Mina händer är isbitar men om 1 månad tinar dem :)

Jag måste ha sämst blodcirkulation till mina händer.

Hallå?! Det är augusti! Jag sitter inomhus och dricker te hela tiden. Måste mina händer vara isbitar då?!

Och nej, inte vantar i augusti. Inte i september heller för den delen.

Jag är nog bara inte gjord för att leva i ett klimat som är under 25 grader. Därför är det bra att det bara är EN MÅNAD KVAR TILL SYDAFRIKA IDAG!


Inte utan mitt te

Jag är trött. Kom inte i säng förrän kl 4 inatt, och jag tänkte inte på att jag inte skulle få sova så mycket. Hade min klocka på 8 men gick upp strax innan 9 och det var inte förrän då, när jag kände mig tung i huvudet och trött i kroppen, som jag insåg att jag bara hade sovit 4 timmar.

Hur ska jag då överleva dagen, jag som inte varit med i scouterna någon gång?
♥Jag ska dricka te, massa te! Har redan druckit två koppar. Älskar att de har massa olika tesorter på mitt jobb ^^
♥Ska titta på tv också och jag såg nyss att det inte bara är massa konstiga saker på tv idag. Det är två filmer på 4an, Rosa pantern och Toys. Inga som jag har sett men filmer som går på 4an brukar ju gå att titta på. Sen så är det ju Finnkampen också.

Känner mig verkligen ful och äcklig idag. Ni vet när allt man tar på sig på morgonen är fult och man inte fattar någonting eftersom att man kommer ihåg hur man tyckte att det var snyggt för några dagar sedan.

Nu ska jag rymma till fikarummet och tvn så att jag slipper höra operamusiken som Nelson spelar. Igår hade han på en fransk radiokanal hela dagen. Jag hatar franska!

Partylördag!

Goddag goddag

Imorse innan jobbet var jag och klippte mig med mamma. Toppade bara håret så något psykbryt över att de klippte för mycket har jag sluppit :)

Trodde att jag skulle komma för sent hit, frisörtiden var 10 och jag börjar 11, så jag hade lagt ner några ynka minuter igår på att skriva en lapp till Nelson om att jag kanske skulle bli sen. Men sen blev jag faktiskt inte, kom perfekt i tid.

Nu hade jag tänkt gå och kolla på finnkampen som går på 2an. Som sagt, jag älskar friidrott. Och visst blir det underbart när Sverige ska tävla mot Finland? :D

Efter jobbet ska jag hem till Christine och vara social över ett glas vin eller två innan vi ska åka till stan. Marre, en kompis, fyller 19 idåg så grattis på honom! Vi ska till Royal Garden. Hur länge vi stannar vet jag inte, jag ska ju upp och jobba imorgon så jag hoppas att det är någon som kan tänka sig att åka hem inte alltför sent. Emelie brukar iof vara snäll och vilja ha sällskap hem så henne kan jag nog få med mig :)

De första dagarna i Sydafrika kommer att se ut såhär

Emma på volontärresor:
"När du landar i Sydafrika blir du hämtad och tagen till ett vandrarhem i Kapstaden där du bor till de tre första nätterna. På fredagen börjar introduktionen som bland annat innehåller besök på museum och en Kapstadentur. På söndagen får du skjuts till din värdfamilj och på måndagen börjar ditt arbete på barnhemmet."

30/9 - Flyget avgår från Sverige
1/10 - Landar tidigt på morgonen i Kapstaden
2/10 - Introduktionen börjar
4/10 - Åker till värdfamiljen i Athlone
5/10 - Börjar jobba på barnhemmet i Athlone

Sydafrikaplanering

Innan jobbet idag träffade jag Malin i Forum för att planera lite Sydafrika. Tänk er, snart bara en månad kvar! :O

♥#1Vi funderade över ryggsäckar. ♥#2Vad för sorts skor vi ska ha med. ♥#3Vad vi ska köpa för till värdfamiljen. ♥#4Vad vi ska ha på oss när vi reser. ♥#5Hur vi gör med mobilerna. Osv.

#1Jag har fixat en ryggsäck redan, för 350 kr. Mamma hittade den på eniros köp&sälj. Jättebra tips att köpa begagnat då en ny är väldigt dyr. På rea kan de kosta ca 1600.

#2 Ett par tränings/vandringsskor, sneakers, ballerina/flipflops (jag måste köpa, kan ju visa varför när jag kommer hem ikväll) och kanske ett par som man kan ha om man vill vara lite fin.

#3 Någon som har en bra idé på något kul man kan köpa till en familj man ska bo hos, gärna något svenskt?

Vi kom iof på lite saker själva:
♦Osthyvel
♦Knäckebröd (ev. tillbehör: en kaviartub)
♦Lösgodis
♦Pepparkaksdeg med tillhörande formar (min superidé som Malin inte tyckte om)
♦Bok med svenska motiv
♦En sån där jättestor blyertspenna som räcker i typ 100 år (även detta min idé, men Malin verkade inte älska den lika mycket som jag)

#4 Kläder som man kan växa i. För min del: jeansleggins, ett stort linne (köpte ett idag :D) och en kofta (om det skulle vara kallt).

#5 Vi köper kontantkort där nere så att vi har råd att ringa hem till våra nära och kära som sitter hemma och oroar sig. Jag måste låsa upp min mobil så att det inte är låst till 3 och det kommer kosta 300 kr. Min snygga och proffsiga mobil (som jag hoppas fungerar när jag får tillbaka den från lagningen) följer självklart med för där har jag all musik som ska göra att jag överlever.

Och så var de bara 3

Hejdå Lillan

(26/8)

Flickan på bilden finns inte mer, den där dubbelhakan försvann för flera veckor sedan. Idag (torsdag) ville själen återförrenas med dubbelhakan. Någon annan förklaring kan jag inte komma på.





True Blood

Nu börjar True Blood, som jag självklart ska se! :D

Är det verkligen hälsosamt att springa?

Nej inte om man som mörkrädd springer när det är mörkt ute, blir mitt svar. Igår var jag jättesugen på att springa men jag jobbade ju igår så det gick inte. Därför tänkte jag att jag skulle ge mig ut idag, men det spöregnade ju så jag kom inte ut förrän sent... senare än jag tänkt.

Klockan var inte ens 20:30 men såhär sent på sommaren börjar det ju skymma vid den tiden redan. Så fort jag sprang in i skogen kände jag att det inte alls var en bra idé :P Men inte kan man ge upp så lätt?

Skogen är ganska tät där jag springer så det kommer inte in mycket ljus. Mina nerver är på helspänn när det är mörkt och jag börjar lida av vanföreställningar.

Jag ser livet passera revy framför mina ögon och jag ser också en snabbgenomgång av alla skräckfilmer jag sett i mitt 19 åriga liv.

Jag tänker: Spring snabbare Jenny, snabbare vafan?! Snart hoppar det väl fram en man med kniv ut på stigen. Titta höger, titta vänster. Oh ingen knivman vad jag ser. SKÖNT! Men bakom mig då? Titta bak. Nej ingen som förföljer mig. Shit tänk om jag ser ett lik ligga vid sidan av stigen. Kanske bäst att inte titta höger vänster. Varför utsätter jag mig för det här?! Snabbare Jenny!

Under en period för några år sedan tänkte jag ofta på vad det värsta som kunde hända mig var, vad jag skulle bli mest rädd av. Och tro det eller ej men det var att jag var ute i skogen och gick, det var mörkt och jag tappade bort mig, snubblade över ett lik som kommit en bit i ruttningsprocessen. Eftersom att jag inte hittade hem och var panikslagen (när jag är riktigt rädd brukar jag lägga mig ner, skrika och blunda och hoppas på bättre tider) fick jag sitta kvar där.

4130 steg, 3,5 km. Jag klarade mig levande!

En bild bara


Min boxardebut

Inatt boxades jag med... Paolo Roberto kanske. Jag vaknade iallafall och var svullen från ögonbrynet och någon centimeter ner mot vänster öga. Positivt: ryckningarna i nedre ögonlocket är borta.



Fin rubrik

Vet ni vad jag märkte nu! Min pekfingernagel på höger hand har gått av. Måste klippa ganska mycket. Dock är mina naglar så långa just nu att de fortfarande kommer att se långa ut efter klippnigen :D

Och appropå att klippa så borde jag klippa håret. Det ser verkligen slitet ut.

Jag köpte förresten 2 par jeansleggins :) Nu är jag 530 kronor fattigare.

Jeansleggins

Jag kom på värsta idén. Jag ska köpa jeansleggins (med fickor såklat!)

Jag är en riktig jeanstjej, på sommaren gäller dock shorts, hela hela tiden. Men när jag åker till Sydafrika, även om det är sommar där när vi är där, så känns det ju smart att ta med sig ett eller två par långbyxor. Haha, jag har verkligen haft ångest över att jag inte vill ta med några av de jeans jag har nu. För det första för att jag är kär i shorts och hatar tanken på att behöva dra på mig långbyxor, men också för att jag inte har några direkta känslor för de jeans jag har nu. Och att leta nya är ett big no no. Det värsta jag vet!

Imorgon ska jag med stor sannolikhet åka hemifrån lite tidigare och gå in o leta jeansleggins innan jobbet :D

Jag är så lycklig! ;) Haha


Ojo stupido

Jag har nästan alltid saker i ögonen som jag måste ta bort. Vet inte vad man kallar det och det enda jag kan komma på låter äckligt så jag struntar i att försöka mig på att beskriva det. Men ibland kommer det precis framför pupillen vilket gör att jag ser suddigt. Jobbigt. Känns som att man har något i ögat, inte något som gör ont men det är ju liiiite irriterande.

Mitt vänstra öga håller på så nu, men vad som är ännu jobbigare är att ögonlocket krampar sig och har gjort i åtminstone 2 dagar. Helt underbart! Förstår verkligen inte varför. Det är inte så att mitt öga är trött (och skulle det vara trött skulle väl det andra ögat vara likadant?). Jag sov mer än 9 timmar natten till idag. Jag har även insett att om någon skulle stå och prata med mig och titta mig i ögonen (som man ju såklart gör, ögonkontakt nivet) så skulle denne snabbt tänka: vad är det med hennes öga?

Nu tog mitt öga en paus, men det brukar börja igen när jag blinkar.

MVG i hemkunskap

Herregud vad jag är trött. Dessutom hungrig. Verkligen hungrig. Och ibland när jag är hungrig så känner jag att jag måste hosta hela tiden. Det är konstigt. Varje gång jag andas in känner jag att jag borde hosta, så jag undviker att andas helt enkelt.

Jag undrar hur min mat smakar, det blev bara ett ihopsläng av vad som jag tyckte skulle vara gott.

Det började med att jag stekte potatis, sen kom jag på att det kanske borde vara nått kött till så jag tog en sån där sak som jag inte tycker om, typ nån kotlett av något slag, och skar bort alla kanter vilket gjorde att det inte blev så mycket kött när jag var klar :P Det såg fett trist ut i stekpannan så jag tänkte att jag skulle göra lite grönsaker till. Men det fanns ingen färdig sallad och inte heller något jag ville göra en sallad av, men jag hittade champinjoner så jag la ner dem i stekpannan. Färglöst. Tomater är ju röda så jag skivade ner en tomat också. Det ska bli intressant att äta det där. Hoppas jag får äta snart!

One two three

För den som undrar så lever jag fortfarande ;) Senaste fem dagarna: Jag har tittat på friidrottsVM, för de som missat det så älskar jag att titta på friidrott :P En dag var jag ute och gick/cyklade/sprang i 2 timmar. Mina ben var döda i minst två dagar efteråt. Och jag njöt inte direkt av att ha sådär hög puls så länge, men ändå är jag jättesugen på att ta mig ut o jogga någon dag framöver. Har läst lite också, lite i böckerna som jag fick hem från volontärresor (en novellbok och en costume & etiquette bok). Men mest har jag läst Om jag kunde drömma, för den som lyckats missa det så är det den första boken i Twilightserien. Jag är kär. Boken var ju helt underbar :D

Igår var jag på grönan med familjen och det var kul förutom att både Jetline och Insane var avstängda typ hela dagen pga tekniska fel och när de väl startade igång, 40 min innan stängning ungefär, så blev köerna riktigt långa. Så Insane, som jag så gärna ville åka fick jag inte åka :(

Jag är lite besviken på mig själv som på något sätt inte känner något pirr i magen av någonting förutom flygande mattan (frittfall, tilt och uppskjutet åker jag inte). Att åka extreme borde inte kännas som att sitta i en stol i väntrummet till tandläkarn. Typ. Det där var en dålig liknelse men jag har inte tid att tänka ut nått bra. Ska ta bussen till jobbet om mindre än en timme. Har en del att göra tills dess. Packa det som ska upp till mamma (dvs hela garderoben och allt som inte får plats där) och göra någon middag jag kan ta med till jobbet.

Puss o hej

Jag blir gaaalen!

Jag går till läkaren var tredje månad pga min diabetes. De brukar vara väldigt noga med att skicka ut kallelser, någon gång har det kommit en bara någon vecka efter att jag varit där.

Sist jag var där var den 5/5, alltså över 3 månader sen! Jag ska inte säga att jag vill dit för att det är kul, men jag vill ju dit för min hälsas skull eller vad man nu säger :P Känns dessutom bra att träffa läkare innan jag åker iväg.

Förra gången jag var där fick jag frikort eftersom att jag hänger där så ofta (eller för att ett besök kostar 300 kr! Är de knäppa eller?!?!) och jag kan inte sluta tänka på att de inte kallar mig eftersom att jag får gå gratis nu.

Jaja, jag skulle i alla fall ringa igår med då stod det på hemsidan att de bara hade telefontid fram till 12. Det är alltid någon som sitter i den där receptionen så jag fattar inte varför inte hon kan svara i telefonen fram tills att de stänger klockan 16, men men, livet är inte lätt hela tiden tänkte jag och tänkte att jag ringer imorn istället.

Nu när jag kom hem ringde jag, kollade numret på deras hemsida. Först och främst så gick det inte att ringa från vår hemtelefon för det kom inte fram en enda signal så jag fick ta min mobil. Där kom det fram en signal sen sa en röst på engelska "for information in english press 5". Sedan fortsatte hon på svenska och sa telefontiderna. Jag hade ju deras hemsida uppe och fattade ingenting, för det hon sa stämde inte med vad som stod där. På hemsidan stod det 9-12, men hon sa 9-12 och 13-15 (jag hade alltså kunnat ringa igår om jag vetat det!). Därför blev jag förvirrad och hörde inte det sista hon sa. Men jag pratade in värsta långa meddelandet i alla fall.

Sen blev jag lite arg på dem eftersom att de inte svarade när de ska ha telefontid. Jag ringde igen för att se om jag missat något eller om de kanske skulle svara nu. Då hörde jag att tanten sa "och onsdagen den 19e har vi stängt pga studiedag". Jag tror att ungdomsenheten på sös hatar mig!

Tidigt godnatt

Hallå där

Jag är riktigt mätt. Mamma och jag gick runt ett litet tag i Sickla och sen innan vi skulle åka frågade mamma om vi inte skulle gå och äta en räkmacka. Det är inget man tackar nej till ;) Ingen liten macka heller. Jätteräkmacka för 140 kr och mamma snodde inte mycket av mig.

Jag känner mig verkligen seg idag, och jag känner att jag måste träna. Igår hade jag tänkt det men jag var ju så trött. Idag hade jag velat ut och springa imorse men jag var så trött att jag sov vidare till halv 12. Och nu... ja nu regnar det och blåser. Mörkt av alla mörka moln. Satsar på att ta mig ut o springa imorn.
 
Nu borde jag lägga mig i sängen och titta på tv. Imorgon ska jag upp tidigt, ska vara i Nacka forum redan 10. Jag ska nämligen få en lånetelefon och lämna in min på lagning. Kul! Sist jag hade min mobil inne på lagning var i maj och när jag hämtade ut den fick jag reda på att jag fått en ny mobil för att den gamla var för knäpp. Jag gillade iof lånemobilen jag hade då och jag antar att det är samma nu så det ska nog gå bra :P Nu tror jag inte att det är min mobil det är fel på utan bara batteriet, men den måste tydligen skickas in för att man ska kunna utesluta att det är mobilen. Jag hade samma problem förut och då köpte vi väl ett nytt batteri, vilket fixade felet.

Godnatt

Volontär i Sydafrika

Strax ska jag åka in till Sickla. Dax att köpa backpack-väska till Sydafrika. Nu blir det bara att kolla runt för jag vet inte alls vad man ska tänka på. Antingen en 70 eller 60 liters tror jag.

När jag ändå snackar Sydafrika så kan jag ju berätta lite mer. Jag och min vän Malin ska alltså åka ner och volontärarbeta i Sydafrika - Kapstaden - Athlone. Vi ska bo hos en värdfamilj som bor ganska nära barnhemmet där vi ska jobba. Mer om familjen vet jag inte, förutom att det är en Sydafrikans medelklassfamilj. Malin och jag ska iallafall bo tillsammans.

Den 30 september lyfter planet och vi landar på Kapstadens flygplats kl 08:00 den 1 oktober. De första dagarna kommer vi spendera med andra volontärer, få introduktion i staden osv. Sen bär det av till familjen och där bor vi hela projekttiden som avslutas den 27 november. Vad vi har hört så är vi lediga från barnhemmet onsdagar och helger.

Jag brukar ofta få frågan "men vad ska du göra på barnhemmet då?" när jag berättar om resan. Det är inte alltid så lätt att förklara, fastän att jag vet precis vad jag ska göra. Här kommer därför en arbetsbeskrivning direkt tagen från volontärresors hemsida:
"Arbetsuppgifterna består av att se till så barnen har det bra. Du leker med dem, läser sagor för dem, matar småbarnen, hjälper till att laga mat och samordnar aktiviter såsom olika sportevenemang och musikstunder. På förmiddgarna kan du även hjälpa till på ett litet fritids som ligger i närheten. Arbetsuppgifterna liknar dem som du utför på barnhemmet."

Resten av tiden, tills vi åker hem den 17 december ska vi backpacka längs kusten. Vi har tänkt det iallafall men man kan ju aldrig veta säkert hur det blir. Till Port Elizabeth ska vi iallafall ta oss för det är därifrån vårt plan lyfter hem till Sverige.

När Sverige har höst och vinter, snöslask och kyla, då är jag och Malin i Sydafrika och njuter av deras sommar.

Me don't like rubriker

Jag vet, dåligt med uppdatering men så blir det när jag är ledig. Jag blir väldigt lat då och att sätta på datan blir jobbigt. Nu måste jag ju säga att min dator är segstartad, den tar ju hundra år att få igång.

Igår var jag fasligt trött för jag hade min klockan på 8 eftersom att det skulle levereras ett paket till mig. Men inte orkade jag gå upp när klockan ringde, nej jag låg väl i sängen 50 minuter. När jag kom ner till köket var klockan 9 och jag är på någon konstigt vänster bra på att tima saker, så nu kom leveranskillen 9:03. Resten av dagen var jag trött och sur, tills det blev kväll, för då brukar jag piggna till. Hmm, lika segstartad som min dator, om inte värre. Jag och lillsyrran låg i min säng och kollade på SATC. Jag hatar ryssen. Vi spelade även in roliga/söta ljud på Celines mobil. Min talang är att göra söta ljud.

Nej nu skrev någon till mig på msn, fast jag har inte vid datan. Varför gör man så?

Jaja, inatt sov jag länge men seg är jag i alla fall. Jag har kollat friidrott (älskar att titta på friidrott), upptäckt att minidatan har dött, duschat länge och lyssnat på musik. Ha det!

It's pizza time!

Japp, det blir pizza till lunch. Hasses pizza, undrar om de gör goda pizzor.

Till middag ska jag äta lasagne som jag tog med hemifrån. Vilken italiensk dag det blir ^^

Jättehungrig är jag känner jag nu, ska bli gott med mat.

På jobbet

Det känns lite småkonstigt att jobba efter att ha varit ledig i 5 dagar. Eller nu känns det ju bra men imorse var jag inte direkt sugen på att åka hit, speciellt inte då det är en helt klarblå himmel ute.

När jag kollade på smhi:s hemsida för några dagar sedan sa de att det skulle bli molnigt idag. Men hur ofta har smhi rätt? Aldrig om man frågar mig. Sen undrar jag varför de ens har flerdygnsprognoser när de alltid ändrar.

Om jag tillexempel idag vill veta vad det blir för väder på tisdag så går jag in på smhi och kollar. Då kanske det står att det ska vara sol och molnfritt. Vad roligt tänker jag och börjar planera för allt jag ska göra. Nästa dag går jag in på smhi för att titta igen, då har prognosen självklart ändrats och det står att det kommer vara molnigt med risk för regn på tisdagen. Så är det alltid!

Jaja. Jag jobbar med Fawad idag. Han ser ut som om han är tagen ur en disneyfilm, typ Aladin. Tror han är från Afganistan. Han har kolsvart hår och stora mörka ögon. Lite coolt att se ut som att man är tagen ur en disneyfilm :P

Vi pratade lite Sydafrika och han sa att han skulle vara rädd om han var jag. För att bli rånad och sånt. Visst, det är det enda jag är rädd för. Speciellt för att mina mediciner ska försvinna. Att ha diabetes och resa kräver så mycket planering att jag blir galen. Och saker ska köpas. Kylväskor till mina pennor, en väska för 8 pennor kostar 340 kr. Jag måste ha minst 2. Jag lägger hellre pengar på annat.


Ja ä int bittr

Funderar seriöst på att borsta tänderna innan jag äter frukost för min mun är jättetorr och rösten kan försvinna när den vill. Så, det var väl kul att veta?

Vaknade inte jättebra idag. Hörde att min mobil tjatade om att batteriet snart är slut. Det gör inte saken bättre att PAPPA GJORDE SÖNDER NOKIALADDAREN HÄROM DAGEN (eller den kanske bara gick sönder av sig själv) och nu har vi ingen nokialaddare. Han sa till mig att jag väl har en laddare till min telefon. När jag tänker efter så inser jag att jag aldrig fick någon med min mobil (borde man inte få det?). Men jag har en hos mamma, men den släpar jag ju inte fram och tillbaka mellan två boenden sa jag.

Jaja, jag är sur för att mobilen snart dör och det inte finns någon laddare :(

När jag hade legat och varit bitter över det ett tag så lät min mobil en gång till i hopp om att jag skulle rädda den (det kan den ju glömma!) och en hundradels sekund efteråt så ringer mobilen. Jag trodde först att det var alarmet, det alarmet som jag inte har ställt in, men så kollade jag på skärmen och såg att det var min chef Lotta. Satte mig upp och samlade kraft till att svara, men ja min röst fungerar ju inte idag så det blev ett väldigt krassligt Hej det är Jenny. Hon ville ha mitt kontonummer.

Igårkväll innan jag skulle sova skrev jag upp massa saker jag måste fixa innan Sydafrika, och nu är jag stressad.
♦Beställa kylarväska till mina sprutor
♦Ringa bank om att min oktoberlön ska överföras till annat konto
♦Kontakta Kilroy travels och fråga varför jag inte kan se min biljett när jag trycker på länken de skickat (!)
♦Boka tid hos läkaren, så att jag kan göra beställningar på alla diabetessaker som måste med
♦Fixa nytt batteri till mobilen

:)

Emelie är här :D Hon kom hit vid 16 och då kollade vi på en shopaholics bekännelser. Efter typ 10 min av filmen fick vi lust att köpa korv så vi gick ner till kiosken. Skönt att bo bara några meter från allt ;)

När vi ätit klart våra french hotdogs och pommes så gick vi tillbaka hit o kollade klart på filmen.

Nu har vi precis ätit middag och ska kolla på Patrik 1,5. Celine ska kolla med oss :)

Sen är det tänkt att vi ska se på The strangers, en skräckis. Emelie säger att hon ska gömma sig under täcket, själv ska jag sitta och blunda som vanligt :P

3 filmer, 3 dagar

Oj hej, det var ett tag sen. Ja det händer ju inte så mycket när man är ledig så det finns ju inte så mycket att skriva. Eller jag har väl aldrig något vettig att skriva egentligen... Aja. Heh. Vad jag har gjort de senaste dagarna? Gått upp tidigt av någon anledning, förutom idag då jag sooooov länge. Klippt gräset, städat. Åkt till pappa där jag inte varit på 5 veckor!!

Min lillasyster skrev nått på sin blogg som lät bra.. "Vill bara få fram att ni som inte har skilda föräldrar har det ganska bra så att ni inte behöver slänga ner eran garderob i en ikeapåse en dag o packa upp den senare på samma dag fast i en annan garderob." Det är det jobbigaste jag vet, att packa mina saker och åka med dem fram och tillbaka :(

Vad som hänt idag? Vi har haft farmor och farfar här för farmor fyller år. Hon var så stressad över att inte behöva göra något på sin födelsedag, annars är det ju hon som står för all mat och planering. Nu skulle hon bara sitta ner :P

När folket hade åkt gick jag och Celine till statoil och hyrde 3 filmer. Nu väntar vi bara på att stora tv:n ska bli ledig.




5 dagars ledighet

Alldeles strax hemgång, eller jag lär väl stanna lite efter 8 för helvettesbussen går ju inte förrän 20:25 och jag måste dessutom byta buss eftersom att sl inte har förstått att folk åker från nacka till tyresö på helgerna också.

Nu börjar Nelson släcka alla lampor. Shit, tror han att han kan börja stänga nu!

Längtar i alla fall hem till mitt lösgodis från igår. Inget lösgodis i Sydafrika antar jag. Kommer jag klara mig?

Det känns konstigt att jag är ledig imorgon, första vardagen jag är ledig på 5 veckor.

Var det nått mer jag skulle säga? Jo att jag ska fixa med kassapengarna nu. Visst ja jag jobbar ju inte imorn (jag sa ju det nyss men ni förstår att jag kan lätt glömma saker. Mitt minne finns inte) så jag måste göra allt rätt. Växelkassa 1500, dagskassa resten. Ska nog klara det, jag förberedde nämligen allt imorse. Mohahah. Smart, jag vet ^^

Nu ska jag springa och sätta på min mobil. Har haft den avstängd eftersom att den började pipa om att batteriet var slut snart. Måste skaffa nytt batteri. Om jag laddar den fullt och knappt gör något med mobilen så är batteriet slut på 2,5 dag. KUL!


Snart hemma sötnos (a)

Satan i gatan vad lugnt det är här

Tjejen som driver den här bloggen heter Jenny. Hennes jobb är stundtals väldigt lugnt. Enligt henne själv har hon ganska bra betalt för att vara ung, timanställd och jobba inom vården.

På vardagarna kan hon ibland ha lite att göra, men oftast kan hon få betalt för att sitta vid datan och blogga, vara inne på facebook eller läsa bloggar. Hon tycker dock att det är roligare när det händer saker och hon måste använda hjärnan lite.

På helgerna får hon såklart lite mer betalt än vad hon får på vardagarna, men det är inga 100% ob vi snackar här. Vården var det ja. Ingen verkar dock veta hur mycket mer betalt hon får, inte ens hennes chef.

Idag har Jenny haft 7 patienter på 8 timmar. För en stund sedan, närmare bestämt 18:48, kom dagens 7e patient. Hon sa till honom: Nu ska jag bara få datan att starta, ni är de första som är här på 3 timmar. Nu verkar kassan ha somnat också, men sitt ner så fixar jag det så fort jag kan.

När allt var fixat och kassan vaknat igen kollar hon när det faktiskt var som hon registrerade den 6e patienten i kassan. 14:38.

Det gott folk, det är 4 timmar och 10 minuter.

Under de timmarna har tjejen som driver den här bloggen suttit ute i solen och varit helt uppslukad i boken Aldrig fucka upp, ätit mackor, druckit te, lagt undan boken, betraktat färgen hennes hud fått i solen och sedan satt sig framför tv:n med sin middag.


Hihi

Kom precis hit tre stycken från Västerås. En kille, 17, skulle röntgas. Nu sitter hans mamma och bror i väntrummet här och skrattar. Leker med leksakerna och killen sjunger. Kul att man kan skratta åt ingenting ;)

Alltså snart börjar jag skratta för nu sa han nån mening från Star Wars. Har aldrig sett filmerna, men tycker det är lika roligt ändå när folk härmar och säger typ: Luke I am your father.

Aja, bäst att gå innan inombordsskratten utvecklas till utombordsskratt (?) :P

Haha, de skrattar så roligt, låter som typiskt "jag är övertrött-skratt".


Godmorgon

Jag var lite virrig imorse. Hade klockan på 8:40 och bussen skulle gå 9:56. På något sätt virrade jag till det så att jag, när klockan var 9, trodde att jag hade två timmar på mig tills bussen skulle gå. Gick in på sl och kollade busstiden, alltid bra att dubbelkolla ju, speciellt när det alltid blir fel när jag kollar på deras hemsida. Då ser jag i alla fall att bussen går 9:56 och INTE 10:56. Får småpanik. Sen säger dock mamma att hon kan köra mig, så jag kunde ta det lugnt. Blev dock sena iväg så jag kom inte in här förrän 11 och då ska jag vara ombytt. Bara för det så kom det en patient samtidigt som jag öppnade dörren, så jag fick springa iväg och byta om supersnabbt.

Måste bara kort berätta om det där med att sl:s hemsida ibland inte stämmer för mig. När jag skulle in och kolla prideparaden så visade nätet och tabellen på busskuren olika tider. Tänkte att det väl bara var en engångsgrej. Men sen på kvällen när jag skulle in till stan så blev det samma sak igen, och nu var det ganska lång tid mellan vad hemsidan sa och vad busstidtabellen sa. Sen dess litar jag inte på sl. Känns som att jag måste gå ner till bussen och kolla tabellen där varje gång jag ska åka bara för att det ska bli rätt.

Kommer klokhet verkligen med åren?

Min pappa hade en gång en tjej som gjorde honom lycklig. Jane hette hon och med henne var det inget som var bra... förutom att hon gjorde min pappa glad. Såklart.

Hennes syn på saker förvånade mig. Ta till exempel när hon frågade mig vad jag ville blir när jag pluggat klart och jag svarade att jag inte visste. Då rynkade hon på pannan och sa: Varför pluggar du då om du inte har något mål?! Ska man lägga ner skolan för att man inte vet vad man vill bli när man blir stor. Jag pluggar för utbildningens skull. Det gjorde henne galen.

Ett annat exempel är hennes barn som väl inte var de mest lyckade. Tonårstjejen rymde hemifrån och Jane var orolig. Såklart.

Men samtidigt kunde hon bli arg om jag och min lillebror satt hemma under helgen bara för att vi trivdes hemma och kände för att vara just hemma. Att vara ute varje kväll och supa sig full med sina kompisar, och sen kanske inte komma hem, inte ringa och berätta vart man var, låta sina föräldrar gå ovetandes, det var en del av tonårslivet. Det var så det skulle vara.

Nu läste jag en kolumn i Metro av Fridah Jönsson som handlade om att hon är livrädd för sin generation (tjejen är 92a) där 15-åringar mördar varandra 5 dagar före skolavslutningen. Jag kom genast att tänka på Jane. Jag citerar: Vi vill inte att våra föräldrar ska twittra hela dagarna. Vi vill att ni ska skjutsa hem oss, läsa våra bloggar och sitta med oss och äta... Vi åker hellre bil med er hem från festen än hittar vår bästa vän död i en skog.
Under stod "Läsarna tycker till" och vad som skrämde mig var att de verkade acceptera det här. Du kommer att förstå när du blir äldre, sa en av dem.

Jag kom att tänka på hur Jane accepterade tonåringars beteende. Jag vet att jag tänkte mycket på det när pappa och hon var tillsammans, hur farligt det är att acceptera någonting och tro att det är så det ska vara bara för att det är så flertalet är. Att jag tycker om mina föräldrar och trivs att vara hemma var fel i hennes ögon. Så ska inte en tonåring vara.

Något får mig att känna att det är så många föräldrar tänker. Visst, de är oroliga, de bryr sig om sitt barn... Samtidigt som de accepterar läget. För deras barn är bara normalt.

"Du kommer att förstå när du blir äldre" är inget bra svar. När något inte är bra ska man göra något åt det. Man kan inte bara sitta och se på. Något som jag ser som ett problem nu ska jag väl inte bara acceptera när jag blir äldre bara för att jag är... äldre.

Gå fort --> springa i mitt huvud

Har varit väldigt lugnt här och jag har suttit ute i solen och läst.

För en stund sen tänkte jag att jag skulle äta några mackor och dricka te. Bara för det så ringer det på dörren och jag måste springa och öppna. När jag skrivit in patienten i datan går jag tillbaka till köket, tar upp mina mackor ur brödrosten, brer smör och kaviar på dem och häller mjölk i te:t. Hinner ta allt i handen och ta två steg mot uteplatsdörren så det ringer på dörren igen. Springer och öppnar och tar remissen från patienten som ligger på en säng och springer hit (jag undrar varför jag skriver springer, för jag går bara fort. Kanske känns i huvudet som att jag springer bara :p). Hinner börja med att skriva in remissen då det ringer på dörren igen. Så jag tar några steg ditåt, men då ringer telefonen. Telefonen är bara 10 meter härifrån så jag svarade i telefonen först.

Nu vågar jag knappt gå tillbaka till köket och äta för då kommer det väl hända någon stor olycka så att hela nacka ska in på röntgen. Hoppas mitt te håller sig varmt tills jag vågar mig tillbaka ;)

Godmorgon

Sitter på jobbet nu. Tänkte strax gå ut i solen och sätta mig. Eller jag ska ringa ner en patient från 51an först men sen blire solen :D

Jag har laddat med god middagsmat och tre rostmackor till lunch. Nu såg jag dock att det finns massa gott bröd kvar från igår :) Idag blir ingen hungrig dag för min del tror jag.

Har också tagit med mig boken Aldrig fucka upp. Den ska jag läsa i så mycket jag kan. Anton sa att han läste ut en hel bok på en dag när han jobbade förra helgen, så nu ska jag försöka vara lika duktig.

Nelson har på radion, Star FM eller vad kanalen nu heter. Nu blev det en 80-tals låt, men förut var det 90-tal och Ricky Martin. Tyckte att jag hörde Nelson stampa fötterna i takt till musiken. Hehe, nästan så att jag sitter här och fantiserar om att han springer runt och gör massa "snygga" dansmoves.

Jaja, ha en bra dag ute i solen alla som läser det här :)


Godnatt

Gokväll, jag är jättetrött. Somnade förut, vaknade, gick och tvättade av sminket och nu sitter jag här.

Stannade kvar på jobbet i typ 30 min för Fawad, Anton och jag hade någon intressant diskussion. Sen tog jag en buss hem och somnade hela tiden. Jag har aldrig somnat på bussen men nu var det omöjligt att inte göra det. Så fort jag öppnade ögonen tänkte jag att jag kunde hålla mig vaken men pang så var de stängda igen.

Nu sitter jag alltså här. Intressant va? Min vänstra näsborre är täppt som alltid. Förr var det bara på kvällen som jag var täppt i näsan. Då använde jag oftast vanlig nässpray när jag verkligen inte kunde andas genom näsan, men sen tjatade folk på mig att man inte ska använda vanlig nässpray (vilket jag vet men det var ju det ända som hjälpte) så jag började använda saltvattenspray. Den hjälpte väl inte direkt, jag nös mest av den.

Sen någon månad tillbaka är jag hela tiden täppt i vänstra näsan. Pappa sa att han skulle köpa en nässpray med kortison i. Jag har använt den nu ett tag, hjälper gör den inte och det verkar inte som att det är något kortison i. Står iaf inte det på förpackningen. Varför är jag täppt i näsan för?! Har fått för mig massa saker, allifrån sned nässkiljevägg till att det är en tumör i näsan. Borde boka en tid hos vårdcentralen, och även en tid för allergitest. Något ger mig utslag på armarna ibland och jag vill bara veta vad det är. Smart att passa på sålänge jag har frikort.

Oh shit vad långt det här blev, jag som bara skulle säga att jag är trött och ska sova nu.

Solsken smör, det smälter. Smälter jag också i solen eller räcker det med att sitta här för att smälta?

Någon (chefen såklart) har bestämt att jag ska sitta här ensam till 15:30. Det blir... ensamt.

Hela veckan har jag varit ensam. Carina jobbade i måndags istället för Eddy men Carina sitter inte här då. I tisdags var dagen då alla var sjuka, Eddy också och ingen annan kunde jobba i receptionen på kvällen. Samma med onsdag. Igår däremot kom Anton. Fast han stod uppskiven att han skulle börja 14 så alla blev lite oroliga när ingen kom 14. Det visade sig att Lotta skrivit fel på schemat och att Anton inte började förrän 15:30.

Ja, ca en timme kvar tills jag får sällskap. Under den timman ska jag nog fika ute i solen. Vaaaarmt! :D

Nu vet jag vad pneumoni är

Att skriva in remisser och förså om den ska akutmärkas eller inte är inte det lättaste.
Det den remiterande läkaren skrivit i diagnos/fråga är inte heller lätt. De använder ju sina latinska termer eller vad det nu är.
När det sen sitter en akutmärkt patient och väntar på att antingen bli skickad till akuten eller hem vet jag inte alltid vad läkaren har skrivit i svaret som jag ska tyda. Om frågeställningen är skelettskada så är det ju inget svårt, för antingen står det att det är någon sorts fraktur eller så står det att det är "ingen skelettskada". Annat är det om det är en hjärt/lungröntgen som det har kommit svar på.

Kom precis in en kvinna där remissen hade frågeställningen "pneumoni?". Vadihellskotta är det tänkte jag, men märkte remissen som dropin. Måste även nämna att läkaren glömt att skriva i vilken undersökning som skulle utföras, jag lyckades med att få in rätt undersökning i remissen. Sen kom dock problemet med att det nu fanns en "hjärt/lung-undersökning" och en "kod ej angiven-undersökning". Hmm två remisser för samma undersökning, det går ju inte. På något vänster lyckades jag avbeställa "kod ej angiven-undersöknigen".

När jag gjort det kollar jag upp vad pneumoni betyder - och gott folk - pneumoni betyder tydligen lunginflammation. Känns bra att veta det ;)

I alla fall, jag tittar då på kvinnan och tänker: nej alltså hon ser inte ut att må så bra. Om hon nu skulle ha lunginflammation är det väl bra att göra något åt det ganska snabbt? Så jag akutmärkte remissen.

Ja jag sitter här och tror att jag är viktig :P

Ögat gråter

Godmorgon :)

Idag är det min sista dag på jobbet, buhuu! Har jag verkligen jobbat i 5 veckor?!

Det är min sista vecka som vi kom överens om men allteftersom har det tillkommit lite helger som jag ska jobba.

Nu i helgen blir det jobb så det blir en hel vecka. Helgerna är dock väldigt lugna och jag ska flytta ringklockan på dörren så att den sitter i fikarummet nära uteplatsen. Funderar på att inte sminka mig alls imorn så att jag kan sitta ute och steka i solen, hehe. För fem veckor sen var jag faktiskt brun men 5 veckor inne på ett sjukhus gör inte susen för brännan kan jag säga så nu är jag likblek.

Nästa vecka jobbar jag bara helgen, veckan efter det är jag helt ledig och sen sista veckan i augusti jobbar jag fredag, lördag och söndag.

Kommer sakna folket här <3


Det är inte kul längre!

Kommer ihåg att jag första veckan jag jobbade skrev om en kvinna som kom in och hade tagit alla tabletter för typ 3 dagar på en gång. Tror det var det 10e juli. Läskigt var det och vi fick skicka henne till akuten.

Igår kom den här kvinnan hit och verkade må jättebra. Hon ville ha besöket hos närakuten instämplat i sitt högkostnadskort. Skönt tänkte jag, att hon mår bra. Tydligen hade hon vaknat upp dagen efter och legat inne på en avdelning och inte kommit ihåg någonting.

Det som inte är kul längre och som rubriken syftar till är att hon var här nu! Inte lika illa som första gången men bra verkade hon inte. Pratade otydligt och hade tårar i ögonen.

Nej, jag är glad att jag inte jobbar i receptionen på akuten och behöver ta emot personer som är sådär dåliga :/

Bio ikväll :)

Ikväll så blire bio med mamma, Pontus och Celine. Sommaren med Göran ska vi se och jag har hört att den är jättebra. Känns som en film man bara kan sitta och njuta av utan att behöva tänka så det knakar på vem som gjorde vad osv. Tänker gör jag så ofta annars så när jag tittar på film gillar jag att bara kunna slappna av ;)


Update
: Jag har aldrig gillat Peter eller David särskillt mycket, men ja nu har jag ändrat mig. Jättemysig film! Och jätterolig ;) "Ge Gärnet, ge gärnet!" "AnnAhl... Ann *lång paus* Ahl"

Visst är det kul att kolla gamla bilder på sig själv? :P

Bilddagboken är bra att ha ibland ;) Kul att se hur man såg ut, även om skillnaden mellan NU och DÅ inte är så stor.

Ibland är det svårt att förstå att jag varit lika gammal som min lillasyster, nämligen 14 :O

(det här kortet togs 05, inte 04)

I 9an gick jag också



Jag hade ett sommarlov mellan 9an och gymnasiet och mitt hår var INTE rött även fast jag ville ha rött hår då


Och jag lyckades klara sommaren och börja i 1an



Och jag gick runt och ville ha bruna ögon hela tiden (vill väl fortfarande)

Är det varmt eller?

Ujujuj vad det är varmt ute! Och nu ska jag få gå hem och njuta av solen :D

In l<3ve

Åhh jag är kär på riktigt. I en liten kattunge. Lilla Anton <3 När jag kom hem från jobbet igår låg kattungarna i en hörna i vår rabatt och de var nyvakna och orkade inte smita iväg så jag kunde sitta å gosa med dem ett tag.

Sen på kvällen, precis innan jag skulle lägga mig, såg vi att Anton var utanför dörren så jag och mamma satt ute ett tag och lekte med honom. Sen gick mamma in och jag tog upp Anton. På 1 sekund sov han och då satte jag mig i vår utesoffa. Så underbart söt och han spann jättemycket. Celine har bilder på min kamera så när hon kommer hem kan jag ju lägga in en puttenuttig bild här :)

Bläää

Sitter vid datan hela dagarna, har gjort i snart 5 veckor. Jag är trött på det. Timmarna efter lunch går fasligt segt, specielt när ingen annan är här och håller mig sällskap.

Dessutom mår jag dåligt just nu. Vet inte om jag är hungrig, och hungern övergått i illamående. Eller har kommit i tidigt klimakterie. Är sjuk. Kanske bara lider av för lite sömn.

Bra mår jag i alla fall inte. Känns som att min kroppstemp svänger, ena sekunden är jag normal och i nästa känns det jättevarmt.

Hoppas jag får fikarast snart. Då ska jag kurera mig med te, och om jag orkar gå och köpa nått att äta, för vi har inget här förutom äckelbananer. Men just nu mår jag bara ännu mer illa av att tänka på mat, och att tänka på att åka varm buss hem känns ännu värre. Jag behöver nog frisk luft..

Mmmmmat

Jag börjar bli riktigt hungrig, det riktigt vattnas i munnen. Har ju med världens godaste mat idag vilket är samma som vi åt till middag igår: Laxfilé med färskpotatis och dillsmör som mamma gjorde. Sen tog jag med 8 småtomater också. Längtar tills jag ska få stoppa min matlåda i micron!
Min frukost håller mig verkligen inte mätt länge. Nu äter jag visserligen bara mjölk och flingor men det spelar ingen roll om jag gör någon havregrynsgröt, blir lika hungrig ändå. Om inte hungrigare, för jag känner bara att jag blir hungrigare av gröt :P

Jag var precis jättesnäll och lånade ut min snygga mobil till en tant som behövde ringa. Hungrig men snäll, det är jag i ett nötskal.

Och en sak till: Eddy är sjuk och han skulle jobba ikväll. Vet inte om de lyckats få tag i någon. Jag tänker i alla fall inte anmäla mig frivilligt till att jobba kväll också. Jag vill hem och ta det lugnt, ligga i solen och sova.

Jaha, vad gör jag nu då?

Idag är både Helena och Carina sjuka. Det första jag tänkte på var när det är min tur att bli sjuk. Sen kom jag att tänka på vem som ska sitta här vid receptionen idag och svara i telefon och boka tider (saker som jag inte är så bra på). Det verkar som att det inte kommer sitta någon här. Då kom jag att tänka på en annan sak: vem ska avlösa mig för lunch och fikarast?

Oj jag slutar ju snart

Satt ute i solen och fikade och kollade på klockan: Oj jag slutar om 10 min :O

Riktigt skönt det är ute nu, typiskt att det var mulet imorse och jag tog på mig långbyxor. Jag vet, jag skulle ju inte göra det även om det var kallt, men nu blev det bara så. Var ju så längesen :P

När jag kommer hem kanske jag hinner sitta i solen ett tag :)

Btw, nu kom ultraljudsbitchen från i fredags. Hon verkade inte lika elak nu.

Packlista

Haha jag åker till Sydafrika den 30/9 och jag har skrivit en packlista redan. Tre a5 sidor än så länge men jag har ju såklart glömt något. Ah nu kom jag på en sak: hörlurar till mobilen. Skriver till det!

Bra att vara ute i god tid ;)

Längtar så mycket, vi kommer ha det så bra Malin :D

Kattungar - de är för underbara alltså :)

Tjohej, idag är jag väldigt trött. Måste vara för att det blev så sent igår och jag inte är van vid det nu för tiden :P

Idag har jag inte gjort så mycket. Suttit lite i solen men mest busat med grannens kattungar som brukar hänga i häcken mellan våra tomter. De är helt galet söta de där 3! Tog lite bilder faktiskt. När jag flyttar hemifrån ska jag helt klart köpa katt. Och skulle jag träffa en kille som är allergisk så dumpar jag honom för mina katter. Min lillebror är ju allergisk och det har jag fått stå ut med så länge nu, att inte kunna ha hund/katt. Ett helt liv med det fungerar inte för jag älskar djur.





Kattungar måste vara det sötaste som finns. Så små och busiga <3

Utgång och djupt samtal med en Hawaii-gubbe

Hemma nu. Träffade vänner i stan, tydligen för att fira mig lite :P Jag var inte säker på det. Först var vi på Söderhof iallafall, sen blev det Huset där alla sjöng för mig, även den andra killen som fyllde 18 och hans kompisar. Slutet av kvällen spenderades i Årsta på en hemmafest. Blev lite kaos på slutet eftersom att en kille var så full att han somnade i en säng och eftersom att ganska många där var ganska fulla överreagerade dem och ringde ambulans och sa att han var medvetslös. "Han andas men han vet inte vart han är".
När jag Malin och Maja åkte in med banan på Medborgarplatsen hördes värsta dunsen, folk stod med öppna munnar och vissa skrek. Vi trodde alla att någon hoppas framför tåget, men tydligen var det inte så för vi körde iväg efter någon minut :S

När jag satt och väntade på min buss fick några städargubbar för sig att de skulle gå runt med sånna där blåsmaskiner och blåsa bort allt smuts från busskurerna. Kul att all smuts kom på oss som stod/satt och väntade på bussen.

Inte nog med det, på bussen sätter jag mig och lyssnar på musik men så kommer en gubbe, säkert 60, och sätter sig brevid mig. Efter ett tag inser jag att jag inte alls ska få lyssna på musik, utan på honom. Han klagade och klagade. På Sverige. Man ska inte få vara lesbisk för det  vill inte Gud. Jag sa att jag tycker att det är bra att alla har rätt att få vara som de vill, men han sa emot. Jag sa då att det är klart att han ska få ha sin egen åsikt. Blablabla, gud vad han pratade. Sverige hade mer problem än något annat land, 90% är tydligen handikappade, vi har högst andel självmord, vi köper oss falskhet, alla knarkar eller är alkoholister. Jag sa då att jag inte knarkade eller så, så vad har jag för problem? Ja du har massor problem blev svaret.

Jag blev lite lack på gubben till slut och sa: varför bor du här då om du hatar Sverige så mycket?!
- Nej jag bor inte här, jag bor på Hawaii. Där har vi inga hemlösa, knarkare, alkoholister. Ingen arbetslöshet. Där är allt perfekt.

Jag säger bara: SUCK
Ska bli skönt att sova :P

PRIDEparaden i bilder

Jag var med Malin inne i stan tidigare och tittade på den snygga prideparaden. Den var superhärlig! Malin tog massvis med bilder med min systemkamera så här kommer några :)


Reg.skyllten säger: FAT CAT




GOLDEN LADIES

Mark och Jonas :D


Blondin-numera Brunett-Bella


"Jag är inte bög men min pojkvän är"

Stockholms gaykör. Söta!


RSS 2.0