Choby

Vardfamiljen har en hund och hela var vistelse har har den sett jatteful ut. Palsen ar ingen pals utan en blandning av tovor och smuts.

Nagon av de forsta dagarna namde jag att den kanske behovde fixas till lite, men for typ 1 vecka sen hade det annu inte hant nagot sa jag sa att jag sa garna skulle vilja se den klippt innan Malin och jag aker.

Och sa igar nar vi kom hem var dar en sot liten ren hund. Choby ar tydligen en tjej, det kan vi se nu :)

Bajsdag igar

Jag ska forklara.

Eftersom att det narmar sig jul sa ar det manga organisationer som vill hjalpa barnen. Imorse innan lunch fick alla varsitt paket med leksaker i. Efter lunch var det riktigt PARTY. Langbord men godis, hamburgare och massa lask. Vad hander da? Jo barnen blir daliga i magen och jag tror minsann att alla kommer till mig nar de maste ga pa toa. Forst var det Tyron som behovde kissa, sen kom vi ut igen och da var Gideon tvungen att bajsa, Tyron foljde med och kom pa att han ocksa behovde bajsa. Sen var det Emmanuel som sa att han skulle kissa, men nix han skulle bajsa han ocksa. Nar jag var inne med honom pa toaletten bildades varsta kon utanfor, 10 ungar saker. Och alla skulle bajsa.

Sen var det ju aven bajs att vi skulle saga hejda till alla barn :( Jag saknar dem redan! Nar jag kommer hem och kollar pa bilderna kommer jag snyfta (storgrata) flera timmar.

Vadret

Dock sag jag inget moln nar jag gick hit. Tur att det blaser lite sa att man inte slutar upp i en pol pa marken :)


The end

Pa fredag ar det sista dagen pa barnhemmet och da ska vi bjuda pa kladdkaka. "Vara" barn ska aven fa gora hejdasaker till mig och Malin.

Jag vill verkligen inte lamna alla sota barn. Vill inte ga darifran pa fredag. Tank er hur det kommer kannas att lamna dem och veta att man aldrig mer kommer att fa se dem. Aldrig mer kommer att hora: "Jenny and Malin", "Jenny, you look nice!". Se dem bli glada nar man kommer pa morgonen.

Har haft det sa bra pa Christine revell childrens home :)

Morning

Hej hej :) Jepp jag sitter vid datan idag ocksa, 2 dagar i rad ;) Sitter har for att kolla upp ett recept pa fisk som vi ska laga till vardfamiljen pa fredag :)

Ska strax ga till taget och aka mot stan dar vi ska kopa en biljett sa att vi kommer fran Kapstaden, flyger ju hem fran PE (jag vill inte aka harifran! Vill inte lamna SA!). Har inte bestamt riktigt hur vi ska gora an men vid dagens slut kommer vi forhoppningsvis veta hur vara sista veckor i SA kommer se ut. Ska aven kopa lite presenter idag.

Ikvall blir det braai i volontarhuset. For den som inte vet sa ar braai samma sak som barbeque (men det far man inte kalla det har for da blir folk arga pa en :P). Det kommer val bli som en hejda alla volontarer/Y2A.

Have a lekker day!

Det dar jag skulle beratta om helgen

Tror faktiskt att jag ar ratt brun nu. I helgen var vi bjudna till ett holidayhouse som nagra slaktingar till vardfamiljen har. De ar snorrika! Om jag sager sahar: megastort tvavaningshus, havsutsikt, 2 min prom till stranden som var 1,3 mil lang (en bland de langsta i varlden tyckte jag de sa) och vi hade den typ for oss sjalva. De flesta vi sag gick strandpromenad. Ljuvligt :D

Stallet lag i Struisbaai som ligger i eller vid Cape Agulhas.

Till Marika: Och sjalvklart kommer allt att komma upp i bloggen sen, ska bara vanta lite sa att vykorten hinner komma fram till Sverige, postar dem imorgon :)

Pa tal om zebror

Nar man ar inne pa blogg.se idag sa ar det nagot prat om zebramonster ar snyggt eller inte. Da tankte jag: vilket sammantraffande.

Jag har insett att det inte ar bra att jag skriver sa mycket om vad jag gor for det kommer kannas sa illa att sitta och skriva vykort sen och veta att de flesta som far vykorten kommer att sitta och lasa sadant som de redan vet att jag gjort. Darfor kommer jag halla lite hemligt i framtiden. Tex vad vi gjorde i lordags och vad vi formodligen kommer gora i veckan. Vad vi ska gora i helgen maste jag dock tala om for det ar sa coolt, men det far bli senare... Den som vantar pa nagot gott vet ni.

Vadret

Det ar min grej att prata om vader... Fungerar i alla lagen. Jag har ju faktiskt testat pa det dar med att prata om vadret for att bruta en pinsam tystnad. Var det i 8an? Det fungerade ju typ vad jag minns. Eller sa har jag fortrangt att det gick daligt.

Sommaren ar iallafall har igen :D Det har jag varit riktigt uselt vader nu i november men faktum ar att vi har varit med om nagot historiskt. Det har namligen inte regnat har i november pa 50 ar typ, eller sen 1947. Och nu regnade det en vecka ungefar. Men idag nar vi steg utanfor dorren slogs vi av varme och solsken :)

bilder som jenny tvingar mig att lägga ut

Hejhej :)
Celine som skriver, tänkte lägga ut bilder som jag har fått tag på från jennys resa ;]
Here they come ;D


Jenny "and the team" på Lions Head!


Barnen Safwaan och Igshaan som sov hos jenny och malin ;)


Och en liten oseriös bild på Jenny ;] Gullunge <3

Hejdå
//Polarnpluspyret ;)


Veckans lat

De enda latarna jag sjunger pa numer ar barnlatar, engelska barnlatar.

Miss Polly had a dolly
Who was sick, sick, sick,
So she called for the doctor
To be quick, quick, quick;
The doctor came
With his bag and his hat,
And he knocked on the door
With a rat-a-tat-tat.

He looked at the dolly
And he shook his head,
And he said "Miss Polly,
Put her straight to bed."
He gave her a paper
For the pill, pill, pill,
"I'll be back in the morning
Yes I will, will, will."


Miss Polly had a dolly who was sick sick sick

Som sagt sa har jag hostat lange men jag tror att den haller pa att ge sig nu faktiskt. Forkyld har jag ocksa varit lange men for nagra dagar sedan kandes det som att den dumma forkylningen holl pa att ga over. Det var da det hande. Det var i mandags och jag var sa trott nar jag och Malin kom hem. Trodde att det var for att vi gatt till och fran jobbet, allt som allt tar det 40 min. Vad jag inte visste var att jag holl pa att bli forkyld igen.

Det ar sa kul att fa en ny forkylning innan den forsta ar helt over. Man far klaga over det -.- Igar gick bade jag och Malin hem fran jobbet vid 11 och idag har vi varit hemma. Jag har nog aldrig varit sa forkyld. Jag forstar arligt talat inte hur man kan snyta sig sa mycket som jag har gjort sen i tisdags. Pa vagen hem igar kopte jag nasspray. Ja jag har varit sa forkyld att mina 2 nasspraysflaskor har tagit slut under den har tiden i SA.

Usch jag vet inte vad jag ska saga. Har dessutom sjukt ont i halsen och speciellt nar jag ska sova. Vi la oss runt 22 igar och jag lag vaken i 4 timmar for att jag hade sa ont i halsen.

Ehm det var natt mer... jo igar ja nar vi kom hem fran jobbet sa la jag mig ner och vilade. Klockan var val 14 da. Tankte att jag skulle testa hur trott jag var sa jag lyfte pa lillfingret och holl pa att do av bara det.

Nog om det :P  Vadret haller iaf pa att bli battre, det har regnat i typ en vecka men nu kommer varmen tillbaka :)

Vad firar vi idag?

Sondagar ar ganska speciella for min del.

Idag har jag varit forkyld i exakt fyra veckor. 4 veckor! Idag kanns det faktiskt helt okej (eller ar det bara jag som vant mig?) for jag har inte behovt snyta mig (lite typiskt for det ar forsta dagen jag kommer ihag att ta med snytpapper i vaskan) och jag klarade av att somna utan nasspray igarkvall. Men 4 veckor, are you kidding me God? Att bli frisk nar man jobbar pa ett barnhem dar alla barns nasor rinner konstant kanske inte ar den basta medicinen.

Vad mer da?


Den 8 september skrev jag i bloggen att jag hade en jobbig hosta. Idag har det gatt 2 manader och vet ni vad? HOSTAN har INTE gett sig! Det var mig en envis hosta.

xoxo

Adoption day

Adoption day var igar. En hel dag av lek och mat :P Jag hade en 4aring som heter Adrian och han skulle absolut bada. Helt galen i vattnet var han, sprattlade runt och plaskade som en galning... sot galning ;) Jag som var tvungen att halla i honom sa att han inte sjonk blev ganska blot jag med :P Hade ju inte varit nagot problem om det varit varmt ute men det blaste ganska mycket :P Efterat fros han dock som jag vet inte vad, kunde knappt rora sig sa jag fick packa pa honom sa mycket klader jag kunde hitta, ink min tjocktroja (konstigt nog var jag varm trots bad och blast). Ni kan ju tanka er hur det sag ut. Dagen var jattebra iaf, Adie var glad hela tiden.. sotaste killen!

Jag vill inte lamna alla gullungar!

Vinprovning

Kom pa att jag maste beratta om vinprovningen vi var pa i onsdags. En av tjejerna pa You2Africa kande en tjej som var vinexpert eller vad man nu sager. Vi holl hus i volontarcentret i Observatory och jag kan bara saga att jag nu slutat hoppas pa att jag kommer vanja mig vid vin. Usch vilken dryck, blir bara varre och varre for varje dag som gar :P Kunde bara smutta lite pa vinerna och resterna av varje vin fick jag halla bort eller ge till Linda som gillar vin. Hehe. Jaja, bortsett fran vinerna sa var det toppen ;)

Bio i Sydafrika

Gardagen spenderades i stan. Traffade upp Tilde, Isabelle och Sandra och akte till Waterfront. Dar gick vi pa bio 19:45 och sag The taking of Pelham 123. Det var mysigt att ga pa bio och filmen i sig var bra. Innan filmen borjade visades trailern till New moon och jag langtar sa tills jag kommer hem till Sverige och gar pa bio och ser den men lillasyster. Jag har blivit galen i Twilight, bockerna var ju sa bra! Jag har till och med funderat pa att lasa dem igen, och det ar konstigt for att vara jag. For att lasa dem igen behover jag dock ha bockerna (obs! det ar jul nar jag kommer hem ;) Ja mamma och pappa det dar var skrivet till er mestadels. Eng skrift skulle inte sitta helt fel, jag kommer ju vara proffs pa engelska nar jag kommer hem).



Forresten, vi har fatt lara oss att nar man ska aka taxi ska man ringa och bestalla en. Igar nar gatt av minivanen i Observatory dar de andra tjejerna bor skulle vi betsalla taxi. Forst gick vi dock langs gatan for att se om vi hittade nagon men efter nagra meter gav vi upp och ringde Rikkis. Det ar en mil till Athlone och for det skulle de ha 200 rand!! 200! Vi sa: NEJ! Gick ut pa gatan och hux flux sa star dar en taxi som kostar 8 rand/km. Desperata som vi var hoppade vi in dar och kom hem for 80 kr istallet for 200. Det galler att spara pengar gott folk. Bortsett fran att chaufforen hade svettdoft i bilen och vi var tvungna att guida honom till Athlone sa var allt perfa.  

Clifton beach idag :)

Hej Sverige :D Saknar dig lite, men inte kylan. Vadret har ar perfekt for mig. Inte sa varmt sa att man inte vet vart man ska ta vagen annu, men varmt nog att aka till stranden och njuta av solen :) Idag akte jag och Malin fran Crawford tagstation klockan 9:57. Vi var dar redan strax efter 9 men kruxet ar ju att man maste ta sig till tagstationen for att fa reda pa nar taget gar och vi satsade pa att vara tidiga sa att vi inte skulle bli sena till tjejerna i kapstaden som vi hade bestamt tid med. Taget gar ca 10 gr pa sondagar, det var bara att ga till Spar och handla mat medan klockan tickade till avgang.

Fran Kapstaden tog vi minivan till stranden. Ni vet en san dar liten bussgrej som man trycker in typ 100 pers i. Nar vi kom hit till SA fick vi hora att vi absolut inte skulle aka sanna eftersom att man kunde sluta upp var som, men efter att allt gatt bra nar vi akte hem i en san fran Kapstaden efter en utekvall sa har vi akt dem ganska ofta. Valdigt smidigt och BILLIGT.

Dagen har varit kanon. Legat pa stranden hela dagen. Clifton Bay har fyra olika strander och vi lag pa den storsta som anda inte var sadar galet stor. Riktigt mysigt var det :) Jag och Malin tog en lang promenad langs de fyra stranderna efter nagra timmar. Livet ar gott nar de enda problem man har ar att man inte vet om man ska ligga pa rygg eller mage. 


RSS 2.0