80,5 timmarsvecka

Jag kommer inte härifrån. Vill hem och titta på tv (vafan! Är det inte CSI idag!? Om jag missar det då dööör jag. Ska kolla! NEEEEEJ! Det är CSI. Det var så spännande förra veckan, typiskt!) Men här kommer det två patienter efter 8 som ska röntgas. Hoppas att de förstår att det är deras fel att jag missar mina bra bussar. Det här kanske är en sån dag där jag timear min direktbuss som går strax efter 9? Skulle iof vara lite mysigt. Ska nog sega riktigt mycket så att jag "hinner" med den :)

Förresten, den här veckan jobbar jag heltidx2+½timme. Det blir 80,5 timmar. Spännande spännande. Känns lite once in a lifetime.

Jobb jobb och jobb

Godmorgon :)

Igår hann jag inte blogga alls. Vi fick gäster på kvällen och innan det klippte jag gräset och dammsög :P

Den här veckan blir det väldigt mycket jobb. Idag jobbar jag 12.30-20.30 och imorgon 14-20.30.

Resten av veckan blir lite speciell. Ons-sön ska jag ju vara miljöarbetare, hehe. På onsdagen blir det jobb 9.30-23.30 och resten av veckan 11.23.30. Kommer inte hinna med så mycket annat med andra ord.

På kungliga operan med Salem

Baletten igår var bra, tycker sånt är mysigt att titta på. Det är så vackert :)

Det fanns dock mer än dansande ballerinor att titta på. Gissa vem som satt två bänkrader framför oss om inte Salem Al Fakir :D

Ikväll ska jag på balett

Nu ska jag ta mig från jobbet till stan. Ska träffa mamma och syskonen i en glasögonaffär och vara lite smakråd. Efter det ska vi äta middag och kvällen avslutas med ett besök på den kungliga operan. Finfina grejor ;) Jag tror att det bara blir jag och mamma men vi ska iallafall se Romeo och Julia hoppa runt :)

http://www.hokarangsskolan.stockholm.se/kultur/kulturlotteriet/09-10/romeo%20o%20julia.jpg

Ha en bra fredagskväll! :)

Viernes

Jag tror att hoppet är ute om att jag ska lära mig att lägga mig tidigt när jag ska upp tidigt dagen därpå. Igår la jag mig 2. Jag tänker alltid att de kan ju inte vara så svårt att bara komma upp i tid så att man slipper stressa på morgonen, men det går inte så bra.

Idag känner jag mig lagom hjärndöd. Jag har inte gjort massa misstag som att säga fel saker och blanda ihop bokstäver men jag känner verkligen att hjärnan är död. Kanske finns en reservhjärna någonstans :D

Anna i ESC-semi

För den som missat så säger jag nu att ikväll tävlar Sverige om en plats i den stora ESC-finalen som är på lördag. Missa inte Anna Bergendahl kl 21!

Ska bli kul att se om de har ändrat numret något eller om det fortfarande är en enkel Anna med röda converse :)


27 Maj

Grattis mamma! ♥


För bara 17 dagar sen



Nu är allt grönt och blommorna på äppelträden är snart överblommade


O-V-E-R

Snart är denna jobbdag slut.

Såhär på kvällen när det inte finns mycket mer än att ta emot akuta patienter, då är det jättekul att följa upp hur de går för de som varit här. Eftersom att nästan alla som kommer är akuta så får de svar direkt. Var det en fraktur eller inte, och om det var en fraktur går jag alltid in och tittar på bilderna. Ibland, innan doktorn tittat på bilderna och skrivit svar, leker jag röntgenläkare och försöker leta efter en fraktur själv. Ibland lyckas man, ibland inte :P

Jag kom precis på att det ligger en halv glass i frysen så den ska jag gå och äta upp nu :D This is a good day!

Onsdag

Imorse när jag vaknade var jag sjukt trött och tänkte bara: vad skönt att jag jobbar dag och slutar 3 så att jag kan gå hem och vila.

Så fort jag kommer till jobbet ringer Anton och säger att han är sjuk och eftersom att vi inte är så många timanställda som jobbar kväll (det är typ jag och Anton) så får jag jobba hela dagen idag. Blev såklart erbjuden att gå hem och komma tillbaka på eftermiddagen men det känns så ovärt att åka hem så fort man kommit hit. Chefen sa att jag är en ängel. Mycket bra kritik, hehe.

Jag sitter iallafall här och väntar på att posten ska komma halv ett så att jag har en hög med remisser att skriva in i datan. Jag är ju så himla effektiv att jag inte har nått att göra just nu :P Har redan gjort allt som har med remisser och länkningar att göra och telefonen den verkar ingen vilja ringa till just nu.

Mår lite småilla men jag antar att det är för att jag är så trött. Jag är inte så bra på att lägga mig tidigt fast att jag ska upp halv 6. Jag går oftast och lägger mig samma tid om jag ska upp halv 6 som när jag ska upp 11 :P

Bradley

Vi avslutar den här dagen med äkta lycka ♥


Yrrol

Jag har faktiskt haft mycket att göra här på jobbet. Eller inte sådär väldigt stressigt men har haft nått att fixa med hela tiden. Dessutom har jag skrivit ett helt mail på engelska :) (Det hade inget med jobbet att göra utan Köpenhamnresan som är om... bara 2 veckor. Och om en vecka börjar jag jobba på Smaka på Stockholm. Galet vad tiden går snabbt.) Efter så mycket jobb är man värd att se på Yrrol. Hela filmen finns på youtube :D

Tisdag

Nu är jag redo att åka till jobbet :D Har varit ute och sprungit en halvtimme nu för ungefär en timma sen, det blev 4000 steg. Nu är jag fräsh igen för jag har duschat och till och med reparerat håret med en inpackning. Håret måste förövrigt klippas snart, det var nästan ett halvår sen jag klippte det.

Nej nu blir det till att sätta på skor och jacka. Mamma skjutsar mig :)

One last kiss

Mars 2006 - 24 maj 2010
Söta Tingeling



Look into my eyes

Nu säger jag godnatt :)

Från VILA

Bara för att den är så söt :)

Erika tunic

Vart har alla mina koftor, speciellt de grå, tagit vägen? Speciellt mycket efterlyst är min stora gråa kofta. Ett måste ju när det är sommar och för varmt för att ha jacka, för svalt för att gå utan något långärmat.

Den här från VILA ser stor och mysig ut. Ska ge mig ut på jakt efter något liknande.

Antina new cardigan

In need

Jag är en sån där som känner mig handikappad så fort jag inte har en klocka runt handleden.

När jag sitter såhär på helgen och jobbar hela dagen så tittar jag ofta på klockan för att räkna ut hur lång tid det är kvar. Idag har jag inte tittat en enda gång :O Tittade nu och då ser jag att den redan är fem. Det betyder ju att jag slutar rätt snart.

Iallafall. Det har faktiskt varit lite att göra idag. Lagom med patienter. Jag har städat väntrummet och datarummet jag sitter i nu och ultraljudsrummet. Det tog en väldig tid för så fort jag hade torkat av en stol så plingade det på dörren och då hann vattnet bli ljummet tills jag tog upp städningen igen vilket gjorde att jag fick gå och hämta nytt vatten. Det blev så minst 5 gånger.

Nu är allt rent och snyggt. När jag väl börjar städa måste jag göra det ordentligt. Nu är alla tangentbord och telefonen avtorkad med någon speciell rengöring för sånna ytor.

Jaja, nu ska jag gå och ta en, eller två, mackor. Massa ost, det är gott :D Fasen nu började Sandra prata med mig om cosas mucho importante. Mackorna får vänta.

Söndag på jobbet

Tjenamors!

Igår satt jag hela eftermiddagen ute i solen och läste i sydafrikas januarinummer av Cosmopolitan. Hittade en blogg, eller det kanske inte kallas så där iof, om någon som bloggade om streetstyle i Kapstaden. Nu kommer jag inte ihåg vad det heter men den ska absolut kollas upp.

På kvällen åkte jag, pappa och Celine till farmor och farfar på middag :)

Idag är det regn och moln men det känns ganska mysigt. Lyften känns så frisk och det gör inget att jag sitter inne på jobbet och missar massa sköna solstrålar och värme :D Igår vid middagen fick jag veta att pingst tydligen är en storhelg. Jag litar inte helt på att de som får in min tidrapport sitter och rättar fel i den, ta tex att jag skriver in tiden som vanlig helg istället för storhelg, så nu skriver jag in det här som en storhelg.

Med rätt inställnig går allt

Jag har fått för mig att det ska vara grymt väder imorgon. Nu ser jag på smhi att det ska regna lite och vara molnigt resten av tiden. Förvisso litar jag mini/inte alls på smhi men jag kan inte undgå att bli lite besviken.

Vet ni vilka människor som jag tror sitter på smhi?
Riktiga meterologer.
Smhi:s prognoser skulle stämma oftare om det var spåtanter som satt där och förutsåg vädret.

Till rubriken då. Jo med rätt inställning går allt. För att ta ett exempel har jag inte varit förkyld på över ett halvår nu. Förstår ni, inte en enda vinterförkylning, ingen vårförylning, ingenting. Nada! Då kommer det ju ändå in rätt mycket sjukt folk här på jobbet som snorar och har sig, hela min familj har varit förkyld 1-2 gånger och de jag jobbar med är inte heller det friskaste gud skådat. Nyckeln till detta är att har man intalat sig att man är förkylningsimmun, då är det ingen förkylning som vågar komma i närheten. Om den bara snuddar mig vet den att den åker på stryk.

Nu fortsätter jag att se framför mig hur jag imorgon ligger på uteplatsen i solen och får i mig all den sol som jag inte fått i veckan. Fast självklart har jag en reservplan. Sf-kanalen, den är älskad.

Fredag all day long

Det är jobb hela dagen för min del. Kom hit redan klockan 11. Dagarna går rätt fort. Har man klarat sig fram till 16 så är det ju inte lång tid kvar tills man får gå hem :)

Jag hoppas att pappa ringer och säger att han kan hämta mig eftersom att han har jour ikväll.

Är det fortfarande varmt ute? Emelie frågade imorse när jag åt frukost om vi inte kunde träffas och åka till stan eller så. Då vill man säga allt förutom, nej jag ska sitta inne och jobba.

Appropå värmen idag. Jag har shorts (barbent premiär igår) idag och ett par jäkla skor som låter. Det är bara en liten futtig kilklack men fasen vad de ska låta! Jag tycker inte om när skor låter, bla därav som jag aldrig har högklackat. Med dagens teknik finns det kanske höga klackar som inte låter... men men. Inte kul med skor som låter för det känns som att alla stirrar på en och tänker: där kommer hon med låtande skor, attention whore!

Spyte

Snälla kan någon testa det här te:t och säga om du också tycker att det smakar och luktar spya?

Vet inte varför jag ens drack upp en hel kopp. Tänkte ju hela tiden: usch vad det smakar som spya. Fast ja i tevattensform.



Såhär 2 timmar efter tedrickandet känns det precis som när man ätit någon dålig mat och spytt upp den.

Jaja, toooo much information kanske :P


Torsdag

När jag fick jobbtider för den här veckan första gången skulle jag bara jobba tisdag och onsdag, men här sitter jag på jobbet trots att det är torsdag. Carina är nämligen magsjuk.

Även imorgon ska jag jobba, det står på schemat i fikarummet. Ingen har sagt det till mig så jag ska kolla upp det så att jag inte kommer i onödan :P På lördag får jag vara ledig men på söndag är det jobb igen.

Jag tycker inte att det ska regna på lördag och det kommer nog vara superbra väder för smhi säger att det ska regna. Smhi har aldrig rätt.


XD eller :D

Hey hey monicaaaaaa :D (måste hela tiden komma på nya sätt att säga hej på, börjar få slut på ideér som ni märker. varför ens säga hej? när det går så dåligt menar jag)

Snart får jag gå hem. Undrar hur varmt det är ute. Är ju inte strålande sol men det verkar som att det är varmt ändå. Anton kom för en stund sen och var helt död. Frågade när jag slutade och undrade om det var okej att han gick ut och tog lite luft. Så... det är nog varmt ute. Frågan är hur varmt. Skippa leggins? Ska ju ändå bara sitta på en buss. Men still, att premiära med bara ben är alltid lite läskigt. Hur snygga de än är ;) Någon som inte håller med? :P

Förresten jag hatar att skriva smileysar såhär: XD. Jag menar jag ser inte ut som ett kryss i ansiktet. Såhär ser mitt ansikte ut: :D

Onsdag

Det är inte konstigt att jag sitter här och är trött men det gör inget idag. Vad gör det att man är trött egentligen, man har ju roligt änåd? :P

Igår när jag la mig i sängen så blev jag pigg och ville kolla på tv istället men jag är duktig på att sova lite när som så jag bestämde mig för att bli trött och la mig ner för att sova. Klockan var väl strax efter halv 2 när jag tittade på klockan sist. Klockan 01:50 vaknar jag i panik för att jag tyckte att det lät som en geting var i mitt rum. Jag hade knappt somnat så jag trodde ju inte att det var en dröm. Tände lampan och letade igenom hela rummet, men nej den var inte där.

Skepp 'o hoj smakprov

Nej nu ska jag sova. Ska ju upp om, oj, 4,5 timma. Hehe. Men att få upp bilder på fb är viktigare än att vara pigg. Godnatt

Fytusan

När man tror att man ska få komma hem och lägga sig och titta på tv kl 9.... då blir det inte så.

Jag är fortfarande fast på jobbet men ska springa och byta om nu. Hejdå jobbet och den arga stora getingen som är här i väntrummet. Den flög nästan på mig när jag tittade in i tidbokningsrummet nyss, men jag har snabba getingreflexer!

Ses imorgon geting, imorgon bitti. Då ska du DÖ!

Puss hej

Its tjusdej

Hejsan hoppsan lillebror!

Igår va jag ju på skiva med Malin. Det var lillsyrrans pojkväns skiva och eftersom att hon fortfarande är miniliten så gick jag dit för att representera familjen Gustafsson ;) Så är det.

Det var bra drag på dansgolvet och temat var skepp 'o hoj. Vi sänkte Metro om man säger så. Jag träffade Pernilla som var min bästavän från det att jag var ca 1 - 11 år ungefär så det var jättekul :)

Trots att det bara blev en öl och inte så jättesent igår (la mig väl halv 4) så var jag sjukt trött när klockan ringde 10 imorse. Snoozade till 12...

Lovar att det kommer upp snygga bilder här sen.

Nu sitter jag på jobbet och slutar om 20 minuter. Ska hem och titta på de desperata hemmafruarna :D

Måndag v.20

Vecka 20 känns sommar och det är precis vad det är ute idag :D Jag satt ute i solen ett tag men det blev så varmt så jag gick in och laddade över bilder till datan. Här kommer några bilder från när jag och Emelie passade Alma och Anton förra onsdagen :)


The mother city

Hayden la upp den här bilden på fb och jag älskar den ♥
Lovely town I miss you


Daim is paradise


Kan man tycka illa om daim? Jag ska iaf gå och äta det nu, för det ligger i min väska kom jag på :D


Söndag 100516

Heeeeei :)

Jag jobbar som sagt den här helgen så jag sitter med andra ord på jobbet och är inne på facebook. Nej men, såklart att det kommer lite patienter då och då men såhär på helgen ringer inte telefonen stup i ett och alla vårdcentraler är ju stängda så ja, det är inte mycket annat man kan göra än att ta emot de få patienter som kommer :)

Inatt sov jag ut. Där mellan fredag och lördag sov jag inte så mycket. Det skulle bli en tidig kväll och vi skulle till Trädgården. Det blev istället en mycket sen natt på Metro. Sov inte hemma och hann inte hem innan jobbet så igår kom jag hit som ett freak. Hade sminket från fredagen. Dessutom hade jag inte hunnit få med mat hit så jag levde på hårt bröd och te, det som finns här i fikarummet. Ja du, men Malin och jag hade det grymt kul på Metro :) Imorgon ska vi dit igen på Filips skiva!

Nu ska jag gå och äta mat och dricka te. Hittade en ny tesort i skåpet: Peach and passion fruit. Och idag får jag riktig mat också, med tsatsiki.

Whats going on

Hej! Lite segt med uppdatering här just nu men ibland blir det så :)

Dagarna går, jag har fixat lite på tomten så att all höst är nere i soppåsar. Småtjejsgrannarna var även här igår och släpade mig ut med Flingan till pulkabacken. Det var kallt :P Synd att det inte är nå vidare väder ute. Hade det varit sol hade jag ju legat ute i solen, och kanske badat, nu när jag är ledig. 

Ikväll ska jag ut med Malin och lite folk till Trädgården som har premiär för sommaren tror jag.

Imorgon och på söndag ska jag jobba. Ser nu på smhi att det ska bli grymt väder imorgon! Varför är jag inte ledig då för?! :P

Äh nu blir det till att fixa iordning mig och min packning som ska till pappa. Han kommer nog inom närmsta timmen skulle jag tro.

Barnvakt

Wiho nu slutar jag! Åker direkt till Skogås där Emelies storasyster Carro bor med sin familj. Imorgon ska vi vakta de här trollen, Anton och Alma. Helt underbart söta :)


Partytisdag

Klockan är 19 och då får jag stänga dörren här till receptionen. Nu får patienterna gå in via sängtransporten :D Om det kommer någon... satans lugnt här.

I fikarummet finns ballerina kladdkaka, vanlig kladdkaka med grädde och hallon, nötter, massa frukt och gott te. Jeflar vilket party!

http://chakula.files.wordpress.com/2008/08/hallon1.jpg

Fooood is my drug

Helluuuu. Jag behövde komma till jobbet lite tidigare idag så jag var här strax före halv ett. Jag ska strax få gå iväg och äta lunch. Med tankte på att jag inte ätit sedan halv nio imorse är det ett under att jag lever, hehe.

Ett fint namn för att plocka skräp

Ja som ni ser,  Jenny goes miljöarbetare :)

 

 


Tisdag 100511

För er som inte har ett morgonsoldrabbat rum kan jag säga att det väldigt ofta är jättefint väder tidigt på morgonen, och sedan mulnar det till sig och blir molnigt, kallt och regnigt. Jag undrar om det är en sån dag idag.

Jag och taxigubben hade en konversation igår.
Taxi - Det måste vara kallt ute
Jag - Ja det var lite kyligt efter ett tag
Taxi - Tur att det ska bli finare väder
Jag - Imorgon ska det ju regna men på onsdag ska det bli 12 grader och sol. Det ska bli jätteskönt
....
Jag - Men kan man lita på SMHI?
Taxi - Nej

Som sagt, idag ska det regna men jag vaknar klockan 8 för att det är en bastu i mitt rum. Nej man kan inte lita på SMHI, men kan man lita på vädret? Nej. Just nu är himlen blå och utan ett moln, men tro mig, jag som vet, det kan ändras på bara några minuter.

Jag tycker att man borde ha en lag mot flerdygnsprognoser eftersom att de nästan aldrig stämmer!


En dålig sak med långa naglar

Mina naglar är väldigt hårda men även då kan det gå tokigt. Ska man t.ex. klä på sig så kan man råka vika nageln så att det gör ont. Nu har jag visserligen ett lack på så det är därför det syns så mycket att nageln vikts, men det gjorde faktiskt ont över en timme efteråt. Och den är lite rosa min nagel :P



Nu ska jag sova, är dödstrött :)

Diabetesintervjun

Intervjun idag gick bra, men vilka kluriga frågor, jag var ju tvungen att använda hjärnan :P

Ett skepp kommer lastat med: dagens outfit



Måndag 100510

Så var det måndag... igen. Var det inte måndag nyss kan man ju känna.

Imorse på bussen var inte världen på bra humör kände jag. Jag satt nästan precis bakom chauffören så jag hörde när han fick ett anrop från en annan buss. Precis när vi åkt förbi Nacka forum ringer bussen bakom till honom och säger, med världens bittraste ton: Jag tänkte där vid forum... Ja du låg ju i höger körfält när du skulle svänga vänster. Det är ju inte bra!

Min busschaufför svarar: Du får säga det där igen, tydligt (som om han inte hörde...). Det är tyst i andra luren och efter ett tag: Nehe. Strunta i det då.

Så alla människor, akta er för 422:ans busschaufför. Han är inte på bra humör.

Löprunda: check!

Sådär, nu har jag och Celine varit ute och sprungit :D Strax ska jag hoppa in i duschen!

Imorgon jobbar jag mellan 8 och 16 och sen blir det snabbt hem och stoppa något i magen innan jag åker mot Alvik.

Förutom de där fotona jag ska ta ska jag även fylla i ett dokument hur mina dagar ser ut, hur jag behandlar min diabetes. Men dokumentet jag fått av dem kan jag inte fylla i. Ska försöka fixa den där hemläxan, typ i ett excel-dokument. Kommer ju inte bli lika snyggt men jaja, alltid något :)

OO

Det känns inte som att jag kommer komma ut och springa idag. Är för seg... men har jag "bestämt" något har jag väldigt svårt att ge upp det, så jag kommer säkert dra på träningskläderna sent ikväll :P

Jag sitter iallafall här och kollar upp saker inför imorgon då jag ska på en intervju som har med diabetes att göra hos Ergonomidesign. I quote: syftet är att vi som formgivare ska lära oss mer om livet med diabetes för att bättre kunna utforma framtidens diabeteshjälpmedel. Dina ord kommer att kunna forma hur hjälpmedel i framtiden kommer att vara beskaffade.

Jag borde egentligen sitta och oroa mig för hur jag ska hitta dit. Jag är extremt rädd för att själv åka till platser jag aldrig varit på. Flygplatser är värst men tåg och t-bana fungerar inte heller. Är så rädd för att komma fel att jag blockeras helt i den lilla hjärna jag har. Haha.

För omväxlings skull är det inte det jag oroar mig för, att komma till Alvik och inte hitta den villa som ligger ca 15 min från t-banan, nej jag har fått en hemläxa som ger mig creeps. Visserligen var det inget måste men det känns sådär att komma dit och inte ha gjort den.

•Man ska ta 4 kort på objekt och/ eller platser som beskriver en själv och en bild på sig själv när man behandlar sin diabetes.

Visst tycker jag om att ta kort men att se till mitt inre och försöka klura ut objekt/platser som beskriver mig, nja det är svårt. Och varför ska jag at en bild när jag typ tar en spruta eller sticker mig i fingret? De behöver inte ens ha bilden i pappersform :P

Söndag 100509

Hejhej. Nu ska jag ut och städa hos kaninerna. Det är ju ett ganska stort jobb eftersom att de bor så stort :P Efter det vet jag inte vad jag ska göra. Om det inte regnar kanske jag går ut och springer. Ska försöka få med mig Celine också.

Såhär ser jag ut när jag städar hos kaninerna. Tar bara de fulaste kläderna jag kan hitta :P Och stövlar såklart ;)


Lördag 100508

Jag sitter i vardagsrummet och har laddat upp en middagstallrik med fisksoppa, sånna där gröna blad som växer i en plastkruka och tomater. Till det blir det cola light och till efterrätt lite naturgodis. Köpte även honungsmelon och galiamelon när vi handlade förut så det blir dagens lördagsgodis. Kan bli en och annan kaka också för vi köpte bageriets bästa-kakor. Helt grymma! Kostade bara 10:- /st :D

Idag sov jag länge och sen har jag varit i sickla med mamma för att lämna tillbaka lite saker. Mamma köpte en vit tunika på VILA till mig och där såg jag även världens finaste sötaste klänning. Den var beige och över bröstet gick den över i rosa volanger, axelbandslös.

Nu ropar maten på mig så jag ska äta. Samtidigt tittar jag på Elefantprinsessan på barnkanalen. Haha. Finns faktiskt inget annat och det är faktiskt helt ok. Känns som en sån där typisk serie som sommarlovsmorgon sände förut ;)

Någon annan i min situation?

Jag behöver tala ut med någon. Min mobil har ingen täckning någonstans. Du kan inte få tag i mig och jag kan inte få tag i dig. Det är ju typiskt.

Jag för en stund sedan när jag uppmärksammade problemet :(




Och så fungerar det när man startar om mobilen. Det är ju fantastiskt det här med teknik!

Moviemaker

Det ska vara någon filminspelning här på jobbet idag. Det enda jag vet säkert är att Suzanne Reuter spelar någon i en serie som nu måste göra en DT-undersökning. Coolt är det iallafall. Och synd är det att jag kommer hinna gå hem innan allt är igång :P Ska gå om en halvtimma, är verkligen trött och det känns inte som att... Men ojojoj, nu säger Helena att det är tårta till fika :D Dagen är räddad! Tack filmteamet ♥

Fredag 100507

Godmorgon. Dock inte så god men ändå.

Jag känner att morgonar inte är min grej den här veckan. Är hungrig när jag vaknar men inte sugen på att äta, så antingen gör jag inte så mycket mat (som NU) eller så gör jag vanlig mängd mat och äter så långsamt att jag inte hinner äta upp allt (som IGÅR). Slutresultatet är i båda fallen att jag blir sjukt hungrig och mår dåligt.

För att vara positiv kan jag säga att jag fortfarande är grym på 8-klass spanska.

Ha en braaa dag så ska jag försöka överleva :P

Bilder från jobbet

Ibland är jag så imponerad över hur lite koll jag har. Ta t.ex. när Anton frågar om det har varit mycket jobb under dagen och jag ba: ehm... öhh... nej, eller jo. Jag vet inte :S Jag har ju koll när jag väl jobbar, helt grym koll, på allting, men sen när jag ska se tillbaka på dagen så kommer jag knappt ihåg någonting. Jag tror att jag måste sova mer :P Godnatt


Torsdag 100506

Godmorgon. Jag mår inte så jättebra känner jag. Vet inte om kroppen är trött eller om den bara är hungrig, men jag mår lite dåligt. Sitter här på jobbet iallafall.

Lite brocolli skulle inte sitta fel :P

Bilder från skivan igår

Eller ja mest bilder på vägen dit och på vägen hem... :P

Det blev en tidig kväll för till en början var det inget drag alls och musiken var konstig, så vi kände inte för att stanna så länge. På vägen hem tog vi en glass och i väntan på bussen vid Stureplan träffade vi Johan.... som sedan åkte med oss ändå bort till Sofia (hållplatsen) för att Emelies mobil försvann på bussen. Den visade sig sedan ligga i hennes ena sko :P Lite bilder tog vi, med mina underbara digitalkamera (känner ni doften utav ironi?)



Inne på Pure som visade sig vara gamla Blue moon bar.



Kvällen slutade bra ;)


Onsdag 100505

Hej! Kom precis hem från stan där jag och Malin först åt lunch på John Chris och sen gick runt för att komma på vad vi ska vara på en skiva vi ska på om lite mindre än 2 veckor :) Fick så sjukt många bra idéer men jag har en känsla av att det slutar med att vi bara är ett par snygga pirater, och inte Rose i Titanic och det skåpet som gör att hon inte drunknar.



Malin inne på Buttericks. Mohaha :D


Tisdag 100504

Hej sötaste söta *blink blink*

Nej men okej nu är vi seriösa. Det känns som en grym vecka det här. Why?

Måndag: Tjäna pengar på kvällen
Tisdag: Skulle egentligen ha jobbat kväll men bytte pass med Anton. Det passade så bra att han inte kunde jobba dag för jag kan egentligen inte jobba kväll. Så: Tjäna pengar på dagen och på kvällen: SKIVA på Pure med temat Harry Potter! Emelie kommer hem till mig innan och så har vi lite uppvärmning där. 3 varv runt huset. Woho!
Onsdag: Ledig :) Ska träffa Malin i stan för en fika- och shoppingdag :D
Torsdag: Tjänar pengar på dagen
Fredag: Tjänar pengar på dagen
Helgen: Vem vet vad som händer :)

Mysko patienter här idag

Måste bara dela med mig om vad som händer här på jobbet. Kommer två st patienter på samma gång och båda är mysko, på olika sätt.

En kille kommer och säger att han varit hos doktorn och ska röntga sin handled. Jag söker på hans personnummer och hittar ingen remiss i systemet vilket är ganska vanligt (remittenten kan ha glömt skicka den till oss, skickat den fel, glömt att skriva en remiss etc.). Jag ringer då till vårdcentralen och ber dem att faxa remissen till oss så att jag kan skriva in den i datorn. Hon jag pratar med säger bara att de har en remiss som hon faxar på en gång.

När den kommer skiver Helena in den i datorn och sen röntgas han. Efter att ha tittat på remissen och en tidigare röntgen (där svaret var att han hade en handledsfraktur) så ser Anja att det är samma remiss vid båda tillfällena och Helena frågar då patienten vem som sagt att han ska röntga sig igen. Killen säger då att han tycker att han borde kontrollerna frakturen, han har alltså inte pratat med någon läkare. Han säger att han haft en skena på handleden som han själv har tagit bort. Tycker han att det är kul att leka sin egen doktor eller?! Så får man inte göra!

När den här låtsasdoktorn sitter i väntrummet kommer en annan kille hit. Jag ser honom komma ut ur ett rum där en doktorn brukar sitta och jobba. Ingen aning om vad han gjorde där inne. Han verkade iallafall hög på något och börjar klaga på att han fått vänta så länge med att bli röntgad. Jag kan förstå honom faktiskt för hans finger såg jättekonstigt ut och när han uppsökt en vårdcentral ville de inte röntga honom. Han hade nämligen blivit misshandlad igår och då hade någon tagit plånboken och mobilen så han kunde inte legitimera sig. Alltså jag blir upprörd på riktigt. Visst var han konstig men hur kan man inte låta någon träffa en doktor bara för att han inte har något id-kort. Hans finger såg helt fucked up ut och det rann fortfarande lite blod ur näsan på honom.

Ibland blir jag så rädd för folk. Vissa människor kan vara så otrevliga. Nu tänker jag inte bara på de som inte ville röntga honom för att han inte hade legitimation utan t.ex. patienter som är så himla otrevliga att man knappt tror att det är sant. Folk som är så hemska att de inte vill hjälpa till. Jag tycker på riktigt att det är konstigt när folk blir förvånade när jag säger att de kan få låna telefonen här på jobbet. Varför skulle de inte få? Nej jag blir helt galen ibland, hur svårt kan det vara att bara vara snäll?!

Måndag 100503

Jag sitter här och funderar på om jag ska ta en promenad eller inte. Är så mätt att jag mest känner för att sitta här och inte röra på mig alls, hehe. Sen så lär det bli rätt stressigt för jag börjar ju jobba 14 och har jag varit ute måste jag ju duscha innan. Fast samtidigt, vill jag dö när jag är 60? Nej.

Öhhh okej en kort tur in i skogen. Imorgon efter jobbet tänkte jag ioförsig springa... Men en pyttekort promenad nu.

Vilka problem man har.

Ser jag inte proffsig ut ;) Höhöhö. Dum fråga egentligen.


Jenny testar



Resultat: Fetare hy än på länge. Annars rätt så god.

Me loove my brocolibucket!

En av de svåraste frågorna man kan få är: vad vill du ha till middag? Jag är sämst på det och svarar oftast sushi, brocoli eller tzatsiki. Utöver att vara gott så är brocoli väldigt vackert. Själv ska jag ha det som bucket när jag gifter mig... om man kan ha sin fästman som bucket?


Söndag 100502

Hej bloggeeen! hehe.

Idag är jag ledig och det är sol ute. Hade tänkt gå och bada (FÖR MIG ÄR SOL OCH VÄRME = BAD) men det var inte så varmt ute som jag trodde.

Jag sitter här nyduschad och ska väl gå ut och sätta mig i solen ett tag i väntan på att mamma ska bli klar. Vi ska åka och titta på en cykel som hon sett i en annons på blocket :)

Bytte förresten profilbild på facebook nyss så nu har jag den här bilden. Den ser väldigt retuscherad ut tycker jag men det är den inte. Bara jag som har en så jämn blek hudton, haha. Ska bli ändring på det ;)


Sms från okänd

Det är alltid kul att vakna av ett sms... oftast. Orka att någon ska smsa mig klockan 02:15 och efter ett tag ba: snacka för as länge sen på nätet.

Efter hundra frågor från människans sida har jag nu hans facebook men inte har jag någon aning om vem det är heller.

Nej jag orkar inte, nu sover jag :P

Min uppväxt i en sekt

När jag kommer hem lägger jag mig gärna i soffan framför tv:n och äter godis. Synd bara att jag inte har något godis att äta :(

Egentligen ska jag ju inte äta godis, det bestämde jag för någon månad sen pga av att jag enligt mig är lika tjock som de man ser i biggest loser. Aja, fy vad det skulle vara tråkigt att inte äta godis!:P Jag kan tycka att man behöver ju inte göra det till en vana att tex bara äta godis för att det är lördag men är det lördag och man är sugen ska man ju äta.

Lördag och godis tillsammans blir ju lördagsgodis och jag tänkte berätta lite om min relation till det. När jag var liten fick jag bara äta godis på lördagar och varje lördag åkte man iväg och köpte plockgodis. Det här godiset fick bara ätas på en lördag. Antingen åt man upp allt godiset på lördagen eller så fick man spara det tills nästa lördag.

Jag var livrädd för att äta godis andra dagar. Ibland vaknade jag på söndagen och godispåsen stod där i rummet med godis kvar. Jag brukade tänka att jag skulle ta en godis men oftast gjorde jag aldrig det för att jag var så rädd att mamma eller pappa skulle höra påsen prassla.

Är det bara i vår familj som det varit såhär hårt eller? :P

Jag minns aldrig att någon blivit arg för att jag ätit godis när det inte var lördag. Fanns ioförsig inte många tillfällen för jag vågade ju inte äta någon annan dag :P Men på något sätt så blev jag så rädd att jag aldrig vågade. Kanske mina föräldrar som ingav så mycket respekt när de pratade om lördagsgodis, vad vet jag. Haha.

Samma är det med att svära. Om jag eller mina syskon hade någon kompis hemma när vi var små som svor så skickade mamma alltid hem dem. Knäpp familj kanske? :P Jag svär nästan aldrig och gör jag det så är det oftast för att jag vet att mamma inte tycker om det :P Tycker iallafall fortfarande att det känns fel och konstigt att svära. Ibland kommer jag på mig själv med att säga/tänka något svärord (haha) men då ändrar jag snabbt om det till något fint ord. Många slänger ju ur sig en svordom om de gör sig illa eller tappar något. Inte jag.

Åter till godiset. Det här med lördagsgodis har förföljt mig länge. När jag började gymnasiet hade vi en cafeteria i skolan och många köpte ju godis där på rasterna och även fast jag var 16 år så tyckte jag att det var så fel att man köpte godis på en vardag. Alltså det är ju stört det här.

Fasen alltså, jag har ju levt under sektliknande förhållanden under min uppväxt. Om någon tycker att jag är konstig så vet ni varför nu, haha.

♥ En parentes bara, min uppväxt var grym. Skulle aldrig byta ut den :)

Brutet nyckelben

Aoch, det var precis en kille här som ramlat på sin motorcross som behövde röntga nyckelbenen och lite annat och så tittade jag på bilderna och ena nyckelbenet låg verkligen helt fel. Förtod ärligt talat inte hur människan klarade av att gå utan att hela tiden säga aj.

Jag är jätterädd för att bryta något för det måste ju göra så grymt ont. Sen jag började jobba här har jag dock märkt att vissa knappt märker av en fraktur. De kan komma gående som vanligt och sen ser doktorn på bilderna att det ex. är en fraktur i fotleden.

Barn däremot brukat vara rätt duktiga på att skrika. Det var en liten tjej här för någon månad sen som skrek jättemycket trots att hon låg i säng och hade fått smärtstillande. Man hörde verkligen hur ont hon hade, och så hade hon ju en jättestor fraktur i benet också.

Nej jag ska nog stunda i att bryta något.

SJ3s skiva, 4/1-09

Naaaw! Har precis suttit och kollat igenom alla bilder som skolfest.se tog på vår skiva. Helt klart bösta skivan :D Det är ju bara att titta på bilderna så ser ni ;)

Här är en på mig och Felix, och här ser ni resten :)
Klicka på bilden för att stänga


Lördag 100501

Godmorgooon! Det är nog bäst att jag börjar göra mig iordning för bussen till jobbet går 10 :P Ätit frukost har jag iallfall gjort. Ha en bra dag i det här molniga vädret. Jag hoppas åtminstonde att det inte blir sol för då känns det inge bra att jobba, hehe.


RSS 2.0