Doktorsbesöket

Hos doktorn stack de först in en nål i armvecket för att ta alla fasteprover och hbA1c. Usch vad det är hemst med nålar! Jag hatar när man vet att någonting sticks in i ett blodkärl, är inte rädd för själva smärtan eller så. Tur att mina insulinsprutnålar inte är läskiga, de är små och fina och sticks inte in i blodkärl :)

Efter det passade vi på att ta Gardasil, spruta mot livmoderhalscancer. Andra sputan av 3 för min del. Den sved :(

Efter det fick jag min efterlängtade frukost :D Fick välja mellan en massa saker i ett litet kök.

Doktor Ville var lite sen, han hade ju varit och skaffat sig ett par nya glasögon. Han kom inte in på något konstigt ämne denna gång, förutom att han pratade om rökning ett tag. Jag ska aldrig ens pröva att röka! Sen tog han upp seglingsresan som de har varje år för diabetiker. Förra året kunde jag inte åka eftersom att skolan fortfarande höll på, detta år är seglingen precis innan skolan börjar efter sommarlovet.

Efter detta hälsade jag på hos morfars sambo som var barnvakt åt sitt barnbarn Lukas, 2,5 år. Vi gick en lång barnvagnspromenad vid Årstaviken. Var hemma 12:30 igen.

Nästan doktorsgrej blir strax innan sommaren.

Övernatting hos Emelie :)

Igårkväll var jag med Emelie. Vi tittade på film och åt morötter med holidaydipp. Vi började med den dokumentärfilm som Emelie varit med och gjort om sin resa i Tall Ships Race med fartyget Christian Radish (den vinnande båten!). Sen såg vi 2 andra filmer, nämligen The Perfect Catch och She's The Man. Båda filmerna var jättebra, speciellt den sistnämnda.

Jag fick också vara offer för Emelies sminkningsförsök :P Hehe, så dåligt var det kanske inte men mitt ansikte var typ stelt av allt puder. Hennes lillasyster stod brevid och klagade på att hon gjorde fel :P

Eftersom det blev så sent så sov jag över där. Låg och pratade i sängen och insåg att vi inte skulle somna så vi satte på en film, Vingar Av Glas, eftersom man alltid somnar när man kollar på film :P Somnade vid halv 6.

Vi var uppe och åt frukost vid halv 1, satt och åt framför säsong 4 av Vänner. Sen spelade vi lite kort och jag försökte lära mig att blanda kort på ett coolt sätt som typ alla kan utom jag. Ska öva lite mer på det här hemma.

Vid halv 4 åkte jag hemåt.

Jag är arg för att Holidaydip inte går att köpa någonstans. Pappa började prata om att han kunde blanda en egen (!) men jag tror nog inte att det blir lika gott. Åhh nu har jag ingenting att äta på, om jag inte tuggar på bara morötter. Men det smakar för nyttigt :/

Föresten, Emelie och jag upptäckte en "ny" låt. Man blev glad av att höra den, lät lite som smurfhits ;P Byz - Hej Där


Blodsocker: 7,8

Godmorgon godmorgon.

Ack ack, min mobil är dum. Mamma hade tydligen ringt igår, 2 gånger, och sagt att hon kunde hämta mig 8 istället. Hade 2 röstmeddelanden men inga missade samtal, så jag tänkte att det var lite konstigt att ingen hade ringt men att jag endå hade röstmeddelanden. Kollade inte på en gång och sedan glömde jag.

Men men, jag gick upp 06:30, försov mig alltså lite. Hann dock att duscha, sminka mig och fixa allt annat på den tiden. Nu ser jag ut som vanliga Jenny :)

Jag är superhungrig, det är jag alltid på morgonen. Det dröjer typ 2 h tills jag får äta :(

Senare kommer en update på doktorsbesöket, min doktor tar alltid upp de trevligaste samtallsämnena. En gång pratade han om Steglitserna som åt på hans fågelord utanför köksfönstret. För 2 gånger sedan kom vi in på ämnet kakor och han skrev ner sin mormors kakrecept på ett papper så att jag kunde baka.

Nu håller jag på att dö av hunger. Mår inte bra iaf.

Heejdå.

Ja, fobi alltså.

Ja, varför öppnade jag inte fönstret igår och lät flugan flyga ut?

Svaret är enkelt: Jag är LIVRÄDD för saker som flyger och vågar inte sträcka mig mot fönstret när jag hör ett surrande ljud därifrån.

Det är samma sak som att jag aldrig skulle våga slå till en geting med en tidning.

Jag har försökt det där med att fixa saker själv, typ stå med dammsugarstycket och bara väntat på att modet ska komma och jag ska våga sträcka mig lite mot flugans håll för att suga in den i röret. Men ibland vågar jag inte det. Står och andas tungt samtidigt som jag försöker hålla tårarna borta.

Det är väl en fobi. Usch nu rycker det i kroppen. Känns som om det sitter en geting på vänster överarm (det var där det satt en geting på min födelsedag!). Misstänker att det snart kommer fram getingar underifrån skrivbordet. Euw.

Nu kanske jag ska sova då. Blir iaf ca 5 h sömn.

Tomorrow

Min morgondag kommer bli otroligt trevlig där på morgonen, kanske borde lägga mig nu så att jag orkar upp.

06:00 VAKNA

07:00 MAMMA HÄMTAR

09:00 DOKTORN

13:30 CHRISTINE KOMMER HIT

Kväll  KANSKE BIO

Jippi vad det ska bli kul att träffa doktor Ville. Föresten hoppas jag att de bjuder mig på en god frukost efteråt.

Diabetesdoktor imorgon

Mina matlagningsskills var inte så förskräckliga som jag hade trott. Fick ihop pasta och ostsås med tomat och nötter. Efter några tuggor var jag ioförsig mätt eftersom jag ätit popcorn på bion.

Familjen kom hem i lagom tid tills att jag var klar med maten. Tur det för jag ville inte visa min matlagning inför dem :P De var ganska överraskade när de såg mig sitta där med pasta å sås. Pontus skrek till pappa: Pappa, Jenny har lagat mat! Vad trodde de om mig, att jag var helt värdelös eller?

Med sig hem hade de lite godis så jag åt en halv påse bilar och så fick jag smaka några remmar av Celine. Det känns som att jag har gått upp 10 kilo i vikt.

Inte bra då jag ska till doktorn imorgon. Mamma hämtar mig här hemma kl. 7 å så åker vi till SÖS där jag ska träffa diabetesdoktorn kl. 9. Hänger med mamma på hennes jobb under tiden (hon jobbar på sös). Denna gång ska jag ta fastevärden hos doktorn, så jag får inte äta någon frukost! Jag som är beroende av frukost. Ska väga och mäta mig + ta blodvärden, alltså väldigt passande att vara onyttig idag. Eller inte!

Nu ska jag gå ut med hunden och bränna kalorier :P haha, blir nog inte så många eftersom att den vägrar gå med mig.

I like it the way things are

Kom precis hem från bion.
Mötte Tomas 14:30 i slussen, åkte mot Hötorget. Hämtade ut biljetterna och gick sedan runt i stan. Fösökte hålla oss innomhus då det regnade. 16:20 började bion, den var bra tycker jag :) Rolig, allvarlig och gullig. De pratade roligt, nästan bara slang. Bion var slut vid 18 och vi bestämmde att vi skulle gå till slussen. Regnet hade ju avtagit lite. Luften var behaglig men regnet var dumt, mina strumbor är blöta och näsan var röd när jag klev på bussen. På bussen mötte jag Amanda och vi pratade lite old times och nutida grejer. Får se om jag ser henne på modevisningen den 18 mars, Amanda och design går hand i hand :P

Nu ska jag försöka mig på matlagning. Ingen är hemma eftersom de är hos F&F. Självklart bestämde de sig också för att gå på bio eftersom att jag skulle det :P Undrar när de kommer hem, de skulle försöka att inte vara borta för länge p.g.a. Lizzie. Men men, jag ska försöka förvåna mig själv med att göra någonting riktigt gott (fast vi har ingen ostsås hemma! kanske kan mixa en själv, med mina talanger går det nog). Ehm ja.

Kan dessutom tillägga att det var otroligt skönt att komma hem till en tom lägenhet. Jag vill typ flytta hemifrån nu, fast endå inte.

Nu attackerade den

Nu gick flugan till attack!

Jag flög ut ur rummet och pappa fick rädda mig. Nu är flugan död. Hah, där fick du, fluga!

Nu är jag lite skakig så det är väl bäst att sova.

Godnatt.

Lizzie + Jenny = sitt

Imrogon ska jag överraska Celine, hon kommer bli helt paff.

Jag har nämligen lärt Lizzie kommandot "sitt"

Hihi, jag är stolt alltså. Och det var inte ens svårt vilket jag hade trott.

Virrigt värre

Nemen aj då. Klockan är ju snart nio :( då har jag alltså missat massa tv-program.

Nu blir det till att sappa mellan American Idol och CSI Miami.

Imorgon blir det bio med Tomas :) Ska se Juno. Det blir trevlig det. Men först ska vi såklart in på Buttericks å köpa en trollerihatt, haha :P

Nu börjar jag undra vart mina familjemedlemmar håller hus, de kanske har åkt utomlands utan att ta mig med. Fast jag tvivlar på det.

Nu har jag missat 10 min av tv:n, får väl gå ner och kolla vad det är på alla filmkanaler å så.

Tjadå ^^ (det här inlägget tog typ 20 min att skriva, därför passar inte början in med nutiden :S eller nått)

Det är jobbigt att komma på en rubrik

Det blev varken madrass eller Farmor och Farfar idag. Anledningen var min lillebror som vid ett tillfälle kände att det kliade i hans hals. Självklart måste det vara hundens fel (det kan inte vara att det är lite pollen ute eller att det bara börjar klia som det faktiskt gör ibland)! Pontus började iaf babbla om att han är viktigare än hunden och pappa började ringa runt till folk som eventuellt kunde ta Lizzie. Jag orkade inte med det där så jag satte mig här vid datan och spelade Sims, som jag inte gjort på väääldigt länge. Pontus insåg snart att det inte kliade i halsen längre + att han gjort min lillasyster ledsen, så han sa att vi visst kunde ha kvar hunden ett tag till. Yay!

Det jag skulle komma till var att jag fixade mig iordning eftersom att vi skulle ha åkt iväg, men så blev det inte så och jag drog på morgonrocken over kläderna senare.

image210
Jag hade på mig grått linne, mörka jeans och ovanpå linnet mitt blåglittriga skärp.

image211
Ju ljusare det blir ute, desto ljusare blir mina ögon tror jag.
Förra sommaren anmärkte mamma på att mina ögon var
väldigt ljusa i slutet av sommaren, undrar varför det är så.

Hjälp mig!

Det är en fluga i mitt rum!

Ska man inte kunna ha fönstret öppet utan att bli straffad va?

Hoppas flugan håller sig till fönstret och inte attackerar mig.

Jag är rädd för flugor.

Brad Pitt, snygg eller inte?

Jag kan inte bestämma mig för vad jag tycker om Brad Pitt. Är han ful eller är han snygg :S Men men, de är ett gulligt par i alla fall :)
image208

Nu ska jag lägga mig. Imorgon väntar en tuff dag med madrasshandlande och middag hos F och F.

Godnatt


Lång promenad

Det blev en promenad runt ältasjön trots lite taskigt väder. Gick väl ut vid 15, Pappa, Jane, jag, Celine och Lizzie. Över en timme var vi ute och den lilla hunden orkade.

Trött har hon inte varit tills för 2 h sedan. Slocknade helt och hållet i soffan. Vid halv 12 skulle jag ut på en kort promenad med henne men hon ville inte vakna. Jag bar upp henne men hon sov fortfarande. Jag ruskade om henne, pratade med henne. Lizzie sov vidare. Tillslut fick jag liv i henne och skyndade mot dörren med en halvvaken hund.

Väl ute gick det väl sådär. Hunden är mörkrädd verkar det som. Ville absolut inte gå mot ett håll som hon såg inte var upplyst. Totalvägrade, så jag fick bära upp henne istället. Lyckades tillslut komma ner bakom konsum där hon fick världens spratt och började springa runt.

När vi kom in var hon galen. Helt knasig, hoppade upp och ner.

Och nej Malin, hon påminner inte om en albinokanin. Inte alls ;P

image205
Efter långpromenaden fick vi skölja av henne.
Det var väl inte det roligaste hon varit med om.

image206
Vädret kunde ha varit bättre.
image207

Lizzie - bilder

Idag har jag bytt kläder flera gånger. Det började med jeans, linne och kofta som jag hade på mig tills jag kom hem från godisköpandet vid 17. Då bytte jag linnet mot en t-shirt. Fixade i garderoben och såg min gula klänning och tänkte: undrar hur det känns att ha en sommarklänning på sig nu?, så jag satte på mig den och svarta leggins. Efter middagen var det dags för melodifestival och hund så jag bytte till grå mysdress.

Melodigestival och hund alltså. Börjar med melodifestivalen som var helt ok. Ingen låt som var sådär superbra men den här veckan röstade iaf sv.folket vidare rätt låtar.
Hunden Lizzie kom strax över 20. Hon är inte rädd för mig längre :D Kom precis in från en liten promenad, på promenaden träffade jag den 7-åriga golden retrivern Roffe och hans husse. Det är sjukt vad många man pratar med när man går ut med en hund. Efter denna vecka känner jag nog 50% av Ältas hundägare ;P

Lizzie for upp och ner i soffan, hela tiden. Alltså var jag inte så fokuserad på melodifestivalen.
image199
Den ofukuserade & osminkade Jenny
image204
Jag tänker på nån bloggare som tar kort på "dagens outfit". Liknar något sådant, bara att det är en hund på bilden.
image200
Lizzie blev lite trött efter ett tag (men det stoppade ju inte mig att ta en promenad såhär sent)
image201
Jag presenterade gossedjurshunden för Lizzie, och de blev genast bästa lekkompisar.
image202

Nu ska jag nog lägga mig då jag, om det är fint väder, följer med på en promenad imorgon bitti. Pappa och lillebror Gustafsson har blivit riktigt hurtiga och ska gå runt älstasjön varje dag.

Lördagsgodis

Ja, nyttiga Jenny får äta godis.

Jag kände inte för att ta lösgodis, jag valde annat färgglatt ist.
image198

Ikväll blir det melodifestivalen såklart. BWO hoppas jag ska vara bra, de andra vet jag knappt vilka de är men de kan gärna få vara bra endå. Men den största anledningen till att jag kollar är B.G och kanske också Luuk som faktiskt är lite rolig.

Ingen skön dusch

Vid lunchen satt vi och pratade lite om att vattnet som kom ur kranen var kallt. Bor ju ovanpå en konsumbutik och pappa trodde att de hade stängt av varmvattnet p.g.a. att de hade problem med en frys. Jane sa att det inte var skönt att duscha i pissljummet vatten. Själv sa jag: Det är väl bra, då går det iaf fort att duscha.

Upp till bevis, jag började duscha. Ja det gick ju snabbt kan jag säga men det var sådär äckligt kallt. Precis så att man kunde stå ut med duschen. Euw.

Menmen, ikväll kommer hunden hit så jag är glad endå: image197

Men tänk om man inte hör alls?

SVT har ju en tjänst som textar alla program - jag såg reklamen för tjänsten nyss.

De sa ungefär såhär: den här tjänsten är bl.a. till för de som hör dåligt. Tänk om man inte hör alls då, hur ska man då veta vad de pratar om på tv när reklamen för texttjänsten inte är textad? :P

Jag tycker det är liite klantigt faktiskt.

För övrigt så vaknade jag vid 13. Vaknade verkligen upp till en härlig lördag med detta väder :) Någon gång imorse var pappa inne i mitt rum och undrade om jag ville med ut på en promenad runt ältasjön, men jag ville sova vidare :) Nu kanske jag ångrar mig lite, det är ju så fint ute, men när man väcks av erbjudandet att gå en lång promenad kanske det inte är så ovanligt att man avböjer.

Nu ska jag kolla på andra avenyn repriser :D Mysigt!

Godnatt

I samband med nyheterna vid 22 somnade jag. Sedan har jag legat och försökt hållit mig vaken i 1 ½ timme, men det har inte gått bra.

Nu ska jag bara sova och sedan vakna upp till en härlig lördag.

Gud vad jag är trött.

image196
Bara för att jag tycker om den där bilden, och dalarna på sommaren.

Mitt nya nyttiga jag

Nu ska jag gå ner och fixa morötter och holiday-dip. Började ju förra söndagen med att jag inte skulle äta chips och istället knapra på morötter. Till morötterna ska jag se på Lets Dance (det är väl nyttigt att kolla på folk som rör sig?), tippar på att de sitter å kollar där nere.

Psst, morotskaka är nyttigt. Det hör man ju på namnet

Imorgon kommer lilla Lizzie-hunden hit ^^ Alla som vill se världens sötaste hund kollar in här då, sent imorn. Hoppas bara att det går att fånga energiknippet på bild.

Min dator segar sig jättemycket nu och musiken jag lyssnar på hakar upp sig. Dumma internet!

Tur att jag inte ska sitta här längre.

Sagan om ringen <3

Kollade igenom musiken som jag lagt in här på bloggen, och så hittade jag Annie Lennox- Into the west, så vacker låt som man blir oerhört lugn av.

Blev självklart sugen på att se Sagan om ringen filmerna nu men det känns ju som att jag såg dem nyss. Var väl på jullovet. Dessutom är nog filmerna uppe hos mamma.

Åhh jag vill se dem nu ^^

Föresten, ngn som har koll på om det går någon bra film på bio just nu eller vad det går för filmer över huvud taget? Jag känner att jag har tappat bort mig helt, förut brukade jag ha superkoll. Nu är jag sämst.

inte alls sammanhängande

Kom precis hem från stan där jag varit med Malin, Jessica och Christine. Vi träffades vid stadsbiblioteket där jag skulle lämna tillbaka alla tunga böcker, sedan fikade vi på Café 60 (jag åt morotskaka). Vi firade av Malin, som ska till Sydafrika i 3 veckor, kan man säga. Efter fika gick vi mot  hötorget där vi kom ner på drottninggatan och gick i affärer. Det var så längesedan jag var i stan och shoppade att jag knappt vet hur man gör. På något sätt säger mitt huvud åt mig att jag inte behöver köpa något, varför ska jag lägga ut en massa pengar på detta?, men egentligen behöver jag ju grejer.

När jag kom in genom dörren här hemma luktade det jättegott, pappa och Jane har slagit sina kloka huvuden ihop och fått till en gryta. Det luktade jättemycket lök :D Jag har börjat tycka om stekt och kokt lök, men hatar fortfarande rå.

Nu är det ju lov också och jag tycker att det känns jättekonstigt. Nästan varje dag denna vecka har jag gått runt och trott att det är fredag, och nu var det fredag på riktigt vilket kändes fel på någe sätt. Jag har ju väntat på det här i 100 år typ, och så vips är det lov. Jaja, det känns konstigt i alla fall.

Skoldagen var superbra.
Först var det spanska och Keles gick igenom läxförhöret från förra veckan med mig. Jag hade inte mycket fel alls :O Trots att det var det svåraste jag gjort. Sen så hade vi i läxa att läsa en text och berätta om den, jag berättade tillsammans med Tess och Keles märkte att jag hade läst texten. Hon sa till och med: man märker att du har läst Jenny. Vilket framgångsrik spanska lektion om jag får säga det själv.
Efter det var det historia och jag och S redovisade. Jag tycker det är konstigt att jag inte är nervös inför redovisningar längre, kommer ju ihåg i 9an då jag nästan dog innan och under. Wiho! Dessutom mötte jag data-Per innan histoian. Jag skickade ju ett mail om IV sent igår till honom. Haha, och han kom fram till mig och frågade om jag hade fått svaret. Jag saknar nästan data-Per.
På lunchen träffade jag Tomas. Hamnade vid simhallen som man alltid gör om man ska gå promenad i nackagymnasium. Jag tycker att de borde bygga ett promenadstråk inomhus. Så det så!
Efter lunchen var det matte och vi hade läxtest. Jag tror att det gick rätt bra, jag kom faktiskt ihåg pq-formeln!! :D
Sen blev det lov ^^

Något konstigt som hände imorse var att min tv körde igång sig själv. Jag blev lite rädd när den bara startade sådär. Undrar hur det fungerade :S

Nu ska jag gå in på IV sidan och fixa mina val. Ta bort engelskaC alltså! och mina tredjeval måste definitivt fixas ;P

Bla bla bla

Nu har jag tagit tag i IV-valet (gud vad tjatigt det blir). Jag har skrivit ett mail till data-Per och förklarat mina stora problem.

Så fort jag börjar tänka på mitt 3:e val börjar jag skratta. Herregud.

Jag har lyckats läsa spanskan, först på spanska och sen på svenska. Det finns kanske hopp för mig, jag typ förstod texten när jag läste den på spanska (och det var en lång text alltså)

Kanske skulle ta tag i matten nu, inser ju att jag inte kommer förstå men man kan ju alltid försöka :)

Godnatt ^^

Friidrott ^^

Nu är det GE-galan från globen på Tv, iallafall om jag ska lita på mina källor. Friidrott är så roligt att se på!

Efter det blir det väl till att plugga matte, och i pauserna under friidrotten kan jag läsa lite spanska.

Snart är det lov :D Och åhh vad mitt lov kommer att bli bra :D

(och jag har så grym träningsvärk i mina lår efter igår, kan knappt gå i trappen)

Mitt rum hos mamma-bilder

Naj, tänk om jag har gjort fel med IV-valet. Jag behöver hjälp!

Jag skrev MatteC och retorik som första.
EngelskaC och 2 50p som andra
och..
100 p + 2 50p som tredje

Men då undrar jag ju, eftersom man får MatteC automatiskt om man väljer det, måste man då välja t.ex. EngC som andra? Eller kan man ha kvar matteC och bara skriva i några andra 50p kurser?

Malin, Christine, eller någon annan. Hjälp mig!

Och jädrans vad jag har skrivt mycket om skolan och dess problemiga sidor. Nu måste jag kompensera i form av bilder.
Mitt rum hos mamma (rummet här hos pappa kommer upp när det är ommålat):
image192
Sängen och sängbord. Sängbord och skrivbord (det såg för rörigt ut för att vara med på bild :P) är i samma serie, någon ekgrej från IKEA.
image193
Jag kör med vita fransar i taklampan.
image194
Gardinerna är också fransar. Mörgbeige längst in mot fönstret och ljusare länge ut. Två olika paneler på varje sida av fönstret alltså.
image195

Stora problem med urkund

Nu har jag typ suttit i en timma och försökt skicka engelskan till Benitas urkund.

Jag hade ju Christians urkundsadress och den vet jag ju funkar, skrev därför in hennes namn istället för C's. Men icke, Mail Undelivered! 2 gånger blev det så! Nu testade jag att skicka till samma adress som B skrev på tavlan (hon mottog inte min text även fast jag fått ett brev från urkund om att det hade mottagits). Men så får jag ett mail tillbaka om att jag inte har bifogat någon fil, jag vet att jag gjorde det innan jag skev i hennes mailadress. Nu testade jag igen och det funkade, hoppas bara att hon mottar allting.

Skickade såklart allting till hennes vanliga adress, men först fungerade det inte. Gjorde om hela grejen och fick fram rätt.

Alltså, jag kunde ha pluggat matte den här timman!

IV-vals blaj

Efter att samhällskunskapen var slut gick jag till L-salen och tog en dator. Jag skulle skicka engelskan till mig själv så att jag kan skicka den till B här hemifrån. När jag endå satt där så gjorde jag ett försök att komma in på IV-vals sidan, och tro det eller ej...jag kom in.

Jag blev helt störd på allting. Det fanns ju bara tråkiga saker att välja. Och det låg på "fel" block. Fast aa, hellre en bra kurs som ligger på en dålig tid än en dålig kurs som resulterar i inga håltimmar. Jag tog MatteC som förstahansval, tillsammans med Retorik. Frågade en av datagubbarna som var därinne, om SvenskaC och Retorik typ var samma grej. Han sa att de säkert kommpleterade varandra bra. Eftersom han var en lagom gammal gubbe, såg smart ut, så trodde jag på honom och var helt bombsäker på att Retorik var bäst.

Nu är iaf IV gjort, men jag är dock lite virrig. Får jag MatteC även om Retoriken plockas bort och jag blir tvungen att ta mitt andrahandsval där retoriken skulle ha varit?
Kommer typ inte ihåg vad jag valde, men kanske. Skrev iaf Affärsjuridik och småföretagande på något. Och sen, aa någonting annat. Som tur var skickade jag till min e-post eftersom det inte fungerade att skriva ut. Men jag vågar nog inte kika.

Som tur är överlever jag nog vilka kurser som helst.

Jag är inte alls trött

Det är en konstig känsla. Att inte vara trött när klockan är strax före 23. Anledningen är väl för att jag somnade 18:30 igår, vaknade 19:30 av att det var mat, somnade 20:30 igen, blev väckt 24 då jag gick upp och fixade mig iordning för natten, sen sov jag till 06:30. Det var längesedan jag var såhär otrött.

Jag kommer nog inte lyckas överföra denna pigga känsla till imorgon. Och det känns verkligen som om det är fredag imron. Men snart är det sportlov :D Då ska jag ha det så braigt så ^^

Äsch, nu säger jag godnatt igen. Ska försöka dra mig till badrummet och genomföra tandproceduren. Just nu borde jag vara alla tandläkares dröm. Borstar jättenoga, tungskrapar, tandtråd, floursköljning och flourtuggummi ^^ Uj uj uj, vad jag är bra! :P

Ciao


Tryckfel

Nu har jag förstått varför det inte går att skriva backslash på den här datorn. Det är nämligen så att det handlar om ett tryckfel från Packard Bells sida. Backslash brukar ju sitta på samma tangent som ?+ och så trycker man ner Alt Gr, vips så får man backslash. Men på mitt tangentbord sitter backslashtecknet på tangenten till höger om den "riktiga". Smart som jag är så försökte jag med att trycka ner Alt Gr och ?+ tangenterna, och då blev det ju \ :D TRYCKFEL alltså. Så sorgligt.

Basket :D

Jag blir så glad av att spela basket. Det är så skönt att bara fokusera på en boll. Att faktiskt bli trött på en idrottslektion.

Jag skulle så gärna vilja börja spela basket igen (slutade i slutet av 6an) men det skulle vara för att det är kul. Jag vill liksom inte satsa elit. Varför kan de inte bara starta ett litet basketlag som träffas 2-3 kvällar i veckan och bara har roligt :(

Nu måste jag hitta på något att baka, det är ju TEA PARTY på engelskan imorgon ;D


Det funkar ju inte!

Jag kan inte skriva backslash på mitt tangentbord :( Alltså kan jag inte komma in på skolportalen och kolla IV-valet. Det går att skriva ´´´´´´´men inte backslash!! Varför?

Blä.

Nu måste jag nästan sova. Blev oehört nere nu när det inte funkar :/

Min dag

Puh vilken morgon jag hade! Sov ca 4 h och det kanske var anledningen till att jag mådde illa på morgonen. Ställde mig frågan: hur illa ska jag behöva må för att få stanna hemma? Kom fram till att jag nog måste spy för att tillåta mig själv en skolfri skoldag.

I alla fall, fick bråttom och skyndade mig som attan. Har ingen klocka på badrummet och är för svag för att bära in mobilen där, därför ser jag klockan när jag kommer tillbaka till mitt rum.

Jag sprang till bussen men missade den precis. Efter 1 min kom en 401:a så jag tog den till Sickla bro där jag bytter till 410 mot järla. Konstigt nog hann jag till skolan i god tid, jag hann ju gå till skåpet och hämta grejor till och med.

Det var ingen bild idag heller så jag slutade 14:50, det har jag typ inte gjort på flera månader. Alltid halv 5, det var riktigt skönt att sluta i normal tid på en tisdag :D

När jag kom hem var Lizzie här. Gud så söt alltså, men hon är rädd för mig. Jag är kanske lite läskig. Ska bli kul att ha henne här på lovet. Helt tokig alltså och pälsen var riktigt valpig. Mihih ^^

Nu skulle jag jättegärna sova men då kommer jag bara vakna upp vid 19 av att vi ska äta middag, och man är inte sugen på middag när man precis har vaknat.

Godnatt endå :)

Fredrik Reinfeldt

Hiho, nu blev jag jättepigg och kan arbeta på historian. Det går ju riktigt bra. Som tur är så är jag rätt så säker på vad jag ska säga.

Nu till något annat: Naturläraren i NackaGymn. och Reinfeldt, ser ni blicken de ger varandra. Detta var tydligen förra året då de fick motta ett pris för att eleverna skrivit bra texter.
Det var inte jag som anmärkte på deras blickar först, utan Tomas hjälp hade jag inte sett det här över huvud taget. Filippa Reinfeldt får se upp alltså! (hmm, ta nu inte så seriöst på detta. Klockan är 00:20 och jag är...jag)


Nu ska jag skriva klart. Kanske måste sova lite iaf eftersom morgondagen är lång (8:20-16:30).

Godnatt

Matprat

Vid matbordet utlovade pappa äppelpaj med vaniljsås som efterrätt. Men inte har jag sett till någon sådan :/ Blir väl snart kanske.

Vid maten kom jag på att jag skulle kunna leva på vårrullar samt knäckebröd med potatis och grönsaker ovanpå. Och morötter med holiday-dip! Till middag bjöds det nämligen på kött, potatis och en jättegod sallad (utan paprika alltså). Men jag är så dålig på att äta kött eftersom jag alltid finner något som gör köttet operfekt. Därför hämtade jag knäckebröd, mosade min potatis och blandade den med grönsakerna. Det blev i alla fall supergott :D

Fast jag ska nog inte bli vegetarian endå, kött är ju gott ibland, spec grillat på sommaren. Med tsatsiki.

Eagle Eye Cherry - Save Tonight

Var bara 7 år men kommer endå ihåg den här väldigt mycket. Det är lite konstigt.

 

Save tonight
and fight the break of dawn
Come tomorrow
tomorrow I'll be gone

Förkylning och så lite bilder, bl.a. den fina på E!

image187 God eftermiddag!

Nu är jag hos pappa.

När pappa kom och hämtade sade jag såhär: Pappa, jag håller på att bli förkyld. Jag har fått små blåsor på tungorna. Fast jag har ju bara en tunga, aa du förstår.

Det är riktigt hemskt just nu, har försökt bota mig med ett medel mamma har som man ska ta när man märker av symptom på förkylning. Men nu har jag problem med munnen, vilket jag alltid får när jag är förkyld. Tandköttet går sönder, det går alltså knappt att borsta tänderna. Jag får små blåsor på tungan, det är bra jobbigt.

 Fick detta när jag kom in här. Med skilda föräldrar blir de flesta "småhögtider" två gånger om.

Problemet är bara att så fort jag ätit lite så märkte jag hur gommen typ fräste sönder, det sved iaf. Usch!

Nu har jag borstat tänderna (slängde den gamla tandborsten och fick en ny :D), tungskrapat och sköljt med flour mint. Kanske skulle ta SB12. Har testat det en gång nu, precis innan jag skulle sova för några dagar sedan. Blev så sugen på att se hur det var :P Kanske inte var så smart bara eftersom man inte måste ha felfri andedräkt när man sover.

Men men... Jag tyckte om mina kläder idag. Hittade min t-shirt när jag städade i helgen :) Så den hade jag på mig.


Och så den superduperfina bilden på Emelie :) Alltså, gud vad den är fin.
image190

Fram och tillbaka

Det blir alltid så att man springer runt och letar 2 gånger på varje ställe efter saker som man eventuellt kan ha missat. Man vet ju egentligen att man har packat ner allt, men tänk om man fått tillfälligt minneskrångel och glömt det allra viktigaste. Typ sminket eller nåt. Hjälp!

Mamma och pappa säger ju: det är ju bara att åka upp och hämta det du har glömt. Ja, det är ju bara någon min med bil. Men ändå, gud vad jobbigt. Varför åka upp när man kan vara nogrann på en gång?

Nu tror jag att jag har fått med allting. Jisses, det blir bara en tyngre väska för varje byte som går.

Snart behöver jag en hel lastbild. När den dagen kommer skiver jag det här i bloggen.

Lite småläskigt

Satt och kollade runt på bloggar och kom in på en som skrivs av en 11-årig tjej. Herregud, det är ju läskigt.
Läskigare var att hon verkade kunna blogga ganska bra, lägger in outfit och att det såg snyggt ut. Använder ett språk som låter som en äldre människas. Shit nu låter jag som en 60-åring.

När jag tänker på en 11-åring som skriver på datorn tänker jag typ: Heeeej :D:D alltså gud vad Fia hade snygga kläder idag. Hennes tröja var rosa med lila blommor. Shiiiiiiiitt nu bara måste jag göra läxa hatar spanska...

Men vissa är väl överutvecklade :O eller nått sådant.

Vet inte om jag tycker det är häftigt eller läskigt :S

Mestadels läskigt tror jag.

Status: Strax tillbaka

Vad betyde det när Jenny har statusen Strax tillbaka på msn?

Jo det betyder att Jenny är iväg och gör varm choklad.

Nu är jag inne på dagens 2a kopp, eller mugg.

Jag beskådar någonting roligt. Ibland så bildas det ju en liten hinna över chokladen och det gör det nu. Värmen underifån får hinnan att fladdra upp och ner. Det är faktiskt lite coolt. Dessutom är hinnan formad som ett hjärta, vad ska det betyda?

Ne, nu ska jag ta & dricka min choklad :) Till det har jag macka med Kalles färskost och svartvinbärsmarmelad :D

Om 45 min far jag till pappa, fast jag har en liten svag misstanke att han inte kommer till klockan 4.

Bara en tillfällighet?

Jag hittade bättre saker att göra än att plugga :D

Lindsay Lohan. Detta var inte så fint tycker jag.
image188
www.people.com

Jag har haft 2 kändisbilder i den här bloggen tror jag, och båda har varit på Lindsay Lohan. Jag vet knappt vem människan är, varför blev hon känd?

Men nu ska jag göra varm choklad och sedan gå uppåt till mitt rum. Imorgon bär det av till Pappa där jag ska vara följande 2 veckor. Puh, en skolvecka med bara 10 sekunder till bussen. Superskönt! Nu kan det gott få snöa lite då jag inte har någon backe att ramla i (mördarbacken vid skolan brukar klaras av). Längtar till helgen då den lilla hunden kommer :) Sen får vi se vad jag mer hittar på. På lovet ska jag träffa Emelie och se på den där dokumentären som jag delvis är med på, någon sekund iaf. Ska till doktorn på onsdagen också vilket kanske betyder att jag tar mig en tur i stan efteråt.

Nu säger jag godnatt på riktigt ^^

INDIVIDUELLA VALET - ÄNDRADE TIDER

Såhär ligger det alltså till med IV-valet i Nacka gymnasium. Försökte förklara för C i en kommentar men så insåg jag efteråt att jag inte hade så stor koll, så jag kollade upp det istället.

"Eftersom installationen av en ny Web-server har blivit försenad kommer inte det individuella valet starta på onsdag den 13 februari som planerat.
Valmodulen kommer istället att öppna på måndag den 18 februari och ny sista dag för ansökan blir söndag den 24 februari klockan 24.00.


På skolportalen, under Elevlänkar, kommer det att finnas en länk till valmodulen och dessutom kommer en information om hur man loggar in på modulen samt hur man genomför valet läggas ut under Aktuellt.
/Per Stenvall"


Transparent i modet

Under dagen har jag läst igenom Cosmopolitan och uppdaterat mig lite i mode och kändisvärlden. Jag läste igenom jättemycket olika saker, annars brukar jag bara kolla på bilderna och bläddra vidare :P

En sak som jag förundrades över var modet: Transparent. Man ska se igenom kläderna, alltså man ska se underkläderna igenom. Det förstår jag mig inte på. Jag tycker i alla fall att det är väldigt fult.

 Jag hoppar nog över det faktiskt. Här hittade jag bilden

Allt mode är ju inte snyggt.

Nu ska jag äta :) Kl 20 är det andra avenyn, annars plugga.

Lax i smördeg är bland det godaste jag vet

Jag fann inga skor, men jag fick glass :) Magnum - almond. Undrar om det var i somras som jag senast åt glass, pinnglass alltså. Det smakade inte som jag hade trott att det skulle i alla fall.

Jag misstänker att jag håller på att bli förkyld, det har jag gjort några veckor, men sjukdomen verkar inte vilja "slå ut" :/ Det är ju inte så att jag har det stressigt i skolan och att mitt immunförsvar håller bort sjukdomen pga av det. Men nu är jag nästan säker på att jag ska förkyla ner mig.

Ikväll ska jag inte göra mycket mer än att läsa lite skolgrejer. Ska försöka lägga mig tidigt också så att jag är pigg imorgon. Är inte alls pepp inför bild&form då jag ska börja rita ett självporträtt med Flower-tema (vad betyder det liksom? och jag måste ta med en bild på mig själv = usch), sen blir det engelska och uppsatsskrivande (därför måste jag sova mycket), sist svenska (fast Linda är ju inte i skolan så hur bli det med det?). Btw måste jag kanske stanna i skolan medan Sandra har foto, om vi inte hinner greja med historian på lunchen vill säga. Jag vill såklart sluta 13:25 och inte efter 15! :(

Men först ska jag äta middag, lax i smördeg. Världens godaste maträtt. Det ska jag inte glömma bort när någon frågar vad min favoriträtt är ;D
 Här ser det inte lika gott ut som det faktiskt är.


Sickla :)

Nu bär det av till älskade Sickla köpkvarter. Skulle först dit med mamma men nu så följer Pontus med också. Han ska till stadium och se på gympaskor. Stadium och intersport mår jag dåligt av. Sportaffärer är inte min grej. Fast jag kan väl klara mig själv medan de tråkar sig där ^^

Ha en bra fortsättning på dagen :)

Lite allt möjligt

Söndag, klockan är 11:15, och här sitter jag. Inte ens trött. Det är duktigt.

Igår fick jag ett stort sug efter att kolla på skor. Gillar mina svarta stövlar mycket men de börjar se riktigt sunkiga ut. Jag har lyckats förstöra dem riktigt bra. Har ioförsig ett par bruna stövlar som står i mitt rum, väntar på bättre tider. Men nej, jag vill ha nya skor. Inga stövlar, det känns så vintrigt. Okej, det är väl vinter men ändå!

Idag borde jag läsa lite böcker känner jag. Kanske skulle ta att börja lusläsa en svensk ordbok. För jag måste verkligen bättra på ordkunskapen inför högskoleprovet den 5/4! Det är riktigt läskigt hur dålig jag är. Sen så förstår jag inte varför man ska kunna de orden som de har med där. Har jag inte hört någon använda eller sett någon skriva dem, då kan de inte vara så viktiga. Men men, jag ska nog göra provexemplet från 2004, när jag satt med det förra gången var jag så trött att jag inte orkade ta mig igenom hela.

Sist men inte minst: Jag har ångest inför IV-valet! Jag kan verkligen inte bestämma mig.
MatteC: skulle vara bra eftersom alla mattekunskaper är färska nu. Väntar jag med att läsa in det kommer jag säkert att ha glömt bort det mesta. Dessutom kan jag låtsas vara smart på lektionerna och sedan göra allting hemma. Jag behöver alltså inte skylta med min osmarthet.
EngelskaC: Här måste jag verkligen visa för andra att jag är dålig. Pinsamt! Det är ett stort steg mellan kurs B & C, och man "måste" ha minst ett VG i B-kursen. Just nu ligger jag på VG men efter nationella får vi ju se. "Inför nationella provet - listening" gick ju allt annat än bra :/
Affärsjuridik: Jag vill :)
50p: Japp, måste hitta en till kurs på 50p. Tess tipsade om personaladministration, det skulle väl funka antar jag. Affärsjuridik och personaladministration med henne skulle ju vara bra, gäller bara att pricka i samma block.

Igår, när jag och S skrev på historian, lärde vi oss att stava till ordet: Privilegier. Tänk att något kan vara så svårt :P Hoppas att det kommer med på HP.

Godnatt

Dags att sova

Idag har jag haft på mig leggins för första gången på länge. Har mina aningar att jag glömde de andra hos pappa för 2 veckor sedan,  men jag hittade ett par ännu bättre på mitt skrivbord under kläder och papper. Se, det lönar sig att städa! Skönt med leggins och shorts, shortsen har dock blivit mkt för stora. Kanske inte ska klaga på det.
Jag har också haft uppsatt hår hela dagen. Gud vad skönt. Och jag har inte haft några produkter i håret heller, så det är jättelent och mysigt.

Nu ska jag nog gå och lägga mig så att jag är utvilad till skolan på måndag :P En till vecka och sedan lov, jag ska klara det! :D

Godnatt ^^

En underbar kväll

Emelie kom hit 19:30, efter att jag mött upp henne och hennes mamma som kom åkande med bilen. De hade svårt att hitta hit :P

E har godisstopp så vi fixade till morötter och holiday-dipp, te och cola. Morötter med dip var supergott, mycket godare än chips. Så bye bye chips och hello morötter :D Nu kör vi beach 2008 :P haha

Självklart såg vi melodifestivalen och resultatet var oväntat. Carola & Andreas gick inte vidare till Globen. Något som jag och säkert miljontals andra trodde var självklart. Men jag är inte sur för det, tyckte att det var bra. Och det var så roligt att Carola verkade så säker på att hon skulle gå vidare, samt att Luuk skämtade lite om det. Lite snopet va? ;P Jag är supernöjd med Sanna Nielsen & Rongedal till Globen, Ola & CarolaAndreas till andra chansen. http://svt.se/melodifestivalen 

Emelie och jag pratade om en massa saker och kom in på resor. E kom med den briljanta idén att vi 2 ska resa utomlands när vi fyller 18, på sommarlovet alltså. Jag fyller den 30/7 och hon 5/8 :) Super! Pengar måste vi såklart ha så nu ska E prata med det dagiset vi praoade på i 9an (hennes syster jobbar där), där kanske vi kan få oss ett sommarjobb, och annars blir det någon annanstans. Grekland here we come! :D

Tack för en underbar kväll Emelie, du är så söt :) Fångade henne på bild också, och jisses vilken fin bild alltså. Den kommer upp här under nästa vecka :D

Föresten så måste jag bara säga en sak, Emelies mamma hade bett henne att hälsa till mig att jag verkar vara en så snäll tjej. Wiiee jag är snäll :D Jag hade mina aningar ^^


Blogg i Nyhetsmorgon Söndag

Imorgon ska jag vara uppe tidigt, jag ska inte missa nyhetsmorgon!
Varför ska jag inte missa nyhetsmorgon då?

"10.15
Söndagfrukost: Är bloggtjejerna nätets nya härskare? Vi pratar med ISABELLA LÖWENGRIP, STINA BERG, ELEONORE NYGÅRDS och PONTUS SCHULTZ"

Stinalees blogg tittar jag in på varje dag, och att få se henne på tv vill jag verkligen inte missa. Hon verkar vara en sån underbar tjej alltså :)
Blondinbellas blogg slutade jag följa för några månader sedan, tyckte att hon var alltför dryg i sitt prat om pälsar och nedvärderande tankar om alla utanför stureplan. Men visst vill jag se henne på tv ändå. Om inte för ett litet skratt från min egen sida.

Bilddagboken - en resa

Jag vet att jag har nämnt det förut, men bilddagboken är så roligt. Ett fotoalbum som är smidigt att kolla i :) Sitter just nu och tittar tillbaka ända från när jag började 2005. Här är en liten resa i bilder. Kronologisk ordning också, haha:

Klassresa, Finnhamn, i 9an. Jenny, Amanda och Emelie

Det är det jag menar med solblekt, helt blondt alltså :O

Dalarna, sjön Sången mitt inne i skogen.

Tänk att det var sommar 06, hade inte ens börjar gymnasiet

Sept. 06, gymnasiet hade börjat och den här fikastunden minns jag jättebra

Nov 06, bara för att jag älskar pommes men beställde mini

Jan 07, Jenny goes göra slingor alldeles själv

Kolla! En bild som är tagen på mig (av ngn annan) där jag inte ser helt störd ut, enligt mig själv iaf.

Juli 07, för att det var läskigt och jag ännu inte har sett resultatet

Hon är så söt där :)

Jan 08, SLUT

Lista lista lista lista (jag gillar att upprepa mig idag)

Bara för att jag inte har något annat för mig, här kommer en lista:

* Hur bor du:  lägenhet med pappa och parhus med mamma
* Brukar du komma i tid: Japp
* Har du bra kondition: Njaa
* Hur lång är du: 172
* Hur känner du dig just nu: Tråkig
* Vanligaste färg på dina kläder: Det vet jag inte
* Kan du laga mat: Har jag ett recept så går det såklart ;P
* Vad pluggar du: SJ2
* Vilket är ditt senaste inköp: Säkert kläder, men det var ett tag sedan
* Din favoritdryck på morgonen: Varm choklad
* Projekt just nu: Fylla i en lista
* Vilken tid gick du upp idag: 6:40, alldeles för sent
* Vad ska du göra i helgen: Sandra, Emelie och sova :)
* Var fick du dina senaste pengar ifrån:  Jag har inte tiggt pengar på länge, var väl mina föräldrar antar jag
* Har du sovit i din egen säng inatt: Precis
* Har du haft mörkt hår: Jag har mörkt hår men har haft betydligt mörkare
* Är du morgonpigg: Speciellt på söndagar
* Vem snackade du med senast: Lillasyster Celine
* Stjärntecken: Lejon
* Varm favoritdricka: Varm choklad
* Alkoholhaltig favoritdricka: Alkohol är äckligt, men ska det vara så ska det vara öl eller cider
* Snällast denna vecka: Sandra som spillt mjölk och kastat morötter på mig ;)
* Saknar du någon nu: Jag är jättedålig på att sakna, så nej
* Gillar du dokumentärer: Absolut! :D
* Vilka språk kan du prata: Svenska, engelska och en gnutta spanska
* När fikade du senast: Oj det var 100 år sedan. Men nästa fredag ska vi fira att Malin åker till Sydafrika, då blir det fika alltså ^^ hehe

Tagen från Cassie92

Kolla här!

image59

Om du lägger in den här annonsen i din blogg och sedan länkar till inlägget i PERROBINs blogg, så får du välja valfritt par silverörhängen :) Bra va?
Detta gäller endast idag FREDAG!

Kolla in på PERROBINs blogg för mer info!

Favorit

Nu har mamma köpt hem floursköljning från Apoteket :D
Körde med listerine förut då jag hade en känsla av att det var jättebra, men så sa min tandläkare att det inte alls var det och att jag skulle köra med floursköljning istället. Jag är faktiskt ganska glad över att slippa listerine, det fick mig att gråta. Floursköljning är min stora favorit efter varm choklad förstår ni :P

Mamma fick hem något prov på SB12 också. Har velat testa det ett tag så jag är superglad :D
Mamma: Ja det är väl bra om man ska åka iväg och...göra något.

Kanske skulle ta och städa lite nu, om jag lyckas slita mig från msn. Det är svårt faktiskt.

Spanskan gör fredagar jobbiga

Ehm ja städa var det.

Kanske man skulle ta och göra det nu, måste bara bli varm först. Sitter inlindad i en fleezefilt just nu men ska jag upp på övervåningen måste jag typ klä på mig täckbyxor tror jag. Överdriver bara lite.

Och jag måste bara prata om spanskan idag. Hade ju glosprov på la novelita (mvg i spanska, här kommer jag!) "lejos de casa". Hade kunnat göra förhöret någon gång efter skolan nästa vecka eftersom vår klass inte var där i tisdags och sa sig ha glömt bort att det var glosförhör idag. Men jag hade ju faktiskt pluggat lite och tyckte det kändes dåligt att vänta med att göra det när jag faktiskt hade pluggat, så jag bad om ett papper.
Oj vad svårt det var. Keles gjorde det inte bättre heller då hon satt och pratade med de som inte gjorde föröret. Hon verkar inte ha någon uppfatting om att man kan tycka det är jobbigt när hon pratar. Dock så sa hon till när andra elever, som var klara med provet, pratade lite tyst. Sen började hon skirka över klassrumet själv. Dagens diss: Keles

När jag ändå pratar om skolan kan jag ju förtälja att historiaChristian visade en dokumentär på lektionen. Han hade liksom lovat att man skulle få välja mellan att arbeta med arbetet eller få kolla på hans filmgej. Men så bara ändrar han sig. Jag och S blev sura, vi hade ju struntat i att arbeta tidigare i veckan då vi hade tänkt göta klart allting på dagens lektion.


Varm choklad <3

För ett par veckor sedan gjorde farmor varm choklad till mig, riktig varm choklad, inget fusk. Sedan dess har jag druckit det varje morgon och sen typ när jag kommer hem också. Har alltid druckit det hemma hos F&F och jag vet faktiskt inte varför jag inte gjort det hemma hos mig tidigare.

Det är så otroligt gott :D Och enkelt, slöa personer klarar av det, jag lovar.

♦Mjölk
♦Lite socker
♦Kakao
♥KLART!

Jag ser det snöar

Dagens väder: Sol och iskallt.

Gick nyss ut i garaget för att stänga dörren som lillasyster hade lämnat öppen. Då ser jag att det snöar stora flingor.

Nu orkar jag inte vara arg på att det snöar hela tiden, för isåfall kommer jag behöva gå runt och vara arg väldigt ofta. Nu tar jag fram den positiva Jenny som älskar snö mer än allt annat.

I morgon ska jag träffa Sandra för att skriva klart historiaarbetet. Ska vara hos henne vid 14 tror jag. Sen ska jag väl hem vid 17-18. Ska försöka tajma allting till att mamma lämnar och hämtar Celine på ridningen, för lilla jag har ju inget helgbussort. Än.

På kvällen kommer Emelie hit för att sällskapa mig när jag buar ut alla melodifestivallåtar. Usch på Carola! Att hon kommer hit betyder att jag måste ge mig upp på rummet och plocka undan lite, annars får vi inte plats.

Men först ska jag äta någonting. Jag höll på med något i köket innan jag gick ut till garaget, frågan är bara vad jag gjorde.

Nu snöar det jääättemycket! :O

Snöstorm

Neeej! Det är fel.

Det ska inte snöa nu!!!

Jag är i chock. Och jag skojar inte.

:(

Gnäll

Jag tog på mig vårjackan och lindade in mig i halsduken. Det var ju så vackert väder ute så jag tänkte ju att det skulle vara lite varmt också, men det var +-0. Visserligen var det i skuggan. I solen var det väl ganska varmt, bortsett från att de blåste som bara den. Jag var till och med orolig att missa bussen eftersom jag knappt kom framåt.

När jag skulle hem från skolan, efter att ha haft en 2 h lektion med SU2 (!), orkade jag inte vira in mig i halsduken. Satt och väntade på bussen i 20 min och det var så otroligt kallt. Min kroppstemp låg nog på minusgrader och jag övervägde att typ ge upp och bara lägga mig ner på marken, eller åka hem till pappa och be mamma hämta mig där.

Fast jag gick av där jag skulle istället. Från bussen till huset gick jag väldigt snabbt. Benen pendlade på som bara den, har nog aldrig sett så "snabb" ut. Jag såg säkert ut som en stressig tant som bara vill hem och ta en kopp kaffe och sätta sig i soffan med den bärbara datan för att göra lite behövligt jobb. En stressad och tråkig surtant typ.

"Usch" är dagens ord. Nu ska jag hosta vidare.

Morgondagen

Alla <3 dag imorgon, gud så deprimerande.

Skolan börjar 11:15 och sen när vi slutar 15 ska jag hem och sova bort denna hemska dag.

Kanske är jag bara väldigt trött och gnällig nu.

Men men, godnatt.

Eurotrip

Eurotrip är en bra film och jag får alltid den här låten på hjärnan efteråt.

Mitt hår

Förut när jag höll på att tona håret mörkare hela tiden, trodde jag att mitt hår egentligen var jättemörkt. Men så tittar jag på det nu, då det bara är lite ljusare än vanligt, och inser att: oj vad mörkt mitt hår var då.
Jag inser också att mitt hår solbleks jättemycket på sommaren.

Solblekt hår:


Tonat hår:


Och mitt riktiga hår, ja det är väl kanske ett mellanting. Just nu lite ljusare.
Idag sa Sofia att mitt hår var ljust :O och Sandra sa att det var fint. Jag blir förvirrad, för mitt hår är absolut inte fint, de senatse dagarna har jag haft väldiga komplex över det.

Men men, håret ska ju inte förstöra allting. Så äsch.

Ikväll är det Top Model för er som missat. Vet inte om jag ska kolla eftersom jag redan tittat efter vem som vunnit.
Och den 27 februari är det premiär för Rent hus, perfekt för en städarmänniska som jag :P

Vårkänslor

Hallå hallå.

Det är otroligt vackert väder ute, alldeles vårigt :) Det passade bra för denna dag.
Mötte tjejerna i slussen 8:15 (för övrigt var det märkligt att jag var där i tid eftersom jag missade bussen som gick 47 och fick ta 52 istället. Sen pratade jag med Sofia på bussen som sa att den var väldigt seg på morgonen. Ändå var jag framme 8:11 och inte 8:14 som jag hade planerat att vara med den tidiga bussen :S). Vi gick upp mot bussarna och klev på första bästa, 3an. Insåg att: Nej, det är fel buss om man ska dit. Så vi gick av och promenerade 15 minuter till Nationalmuseumet, längs vattnet och förbi kungsträdgården, med solen skinande från en blå himmel :) Snacka om att det var varmt med dunjacka! Snart kanske jag kan ta på mig vårjackan, bara vädret kan bestämma sig, det var ju - grader och frost igår.

På museumet fick vi en guidad tur av en gubbe som presenterade sig med att säga något i denna stil: Akustiken är ju väldigt annorlunda här inne och jag vaknade med feber och halsont i morse. Därför måste ni vara tysta och samtidigt ska ni sitta så nära mig som möjligt. Med risk för smitta såklart. Höhöhö.
Jaja han var en bra guide men jag "inbillade" mig hela tiden att det luktade sjukdom överallt :P Lille sjuke gubben visade oss i alla fall hur skönhetsidealen och måleriet har ändrats genom tiderna.

Efter detta, som slutade 10:00 gick vi mot slussen. Det var fortfarande sol. Väldigt varmt också. Gud vad mysigt det är att gå runt längs vattnet i stockholm när det är soligt ute. Inga mördarbackar om man går just där :D

Det blev en 20 min prommis på lunchen också så idag har jag varit duktig.

Åhh vad jag är glad för att det är vår :D (det kommer absolut INTE snöa mer)

Tänder i all ära men...

Ja tänder är fina om de är vita och raka. Mina är nog gulast i sverige och käken är felmonterad. Vad gjorde jag för att förtjäna detta?

Dessutom är tänder alltid så dumma, eller munnen är dum. Jag mår så dåligt när tänderna inte är nyborstade. Därför är tuggummi min bästa vän :)

Någon som vill uppfinna en liten minimänniska som kan springa runt i munnen och borsta hela tiden?

Eller ska man behöva sluta äta, eller ha med en tandborste på nyckelknippan?

När jag blir gammal och måste laga mina tänder stup i kvarten ska jag nog dra ut dem istället. Man vet ju att de kommer gå sönder igen, och jag vill inte ha en massa lagningar i munnen.

Fast om jag sköljer munnen med 100% Flour kanske tänderna håller ett tag :/

Nu ska jag i alla fall upp och borsta tänderna, riiiiktigt noga.

Jenny fixar

Nu har jag organiserat morgondagen. Haha, iofs bara när vi ska träffas i slussen. Men det är ju ett väldigt stort arbete! Tänk vad mycket pengar jag lagt ner på sms nu :P

20:15 i slussen alltså. Måste då ta en buss som går 07:47. Det blir Nationalmuseum för hela slanten. Undrar vad vi ska göra där :/

Skärp er!

Ja, en underbar tisdag. Den började bra i alla fall, med en föreläsning om kulturmöten. Föreläsarna hette Jerry Steele (från USA och bott i Sverige i 18 år) och Margareta Hammar (Svensk som bott i L.A. och medverkat i ngt Seinfeld avsnitt). De var hur roliga som helst med sina ståupp-nummer :D
Nu fortsatte ju inte dagen som jag tyckler att den borde ha gjort. Genus och identitetsföreläsning med 2 tråkiga lärare. Jag insåg också, eller rättare sagt bekräftade mina misstankar, om att jag inte gillar genus-prat. Och det gör ju inte hela saken bättre att hälften av lyssnarna var från en annan klass, tjejer som inte har någon respekt för ngn och tror att de är bäst på precis allt. Kanske inte alla men några i alla fall.
Sen så var det bild och jag hamnade olyckligtvis vid samma bord som de skrikiga tjejerna. Alltså, en av dem pratar med någon kille i telefonen om en bild på en haj som hon har ritat. De diskuterar badankor :S Och hur vet jag detta? Jo, hon stängde av radion och satte på högtalartelefon på sin mobil. Gahh!
Lite mogen kan man väl ändå vara om man går i gymnasiet?

Nu ska jag göra nytta

Dvs gå upp på mitt rum och läsa.

Men först en bild från i somras. Kan det inte bli sådär nu, att molnen bara svishar bort :)
Nu när jag tittar ut är det faktiskt rätt fint väder och det kändes vårigt när jag gick upp från bussen förut. Men sälvklart kommer det börja snöstorma imorgon, det är jag nästan säker på.


Jag förstår mig inte på Sverige när det gäller melodifestivalen, med undantag för The Ark förra året.

Jag har aldrig förstått mig på ballader i melodifetivalsammanhang. Håller antingen för öronen eller klagar så mycket på balladlåten att man inte hör sången. Fast nu så är det lite annorlunda. Jag kan inte förstå hur Brandur kunde komma på plats 7! Hans sångröst är så vacker och låten funkar den också. Nu sitter jag och lyssnar sönder den och fortsätter fundera över hur svenska folket kan vara så dumma. Vadå Christer Sjögren är bra och Brandur inte? Nej usch!

Så sööt!

Det bor en liten cellist kvar i mig

Igår såg jag ett URprogram på ettan om en tjej som var superbra på att spela fiol. Hade nog inte sett det om jag haft ett större utbud på kanaler, men ändå.
Varför slutade jag spela cello för? Vet ju egentligen svaret: För att jag inte orkade släpa runt på en stor klump hela tiden. Men tänk vad roligt det skulle vara att ha en cello eller fiol att kunna ta fram och spela på. Jag ska nog invistera i ett stråkinstrument när....ja när jag känner för det.



Så bra ska jag bli ;P

Temavecka: Identitet

Kan ju säga att en av anledningarna till att jag nästan inte suttit vid datan denna helg (satt bara i drygt en timme efter att Titanic slutat i lördags) är att Lillebror och Petter har lagt ner fasligt mycket tid på sin blogg. De satt nog flera timmar och knaprade ihop ett inlägg. Ja, de tar detta på stort alvar. Skriver bra gör de också *avis*

Om Pontus läser detta kommer han möjligen mobba mig för att jag skriver att jag är avundsjuk på honom. Han kommer att hitta på en massa saker som han är bättre på. HITTA PÅ alltså.

Föresten har vår klass temavecka nu :D Identitet ska vi lära oss om. Schemat ser rätt så bra ut, men ioförsig har jag bara kollat när vi börjar än så länge. Säkert är det så att vi slutar 17 varje dag. Nu måste jag kolla....okej, runt 15 var det.

Självklart måste jag skriva upp hela schemat nu också, säkert ett bra sätt att lära sig allt utantill.

Måndag: Ingen temadag men jag slutade 12:00 istället för 13:25 :D
Tisdag: 10:00 - 15:00 (jag missar spanskan (!!! :D) men måste gå på Bild som håller på mellan 15:10 - 16:30)
Onsdag: 8:45 - 15:10
Torsdag: 11:15 - 15:10 (dagen börjar med 1h yogaklass :S hur ska detta gå?)
Fredag: 8:30 - 13:25 (Vanlig dag alltså)

Jag är fullkomligt övertygad om att denna vecka kommer vara mycket tråkigare än temavecka: kriminalitet var förra året. Det var typ den roligaste skolveckan vi har haft. Nu är jag inte ens säker på om det kommer vara föreläsningar på alla identitetslektioner. Det återstår att se,

Godnatt

Lillebror har skaffat blogg, kolla in!

Ehm ja, här är vi aktiva.

Har nämnt det någon gång förut, att min farmor kan använda msn :D Hon är så söt. Anledningen till att jag tar upp det nu är för att jag nyss loggade in på msn och fick se detta:

Lars skickat 2008-02-10 16:03:

Hej Jenny!

Lars skickat 2008-02-10 16:04:

Hoppas att du och dina syskon samt mamma

Lars skickat 2008-02-10 16:04:

har haft en fin helg. Kramar från farmor

(och farmor heter Gun, farfar är Lars)

Sen så kan jag ju uppdatera lite vad jag har gjort i helgen, fast det blir ju väldigt lite då jag inte gjort någonting. Trodde att jag skulle ha en massvis med skolsaker att göra men när jag väl satt där så fanns det nästan ingenting. Blev klar med svenskan iaf, väntar gör historian som jag måste skriva med sandra någon dag. Planerade inget att göra denna helg eftersom skolarbeten skulle bli avklarade så att jag inte behöver känna mig superstressad nästa helg då jag ska leka med Emelie :)
I helgen har jag i princip levt på min mobil som har msn. Vaknar med mobilen och somnar med den också, men tro inte att jag tycker om den. Den är för smart för mig och det enda jag förstår mig på är msn. Riktar jag mobilen åt fönstret i mitt rum så funkar det alltid ;P

Ja och vad mer? Jo min lillebror Pontus har skaffat en blogg tillsammans med kompisen Petter (som förövrigt gick i samma klass som mig 1-6). I bloggen skrivs det om fotboll och främst det engelska laget Arsenal. Kolla in bloggen vet ja, för att göra dem glada :) www.henryforeverlegend.blogg.se


Kvällen har sett ut såhär:

Så har det varit första deltävlingen i melodifestivalen, och jag blev som vanligt arg. Hur kunde Christer Sjögren gå vidare till finalen i Globen? Och hur kunde tjejgruppen, som sjöng med småflicksröster, över huvud taget komma med i tävlingen? Å varför gick inte Brandur vidare till andra chansen åtminstone, istället för E-type och The poodles?! ARG.
Det var dock rätt bra att Amy Diamond kom till final. Hennes låt funkade faktiskt och jag tror det skulle gå bra för henne om hon fick representera Sverige i ESC. Å så den där gulliga damen som fått parkinsons, hon var så söt :) hihi. Efter allt blaj och en supergullig Björn Gustafsson bar det av neråt vardagsrummet för att se på Titanic.
Och nu sitter jag här.

Godnatt tror jag.

GLAD!

Nyss var jag alldeles förstörd men för mig är det väldigt normalt att ändra humör sådär på en gång. Självklart finns det anledningar till humörändringen, nu var det:

Insåg att det är efterlyst ikväll!! :D
Och det är Titanic på Lördag :) hihi :D:D

Testade en semla också och som malin skrivit var de typ godare än konsums :D De som man köper är alltid så söta och då mår jag bara illa. Föresten, jag får skitont i halsen av fläderjuice :S

Jag har haft en supernyttig dag. Fick inte i mig något annat till frukost än wienerbröd och en cafe latte light. Till lunch gick det ju heller inte så bra, och nu till middagen gick det sämre. Å en semla. Nja, imorgon får väl bli nyttigare :P

ÅÅ försten, påväg till samhället möter jag Martin och frågar när vi börjar. Var ju säker på att det var 12:15. Men så säger han att vi börjar 5 över. Min blick som jag gav honom då var nog en skräckslagen blick. Va!? Fast som tur var skojade han. Jag hade inte insett att jag var så rädd för att komma för sent :S

Torsdagen är över

Det har varit en händelserik dag och jag är helt slut.
*Jag träffade Tomas och det gick ju faktiskt bra. Jag överlevde :)
*Jag bakade semlor för första gången :) Gick väl mindre bra det.
*Jag uttalade mig på samhällslektionen. Det har nog aldrig hänt eftersom det alltid finns folk som säger precis det jag vill säga fast på ett mycket bättre sätt.

Vad finns det att kolla på tv ikväll då?  har som sagt bara 1an, 2an och 4an i mitt rum. Upptäckte att jag även har eurosport, hur det funkar vet jag inte.  Men men, antikrundan eller gaygalan? Har faktiskt svårt att bestämma mig, får kolla lite av varje.

Ett skepp kommer lastat med misslyckade semlor

Efter skolan åkte jag till Malin och bakade semlor. Vi tog första bästa recept och halverade ingredienserna eftersom vi inte vill göra 14 st.
Vet inte riktigt vad som gick snett men semlorna blev jättefula. De sprack och såg ut som tegelstensfrallor (?). Det var läskigt.
Men vi gjorde så gott vi kunde och fick de att se ut som "normala" semlor. Har inte smakat än men jag fick nyss veta att de blev goda. Malin tyckte det i alla fall. Ska nog smaka en efter maten.
Just nu är jag väldigt hungrig, vet inte om det är min nervositet som vägrar släppa, om det är träningsvärken från idrotten eller om jag helt enkelt bara är hunrig. Fast jag har inte lust att äta, vill bara bli mätt.

Klicka för att stänga bilden Klicka för att stänga bilden
Kolla, det där kan man kalla makeover! ;P
Bilderna är snodda från malin då jag inte orkar lägga in mina egna :)

Efter baket sjöng vi singstar. Jag har nu en ny favoritlåt med typ bara ett ord. Det ska ju vara enkelt :D

AJ

Jag tror att jag har ett blåmärke på knät. Måste gå å kolla om det är ett blåmärke eller inte.

Fryser jättemycket också så jag ska nog gå upp och lägga mig under täcket. Läser nog ut engelskan och kollar historiaboken som jag fick av Sandra igår.

Godnatt

Min hals krånglar

Ja det gör den. Ska nog börja missbruka hostmedicin nu för jag orkar inte ha halsproblem i en månad som förra gången.

Och...
Jag förstår mig inte på nervositet. Visst är det väl nyttigt för att få saker gjorda, men jag skulle få saker gjorda även om jag var självsäker.
Är det inte meningen att kroppen ska vara smart? Kroppen har varit smart nog att "ta bort" allt hår som människan hade på kroppen för evigheter sedan eftersom håret var onödigt. Kan den då inte vara smart nog att ta bort onödig nervositet! För tillfället anser jag att miniräknare är smartare än människan.

Något positivare, jag är ett mattegeni när det gäller andragradsekvationer och funktioner. Det känns bra iaf.

My girl

Haha, ja denna har jag sjungit rätt mycket på sedan i söndags. Mobba mig inte :P

Lite upp och ner...

...i dialekten idag.

Norrmän är väldigt smarta. Syftar på hur de pratar. När de ska säga ja säger de ju inte "ja" utan ett ljud bara (drar in luft). Kan inte riktigt beskriva :P Det ljudet har jag börjat använda mig av mer och mer då det är så praktiskt. Man får ut sitt ja utan att anstränga sig med att säga "ja" och så kan man samtidigt dra ett djupt andetag. Smart! Dessutom har jag haft väldigt ont i halsen idag så det funkar ju väldigt bra för det också.

När mamma kom och hämtade mig från skolan började jag prata skånska. Konstigt nog gör jag det ganska ofta även om jag inte tycker det är fint alls. (Har suttit och stört mig på Gynnings språk i en timme nu). Men hemma och i bilen pratar jag antingen skånska eller går runt och sjunger.

Har också pratat lite vanlig svenska som tur är. Mest tjatat om hur mycket jag ogillar spanskan.

Snart börjar jag väl prata engelska med afrikansk dialekt också appropå boken vi läser. Kan tillägga att jag gillar att läsa högt. Gillar inte när det är tyst när man läser, får gärna sitta nån och prata någonstans, men helst så långt borta att man inte hör vad de pratar om. Så, när ingen här hemma pratar blir jag ju tvungen att läsa högt. Ibland måste jag också försöka prata afrikansk dialekt när jag läser boken eftersom det var så de läste på cd-skivan vi lyssnade på. Måste dock öva lite på det där.

Fettisdagen idag ju, det vet väl alla men jag måste ju ändå nämna det. Fick en semla i bilen och sen en efter middagen :) Lyckades tappa den över engelskaboken, som tur var undvek den mina kläder :)

Stolt?

Måste bara nämna att jag fick höra igår att jag verkar smart :D Blev riktigt glad eftersom folk som verkar smarta är väldigt tuffa :P

Tack Charlotte :)

Ehm, ja?

Sådär såg jag ut när jag kom till spanien, hade gått upp 2 på natten för att äta frukost och var alltså väldigt trött när vi kom fram vid 11.
Om jag hade skippat smink idag slår jag vad om att jag skulle se sådär trött ut. Ögonen är helt röda och hjärnan fungerar inte så värst bra.
image181

Idag ska jag till mamma och chockas av ett svart kök. Mamma hade nämligen en eldsvåda där igår. Nu måste det målas om. En annan "bra" sak är att jag numer bara kommer att ha 1an, 2an och 4an i mitt rum. Har frånsagt mig en boxer. Kan ju lika gärna sitta nere å titta på tv eller skippa tv:n och läsa någon bok istället. Ne usch, det där lät inte roligt. Får se hur jag gör.

Ne nu ska jag gå ner och göra lite choklad och äta någon macka. Och jag ska stänga alla fönster som pappa har envisats med att öppna eftersom det är så varmt. Han borde ju förstå att det efter ett tag blir ganska kallt. Brrrr, jag fryser.

Godnatt (nej jag ska inte sova, tycker bara att godnatt är en bra ord. Säger det rätt ofta)

Inte på topp

Jag har gäspat hela dan för igår kunde jag inte somna. Fick en plötslig snuva och kände mig jätteförkyld, mådde illa och tänkte flera gånger att jag skulle gå upp å göra något åt saken. Fast det blev inget med det eftersom jag kom på att jag var tvungen att koncentrera mig på att somna, klockan var ju redan halv 1.

När jag låg där och absolut inte lyckades somna började jag såklart tänka på en massa saker som inte gjorde somna-processen lättare. Jag deppade över att mina syskon skulle ha studiedag idag, och att pappa inte skulle jobba. Själv skulle jag behöva stiga upp klockan 6 på morgonen och trippa runt på tårna för att inte väcka alla andra. Jag tänkte också på om jag skulle vakna upp som en sjukling men tvivlade på det eftersom jag aldrig blir så sjuk. Då började jag självklart tänka på om jag inbillade mig att jag mådde dåligt, och sådär höll det på ett tag.

Tillslut somnade jag i alla fall.

Till något annat: jag har läst ut boken "historien om AN AMERICAN DILEMMMA" av Gunnar Myrdal. Känner mig lite duktig åtminstone.

Godnatt

:)

Sitter och kollar saker om Zimbabwe men det är krångligt. Tycker alla sidor från afrika är krångliga. Massa olika färger och det ser inte proffsigt ut. Menmen, nu ska jag väl sova (vlket betyder att jag lägger mig om 1 h).

Morgondagen blir inte så jobbig. Bild&form kl 8, å sen engelska å svenska. Orkar nog av lite sömn en natt, helgens 100 timmars sömn borde ju ha gjort någon nytta tycker jag.

Godnatt :)

Fobier

Sitter på msn och pratar om mina roliga fobier.

Getingar, flugor och bla bla.

Så fort jag tänker på en geting kan jag knappt andas. Pirrar i hela kroppen och känns som om de sitter överallt. Å så börjar jag gråta också. Pinsamt. Sitter framför datorn och gråter för att jag tänker på en liten geting. Fast de är ju rätt stora egentligen.

Kommer väl ihåg när jag fyllde år för några år sedan, satt ute på framsidan och åt middag. Då kollar jag ner på min vänstra arm och ser att det sitter en geting där. Alltså gud vad äckligt :'( Jag sprang in och vågade inte gå ut mer. den j*vla getingen förstörde min dag!!

Nu får det gärna komma mer snö och sen när det blir sommar kan jag flytta till nordpolen.

Blir aldrig klar

Massvis med uppgifter som ligger och stör. Allt känns avlägset för det behöver inte vara klart förns om flera veckor, men ändå måste man göra det nu. Och hur mycket jag än gör verkar det vara lika mycket kvar.

Engelskaboken tycks aldrig bli klar, har nu läst till s. 172 men det är ju 80 sidor kvar. Har läst hur länge som helst tycker jag. Den här boken är för konstig, bara massa olika fall som dyker upp hela tiden. De olika kapitlen har nästan ingenting med varandra att göra så man läser ett kapitel och sedan känns det som om att man börjar läsa en annan bok. Men boken funkar ändå, man förstår all engelska.
Sen så är det ju grupparbetet, kommer nog gå ganska bra om jag börjar någongång. Tänkte göra det nu men så såg jag att det går en dokumentär om mississippi på TV4Fakta. Det är ju det jag håller på med i historian. Rasproblem i USA alltså.

Historia, jag säger bara: !!!

En konstig dröm

Ska ju ha en liten hund här på sportlovet, en hel vecka där man vet att ingen kan komma och hämta den på kvällen för att saknaden är stor :) Drömde en konstig dröm om denna hund inatt.

Satt på nedersta trappsteget då min lillasyster med kompis och hund kommer springande nerför trappan. Hunden ser ut som en muskulös bulldog i kroppen och i ansiktet som en nakenhund. Den är orange och har inga öron. Halsbandet sitter runt bakdelen. Celines kompis ger hunden ett glas med apelsinjuice och hunden blir lite mer vit. Etersom jag vet att hunden ska vara av rasen Papillon frågar jag Celine vart öronen är (de borde ju synas). Celine svarar: De är ju där. Jag tar fram händerna och lyfter upp öronen, fick dem att se ut som de ska göra på en Papillon. Sen vaknade jag och var rädd att hunden skulle se ut så i verkligheten.

Det var längesedan jag kom ihåg en dröm så jag är riktigt nöjd.

Godnatt

Det är så jag skulle vilja kunna rita. Är inte nöjd föräns jag kan måla så bra.
På bilden är det iaf Pontus, Celine och jag på Mallorca i somras. Huvudstaden besökte vi nån dag och det är där vi befinner oss på bilden. Kommer aldrig ihåg vad den staden heter, Palma eller las Palmas :S
image180
Snart är jag kortast i familjen :( Det käns inte bra alls.

Mer omgjorda bilder

Den här bilden blev ursnygg tycker jag :D Orginalet här
image178
Och den här vaniljparfymen :)
image179

Helt vitt utanför mitt fönster

Ojsan, nu kollade jag ut genom fönstret och vad möts jag av? Jo, massvis med snö, helt vitt är det och ser ut som pulversnö :O Jag fick en chock..visste ju att det snöade pyttelite förut men senaste gångerna jag kikat utåt har jag inte sett någonting. Nu när jag liksom vet att det snöar har jag nog svaret på varför jag inte sett ut så bra. Mitt fönter är liksom lite pulversnöigt :P

Leka med bilder

 Orginal

Lite då och då kommer jag på att det finns ganska mycket saker man kan göra med det fotoprogrammet jag har.

image176
image174
image175
Man kanske skulle ha en mosaikvägg på vilken man själv är avbildad :P


Smarrig frukost

13 timmars sömn, det är grejer det :) La mig 23 och vaknade först 10, var inte riktigt trött men somnade ändå om. Sen vaknade jag 11 och var inte trött då heller men somnade om till 12. Då tänkte jag att det var dags att gå upp i alla fall. Åt goda mackor till frukost, pappa hade lagt fram pålägg så det gick smidigt. Gjorde en macka med ägg och tomat och en med ägg och kaviar. Och så värmde jag mjölk på spisen och slängde i socker och kakao. Mycket gott.

Blev konstigt nog trött och satte mig framför tv:n och såg repriser på andra avenyn. Efteråt duschade jag längde. Finns ju ingen anledning att skynda sig :D

Kanske skulle ta att läsa nu så att jag inte får såligt samvete sen.

Och om jag inte har fel så snöar det ute. Inte öser ner men man ser små flingor då och då.

Sovdags

Min sovklocka säger åt mig att gå i säng.

Jag ska få nya madrasser, mina smular sönder. Pappa har insett att de är smuliga och säger "De tål inte att Pontus slänger dem på golvet, de tål inte det Jenny". Jippi!

Japp, den där sovklockan var det ju. Brukar alltid ha väckarklocka på helger eftersom jag inte vill sova ända till 14 vilket jag annars säkert skulle göra. Jag ställer in på att sova i 9 timmar men jag är ändå trött när jag vaknar, snoozar 30 min. Undrar om min kropp finner det omöjligt att gå upp innan det har gått en halvtimme :S

Japp, ingen väckarklocka nu eftersom klockan  bara är 22. Undrar hur länge jag kommer sova.

Godnattifnatt

Kompensation för dagar av dålig uppdatering

Japp, vad ska man göra i helgen då?

Skolveckor tar död på mig då jag sover typ 5 timmar varje kväll + pluggar för fullt under dagarna. Så på helgen vill jag bara sova. Har inget problem med att bara gå runt i morgonrock och äta gott och se repriser på TV. Visst är jag väl lite avundsjuk på de som är sociala och kan berätta vad de gjort i helgen med över 100 ord. Okej, det är kul att vara social också men det fattar jag inte förns jag faktiskt är det. Blabla.
Nu kom jag på att jag ska baka semlor med Malin någon dag. Kanske blir det på tisdag, men jag kan ju meddela att jag inte kan skolka spanska å bild två tisdagar i rad :P

Just nu denna helg ska jag läsa böcker. Två historia, en engelska och lite svenska. Läste nästan ut en av historiaböckerna i skolan idag. En smart bok som man inte läser för att underhålla sig själv kan jag nu lägga till i min lista över "läst under 2008". Sandra var dock lite arg på mig för att jag skulle läsa hela boken och inte kolla i registret efter det som var viktigt. Men jag är usel på att göra sånt. Jag vet inte vad som är viktigt förrän jag läst alltihop. Hur ska jag kunna veta det? Rubrikerna visar ju inte alltid på precis vad som står i texten, och när vi nu arbetar med det här ämnet och inte har så värst mycket info utöver basfakta är det väl inte konstigt om man väljer att läsa allt. Jag menar, jag vet ju ännu inte vad som är viktigt då jag inte är insatt. Dessutom handlar den boken jag inte börjat med bara om M.L.King och det är ju han jag ska ta reda pås aker om. Han nämns på alla sidor :/

Snart är det jullov...hmm nu är jag virrig, menar sportlov. Längtar jättemycket. Ska ju vara hundvakt åt den lilla gulliga valpen :D *Överlycklig* Celine är ju den som har det i uppdrag men jag ska ju sno hunden från henne. Längtar speciellt till sportlovslördagen då hon rider och jag får umgås med hunden själv. Jag ska krama ihjäl den även om den biter mig i halspulsådern. Hunden blir min död.
Ska kanske även måla mitt rum på lovet om nu hyresvärden ger oss färg. Nu har vi ju väntat ett år. Hyresvärden är nu ny också eftersom de gamla sålde nyss utan att berätta för oss hyrande. Hatar hyresvärdar. Det har hänt två gånger nu. Den första hade gått med på att sälja till oss men jag gissar att denne sålde p.g.a. rädla för förlust eller nått. De skulle bli staffade och straffet skulle vara att bli utsträckt av 4 hästar ! :D Lärde mig igår att man kunde bli straffad så förr i tiden.



Slarvfel

Det där matteprovet var enkelt och jag gick ut som en glad människa. Men, som Tony Irwing alltid säger i lets dance. Jag inser att jag har gjort världens slarvfel!!! Okej, det var bara ett Vg-poäng så det kanske inte spelar någon stor roll. Men ett slarvfel är ett slarvfel, alltid så oerhört irriterande.

Jag gör liksom alltid slarvfel. De brukar dock vara felräkningar som 2x3=100 men nu var det annat. Matteprovet synvillade mig! Jag vet hur man ser en symmetrilinje, jag kan räkna ut en symmetrilinje från världens konstigaset funktion. Nu slutade hjärnan fungera! Jag kollade inte ens på den satans kurvan! Alltså, jag tar självmord nu.

Satt hela bussresan hem och mådde hemskt dåligt. Vad ska jag göra med mitt liv nu? tänkte jag minst 1000 gånger. Jag överdriver inte. Nu är denna helg förstörd. Jag vill slå någon nu, ngn frivillig? Eller så offrar jag min äckligt dumma hjärna. Ska ta en skalpell och lirka upp pannan och sedan lägga hjärnan framför mig och ge den en ordentlig smäll!

Det bor en liten perfektionist inuti mig. Om vi skulle säga att det där slarvfelet var den ända fel jag hade, nu låtsas jag bara, så skulle det ändå vara så oerhört pissigt. Jag vill ha alla rätt.

Det där slarvfelet är som en klisterlapp på en videokasset som sitter knögligt, det skulle lätt ha gått att göra rätt om man bara varit ordentlig.

RSS 2.0