Riktigt roligt ju


Designtorget 110:-

"Knäppgök är ett bordsplaceringskort med knäppa uppdrag på baksidan. En förpackning innehåller 50 uppgifter som garanterat är svåra att utföra utan att själv skratta.
   Föreställ dig en fest där alla gäster beter sig lite underligt. Någon hör röster i sitt huvud och besvarar dem, någon blir lyrisk över småsaker och en annan pratar babyspråk."

Oj så kul det skulle vara. Haha, nananana och sedan titta bort och låtsas som ingenting. Vadå galning? :P


Julklappar

Hade faktiskt inte tänkt köpa julklappar detta år men när julen smyger på så blir man så sugen. Nu har jag en bra grundidé som jag som sagt hittade på Indiska idag.

Måste besöka Designtorget i sickla. Vet ju inte alls vad de har där men det ligger ändå så nära, kan ju inte skada.
Vill också kika in på Lagerhouse, har aldrig varit där. Älskar butiker med massa småsaker. Vet inte om det är det men aja ^^ I sickla ska jag också smyga in i en av de mysiga affärerna jag såg i veckan när jag skyndade igenom mot bussen.

Min tanke är att detta år köpa småsaker, inget som de behöver utan något som bara är kul eller fint. Inga stora dyra grejer. Ingenting som de förväntar sig.

I slutet på nästa vecka blir det julhandling. Kanske kikar in i stan på torsdag eftersom vi bara har 50 min lektion då, och den vet jag inte om jag orkar gå på.

Kakformar 49,50:- Indiska
Klänning 499:- Indiska
Shorts 299:- Indiska

När jag har mycket pengar ska jag verkligen kolla runt på indiska. Ska ju ha lite inredningsgrejor till mitt rum. Men jag väntar nog tills julen är över.


Hoppas på STORA skogen

Hejsan svejsan

Undrar vad jag hinner göra i helgen? Har en del att plugga till, nämligen akutsjukvård och matte B. Jag skulle jättegärna vilja fota lite också. Skönt att ta en promenad och fota vid ältasjön kanske.

När jag är hos mamma igen ska jag ge mig ut i skogen och gå till ställen där jag inte varit förut. Inte ska jag följa ngn stig inte! Kanske hinner lite imorn eftersom jag är hos mamma ikväll tills imorgon eftermiddag. Jag har ju alltid undrat hur skogen ser ut där vid sidan om.

Då slipper man också skämmas för att man fotar onödiga grejer. Hoppas bara att jag inte möter en älg! Kanske kan jag ta med Flingan så kan hon vakta mig :P Fast Ronja är mer tuff, hehe.

Så kan jag sitta där med en liten kaninis och dricka varm choklad. ÅHHH :D

Men får ge mig ut tidigt eftersom det börjar mörkna vid halv 2 (!)


Men fredag är ändå den dag som känns bäst

Hello och grattis lillebror på 15-års dagen. Imorse fick han ett fint kort som jag hittat i skolan (i en kortmonter, inte på golvet). På kortet, som var rött, stod det "Ta hand om dig!" med stors vita bokstäver. Innuti kunde man läsa något i stil med "du vet väl att du måste vara 18 för att få skjuta upp fyrverkerier?". Sedan hade jag skrivit "Bara 3 år kvar. Grattis". Är jag inte söt?

Jason Mraz - I'm yours



Jag föreslår att du sätter på låten och sedan kollar igenom alla inlägg ^^

Att bli vuxen

Idag skrev Sandra upp min födelsedag sin kalender, och det kändes jättekonstigt att det stod "Jenny 18!"
Visserligen är det 30 juli jag fyller men shit alltså. 18 år!

Som mindre förknippade jag alltid 18 med att flytta hemifrån. Jag trodde att man på 18-års dagen tog sina saker, som man fint packat ner i flyttlådor, och körde iväg till den nya lägenheten. Sedan var man vuxen.

Vet inte vad jag kände för det, men jag var väldigt ledsen att jag inte skulle kunna ta med min säng. Och mitt rum skulle/kommer jag sakna. Jag älskar mitt rum eftersom jag har utsikt över hela kvarteret. Kan se allting från mitt fönster.

När jag som liten stod inför valet att välja rum valde jag det minsta, p.g.a. utsikten, istället för husets strösta.

Men men, nu har jag insett att man inte behöver flytta på födelsedagen. Även om det skulle vara kul att flytta till något eget kommer jag nog inte göra det på något år. Det är samma med körkortet. Fastän att jag har fått övningsköra i 1 ½ år har jag inte ens börjat tänka på den där kursen. Så körkortet blir nog inte förns om några år.

Allting har en naturlig förklaring. Det var säkert en liten mus som ville lyssna på musik!

Yo allihopa!

Idag är jag en cooling
image86

Jag förstår mig inte på de som går runt såhär i skolan. De är inte snyggt. Alltså med ett hårband trätt över huvudet, över precis allt hår. Jag har det så hemma eftersom det är enda sättet hårbandet inte åker av på + att luggen stannar på plats. Sedan skulle jag bara visa mina röda naglar som är så fina ^^. Målade igårkväll och måste göra om det eftersom det bara går bort. F*n j***a s**t för billiga nagellack. Ska prova ett som jag tror är någon krona dyrare nu.

See yaa! Ahora voy a empojjar.

Jennys islatte

image85
3 dl nybryggt kaffe
3 tsk socker
3 dl mjölk
Massvis med is

Blanda ihop i den ordning det står ovan. När isen är i, mixa då ihop allting (med en mixer!)
Ställ den i kylskåpet eller om du vill få den kall snabbare i frysen.

Islatte

Nästa vecka har vi ingen svenska på måndagen eftersom vi ska till stan med engelskan och se Hamlet. På torsdagen börjar svenskan kl 13 och vi slutar 13:50. Det är inte bara lite onödigt att åka till skolan och hem igen. Men kanske kan man gå runt i sickla efteråt och kolla julisar. När jag och sandra skyndade igenom från sickla bro till planiavägen igår gick vi igenom någon typ av gränd där det fanns massa gulliga små affärer. De måste jag kolla in. Fast sen ska jag med Christine och julhandla på fredagen och kanske inhandla något till Malin som fyller år snart.

Just nu sitter jag och kollar efter ett recept på islatte. Min bror kom upp medan jag gjorde det och frågade om jag ville att han skulle köpa något godis till mig från konsum. Han hade vunnit en kockduell i skolan som han ville fira.

Grattis Pontus och gulligt av dig!

Samhällskunskap

Hola hola

Nu sitter jag och leker med en dator i sal E113. Sara hade misslyckats med att boka den stora fina datasalen med dålig luft, istället hade hon bokat "kamelen", en vagn med bärbara datorer.

Jag har fortfarande ont i halsen och nyser lite då och då.

Malin är sjuk :( Vet hur det känns att ha inflamation i ryggen eftersom jag hade det i ryggslutet några månader i 6an. Förstå hur ont det gör att sitta ned när man har en inflamation i ryggslutet. Och sedan när man suttit ner ett tag och ska ställa sig upp är man stel och det gör väldigt ont.
Krya på dig lilla malin :)

Nu ska jag skriva klart min del i arbetet, miljö är urkul. Haha, inte alls som att man fick nog i naturkunskapen förra läsåret.

Ha en bra dag! 

I have a goal...

Hihi jag är glad men väldigt trött. Mitt mål är att sova innan00:00 men det kommer nog inte gå så bra med det. Jag hade tänkt måla mina naglar och låta de torka riktigt noga så att inte håret gör några konstiga mönster under sömnen. Sen så tänkte jag plugga in lite spanskaglosor, imorgon blir det konjunktiv och annat spanska tjafs.

SJUKT JOBBIGT

Men nu ska jag gå in och fixa mig för kvällen. Det tar alltid lång tid för mig eftersom jag bara står där och speglar mig. Bearbetar säkert mer av dagen framför spegeln innan jag ska sova än när jag faktiskt sover. Då kanske man inte behöver sova lika mycket? hmm....

Näe nu ska jag gå å bearbeta dagen

Nattifnatti


Mitt rum

image83

Nu är det nystädat och bäddat. Sängkappan struken och på. Någongång ska mitt rum målas om och lite smådetaljer ska inköpas och vissa saker skall flyttas runt. Bl.a. den blåa gamla sänglampan från IKEA.
Nästan hela mitt rum är från IKEA. Tavlan, väckarklockan, bordslampan, kudden och lite annat som inte syns i bild. Mitt vinröda lackiga klädskåp. Men sängkappan är från jotex.

 Här syns lite av skåpet, men som man ser har jag gjort om bilden litegranna.

Inatt kan jag i alla fall sova gott, och vakna upp i ett fint rum :)

Äntligen :)

Idag, äntligen, kom min sängkappa :D Nu har jag satt den på sängen men den skulle behöva strykas lite. Kanske jag kan göra senare ikväll. Men jag upptäckte en ny sak, egentligen har jag vetat det länge men nu blev det smått akut. Det är så att mina bäddmadrasser håller på att smula sönder :S Varje gång man tar i dem blir man smulig om händerna. Alltså det är inte så att de förtvinar varje gån jag tar i dem som det kanske låter, men smular gör de.

Fast aja jag är supernöjd ändå, för den här sängkappan har äntligen kommit. Lägger upp en bild senare för att visa hur fint det faktiskt är om det nu är någon som tvekar eller inte vet vad en sängkappa är.

Ska nog ner och stryka nu så att jag har det gjort. Ikväll vill jag ju titta på Top Modell Sthlm. Förra veckan utgick ju det p.g.a. dum fotboll (varje gång det är fotboll på tv så är det samma tid och på samma kanal som Top model). Sådant borde vara förbjudet!

Godnatt ^^

The first lussebulle!

Det gäller att inte vara för ivrig. Man skall inte stoppa in den i munnen för snabbt, då är den borta i ett naffs.
Dumt att man aldrig lär sig det bara.

Nu sitter jag här och skulle egentligen behöva sova, men främst av alla saker i världen skulle jag behöva läsa civilrätt. Tänkte kolla på Desperate housewives först men när jag för någon minut sedan turnade on min TV så funkade varken 3an eller 5an. "felaktigt programkort"

Kanske betyder detta att högre makter försöker få fram ett budskap till mig om att plugga. Frågan är om de lyckas.

Imorgon är det äntligen onsdag, och har man klarat sig igenom måndag tisdag och onsdag så vet man att man klarar torsdag och fredag också. Sedan är det också ett plus att de två sista dagarna är väldigt korta. På torsdagen har jag 2 lektioner och på fredagen 3. Spanskaprov på fredag men det ska nog gå bra. Jag kan ju inte göra mer än mitt bästa.

Förr tyckte jag att det lät så dumt när mamma eller pappa sa till mig att det enda jag kunde göra var mitt bästa. Men nu har jag insett att det faktiskt är så, för jag vet att jag alltid gör mitt bästa och får jag inte MVG då är jag inte värd något MVG helt enkelt.

Nu ska jag plugga så att jag kan komma i säng innan tolv. Det är bra att sova mycket natten innan man har prov har lilla jag kommit på.

Är jag fjortis eller vuxen?

Jag är: 15.3% fjortis
http://www.fjortispoäng.se/

Undrar hur mycket vuxen jag är då?

Min vuxenpoäng är: 13.4
"Din ålder borde vara 24.6 enligt Sveriges Vuxenpoängsstyrelse" - är det bra även om man bara får 13% eller?
http://vuxenpoäng.com/

Äsch då!
Men jag lovar iaf att jag är mer vuxen än fjortis.
Test funkar ju aldrig.


En vit kofta från Bik Bok

image83

Igår hängde jag in nästan alla mina kläder i garderoben om fann denna kofta som jag köpte på Bik Bok förra året. Den har hängt där inne sen i våras. Hittade kanske är fel ord, men när den hände där tillsammans med de andra kläderna såg den bärbar ut.

Nu ska jag ner & äta farmors hemmalagade köttbullar. Sedan blir det kanske en lussebulle, om jag inte äter den senare framför Desperate housewives istället :)

Farmor är här och har saffransbröd med sig

Dagen började segt med en lite virrig Sara som föreläste om EU. Och tro det eller ej, dagen fortsatte med historia.
Crilleistian yttrade det bästa ordet som finns "lugnt" och förhoppningsvis betyder det inget mer äckligt arbete innan jul :) Vi har nu börjat med 1900-talet och det känns bra. 1800-tal för mig är nästan overkligt, jag tänker bara på en massa killar i vitt ansiktssmink med röda läppar, och tjejer i stora kjolar.

Appropå julen så är det inte säkert att jag kommer vara med på avslutningen den 21 dec. Anledningen är att min gammelmorfar dog i helgen och att hans begravning är den 21:a kl 12:00. Åker upp till Falun den 20:e. Det kan väl inte vara så viktigt att vara med på avslutningen, bara tråkigt att missa den där "nu är det jullov" känslan.
Jag älskar att åka och besöka släkt och det skulle vara "kul" att veta hur en begravning går till. Dessutom får jag umgås med farmor å farfar och sova en natt på hotell :) Gammelmorfar Gunnar var sjuk på slutet och när man vet att man aldrig kommer bli bättre kan det ju inte vara kul att leva vidare, ligga där och vänta på döden. Dessutom hatade han sjukhus och när han var vid bättre hälsa brukade han rymma.

På civilrätten gjorde vi ingenting som kan förknippas med skolan. Det var så att Michelles mamma och väninna hade kommit, dels för att fira Michelles 18-års dag som ägde rum igår, och dels för att vänninan satt som nämdeman i hovrätten. Vi åt tårta och drack cider, Michelles mamma Doris höll ett tal, klassen fick skriva i en bok som Michelle fått. Sedan tog vi kort på allihopa och man fick också berätta varför man valt den linje som vi går. Det förvånade mig att så många hade halkat in på den, sista dan bestämt sig. Jag trodde att hela klassen utom jag ville bli riktiga storadvokater eller domare och att de hade det som största mål i livet. Typ.

Och så måste jag berätta om min spanska lärare Keles. Jag sitter ju alltid med Tess som är jätteduktig på spanska, själv kan jag väl skriva om jag får gott om tid på mej men jag kan absolut inte prata. Saken är den att Keles alltid säger såhär "Therese är verkligen jätteduktig men du Jenny är dålig". Ungefär i de orden. Jag är medveten att jag är dålig men att hon säger det så tydligt hjälper mig inte.

Sedan var det en lektion kvar men ingen bryr sig och jag orkar inte skriva. Snart skriver jag ett till inlägg med lite najsiga bilder från idag.

Ha det!

Dunderklumpen

Usch det känns jättejobbigt att skriva 7 inlägg på en dag men vad ska man göra när man inte har ett liv ?

Jag är avundsjuk på alla bloggar som visar vad de köpt för kläder. Och så kan de skriva, "den här köpte jag på H&M för 200 kr". Avundsjuk är vad jag är. Jag vill också skriva så. Varför har jag inte med sånt här då?

Jo, jag har typ inte handlat på länge, väääldigt väldigt länge. Och det börjar tära på mitt psyke för varje gång jag kollar i garderoben och får ut några kläder så kommer jag på att jag hade samma kombination för nån vecka sedan.

För en dryg vecka sedan köpte jag dock en brun stickad väst på H&M samt ett några toffsar i brunt och guld. BH och tillhörande trosor också. Men äsch jag orkar inte lägga upp det där. Koftan får mig ibland att känna mig som Carola á 80- 90-tal.

Nu ska jag gå ner å plugga civilrätt med papps. Civilrätt är otroligt kul. Har inte ens fattat vad det går ut på. Känns ju inte som om det är så stor skillnad från rättskunskap. (missuppfatta mig inte, jag gillar juridiklinjen faktiskt, det är bara det att det är väldigt jobbiga texter att läsa)

Jag älskar de guldiga toffsarna, det gäller bara för mig att våga mig på uppsatt hår.

Facebook

Är jag den enda som inte är medlem på facebook?
Alla lärare verkar utgå från att alla som är unga har hängt på den trenden, att vara medlem på den sidan alltså.

Känner mig inte ett dugg sugen om jag ska vara ärlig.

Men gud vad jag stör mig på alla gamla lärare som tror att varenda liten varelse är medlem!
Facebook facebook. tjat tjat. De har läst att det är så populärt. Som att alla skulle yoga bara för att det är så poppis.
Förlåt jag kom inte på något bättre.

Man kan läsa om alla dessa högre människor (författare, politiker, journalister) som talar ut i tidningen om att de ska sluta med facebook. "Det är så jobbigt att gå in och varje gång ha fått förfrågningar från folk man inte känner".

Meningslösa facebook. Fast jag kanske inte ska uttala mig om det eftersom jag knappt vet vad man har för sig därinne. För mig verkar det i alla fall inte vara stor skillnad från t.ex. Playahead eller någon annan vanlig sida.
Förutom att man söker personer på deras för- och efternamn. Får drinkar skickade till sig.

Är du också medlem där eller?
Ta inte illa upp om du är det, jag stör mig mer på att det är så uttjatat och att alla utgår från att jag är medlem. Det är jag INTE!

(gud vad stickig min tröja är!)

Julgalen Jenny

Jo jag har vettigare saker att göra men just nu orkar jag inte vetta mig. Pappa kommer kl 18 och kör ner oss till honom. Sedan är det tänkt att vi ska plugga civilrätt.

Jag hittade värsta julbilden till min blogg. Har tagit den själv. Förmodligen kommer den upp nästa vecka :)

Saknar verkligen de tider då jag tog mycket kort för det är så kul att sitta på bilddagboken och kolla igenom allting. Kände verkligen också att jag var tvungen att lägga upp alla bilder, lite av en tvångstanke.

Planer som har med jul att göra:
Denna vecka:
*Titta på julkalendern.
*Julpynta och känna julkänsla 1:a advent
Nästa vecka:
*Köping på luciafirande. Träffa släkten är alltid kul :) Spec de i köping (där finns ju alla mina små tremänningar också)


Mysig och röd

Jag ska nog ta och ändra min layout men jag vet inte vad jag ska ha för bakrund här på bloggen.
Vill ha någon mysig röd grejsimojs. Det är ju snart jul och då går det inte för sig att ha det bakgrunden jag har nu. Den är inte alls mysig.

Någon som vet någonstans man kan hitta fina bilder. Själv söker jag på google men det är ju så mycket skräp där.

I efterhand: Nu ändrade jag faktiskt till en med röda inslag men får se om jag finner ngn bättre senare.

image81 På tal om ingenting så älskar jag att fota blommor :)

JA och NEJ till:

JA: image79
Varför inte de med 71 % fullkorn. Choklad :)

NEJ: image77
Old el paso har kommit med en ny smak på sina majschips. LIME. Jag snuddade dem vid tungan och som jag kände då har jag nästan aldrig känt förut. Det var vidrigt.

Funderar på att göra kanelte nu :)

image80 Hejdå *vinkar*

Det kom några snöflingor nyss

Idag har jag varit en flitig skolflicka. Jag har tillochmed lärt mig en sak, dock inte något från skolan.
Jo en sak har jag lärt mig i skolan men det är ingen skolsak heller egentligen. Jag har i alla fall alltid undrat över varför jag aldrig har sett Hamlet på TV. Man har ju hört om Hamlet och Ofelia, alla säger att filmen är så bra. Men varför sänder inte TV den någongång då? Nu har jag svaret: den är dålig. Överskattad skulle jag säga. Skådespelarnas repliker är riktiga sömnpiller. Jag orkar inte hänga med eftersom det är så tråkigt. En annan sak är att Hamlet spelas av 30-40 åriga snubbar. Hamlet ska vara ca 17 år! Då har man inte grov skäggväxt!

Bort från ilskan över hamlet. Puh. När jag kom hem städade jag det nödvändigaste hos kaninerna så att de får en fin start på julen. Snart är det faktiskt jullov (24 skoldagar). På lördag börjar julkalendern och på söndag är det 1:a advent. Husen kommer pyntas med stjärnor och ljusstakar. Allt blir så mysigt. Även om man inte har juldofter i huset såsom julgran, apelsin med nejlikor, julblommor, kan man ändå känna doften av att julen närmar sig.
Själv har jag börjat äta julvört med russin. Supergott verkligen!

Jag fixar min julstämmning såhär:
Julvört
Mysig belysning och mycket röda dekorationer
Glitter
Julmusik
Varma drycker
Julkalender (årets och M.p.G.)
Titta på Love actually (och andra bra julfilmer)
Sköta städning (stök är inte mysigt!)

image75

Senare idag ska jag till pappa och jag hoppas att min sängkappa har kommit. Beställde söndagen för 2 veckor sedan och det skulle ta 14 dagar. Man kan ju alltid hoppas att de håller vad de säger.
Här beställde jag den ifrån

Söndagskväll

Under kvällen har jag fixat mammas naglar och man ser en stor förbättring!

Nu ska jag sätta mig framför TV:n med ostkaka och titta på Sagan om ringen - härksarringen som går på TV3.

Varför fungerar inte min skrivare :S

Piano och annat pjux

Sooo, här är jag igen ;)

Sov ut till 11. Plockade undan lite i mitt rum, hängde in saker i garderoben. Men jag har ingen plats till mina kläder. Alla lådor, hyllor och galgar är upptagna. Och jag har rensat, så det som finns är saker man kan använda.

För någon timme sedan skulle jag upp på vinden för att rensa bort massa skräp, men när jag kommer upp låter det som om det springer något på golvet...eller ännu värre, något som flyger. Det gick inte å se på det stället som ljudet kom ifrån eftersom det ligger proppfullt med saker överallt. Tyckte att det fladdrade skuggor i taket. Då såg jag en fluga, och för stunden la jag över skulden för skuggor och ljud på den. Fast näe det kan inte ha varit den som gjorde alla ljud.

Vi ska slänga vårt piano som vi har hemma men först blir det ett försök på blocket. Om det är någon som är intresserad av ett gammalt piano så är det bara att säga till. Det är i gammal stil och beigemålat. Tycker faktiskt att det är väldigt fint för jag gillar den där gamaldags känslan, men vi har inte riktigt plats för det och pianot fungerar mer som en avlastningsyta. På pianot sitter två guldiga ljusstakar. Det har funnits ett namn ingraverat och målat i guld men nu är färgen borta, men namnet står kvar: J. Ljungkvist Stockholm. Sedan finns ett serienummer som ska förklara mer om pianot men jag har ingen aning om vem man hör av sig om det. Någon som vet något?

Nu ska jag åka och köpa lördagsgodis. Det var riktigt länge sedan som jag köpte mitt eget.

Godistajm!

Tjatmaja

Nu är den ivägskickad :)

Jag var väldigt nöjd i början men sedan fastnade jag på en massa grejer, och boken sade emot sig själv på flera ställen. Dessutom var det svårt att hålla sig till 3 sidor med 1,5 i radavstånd. Blev 4 sidor för mig.

Ska hem till mamma och äta nu. Hungrig som en varg. Mamma skulle, när jag pratade med henne innan middagstid, göra kall lax med romsås och potatis. En av mina favoriträtter. Kommer nog äta det när jag kommer upp om ca 30 min (bussen går 00:28). Några ynka mackor kommer inte stilla min hunger precis.

Äntligen är denna förfärliga historiauppsats klar men det kommer ta några dar innan kroppen vänjer sig vid att man inte kan göra något åt den mera. Kommer tänka hela helgen på vad jag gjorde för fel och på alla saker som i efterhand blir så självklara, som man borde ha fattat när man skrev!

Nu behöver jag bara äta, sova och sova ännu mera.
Ska inte nämna något ord som har med skolan att göra i denna blogg under helgen. Jag har tjatat ut alla ord som finns tror jag.

Det går bra nu

OKEJ, ni har säkert fattat att temat för kvällen är uppsatsskrivande, jobbigt tänkande, stresskänsla och liknande.
Nu är jag klar, det känns iaf inte som att jag kan (orkar) skriva mer och bättre.
Självklart vill jag att någon läser igenom min uppsats, men hemma hos mamma har de glömt lägga på luren. Mammas mobil ligger förmodligen i hennes jackficka, och mamma själv ligger i sängen. Celines mobil är tvättmaskinad och Pontus har aldrig den påslagen.

Nu fick jag tag i pappa som är hos Agnetha. Först säger han att de packat ihop datan (!!!) men sedan framgår det av vidare utredning att det finns några till i lägenheten. Men jag fick skicka till Agnethas hotmail eftersom pappa inte kom ihåg sitt lösenord.

Nu ringde mamma. Hon ska läsa den också.

Måste äta middag snart. Fast kan man göra det kl 23?
Å så hoppade jag ju över lunchen i skolan eftersom jag var tvungen att läsa böcker. Åt lite ärtsoppa när jag kom hit, det var det ända som fanns eftersom pappa typ inte bott här på 2 veckor nu. Men det var gott, farmors ärtsoppa med fläsk är godast *vattnas i munnen*

Jag är hungrig känner jag nu.

image74
Inget TV tittande ikväll för min del. Hade velat se Idol eftersom jag hörde på rix morgon zoo att amanda varit dålig på repetitionerna. Det är ju otroligt intressant att se när folk är dåliga. Annars hatar jag Idol. Eller annars? Jag hatar det hela tiden! Det är likadant från år till år, de bästa röstas ut bara för att de inte är snygga etc. NEJ, Idol är inget för lilla mig.

Ont i halsen

PAUS
Det går inge bra just nu!

Och jag har ont i halsen. Asså inte det där ont ont, men det där när det känns obehagligt att svälja.
I veckan har jag haft ont när jag sträckt på halsen, typ vid halskotorna på ett ställe. Nu är det borta iaf. Men jag hatar detta jobbiga murmel ont i halsen.

Känns ju typ som att man har fått en kallsup och har en massa hår i halsen som inte åker ner när man sväljer.
Lite brännade.

Jag behöver verkligen denna helg. Ska iofs plugga lite Civilrätt. Men det har jag inte ork att göra hela j***a tiden. Jag vill faktiskt ha lite helg också. Måste ha MVG på provet! Det ger antagligen ett MVG i kursen ^^

Känn ingen press.

Stressad som f *n.

Nu börjar jag få panik!

Rubriken talar för sig själv

Tomas Di leva diskussion med Emelie.

Hahaha, det går så dåligt att jag skrattar inombords. Hahaha, hahaha

Bara så att alla vet, så tar jag en paus från mitt skrivande. Det måste man ju ta...Så om du läser denna blogg när du egentligen borde fortsätta skriva något, tänk att det bara är bra för dig :) hahah

Tomas Di leva sommaren 07 (huvudet som sticker upp i vattnet, det som inte är mitt såklart!)
Plats: Sandasjön (mitt ute i trollskogen) i Älta.
Dagens outfit: Röd klänning, Blå badbrallor (någon form av lösa speedos), blå badhandduk.
Bil: Volvo (säkert V70) kombi.
Bosatt: I Älta för de som inte visste.
Älta: som för de som inte vet ligger i Nacka, som ligger i Stockhom.
Fotograf: Christine
Agerade fotoobjekt: Jag och Malin (som inte är med på denna bild)

image73

Mannen som sitter på klipporna på andra sidan sjön hade inga badbyxor alls :O

Vi var diskreta när vi tog kortet, jag skrattade och hade samtidigt kramp i ena tån. Inte alls en lyckad kombination. 

101

Förra inlägget var visst mitt hundrade ser jag nu.

Status: sitter och fifflar med datorn, har inte kommit någonstans i historian sedan sist. Men nu stänger jag ner allt annat.

So long


Vad är väl ett + i kanten

Lite förvirrad just nu. Men men, allt handlar om denna uppsats, som jag tjatar på om i princip varje inlägg. Jag har egentligen väldigt mycket att skriva om, för jag har ägnat 4 dagar åt att titta igenom och läsa böcker. Men när jag sätter mig här och börjar skriva tar det stopp. Eller det går i alla fall väldigt trögt.

Idag på historian frågade Axel (vad jag har för mig) vad som hände om man inte lämnade in uppsatsen idag. Då säger Christian att man då har väldigt svårt att nå högre än G. Jag får typ panik eftersom jag tror att han menar lämna in i pappersform, vilket skull betyda att jag skulle behöva skriva klart en uppsats på en lektion. Det började nästan koka inom mig eftersom jag först ansåg mig själv som dum i huvudet som antagligen inte förstått att han ville ha i pappersform idag. Sedan blev jag arg på Christian som varit otydlig.
Men så var ju inte fallet, han menade inskickad, inte inlämnad! Då blev jag GLAD.

Christine frågar mig några timmar senare om jag har panik för arbetet. Jag svarar NEJ. Sedan, i samma veva, frågar Malin om jag kommer blir klar idag. Jag svarar NEJ. Har ingen aning om hur det hänger ihop, men jag vet i alla fall att jag kommer bli klar, om så i sista minuten. Aldrig att jag får G på denna uppsats för att jag varit dum att skicka försent, får jag G för att jag skrivit dåligt är det inte lika farligt.

Christian är lite läskig, för han är inte som de flesta andra lärare, som kan tillåta att man skickar in en uppsats en dag försent. Vissa (SARA) tillåter visst 1 månads försening. Extremfall.
Men jag är säker på att om jag skickar min uppsats kl 00:01 istället för 23:59 kommer Christian att sätta ett G. Självklart är de skönt att lärare är klara och tydliga, och jag har aldrig varit försenad och då känns det rent ut sagt pissdåligt att någon får lika bra betyg när man skickar in dagar försent. Men det är ändå läskigt att tänka att någon minut kan göra så stor skillnad för någon.

Back to work.

24 timmar på mig att bli klar

Jag åkte till pappa direkt efter skolan för att få historian gjord. Tänkte jag ja. Jag kommer hit, ingen här, perfekta förhållanden för att plugga. Ja, det går bra eftersom jag skummar igenom 3 modeböcker, men att börja skriva är en annan historia.

Runt halv nio är jag väldigt trött efter allt läsande och bestämmer mig för att sova till nio. Tänkte att lite sussande skulle få mitt huvud klart, jag hade nämligen glömt bort allt jag läst. Katastrof alltså. Alarmet ringer men jag trycker på snooz om och om igen. Gick upp vid elva istället.

Nu är jag fit for fight med historian. Har alltid varit en sådan som arbetar bra på natten, det skulle väl vara dagarna efter som det blir problem. Pappa kommer om en halvtimme drygt och kör upp mig till mamma. Skulle varit skönt att sova här men har allting hos mamma vad gäller smink, här finns bara msacara å en foundation jag har i väskan. Skulle jag mot förmodan ha en riktigt dålig dag imorn så räcker inte det.

Det är väl inte ofta det gör det när jag tänker efter. Smink får en ju att piggas upp och självförtroendet stiger lite. Dessutom är det kul att experimentera med sminket varje morgon. Blir väl inte så mycket av det kanske, men lite ^^

Och, stannar jag kvar här så kommer jag säkert att sitta vid datorn till fyra eller något. Å jag måste ju ha lite krafter tills imorgon, då jag ska vara klar med denna uppsats.

Ska skriva lite nu, men jag fortsätter att undra över hur man gick från relativt enkel klänning i början av 1800-talet och att man senare, runt 1840, började med krionolinen som bara växte och växte. Det lär jag inte hitta i "kvinnor och krinoliner", som förövrigt håller på att vittra sönder.

Tjarå!


Ta steget

Nu tar jag det stora steget och loggar ut från msn. Det enda jag ska syssla med resten av kvällen är att plugga.
Seriöst, jag ska verkligen plugga.
Träningsschemat måste jag kolla igenom. Vet inte om jag är riktigt nöjd, men jag orkar inte bry mig om denna skituppgift. Det får gå som det går. Historian ska jag läsa 20 sidor i innan jag lägger mig, och idrotten ska jag skumma igenom några gånger. Och så var det 4 sidor i engelskan, vad nu det ska vara nödvändigt för.

Nej, det är inte alls för mycket. Kommer bara somna vid 2-3. Inte bra.
Ska försöka vara effektiv nu.

Godnatt

Jag kan visst!...och så kommer vi in på ämnet städning

När jag har bestämt mig för något så är det bara så det är. Nu har jag bestämt mig för att läsa ut en hel bok på historian inför min uppsats. Och jag kommer hinna, varför skulle jag inte det?

Tiden är inte det som är problemet, utan det är hur man använder sin tid. Jag är jättedålig på att göra vad jag ska göra.

Igår t.ex. kom jag hem vid 14 och hade hur mycket som helst som skulle behöva tas tag i. Då tittar jag på fönstren. GUD! så kan det ju inte se ut. En massa vita streck och prickar, från dessa kryp som är dumma nog att krascha med en glasruta. Jag var helt enkelt tvungen att putsa fönstren i köket (inne och ute). (Vadå smita från skolarbete). Med fönsterputsning upptäcker man också hur det ser ut runtomkring, och vips så har man en till sak som bara behööööver göras. Det gick som tur var inte längre än att jag damsög mellan rutorna, torkade fönsterbrädorna. Sedan pluggade jag flitigt.

Idag på akutsjukvården pratade vi just om stress och de försvarsmurar man bygger upp för att klara stressen. Jag kom fram till att jag smiter, och oftast betyder det städning. Då säger min lärarinna att det är bra att städa och ta ut sig eftersom att man sedan kan ta itu med pluggandet. Men så är det inte för mig. Jag smiter och fortsätter smita så länge det går. Kommer jag in i min städning är det väldigt svårt att bryta sig loss. Det kan börja med att man tänker dammsuga i köket, för att sedan plugga. Självklart fungerar inte det, utan man tar vardagsrummet, hallen och toaletten också. När man är klar med nedervåningen är det väl lika bra att ta andra våningen också. Så fortsätter det. En evig städning som man inte kan lämna.

Kanske är jag lite för mycket uppe i att städa och rensa. Men jag menar, det behövs ju. Jag stör mig på så mycket på att alltning inte ligger där det ska. Så fort jag städar så att det ser bra ut, tar det högst en vecka innan någon (syskonen) har spritt ut alla träd i skogen över hela datorbordet. Och de ligger inte fint i en hög, utan huller om buller, och bara fula papper. Fula osmakliga bilder (alltså ingen fin konst utan skrynkliga papper med någon människa). Åhh! Jag klarar inte det här.

Kanske har det gått för långt när man inte kan somna för att man tänker på hur man ska städa, och vad man ska slänga nästa dag? Det hände igårkväll.

Men en positiv sak som följer med städning är att man åtminstonde kan känna sig stolt över hur duktig man varit, några dagar efter (när det gäller fönster kan det vara någon som av ren elakhet sätter nästan mot rutan. Oftast dagen efteråt).

mannen-med-svärdet mannen

http://www.aftonbladet.se/stockholm/article1272671.ab

Hahah säger jag bara. Här i Älta händer det saker minsann!
Undrar vart i älta det var bara, för det brukar hända rätt mycket om kvällen vid älta gård, och eftersom pappa bor där och har perfekt utsikt över busshållplatsen kan man se ganska mycket. Kanske hade jag sett något om jag varit där nu. Inte själva svärd incidenten, jag menar halv 4 på morgonen! Då sover ju lilla jag :P

Önsketanke

Jag satte mig ner vid datorn efter frukosten. På msn såg jag att Victorias Secrets visningen har varit. En av årets höjdpunkter. Gillar verkligen att titta på den när den sänds på TV någon månad efteråt. Stämningen är jätteskön. Musiken och underkläderna är asbra.

 Undrar när TV3 sänder den. Då kommer jag garanterat sitta som fastklistrad framför burken.

 Förra året tittade jag till och med på reprisen. Och då var jag lite spontan och gjorde guldslingor i håret efteråt. Man blir ju smått avundsjuk på hur dessa kvinnor ser ut. Och jag tänker iaf att de måste leva de perfekta liven. För hur skönt borde det inte vara att se perfekt ut? Jag vet ju själv hur bra man mår när man känner sig snygg. Då fungerar allt annat också känns det som. Men jag vet såklart att det inte är så de har det, alla modellerna, dock är det något som jag tänker på när jag sitter och tittar.

Man har ju sett bilder på dem utan smink, och när man ser dem på TV är de ju inte översminkade. De är ju modeller, och modeller ska vara snygga utan kladd i ansiktet. Det där var jag bara tvungen att skriva eftersom att det säkert är någon som tänker att jag borde fatta att de är så mycket sminkade och inte alls ser perfekta ut.

 Jag vet iaf att jag skulle må bra om jag såg ut som t.ex. Adriana Lima. Det är iaf vad jag tänker när jag sitter här, men annat skulle det såklart vara om jag var hon (önsketanke).

image72


Städaren

När jag kom ut till kaninerna var kl lite över 15:30, det var alltså halvmörkt. Ni vet, inte mörkt på himlen men ändå ser allting mörkt ut när man tittar på det. Jag kommer in i lekstugan (där djuren bor) och ger dem mat, vatten och hö. Eftersom de är lite elaka så gör de sina behov ungefär överallt, och vi har två bajs/kiss lådor (jag brukar sätta ut dem där jag märker att de gör behoven oftast). Men de gör ju inte som jag vill utan bajsar och kissar överallt förutom i lådorna. Jag ser att det är väldigt smutsigt och kommer på att det var längesedan jag städade. Så jag tänker, snäll som jag är, att jag ska städa där, även om det är halvmörkt.

Nu har jag städat där och det gick rätt så bra fast att jag inte såg så mycket. Eller, jag får väl se det imorgon antar jag. Och vad som är skönt är att jag nu inte behöver städa förns om en vecka igen :)

Jag tog med mig städhumöret in och dammsög i köket, och jag är väldigt sugen på att slänga ut en massa saker som mamma samlar på sig. Men det som ligger och skräpar är oftast sådant som man-kan-behöva-någongång eller minnen.

Väldigt sugen är jag på att måla om här, vardagsrummet är inte av högsta prioritet längre, utan nu är det hallen. Det är inte alls mycket vägg och dessutom är det bara måla på en relativt ny tapet. Mycket förarbete behövs inte. Bara göra rent och spackla lite. Fast, det kommer ju alltid upp en massa arbete när man gör om. Alla lister ska tas upp och då har de en benägenhet att spricka eller bli fula viket betyder ett besök till ett byggvaruhus. Och så måste man måla listerna och se till att de kapas i precis rätt längd! Men jag vill ändå måla om för jag stör mig väldigt mycket på alla slitna lister också. Skulle gärna göra allting själv, så att det blir gjort. Ge mig en pensel och annat nödvändigt bara.

At the moment

Sitter och lyssnar på Enrique Iglesias - Tired of Being Sorry. Den har jag sjungit på senaste halvan av veckan. Mestadels i bilen. Men jag kan ju bara refrängen, vilket blir lite långtråkigt. Nu ska jag lära mig hela låten utantill, lyssna 2 gånger riktigt noga. Sen kan jag plåga alla i familjen denna helg genom att sjunga onödigt högt och ofta på den. Speciellt när någon kollar på TV.

Men det var inte det jag tänkte informera er läsare om. Jag skulle berätta om hur snäll jag är. Inledningen visar mer hur busig jag kan vara.

I helgen ska jag fixa min mammas naglar. Manikyr, och fint ska det bli. Ska ta före och efterbilder så att jag sedan kan sitta och beundra hur duktig jag är. Eller hur snäll jag varit mot mamma menar jag såklart :)
Har sett fram emot mammas nagelmakeover hela veckan. Får se när jag har tid bara.

Igår pratade vi även om att jag skulle klippa hennes hår (!) Jag tycker ju det är väldigt kul - att klippa hår. När jag var liten var något av det roligaste att klippa håret på Barbiedockorna. Men det är så långt jag har gått än så länge.

Men naglar är nog mer mitt element. Naglar kan man göra så mycket med, även om man inte är expert.
När jag blir stor skulle det vara jättekul att öppna en liten nagel-fixar-salong. Men jag ska inte sätta på en massa lösnaglar inte, det ska bara vara naturliga grejor. Polera, fila, nagellacka och fixa nagelband.

Nu ska jag ut till kaninerna och pyssla om dem. Sedan ska jag ge mig på skolarbete!

En ledig timme om dagen är bra för magen

Igår la jag mig vid 23, för attans vad jag var trött alltså.

Vaknade vid halv 1 och kände verkligen att denna dag inte passade för att plugga. Visst, ingen dag är väl rolig att plugga på egentligen, men idag blev jag nästan illamående av att tänka på att jag måste anstränga hjärnan.

Träningsschemat orkar jag inte med, för jag kan inget om träning. För övrigt orkar jag inte ha en egen lektion även om jag inte är ensam denna gång. Christine pratar om dans och styrka. Men det kan jag ingenting om, och jag tycker att man ska kunna lite av det som man lär ut. Och ingen egen lektion betyder ju G i betyg. Det känns ganska surt eftersom att jag förhoppningsvis kan få VG.

Idrottsprovet har jag faktiskt läst till. Men en gång till måste det göras. Då blir det lite mer skummande.

Historian - som jag var så taggad för innan lovet - orkar jag inte med. Ska läsa klart boken "Kvinnor och krinoliner" i helgen, kanske kan jag vara klar imorgon så att jag kan börja med historian då.

Tänk så skönt det skulle vara att kunna vara klar med allt på måndag. Då skulle allt för nästa vecka vara klart och jag har då tid att stressa inför vecka 48 istället.

Snillet Jenny

Är hos mamma denna och nästa vecka, och då sitter jag inte lika mycket vid datorn. Dålig uppdatering alltså. Har ingen dator i mitt rum och det är oftast någon annan som sitter här nere. Men, jag ska få den gamla datan till mitt rum :) Med en fin ny plattskärm.

Idag var jag väldigt oroad över matteprovet. Eller läxtestet. Jag låg i sängen igår och försökte printa in allt mattekrångel i min hjärna, men jag lyckades inte. Därför kände jag när vi satt inne i mattesalen, att jag lika gärna inte behövde göra något eftersom att jag ändå inte skulle få något extrapoäng till det riktiga provet. Men tro det eller ej, jag tror att det gick ganska bra :D

Jag satt där och tänkte att jag skulle kämpa mig till 6 p så att jag iaf fick ett bonuspoäng. Och så bara fortsatte jag. Var uppe i 8 (om jag nu hade rätt på allt) och inför sista uppgiften kändes det hopplöst. Hade inte tränat något på att lösa ekvationssystem när de stod i en text. Och jag kunde inte ens de 3 systemen (grafiskt, substitutions och aditions) när jag fick "provpappret" framför mig. Men jag läste igenom och det kändes ju riktigt surt att bara få 8 p eftersom att det fortfarande bara skulle ge 1 bp. 1 poäng till kanske man kan fixa till.

Jag kan inte det här, är vad jag säger innan alla matteprov (även detta), och jag menar det när jag säger sånt. Hela nian sa jag så innan alla matteprov, jag kunde verkligen inte något innan jag fick provet, men så fick jag mvg på alla prov ändå. Allt blir liksom klarare när man har provet där framför ögonen.

Jag tror att jag klarade sista uppgiften (som jag inte övat något på hemma!), för när jag kontrollräknade blev det rätt. Asså, jag hade ju inte kollat igenom det där hemma ens en gång. Och på Gunnars genomgångar hängde jag inte riktigt med. Men tänk om jag klarade det ^^

(kommer säkert bara få 5 p (=inget bp)

Gud vilket jobbigt inlägg det här var att skriva. Alla ord bara ligger huller om buller känns det som.


Dagens

Förra inlägget blev ju väldigt långt, roligt och betydelsefullt. Men jag kan skylla på att datan jag satt vid var riktigt seg, så det tog typ 10 min att skriva och ladda upp.

Vet inte varför jag skriver detta inlägg heller, för jag har typ inget kul att skriva. Men ändå.

Imorn börjar jag 11:30 och slutar 13:50. Vi ska sitta på Svenskan och skriva om boken vi har läst. Eller vad Linda nu hittat på till oss.

Ska iaf bli skönt att sova, duscha på morgonen :)

Nu ska jag försöka gå och lägga mig, känner mig riktigt trött även om jag legat och sovit sedan Top model slutade vid 22. Kan bara säg att jag nog skulle falla ihop om jag stod uppe på globen. Att klättra upp till toppen skulle nog inte vara något större problem, men att komma ut genom dörren som leder till världen utanför, det skulle vara en annan femma :P

Godnatt

Blogg från SÖS

Sitter på mammas jobb nu.

Nu ska vi åka hem. Till mitt iskalla hus. Golvvärmen funkar ju inte :( Mamma har fått låna ett element härifrån, men vi kanske ska åka och köpa ett till på vägen hem.

Hejdå

Ljud kan genera väldigt mycket

På bussen hem så satt det en liten kille längst fram, i den där ensamma stolen som jag tror är till bara för pensionärer. Mot slutet av min resa tog han upp sin mobil och börjar spela ett spel. Volymen är hög, det låter ungefär som gameboy. Men det var hans mobil är jag rätt säker på. För i fredags satt jag nära honom och såg när han lekte med sin mobil, och han hade ljud på knapparna.

Jag förundrades över att han inte blev generad över hur mycket det lät. Det var nästan så att man fick hålla för öronen. Men han bara fortsatte spela.

Till höger om honom, på de sätena där man har en affisch framför sig, satt en gammal gubbe och muttrade. Nu i efterhand har jag insett att anledningen till muttrandet inte nödvändigtvis måste ha varit det höga ljudet på pojkens mobil, utan att det mycket möjligt kan ha varit att den lilla pojken satt på hans favoritplats.

Den unga pojken var inte alls generad över att han satt och förde oljud, men på min Akutsjukvård imorse blev en tjej väldigt generad när hennes mobil började låta. "Mail motherfucker" säger hennes mobil plötsligt, som från ingenstans. Hon rycker till, snabbt som attan tar hon tag i sin mobil, vilket inte lyckas, utan mobilen åker ner på golvet i en väldig fart.

Jag satt precis bakom, så man kan säga att jag hade bästa platsen att beskåda denna rolia scen.

Sagan om ringen

image71
Lord of the ring is the shit !

Dear Mr. President, ge mig ringen :)

En älg!

Idag såg jag en älg påväg till skolan. Jag stod upp i mitten av bussen och tittade ut genom fönstret. Vid kolarängens busshållplats (mot älta gård) står en älg och äter på ett träd. Jag tänker typ såhär:
Åhh en älg....EN ÄLG?! Här?! Vilket fin. Vad ung den såg ut. Varför står den här och inte i skogen?
Är det inte konstigt att den valde att stå & glufsa på ett träd där det är väldigt trafikerat, brevid en busshållplats, väldigt nära en grusplan, som ligger 100 m från den "riktiga skogen"?

Sedna vill jag bara uppmärksamma Internationella diabetesdagen som är nu på onsdag, den 14/11 alltså. Då är Globen ljusblå, för det är tydligen diabetesfärgen :P "En dag då man fokuserar på att samla in pengar för att lösa gåtan diabetes." Dam dam dam daaaam!

När jag kom hem för en dryg timme sedan så läste jag City. Eller läsa är väl lite att ta i. Jag slog upp sidan om luciakandidaterna och läste den artikeln. Den var rätt ointressant, men jag hittade en sak som jag tyckte var lite konstig. Hör här:

Lucia är skyddshelgon för bland annat synskadade, sjuka barn och vaktmästare (?)
och...
"Enligt den gamla kalendern inföll årets mörkaste natt den 13 december."

Så, varför i hellskotta ska vaktmästare ha ett skyddshelgon, och varför i hela friden tog de med exemplet vaktmästare här?
Hur såg man just att den 13:onde var mörkare än den 14:onde?
Jag tycker att det är så mörkt ute på natten som det kan vara nu i november. Aja, jag släpper väl det där.

Men jag är fortfarande lite osäker på om jag har läst helt rätt om vaktmästare. Kanske står det något helt annat, bara att jag inte kan se det. Fast varje gång jag kollar så står det samma sak.

Varning alla fetträdda människor! Här kommer innehållet i Findus gulaschsoppa.

I förra inlägget skulle jag ner & äta lunch. Om ni nu inte visste det. Jag kommer ner, blandar runt i min gulaschsoppa, från Findus, för att se om det skulle finnas någon stor fettbit i. För det brukar man ju finna ibland. En som är ungefär 1 cm ja. Men nu ska ni få höra, och detta är hemskt, och jag menar riktigt hemskt. Hör nu vad jag finner i min soppa, ja, här kommer det. Jag blandar runt, ser någonting stort, och jag menar verkligen stort.
Jag - Vad är det här? frågar jag pappa och visar föremålet
Pappa - Det är nog potatis, säger min pappa och kollar inte mer på det jag visar upp
Jag blandar vidare med kan inte sluta tänka på vad jag precis såg. Men så tar jag upp saken på skeden.
Jag - Det här kan inte vara potatis, det är något annat. Det är en fettbit. Usch! iiihhh!

Asså bildbevis det har jag, och jag inser nu att jag måste ladda upp bilden på datan så att jag kan visa hur stor fettbiten var. Pappa ska skicka in den ytterst stora fettklumpen till Findus och klaga.

image70

Som ni ser hittade jag också en lite mindre fettbit. Fett fett fett. Men snacka om stor den stora är. FETT STOR. Jag la en tandpetare brevid för att man skulle se storleken lättare. Så där borde det ju inte få vara, det är ju HEMSKT.

Snabbt inlägg från kakmakare

Pappa ropade precis att jag skulle komma ner & äta lunch. Men först tänkte jag bara lägga in bilden på mina supergoda kakor. De har ännu inget namn, men jag skall försöka hitte på nå.

image68
image69Kakmakaren själv ;P

Smarta pappa Stefan

Min pappa sade igår, vis som han är, att det borde heta "blogga ut" istället för "logga ut" när man loggar ut från sin blogg. Det tyckte jag var väldigt smart!

Nu ska jag iväg och äta lövbiff. Tror iaf att pappa ropade nyss.

Jag tänker på papporna

Mina kakor blev faktiskt bra, hmm de ser iaf bra ut, ska smaka dem under kvällen om jag blir sugen.

Om de är goda tar jag med mig några till farmor å farfar imorgon. Kan ju ge dem till farfar eftersom det är fars dag, men vet ju att farmor är den som kommer äta mest :P Pappa kommer få endå, men jag kan ju säga att de är till honom, så att det verkar som att jag har planerat en liten present. Okej, när jag tänker efter var det faktiskt i det syftet som jag bakade dem.

Ska försöka lägga in någon bild på kakorna senare ikväll.

Nu ska jag ta tag i skolarbete. Det här skulle ha varit dagen då jag läste allting, så att jag hade det gjort. För jag hatar att ha saker som ligger och stör. Då blir jag bara stressad, även om det är en liten fjuttig läxa.

För imorn vill jag bara ta det lite lugnt. Ska till IKEA innan farmor å farfar. Hoppas de har en sängkappa där!!!
Annars blir det att skicka efter en på nätet.

Hoppas Hoppas

Baka kakor

Nu ska jag försöka baka kakor, det kluriga är bara det att jag inte vet hur man ska göra. Har i stort sett bara en papperlapp där ingredienserna står, hur många grader ungnen ska vara på.

Fick receptet av min Dr. Ville. Det var typ hans mormors kakrecept.

Vi får se hur det går. Hoppas jag gör rätt mängd kakor så att det inte blir helt fel i ugnen. Tror de skulle va inne 5-10 min.

Lycka till på mej!

"Älskade Astrid Lindgren", på tisdag kl. 21:00 i tv4

Igår kollade jag på IDOL för första gången. Lite kul att det var disco just då också. Alla låtar känner man ju igen, och vill bara sjunga med.

Senare på kvällen runt 22 kom Agneta hit och hade Elektra och Enya med sig. Jag låg och halvsov framför TV:n så jag gick aldrig ut med dem. Elektra kom och lade sig i min säng och ville att jag skulle klia henne på magen. Hon är så gosig.

Imorse smörade jag in mig hos vovarna genom att erbjuda ostbitar. Det funkade. Även Enya lät mig nu klappa henne.

Kollade lite på Disney Chanel ett tag eftersom jag inte hade något att göra. De visade någon ny långfilm med Långben, Max & gänget. Det är så gulligt ibland alltså.

Disney filmer är verkligen sorgliga ibland och kan verkligen få mig att storgråta. Inte den filmen jag såg imorse, jag syftar bl.a. på Micke och Molle. När jag var liten kunde jag inte titta på den eftersom att jag tyckte den var så sorglig. Speciellt den delen när tanten släpper av Micke i skogen. Tror nog att jag skulle gråta om jag såg det idag också.

Lejonkungen är också hemsk när det gäller gråtande.

Men Disneys filmer är inte det som är mina favoriter. Astrid Lindgrens sagor som blivit film är ännu bättre.
Tänk bara på Bröderna Lejonhjärta, Ronja Rövardotter, Saltkråkan, Mästerdetektiven Blomkvist, Emil i Lönneberga, Madicken, Lotta på Bråkmakargatan, Barnen i Bullerbyn, Karlsson på taket och Pippi Långstrump. Alla är de lika roliga att kolla på idag, som när man var liten. Ronja Rövardotter och Saltkråkan är nog mina absoluta favoriter.

image67 Kollade upp lite om "Mio, min Mio" (som jag nog bara sett en gång när jag var mycket liten). Då ser jag att Christopher Lee (Saruman i "Sagan om ringen") har en av rollerna. Han spelade tydligen någon ond snubbe som hette Kato. Hur coolt är inte det :P

Det som hände i Finland

Vart det än händer är det hemskt. I tidningen och på nyheterna kan man höra hur förtvivlade alla är att det nu har kommit hit. Ända hit. Men vad spelar det för roll, världen är inte sjukare för det.

Jag såg på youtube en sekvens där han övningssköt med sitt vapen, "Catherine", i skogen. I slutet går han fram mot kameran med ett leende på läpparna, och vinkar lätt till kameran.
Förvirring.

Jag läste i Aftonbladet igår, ett brev som den 18-årige Pekka-Erik Auvinen hade skrivit. Det var som ett avskedsbrev som skulle förklara varför han gjort som han gjorde den 7/11-2007.

Han skrev att han för en tid sedan hade velat leva ett långt och lyckligt liv, han trodde på mänskligheten, men att han börjat tänka efter och insett att människan var dum. Och han blev olycklig, frustrerad och arg. Han kunde inte vara lycklig i detta samhälle.

Han hade valt sin egen väg och var sin egen diktator och gud. Han skulle kämpa och dö för sina tankar, eliminera alla som han såg som opassande.

Saker som dessa grep tag i mig extra mycket, jag citerar hans ord:

"Ni kan fråga er varför jag gjorde detta och vad jag vill nå. Nå, större delen av er är för arroganta och blockerade i sinnet för att ni ska kunna förstå. Förmodligen säger ni att jag är "mentalt sjuk", "galen", "psykopat", "kriminell" eller något annat liknande skräp. Nej, sanningen är att jag bara är ett djur, människa, individ, oliktänkare. Jag har fått nog. Jag vill inte vara en del av detta snärjda och ruttna samhälle. Som vissa vise män sagt: mänskligheten är inte värd att försvara - bara att döda."
....

"Om vi vill leva i en annorlunda värld, måste vi agera. Vi måste resa oss mot de förslavande, korrumperade och totalitära regenterna och störta tyrannerna, gangstrarna och den idiokratiska makten.
Ensam kan jag inte ändra så mycket men förhoppningsvis inspirerar min handling alla världens intelligenta individer till något slags världsomfattande krig och revolution mot de regerande systemen. Systemet, som kriminaliserar det naturliga och rättvisan, är mina fiender. Människor, som lever i en låtsasvärld och stöder systemet, är mina fiender."
....
"Och kom ihåg att detta är mitt krig, min idé och min plan.
Skyll inte på någon annan för det jag gjort.
Skyll inte på mina föräldrar eller vänner. Jag berättade inte för någon om mina planer och behöll dem för mig själv.
Skyll inte på filmer som jag tittat på, musik som jag lyssnat på, spel som jag spelat eller böcker som jag läst. Nej, det har inget att göra med detta."

"HUMANITY IS OVERRATED"

Sängkappa

Jag letar efter en sängkappa. Letar alltså, men det verkar inte finnas någonstans. I alla fall inte i rätt mått, eller form.
Har kollat Mio, Asko-möbler, IKEA, hemtex och några andra affärer som jag aldrig hört namnet på förut.

Jag och pappa, gick efter skolan idag, in på hemtex i Nacka Forum. På hemtex hade mamma köpt sin sängkappa, så jag antog att de skulle ha en till min säng. Men nej nej nej, hon som jobbade där hänvisade oss till IKEA. Så om vi hade vägarna förbi (när man nu har det) skulle vi kolla där. Där fanns i alla mått enligt henne.

Nu har jag tittat igenom deras hemsida + katalog och hittar bara en som heter TIDLÖSA. Den går inte över hela sängen utan fästs med resorgrejer tror jag. De fanns i måtten 80 - 105. Så precis till min säng. Men på hemtex sa tjejen att hon köpt en till sin i måttet 140. ???

Ska det vara så svårt att hitta en sängkappa? Först var det sänggavel som jag nu beslutat att göra själv, men en sängkappa orkar jag definitivt inte fixa själv. Jag kan inte sy, och hatar att hålla på med tyg. Kommer förmodligen hitta en sängkappa så småningom, men jag vill göra det på direkten. Så det så!

En annan sak som jag stör mig på är att...Måste bara säga en sak först, JAG HATAR IKEA JUST NU...man inte kan se förstoring på bilder, och jag antar att det ska gå eftersom man kan klicka in på en sida för att göra just det. Men det kommer inte upp nån ***** bild.

image64Tidlösa, som inte ser ut som jag vill. Jag är väldigt irriterad för tillfället.

Pepper Jack till Middag, McDonalds idag igen alltså

Pepper Jack blir det till middag idag. Läste också att det är sista dagen som de har den på McDonalds.
Man måste ju passa på ;)

Idag är det en sån där bra Tv dag.
20:00 Roomservice (6 av 6)
21:00 Top Model
21:55 Fråga Olle


Alltså inget plugg idag, om jag inte orkar göra lite innan 20.00. Har faktiskt skrivit drygt en sida om idrotten och mitt träningsprogram. Bara pladdrar på om oviktiga saker. Än så länge är jag på beskrivningen om personen jag ska utföra träningsprogrammet på, alltså MIG. Det räcker ju inte med en liten snutt, jag tar upp många många sidor :P

F11

När jag skrev inlägget nyss, ja för inte mer än 1 min sedan, råkade jag trycka på den där knappen som får saker att försvinna på skärmen.

Nu uppmärksammade jag dock vilket knapp det var. F11. Jag tryckte på den igen, och det som varit borta, det var där igen :D

En trevlig engelskalektion

Idag var dagen här, dagen som jag väntat på länge utan att veta att den skulle komma. Vi fick tillbaka våra engelska uppsatser i måndags, men inte tittade jag igenom den för att se var hon sagt var fel och så. Men idag, när jag satt där i det alldelless för kalla klassrummet, och hade min uppsats framför mig såg jag att det inte var lika mycket röda anteckningar och kludder från Benita, som det brukar vara.

Jag blev glad. Jag kunde sitta där och renskriva den för hand, utan att stressa och haka upp mig på att jag inte förstod vad hon menade. Riktig skönt var det.

I slutändan var jag nöjd, både med min handstil och mitt språk. Jag klämde till med några riktiga komplicerade ord varstans.

Sommarkänsla såhär i bittert mörker

image61 Mjölk med kellogs red berries. Det är som sommar det. Tycker egentligen att det räcker med flingor för att få känslan av varmare tider. Men varför inte extra mycket sommar när det är möjligt!

Idag är det 44 dagar kvar till JULLOVET!

image63 Vad ska jag göra med mitt hår? Jag vill göra guldiga slingor, vilket jag för övrigt gjorde förra vintern. Då var jag desperat och hittade ingen annan färgningsgrej hemma. Men det blev bra. Ingen stor ändring, men jag såg och kände det iaf.

Donken ponken

Lunchen idag bestod i en QP meny på donken vid nacka strand. Cola light till det. Jessica och Christine åt också feeeet mat.

Här kommer lite onödigt info: 
QP                                      :   505 kcal
Pommes frites (mellan)   :   340 kcal
Light cola                          :        0 kcal


Summa: 845 kcal på en lunch.

Jag säger bara att det är tur att jag inte åt en Big Tasty, för 850 kcal, bara i burgaren, det är då lite väl mycket.

Och om det är någon som undrar över antalet kcal i det ni äter på Mc donalds är det bara att fråga mig. Tog ju hem listan (jag är sifferberoende)

Bilder är bra att ha

Jag satt nyss och kollade på bilder på min bilddagbok. Det är så kul, för jag minns precis vad jag kände på varje bild.  Och så är det extra kul eftersom att jag fotade väldigt mycket för ett år sedan drygt.
På en bild, som jag tagit, dagen då skolan började, fick jag verkligen med känslan.
Jag har nog aldrig varit så deppig som de första månaderna i ettan. Jag kunde knappt äta på morgonen, och så fort jag kom hem blev jag ledsen eftersom jag visste att jag bara hade några timmar på mig att vara hemma, innan skolan började igen.
Andra bilder är jag bara nöjd med :P

image59 image60
17 Juli 2006. Helt tom kan man väl säga.                     Och den bilden är jag bara nöjd med :)

www.kallekanin.bilddagboken.se 

"That´s it"

Det blev Irish Cream te, som ska smaka lite choklad.
Köptes i Lund i somras inne i en liten Teaffär ^^
image57

Nu tittar jag på 5an och Boston Tea Party. Bäst i Superfemman är helt klart fysikern Patrik. Han kan så mycket och är väldigt nördig, vilket är gulligt. Haha, eller?
image58Han förklarade Big Bang väldigt vackert tyckte jag

Utläst bok och jag är nöjd

Har läst ut den lilla boken nu. De är inte så att jag suttit och läst sen jag skrev förra inlägget. Emmelanåt åt jag lasagne (pappas egna), diskade för hand efter maten, vilket inte är att rekomendera (att göra det för hand alltså, att diska efter maten är väl inte helt fel). Skriver mer om att diska för hand senare i inlägget. Jag har också haft ögonen på tv:n och Från Koja till Slott. Å vad har jag gjort mer? Jovisst, jag har grejat med naglarna. De börjar bli riktigt dåliga. Bara man...hmm hur säger man för att det inte ska låta knäppt...tar bort det som är under naglarna blir det märken eftersom de är så sköra. Och så är de väldigt torra idag (nu pratar jag om mina händer), självklart är en bidragande faktor att jag diskade utan handskar. Men hur mycket jag än smörjer så är de fortfarande lika torra, och jag känner liksom hur torra de är bara jag rör på fingrarna.

Att diska för hand är jobbigt. Men det är rogivande på något sätt. Men tråkigt. Speciellt glasen. Det är de som förstör allt faktiskt. Glas är nog inte till för att diskas för hand. Hoppas vår diskmaskin fixas snart. Dock är det inte jag som brukar diska, men pappa står ju alltid där och grejar med disk.

Men men, det var ju slutet av boken jag skulle snacka om. Jag säger som Malin när jag frågade henne om det var bra. Jag var så trött och uttråkad, less på boken, att slutet var bra. Men ioförsig blev det inte som jag ville. Fast lite kanske, det beror på hur man ser på saken. Väldigt skönt att det är över nu :) Men lite orolig är jag över vad det är vi ska skriva om den. Kommer säkert ha glömt allting tills torsdag nästa vecka. För böcker är inte min starka sida, jag snappar inte riktigt upp så mycket av det runtom, bara handlingen i princip.

Men äsch, nu är det slut och jag har inget mer tills denna vecka. Det hade jag ju inte heller imorse (:S), men jag har en mindre sak till nästa vecka (POSITIV det är vad jag är). Nu ska jag ta mig en lång skön dusch, sedan ska jag smörja in mig ordentligt. Göra en kopp te. Och 21:55 är det Boston Tea Party. Perfect för mig, kanske kan jag sova sedan, om jag nu inte kommer på något annat som jag kan göra för att fördriva tiden. Hoppas inte det bara, imorse vaknade jag av min reservväckarklocka, och fattade inte varför den ringde innan min vanliga mobila. Efter några sekunder insåg jag att mobilen redan hade ringt, bara jag som inte minndes ^^

Så kan det va!

Thérése Raquin

Den började dåligt, men sedan var den riktigt bra. Men så fortsatte det inte. Absolut inte!
Nu när jag läser läser jag mest för att jag har ett hopp om att den snart ska bli bra igen. Vilket den aldrig blir. Deppig, det är vad den är.
Jag hatar denna bok, som får mig att känna mig äcklad av personerna. Laurent och Thérése är två stycken eländiga personer, som bara inte kan känna starka känslor för varandra! Och ujj, vad jag stör mig på det.
Och dumma Camille, han är ju för fan död..ursäkna...men då ska man ju vara död. Inte en slemmig grön svamp som ligger och stör i deras minnen. Kan de inte bara glömma äckelcamille?

Läs boken om du vill veta vad jag pratar om...Eller föresten, läs en annan.

Nu ska jag fortsätta läsa mina drygt 60 sidor jag har kvar. Blev faktiskt nyfiken på hur den skulle sluta, även om Malin sa att den bara skulle bli deppigare och deppigare, ju längre fram man kom. Men jag vill såklart veta hur deppig den blir :) Om någon timmer skriver jag mer, för då har jag något intressant att skriva om. Typ hur deppig boken är. Deppig är ordet, deppig gott folk.

image56 Vill du läsa en bok, en bok som får ditt liv att rasa samman. Är det längesedan du deppade, och kanske är du sugen på lite depp igen? Ta dig, snabbt, till närmaste bibliotek och låna denna bok, och det du så länge sökt, har du då funnit!

Jag vill gråta

Jag orkar inte gå till skolan imorn. Lov är så bra, de är bäst. Att ha lov är underbart, man är fri från alla plikter vad skolan ger, man kan göra vad man vill när man vill.

Men jag skulle ändå säga att jag skulle kunna klara mig utan lov ett läsår. För dagarna efter lovet är de värsta, då känner man hur hemskt det är i skolan egentligen. Utan loven skulle man inte känna skillnaderna.

Men jag vill nog ändå ha lov. Fast helst ingen skola.

Och alla som pratar om att man blir så uttråkad av att inte ha något jobb när man blir stor, så skulle jag verkligen inte känna. Jag trivs alldelless utmärkt vid att bara sitta hemma, eller göra vad som helst. Och jag behöver inte pengar för att shoppa. Pengar ja, det är anledningen till att jag går i skolan och i framtiden jobbar, för pengar måste man ju ha.

När jag säger till mamma eller pappa att jag vill sluta skolan säger de alltid "du måste fortsätta för att få ett bra jobb" "varför ska man ha ett bra jobb", säger jag då. "Du behöver ju pengar, och utan jobb är det nog rätt tråkigt i livet". Men nej nej nej!, hellre sitta hemma i ett litet skjul än att behöva gå och göra något man inte vill.
Jag hatar verkligen känslan av att behöva göra något. Jag älskar att städa, men om det var någon som sa åt mig att jag måste göra det, t.e.x. för att det kommer gäster, blir det genast tråkigt. Det var det bästa ex jag kunde komma på för tillfället, känner mig deppig.

Jag hoppas bara att jag finner mig ett jobb som är kul för mig. Något som bara känns roligt att gå till, som man skulle kunna gå upp jättetidigt till, utan att det skulle kännas jättejobbigt. Något som är som en hobby...kanske konstnär :/

Nu måste jag bädda sängen, sedan duscha (andra gången idag), efter det göra allt som känns som ett måste innan det är skoldags. Som vanligt blir det en sen läggtid. För jag har verkligen så mycket att göra. Faktiskt ingenting som jag MÅSTE göra, mer saker som jag känner skulle vara bra att göra, så att man bara kan leka att man har lov när man kommer hem imorn.

Tänk, bara kunna sitta där och känna friheten, GÖRA VAD SOM FALLER EN IN! Vad härligt!


IKEA

Jag skulle göra om i mitt rum på lovet. Men nejjjjj vad det har gått dåligt. Bara soffan som är utslängd, och egentligen gör det hela rummet annorlunda.

Idag var jag och pappa på IKEA för att leta efter en sänggavel. Jag tycker alltid att man brukar hitta vad man letar efter där, men inte idag såklart. Ingen sänggavel eftersom alla var i fel mått eller totalfula. Och inte fanns det många heller, typ 5 st (varav 1 var fin). Men självklart var det fel mått på den (fanns i 140 och 160, jag har 105). Inga kuddar eller överdrag till dem. Ingen soffa, inget sängbord, INGENTING.

Jag orkar inte ha mitt rum längre, för jag orkar inte bestämma mig för hur det ska se ut.

DUMMA DUMMA RUM.

Kommer inte ha tid nu då skolan tar all tid. Även om jag inte pluggar hela tiden så är det oftast så att jag ligger och försöker plugga. Men börjar oftast med det 22 eller senare. Innan kan jag inte koncentrera mig.

Fast jag är lite positiv. Det är trots allt bara 7 veckor till lovet :D Till det kan vi ta bort en kompleteringsdag, några inställda lektioner, teaterbesök. Och det går så fort i skolan så aaa det är snart lov helt enkelt. Snart är det bara 4 veckor, och det går lika fort som bussen går till skolan på morgonen. Det tar inte alls så lång tid, känns absolut inte som 12 minuter. Mer som 2.

Och så kvällen

Det var riktigt trevligt. Och Malin, det var inga döingar i min loge :P
Taxin kom och hämtade oss här i Älta kl 18.30 och sedan var vi framme i Globen efter 15 minuter. Vi gick in genom VIP-ingången och mötte Charlotte, som var en Min stora dag - tant. Hon var trevlig, men man verkligen såg på henne att hon var rik. Hon hade klass på något sätt.
När alla hade kommit åkte vi hiss upp till logen, där det bjöds på frukttallrik, chips och en massa godis + dricka.
Jag vet inte exakt när föreställningen började, men det var lite senare än 19.30 iallafall.
Jag skall inte försöka mig på att förklara vad Starlight Express handlade om, för det förstod jag inte riktigt själv. Men det var bra musik, och även om vi satt högt upp på 7e våningen, i en inglasad historia, så kunde man se väldigt bra. Vi var nämligen utrustade med kikare. Vad jag kan säga var att de åkte rullskridskor, sjöng bra och att det var väldigt kul. (Lite av handlingen förstod jag såklart)

image51
Det slutade lite över 22 och min chaufför ringde klockan 22.07 och sa att han var där. Jag försökte förklara att vi var lite sena och var tvungna att vänta på att de andra skulle komma, eftersom man behövde något slags kort till hissen. Han verkade inte förstå allting, han bröt lite på något annat språk.
Tiden gick och det var kö till hissen. När vi äntligen kom ner till plan 1 var klockan 22.17. Min chaffis ringde åter igen, för att se vart jag var. Jag möts utanför Golden Gate, av en satt liten invandrare, med en riktig taxihatt. Han såg enormt stressad ut, han hade ju trots allt väntat i nästan 20 min. Tid är pengar. Jag sa förlåt för att vi var sena, och han sa att det var väldigt stressigt och att han tänkt på att åka. Tack och lov så stannade han :)

Vad har jag då lärt mig? Jo, när jag blir stor ska jag åka taxi någongång ibland. Det kändes så lyxigt och skönt att bara svicha fram förbi alla andra. 

image52
Och vad gicka allt detta på ikväll? Ingenting :D 

Det här lovet bara rusar iväg...lilla lov, stanna längre!

Idag var det alltså 2 hundar här.
image49ENYAimage48ELECTRA

Var ute och gick en halvtimma innan lunchen, och det ska jag säga, var ganska svårt. Electra drog som bara den, det var tillochmed så att jag var tvungen att småspringa. En kvick lite vovve. Enya däremot, gick alltid bakom, och ibland tvärstannade hon. Då blev det svårt, eftersom att en sprang och den andra tvärnitade. Tillslut fick jag bära runt på Enya istället, och det verkade hon gilla. När jag lyfte upp henne gjorde hon ett litet hopp i handen, ett tydligt tecken på ett det var roligare att bli buren på.
När jag blir stor, eller flyttar hemifrån och när det blir vet man aldrig, ska jag skaffa hund. Katt vill jag också ha, men jag tycker så synd om innerkatter, och då jag förmodligen kommer på i lägenhet (om jag nu inte är superrik och köper en villa direkt) känns det lite som djurplågeri. Dock känns det även dumt att skaffa hund då man inte är hemma så mycket. Ett alternativ skulle ju vara 2 hundar och en ballkong som de kan springa ut på. En stor eller liten då? Ja, storleken har betydelse här. Små hundar är väldigt mysiga, de kan hoppa upp i ens knä och lägga sig ner och sova. Praktiska alltså. Plus att de är lättare att ta med överallt, liksom inte som en stor plumsig hund. Men jag vill ha en stor hund också. För de är väldigt roliga att gå ut med, och så verkar de lite modigare på nått sätt. Och så är det lättare att inte trampa på dem.
Just nu ser jag en bild framför mig: Jag kommer hem efter en dags jobb. Min jättestora hund och den andra mindre, ligger på en fäll på ekparketten. Båda sover, ingosade i varandras mjuka pälsar, och man ser verkligen på dem att de är riktiga vänner (^^)

Soffan är borta och skolfotona här

Nu har äntligen den fula, bruna soffan med fransar, försvunnit ur mitt rum :D
Vipps så blev mitt rum stort, även om det var stort innan, förutom att en soffa gjorde det omöjligt att möblera på något annat sätt. Men nu, jag säger det för sista gången, är soffan är väck!

För övrigt är inte mitt humör så glatt idad. Och allt p.g.a skolfotona. Jag hatar de som tar dem i nackagymnasium nu. I 9an blev mitt foto helt okej (och att få mig att känna så, det är verkligen en bedrift). MEN förra året och detta år har fotona blivit så fula att jag nästan spyr om jag ser dem. Det är nästan så att jag funderar på att inte ha dem kvar.

RSS 2.0