Lyckat

Alltså mitt högra underögonlock... nej jag menar vänster. Hur svårt ska det vara att lära sig höger och vänster, att det ska komma automatiskt? I alla fall, det håller på och krampar och det är lite jobbigt. Känns som att jag har nått i högat hela tiden. Trött är jag också. Men pengar före att sova! :P

Det skulle passa att äta nu men jag som är smart tryckte i mig 2 muffins, ett äpple och te för en liten stund sen och lär inte bli hungrig på ett tag. Läbbigt, nu blev jag hungrig bara för det.

Ska återgå till fikarummet och tv:n som jag nyss märkte visar Madicken ;) På fyran är det äckligt trav och jag lyckas inte byta tillbaka till fyran ändå. På 1an lyckades jag få det till att brusa jättemycket.

Och vart gick det fel någonstans?!

Alltså nu är jag jääävligt upprörd! Jag brukar kunna hålla mig lugn om någon är lite otrevlig men ibland är det någon som går över den där gränsen. Det här hände för en stund sen:

En kvinna född -66 kommer in med en remiss och jag tar hennes leg och börjar skriva in remissen hon hade i handen. När jag kommer till att jag ska välja undersökning ser jag att hon ska göra ett akut ultraljud (vi tar inte emot akuta ultraljud eftersom att vi inte alltid har en doktor här som kan utföra den undersöknigen). Jag säger därför till henne att vi inte har någon doktor här vilket betyder att vi inte kan göra ultraljud nu och att hon kan gå tillbaka till akuten och prata med dem där om hur hon ska göra. Då blir hon jättesur och typ skriker/säger med sur hög röst:
- Nä då struntar jag i det! GE MIG MIN LEGITIMATION!

När hon ändå är här säger hon att hon ju kan låna toaletten och går mot det hållet som toalettskyllten pekar åt. När hon kommit några meter vänder hon om och frågar (med sur röst såklart): vart ligger toaletten?!
När hon är klar där stänger hon igen dörren jättehårt och går mot utgången. När hon går förbi mig tittar hon på mig sådär jättesurt och säger:
- Ni kan ju höra av er när ni har någon jävla läkare som kan göra ultraljud!
Varpå jag svarar:
- Ja, men det är ju inte vårt fel, det är ju din läkare som gjort fel.

Sen sitter jag här och är sugen på att springa efter och prata vett i kvinnan. När jag väl är upprörd kan jag tala för min sak, och jag är inte rädd för att låta otrevlig för jag vet att jag är den som har rätt. Annars skulle jag inte stå där och vara upprörd!

Helt plötsligt kommer den bitchkvinnan tillbaka och säger:
- Jag var på akuten och där sa dem att ni skulle boka en tid nu och skicka en kallelse, men du sa ju till mig när jag sa att ni kunde höra av er att ni inte skulle göra det.
- Nej, jag sa bara att det inte är vi som gjort fel.

Ett tag där lät det som att hon var lite lugnare och kanske till och med skämdes lite över hur hon aggerat några minuter tidigare. Men nej. Sen kom Anja och Ingrid och pratade med henne och jag fick gå iväg och fika. Hade säkert börjat skrika på henne om hon fortsatt vara sådär otrevlig. Att man har en dålig dag kan jag förstå, men det ska inte gå ut över vem som helst! Vem som helst kan ju i alla fall spela lite trevlig. Inse att oberoende människor inte ska behöva ta stryk bara för att han/hon vaknat på fel sida.
Det här damen har ingen aning om hur systemet fungerar och att då skälla ut mig bara för att hon är upprörd accepterar jag inte!

När jag kom tillbaka från fikat fick jag höra att hon kommit tillbaka och att det då var en annan patient här som bara skulle röntga skelett. Den här patienten fick då gå in eftersom att doktorn inte behöver vara närvarande vid skelettröntgen. Då hade den här damen sagt:
- Men varför får han komma in och inte jag?!
 Ingrid sa som det var, att skelettröntgen och ultraljud kräver olika resurser. Då hade hon bara vänt på klacken och gått iväg.

Att hon inte ens kunde klämma ur sig en liten ursäkt förvånar mig. Jag hoppas att hon inser senare att man inte kan gå runt och vara sådär otrevlig. Annars måste det ju vara något fel på henne. Punkt slut!

Working 7:30 to 20:30

Den nya texten till working 9 to 5

Det här kanske kan vara en av verserna
Idag är Eddy sjuk
Ingen annan kan jobba
Därför jobbar Jenny
och hon måste köpa middag
Sna-aa-rt

Vad jag vill säga med det här är att jag egentligen inte har någonting att säga

Fick massa fina saker igår, tack allihopa :)

Och nu glömde jag helt bort vad jag skulle skriva... Aja. Jag är i alla fall riktigt aktiv på jobbet för idag är inte Helena här så det sitter ingen i tidboken vilket gör att jag ska svara när det ringer i telefonen.

Igårkväll tittade jag och syskonen på filmen Unborn. Eller jag såg väl en halvtimme, sen somnade jag. Man blir trött av att fylla år.

Kändis på jobbet!

Satte mig precis här efter att ha fikat, tittar åt vänster och tänker: nej men henne känner jag ju igen. Går in på listan över de som är här och får det bekräftat: Det är en kändis på jobbet!

Det är nu man vill skriva saker som: åhh vet ni vem som sitter i väntrummet nu? Jo xx :D
Men det får jag ju inte göra såklart.

När hon går ska jag iallafall säga hejdå. Det gör jag alltid när någon går men den här gången blir det extra coolt :P


Reklamation på röntgen

Måste ju bara berätta om en lite knäpp grej som hände igår.

Jag och Anton satt här i receptionen och då kommer det ut en man som har varit inne och röntgat sig. När han ser oss säger han: jag vill reklamera en sak. Vi bara: Jaha... vadå? Mannen kommer fram hit och lutar armbågarna mor receptionen och säger: Jo, jag trodde ju att det skulle vara en pudding där inne som röntgade mig, men det var en man. Han var väl trevlig men ja ni förstår väl vad jag menar, sa han med glimten i ögat.

När han gick skrattade vi såklart lite, och undrade varför han skulle komma fram och säga det istället för att bara gå härifrån på en gång. En grej som gjorde det hela roligare är att Anton spelar i samma fotbollslag som den här mannens son. Då kan han ju alltid reta honom för vad hans pappa sa :P

Vilken födelsedag!

Jag tyckte väl att Helena var lite väl pysslig imorse.

När jag skulle gå på fika vid 9 kom Ingrid som skulle sitta här under tiden. Samtidigt kom Helena och ställde "kommer snart- skyllten" vid receptionen. Helena sprang iväg till fikarummet och jag började gå. Då kommer Ingrid efter mig och säger att hon glömt en sak i hennes rum. Hmm, nu har de gjort nånting tänkte jag.

Precis innan jag kom in i fikarummet hörde jag att de sjöng och när jag kom in såg jag Anja, Astrid, Helena och Ingrid stå där och sjunga för mig. De hade ställt en vas med några röda rosor på bordet och ställt upp pålägg och goda frallor. Sen stod det ett kuvert på bordet som det stod "Till Jenny" på och det var dekorerat med 4 stycken bokmärken med Afrikanska motiv :P Så sött. I det fanns ett grattis-kort och lite pengar som ska gå till pommes på McDonalds. Hehe, Helena och jag satt o pratade fritöser i tisdags och då sa jag att jag älskar pommes och ville ha donkenmat i födelsedagspresent ;)

Gud så gulligt :)

19

Ett år närmare döden. Nästa år får det räcka, jag vill inte bli äldre än 20. Då är man ju nästa 30 och då antar jag att den riktiga ångesten över att man börjar bli gammal kommer. Eller är det i 30-års åldern man mår som bäst? Hm, ja 50 behöver jag inte blir iaf. Eller jo jag kan bli det, jag kan egentligen bli gammal. Men jag vill inte få grått hår och känna mig gammal. Få ont i kroppen och allt sånt som kommer med åldern.

Jaja det kanske är för tidigt att känna sig gammal nu, jag är ju fortfarande tonåring (dock bara ett år till!!).

Ett gott samvete

Jag har nån liten sak inom mig som vill att det ska vara städat i mitt rum lite då och då. Just nu ligger det saker lite överallt, och jag får inte in kläder i garderoben eftersom att det står två lådor som ska in under sängen framför dem. Har helt enkelt varit för lat för att städa. När jag kommer hem från jobbet om dagarna känns det viktigare att äta, vila, ta hand om kaninerna (de där långhåriga grejerna får ju tovor hela tiden). Efter det kommer städning på listan men jag kommer aldrig så långt innan jag ska lägga mig.

Men idag ska det bli ändring på mitt kaos. När jag vaknar på min födelsedag (som ju är imorgon) vill jag att rummet ska se så bra ut som möjligt. Vet inte varför för jag ska ju inte spendera så mycket tid i mitt rum precis. Samma sak är det när jag ska resa bort... Då vill jag alltid att rummet ska vara felfritt så att jag kan komma hem till ett fint rum. Det kan jag förstå, för det är ju skönt att komma hem och bara kunna slänga sig på sängen, titta runt i rummet och se att man kan ligga kvar i sängen utan att få dåligt samvete :P Hmm det kanske är det där goda samvetet jag vill ha när jag vaknar upp min min födelsedag...

Te och fika

Hallå, här sitter jag på jobbet. Dricker te gör jag. Four red fruits heter det. Nu kom Helena och sa att det luktar jättegott om mitt te. Det är en klok kvinna det.

Idag är det fint väder. Inga moln har jag sett. Men om jag känner Sverige rätt så kommer det mulna på under dagen. Imorgon SKA det vara fint väder. Det är ju därför jag fyller år på sommaren, för att det SKA vara soligt. Man ska ju kunna sitta ute och äta utan att behöva dra på sig långbyxor och tjocktröja. Den 30 juli 2007 var det som jag sa igår svinkallt. Förra året när jag fyllde 18 var det jättevarmt. Så imorn SKA det vara fint väder. Man fyller ju bara 19 en gång...

Igårkväll var jag inne i stan och fikade. Mötte upp Malin, Sandra och Åsa vid slussen klockan sju, sen gick vi till Fotöljen och satte oss. Jag tog en väldigt god morotskaka, värd sina 43 spänn. Vi satt där länge och jag hade först tänkt åka hem nio eftersom att jag jobbar idag. Men inte ville jag åka hem så tidigt när vi hade det så trevligt. Nej, jag stannade lite till. Tänkte ta tiobussen men Christine skulle komma tio och det kändes ju knäppt att åka hem precis innan hon kom. Så jag stannade kvar så att jag tog bussen som gick halv elva. Mycket bra kväll :)

Det var så länge sedan jag träffade folk. Säkert lika länge sen jag var i stan. Men nu har jag uppdaterat mig.

Håll tummarna för att det inte är nått fel på maten

Igår när jag kom hem från gymmet fick jag jätteont i magen, mådde dåligt och blev sådär äckligt kallsvettig. Det måste ha varit nånting jag ätit och det enda jag kan komma på att det kan vara är middagen som jag åt vid 17 igår. Det var nån sån där färdigmat i en liten låda. Den var väldigt god så jag sparade lite att ha till matlåda idag.

Är lite rädd för att jag ska bli sådär dålig igen nu när jag ätit. Vill inte bli sjuk på jobbet.

Just nu mår jag lite illa. Kanske har min hunger (som jag konstigt nog inte märkt av) övergått till illamående. Kan annars vara svininfluensan, en mild variant.

Aja, tror jag blir avlöst för lunch nu. Hejdoo!

Vart har sommaren tagit vägen?

Det är ju inte riktigt klokt.
Vart har sommaren tagit vägen? Får sådana fruktansvärda höstkänslor, och det är fortfarande juli. När jag fyller år brukar det vara varmt (med undantag för 2 år sedan då det var svinkallt). Jag vet inte vad jag ska säga... det är ju hemskt det här.
Jag trotsar i alla fall det här kalla vädret. Det ska vara minusgrader för att jag ska ta på mig långbyxor.


Hemma

Hade det så bra så i Dalarna. Visst känns det lite ovant att vara utan data i två dagar och bara kunna titta på 1an och 2an på tv, men det är samtidigt skönt. Jag passade på att läsa lite i boken Aldrig fucka upp av Jens Lapidus.

Jag läste den förra sommaren och kom väl ca 100 sidor, så där började jag läsa nu för jag tänkte att jag skulle komma ihåg lite. Men nej det gick inte så bra. Efter 5 sidor var jag förvirrad och kom inte ihåg vad jag läste förra sommaren. Och eftersom att boken är lite lik hans andra bok Snabba cash, som jag också läst, så funderade jag på om det jag svagt mindes kanske inte var från Aldrig fucka upp utan från Snabba cash. Det blev till att börja boken från början...

Ska sköta mig bättre denna gång och inte göra så långa avbrott i mitt läsande :P

Nu ska jag alldeles strax sova. Imorgon är det ju jobb. Den här helgen behövdes verkligen. Jag har varit jättetrött och lagt mig tidigt, somnat mitt på dagen. Men det ska bli kul att jobba ändå :D Btw, min mobil var urladdad under natten och när jag satte på den på laddning imorse såg jag att någon talat in ett meddelande. Det var Paulie :D De behövde någon som kunde jobba för Linn var sjuk. Båda gångerna de ringt har jag inte kunnat för att jag ska bort från Stockholm, det är allt typiskt.

Godnatt

Dalarna :D<3

Fredag - Söndag

Blir upphämtad på jobbet imorgon och sen är det raka vägen till Dalarna som gäller, med undantag för ett middagsstopp såklart ;) Morfars sambo har ett hus där och jag älskart! Lite bullerbykänsla över det. Liten by som man går runt på 10 min, alla hus är röda med vita knutar. Grusvägar. Åh vad jag älskar Dalarna. Så lugnt.Och för er som undrar: jag är inte adopterad. Dock har jag av någon anledning en liten dialekt eller ja "melodi när jag pratar" verkar det som, kanske från Dalarna eftersom att farmor är därifrån.

Pratade med mamma om min s.k. dialekt efter jobbet och hon sa: Nej du pratar normalt Jenny.

Jag: Fawad och Helena tycker inte det.

Mamma: Har du kollat på någon serie på tv där de pratar annorlunda eller?

Jag: Nej... Men farmor pratar ju lite annorlunda (till farmor, jag vet att du läser: Du pratar fint)

Efter ett tag bryter mamma ut i skratt och jag frågar varför.

Mamma: Hihi du sa faaarmoor (med någon dialekt alltså)

Lets go speeetsiii


VILA

Är jag adopterad?

Ja mamma eller pappa, svara på den tack ;)

Igår fick jag hör att jag hade lite asiatiska drag när jag hade håret uppsatt.

En av Emelies kompisar har sagt att jag verkligen ser ut som att jag skulle kunna komma från Rumänien eller nått annat land där i smeten.

Nu på fikarasten kommenterade Fawad min dialekt. Jag trodde inte att jag hade någon men tydligen så är det något med "melodin när jag pratar". Jag  uttalar ju vissa saker lite annorlunda, det vet jag... men inte visste jag att jag har en annorlunda melodi.

Fawad skojade lite med mig och frågade om jag kanske är adopterad. För jag skulle tydligen kunna komma från Ungern eller Ryssland Jag berättade då om vad Emelies kompis hade sagt och sen kom vi övverens om att jag borde ha ett samtal med mamma och pappa om saken.

Me don't like krångel

Sitter här och andas efter värsta krånglet.

♦Kommer in en patient och jag söker på hennes pers.nr efter en remiss men det kommer inte upp nån.

♦Jag säger att jag ska ringa vårdcentralen hon varit på och hon säger att hon varit på Orminge vårdcentral.

♦Jag går in och slår i pärmen över tel.nr till alla vc. Men hittar inte någon Orminge vc.

♦Jag går hit till datan, söker på hitta.se och ser att det ju INTE FINNS NÅGOT SOM HETER ORMINGE VC! Den heter ju Boo vc. ARGH!

♦Slår numret till Boo, kommer till en växeltant som kopplar mig vidare till Boo vc. Men man ska antingen slå 1,2 eller 3 för att komma vidare och inget av förslagen passar mig så jag lägger på.

♦Ringer ett annat nummer till Boo:s sekreterare men vem hör jag i luren: Jo en växeltant som bara säger: Du ska till Boo vc va? Och jag bara: ja. Sen händer ingenting så jag lägger på och försöker med ett tredje nummer.

♦Kommer såklart till växeltanten men säger att jag inte vill bli kopplad till nån vanlig telefon! Så hon kopplar mig till sekreteraren, som inte svarar eftersom att alla är på lunch. SAMTIDIGT. Vid det här laget har väl patienten suttit i väntrummet i 30 min.

♦Jag får ett mobilnummer till läkaren som säger att hon glömt skriva remissen... Suck! Men hon springer iväg och gör det på en gång. Klockan var strax innan 13.

♦När klockan är 13:15 har det fortfarande inte kommit nån E-remiss så jag sitter i telefonen och försöker komma fram till Boo vc som kan se om läkaren skickat iväg något hit. Men jag får efter ett tag reda på att alla är på ett VIKTIGT MÖTE och inte kan svara.

♦Får ringa läkaren igen som säger: Men jag skickade remissen till er 12:57 och det står att den är skickad. Jag får då förklara att vårt system håller på och krånglar sig och tydligen inte har blivit fixat. Det fungerade dock ett litet tag igår så jag trodde att det skulle fungera idag. Men självklart gjorde det inte det.

Men men, kul att det händer något i alla fall :P

TÄVLING - Vinn en maskeraddräcktOlivias blogg har en tävling där hon lottar ut en maskeraddräkt från Alice of Sweden.

4 st kaniner och en Jenny = vattenkrig!

Kaninen Lillan :) Dagens projekt: Få 3 kaniner att bli kompis med en 4e kanin. Resulterade i massvis med päls på marken i uteburen, en skadad flingan och jag som satt och sprutade vatten på Flingan, Madicken och Tingeling så fort de gjorde nått dumt mot Lillan :P Jag hade kul, men stackars kaniner :P

Här kommer lite bilder på sötnosarna :)

Bra tv på en onsdag :O

Jag trodde inte att det skulle vara något bra på tv idag.

Okej, jag har aldrig lärt mig att det stora byggslaget är på onsdagar trots att jag sett det 3 gånger nu.  Men idag är det också stilakuten, och det ska jag se. Kul med program där folk genomgår förändringar tycker jag ^^

Ehm, vilken tv jag ska sitta vid vet jag inte. Får väl leta efter någon som har 3an o 5an. Suck på skogstv!

Som att två klockor skulle hjälpa

Frågan: Hur svårt kan det egentligen vara att gå upp när man borde? ställer jag mig väldigt ofta. Får dock inget bra svar från mig själv, men jag brukar tänka på kvällen innan jag lägger mig att när klockan ringer morgonen därpå så ska jag gå upp ganska snabbt. För hur svårt kan det vara? Inte alls svårt.
Men fel svar Jenny. För varje morgon ligger jag där, och klarar inte att gå upp. Klockan ringer och ringer men jag ligger kvar och tänker: En liten stund till... en liten stund till. Okej nu måste jag gå upp MEN BARA EN LITEN STUND TILL.

Som att två klockor skulle hjälpa. Min första klocka ringer 05:20 och ringer var 5e minut i 25 minuter. Den slutar alltså ringa 45. Sen är jag så smart att jag har en till klocka som ringer 05:48. Det är den tiden som jag borde gå upp för att inte behöva stressa :P

Idag ringde den klockan 05:48, och jag var fullt medveten om att den andra klockan hade slutat ringa. Men vet ni vad jag gör?! Jag tänker: Nej men jag kan ju blunda lite till. Vaknar SÄKERT av mig själv.

Visst jag vaknade av mig själv, klockan 06:15. Då borde jag redan ha duschat och strax vara klar med frukosten. Men inte idag inte. Nej nej.

Det är konstigt hur pigg man blir när man inser att man har bråttom (finns det inget piller man kan äta när man vaknar så att den sortens pigghet kommer då). Jag bokstavligen rusade in i dushen, struntade i att äta frukost... kul att man prioriterar att sminka sig framför att äta förresten.

Jag hann till bussen, och på bussen åt jag en banan och drack en energidryck. Jag tycker inte om energidrycker tror jag. Det smakar liksom energi :/

Jenny <3 jobbet

Vissa dagar är bättre än andra. Idag kändes jobbet underbart! Det var lagom mycket att göra och sen får bilderna tala.

Min första fikarast kl 9. Jag var smart nog att äta så mycket att jag blev mätt. Och gud vad gott det var! Jättegott färskt bröd med hjortronmarmelad och ost. Till det te :D


Helena ställde rosa rosor i receptionen :D


Och så min andra fikarast strax efter 14. Titta vad som stod där när jag kom till fikarummet ;)


Nymålade naglar

Denna gång fick det bli ljusa naglar. Kan någon förklara för mig varför det är så himla kul att fixa naglarna? Eller jag vet nog svaret: DET BLIR JU SÅ SNYGGT!


Isadora #40 Crystal


Tack :)

Vad kul att det är några stycken som skrivit sin bloggadress som kommentar i inlägget lite längre ner :) Tänkte att jag sparar alla bloggar tills imorgon på jobbet då jag nog inte kommer att ha så mycket bättre för mig ;) Eller bättre, för vad kan vara bättre än att kolla in bloggar och läsa fina inlägg (a) Menar såklart viktigare :P Den som inte skrivit sin bloggadress än, gör det nu, för som sagt så lovar jag ju att kolla in din blogg då.

Nu ska jag ladda över lite bilder från mobilen och kameran så att jag kan sammanfatta lite av vad som hänt under dagen. Tills vidare, ha det så bra :)Kände att det behövdes en bild. Så det fick bli en på mig när jag äter en vit nektarin. Den var riktigt god faktiskt ^^

Jag har svininfluensan!

I framtiden kanke...

Men nu är det såhär att Carina som gick på semester i torsdags ringde imorse och sa att hon tror att hon har svininfluensan. Hon har tydligen hög feber och många runt henne är sjuka. Vet inte om någon av dem är säkra på att det är svininfluensan de har men det låter läskigt i alla fall!

Helena pratade just med någon i telefonen och när hon la på började hon och Annica prata om att vi inte ska ta patienter i handen och att vi ska sprita händerna hela tiden :S

Först trodde jag att svininfluensan bara förstorades upp av media, typ som fågelinfluensan... men nu börjar jag känna mig lite smårädd faktiskt. Tur att inte Eddy jobbar för han brukar sitta och prata om hur rädd han är, vilket får mig väldigt  rädd också :P

Vad heter din blogg?

Snäääälla, alla som läser det här och har en blogg kan väl skriva sin bloggadress i en kommentar?

Det är så att jag sitter på jobbet, har kollat igenom alla bloggar jag för tillfället kommer ihåg (vilket är typ 4 st, jag vet att jag är dålig) och nu har jag inget att göra! Det har inte kommit en enda patient på hela dagen. Kommer garanterat att kolla in alla som skriver sin adress :P

Det som hänt idag är att jag fått en norsk vän på facebook. Hehe, men det är inte fyskam ;)

Dagens sminkning

Imorse fick jag som vanligt bråttom (imorgon ska jag verkligen gå upp i tid, så det så!) och när jag var 20 meter från busshållplatsen fick jag en uppenbarelse: NEEEEEEEEJ jag har bara mascara på mig! Visst ibland vaknar man, kollar sig i spegeln och tänker: Gud vad snygg jag är idag, och jag är ändå nyvaken! Men mina vänner, idag var inte en sån dag.Konstigt nog har jag överlevt dagen. Och nu ska jag sova. Imorn SKA jag gå upp i tid (är dåliga vanor verkligen till för att brytas?). Godnatt

Nails

Jag tycker egentligen inte om att ha mörka naglar, men igår tog jag lacket som stod närmst och målade på det. Idag är jag för lat för att ta bort det. Det är trots allt svårt att få bort sånna här lack. Färgar ju av sig på hela fingrarna :P


Kluddkonst

Anton och jag är numer kända på röntgen för vår kluddkonst. Ingrid, Lotta och Helena har stått där och beundrat konsten och sagt att den är jättefin ;)

Det är redan min tredje vecka på jobbet, och konsten har varierat från dag till dag.

För en vecka sedan såg den ut såhär:

Anton: Sköldpadda som ser ut som hund
Jag: En gubbe som håller i ett äpple


Och idag:

Anton: Hatten
Jag: Nallen


Och ursäkta den dåliga kvaliten... min mobil har ingen bra kamera, bara att acceptera.

Mitt stora i-landsproblem

Behöver man skämmas bara för att man har ett i-landsproblem? Det är väl klart att de svältande i Afrika lider mer av att inte ha någon mat alls än vad jag lider av att äta mat jag inte tycker om, men vi bor ändå på olika ställen och jag har väl rätt att få klaga hur jag vill. I-länder klagar väl väldigt mycket, för vi är vana vid en viss standard och nöjer oss inte med att saker är halvbra. Egentligen är vi bara nöjda när vi når perfektion, men det är det nog inte många som vågar erkänna för sig själva ens. Men behöver klagandet vara något dåligt? Betyder inte det att man har en väldig drivkraft? Att jag inte nöjer mig med vad som helst betyder ju bara att jag har en vision av något bättre. Är jag villig att göra något för att komma dit får jag klaga. Annars kan man väl lika gärna låta bli tycker jag.

The no 1 i-landsproblem för mig är att jag har svårt för att tycka om kött. Jag vet inte om det alltid har varit så, eller om det kom för några år sedan. Jag tror i alla fall inte att jag har varit kinkig med maten någongång, eller visst kan jag klaga, men jag äter ju alltid även om jag inte finner maten särskilt imponerande.
Jag gillar egentligen bara oxfilé när det kommer till kött, för oxfilé är felfritt i både konsistens och smak. Annat kött, såsom fläskfilé och... ja princip allt kött med kanter och ben, tycker jag inte om. Jag har utvecklat en reflex som gör att jag spottar ut köttbiten om jag känner att det knastrar/kommer att knastra. Annars är jag ganska vett och etikettig ;)
Jag antar att jag är rädd för det okända, ja rädd. Jag är rädd för kött. Man vet ju aldrig vad som kommer hända, om köttet ska knastra när man tuggar i det eller om det ska vara tyst. Det här betyder ju även att jag inte är något stort fan av grytor eller ens om någon häller sås på köttbiten jag ska äta. Jag vill ju se köttbiten så att jag kan göra en noggrann bedömning om jag vågar stoppa det i munnen eller ej. Såsen ska vara på sidan av! När jag tänker efter lite så liknar mitt tankesätt huvudregeln inom kosher (judisk diethållning): kött- och mjölkvaror ska aldrig "mötas". Min huvudregel är: sås ska aldrig ligga på eller runtom kött.

Stort problem det här. Resulterar i att jag sitter och gör grimascher vid matbordet. Jaja, jag gör mitt bästa i alla fall och är ständigt på jakt efter det perfekta köttet.


No fluff, minimal shine

I lördags kväll satt vi och tittade på Morse och det är från 1989 vilket betyder lite halvkonstiga frisyrer. En frisyr såg ungefär ut som nederdelen av håret på bilden nedan. Jag frågade mamma hur man fick så mycket volym i håret och hur det blev så fluffigt och mammas svar var att man inte använde balsam. ÄH mitt hår blir aldrig sådär, även om jag bara använder schampo, sa jag.

Imorse orkade jag inte ha balsam i hela håret utan bara längst ut i topparna, men ser mitt hår ut som en pudelpäls? Nej, tack och lov är det fortfarande rakt. Dock tycker jag att håret känns mycket mjukare om jag inte använder balsam. Borde det inte vara tvärtom?

Jag har sånt där hår som glänser hela tiden, men idag glänser det inte lika mycket som det brukar så det är skönt. Man vill ju inte att folk ska få ont i ögonen när de ser mig.


Bio: Harry Potter

Ska om några minuter åka iväg till Heron city och äta middag med mamma och Pontus. Sen blir det Harry Potter och halvblodsprinsen :D
Update: Alltså så gryyyymt bra. Tror att jag tycker det är bästa hp filmen (hm.. tror?). Antingen var jag trött och flummig eller så var den galet rolig.

Blått och rosa

Jag har länge varit kär i en topp från hm. Idag såg jag den i en lite annan modell, snyggare enligt mig, och jag var bara tvungen att köpa den. Mina nya skor är jag också lite småkär i. Sen är det ett babyblått nagellack från Isadora, som jag dessävrre inte hittar i någon affär, som jag också är käääääär i.
Hemgång

Shit jag mår typ illa. Känns nästan som det gör innan man känner att man måste springa iväg och spy. Aja, är säkert bara hungrig så det går väl över.

Nelson kom just o sa att jag kunde gå hem. Går nog lite innan 3 iaf. Tänkte ta mig förbi forum och kolla lite eftersom att min buss ändå inte går förrän 15:45. Lite sugen på att köpa en klänning. Har kommit på att det är ganska smart att ha klänning till vardags eftersom att man inte behöver tänka på att matcha byxor och tröja då :P

Hmm, undrar om jag kanske ska köpa nått på burger king också. Beror på hur mycket folk det är.

För den som vill veta har jag idag gjort följande:
Tagit emot 5 patienter och skrivit in deras remisser i datan
Spritat av väntrummet
Svarat i telefon 1 gång
Ritat på post-it lappar och gjort en kluddteddybjörn

Hoppas alla har en bra dag ute i solen, eller i regnet om det regnar. Här är det varmt och skönt i alla fall :)

Ordet soft passar in här

Det är lördag och jag sitter på jobbet. Snacka om att det är soft att jobba helg där jag jobbar.

Okeej, det kom tre patienter på en gång imorse innan jag och Eddy hade fått igång datan och fixat med kassapengar. Men sen dess.... ingenting.

Fawad har pratat i telefon hela morgonen, suttit ute i solen.
Eddy ligger på soffan i fikarummet och sover säkert.
Nelson sitter vid en dator.
Jag sitter här och dricker te och är inne på facebook.

Ah a patient is coming!

Och vi kallar henne Lillan :)

I onsdags såg jag på facebook att min vän Cattis, som jag jobbade med förra året på Nacka, behövde någon som kunde ta hand om hennes kanin. Jag var snabb på att säga att jag var intresserad, för vad gör det för skillnad att ha 3 eller 4 kaniner? ;)

För någon timma sedan var Cattis och hennes dotter Tilde förbi med henne, Lillan. De ska till USA imorn och behövde först och främst ha hjälp under de 3 veckorna. Rik blir jag av det också ;) Går allt bra så är chansen stor att Lillan stannar här längre än så :)Ska nog sätta mig ute o krama på kaninen lite så att vi blir polare ;)

Vad gör alla denna fredag?

Goddag goddag :)

Imorse när jag vaknade tänkte jag: Ja! sista dagen på veckan jag behöver gå till jobbet. 2 dagar ledigt då jag kan göra vad jag vill och sova mycket :D

Men så kom jag på att jag ska jobba imorgon i några timmar. Okej jag får sova lite för jag börjar 11. Hoppas dessutom på att jag kan få skjuts hit till jobbet för bussen går 1 gång i timmen och jag skulle vara framme 45 min innan jag börjar om jag tar bussen. Så, jag hoppas på att mamma kan tänka sig att köra mig (a)

Slutar 15 imorn så så värst länge jobbar jag ju inte heller, men om det nu skulle vara sol så har jag ju missat alla de där sitta ute i solen och få lite färg - timmarna :P

Någon som gör något roligt denna fredag? Eller något tråkigt kanske? ;)


Min nya säng på 120

Attans, jag har borstat tänderna men känner att jag måste äta nått. Men men, allt går ju tydligen att lösa sägs det.

Idag har varit en rätt bra dag, utöver att jag satt och var trött på jobbet och samtidigt visste att jag skulle gymma efteråt :P Såg inte alls fram emot det, men väl på gymmet var det ju rätt kul ändå. Bara några skrattattacker med Sandra ;)

Jobbet var väl också lite skrattattackigt. Eller det var ju först kl 14 det började för då kom Marc, jag kan ju inte sitta o skratta själv heller. Hehe. Det jobbigaste med att vara trött är nog att jag börjar skratta åt precis vad som helst och jag kan knappt säga nånting utan att skratta åt det. Kan iof bero på att jag har grym humor men jaja :P

När jag kom hem från jobbet, innan jag stack iväg till gymmet, såg jag i alla fall att min säng var fint bäddad. Tack mamma :)
Nu måste jag dock förstöra det där på bilden för jag ska sova. Känner mig så duktig som lägger mig såhär tidigt :D Godnatt


En dagens

Idag har det varit riktigt varmt, och det är det fortfarande. Idag blidde det därför riktiga sommarkläder :DVarför i hela friden ska du odla honung där jag bor?

Varför skulle vi träna igår Sandra!?

Vi hade ju kul o så men idag har jag ont i hela kroppen. Mina armar är i princip döda. Jag hatar att träna biceps :P Mina ben är, om möjligt, ännu mer döda. Vet inte om det har med gymmet att göra eller den otroligt jobbia cykelturen dit. Motvind hela vägen ju! Cykeljävlen stannade ju i nerförsbackarna om jag inte trampade :P Då kan ni säkert förstå hur kul det var att cykla uppför.

Sånna här dagar ska man inte jobba, man ska ligga hemma och sova. Titta på en film som man egentligen inte behöver se men som man ser ändå bara för att man har tid.

Förresten, jag höll på att cykla över en orm igår. Antar att det var en snok. Jag kan inte ormar så bra, tycker ju dem är rätt gulliga så jag har aldrig känt att jag behöver lära mig skillnaden på en snok och en huggorm eftersom att jag inte är rädd för någon av dem (och det där lät ju inte smart precis).

Om det är något jag är rädd för är det bin o getingar och sånt hemskt. Kul då att det bor nån snubbe på vägen till gymmet som odlar honung. Igår när jag cyklade förbi flög det en massa bin där jag cyklade. Räkna ut vad jag tycker om det.


Nails

Målat på fri hand. Jag är imponerad av mig själv ;)

Oturen fortsätter

Celine kastar en kudde på mig. Hon pratar heeela tiden! Hon kan inte vara tyst! :P

Men, ja det var ju inte det jag skulle skriva om. På gymmet slog jag i en grej på smalbenet och mitt smalben har numer en bula :P Oturen fortsätter tänkte jag.

Vet ni vad som hände nyss? Jag trampade på en glasbit. Började ju fan i mig blöda mycket :P Behöver jag säga att samma sak hände igår, dock med mindre blod?

Måste fixa mina naglar nu. Godnatt :)

What?!

När jag verkligen inte har nått att göra så tar jag till facebooks alla tester. Ibland kan jag dock störa mig lite på en del saker.

Jag trycker på: Är du fjortis eller emo?
I fönstret står det: Hur mycket vet du om Lost?
Svaret blir: If I were a boy - den låten är du!

Klarade kassan själv ^^

Godmorgon :)

Det har inte kommit en enda patient sen vi öppnade klockan 8, och det är ingen bokad förrän 12:30. Hoppas det kommer folk på drop in... annars blir detta en lång dag.

Nu kom mannen som hämtar pengarna :D Och då kan jag ju ta och berätta att jag klarade av kassan alldeles själv imorse. Det är en lagom lång och krånglig procedur man ska gå igenom här på morgonen ska ni veta :P

Man ska göra kassaavslut, och massa papper och kvitton ska häftas ihop och skrivas på. Pengar och en lapp ska in i en sjukt glammig påse osv. Något papper ska skrivas ut och sen ska det in i en pärm. Allt det klarade jag själv imorse. Igår fattade jag ingenting.

Godnatt

Nu ska tant Jenny gå och sova. Ska ju upp o jobba tidigt (som alla andra dagar) och sen ska jag träna efter jobbet så jag får inte vara uppe sent idag inte! Man kan ju fråga sig varför jag inte är trött, jag som varit uppe sen 6. Har ju varit trött alla andra dagar den här tiden men bara för att jag måste vara trött så är jag inte det :/


Sommaren är snart slut - Ångest!

Nä men hujeda mig.. (wtf!)

Jag tänkte lite framåt i tiden och nu sitter jag här med värsta ångesten. Alla känner väl igen sig.

Det är inte ens långt in i framtiden jag tänker, och inte´har det nått att göra med framtida jobb, plugg etc.

Nej, jag började prata med "Svante Påskharen Tensta Georgios" på fb och så sa han att vi måste ses när han kommer hem från Grekland (han har tydligen eget boende där, och där kom avundsjukan:P). Och då frågade jag ju såklart när han kommer hem. Då säger han: I november, så när du kommit hem från Sydafrika.

Tänkte inte mer på det men så nu kom jag att tänka på att det är vinter då, och det är bara lite mer än 2 månader tills jag ska till Afrika. Sen när jag kommer hem är det VINTER! Snö, slask, kallt... brrrrr. Halt på vägen, inget god mat... VINTER! Och värre: SOMMAREN ÄR SNART SLUT! Okej, tack och lov ska jag till Sydafrika precis när det börjar bli lite kallt här hemma, men sommaren är ju bäst. Det finns inget bättre än sommaren. Varför ska den ta slut?

Ha altandörren öppen, kunna gå ut barfota, springa ut och in utan att behöva ta på sig varken skor eller varmare kläder. Grilla mat, sitta ute och äta och se solen som håller på att gå ner. Bada, sola, bli brun...

Snö är äckligt, det är kallt, fult, geggigt, jävligt osexigt! Nä jag gillar inte snö.

Läs det här och det kommer att kännas som att ditt liv är stressfritt

Och helt plötsligt blev jobbet för stressigt för att sitta på facebook...

Paulie räckte en telefon till mig och sa: Du kan nog det här Jenny. Jag bara: Jaha :S Paulie: Det är Anton. Det hela handlade om att Lotta (vår chef) hade strulat till det med vilka som skulle jobba. Anton trodde att han skulle jobba men det skulle tydligen vara Moa. Men det visste inte vi så jag skulle ringa upp Anton när Carina ringt Moa. Det fixade sig till slut efter att vi ringt massa samtal.

När jag står i receptionen kommer en gynekolog och säger: Hej! Jag har inte skrivit en remiss till röntgen på hundra år! Kan du hjälpa mig? Så räcker hon över en handskriven remiss (som jag såklart inte kunde läsa eftersom att handstilen var som en lärares=oläsbar) och frågar: räcker det här för att ni ska göra ultraljud? Ja alltså om det är akutmärkt så ska det gå, men vi måste höra med läkaren först, svarar jag. Moa och gynekologen springer iväg till Karl-Johan (läkaren) för att höra med honom. När det var klart fortsatte jag med mitt, och efter någon minut kommer gynekologen springandes: Jag hämtar min patient nu! Sen kommer hon tillbaka med patienten, en kvinna som hon pratar spanska med, och ger mig remissen med en post-it lapp på. Ska hon tillbaka till dig sen? frågar jag. Nej. Eller du kan ringa mig när det är klart, säger hon och rusar iväg.

Jaha tänkte jag, då får jag väl springa bort till ultraljudsrummet och fixa där då. Så jag gjorde det och sen gick jag till Karl-Johan och sa att ultraljudspatienten var upplagd. Pratar hon engelska, eller är det bara spanska? Det är bara spanska, svarar han mig. Shit tänker jag... spanska. Ska jag prata spanska?! Hur f*n säger man: kom med mig till ultraljudsrummet? Sitt ner här och vänta på doktorn? Precis innan jag ska gå säger Karl-Johan: Och hon gynekologen ville att du skulle ringa så att hon kunde vara med på undersökningen.

Så jag sprang bort mot receptionen för att hämta patienten, panikslagen över att jag skulle behöva prata spanska. Gick in i tidsbokningen där Moa och Annika satt och frågade: Kan någon av er prata spanska? Moa tittar på mig: Ja lite, eller jag läste ju på gymnasiet. Ska vi hjälpas åt att ta in henne till rummet? frågar jag varpå vi kommer överens om att ja, vi ska hjälpas åt med våra spanskakunskaper. Då kommer Karl-Johan springandes. Vart är patienten? Visst ja, jag sa ju att jag skulle lägga upp henne. Moa och jag behövde hämta lite mod först till att prata spanska med henne. Jaja, vi gick ut till spanjorskan iallafall och jag frågade: No hablas inglés? Och hon bara: Nej (besvikelse från min sida)

I receptionen står en tjej och väntar på sin tur så jag säger att jag bara ska hjälpa henne först. Då ser jag gynekologtantens tel-nummer på bordet och tänker: f*n jag skulle ju ringa henne. Så jag ringer snabbt till henne och tar sen emot tjejen. Självklart blev det krångel där också för kassan skrev bara ut två kvitton istället för tre. Så jag fick ringa till supporten och samtidigt kommer en svensk man som har med sig sin asiatiska flickvän. Jag står med luren och supporten i örat samtidigt som jag ska skiva in ett reservpersonnummer. Och på det finns såklart ingen remiss för den hade vårdcentralen glömt att skicka... Support i örat och ingen aning om hur jag ska göra med en remiss som inte finns så tänker jag: Gud vad jag känner igen mannen och asiaten. Efter några sekunder av intensivt tänkande kommer jag på att jag såg dem på bussen hem från stan en gång i våras. Det kanske var första gången de träffades kommer jag ihåg att jag tänkte då. De har pratat på internet och nu betalar han hennes biljett hit till Sverige. Han hade blommor till henne och de satt där och försökte prata med varandra, ingen var speciellt bra på engelska.

Ja det blev lite stressigt där ett tag :P

Bästa historien, för att tjejer är bäst! ;)

När Gud skapade människan vände han sig till Adam och sa:
- Du ska få en liten överraskning. Jag ger dig en grej som gör att du kan kissa stående.
Adam sken upp och rusade omkring och gjorde mönster i sanden och roade sig väldans. Eva vände sig till Gud och sa:
- Vad får jag då?
- Du får en hjärna.

Hjälp vad läskigt!

Alltså hjälp. Det kom precis in en tjej här som såg helt borta ut, och hon kunde knappt prata. Jag förstod först inte vad hon menade men sen visade hon en tom låda där hennes tabletter för tre dagar skulle legat och så säger hon:

- jag har tagit alla tabletter nu...
- Så du har tagit alla tabletter för 3 dagar på en gång?! säger jag lite smått chockad

Hon var verkligen helt borta, såg ut som att hon skulle börja gråta dessutom. Förstod inte vad jag sa heller.

Akuten för henne. LÄSKIGT!

Fördom om byggjobbare besannas

Det gick förbi 3 byggjobbare för en stund sen. En äldre och två yngre som inte verkade ha sån koll på vad byggjobbaryrket innebär.

Äldre - Nu ska vi gå och fika
Yngre - Men har vi inte redan fikat?
Äldre - Jo men nu ska vi fika på riktigt. Man måste ju fylla magen ordentligt :D


Två söta kaniner

Flingan och Pyret. Är dom inte det sötaste du sett?

Helgen har sett ut såhär

Helgen har verkligen gått fort men jag har fått gjort det jag ville vilket först och främst var att sova ;) Sen har jag fixat lite på mitt rum så att det går att gå där inne utan att behöva kliva över berg av div. saker. Har suttit lite ute i solen och läst ett nummer av SOLO :) Och tränat har jag också gjort! Duktigt.

Förut har alla lediga helger varit till för att göra skolarbeten och så, och nu efter att skolan slutat har hela veckorna varit lediga så helgerna har ju sett precis likadana ut som vardagarna. Det här är den första helgen, efter en veckas slit, som jag är ledig och vad jag ville säga var bara att det är underbart skönt att behöva göra saker en helg utan att det har med skolan att göra. Får ångest bara jag tänker på hur alla helger under mina skolår har sett ut. Stress!

Men till något bra: Idag kom pappa hem efter en vecka i Tunisien :) Han hade med sig en fin väska till mig. Bild kommer väl upp någon dag framöver. Tack pappa!

Ännu mera AJ!

Det är inte klokt. Det kan inte vara tillfälligheter, det måste vara nån typ av förbannelse som hänger över mig!

Först slå i huvudet, sen skada mig på bussen, tappa datan på tårna och nu:

Jag var och körde spinning på gymmet kl 18 och cyklade såklart dit. Det gick jättebra, förutom att jag kände av ryggen efter cykelturen :P När jag skulle cykla hem bestämde jag mig för att ta en annan väg för att slippa massa uppförsbackar. Hade jag inte tagit den här vägen hade det aldrig hänt, det som ni ska få höra nu. Helt plötsligt flyger en liten blommfluga in i mitt högra öga. Först gjorde det inte så ont men den där flugan åkte inte ut, och då började det göra ont. Sen kunde jag knappt ha ögat öppet och när jag väl kunde öppna det märkte jag att det gjorde jätteont att titta i solen :P När jag kom hem var ögat svullet och är fortfarande.

Skönt att veckan är slut om några timmar, hoppas att jag har lite mer tur nästa vecka :P

Btw, för att avsluta lite positivt: spinningen var galet kul och riktigt jobbig. Ledaren är jättebra tycker jag och idag var det nästan fullt i rummet så det var kul. Dessutom var det en tjej som verkligen skrek så att man hörde hur jobbigt hon tyckte att det var. Hon talade nog för alla i rummet :P


Michael Jackson <3

Celine och jag har tittat på dokumentären om Michael Jackson och efter det har vi lyssnat på en massa musik och tittat på musikvideorna. Finns ju så många underbara låtar. Thriller tittade vi på två gånger :P Nu sitter vi och skrattar och hittar på egna fina danser. Barnsligt kul!

Så söt! <3AJ! (igen)

Nä! Det här är inte min vecka.

Inte nog med att jag ramlade på bussen och gjorde mig så illa att jag trodde att jag brutit ryggen ett tag, att jag trodde att jag när jag vaknade upp igår inte skulle kunna röra mig. Nu blev det ju inte så, jag sitter ju här. Fortfarande lite ont och har ett blåmärke, men jag har inga problem med att ställa mig upp när jag suttit ner, eller sätta mig ner längre :P

Vill du veta vad som hände en annan kväll? JA, klart du vill!
Det är så att jag fått en ny bred säng så allt i mitt rum står lite huller om buller just nu. När jag skulle sova den kvällen var jag inte alls trött så jag låg där och tänkte på allt man kan tänka på typ. Förut har jag haft lådor under min säng och när jag låg där kom jag att fundera på om de skulle få plats under den nya sängen... Så jag skulle böja mig ner för att se hur hög sängen är, och pang sa det! Sängbordet stod för nära sängen och slog i min panna. Äh ingen fara tänkte jag.

Dagen efter vaknade jag, gick in i badrummet och tittade mig i spegeln. Gissa vad jag ser! JA du gissade rätt ;) Jag hade en liten blodfläck i pannan, och senare under dagen fick jag en liten bula också.
 
Alldeles nyss hände följande: Jag vaknade efter att ha sovit i 14 timmar (jisses!) och satte på datan (den lilla bärbara). Helt plötsligt hoppar den ner på min vänsterfot och aj vad det gjorde ont på tårna.

Nu är jag så hungrig så jag måste gå ner och äta frukost eller lunch eller vad man nu säger. Om du inte hör från mig mer/på ett tag har jag ramlat i trappen och antingen dött eller brutit någonting så att jag fått åka till akuten.

Nej, det här är verkligen inte min vecka :P

En dagens

Här kommer en dagens för omväxlings skull :)Av Anton och Jenny

Kluddkonst av Anton och Jenny har varit dagens grej.

När jag kom till jobbet stod den här fina tårtan framför dataskärmen


Jag gjorde ett snyggt tackäpple till Anton. Såhär snyggt blev det med mobilkameran :PDet blev ju så snyggt det där, så det fick bli en konsthörna av det hela :)


Hunger

Det senaste året har varit konstigt. Eller ja, konstigt och konstigt. Eller jo, konstigt. Tycker ni att jag svamlar? Hehe, det blir isåfall ingen ändring på det.
Det konstiga är att jag varit hungrig hela tiden. Självklart har jag kommit fram till att det är ytterst märkligt att jag kan vara hunrig trots att jag ätit ca 1 ton mat, så då har jag dragit slutsatsen att jag inte kan känna skillnad på att vara jättemätt och hungrig. Ett mellanting har jag inte. Har inte haft på sista tiden. Förrän nu tror jag. Har nämligen inte tänkt så mycket på  att jag är hungrig på sista tiden. Är det för att jag tagit studenten och slipper skolan eller för att jag har annat för mig? Jag vet då inte.

Klockan är 11:11 nu, undrar vem som tänker på mig...

Åter till hungern, för det här ska bli ett genomtänkt och icke hoppe fram och tillbaka mellan 1000 olika saker-inlägg. Så nu har jag tagit upp det också. Bra Jenny.

Hunger var det ja. Jag är hungrig nu. Det var nog det jag skulle säga. Och som sagt finns det oftast inget mellanting, det går från att vara mätt till att vara så hungrig att jag mår illa. Konstigt nog är jag inte sugen på mat, inte ens något sött. Jag antar att jag blivit så van vid det här att vara hungrig att jag klarar av det (om jag får klaga på det för någon, bloggen duger just nu).

Oj nu är klockan 11:48. Kom en patient och sen glömde jag bort att jag skrev så jag börjat sprita av väntrummet. Inte klar än men Anton kan ju få fixa lite med det sen när han kommer tänkte jag :P

Mat ja, det var det jag babblade om. Hmm vart var jag?

Herregud, nu är klockan 12:47. Fick lunch förut så jag fick springa iväg och hann inte bli klar här. Men det som var bra med det var att jag kom på vad jag egentligen skulle komma fram till i det här inlägget. Jo det var så att jag satt ju här och var jättehungrig, och då kom jag på att jag igår gjorde världens minsta matlåda med mest en massa spenatblad. Passade ju verkligen inte när jag var så hungrig som jag var nyss, och fortfarande är. Eller är jag mätt?

Faceboook

Förstår ni hur mycket jag längtar till jobbet imorn eller? hehe. Ska bara fixa min matlåda sen ska jag sova <3

5:48pmJenny
Anton! Hur går det för dig? Har du någon tid över till att göra fina saker med kluddet eller?
5:50pmAnton
haha det är redan gjort ;)
5:53pmAnton
du får se imorn vad det blev för ngt :D:D

5:54pmJenny

haha, underbart!
5:55pmJenny
vart ställer du konstverket någonstans då?

5:56pmAnton

framför skärmen går inte att missa

5:57pmJenny

hihi spännande

5:57pmAnton

haha mm

gjorde en kluddgubbe av dig först men den blev inte lik så gjorde en annan grej


Introducing kludd

Visst trivs jag på jobbet men självklart är det roligare att inte sitta ensam. Klockan två kom Anton, så jag slapp sitta de två sista timmarna själv :D Jag visade honom vart kluddet fanns och sen började skapandet. Haha. Anton gjorde sötaste gubben och en cykel till honom. Det var så fint så ;) Innan jag gick sa jag att jag förväntade mig riktigt snygg kluddkonst när jag kommer imorgonbitti, så vi får se om han gjort nått fint med kluddet åt mig. Annars ska jag väl skrika lite på honom när han kommer 14 :P

Hihi ^^

Alltså det gör fortfarande ont, till och med när jag går. Nu står jag upp för det är så jobbigt att ställa sig upp efter att man suttit ner har jag märkt :P

Förresten, jag visste att det skulle löna sig att fixa naglarna lite igår. Förvisso målade jag bara ett lager med en ljusljusrosa färg som inte ser så rosa ut när det bara är ett lager. Men det var en kvinna från fina Saltsjöbaden som gav mig en komplimang nyss :D

Snart är det lunch!

Hur lång tid kan det ta att fika?!

Det är ju väldigt lugnt såhär på morgonen så jag säger oftast, om det bara är en patient i väntrummet, att det inte är lång väntetid alls. Men nu har den där patienten suttit här i 20 min, och gissa varför? Jo för att alla sköterskor går på fikapaus samtidigt. 15 minuter ska de ha, men nu har de suttit där jättelänge! Får så dåligt samvete. Borde nästan säga till alla som sitter och väntar varför det tar sån tid...

Aoch!

Aj! När jag gick på bussen så rivstartade den dumma chauffören så jag åkte rätt ner i sätet jag skulle sitta i. Det såg väl inte så dramatiskt ut men jag slog i ryggslutet i någon hård grej i mitten på de två sätena. Det gjorde jätteont men jag tänkte att det skulle gå över... men nej. Blir säkert ett snyggt blåmärke :(

Från jobbet

Det är så lugnt så lugnt.

Men där runt 9 fick jag stressa lite. De bokar in ultraljud så att alla är på morgonen, 20 min mellan varje. Nu har det flyttat ulj-rummet ganska lång bort så då skulle jag springa dit och sprita sängen och lägga på nytt papper på den. Vilket ju tog lite tid för att jag aldrig lärde mig hur mycket papper det skulle vara. Sen skulle jag fixa datan så att patienten kom upp och efter det skulle jag springa bort till läkaren, som sitter ännu längre bort, och säga till att jag skulle lägga in patienten. Sen var jag ju såklart tvungen att springa tillbaka hit till receptionen och hämta patienten och visa in till rummet. Tre stycken ultraljud var det nu imorse och samtidigt kom det folk här som skulle bli ankomstregistrerade. Att det är min tredje dag här och att det var över ett år sen jag höll på i ulj-rummet  hjälpte inte riktigt. Men det gick! :P

En kille som kom skulle jag både skriva in remissen på och utfärda frikort, och det tar ett tag eftersom att man ska skriva in massa nummer på hundra olika ställen. Och kombikakoden på remisserna gillar jag inte. För mycket siffror :P

O visst ja, det kom en hit som hade remiss på höfterna men hon trodde att hon skulle röntga armbågen. Så då sprang jag till Christina och frågade hur jag skulle göra, men hon satt och fikade och sa att jag skulle ringa Boo vc. Jag bara: Jaha, hur gör man? :S Vad är det för nummer? Vad ska jag säga?

Sådär, nu fick ni som ville en liten uppdatering :)

Ha en bra dag! Det är sol ute ser jag så gå ut och sola o bada. Smhi sa att det skulle regna och vara mulet emellanåt. Men smhi, nej dem litar jag inte på längre. Stämmer aldrig när jag kollar :P

<3

Godnatt

Mitt minne just nu...

Tro det eller ej, men jo mitt minne äger just nu!

Har haft en toppendag på jobbet. Jag älskar att jobba och trivs jättebra på nacka sjukhus. Carina var sjuk idag så jag trodde ett tag att jag skulle bli lämnade ensam, efter en dag, men Eva satt med mig till klockan 13 :) Sen fick jag klara mig själv en timma, men det gick ju utmärkt! Klockan 14 kom Marc. Vi hälsade och båda sa att vi kände igen varandra. Efter några minuter hade vi kommit fram till att det var för att han var uppvuxen i Älta och att han faktiskt bodde bara några 100 meter ifrån mig när han bodde här. I likadana hus som mig faktiskt, fast gröna. Det grööööna området som det heter, jag bor i det rööööda området. Vi hade ganska kul sen faktiskt, bra teamwork i det stressiga väntrummet. Hehe nädå, det var typ den lugnaste dagen jag varit med om. Men vi gav de få patienter som kom riktigt bra service ;D

När jag gick från jobbet fick jag värsta uppenbarelsen. Jag kom på varför jag kände igen Marc så mycket. Visst, det kan vara för att jag sett hans lillebror Eddy som är 89a, för de ser i princip likadana ut... eller gjorde förut i alla fall, har inte träffat Eddy än. Men det är nog troligare för att det är för att Marc gick i den klass som var fadderklassen åt min klass när jag gick i 3an.


Älskar när man kommer på varför man känner igen någon ^^


Julkalender i Juli

Svt Play är min bästa kompis när jag inte har någon box i min tv. Innan jag sover får det bli några avsnitt av en julkalender.
Gissa vilken julkalender jag ska se på nu?
Den bästa såklart. Finns bara en.

Första dagen

Det var lite småläskigt att åka buss imorse. Inte nog med att den åkte en annan väg för att de stängt av en väg i Sickla... nä men när jag gick på bussen så satt samma tant på samma plats som hon gjorde varje dag när jag jobbade förra året. Och på en hållplats gick samma kvinna på, med samma barnvagn. Och det skulle inte förvåna mig om barnet i barnvagnen var lika gammal som förra året... eller lite förvånad kanske jag skulle bli men ja ni förstår vad jag menar. Det verkade som att jag satt på bussen á la år 08.

Jaja, dagen var jättebra i alla fall. Kul att träffa alla. Satt med Carina i receptionen från 8-14, sen kom Anton. En kille som sommarjobbat där 3 dagar förra veckan. Vi stod där och var lite förvirrade, fick en som satt i väntrummet att skratta åt oss för att vi frågade Lotta om hjälp hela tiden :P När det inte kom några patienter satt vi och försökte komma på varför vi kände igen varandra, men det kom vi såklart inte på. Antagligen för att vi aldrig sett varandra förut :P

Nu ska jag strax sova. Är helt slut och tror att jag håller på att bli förkyld. Det kanske hjälper med lite sömn :) Sängen <3


Jag är numer en arbetande kvinna

Japp, här sitter man på bussen. Sådär lagom trött. När jag verkligen borde lägga mig så kommer jag på en massa saker jag borde göra istället. Igårkväll skulle jag absolut titta på den där dokumentären om hur vi minns michael jackson som svt sänt. Det var viktigt! Tur att den var "rolig" att titta på :) när den var klar kände jag att jag skulle se ett avsnitt av Kvarteret skatan. Jag somade väl halv 2. Så kan det gå...

Sitter hos pappa

Jag har fastnat här. Skulle bara upp och lägga in en bild på facebook... ja alltså Sandra såg att jag lagt upp en bild här på bloggen som jag inte lagt upp på facebook, och jag var helt säker på att jag gjort det eftersom att den var så himla fin. Men man kan ju inte vara perfekt hela tiden. Så jag kopierade bilden härifrån för att lägga upp den på facebook, men så märkte jag att den blev lite mindre än de andra bilderna. Och är man lite av en perfektionist så gå det inte att leva med det :P Hehe, ja nu är det fixat i alla fall.

När jag ändå är här så tänkte jag att jag kunde dammsuga mitt rum. Varför inte liksom? :P Så slipper jag göra det när jag kommer hit om en månad.

Blev dessutom lite sugen på att se "The Notebook" som jag har här på datan. Den är ju så bra, och jag känner inte att jag orkar cykla upp till mamma just nu. 10 minuters uppförsbacke med cykel? Nej tack!! Det räcker med att jag kört en timme på crosstrainern och svettats ut alla gifter som kan finnas i min kropp. Jag är värd att ligga i sängen och titta på film först. Men då måste jag dusha först.

Hejdå bloggen, hej duschen :D

Jaha, vad ska jag skriva här då?

Usch vad jag är seg idag. Det är sista dagen innan jag börjar jobba i 5 veckor och jag börjar bli lite smånervös. Sen jag jobbade där har de bytt datasystem eller vad man nu säger, så jag tror att jag måste lära mig det mesta från början. Den som vill får gärna skicka sms till mig under veckorna jag jobbar, massor med sms, för man blir ju så glad när man ser att man fått sms. Då kanske jag glömmer att jag sitter där och inte kan nånting, iallafall för några sekunder.

Det här känns som en ligga i sängen och titta på film- dag. Men nejnej. Jag ska vara på gymmet kl 15 och förbränna kalorier på crosstrainern. Dags att piggna till med andra ord. Ska ta nått o äta, är sådär må illa hungrig. Om jag inte piggnar till av mat så hoppas jag att jag gör det när jag går ner till pappa. Måste gå dit för att hämta cykeln så att jag kan cykla till gymmet. Tänkte vara ute i god tid och gå redan kl 14 härifrån, men ja nu är ju klockan ganska mycket och här sitter jag i min morgonrock fortfarande. Lite stress kanske gör mig pigg...


Ööööösregn!

För en liten stund sen ösregnade det här. Jag har aldrig varit med om att det regnat så mycket! Är det här monsunregn Marketta?


Celine och jag försökte stänga dörren, men det var jättesvårt. Och jag fick stå och hålla den så att den inte skulle flyga upp, vilket var jättesvårt eftersom att det blåste så mycket ute!


Folk bokstavligen sprang in under busskuren efter att ha gått av bussen. Stackars folk. Hehe, rädda för regn... Jobbiga liv de måste ha

Utanför dörren, på loftgången, var det nästan 1 dm djupt vatten

Så Celine och jag sprang ut och plaskade


Och efter ca 1 min såg jag ut såhär


Nu är det soligt ute. Såhär fint väder har det inte varit på hela dagen. Passar eftersom att jag ska iväg till Orminge och Christine på myskväll om ca 1 timma. Då vill man ju inte springa runt i ösregn inte ;)

Köpenhamn - Dag 3

21/6 2009
Vår sista dag i Danmark och det var tänkt att vi skulle gå upp jättetidigt för att äta frukost och sedan dra till tivoli. Så blev det inte. Bara Sandra som gick upp och åt frukost, jag låg kvar ett tag och gick upp strax innan 10. Då var det tänkt att vi ganska snabbt skulle ge oss av mot tivoli. Men blev det så? Nej, vi satt i samlingsrummet vid receptionen och lyssnade på receptionisten Daniel som spelade sin konstiga musik, pratade med de supersnälla britterna och lyssnade på när Matt spelade gitarr. Den första dan när vi låg och vilade i vårt rum hörde vi nån som spelade gitarr jättebra, och vi blev kära i det där gitarrspelandet. Matt är bäst!
Inte förrän klockan 14 sa vi hejdå till vårt hostel och begav oss mot tivoli. Vi köpte åkband och sprang runt där ett litet tag. Fick lite lagom bråttom till planet eftersom att det var megalång kö till Vertigo, men vi skulle såklart åka eftersom att vi spanat in Vertigo varje gång vi gått förbi tivoli :P Planet skulle gå 18:30 från Kastrup och vi hade planerat att gå från tivoli 16:30. Men då stod vi fortfarande i den megalånga kön. Men ibland har man tur! Vi fick gå före massvis med folk då de behövde 2 st och de framför oss var fler än 2 :D Kom i god tid till planet gjorde vi också förresten:)

Matt och jag


Ryan eller "Mr Playboy" (ni ser ju hans playboy t-shirt) tittade förbi

Sandra, Dave och jag <3

Daniel, som introducerade Sandra och mig för vad vi kallar odd-music

Hehe, gubben i hatt är en clown som bodde på vandrarhemmet. Första gången jag såg honom gå förbi i sitt clownsmink fick jag en smärre chock. Det var väl inte det jag väntade mig att se där :P

Tivoli!

Sandra :D

Behöver jag säga att det var läskigt att åka den? Speciellt när man är lite höjdrädd


Efter att bara ha ätit en club sandwish från 7eleven på hela dagen, gått runt i solen och åkt vertigo, ett plan som snurrar och har sig hur mycket som helst var jag måttligt snurrig och hungrig. Den här måltiden på Kastrup var det godaste jag ätit! Den var värd sina 99 dkk (dryga 150 svenska kr)

Pappa hämtade upp oss på Arlanda :)Tack Sandra för tiden i Köpenhamn. Den var bäst! <3
Vi såg Köpenhamn till fots, med båt, uppifrån när vi åkte slänggungan och upp och ner när Vertigo-planet stannade upp och ner högst upp. Man kan väl helt klart säga att vi gjorde Köpenhamn under våra 3 dagar :)

Ronja

Lilla Ronja ligger vid mina fötter. Det är grannens hund. Hon kom över hit för ett tag sen och då beordrade pappa mig att mata henne med korv. Sen satte jag mig här och nyss kom hon in och ville bli klappad. Så söt är hon :)

Synd att jag måste lämna henne nu för jag måste upp och duscha. Ska till farmor och farfar på middag och jag har bråttom ser jag nu. Hehe, ska åka om en halvtimme :S

Beach 09 med Tomas Di Leva

Hej! Ahhh vad varmt det är. Har legat vid Sandan (bästa badstället där jag bor) med Sofia och mamma hela dagen. Jag och Sofia kom dit strax innan 10 och nu kommer jag hem. Det är nått fel med mig den här sommaren.. jag får typ massa färg känns det som. Jag känner mig i alla fall inte sådär likblek och jag ser mycket fler personer som är blekare än mig än som är brunare. Men nog om det. Nu ska ni få höra det coolaste som finns! ;) 

När vi ligger där och solar hör vi hur de som ligger brevid säger hej till någon. Jag känner igen den där rösten, tänker jag. Så tittar jag upp, och 10 meter ifrån mig står Tomas Di Leva med utsläppt mörkt hår (färgar han det eller är det bara sådär snyggt naturligt?), lila långklänning och stora solglasögon! Han hade med sig sin son Cosmo också.

Det är faktiskt rätt cool att självaste Tomas Di Leva bor här och badar i samma sjö som är min favoritsjö! Ännu coolare är det att se någon i lila långklänning, mitt i skogen, när det är typ 30 grader varmt. Han är så söt! :D

Jag och Sofia skojade lite i början av dan om att vi skulle spana efter honom, för vi vet ju att han badar där och har sett honom förut... Men the man himself hittade oss.

Strax innan vi skulle gå ser vi att han också går, men då såg han lite annorlunda ut. Då var håret blött och uppsatt i en hästsvans och han hade på sig en vit t-shirt och rödblommiga badbyxor. Såg nästan normal ut med andra ord.


 

Skönt att slippa solen

Hallå hallå :)

Idag har det varit lite mulet ute, men det har varit helt underbart ju. Har badat och solat varje dag i flera dagar så det kändes riktigt bra att det var lite dåligare väder idag.
Jag har bara legat inne och tittat på tv och plockat in saker i garderoben.

Och visst ja, detta måste jag ju berätta. Jag hämtade ut ett paket på posten för några veckor. Jag var helt säker på att det var teststickor till min blodsockermätare eftersom att mamma hade beställt det några dagar tidigare. Men eftersom att jag inte behövde dem just då så fick paketet stå oöppnat. Så gick veckorna och det har kommit två påminnelser om ett paket jag ska hämta ut. Trodde att de glömt att jag hämtat paketet redan, men när sista påminnelsen kom idag så tänkte pappa och jag att vi kanske skulle öppna det där paketet och kolla vad som låg i. Och i det låg:

En ryggsäck
En stegräknare
En fin rosa ficklampa
En vattenflaska
En reflex
och
En grön vattentermometer

Allt detta som en litten sommarpresent från Bayer Healthcare.

RSS 2.0