finns en lapp att fylla i. VIKTIGT att fylla i innan undersökningen står det överst på den tror jag... Men hon tyckte att det var väldigt utydligt. För tänkt om man tänker fylla i den när man kommer och anmäler sig för undersökningen? Och då så ser man att det står längst ner på pappret att det är VIKTIGT att ringa oss om man svarat ja på någon av frågorna. Ja det är ju väldigt otydligt... :S

En annan sak som hände var att det ringde en dam som helt enkelt tappat lusten att leva. Och jag hörde verkligen ångesten i hennes röst. Hon ropade liksom på hjälp. Jag gav henne numret till akuten och öppna psykvården vi har och hoppas att det gick bra för henne. Skulle göra vad som helst för att hon skulle må bättre, även fast jag inte ens vet vad hon heter. Vad ska man säga när det ringer någon som inte orkar leva längre. Att ge ut telefonnummer känns så fjuttigt :(


Sassy snap Paow

Hej! Jag tänkte skriva om min nya idol som jag såg på Big ben i söndags. Han var från Kanada om jag inte minns fel, och han var jättekul när han körde sitt Sassy snap Paow. Han var expert på den rörelsen.

Nu skulle jag leta upp en bild på honom och visa men så hittar jag inga bilder. Det är ändå en fotograf som går där och tar bilder på komikerna under varje standup men bilderna verkar ju omöjliga att hitta. Och komikers namn verkar ju också ligga längst ner i google-hierarkin. Nä, men jag har en ny idol iallafall.

RSS 2.0