Typiskt!

Det är allt bra typiskt att jag ska bli dunderförkyld just nu. På valborg!

Skulle ju ha träffat mina kära vänner 21 i slussen men nej nej. Jag duschade förut för att bli piggare men det hjälpte inte, blev snarare ännu deppigare. La mig i sängen och mådde dåligt. Näsan svider som attan, det känns som att jag har sprutat nässpray alldeles för mycket alldeles för länge. Och så kliar det i halsen, och jag låter lite som en tonårskille i målbrottet.

Wiee, vad deprimerande!

Men jag ska nog ha det trevligt ändå. Finns som tur är lite att kolla på på tv: Top model, Sverige pussas och kramas( Psst, Calle Schulman är lite söt tycker jag. Var bara tvungen att säga det), Morgonsoffan, Barnmorskorna och Sex and the city :)

Nu ska jag gå upp å bädda ner mig i sängen med cider, nyttiga chips och en kexchoklad :P
Riktigt typiskt att man missar valborg, det känns så vårigt. Men min kropp kanske valde den bästa valborgen att vara slö på, det regnar ju ute. Buhuu! :(

Minns valborgen i Tumba. När var det, 3 år sedan?

Grattis kungen på födelsedagen!

Min kropp bara skriker åt mig att lägga mig ner och sova. Men det är ändå så att man orkar vara uppe. Ungefär som en zombie, död fast ändå levande.

O visst ja, måste ju säga grattis till lilla kungen som fyller 62 år idag.

Åter till mig :P Jag tror att jag har åkt på världens förkylning. Först gjorde det ju bara ont när jag svalde, plus att det har kliat något fruktansvärt hela dagen. Nu känner jag nämligen att det börjar bli lite snorigt också. Blää!

Det är ju valborg och jag vill orka umgås lite ikväll. Orkar nog med en grillkväll om det blir så men hemmafest lika med nej. Orkar inte gå runt inomhus och snörvla, men är jag utomhus kan jag skylla det på den hemska kylan (den finns ju tråkigt nog inte just nu) och så kan jag skylla tröttheten på att jag blir trött av... för mkt syre. Smart va? Så får det bli :P

Nu ska jag göra capuchino och någon macka. Å så ska jag länsa skåpen i jakt på hostmedicin. Det kan ju liksom inte skada, tänker jag.

Btw, jag behövde inte hålla talet idag. Gud vad skönt! Kunde jag inte ha fått veta det igår istället? Jag var nämligen helt panikslagen, fullkomligt stressad. Såpass mkt att jag inte ens kunde skriva tal. Jag har nog aldrig känt mig så självmordsbenägen. Jag är faktiskt seriös nu. Inte överdrivet. Lyckades dock få ihop ett dåligt tal, nu kanske jag kan förbättra lite.

Supersugen... på att måla naglarna

Jag köpte ju ett nytt nagellack i fredags. Har velat måla naglarna med det hela helgen eftersom att jag är så nyfiken på hur det kommer se ut :P Det är bara det att jag ville vara snäll mot mina naglar och låta de vila lite från lack ett tag. Nu vet jag dock inte om jag kan vänta längre.

Ne, nu måste jag ta mig an svenskan. Inte smita mera.

Klockan 20 är det Nytt läge på 3an och Outsiders på 5an.
Outsiders vinner nog min röst, jag gillar ju dokumentärliknande grejsimojser. Och idag handlar det om fobier. Jag skulle passa in i det avsnittet. Är ju så rädd för saker som flyger, senast idag fick jag hjärtklappning när det flög förbi en fluga framför ansiktet :P


Vädret de närmaste dagarna

Stockholm i mitt hjärta.

Imorgon ska det nämligen bli hela 19 grader och sol, om man kollar på www.tv4vadret.se
På onsdag ska det bli 17 grader och sol...
och sen lagom till 1 maj och ledighet ska det bli moln och bara 9 grader!

Varför är det alltid så att det är superfint på vardagarna, medan graderna sjunker till helgen?

Jippi för skolan och halsont!

Nu ska jag dricka ett glas honung, jag har nämligen väldigt ont i halsen :( När jag vaknade imorse gjorde det jätteont på höger sida i strupen när jag svalde. Typiskt om det skulle sitta i enda till nästa vecka när det är BEEP-test. Förra gången hade jag typ feber och halsfluss, iaf ett halskrångel som aldrig ville gå över.

Så nu ska jag dricka min honung. Ska samtidigt sitta och spåna på mitt tal som ska hållas på onsdag. Måste gå bra! Senare måste jag också kolla igenom allting som jag har lärt mig i spanska under de år jag läst det, för imorgon är det kursprov.

KURSPROV!!! Ska sitta från 8:30 - 12:00 utan paus! Sen så början min lektion 12:15 så jag får väl ta med mig ngn macka att ha som lunch.

Lilla kaninen

Jag kom precis in från utifrån.

Skulle bara ge Ronja lite antibiotika för en timme sedan, men jag blev kvar. Hon verkade så ledsen så jag tänkte att hon skulle få gå ut på gräsmattan. Satte henne på hennes favoritplats och där låg hon alldeles lugnt, men hon såg fortfarande ledsen ut. Därför gick jag in i lekstugan och hämtade Tingeling, för jag tänkte att Ronja behövde lite sällskap.

Och när jag släppte ner Ting brevid henne blev hon så glad. Hon lade sig brevid och sköt in huvudet under Tings huvud. Som om hon sökte tröst.

Då tänkte jag än en gång på det jag tänkt på hela helgen. Tänk om vi måste avliva Ronja :( Saken är den att hon inte lider av det som är nu, förutom att hon inte kan hålla sig ren, och det är såklart jobbigt, men vi tvättar henne varje dag. Men, det är inget värdigt liv att få kravla runt så som hon får göra nu. Och det är inget kul att se henne sådär nere. Antagligen kommer vi att få avliva henne (peppar peppar). Det är ännu mer jobbigt nu när hon ändå är pigg i huvudet. Hon gör allt som en frisk kanin gör, hon kan bara inte använda bakbenen.

När jag såg henne bli så glad över lite sällskap av Ting så bestämde jag mig rätt så snabbt för att sätta Ting i samma lilla bur som Ronja har bott ensam i i 2 veckor nu.

Så nu hoppas jag att hon blir lite gladare, för är det här en av de sista veckorna i hennes liv, då vill jag att de ska bli så bra som de bara kan bli <3

En läskig och konstig dröm härom natten

Jag drömde att någon rakade av mig håret. Först var det bara ett drag med rakmaskinen, men jag sa till att h*n kunde fortsätta.

Sedan fick jag världens ångest över att mitt hår var kort. Frisyren var så att underhåret var helt avrakat och överhåret var pagelångt (dessutom väldigt tunnt såklart).

Jag fick världens ångest och började fundera på självmord. Hur skulle jag överleva med detta hår. Skulle inte kunna gå till skolan, och till råga på allt skulle håret aldrig hinna växa ut innan sommaren. Hela sommaren skulle vara förstörd!

Som tur var var det bara en dröm. Men den var väldigt verklig.

Skolan :(

Nu måste jag nästan börja med PM:t som ska vara inne imorgon.

Jag är inte alls nöjd med det jag ska hålla tal om.

När denna vecka är över (och det är ju bara 3 skoldagar!) då kommer allt kännas lätt. Verkligen som att en sten har lyfts från axlarna. Eller är det så man säger? :S

Införskaffat igår

Igår efter skolan var jag i sickla och tittade runt lite. Fick med mig lite grejer (köpte bara det jag hade planerat att köpa innan). Bl.a. :

image258
image259

Leggins, armband och nagellack - Åhlens

Linne - Gina Tricot

image260

Nu ska jag åka iväg med mamma och handla lite mat. Juste, e hos mamma nu. Åkte hit lite tidigare.

Att prata engelska med småbarn är svårt

Snart ska jag gå o lägga mig, var bara tvungen att sitta här ett tag för att läsa lite bloggar. Kom på att jag inte gjort det idag :O hehe

Dagen har varit bra :) Man blir ju inte direkt ledsen av detta väder, om ni förstår vad jag menar :P
Satt ute med lite saker att läsa, ett stort glas vatten med hälften is i och så åt jag lite glass också :D

Lite senare på dagen kom barnen som bor brevid, Hannah och hennes storebror (som jag har glömt bort vad han hette eftersom det inte var ett så vanligt namn. Ska fråga pappa sen) och kastade boll med mig. Och så dödade vi myror! Hah, wiee äntligen några som delar min hobby "myrdödning".

Föresten kan jag säga att det är svårt att prata engelska med barn :P För det första är det svårt att veta vad de säger eftersom de inte pratar jättetydligt hela tiden, sen så blandar Hannah eng och sv ibland och då blir jag förvirrad :P Men det gick iaf lite bra.

Nu ska jag nog gå upp o lägga mig i sängen. Slå på tv:n i hopp om att det visas något bra. Annars sover jag på en gång.

Ses imorn, om jag nu inte har en sån dag att jag inte orkar sitta vid datorn ;P

Hemma

Jahapp det fungerade :)

Hur gjorde jag? Jo igår fick jag ett erbjudande från 3 på 1 månads fri surfing på internet eftersom de fyller 5 år.

De bara kom fler och fler sms från dem eftersom jag aldrig laddade ner internet, så till slut laddade jag ner.

Och så satt jag på bussen för en stund sedan,  utan att ha något och göra, kom på vad jag laddat ner igår och gick in o sökte på blogg.se. Sen så var det precis som vanligt, att skriva å publicera å så.

Nu ska jag ta ngt att äta, sen ska jag,som sagt, sätta mig ute.

image257
Kände att jag skulle lägga in en bild, blev en dålig tagen med webcameran vi har på datan här på nedervåningen.

nemen kolla! mobilbloggar

jag vet ju inte om det fungerar, det får jag se när jag kommer hem. sitter nämligen på bussen påväg hem från skolan, fick sluta 13 istället för 13:45 :) ute är det superväder, varmt som bara den :p snart är jag hemma, ska sätta mig ute i solen och tänka på svenskan :/ hejdå :)

Rummet

Nu är kamerasladden hos mig igen!

Tänkte visa hur mitt rum här hos pappa ser ut, för nu är det färdigmålat. Förebilder slipper ni, det var så himla fult :P

image256image254image253

Det går såklart inte att fånga på bild, eftersom att det är så ljust här vid datorn pga fönstret, men i fönsterkarmen är det samma färg som på fondväggen bakom sängen.

Självklart är det inte helt klart än, det ska fixas lite grejer och saker ska upp på väggarna.

Godnatt

Tro det eller ej, men jag tror att jag är klar med mitt arbete.

Känns bara som att det är mer än samhällsuppsats än en historiauppsats även om jag har med det som jag tror att Christian vill ha med.

Mkt som jag tror.

Nu gäller det bara att lyckas skriva ut arbetet (jag har inget svart bläck utan måste skriva ut i ngt annat än svart!). Har jag tur kommer det att gå bra, får hoppas att jag har lite tur.

Sen ska jag bara komma på vad som är viktigast att ta upp i morgondagens redovisning.

Jag kan gärna få ha lite mer tur och slippa redovisa imorgon tycker jag.

Men nu säger jag Godnatt :)


500

Klockan 14 kom jag hem och då satte jag mig ute i solen och halvsov. Var lite smått trött eftersom jag bara fick runt 4 timmars sömn inatt.

Men det var mys att sitta i solen. Fast blä, den pigghet som jag kände när jag gick in, den är borta nu.

NU ska jag bli klar med historian. Tänk, imorn slipper jag klaga på detta fruktansvärda arbete :) Då kan jag klaga på allt annat som behöver klagas på istället :D

Jag överlever på mina tankar: Tänk vad skönt det skulle bli att bli klar nu och slippa stresskriva ikväll! Vet dock att det icke kommer att hända, men hoppas kan man ju alltid göra. Det är skönt att hoppas :)

Jag kan föresten klaga på något redan nu kom jag på. Min överförningssladd till kameran finnes ej. Kanske är den hos mamma eller så kligger den här någonstans på golvet bland alla kläder. Så, nu var det klagandet gjort ^^

image252
Foto: jag


Oliver och gänget

Hahah, jag bryr mig inte om att säkert många tycker jag är knäpp nu.

Kollade igenom mina favoriter och såg att länken till nedanstående låt fanns där.


Oliver och gänget - låten är en sådan där låt som riktigt har fastnat sedan jag
var liten och såg filmen.

Man är väl infödd, juste, man har väll koooooll


Världens viktigaste inlägg, jag vet. Men en av anledningarna till att jag skriver nu är att detta blir mitt 499 inlägg. Därför kan jag börja "den riktiga" måndagen med mitt 500 inlägg. (Just nu är det bara "låtsas måndag" ). Det blir fint att börja en vecka med 500 tycker jag ^^

Godnatt

Paj eller inte paj...

Sitter och diggar till musiken som jag har lagt in under kategorin "musik" här på bloggen.

O så funderar jag på om jag ska gå ner o ta äppelsmulpaj :/

Det som stoppar mig är mitt samvete som säger att jag inte är värd någon god paj, för jag är inte på långa vägar klar med historian.

Men jag ska klara det! Det har faktiskt hjälpt lite att pappa och Jane hatar Christian. Jag berättade för dem om hur han är och då kan väl ingen undgå att hata honom.

Äsch, nu kom pappa upp o sa åt mig att komma ner. Jag slipper väl inte undan pajen ;)

Missa inte Parlamentet

För Björn är ju med ikväll!!

Min lillebror sa till mig att han läst att Björn ramlade och skadade sig i detta program. Står så på expressen.

Stackarn fick till och med föras till sjukhus :(

Puttenutte


Lite skratt

Barn säger alltid sanningen.

Detta medför ofta skratt.

Vi har en liten grannflicka som heter Hannah. De flyttade hit från Canada förra året, och konstigt nog kan hon flytande svenska redan. Men det var inte det jag skulle säga.

När pappa och Jane stod ute och fixade med uteplatsen kommer Hannah och frågar Jane.

Hannah: Vad gör din pappa för något?
Jane: ehhh, det där är inte min pappa.

Jane är alltså pappas flickvän och bara 9 år yngre.

image251
Nog för att jag inte hittar någon bra bild men han ser väl ändå inte ut som 60+? Det tycker inte jag iaf :P

OO så underbart

God eftermiddag!

Jisses vilket väder :) Det är ju sommarvarmt. Iaf där det inte blåser, och det gör det inte på vår uteplats :D Så jag har suttit där i ca en timma, med korta shorts och ett linne, och tyckt att det varit jättevarmt.

Imorse när jag gick upp för att äta frukost höll pappa på och lekte med högtrycken på uteplatsen så jag kunde inte äta frukost ute... lite surt. Istället satte jag mig i vardagsrummet och såg 2 avsnitt av "Alla Älskar Raymond". Tog mig även tid att titta ut genom vardagsrumsfönstret, ner mot busshållsplatsen, och vet ni vad jag ser!? En tjej som har jacka och stövlar på sig!

Herregud, hon måste ha dött av värmeslag.

Snart kommer Janes 20-åriga son Mattis hit och äter middag. Så jag var alltså tvungen att duscha förut :P Trodde att det skulle bli en oduschad dag framför datorn, men det blev en duschad dag framför datorn och en timma ute i varma solen :D

Fett nice.

Ne, nu har jag nog fått solsting ;P Hejdå

Romeo och Julia inatt!

Det missar ni väl inte?

Klockan 01:05 på 3an :)

Gillar den filmen, synd att den går så sent bara. Tänk om jag somnar :O
Jag som har velat se den i flera månader, bara inte orkat gå o hyra :P




Nu ska jag gå o ta lite daimglass och sedan kolla klart på filmen The Missing.

Lite pigghet vill jag ha...

För jag har nämligen sovit i 3 timmar nu.

Var så trött förut att jag inte kunde sitta här och ens försöka leta artiklar om Lockerbieolyckan.

Men hur kan jag vara trött? Vaknade nämligen av mig själv imorse när klockan bara var halv 10. Hade sovit 12 timmar. Sen har jag ju inte precis ansträngt mig på dagen heller.

Kanske är det så att tankarna på skolan gör mig helt slut. Håller det på så här kommer jag definitivt inte ha någon uppsats till på tisdag. Och jag är väldigt orolig för att jag inte kommer att få ihop 3 sidor. För jag hittade bara en bok att ha som källa, resten är artiklar som jag ska leta upp nu.

Hoppas det går bättre nu när jag är lite piggare. Känner dock att tröttheten är påväg tillbaka :/ hmm, vad har jag gjort för att förtjäna detta.

En myra

Det kryper en myra på min vägg. Vad gör den här?

Nu ska jag mörda den.

Måste bara hämta papper först.

Usch, den ser rätt läskig ut. De kan väl bitas, svartmyror?

Tänk om det blir en fläck på min nymålade vägg :O Då ska hans/hennes myrkompisar få betala dyrt!

Update: Död! Anledningen till att jag hatar myror är att de är så ilskna. Okej, kanske inte är så roligt att bli dödad, men det kan väl inte den veta att den ska bli, för den har ju knappast blivit dödad en gång innan :S

Man var rätt så söt som liten

Det är så ljust ute... känns som om det är sommar. Kan nästan känna grilldoften, från vår grill, som brukar komma in genom mitt öppna fönster. Tänk, snart är det faktiskt sommar :D

Imorgon hoppas jag självklart på strålande sol så att jag kan sitta ute.

Nu ska jag lägga mig i sängen och titta ett tag på Talang 08. Sedan ska jag faktiskt sova. Har redan borstat tänderna o så. Känner verkligen att jag inte kan sitta och göra skolarbete, känner mig varm och ögonen är helt dåsiga. Varma på något sätt. Självklart kommer jag inte att bli sjuk, för det blir jag aldirg. Behöver bara sova.
-
Kommer dock ihåg en gång då jag blev sjuk. Gissa vad jag behövde göra för att bli sjuk? Jag behövde önska mig det genom att skaka på min magiska burk med glittervatten :P Jag var liten och skakade på burken, tänkandes "snälla, får jag bli sjuk som mina syskon så att jag också får vara hemma" haha.

Godnatt :)

Bjuder på en låt som jag för tillfället tycker är väldigt mysig. Som en godnattvisa nästan, hehe
Wyclef Jean feat. Paul Simon - Fast Car

Utmanad

Blivit utmanad av Fladvad

1. Hur länge har du bloggat?

Sedan september förra året, 2007 alltså.
2. Hur såg din bild av bloggar och bloggare ut, en månad innan du själv började blogga?
Jag hade inte läst en enda blogg och förstod inte varför man bloggade eller läste bloggar. Vad kunde det vara bra för? tänkte jag då :P
3. Vilken var den första blogg du förälskade dig i? Stina-lee, läste ett inlägg och sen var jag helt fast. Väldigt trevlig blogg det där :)
4. Hur känner du inför dina första blogginlägg, när du såhär i efterhand läser dem?
Bra, eller aa jag får ångest eftersom jag vid mina första inlägg hade ett historiaarbete att lämna in, precis som nu, om man har alltid en extrem ångest inför historia. Eftersom det heller inte var så länge sedan så kommer man ju ihåg allt väldigt bra, och det är alltid kul :P
5. Hur många bloggar återvänder du till regelbundet, som läsare?
Vänners bloggar läser jag varje gång jag är på datorn, annars är det nog 3 jag kollar in regelbundet.
6. Av de bloggar du läser, hur många procent är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar (t ex teknikbloggar, modebloggar, politiska bloggar)?
Mest dagboksbloggar, är inte en stor beundrare av modebloggar. Kan fungera om man läser en men fler blir för mkt då jag tycker att de i princip innehåller samma sak.
7. Nämn en bloggare som verkar väldigt olik dig, vars blogg du tycker om.
Alla är olika, men bl.a. Michaela Fornis blogg tycker jag om.
8. Nämn en bloggare som verkar väldigt lik dig, vars blogg du tycker om.
Vet ingen som är sådär lik precis.
9. Vad tycker dina närmaste om att du bloggar?
Tror iaf inte att någon tycker att det är negativt, eller? ;P Mina syskon tycker iaf att det är roligt att titta in och sedan reta mig för saker jag skriver :S
10. Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg?
Jag hoppas det, för jag är ju ingen annan iaf ^^
11. Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränsen hela tiden?
Skriver det jag känner för, men ibland kan jag väl kolla tillbaka och ångra det jag skrev lite.
12. Nämn några saker som du aldrig bloggar om, och varför.
Ja det vet jag inte. Finns ju mycket jag inte bloggar om men jag känner inte att jag absolut inte skulle kunna blogga om det någon gång.
13. I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse, tror du?
Inte mycket tror jag.
14. Tror du att man kan lära känna en person genom att läsa hennes/hans blogg?
Nej, men man kan självklart få ett hum om hur personen är. Det beror ju också på om bloggaren i sig är sig själv när den skriver...
15. Har du träffat folk IRL (in real life) efter att ha fått kontakt med dem via bloggen? I sådana fall: Var de som du trodde att de skulle vara, eller blev du förvånad?
Michaela Forni bor ju ungefär där jag bor så jag ser henne rätt så ofta på buss o så, och jag har hälsat på henne hemma hos en kompis. Känns inte konstigt när man ser henne i skolan nu, men det är väl för att jag visste vem hon var innan jag hittade hennes blogg.
16. Tror du att det kan vara skadligt för vissa personer att blogga?
För vissa ja.
17. Har du någonsin blivit sårad av någonting som skrivits till/om dig i kommentarer eller i andra bloggar? Och i sådana fall: Hur har du hanterat detta?
Skulle lätt bli.
18. Har du själv skrivit saker du ångrar i din egen eller andras bloggar?
Nej, tror och hoppas inte det.
19. Hur ser bloggandets nackdelar ut, för dig?
Sedan jag hittade bloggar och även började blogga själv har ju det blivit en bra undanflykt från skolarbeten.
20. Tror du att du fortfarande bloggar om två år? I sådana fall: Tror du att ditt bloggande har förändrats då?
Svår fråga. Det går ju i perioder, om man vill blogga eller inte. Och i någon bloggsvacka kanske jag bara bestämmer mig för att sluta. Då får det vara så.
21. Tror du att bloggarna har (eller kommer att ha) någon inverkan på vår kultur, eller är de en grupp människor som mest påverkar varandra?
En del bloggare kommer absolut påverka. Tycker redan att man ser det i media.
22. Avslutningsvis 1: Kan du sammanfatta kort vad ditt bloggskrivande har betytt för dig?
Ett ställe där jag kan få skriva av mig, och det är alltid bra tror jag.
23. Avslutningsvis 2: Kan du sammanfatta kort vad bloggläsandet har betytt för dig?
Hittat många underbara bloggare samt några som jag gillar betydligt mindre. Kan kanske vara så att de bloggar man inte tycker om bidrar till fördomar mot de personer som skriver de bloggarna. Men jag tror ändå att mitt bloggläsande har fört med sig mer positiva saker.
24. Nämn 4 bloggare som du vill ska svara på enkäten
Malin, Jasmine, Amanda och Jocke

Ja jag kom på det!

"Sergels torg år 2107. Tunnelbanan har pajat, de svartvita plattorna syns knappt för allt skräp. Obelisken har rasat och Kulturhusets glasfasad ligger i skärvor. Men fortfarande går det att värma sig längst in i huset - om man törs!"

Idag var klassen på stadsteatern och såg Djungelboken. Superbra och rolig humor :) Dessutom var skådespelarna sjukt bra. Hahah, vilka skratt man fick sig.

Iaf, jag satt och undrade hela tiden vem det var som spelade Baloo. Har ju sett honom i så mycket grejer men kunde inte placera honom någonstans. Kände igen rösten jättemkt och satt, hela teatern, med frågan "vart har jag sett honom??!" i huvudet.

Nu har jag kollat upp vem det är, känner inte igen namnet: Leif Andrée. Men jag vet varför jag kände igen honom så mkt. Bl.a. så spelade han Bill eller Bull i julkalendern Pelle Svanslös. Och så var han med i Beck - mannen utan ansikte. Och så spelade han en arg fiskare i några avsnitt av Skärgårdsdoktorn.

Hihi, rekomenderar verkligen Djungelboken. Karaktärerna var superknasroliga :P

 Ta t.ex. Bagheera ;P

Denna blogg skrev en bra beskrivning av föreställningen.

What a wonderful world

Inte riktigt sant appropå allt hemskt som händer, men ibland kan det väl stämma. För det finns alltid något som är underbart :)

Är inte denna låt med i en reklam? Eller har jag helt fel...

Utmanad

Jag har visst blivit utmanad, av ingen minde än Malin

Tre skönhetsprodukter (inte smink) jag använder varje dag: ansiktskräm, hudkräm och...kan man kalla en nagelfil för en skönhetsprodukt?

Äter helst till frukost: Mycket, för jag är alltid dödshungrig när jag vaknar. Oboy och 2 mackor med korv på, eller ost eller något annat gott, brukar det bli.

Så många grader vill jag att det ska vara för att jag ska bada utomhus: Jag har ju badat isvak men jag njöt inte precis. Egentligen kan jag bada bara det är soligt ute, för det värsta är att sitta och frysa när man kliver upp.

Om jag inte bodde i Sverige skulle jag vilja bo i: Grekland

Såhär många muggar kaffe har jag druckit i streck: Dricker EN kopp ibland i hopp om att jag ska bli piggare. Dock blir jag bara ännu mer trött :/

Ser helst på TV: Dokumentärer och designprogram

Om jag vann VM i en idrott skulle jag välja: Löpning. Det är ju hur coolt som helst att vara snabb :O

Hur mycket skulle du betala för en heldag med din idol/förebild/kändis: Ingenting, jag gör något annat för mina pengar. Tror jag.

Om jag vann en miljon på triss skulle jag: Spara det mesta till framtiden men självklart unna mig själv något mindre. Skulle även skänka bort en summa till människor som behöver pengarna mer än jag.

Sitta i en vattenpöl eller bo i en snödriva: Vattenpöl. Snö är för kallt! Och jag menar, visst kan jag sitta i en pöl, jag behöver ju inte bo i den iaf. Det är väl bara att sitta i pölen i ngn sek och sen kliva upp.

En maträtt som skulle ätas varje dag året om: Potatisgratäng m. oxfilé.

Om du fick ångra nåt du gjort i livet, vad: Allt dåligt. Mest att jag trodde att jag var duktig i högstadiet. Insåg igår att jag lärt mig mycket om att plugga. Hade säkert kunnat roffa åt mig många fler MVG om jag förstått hur man var DUKTIG då.

Ett år utan julafton eller en sommar med bara värme och ingen sol: En sommar med bara värme och ingen sol...

Jag utmanar... DIG

Superhärligt väder

Jag och Sandra trodde att bussen gick 13:26 från Nacka strand, så vi skyndade oss eftersom klockan var ganska mkt. Då kommer jag på att den visst går 13:41 såhär tidigt på dagen, så vi slutar att skynda oss. Nu är det Sandras tur att komma på en bra sak, att vi kan köpa glass nere vid Järla! Så jag köpte en daimstrut :D mums!
På tal om Sandra sp hjälpte jag henne att dela ut reklam igår och tjänade 300 kr :)

Så, åter till idag. Gick upp till mamma och badade Ronja. Sedan satt jag med henne ute i solen i flera timmar. Delvis för att hon skulle torka, men också för att det var så varmt och skönt :D

Nu är tanken att jag ska börja skriva på min historiauppsats. Det skulle vara så skönt att iaf komma några meningar så att jag, om det skulle bli kris i helgen, har något att lämna in på Tisdag.

Plugg och middag står på schemat. Senare kommer mamma hem och innan hon kör ner mig till pappa ska vi ge Ronja lite medicin.


Ta henne inte ifrån mig

Kl 20 fick vi tid hos veterinären i roslagstull.

Hade en kanin för flera år sedan som började tappa balansen, kommer ihåg när jag satt i samma soffa som jag gjorde idag, och väntade på att få komma in i ett rum och få veta vad som var fel på Gosan. Tråkigt nog slutade det dåligt den gången, fick avliva kaninen :(

Hoppas det går bra med Ronja. Det kan vara samma fel på henne som det var med Gosan. Parasiter.

Gosan hade parasiter i hjärnan och det gick inte att rädda honom med antibiotika.
Ronja, tror de, har parasiter i ryggraden. Det är ingenting som gör ont tror de men det kan som sagt leda till att man behöver avliva. För man vill inte se sin älskade kanin springa runt och tappa balansen, ligga på golvet helt hjälplös.

Jag hoppas att vi kom in med Ronja ganska tidigt, för då ökar såklart chansen att hon ska bli frisk. Vet. sa att det var 50/50.

Nu ska vi ge henne antibiotika en gång om dagen, samt tvätta henne där bak eftersom hon inte gör det själv.

Vi åkte hem 1350 kr fattigare och när vi kom hem vid 21 fixade jag en egen bur åt henne inne hos de andra kaninerna, så att hon slipper de andra knasiga kaninerna som springer runt. Hon blir heller inte lika smutsig där och det är lättare att göra rent.

Håller tummarna och gör allt för att Ronja ska bli bra.

Min ronja

Host host... för mkt stark nudelsoppa i munnen, för hastigt svald.

Nu tror jag att det har slutat regna och det passar. Jag tänkte nämligen ge mig ut och springa. Förbereda kroppen för chocken som den kommer få på onsdag när vi ska ha BEEP-test.

Men hade det regnat hade det ändå inte gjort något för annars hade jag kanske suttit här inne och deppat eftersom lilla Ronja är dålig. Gråtit mig dyngsur istället. Nu släpar lilla Ronja hela högerbakbenet efter sig. Ringde vet. men de svarade inte så jag ska ringa 16 igen om de inte ringt tillbaka innan dess.

Skulle behöva plugga matte men blir det så att vi får tid hos vet. idag eller imorn så går självklart Ronja framför det. För jag älskar Ronja.


image250
Kom att tänka på att vi har haft henne i, nästan på dagen, två år nu. Fick henne 15/4 - 06

Rolig fakta...not

Jag har nästan inget att skriva förutom att jag mår illa efter att ha ätit några chips. Då kanske man tänker att: men vad bra att må illa av sånna saker, då äter man ju inte så mkt! Men så är det inte, visst mår jag illa efter ett tag men jag kan inte sluta äta för det :/ Stora problem.

Denna vecka blir sådär lagom jobbig. Kanske inte så mkt att göra i skolan just nu men det är massa saker man måste påbörja som ska vara klara om en två veckor. Nu i veckan är det såklart lite som behöver göras:

Tisdag - Studiedag!!! Var tvungen att upplysa om det ;)
Onsdag - Matteprov, BEEP-test + förhör på L-ABC och stress
Torsdag - Ha läst igenom alla texter till Eng NP

Klänning

Kolla vilken fin klänning,



Sagorna

Vi har en bokhylla uppe i hallen, och för några dagar sedan hittade jag där en Sagobok.

Underbart mysigt...

 <3

Det är så mysigt med sagor ibland och Astrid Lindgrens sagor är så fantasifulla. Så påhittiga och med dolda budskap. När jag läser kommer jag hela tiden att tänka på att det var precis sådana saker som står i sagorna som jag tänkte på som liten. Jag ska gå upp och lägga mig nu men först ska jag läsa lite... har nu kommit till karlsson på taket. Hihi, karlsson, karlsson, världens bästa karlsson :)


:)

Mamma och jag svängde förbi Farsta C en snabbis när vi endå var ute och åkte. På ca 15 min hann jag införskaffa:


image247 image248

Godnatt

Efter skolan åkte Christine och jag till stadsbiblioteket, jag letade litteratur om Lockerbieolyckan. Hittade dock bara en bok som inte ens handlade om just den olyckan, jag visste att det inte skulle finnas någon bok :/ Jag hoppas att Christian är ok med att mina källor är mest artiklar. För det tycks som att det är det enda sätt jag kan hitta information på just nu. Imorgon ska jag hämta min bok och se vad den har att säga.

När vi var klara där så åkte vi till hötorget och köpte nudlar på ett thai/kina ställe. Billigt var det! 3:50 för en portion nudelsoppa :) Efter det så gick vi in på Gina Tricot men självklart var den superenkla grejen jag letade efter slut >.<

Innan vi tog bussen till mig så köpte vi en stor pommes för 22 :- vid grillen i slussen, mums! :D Den delade vi på på bussresan och när vi kom hem till mig så åt vi nudlar. Sen var jag mätt :P

Nu är jag så trött och mätt att jag knappt orkar vara uppe mer. Konstigt nog känner jag för att lägga mig i sängen och läsa :O Jag som aldrig har tyckt om att läsa.

image246

Solen skiner

God morgon :D

En solig dag idag, skulle bli upp mot 8 grader ute :O Men jag vill ha det lite varmare. Åtminstone tvåsiffrigt, en 10a iaf :P

För två år sedan var jag i värmen nere i Cypern, det var mysigt.

Men men, jag ska inte klaga. Det är ju ingen snö iaf och jag kan ha ballerinaskor utan att det ska se dumt ut.

Nu ska jag fixa mig, måste gå härifrån till bussen om 30 min.

Ha en bra dag!

Brutus

image247
Sitter här med lilla Brutus i handen. Han hälsar :P 


Ganska kul att skriva en uppsats på spanska

Ja det är rätt så roligt faktikst.

Men det skulle vara mkt roligare om jag fick skriva vad jag ville och inte behövde anpassa mig och ha med en massa jobbiga verbformer. Ännu bättre skulle det vara om jag faktiskt visste vad kondisionalis är. Vad jag ska ha med är:

  • 3 strukturer med konjunktiv
  • Imperfekt och preteritum
  • 2 former Kondisionalis
  • 2 eller 3 verb med preposition

    + ett varierande språk. Jovisst :/


    Dumma spanien.

Dumma lexin


Åhh, bara för att jag behöver en svensk - spansk ordbok på nätet så fungerar inte lexins ordbok!! Och jag hittar ingen annan. Jobbigt å sitta å slå upp alla ord i en vanlig ordbok :(

Jag är så trött på datorer, de fungerar ju aldrig. Speciellt inte när man behöver dem som mest!

Sommarjobb

Jag är väldigt nära att få ett sommarjobb nu. Eller jag kanske redan har ett, är inte så säker. Ska dit och hälsa på i maj tror jag, men tänk om chefen dissar mig då :P När jag ringde idag sa hon att de gärna tog emot mig. Då kanske jag har ett sommarjobb. Eller inte.

Det är mycket man inte vet.

Nu ringde hon :O Ska dit och kolla den 8/5 efter skolan. Har nästan aldrig varit på nacka sjukhus, å jag är mest orolig för att jag ska virra bort mig och behöva ringa flera gånger och fråga om vägen :P Bussen går ju hela vägen upp dit men sjukhus är väldigt svåra att hitta i. Södersjukhuset är i princip omöjligt. Hoppas nacka är lättare, för det är ju inte lika stort (?). I värsta fall får jag väl skaffa en karta ;P

Min dag blev inte riktigt som jag tänkt mig

Jag var uppe relativt tidigt för att vara mig och tänkte att jag skulle hinna med en massa saker. Men jag hade en sak som låg i bakhuvudet, skulle det vara snö när jag kollade ut genom fönstret? Självklart var det snö, blötsnö, och det föll lite från himlen också. Där rök mina planer på att pyssla om kaninerna.

Jag hade ingen aning om att de skulle ryka ennu en gång.

Nu får jag en lugn studiedag tänkte jag, men när jag kommer ner för att äta frukost säger mamma att morfar kommer kl. 13. Jaha, vad ska han göra här? frågar jag. Han ska plugga matte med dig, säger mamma.

Jag har alltså suttit från kl. 13 - 18:30 och räknat matte. Det värsta inför provet på onsdag är gjort nu och jag har tid att kolla igenom allt, utan att ha världens ångest, lite senare.

Nu skriver jag på engelskan och får jag tid över ska jag skriva på uppsatsen jag har i spanskan. Skönt att jag slipper spanskan i 3:an :D

Ångest över skolan

På onsdag är det studiedag :) Då ska jag ägna lite tid åt...
image247

De behöver ju lite omtanke ibland :P Det ska klippas klor och borstas päls (Madicken och Tingeling tovar alltid till sig, av den anledningen hette Madicken "Tovan" innan vi hann komma på ett bättre namn). Jag ska även bada Ronja för en av hennes tassar har blivit lite hård på trampdynan då hon har trampat i något kletigt och sedan inte gjort rent. Så nu fungerar det inte så bra att stödja på den foten :P
Om jag badar hela kaninen, och inte bara tassarna, tar jag självklart ett kort och visar upp här. Badade kaniner har en tendens att de väldigt krympliga och olyckliga ut. Flingan (vänster på bilden ovan) är nog bäst på att se ful ut som badad, även om hon är världens sötaste annars ;)

Det jag borde ägna lite tid åt nu är skolan. Ska skriva en uppsats på spanska tills imorn. Hur ska detta gå? Jag menar, en uppsats på en dag. Alla uppsatser tar ju mer än en dag att skriva och denna är dessutom på spanska. "Una vida sana", "  Ett sunt liv" är rubriken.

Jag har även stor ångest över muntliga delen i svenska nationella. Vi ska hålla ett tal på ca. 5 min där vi analyserar 2 valda bilder (!!). Jag är sämst på att analysera dikter och förstå vad man försöker frå fram i dessa ord som bara skrivs i ngn rytm. Ännu sämre är jag på att analysera bilder. Värre är att jag inte förstår vilken mall man ska följa. Ska man prata om "saga och sanning" (temat för nationella i år) i bilderna? Alltså, ne.

Städa garderoben

Igårkväll innan jag skulle sova fick jag ett jättesug av att rensa i min garderob. Den är proppfull, men varje gång jag letar efter något att ha på mig så finns det absolut ingenting.

Anledningen är att jag är dålig på att slänga. Har ju kaniner utomhus och när jag ska gosa med dem så sätter jag ju på mig några fula kläder som jag inte skulle sakna. Därför tänker jag alltid att det är bra att ha kvar om man skulle behöva några fula kläder nångång. Det blir bara det att de aldrig används. Iaf inte allt. Det finns nämligen för mycket fula kläder.

Nu ska jag minsann städa ur den och göra den fin. Ska prova alla kläder.

Egentligen borde jag börja skriva på min spanskauppsats, men det blir att göra det senare.

Voff voff



En sådan ligger på köksgolvet nu. Den är jättemysig. Ninja heter hon. Det är en Alaskan Malamutes. Hon har längre och mjukare hår än vad de brukar ha. Bruna ögon också, inga läskiga ljusblå :P

När jag blir stor ska jag ha en stor hund, med massa hår och stora mjuka tassar. Kanske en Berner Sennen.


Duktig

Kom precis in från en springrunda på 20 min med lillebror. Vi stretchade i 10 min efteråt också.

Jag fick jätteont i sidan av vaden så jag fick stanna ibland för att sträcka ut den. Det var inte kul. Kändes som att vaden hade fastnat eller så.

Nu känner jag mig iaf lite duktig. I onsdags var jag ute och sprang i 50 min och imorn kommer mammas kompis Jan-Erik med sin hund för att gå ut och gå med oss gustafssonar.

Angående min mamma så var hon lite rolig idag när hon hörde en fråga på postkodmiljonären:

Tvn: i vilken sport finns inte regeln offside? Fotboll, Hockey, Tennis eller Bandy?
Mamma: hmm, fotboll har väl inte offside...
Jag: Det har de visst.
Mamma: Då är det väl bandy då
Jag: Tennis!


Mamma vet antagligen inte vad offside är :P

Dagen

Jag förstår inte riktigt högskoleprovet. Man får tokstressa för att hinna med alla delprov, iaf jag och Sandra som är lite av det segare slaget. När man går i högskolan, ska man göra allting jättesnabbt då? Man kunde ju iaf få lite mer tid på sig på hp så att man kunde kolla igenom sina svar eller få tid till att läsa en mening en extra gång (!). De snabba människorna har ju tid, jag kan ju inte rå för att jag är seg. Och bara för att man är supersnabb på att läsa en svårt och krånglig text så behöver ju inte det betyda att man är världens smartaste (självklart kan en snabb vara smart). Det kan ju bara vara så att man är väldigt snabb men lika korkad som en långsam person (och självklart kan en segis vara smart). Å då är det ju orättvist om de snabba kan läsa igenom flera gånger och på grund av det få alla rätt på läsförståelsedelarna.

Tycker bara att de kunde lägga på 5-10 min på varje läsdel. För där hade jag riktigt svårt att hänga med.

Provet var faktiskt ganka kul att göra, jag brukar tycka att prov är kul. När man väl sitter där med ett papper framför sig så har man ju inga valmöjligheter. Det är bara sitta där och tänka, och det är kul ibland.
Egentligen bryr jag mig inte om resultatet, eller jag vill ju få mellanbra. Får jag 0,0 är det klart att jag blir besviken. Men då är det bara jobba på och utveckla sig till nästa prov.

Hade iaf en bra dag. Ioförsig började det med att jag stod i en spiraltrappa och stänkte massa flaskvatten runtom mig. Men det var kanske bra att kyla av sig lite innan provet började och vakna till av en kalldusch ;P

Föresten har de börjat spela Petter - Såklart på radion, ganska mycket, nu. Minnen från en storsamling i Älta skola där några killar uppträdde med den och publiken satt och reste händerna i luften när de sjöng "såklart!". "En gång till!"


Var är du?

Jag fick lite panik när jag inte fick tag på Sandra. Hon har ju alltid mobilen i närheten så jag antog att hennes mobil gått sönder igen och hon inte gick att få tag på + att hon inte heller hade mitt nummer. Därav paniken.

Men så fick jag ett sms av henne nyss, precis när jag skickat massa meddelanden på msn till henne som hon skulle kunna se när hon loggar in, och hon hade bara inte haft mobilen i närheten. Det är inte likt henne :P

Hade tänkt sova för ett tag sedan men nu har jag ju suttit uppe å försökt få tag på henne, så det blir till att sova nu istället. Ska upp vid 6.

Min plan att läsa svenska ordboken gick inte så bra, kom några sidor på bokstaven a. Heh, är lite realistisk också och inser att jag inte kommer hinna bläddra igenom alla sidor innan jag ska upp igen. Och jag måste verkligen sova. Jag ska inte få 0,0 på högskoleprovet!

Lika?

image246

Det slog mig att Katherine Heigl och Judy Garland är ganska lika på vissa bilder.

Men nu ska jag sova.

Godnatt

Högskoleprovet

Oj då, har bara inte haft lust eller behov av att sitta vid datorn på ett tag.

På lördag är det högskoleprovet för min del, värmdö gymnasium är det som gäller. Som tur är så ska Sandra också göra provet där, så vi kan äta lunch tillsammans och disskutera hur bra/dåligt det har gått för oss.

Idag är min kallender ikryssad med ett grönt bläckkryss, samma sak imorgon. Och gissa vad det betyder?
Jo jag ska förbereda mig inför provet och höja mina chanser att få ett bra betyg. Tänkte nu göra ett provexempel och sedan vet jag inte. Kanske börja läsa någon ointressant bok som innehåller massvis med onödiga ord. För mitt ordförråd är nog det sämsta i Sverige, jag skojar inte. Och på högskoleprovet har de ju alltid en ordförståelsedel. Den innehåller bara ord som man aldrig har eller kommer höra någon använda. Inte ens om man har läst en ointressant bok är det möjligt att man vet vad orden betyder. Men jag hoppas att kanske just den boken jag väljer är precis en sådan jag behöver.

Annars är min plan att läsa ett svenskt lexikon. Ja det ska jag göra! Hade det som plan förut. Det är ju bara att bläddra igenom och läsa alla ord som man aldrig har sett eller hört i hela sitt liv :)

Undrar bara varför högskoleprovet ska testa kunskapen på ord som man aldrig kommer att ha användning för.

RSS 2.0