Kyrka pa en sondag

Sjalvklart! Har gar ju typ alla i kyrkan och man ska ju ta seden dit man kommer...

Familjen jag och Malin bor hos ar medlemar i The Salvation army eller Fralsningsarmen som det val heter pa svenska. Det var faktiskt ganska bra, inte for att jag tror pa sant men alla var trevliga och de var en bra stamning.

Lite obehagligt kanske att hora publiken saga "amen", "thank you god" och "yes" hela tiden nar nagon pratade dock. I slutet var det en kvinna som borjade grata, ni vet som man ser i sektfilmer. Hon stallde sig med armarna upp mot taket och tackade gud osv. Det kom tva kvinnor fram och bad med henne. 

Nar vi skulle ga sa en tant till mig "bye and god bless you". Da visste jag inte riktigt vad jag skulle svara, hehe. Inte riktigt min grej det dar med kyrkan men det var kul att folja med och se iaf, kanske gor det nagon annan gang ocksa.

Senare pa dagen visade Michael och hand fru Linda oss runt med bilen. Vi akte till Muizenberg beach och Fishhoek beach. Harligt! :D Badade inte men att bara stoppa fotterna i vattnet och kanna sand under fotterna var underbart :)


Muizenberg beach


PDSA - People’s Dispensary for Sick Animals

Idag ar det onsdag och vi ar lediga fran barnhemmet. De senaste dagarna, inklusive idag, har det varit riktigt underbart vader sa att ligga pa stranden hade inte varit helt fel. Men istallet har jag jobbat pa PDSA som jag tror att jag berattade kort om forut. Det ar i alla fall en veterinarklinik. Jag, Malin och tva av de andra svenska tjejerna, Johanna och Linda var dar.

Vi blev uppdelade och jag hamnade i ett operationsrum. Dar fick jag forst hora av kirurgen Sean att jag mest skulle fa sta och titta pa eftersom att de hade sa mycket att gora. Vad jag skulle fa gora om det var lugnt vet jag faktiskt inte.

Vad jag har gjort kan jag dock dela med mig av. Ingen som ar kanslig va? ;) Forst blev det lite "sta och titta pa nar Sean kastrerar massa hundar, skar av bolder" och sanna saker. Jag fick bara av hundarna, och en katt, fran operationsbordet, koppla bort tuben fran munnen och stanga av syrgasen (jag tror att det var det). Det kom in en hund som de skulle remova ogat pa och nar Sean skar i hundens ogonlock markte han att hunden behovde mer bedovning och det var val det obehagligaste pa hela dagen. Stackars lilla hunden.

Och nu ska ni fa hora, det har ar faktiskt ganska coolt. Jag fick branna av blodkarl! Man gor det ibland innan man syr igen huden sa att inte blodet ska samlas dar under. Det var en liten apparat med en udd som blev varm om man holl in knappen. Sedan satte jag den varma udden pa blodkarlet och holl inne dar i en halv sekund.

Dagen gick bra. Jag trodde att det skulle vara jatteobehagligt att se pa allt blod och nar de skar i djuren men det gick faktiskt jattebra. Kandes typ som jag stod och kollade pa nagot jag ser jamt. Det som ar jobbigt ar egentligen bara att se djuren som lider. Langtar tills nasta onsdag, for da ska vi dit igen :)


Hos vardfamiljen nu

Gud vad tiden gar snabbt vid datan nar man verkligen har saker att gora vid den! Snart ar min timma slut. Sitter i varje fall pa ett internetcafe i Athlone. Det ar har vi bor nu, hos vardfamiljen :) De heter Mr och Mrs Oliver och ar jattesnalla. Malin och jag har som ett eget hus som ar sammankopplat till deras hus.

Dagarna flyter pa bra. Barnen ar supersota.

I lordags var det kanonvader och vi 9 svenska volontarer + nagra andra var pa en musikfestival som heter Rocking the daisies. Massvis med SA musik. Lyssna pa Freshly Ground om ni ar nyfikna :)

Nu maste jag ga. Men uppdatering kommer, det var bade latt att komma hit och billigt att sitta har :)

Hoppas allt ar bra med alla. Puss pa er.

Christine revell childrens home

Hej Sverige! Sitter pa samma internetcafe som alltid har i Observatory. Min tid som jag kopte for 35 kronor pa 3 h 40 min haller pa att ga ut men jag kanske koper mer tid sen. Ar ganska skont att gora det som jag skulle gora hemma om jag var dar nu, ja typ sitta vid datan alltsa. Men men, lite om idag da:

Vi jobbade idag och det var jattekul. Volontarfamiljen vi ska bo hos ar den som ligger pa motsatt sida av Athlone jamfort med barnhemmet men vi far skjuts av Kennedy. Vi flyttar formodligen dit pa sondag.
Idag jobbade vi mellan 8 och 17. Barnen ar jattesota, jag och M ar i en grupp med de aldsta barnen som ar 4-5 och sitter med dem i "skolan" fram till lunch. Sen har vi rast mellan 12-14 och efter det ar man ute med var grupp (C), de mindre C-barnen och aven B-barnen som ar en mellangrupp. De aldra minsta spadbarnen tillhor A-gruppen. Nar de varit ute och lekt ungefar 2 timmar sa gar vi in och de ater, sen duschar vi dem och smorjer in dem och klar pa dem sovklader samt leker lite eller kollar pa barnprogram.
Barnen ar verkligen underbara. Man blir ju helt varm i kroppen bara av att se dem le. Men visst ar det jobbigt att tanka pa varfor de ar dar de ar. Vissa har stora arr pa kroppen. Idag kom tva sma vita killar (resten ar morkgyade) och det var lite jobbigt att se pappan ta farval av dem aven om man kunde se att han inte tog bra hand om dem. Barnen bara grat och grat och tank att vara barn och inte veta att ens foralder inte kommer och hamtar hem en senare. Men men, dagen var underbar enda. Jag trivs jattebra :)


Pa onsdag, imorgon alltsa, har vi en ledig dag. Da ska vi in till stan. De andra onsdagarna kan man fa jobba om man inte vill vara ledig. Toby berattade om massa projekt idag. Man kan jobba i ett soppkok, med ungdomar, pa alderdomshem och... MED HUNDAR SOM FARIT ILLA. Sa gissa tre ganger vart jag ska jobba nagon gang. Hehe med hundar saklart. Och soppkok skulle jag ocksa vilja prova pa.

Pa lordag ska vi pa en festival som heter Rockin the daisys dar de har afrikansk musik. Alla 9 tjejer fran Sverige ska dit plus nagra andra och Toby (chefen) och hans fru och lilla dotter. De har hyrt en stor minibuss som vi alla aker i.

Nu ar det dags att ga. Har 20 min kvar pa min tid nu sa det blir val en uppdatering snart kan jag tanka mig (speciellt eftersom att inte facebook fungerar for stunden!)

Mandag

Gokvall. Har hort att det ar ganska kallt i Sverige. Har har det varit mulet idag, men nar jag och Malin var i stan kunde jag anda ga med t-shirt. Det ni! Nu orkar jag inte skriva en massa for jag markte att det tog sa lang tid nar jag skrev mail till mamma och pappa. Sa for att gora det enkelt sa kopierar jag bara in det har. Varfor jag ar trott ar for att jag precis atit en gigantisk morotskaka, alltsa typ stor som en marsipantarta!, for 22 kr. Fick ta med halva som takeaway, jisses sager jag bara. Det ar billigt har! :) Synd for jag tankte vara smal och snygg nar jag kommer hem. Jaja, kopiera var det, har ar min dag da:

Vi gick upp 7 for att vi trodde vi skulle bli hamtade halv 8. Kennedy (var "host") korde de tjejerna som skulle till barnhemmet kl 8 och sa att Tandy (ledare av natt slag) skulle komma och hamta mig och Malin om 10 min. Men hon kom aldrig sa vi satt och vantade till 9.30 med Tilde och Isabelle (de som ska till hastprojektet) for Toby skulle hamta dem 9.30. Nar han kom sa han att Tandy inte skulle komma och att vi inte skulle till projektet idag sa vi foljde med i Kennedys bil bakom Toby och tjejerna till deras projekt som ligger jattefint vid massa vingardar. De hade massa hastar, jag klappade en, och hundar och katter. Dit borde Celine aka ;) De har fondraising for SPCA (Celine vet vad det ar, de ar med i ett program om djur som behover hjalp som gar pa Animal Planet). Sen akte jag och Malin i Tobys bil och han visade oss runt lite. Sen slappte han av oss i Waterfront (galleria, ganska turistigt). Dar at vi lunch och gick runt. Var inne pa en diamantbutik och fick rundtur inne i fabriken dar de har allt som inte finns i butiksfonstren. Dar fick vi ett glas vin och gick runt ett tag. Efter ett tag i gallerian gick vi mot "storstan" och taget. Kopte biljett till Observatory, vilket ar 3 stationer som kostade 5 kr. Pa taget ringde Toby och gav oss de bra nyheterna :) Vi ska fa vara pa centret for sma barn.
Nar vi kom hem duschade jag och Malin och jag blev klar precis nar de andra kom hem. Min oranga sidenhandduk fargar av sig som jag vet inte vad. Min sovklader har liksom blivit gula av den och handerna oranga. Trodde det var apelsinen jag skalade som faragde av sig men nu vet jag vem boven i dramat var. Far kopa en handduk snart aven om den oranga funkar bra att torka sig med. Nagot annat jag behover ar en ryggsack, skulle ha tagit med den jag har hemma som jag fick av Bayer. Jaja, det loser sig. Satt ute ett tag sen men det blir ganska kyligt nar solen gatt ner. Sen fick vi mat som Kennedy lagat. Jattegod kyckling med god potatis och stekta gronsaker. Han lagar bra mat han. Vid bodet fick jag hora mycket av dagen pa barnhemmet. Alla trivs men det var saklart jobbigt att se hur daliga vissa var. Men de kande sig verkligen behovda och det ar ju en skon kansla.

Sadar, det var dagen det. Imorgon blir det alltsa jobb. Pa kvallen kommer Toby (chef over allt) med besked om hur det blir med vardfamilj. Hoppas allt ar bra och kallt dar hemma. Pusselipuss

Update fran Sydafrika

Jag tankte bara saga att jag lever. Det ar varmt och sol, minst 25 grader. Igar nar vi var pa utflyckt till Godahoppsudden sa var det nog 29 grader. Vi vandrade och cyklade, lite bilakande ocksa som tur var for annars hade ingen levt nu. Sag zebror och strutsar, nagot som man tydligen nastan aldrig ser dar sa det var kul.

Jag och Malin bor pa volontarcentret i Observatory med 7 andra svenska tjejer. 5 av dem ska till barnhemmet for 0-4 aringar och 2 ska till en ridskola for handikappade. Nagot har dock blivit galet fel for de har fatt for sig att jag och Malin ska jobba med aldre barn som ar 5-17 ar. Helt andra uppgifter, typ hjalpa med laxorna. Det projektet fanns inte ens pa volontarresors hemsida sa jag ar ganska forbannad. Jag har betalat ca 20 000 kr for det har projektet, byggt upp forvantningar i flera manader och sa kommer man hit och far reda pa att nagon har gjort fel. Tanker inte acceptera det.

Det var meningen att vi skulle akt till vardfamiljen ikvall men pga detta sa blir det inte sa. Vi kommer bo pa centret langre. Den familj de fixat bor namligen valdigt nara barnhemmet for aldre barn och det ligger i motsatt sida av Athlone som barnhemmet vi bokat. De ska forsoka fixa detta men man vet ju aldrig hur det blir. Skulle dock vara glad om barnhemmet kan tanka sig att ta emot tva till. Jag menar, de uppskattar jattemycket om man jobbar over pa dagarna sa varfor skulle det inte fungera?

Jaja, nu vet ni att jag lever, och att jag ar forbannad. Jag vet inte vad det ar men allt verkar ga sa daligt for mig just nu. Tanker saklart mest pa det har men ocksa pa att mycket kranglade nar jag skulle forbereda infor resan (bankomatkort, mobil, mobilbatteri osv).

RSS 2.0