Spring i bena

Varit ute hela dagen och suttit o solat av och till.

Nu är min lillasyster hemma från ridningen och hon tackade ja när jag frågade om hon ville med mig ut och springa! Jippie! Hon har sagt att hon ska träna jättemkt på sommarlovet, så nu tänkte jag värma upp henne inför det:P

Får se vart vi springer, jag är lite trött på den vägen som jag alltid tar på mina rundor. Men ett som är säkert är att vi springer i skogen, jag springer helst där det är lite folk eller inget folk alls. Har dock sprungit med lillebror längs ältavägen i vintras och där kör ju massa bilar. Konstigt nog överlevde jag det.

Nu ska jag byta om till något snygg springoutfit (;P) och sen när vi kommer tillbaka blir det väl middag ganska snabbt. Ikväll tänkte jag och syrran spela något tvspel och om vi känner att vi orkar tänkte vi kolla på sagan om ringen :)

Passar in...

... nu när det är sommarvarmt och helg. Så här kommer en glad låt:

Party party!



Godnatt :)

Bad i havet och thaimat

Imorse, när jag suttit på bussen i 5 min, ringer min mobil. Det är Malin som säger att den första lektionen är inställd. Åker ändå till skolan eftersom att det inte är säkert om vi har matte eller inte. Men det slutade med att det inte blir ngn matte. Alltså inga lektioner alls. Jag och Malin åkte därför hem till henne och fixade mackor och gick ner till Eriksvik badstrand och badade och solade. När vi legat där och läst ett tag gick vi tillbaka till henne, uppför världens längsta och brantaste backar. Väl uppe spelade vi GTA och gjorde faktiskt bra ifrån oss :P

När klockan var runt 5 tog jag bussen till Sickla där mamma hämtade mig, vi åkte till Sös för att hälsa på morfar som ligger inne för gallsten.

När vi varit där ett tag åkte vi genom stan för att hitta ett ställe att äta på, men det slutade med att jag kom på den fantastiska idén att köpa mat på den thailändska restauranten Korat i sickla. Så, det blev middag därifrån. För min del friterad kyckling med ris och sötsur sås. Allt var jättegott och jag har lite kvar som jag tänkte värma senare om jag blir hungrig :)



Shady lady

Ani Lorak - Shady Lady


Det är alltid någon låt från ESC som fastnar och jag går runt och nynnar på. Detta år är det denna.
Tycker att den är bra faktiskt, mkt energi och det är kul. 4/5 toasters :P (Benjamin är kul, full fart liksom)

Men låtar behöver inte vara bra för att jag ska tycka att de är bra, tror jag. Ska förklara hur jag menar för det där lät lite konstigt kanske.

Jo, jag älskar att sjunga. Jag går alltid runt och sjunger här hemma, vissa kanske skulle kalla det att skrika, menmen. Jag får bra respons iaf för min lillasyster säger att jag borde söka till IDOL. Fast jag håller det hellre på denna nivå om ni förstår :P

Så eftersom jag älskar att sjunga tycker jag även att det är jättekul att sjunga dåliga låtar också, och därför kan det bli så att jag tycker om de med :P

Nu ska jag dricka mitt te och sedan gå till sängs :)

Godnatt

Hälsokontroll

Idag var jag på previa i Gullmarsplan för att göra en hälsoundersökning inför mitt sommarjobb. Får ju inte smitta ner massa folk med hemska sjukdomar. Det skulle ju inte se så bra ut på ett sjukhus :P Jag var iaf helt frisk ;) Undersökningwn tog bara 5 min och gick ut på att en tant kollade i mina öron och min rygg för att se om jag hade några inflamerade sår eller så, men det hade jag inte :)

Efter det åkte jag och mamma och hämtade ut lite insulin på ett apotek i Årsta och så lämnade jag tillbaka en bok jag lånade till det senaste historiaarbetet, som var för typ över en månad sedan.

Nu ska jag snart gå och lägga mig, kanske läsa lite i boken Aldrig Fucka Upp av Jens Lapidus innan jag somnar. Har kommit 2 kapitel bara :P

Tha Riga-resa

Superglad över mina kit-katsaker som vi köpte i taxfree affären.


Båten gick från Stockholm ca 17 (26/5), på kvällen åt vi smörgåsbord och sedan gick vi ut för att ta lite frisk luft. Då var himlen såhär fin och det var ganska kallt pga av blåsten. Jag vågade inte gå nära relingen för jag trodde på riktigt att jag skulle ramla överbord.


Framme i Riga var vi runt halv 12 på tisdagen (27/5). Vi åkte på sightseeing, delsvis på buss men också en liten promenad i gamla stan. Det var soligt men det blåste kallt. Vår guide (hon som kollar åt kamerans håll på bilden) var bra. Här stod hon och pratade om att det huset till v. på bilden, var det äldsta huset i Riga.


När sightseeingen var slut satte vi oss i en park och njöt av solen. Sen tog vi taxi tillbaka till båten som skulle avgå 17. Det var lagom jobbigt att ingen taxichaufför kunde prata engelska, vi fick ta hjälp av några infödingar som fick agera tolk. Deras engelska var väl inte den bästa den heller :P


När vi kom på båten satte vi oss på däck i solen. Celine tog en bild som var smickrande :P Hon tyckte att den var söt (?) Jag blundar alltid med mitt vänstra öga när jag sitter i solen. Hurvida jag blundade för solen på den här bilden vet jag inte, det var nämligen så att jag fick en sticka i ögat som låg och skavde. Fick ju inte ut den eftersom jag inte kunde öppna ögat på ett tag. Men jag tror att jag blundar för solen på just denna bild.


Mamma fyllde ju 50, hurra hurra! Vi åt smörgåsbord till middag.


Det var ett vackert ljus och mamma ville ta massa kort.


Imorse, runt 10, höll båten på att lägga till vid kajen.


Det var en bra resa men jag rekomenderar inte båten Regina Baltica. Den var hyperomodern, i inredningen alltså. Vi hade ändå A - hytter och de var minismå och ja, hade väl inte renoverats på 100 år ungefär ;P Visst klarade man att det var så, men har man bakterieskräck ska man hålla sig borta. Det kanske inte var massa bakterier, men jag inbillade iaf mig en massa saker. Bl.a. att det hade legat ett lik i min säng (?). Iofs är jag alltid rädd för bakterier när det gäller båtar. Det känns liksom inte som att folket som jobbar på dem, och de som reser med dem, är speciellt ordentliga. Känns så bara.

Nu ska jag sätta mig ute i solen ett tag, sedan måste jag fixa mig iordning. Jag ska nämligen på cabaré i min gamla högstadieskola. Ska dit med Emelie eftersom att vi ska se hennes lillasyster sjunga. Och så är det ju alltid trevligt att vara där för minnes skull. Även om inte alla minnen är bra så var ju den tiden ganska rolig och framförallt händelserik.

I'm back!

Nu är jag hemma :) Eller jag har ju varit det sedan halv 11 egentligen. Skippade skolan eftersom jag hade nycklar och busskort hemma (skulle behövt åka hem och hämta det och gympakläder innan jag kunnat bege mig till skolan).

Eftersom att det är så vackert väder har jag suttit ute och bättrat på brännan (som fortfarande är osynlig, men men). Jag har hoppas studsmatta och rockat rockring. Samtidigt dessutom :P

Nu ska jag ladda upp bilder från Riga-resan så jag skriver mer om den i ett inlägg lite senare.

Riga



Nu ska jag packa och runt 3 åker vi till båten. Ska bli mysigt att åka båt, det var så längesedan.
Imorgon är vi framme och då ska vi åka sightseeing och gå runt lite. Mamma fyller även 50.
Jag slipper ju 2 dagar i skolan, inte helt fel :P
Är tillbaka på onsdag någongång.

Hejdå

gräsklippardax

Nu ska jag ut och klippa gräset och därmed störa alla grannar som ligger ute och solar.

Fast jag tycker faktiskt att det är kul att klippa gräset så de får stå ut med det.

Efter det så kanske jag tänkte plocka undan lite på mitt rum, läsa lite samhällskunskap och sedan packa det lilla jag behöver ha med imorgon.

Min fredag

Till min stora förvåning såg vi på en jättebra film på spanskan idag. Slutet får vi se på tisdag... men då är ju jag ledig från skolan kom jag på efter ett tag. Blev lite ledsen faktiskt, för jag vill veta vad som händer.

På vår otroligt långa lunchrast gick jag och Malin till nackas kyrkogård och checkade in gravar. Fråga inte. Men det var mysigt att gå runt där, så lugnt och fint. Gulligt var när det stod saker på gravstenen som: Gjutmästare Johan Jonsson, eller Kapten Peter Nilsson.

Efter skolan åkte jag in till stan med Christine och Malin. Vi åt glass och kollade i några affärer.

Sen så följde Malin med hem till mig och vi satt ute i solen och spelade Kallaha, fia och massa olika kortspel (som jag är sämst på att vara snabb på). När det blev för kallt ute gick vi in och fortsatte med kortspelet, sen spelade vi Narnia på playstation. Det var faktiskt ganska kul, dock omöjligt. Vi kollade lite på tv också, Berg flyttar in och Kill Bill 2. Sen vid 23 gick hon hem. Det var kul att ha dig här Malin (även om du inte gjorde mig mycket klokare när det gäller jackorna:P).

För ca 2 timmar sedan kände jag att jag behövde lägga mig. Min kropp mår dåligt av att sitta vid datorn vid den här tiden. Får ont överallt. Går och lägger mig nu i alla fall. Måste ju orka med att ha helg.

Så, godnatt.

Ronja <3



22/5 somnade hon in i mitt knä.
Världens bästa hör nog hemma i himlen.

Skinnjacka...



Jag har ett dilemma. Mamma har köpt två st skinnjackor till mig, de var på extrapris och jag har tjatat i några år :P Men självklart är det omöjligt att bestämma vilken jag vill ha kvar.

 Skinnjackan med en dragkedja på sidan.

 Skinnjackan med mudd nertill.

Jag kommer aldrig kunna bestämma mig.

Imorgon kommer jag förmodligen inte skriva här, och om jag nu skulle skriva så är det ett inlägg där jag beskriver hur ledsen jag känner mig. Så, om inte imorgon, ses vi till helgen :)

Godnatt


Dumma skor

Vet ni vad jag tycker?

Och alla tycker nog samma som jag.

Det borde införas en lag mot dumma skor. Såhär lyder den:

Skor som orsakar ett fall som medför skador bör förverkas omedelbart.

Hurvida skor kan straffas är väl ingen självklarhet. Men de uppfyller ju allt som behövs för att det ska vara ett brott:
Objektiva rekvisit: De får en att ramla och skada sig.
Subjektiva rekvisit: Ja, de har uppsåt? Fråga dem så svarar de ja, jag lovar.

Och det finns självklart en anledning till att jag tycker att det ska införas en sån lag (hade säkert inte kommit på det om jag inte läst igenom 100 sidor straffrätt till provet idag)

Efter provet fick Sandra och jag bråttom till bussen så vi bestämde oss för att ta en genväg som betyder att man måste springa i nedförsbacke, och över massa rötter o så. Kan ju säga att: Ballerinaskor som har en lös sula är inte till för det! Så i den brantaste backen ramlade jag. Gled ramåt. Ont gjorde det kanske inte just då, men aj vad det gör ont nu. Eller det är kanske mer obehagligt.

Min vänstra handflata är svullen så det gör ont att röra tummen. Tur att jag är högerhänt säger jag bara :) Högerhanden är ioförsig lite uppriven.

Gud vad jag förstör mina händer. I tisdags bärnde jag högerhanden på ugnen, och det kommer bli ett stort ärr. Uscha!


Va onödigt!

Idag har det känts som att jag har gått runt med halvöppna ögon. Smått kisande eftersom att jag har varit så trött. Varför?

Jo, det var ju en engelskabok som skulle ha lästs ut tills idag. Den tog så lång tid att läsa att jag aldrig blev klar igår, men jag låg så länge som jag tyckte att jag kunde, vilket var till 2:20. Sen så ställde jag väckarklockan på 5:00 , började läsa 5:30 och gick upp 6:30 (skulle egentligen ha gått upp 6:00!)

Drog iväg till skolan, lite illamående. Eller ganska mycket faktiskt.

På min bildlektion satt jag och läste hela tiden. Frågade först Axel vad som hände i slutet och snäll som han är berättade han. Resten av lektionen satt jag och skummade igenom de sista 90 sidorna och försökte hitta allt som Axel berättat om. Lyckades ta mig igenom boken men är tvungen att gå på en j*vla komp-bildlektion imorgon. Har min sista bild imorgon eftermiddag så jag måste bli klar med sista uppgiften. Komp börjar 9, sen ska jag ha komp-livräddning klockan 11. Jag vill inte blöta håret! Det är faktiskt bara det jag oroar mig för.

Men, vad var det sura med dagen då?
Jo, min eng-lärare hade sagt fel datum angående boken. Vi ska prata om den nästa måndag!

Gud vad onödigt.

Roooligt värre

Msn är så mkt roligare såhär sent på natten :P

Hihi...

Jag börjar bli övertrött. Jag är rolig när jag är överrött :P

Ehm, kanske skulle ta o gå härifrån. Eller inte.

Fast jag måste vakna rätt tidigt imorgon. Har inte pluggat ett dugg nu i helgen. Shiet, varför börjar jag alltid prata om skolan för?

Andas jenny

Jag är ju rädd för flugor, ja det mesta som flyger.

Ikväll har en fluga givit mig lite panik, för den har planerat att attackera mig. Tror iaf det. Den var här vid datan nyss, då blev jag rädd och skrek och började skaka.

Gahh, jag hatar flugor. Det som flyger och låter, alltså flugor, getingar å så.

Okej, jag vågar inte gå i fjärilshuset heller. Någon annan som tycker det är läskigt?

Bio och facebook

Idag var jag alltså på bio med Emelie. Vi såg 27 dresses som enligt mig var jättebra och mysig. I början tyckte jag att den verkade som alla andra ett par som från början hatar varandra men som sedan gifter sig - filmerna. Men sen så blev den plötsligt jättebra, på något sätt blir man väl rörd även om man sett nästan samma sak förut. Måste också säga att skådespelarna var superbra.
Denna film är verkligen värd att se.

Något annat som är värt att nämna är att jag blev medlem på facebook idag. Jag hade inget annat att göra. Så nu är det bara att bli vän med mig där, för det är väl det allt handlar om, att ha så många vänner som möjligt?

Godnatt

 

Nu är det tänkt att jag ska gå härifrån och sova. Men man vet ju aldrig hur det blir med det.



Lyssnar på The Darkness. Det är nostalgi. Minnen från högstadiet. Om jag bara kunde hitta den skivan, den ligger inte i sitt fodral.

Godnatt

Va?

Jenny säger:
gräver?
Alex säger:

aaa

Alex säger:

grav

Jenny säger:

gräver du gravar?

Alex säger:

stämmer

Jenny säger:

jaha, det var intressant

Alex säger:

yes

Jenny säger:

mm

Jenny säger:

hur länge har du hållt på me det?

Alex säger:

hela mitt liv

Jenny säger:

jasså

Alex säger:

yes måste gräva liken kalles hejsan
Jenny säger:
va?



Har nu reserverat biljetter till 27 dresses. Ska hämta dem vid halv 2 imorgon.
Har även bakat chokladbollar, fast inte rullat dem än. Smeten måste stå lite i kylen och hårdna till sig lite.

Jag funderar på om jag ska ut och springa innan frukosten imorgon. Har gjort det en gång förut, då var kl typ 6 och det var dimmigt ute. Alldeles ensam ute i skogen. Vet inte varför jag skulle upp och springa innan frukosten när jag hade skola samma dag. Men nu kan jag ju gå upp vid 9 kanske. Äsch jag vet inte.

VA? Nu har jag nämt va två gånger. Rubriken syftar på det första va:et. Nu säger jag det för att jag hör på tv4vädret att det har snöat typ 15 cm i Dalarna :O Herregud.

Ojoj, ska gå o rulla chokladbollar nu.

Chokladbollar på G

Vet ni, jag ska nog baka chokladbollar nu. Är inte ett dugg sugen men jag har liksom inget att göra.


Hittade ett recept som jag gör lite nyttigare. Byter ut vanligt socker mot låtsas, har ju diabetes så då slipper jag ju oroa mig för allt socker. Vill man inte byta ut allt socker kan man köra 50/50, om man tycker att låtsassocker ger en annorlunda smak, och det gör det väl om an inte är lite van. Kan även halvera sockermängden om man nu vill det.

♥150 g smör eller margarin
♥2 dl socker (vanligt eller låtsas)
♥3 ½ dl havregryn
♥1 dl kokosflingor
♥1 ½ msk vaniljsocker
♥4 ½ msk kakao
♥2-3 msk kaffe
♥Garnering: det som man tycker smakar bra!

Såhär gör du:
-Först rör man smör och socker till en jämn smet.
-Sedan tillsätter man bara alla andra ingredienser, kaffet sist.
-Rör allt till en jämn smet, med elvisp eller för hand.
-Slutligen gäller det bara att forma till små fina bollar och rulla i det som önskas.
-In i kylen!

Hoppas att de blir goda, är på jakt efter ett gott recept. Kommer bild sen (om de blir fina vill säga)

Går det någon bra film på bio just nu?

Ska eventuellt på BIO i helgen med Emelie. Om vi nu hittar en bra film att kolla på.

Finns det någonting som är värt att se, själv har jag svårt att hitta något.

♥Så vad borde man se?

Pluggeliplugg

Jag tycker att det har varit väldigt lite plugga plugga-tjat här i bloggen på senaste tiden. Så jag tänkte tjata om att jag måste plugga nu.

Ska läsa ut en Eng-bok till på måndag. Har läst 46 sidor och den är väl 300 någonting? Inte är den kul heller, kommer ju aldrig in i den. Jag gillar när det händer saker på en gång. Inte intresseväckande inledning i denna bok inte.

På onsdag har vi "tenta" i Straff- och processrätt. Yey! Läsa hela boken på dryga 100 sidor. Alla som har läst juridiska grejsimojser vet ju att det inte är världens roligaste språk. Har dock blivit van vid språket nu tack vare boken vi hade i Civilrätt A. Men yey ändå. Kanske är det inte nödvändigt att kunna innehållet, för det viktigaste verkar ju vara att kunna slå i lagboken, så det får vi göra på lektionerna, eller så sitter vi bara och tittar in i väggen. Annikki gillar nog inte att ha mkt att göra. Eller så har hon för mkt att göra utanför skolan så att hon inte orkar vara aktiv där. Förutom att springa ifrån lektionen och svara i telefonen sin. Hatar hennes telefon!

Puh, skönt att skriva om skolan och klaga på den. Har haft lite i skolan de senaste veckorna och har inget mer sen i skolan efter onsdag nästa vecka. Det känns faktiskt konstigt att komma hem och inte ha något att plugga till, man är ju van vid det.

Förra terminen pratade Benita (eng-läraren) om hur man skulle plugga och då sa hon att man inte skulle göra det på fredagar. Sen dess har jag nästan aldrig pluggat på en fredag, men nu är jag nästan sugen på att plugga. Att läsa en bok kan ju inte räknas som plugg? Benita skulle säkert älska mig om hon såg att jag läste boken idag ^^

Jennypenny


 

Lyssnar på musik, händer inte så ofta förutom på morgonen då jag alltid vaknar till Rix morron zoo. Blivit lite fäst vid Roger, Titti och Gert.

Godnatt

Ne nu ska jag sova. Har ett bra exempel som visar på hur trött jag är.

När mamma och jag var påväg hem från Hamlet åkte vi förbi donken i Sköndal. Då går det en svartklädd man på en gräsplätt (eller nåt) som är mellan de olika filerna.

Jag tänker: Hmm är det där en häst? Fast ne, kom jag snabbt på, det var det nog inte. Så jag sa till mamma:
Hah, jag trodde det var en häst! *asgarv* och pekade på den svartklädda mannen.

Till mitt försvar såg han faktiskt ut som en häst bakifrån... lite i alla fall.

Hamlet

Hamlet var helt okej, den var ju rolig och så men väldigt mystisk. En till anleding varför jag tyckte att den var bra var att jag hela tiden satt och försökte lista ut vart jag sett alla skådespelarna någonstans. Och vet ni, jag gissade rätt på de som jag gissade på!

Ofelia spelades av Rebecka Hemse, hon som spelar Martin Becks dotter i Beck-filmerna.
Kungen spelades av Björn Granath som också spelar Madickens pappa.
Drottningen spelades av Stina Ekblad, Beck - mannen utan ansikte och psykologen i Tv-serien Hjälp!
Horatio spelades av Robin Stegmar - han som medverkade i de gamla ICA-reklamerna.

Men bäst var Börje Ahlstedt :) Ni vet Ronja Rövardotters pappa. I teatern fanns en scen där han skrattade och skrek och då lät det precis som i de filmerna. När han är sådär överlycklig över att Ronja kommer hem. Dessutom gör han ju rösten till Karlsson i Karlsson på takets animerade tv-serie.

Det är sånna där oviktiga saker som jag kommer ihåg :P Roligt att man kan känna igen folk så bra på deras röst, för jag såg ju inte direkt hur de såg ut från 15e raden.

Nu ska jag dricka upp mitt te och sen lägga mig och läsa Eng-boken.

Hamlet på dramaten

Ikväll ska klassen till dramaten och kolla Hamlet. Jag är aldrig på teater utanför skolan så det brukar vara ganska kul. Och dramaten har jag ju aldrig varit på, mest spännande att se hur det ser ut innuti :P


Lite besviken på att Hamlet alltid är gammal, och oftast med grov skäggväxt.

Kl 18 går min buss, möter några i slussen och sedan börjar teatern 19. Slutar 22:15! Jag kommer ju inte få någon sömn :/

Måste tacka Tess som kom fram till mig när vi slutat skolan idag och frågade om inte vi 2 kunde skolka från spanskan som är vår första lektion imorgon (får kanske sovmorgon till 10 alltså). Det är ju 100% onödigt att bara jag är där om inte hon är det då vi håller på och förbereder oss för muntliga nationella där vi ska prata i samma grupp. Hoppas inte Keles ändrade det provdatumet till imorn? Skulle ju ha på tisdag men hon babblade i fredags om att... ja vad babblade hon om? Men men, nästa fredag, 23, slutar alla IV-val. Kommer sakna bild&form, men spanskan ska bli underbart att slippa :D

Top model - final

Det ska jag kolla på nu, sen Sex and the city :)
Vet ioförsig redan vem som vinner men det är ju egentligen inte det som är underhållande, det är hela grejen när de ska ta bilder.

Under tiden ska jag bada fotbad och fixa tånaglarna. Följa intruktionerna om hur man ska göra :P

Nu måste jag hitta en balja som jag kan ha fötterna i :S Det kommer bli svårt.

Föresten, imorgon är det nationella i EngB. Jag missar återigen den enda sovmorgonen jag har på hela veckan. Det är väl 3e gången nu :(

Godnatt...

Naglar: händer

Fick hem Cosmopolitan idag. Satte mig vid köksbordet och läste igenom. Favoritavsnittet var det om naglar, både de på händer och fötter. Här kommer lite tips, mycket taget från Cosmo, men också egen kunskap:

♥Använd en mild remover när du tar bort lack. Skonsammare, och risken att få tunna och sköra naglar minskar.
Tips: Håll bomullen på nageln i 10 sek och dra sedan bort lacket med ett svep!
♥Tänk på att få i dig vitaminer samt att skydda dina händer från för mycket vatten och rengöringsmedel, vilket kan medföra naglar som skivas!
♥ Har du övervuxna nagelband? Smörj in med nagelbandsolja morgon och kväll. På detta sätt förhindras att nagelbandet växer ut på nagelplattan och förstör nagelns tillväxt. Använd en manikyrpinne för att pressa ner nagelbanden lite grand (men inte för mycket, och gör det när de är lite mjukare!)
♥Har du problem med ojämnheter och gropar i nageln? Om blodkärl och nerver i nagelroten skadas kan det medföra gropar och dyl. Nagelroten är den del på nageln som inte är synlig, där bildas nya celler medan gamla skjuts fram för att bilda nagelplattan.
♥Att polera naglarna ger inte bara en vacker yta utan bidrar också med en bättre cirkulation och jämn färg. Men tänk på att INTE polera för ofta, den grövre sidan på poleringsfilen ska helst användas en gång/halvår, risken finns att nageln tunnas ut annars!
♥Jag är jättenöjd med min glasfil. Minimal riks att man rispar upp nageln :)

När du målar: tänk på att nageln inte ska vara fet innan eftersom lacket inte fäster lika bra då. Använd ett underlack som skyddar mot missfärgningar. Måla i två tunna lager, börja med ett drag i mitten och sedan med ett drag på varje sida.
Tips: När du köper lacket, tänk på att penseln ska vara lite tjockare och inte för tunn. Då är det svårt att få till den jämna tunna ytan (egen erfarenhet, men jag är också sämst på att måla naglarna. Misslyckas jämt!)

Glöm det där med vanliga matoljor, molekylerna är för stora för att tränga ner i nageln. Men olivolja mjukgör självklart händerna och nagelband.



Den absolut bästa nagelpoleraren. Mjuk men man ser ändå stor skillnad.


Workshop = jättekul

Jag har haft det jättekul i 3 timmar, slutade inte förns 22.

Det var jättebra på kaospiloterna, de som höll i workshopen var trevliga och de la upp det så att man blev avslappnad och kände att alla åsikter var bra åsikter. När vi kom dit blev vi bjudna på macka och te, sen under tiden bjöd de på kakor och dricka till det :) Superroligt.

Gjorde olika övningar som hade med konstens betydelse att göra. Vad vi såg som konst. Offenlig konst. Började med en övning där man skulle placera olika konstbilder i ett system. Först skulle man bestämma om man ansåg det som konst eller inte, sedan skulle man ta ställning i frågan om man ville se objektet på en offentlig plats eller inte.

Vi diskuterade konst i nacka, hur den är idag (fördelar och nackdelar) samt hur vi skulle vilja att den skulle se ut om 10 år. Vi lekte att vi hade varit med och förbättrat och utformat nackas konst. Vi valde Älta Centrum och Saltsjöbanans tågstationer. Fick fram jättebra idéer :)

I slutet gav vi dem feedback eftersom att de ska göra samma workshop för en 7a i Stavsborgsskolan :) Fast vi kunde bara komma på bra saker :P

Vi var bara 4 tjejer där. Jag, Sofia, Ella och Ellen. Alla från Älta, kolarängen. Bara ngra hundra meter mellan oss :P Där lyckades de pricka in oss bra, hehe. Något som var lite kul var att Ellen verkligen kände igen mig, hon visste till och med vart jag bodde, hade tydligen sett mig och pratat om mig med sin bästis som jag bodde granne, och också var kompis med. Hon hade till och med koll på att min pappa är lång :P


Pigghet på burk?

Ihh vad jag är trött.



Ja, det var väl det jag skulle säga. Och att...

jag inte vet vad jag ska ha på mig. Ständigt problem det där. Väljer mellan 2 saker. Vad jag bara inte förstår är att jag nästan inte har ngt att ha på mig. Rensade ju garderoben för ett tag sen och slängde allt som jag aldrig skulle använda, behöll det som jag visste funkade. Men, nu har jag ingenting?

Vadå konstigt?

Sofia joinar

Sofia är bäst! Hoppas att hon läser så att hon ser det :P
 
28 juli 07, vid sandan. I spöregnet.

Wiie wiie jag får sällskap :) Av sofia! 19-21 i sickla alltså. Undrar vad vi ska göra ?


På hennes bilddagbok hittade jag massa fina bilder från 28 juli :) Kolla!

Jag står på händer på studsmattan, och sofia voltar med kroppen :P


Har jag inte sagt att jag är bra på karatesparkar? ;P haha


Och så kan man ju också se ut :P


Senast jag såg henne var på nyår och då hade vi ju satans trevligt :) Wiiee :D

Antikrundan gjorde ett besök i frysen...

Har en frys ute i garaget som har en tendens att samla på sig ganska mycket. Nu är tanken att den ska ätas ur så att vi kan stänga av elen i den. Här kommer en liten recension:

En frys utan hyllor, alltså staplas allting på varandra i en stor hög.
Positivt: man kan köpa i princip hur mycket som helst eftersom att det garanterat får plats i frysen.
Negativt: Drar mycket el och alla inköp resulterar i frågan "vart tog pengarna vägen?". Dessutom köps en massa onödiga saker som man tänker att man kan ha användning av, men aldrig har.

Jag var ute och rotade runt lite nyss och snacka om att man hittade antikviteter. Blåbärspaj, bäst före Jan 99! Men dock ett fynd: kostade bara 5 kr när den köptes!
Självklart fann jag annat användbart. Qornbitar (mums!), små färdigpizzor. Visserligen har väl det mesta gått ut men det går väl att äta en paj som legat djupfryst i snart 10 år?

Jag tänker i alla fall skjutsa in den i ugnen nu! Om inte den låga temperaturen har hållit borta alla bakterier så kommer den 175 gradiga värmen ta bort de bakterier som har uppkommit.

Imorgon

Gokväll...

Imorn ska jag på nån workshop i sickla, 19-21. Kom precis på att jag missar Desperate Housewives :( Men men...

Har frågat Emelie och Malin om de har lust att följa med, för jag är för feg för att gå själv tror jag. Men självklart är de inte säkra på om de kan. Typiskt. Kan inte fråga nån mer innan jag vet det eftersom jag inte skulle ta med för många :P

Han jag pratade med i telefonen var jättesnäll, de var ju kul att han inte var sur. Ehmm :S Aa ^^

Nu ska jag fortsätta titta på High Chaparall. Filip och fredrik <3 som sagt.

Grattis!



Christine 18 år idag :)

Vet inte Hur jag ska göra...

Inte alls lika varmt som igår.


Jag ska egentligen till pappa idag men jag vet inte om jag har lust att vara där.

Bildbevis på första doppet

Ja, det behövdes bildbevis tyckte jag. Så här kommer bilder, från hela dagen. Skulle självklart bevisa att jag badade och inte att dagen, i sig, existerade :P

Plankorna som man måste gå på för att komma
igenom kärret.


Håller på att ramla i?


1,2,3...


Kolla jag simmande till och med ;)


Precis innan jag skulle doppa huvudet :P


Sen åt vi honungsmelon...


Lite innan halv 5 lämnade vi sjön...


Sen var det bara 10 min promenad hem :)


Och hur var vattnet?
Kallt såklart, men det är det ju på sommaren också. Var faktiskt inte svårt att komma i, men när jag väl var i ville jag upp igen ganska snabbt. Som tur var var det varmt i luften så man frös inte alls :D Doppade mig en gång till precis innan vi skulle gå hem.

Vad?

Nu behöver jag er hjälp. Vad är det här?
Påväg till badet hittade jag den saken som ni ser på bilden nedan. Ser ut som ett provrör med en colakork på. I den fanns en vätska som lyktade sprit eller sprite :P



Snart kommer bilder från dagen.

Första doppet?

Igår hade jag ingen lust att sitta vid datorn, det var ju så fint väder. På kvällen kollade jag på tv och åt mjölk och kakor :D Det är underbart gott :)

Jag vaknade vid 10 idag. Gör det när det är fint väder ute eftersom att solen skiner rakt på mig i sängen. Klockan 10 är jag kokhet och vaknar :P Orkar inte dra ner persiennen eller rullgardinen.

Jag gick direkt in och duschade, sen så gick jag ner och åt frukost framför ett avsnitt av Fab5. De makeoverade en naturist. Massa nakna människor!

Nu ska jag ta något att äta för sedan ska lillasyrran och jag gå till Tomas Di Leva- sjön och bada :P Fast vi får väl se om jag vågar bada när jag kommer dit. Men det skulle ju vara lite najs att ha gjort första doppet 11 maj, förra året var det den 9 juni. Förbättring är bra!

Tjao


Snabbt inlägg

Min lillasyster har disco med sin klass idag. Hon går i 6an. Nu ska jag dit med mamma för att städa undan. Fast jag följer egentligen bara med för att jag vill se hur det är. Låg- och mellanstadiedisco var ju ett tag sedan. Kanske får jag inte uppleva det nå mer. Så det gäller att passa på.

Måste springa upp och byta från bikini och klänning till lite mer riktiga och varma kläder. Lite smink ska på också. Vill inte bli uttittad av alla fjortis6or :P

Ses imorgon :D

Det där fula huset

Nepp, inte där heller. När mamma kommer hem får hon hjälpa mig hitta den satans sladden. Gahhh!

Men det var inte det jag skulle skriva.

Jag är ett nytt fan av Berg flyttar in och också Carina Berg. Nu är det bekräftat, det som jag funderat över i precis en vecka nu. Ni som har sett programmet, ni vet det huset som hon står vid, i början av programmintrot, och ringer på. Det där vita som ser ut som en kartong och har helt asymmetriska fönster och en pytteliten vit dörr. Jag tycker det är fult i alla fall. Det huset är iaf där jag bor ungefär, här i Älta. Tänk att de har varit här och filmat det, här i lilla Älta.

Btw, visst kanske Älta är lite landet, det hävdar ju vissa iallafall eftersom man åker förbi värsta landet för att komma hit. Men hör här. För att bo på landet tycker jag att det ska ta väldigt lång tid att komma till civilisationen + att man ska bo typ med 1 km avstånd från sina grannar. Här bor vi väldigt tätt och det tar bara 11 min till skolan även om det inte är motorväg, 9 min till sickla och 20 min till stan. Vadå landet? Iofs hörde jag två Älta-tjejer prata om det på bussen hem från skolan. De hade hört någon säga detta:

En häst, en ko, en ältabo.

Jag trivs här iallafall.

Ne vad är det här?

Just precis, vad är detta?
Nu har jag letat efter kamerasladden överallt, men den finns inte. Och det hjälper ju inte precis att ingen i min familj kan hålla ordning, det ligger ju saker överallt. Jag har gett upp det där med att städa upp efter dem eftersom att det ser precis likadant ut efter 1 vecka igen!

Varför är saker alltid borta när man behöver dem som mest?
Jag skulle nog ändra den viktigaste frågan från "vad är meningen med livet?" till just den jag har skrivit ovanför.'

Nu ska jag leta lite mer, dvs lyfta på sofforna och välta omkull soffbordet.

Borta

Jag tänkte lägga in lite bilder men då är det ju en fördel om man får in dem på datorn. Och för att det ska fungera måste man ju ha en sladd. Min sladd är borta. Den ska hänga över en stol här i vardagsrummet men det gör den inte. Pontus kompis, och min gamla klasskompis, sitter i den stolen som jag tror att den hängde över. Det kan ju vara så att sladden åkt ner och han sitter på den. I vilket fall så vågar jag inte be honom akta på sig. Får väl klara mig utan bilder och lägga in dem imorgon kanske. Men då är ju bilderna gamla. Äh, jaja. Hoppas att de går ut när det är paus i Talang08.

Tänk att sladden typ är högst 1,5 meter ifrån mig nu och ändå kan jag inte se den!

Euew

Hello :) När jag kom hem från skolan vid 14 så satte jag på mig min bikini, tvättade av mig sminket och gick ut i solen. Efter ett tag somnade jag i solstolen och vaknade för ett tag sen :P

Ganska skönt att vakna upp, men jag är ännu mer trött. Nu måste jag ut till kaninerna och ge dem vatten och mat, men först ska jag nog borsta tänderna.

Hmm, vad ska jag göra sen då? Känner inte för att göra någonting. Kanske blir på bättre humör när jag har borstat tänderna, för man är inte glad när munnen smakar konstigt.

TV-kväll

Ingenting att göra tills imorn. Därför ska jag avnjuta en TV-kväll. Brukar oftast ha TV-tittande som en ursäkt för att slippa plugga men nu kan jag bara njuta av det :)

Det blir lyxfällan nu klockan 20. Klockan 21 får jag se. Såg ett avsnitt av Dirty Sexy Money förra veckan och det var faktiskt ganska bra.

Problemet är bara att jag verkligen vill se Efterlyst, som självklart ska vara på samma tid. Varför det är extra viktigt denna vecka är för att jag vill se om man fått reda på någonting om den försvunne Jonas Ekström. Han gick på en båt, men han kom aldrig av. Jag hittade till hans blogg genom en annan och eftersom jag hade sett honom på Efterlyst ngn vecka innan blev jag nyfiken.

Visst känns det konstigt när man läser en text som är skriven av någon som är försvunnen?
Ingen verkar veta vart han är. Kanske finns han någonstans där ute, men varför då inte höra av sig. Nu har han ju endå varit borta i över 1 månad. Hoppas såklart att han är vid liv.

Att inte veta är så jobbigt, och då är jag bara jag och inte hans mamma, pappa, syskon eller vän.

Besök hans blogg här: www.vonla.blogg.se

Sommarjobb

Hej hå

Så, idag var jag på Nacka sjukhus för att presentera mig. Det gick nog bra tror jag. Var ju inte så mkt folk att hälsa på pga av strejken. Först var det en vanlig sjuksköterska på röntgen som visade mig runt överallt, hon visade bl.a. vad jag måste lära mig. Jag säger bara: HJÄLP! Ska stå i receptionen och ta emot alla patienter och det kunde tydligen bli ganska stressigt, och speciellt när man är ny. Men som tur är skulle de inte lämna mig ensam och de första veckorna står jag dubbelt. Lite läskigt är det, men jag tror inte det är så farligt om man verkar förvirrad. Det är nog bara säga att man är sommarjobbare och inte kan det speciellt bra, och lägga på ett stort leende :P

Efter rundturen fick jag träffa bossen Birgitta. Hade pratat med henne i telefon innan och då tyckte jag att hon lät jätteläskig, hon bröt ju på finska. Det är småläskigt.

Den 16 juni - 11 juli ska jag jobba där. Vet ingenting om lönen för det glömde jag fråga. Efter 11 juli får jag jobba 2 veckor till om jag vill och då får jag bättre betalt. Men jag vill ju ha lite sommarlov, men är det jättekul får vi se hur jag gör :) Får iaf jobba där på alla smålov å så, och det är bra för min tunna plånbok. Den behöver verkligen äta upp sig!

Nationella imorn!!!

Gokväll

Jag tänkte ta mig ngt att äta nu för jag håller på att hungra ihjäl mig. Åt inte så mkt till middag, håller på att dö nu.

Sedan så måste jag plugga matte eftersom att det är nationella i matteB imorn. Jag är så seg på att räkna matte. Ska läsa igenom alla sammanfattningar i boken. Sen måste jag såklart sova för det fungerar inte att bara sova 5 timmar när man ska ha prov, har jag lärt mig på sistone. Fast när jag tänker efter kommer jag inte ha tid att sova mer än 5 timmar :/ Om nu min huvudräkning fungerar :P hmm, ska upp 6 ungefär och om jag lägger mig nu får jag 7 h. Men jag kommer ju inte lägga mig nu. Ska dock skynda på mitt ätande och räknande.

Äh, nu blire mat, och så ska jag packa allt jag behöver imorn. Kanske måste fixa naglarna lite också, ska till mitt blivande sommarjobb imorn och mamma har skrämt upp mig om att fingrarna måste vara fina :P Berättar om besöket imorgon, om jag nu över huvud taget hittar dit jag ska på sjukhuset. Jag är alltid livrädd för att jag inte ska hitta.

Jaja, hmm skulle jag säga ngt? Näe, eller kanske. Jo! Jag har bara en massa korta fjantiga linjaler här hemma, sånna där med typ ett barbietryck på. Nice... eller inte.

Godnatt :) O lycka till alla som har provet imorn!

Fungerar ju inte

Jag har inte ont i halsen längre :) Fast nu har jag rethosta så att jag är tvungen att hosta precis hela tiden. Men det är ändå mkt bättre än att ha ont.

Igår var nog den värsta hals...

Och allt annat försvann... ÅHH bloggen krånglar, jag skrev ett lagom långt inlägg som nu bara är borta!!!!

Skulle det inte bli bra efter flytten kanske!!!!!!????

Viktigaste i mitt inlägg. Efter middagen ska jag äta jordgubbar :D

Grattis Jessica!

Idag fyller Jessica 18 år, så ett stooort grattis till henne :)

Rösten försvann

När jag vaknade imorse kunde jag inte få fram ett ljud. Försökte skrika men det sa bara stopp. Funderade därför på om jag skulle gå till skolan eller inte, hade ju bara en lektion där vi skulle hålla tal, och jag skulle ju inte kunna hålla eftersom det är ganska bra att ha en röst när man ska prata.

Men tapper som jag är gick jag upp och efter en dusch och en mugg honungsvatten var halsen i lite bättre skick. Den har dock försvunnit lite av och till under dagen.

Nu har jag varit hemma i snart en timma och det är skönt. Tog och åt en staark nudelsoppa. Inte för att det hjälpte halsen så mkt, men satans vad gott det var :P

Viktigt...

Även fast jag lägger mig såhär sent får jag 8 timmars sömn! :D

GODNATT

Oj, kanske skulle lägga mig nu...

Kan säga att det är komplicerat att min blogg bytt från www.blogg.se till www.publishme.se för jag är så van att gå in på blogg.se och logga in att jag gör det hela tiden. Skriver in mitt namn och lösen för att sedan, för sent, komma på att det visst inte var så jag skulle göra. Men men, jag har väl förhoppningsvis lärt mig om en månad.

Sitter och slipar på mitt tal. Har gått igenom allt på papper så nu ska jag bara göra ändringarna på datorn också och sedan skriva ut ett papper att ha som talkort. När det här talet är avklarat är det inte något hemskt kvar att göra. Visst, det är NP maB på torsdag men om jag tror ärligt talat inte att man kan göra så mkt åt sina kunskaper såhär i sista minuten. Kan man så kan man, så är det. Egentligen borde jag ju vara helt galen eftersom jag inte kan något, men kanske ploppar allt tillbaka i huvudet när jag har kollat igenom boken. Har skjutit upp det i flera dagar. Lite ångest har jag såklart över "tentan" i straff- & processrätt. Men inte lika mkt som det här talet har gett mig. Värsta någonsin.

Imorgon är det iaf måndag den 5/5 vilket betyder att det är precis en månad tills det är sommarlov. Jag gillar att veckan börjar på ett så bra sätt.

Jag har mkt ont i halsen just nu. Gör ont bara jag sitter här o inte ens använder den till något. Men nu ska jag bli klar med talet. Det här skulle egentligen ha blivit världens kortaste inlägg, men det blev det, som ni ser, inte alls.

Oväntat besök

När jag stod och hällde upp ett glas cider så kom Majken förbi för att kolla till kaninerna. Jag följde med ut till dem.
Hon är ju lite förtjust i Flingan och när vi skulle gå sa hon "Jag tror att hon älskar mig". Hehe, så är det nog.

När vi kom till ytterdörren frågade hon om hon fick komma in och jag kunde väl inte säga annat än ja. Så hon följde med in och fick kolla på ödlorna och sköldpaddan. Sen så ville hon in i mitt rum också och där fick hon syn på burken med karameller som står på mitt skrivbord. Hon fick en liten korg av mig som jag fyllde med några godisar. Och så sa jag "den där kan du ju ha godis i på lördagar" "det är lördag idag",sa hon. Nej det är det inte svarade jag (veckodagarna måste man kunna tidigt).

Vi tog fram en sagobok och hon fick välja en saga som jag skulle läsa. Det blev "Tre små grisar". Men efter ett tag blev den stora stygga vargen för läskig. Den kanske är läskig när man bara är 3 år. Vi fortsatte därför med "Sagan om pannkakan" fast den hann vi inte alls långt på eftersom Majken skulle hem.

Nu sitter jag här och är deppig inför skolan imorn. Som tur är börjar jag 11:55 för jag ska inte gå på bilden som är min första lektion kl 8, har ingen engelska efter det. Men svenskan måste jag gå på eftersom jag ska hålla tal. Det blir min enda lektion, sen ska jag hem och vila mig. Idag har jag mått dåligt, men imorn måste jag gå till skolan. Man verkar ju inte bli bättre av att vara hemma ändå.

Usch

Känns onödigt att skriva här för jag har ingenting att skriva, bara att jag aldrig blir bättre i min förkylning. Nu börja jag få ont i halsen igen :(

Varför ska jag bli sjuk när det som minst passar. Jag måste vara friskt på onsdag!

Nu ska jag snyta mig och ta något att äta. Sedan måste jag plygga matte, svenska och engelska. Och så måste jag hitta min kalender också så att jag vet vad mer jag måste göra.

Godmorgon

Jag är lite småbättre idag och det passar bra eftersom att Malin ska komma och leka med min snygga sköldpadda :P Hoppas att det fina vädret stannar för då kan man sitta ute ^^

Nu ska jag gå o duscha och sedan plocka undan lite här hemma. Malin kommer kl 14:05 och då ska jag stå nere vid bussen och möta henne.

Varning för äckel

Fortfarande mkt förkyld. Igår gick jag runt i morgonrock hela dagen ocn snörvlade. Även om jag snöt ut en liter snor så var jag lika snorig efter 10 min.

Det är ungefär så idag, bara att snoret inte rinner lika mycket. Klarade av att planera en idrottslektion med C och J. Fick dock skjuts både fram och tillbaka mellan mig och Orminge. Tur det. Efter allt idrottspratande hade jag ont i halsen :P

Jag har kommit till det stadiet att jag inte tycker om att snyta mig längre. I början är det ju typ det bästa man vet, men sedan (när man har snytit upp en hel toarulle, vilket jag gjorde på mindre än 24 timmar) är det inte lika kul längre. Man mår ju illa bara man tänker på att snyta sig. För man börjar känna att huden runt näsan håller på att försvinna. Det är inte nice :P

Nu ska jag snart äta tror jag. Måste snyta mig också så att jag kan andas genom näsan igen. Det ser nog bra dumt ut att sitta med munnen öppen.

Tjao

Megan Fox



Jag kan bara säga att jag blev grymt avundsjuk. Det är ju precis sådär jag vill se ut! Blev mest avundsjuk på håret föresten. Nästan så att jag vill färga det lite mörkare till sommaren.

RSS 2.0