Follow up på olivinpackningen

Kände bara att jag "måste" skriva detta. För ca 2 dagar sedan smetade jag in olivolja i håret och jag tvättade ur det först imorse. Jag hade ju inte smörjt in huvudet utan från där nacken börjar och neråt. Därför var det lätt att ignorera oljan genom att sätta upp håret i en knut. Dessutom var inte oljan så jobbig, håret kändes inte äckligt utan bara välmående.

Jag trodde inte att det gjorde någon skillnad men nu när jag tänker efter så har jag pillat på mitt hår hela dagen. Och tänker jag ett steg till så är det för att det faktiskt är mjukt och jättelent. Inte ett dugg elektriskt och så känns det allt utom torrt. Jag ska nog packa in hela håret imorgon när jag vaknar sedan får det sitta i tills jag duschar vid 4 :)

Min erfarenhet av inpackningar är att de gör håret elektriskt och tungt på något sätt. Volym = 0. Denna olivolja gjorde susen.

Och det är jag glad för.

Problem att somna

Nu har statistiken uppdaterat dig och jag tänkte gå och sova. Imorgon kl 11:30 är det Emil i lönneberga och det måste jag se.

Nästa vecka alltså typ 2008, för imorgon räknas inte som en måndag utan som en mellandag, ska jag blir mer aktiv. Denna vecka har jag bara vilat upp mig så att jag ska orka med att ha lov :) haha
Varför börjar inte 2008 på en måndag? det stör mig faktiskt litegranna.

Igår hade jag jättesvårt att somna och de har jag aldrig. Mitt problem ligger i att kunna stiga upp på morgonen. Igår var jag visserligen trött när jag skulle sova men efter 15 minuter blev jag pigg, och sedan låg jag där i 1 timme till. Det har varit så struligt här hos pappa den här veckan och igår fick det tillochmed mig att må dåligt. Kanske var det som gjorde det svårt att sova. Tänkte på en massa grejer om hur jag skulle göra pappa lite gladare och med det fortsatte jag att tänka på massa andra saker också. Hoppas jag inte tänker något idag. Oftast somnar jag på några sekunder. Det går i ett naffs.

Godnatt :D

Besökarstatistiken

blogg.se är väldigt segt. När jag kollar på statistik så stod den för några minuter sen fortfarande på den 28onde och nu faktiskt på 29onde! Det är ju 31 just nu!!

Da pictures !

Det roliga te:t :) beställt från någon sida på internet.
image134

Hemma hos F och F blev det som vanligt väldigt mycket att äta. Jag orkade typ dessa aptitretare, en tugga janssons och 2 skivor skinka. Jag var mätt redan vid janssons så ris a la maltan tog jag bara en sked av. Vet inte om jag gillar det eller inte.
image136

Den ända bilden på mig som min kamera valde att inte göra alldelles orange. Makeupen också.
image137


Björn Gustafsson + parlamentet = sant


vg framför vi

Bonjour bonjour eller hej hej. Jag säger alltid hej hej för det blir så automatiskt. Och så låter man jätteglad rösten blir väldigt mycket ljusare. Det blir alltid så.

Nu är jag i alla fall hemma men mina kamerabatterier tog slut så de måste få bli starka och fräscha som duracell först.

Imorgon ska jag till mamma och där ska jag äta middag vid sju. Sedan ska jag möta Emelie och vi ska till Sofia oh vara där åtta. Det är i alla fall vad jag tror, fick ett sms av sofia nu så jag ska kolla efter så att jag får som jag vill.

Jag fick som jag ville, eller det var ju den tiden jag kunde.

Nu tänkte jag ta upp något riktigt ointressant. Jag har alltid varit ett VG barn och skulle nog säga att jag är det nu också (vet ärligt talat inte varför jag får MVG på en massa grejer). Jag har alltid fått höra att jag är jättebra men kan bättre och det är ju inte kul när man alltid gör sitt bästa. På alla mina utvecklingssamtal ända upp till 9an, precis alla och det kan väl vara 20 st på ett ungefär, har de sagt att jag måste tro på mig själv och att jag är blyg och bla bla bla. Jag har alltid vetat precis vad de kommer säga. Saken är inte den att jag inte vet att jag är bly utan att det känns som om lärarna har bestämt sig för det där. Helt automatiskt kommer orden ur deras munnar. Och jag hatar det. Men som tur var vände allt i gymnasiet och det tack vare min svenska lärare jag hade i 8an och 9an. Det måste ha varit p.g.a. Eva som det blev bättre. Säkert har det med åldern att göra också men Eva trodde verkligen på mig och gav mig tid. Jag behövde inte så framför klassen och redovisa utan det blev framför 2 st andra och senare klarade jag av att stå tillsammans med någon annan framför hela klassen. På avslutningen i 9an fick jag och Emelie diplom för att vi hade utvecklats mest av alla i klassen och jag vågade faktiskt gå fram och motta diplomet. När jag kom till SJ1 hade jag inte stått ensam framför klassen sedan mellanstadiet och det gjorde det ju inte bättre att det första vi skulle göra var att hålla tal. Men det gick och numer är jag bara nervös innan själva stå-framför-klassen momentet. Under pratet är jag relativt lugn och det är skönt.
Hmm undrar varför jag började babbla om det där, för det ända jag skulle säga var att min mobil väljer VG före VI när jag ska skriva. Den är kanske har listat ut att jag är VG barn tro?

Jag tjatar på som vanligt

Jag ska till farmor och farfar på middag 17:00 så det här får jag skriva snabbt.

För ca 60 minuter sen gick min plan i kras. Jag hade ju tänkt spara ut min lugg och det gick faktiskt väldigt bra, men så stod jag där och tog kort på mig själv och då slog det mig att jag egentligen vill ha lugg. Vad ska jag annars göra med det där håret som hänger där framme? Det där med att spara den lång var nog mest för bekvämlighetens skull. Nu har jag i alla fall klippt av den lagom mycket men sparat lite som frisören kan få fixa till. Saxen som jag använde var jätteslö så det var ganska problematiskt att klippa.

Åhh vad jag längtar efter att jag ska till frisören och klippa mig. Jag bokstavligen hatar att inte ha håret uppklippt. Eller uppklippt är det väl, men inte så mycket som jag vill.


Igår kom farmor och farfar på oväntat besök, runt 19 tror jag det var. Farmor och jag ägnade kvällen åt att titta på love actually. Definitivt en av de bästa filmerna som finns. Men först kommer såklar sagan om ringen triologin och efter den Titanic.

Astrid Lindgren filmerna är också väldigt bra :) Idag var det Lotta flyttar hemifrån på 4an kl 11:30. Imorgon samma tid är det Emil i Lönneberga och på tisdag är det Ronja Rövardotter. :D

När jag kommer hem ska jag lägga upp lite bilder, bl.a. på ett jättecoolt te som jag fick i julklapp. Det formar sig som en blomma när man lägger ner det i vattnet :) Det får du inte missa.

Dagens outfit och någon annan bild

Ända tills jag skulle ut och gå hade jag på mig min morgonrock, men den kunde jag ju inte gå ut med så jag drog på det som låg närmast. Mina leggins har jag blivit lite beroende av då jag annars bara har ett par jeans att ha på mig. Glömde nämligen att ta med några andra byxor när jag skulle hit till pappa.

image130image131
Tröjklänning - Vila
Leggins - H&M
Strumpor - H&M eller Åhlens
Mössa - Vet ej

image132
Utanför Älta C står detta fina träd som alltid gör mig lika glad. Och hör på här: Älta C är Sveriges första inne centrum (där alla affärer ligger samlade under ett tak). Det är faktiskt coolt. Men för guds skull, känn dig inte lockad av att besöka detta place bara för det, Älta C har nämligen inget att erbjuda förutom restaurant, kiosk, ICA, bibliotek, apotek. pizzeria och frisör. Inte najs!

image133
I like min lampa. Disco-feeling!

Oh lacy day...

Jag tänkte vända mig till Malin nu, för jag såg för lite mer än en timme sedan att du hade ringt. Imorse satt jag nere och tittade på tv samtidigt som jag åt en sen frukost och då hörde jag att min mobil, som låg på övervåningen, ringde. Sedan när jag gick upp efter någon timme så hade mobilen laddat ur sig och jag var för trött för att gå ner med den till laddaren. Nu för lite över en timme sedan skulle jag ut på en prommis och försökte ladda några pluppar på mobilen så att den skulle funka, då såg jag att du hade ringt. Förlåt för att jag är en lat människa :P Har du märkt att du alltid ringer när jag antingen har mobilen urladdad eller någonstans där jag inte hör den? :O

Idag har jag alltså varit lat och den lata dagen började med en lagom sen frukost framför Animal planet. Där satt jag i några timmar eftersom de visade Djurpolisen som är ett av mina favoritprogram.
Efter det drogs uppmärksamheten mot min lillasyster som satt och spelade ett hästspel hon fått i julklapp. Sedan när hon åkt till sin kompis i Tyresö så satte jag mig och spelade. Det var beroendeframkallande kan jag säga.
Men jag lyckades slita mig ifrån spelet eftersom jag skulle ut på promenad. Jag bestämde mig igår innan jag skulle sova att jag skulle må riktigt bra av lite friskt luft och fysisk aktivitet. Jag drog med mig pappa ut, tyckte att han behöve muntras upp då han har lite krångel just nu. Endorfinerna, det kroppsegna morfinet, ska man alltid dra nytta av. Vi var ute i Älta och gick i ca 40 min. Det var riktigt skönt faktiskt och jag känner verkligen att jag har för mycket energi i kroppen. Skulle nog behöva gå en till sväng lite senare.

Kenny - ett kärt återseende

Volli bolli

Det var kul att se Kenny Starfighter igen. Tänk att den fyller 10 år iår, det märks på mitt VHS band kan jag säga.

I Februari 2009 har KENNY BEGINS premiär :D Den måste jag bara se!

Någon mer som tycker om Kenny?

image129

Arn - Tempelriddaren

Jag går på högvarv när det gäller att blogga just nu känner jag. Tänkte berätta lite om vad jag tyckte om bion som jag var & såg idag.

Jag tyckte att filmen var värd att titta på men nog var den lite väl seg och lång. De hade säkert kunnat korta ner den till 5 min och fått den lika bra. Det där med tid tar ju också upp ett annat ämne: ryggen. Hur sköna stolarna på en biograf än är så går det ändå inte att sitta i 2:30 h utan att få ont någonstans.
Det blev lite problem också iom att det efter reklamen i början blev alldelles svart. Vet inte vad som hände men det tog ett tag att få igång biomodulen igen. Kanske var det jag som hjälpte lite på traven. Det hade nämligen varit svart ett bra tag när jag säger till min syrra: nu skulle det sitta fint med Harry Potter (jag syftade alltså på att han skulle kunna trolla igång filmen). Tror ni inte att filmen sätts igång precis när jag yttrat det sista ordet. Hah, det räcker minsann bara att uttala en trollkarls namn för att det ska ha en verkan.

Jag rekomenderar i alla fall folk att se Arn - Tempelriddaren. Men gå inte om du är deppig, för den är inte precis upplyftande. Och har du ryggproblem, stanna hemma eller ta en annan kortare film.

Måste bara få säga en sak. Jag hörde på TV för ett tag sen att alla flickor skulle bli förälskade i Arn, och alla pojkar skulle bli förälskade i Cecilia. Kan bara tala för mig egen del som erfaren inom att vara flicka, Arn var då inte snygg, han såg ut som en grottmänniska ibland. Men han var supersockersöt som barn :)

Nu ska jag se på Kenny Starfighter - Galaxens superhjälte No1

Volli bolli

Nagelvård

Jag har en dålig vana att bita och slita i mina nagelband när jag har mycket att göra. Och har man börjat så är det nästan omöjligt att sluta eftersom det alltid är någon ynka lite skinnbit som sticker upp och stör så in i norden. Men, när det inte är skola och jag bara kan göra vad jag känner för att göra så ser mina nagelband bra ut. Och naglarna är i en väldigt bra form. Inga som går sönder och de är precis rätt längd. Jag blir på bra humör så fort jag tittar på dem :)

Tänkte tipsa om en bra nagelpolerare, som man då använder på ovansidan av nageln för att få den slät och skinande. Denna nagelpolerare från TRIND är i lagom grov och får bort ojämnheter men lämnar inte kvar en massa slipmärken.
image127

En till bra grej är Mavalas nagelbandsolja. Använder man den så känner man faktiskt en skillnad efter någon timme. Om man inte vill lägga ut en massa pengar på en liten glasflaska med olja i så kan man istället köra med olivolja eller dylikt. Själv har jag jordnötsolja uppe hos mamma och den funkar ju, men jag tror att det är bättre med olivolja. Den här nagelbandsoljan från Mavala är i alla fall super :)
image128
(i bakgrunden syns Nives Beuté Sea Extracts Manicure: Quick Repair)


Mitt hår!

När jag kom hem från bion ställde jag mig framför spegeln i badrummet. Då fick jag en extrem hårkris. Sånna får jag när jag inte har klippt håret på ett tag. Senast var den 28 september och då blev jag inte så nöjd. Hade ju klippt mig där 2 gånger innan och då hade det blivit bra. Men just den här gången så var min klippare inte i sin bästa form, hon skulle nämligen flytta neråt landet och gifta sig med någon man inom en ganska snar framtid. Dessutom var det hennes sista dag på jobbet. Detta resulterade i ett alldelles för kort hår med för lite uppklippning och en bit av luggen (kanske 10 hårstrån) råkade hon klippa jättekort (4 cm!). Kanske låg det någon tanke bakom...eller så gjorde det inte det.

Nu har mitt hår växt ganska bra men det är inte ett dugg uppklippt som sagt. De får mig smått illamående. Locktången fick även topparna att kännas jätteslitna. När jag stod framför spegeln såg mitt hår råttfärgat och oglansigt ut. Uppe vid benan hade vissa hårtrån gått av och stod liksom upp. Herrejissanes.

Jag ringde desperat hem till mamma men när hon inte svarade provade jag på hennes jobbtelefon. Eftersom hon är chef sitter hon i ett eget rum på Sös, så jag antog att det var hon som svarade när jag hörde någon säga: rögnskiranjnd. Jag utbrister: VA!? Sedan, efter några sekunder av panik säger människan: vem är det? Då la jag på. Det var visst inte mamma. Då ringde jag till hennes mobil istället och fick reda på att hon lånat ut jobbtelefonen till en undersköterska medan hon själv var på en kurs. Men slutpratat om hur korkad jag är. Vi, eller jag, fortsatte på klagandes om mitt hår. Det är tort, slitet, behöver klippas och färgas.

Nästa vecka ska jag klippa mig och för stunden har jag kletat in håret med olivolja. Det sitter en 5-liters plastpåse runt allt gegg.

So long!

Jag är ett riktigt paintsnille

image126

Igår hade jag inget bättre för mig än att sitta och leka med paint. Såhär seriös har jag aldrig varit :P

Biotime

Om ca en timma bär det av till Sicka för att se på bio. Förut hade de ju en jättebra bio där, Astoria, som lades ner p.g.a. att det inte var så många som kom dit. En anledning kan kanske vara att det inte var så många som kände till den? Astoria var iaf en jättetrevlig bio, de hade sköna stora stolar och det var alltid rent och bra personal. Men så lades den ju ner och köptes upp av filmstaden. Det var något som jag hade glömt bort helt igår när pappa sa att det var dit vi skulle på biobesök. Hade ingen aning om att det fortfarande fanns en bio där. Hoppas i alla fall att den är lika bra som den var på Astorias tid, och det borde den ju faktiskt vara tycker jag.

Tipsar alla att åka  till Sickla faktiskt. De har bowling, mat, shopping och bio + matställen. Gå definitivt på bio där (så att de inte lägger ner den också :P).

Nu ska jag sätta igång min locktång och se om jag får till några fina lockar. Förra gången hade jag nämligen inte så mycket tid på mig så då blev det några dåliga lockar på bara en liten bit av håret. Dessutom följde det inte med någon bra bruksanvisning om hur man lockar håret på ett bra sätt. Det ända som står är i princip vad man ska göra för att den inte ska sprängas i luften.

Kanske skulle nämna vilken bio det är vi ska se också hihi. Vi ska titta på Arn. Hoppas den är bra :) Det ända som jag vet om den är typ att det är Jan Quillou som har skrivit böckerna och att det handlar om medeltiden.

Ha en bra dag :D

Tv-fåtölj med högtalare


Om jag var en riktig Tv-spels nörd så skulle jag nog vilja ha en sån här.
1050 :-

Restyleing

Har suttit och fixat med designen ett tag nu och blev faktiskt rätt nöjd. Kan iaf det där med header och profilbild nu.

Jag har också lärt mig att man kan ändra formatet på en bild när man sparar den. På det sättet funkar ju alla bilder att använda här, bara man ändrar till jpg. eller gif.

Super!

En blandning av bilder (döp om min pappa)

22/12 - Party hos Malin - Det är kul att leka 80-tal och ha snedtoffs.
image116
21/12 - Begravning i Falun - Vad ska han döpas om till?
Jag tycker antingen Gunvald eller Beck. På min bilddagbok kom ett till förslag, nämligen Adolf...Så vad tycker du?
image117
24/12 - JULAFTON - Bloggaren själv
image118
24/12 - JULAFTON - Min fina kläning
image119

Nu ska jag gå ner och äta "middag". Jag kan ju säga det att på loven är det inte min dygnsrytm som går käpprätt åt helvett, utan min matrytm. Dessutom är jag trött på julmaten!

Vilken är huvudstaden i USA?

Godafton

Min lillasyster är en latjo liten pryl. Idag när vi satt vid matbordet hos f & f så körde vi huvudstadsleken. Pappa kan typ huvudstäderna i alla länder, t.o.m. alla läder i Afrika. Min lillasyster Celine bad iaf om lite lättare länder så att hon också skulle kunna svara vilken som var huvudstaden.

Pappa: Vilken är huvudstaden i USA?
Celine: USA är ju inget land, det är en delstat.


Hahah, gud vad jag skrattade där.

Jag var iaf mycket nöjd med att kunna nämna huvudstäderna i Vitryssland och Bosnien-hercegovina. Tack Cristian för de fina kunskaperna.

Singstarsjungande och locktångsanvändning

Gårdagen ägnade jag med att titta på en massa filmer. En salig blandning faktiskt...
Trollkarlen från Oz
Epic Movie
Spiderman 3
Tomten är far till alla barnen

...sen kände jag och syrran oss ganska söndertittade och spelade singstar istället. High School Musical singstar var ganska svårt då tonläget i alla låtarna var högt, och jag var tjejen så jag var tvungen att skrika mig igenom för att komma så högt som spelet tyckte att jag borde sjunga. Dessutom var man tvungen att sjunga igenom massa låtar för att vinna nya och det gjorde att mina favoritlåtar aldrig kom. Vi orkade iaf inte skrika såpass länge. Men det var kul ändå.
Efter det blev det Svenska hits; shlager. Vi satt där och sjöng till 2 på natten och sedan var vi tvungna att sluta eftersom pappa skulle sova. Det var nog bra, våra röster var ganska hesa för tillfället.

Idag, rättare sagt kl. 13 ska vi vara hos farmor och farfar för att äta lunch, något vi alltid gör på annandagen. Snart är jag trött på julmat eftersom det är vad jag levt på sedan julafton.

Jag tänkte använda min locktång innan vi åker dit vilket betyder att min hjärna kommer få arbeta hårt. Vi får se hur det går. Måste skynda mig nu så jag hinner duscha.

Hejdå :)

Det är rätta takter svenska folket!

Mysteriet på Greveholm vann webbomröstningen


Mysteriet på Greveholm, ett äventyr på ett gammalt slott.
Barn som vuxna tittade, log och skrattade gott.
De övriga julkalendrarna är som ett minne blott
men Mysteriet på Greveholm går inte att glömmas bort!

Så rimmade Jennifer Boman i Vännfors, när hon motiverade sin röst på Mysteriet på Greveholm. Jennifer var en av över 16 000 som deltog i webbomröstningen om vilken av SVT:s julkalendrar genom tiderna som var den största favoriten.

På julaftonen avslöjade årets julvärd Anne Lundberg att det var Mysteriet på Greveholm som fått flest röster.

Svenska folkets 10-i-topp
1. Mysteriet på Greveholm (1996)
2. Sunes jul (1990)
3. En riktig jul (2007)
4. Trolltider (1979)
5. Lassemajas detektivbyrå (2006)
6. Dieselråttor och sjömansmöss (2002)
7. Pelle Svanslös (1997)
8. Teskedsgumman (1967 och 1976)
9. Ture Sventon privatdetektiv (1989)
10. Albert och Herberts jul (1982)
Omröstningen startade den 12 december och avslutades den 21 december.

KÄLLA: http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=14259&a=1007902&lid=puff_1007876&lpos=lasmer


Julafton

God ju alla vänner, varenda kotte som jag känner...och alla andra också.

Julklappar:
Locktång
Kläder
Pengar
Sängkläder
Te
Skönhetsgrejer och smink
och slutligen...
Singstar Shlager (Celine fick singstar High school musical) :D
+ lite annat smått & gott (bl.a. ett smycke av min lillasyster som ser ut som ringen i LOTR :D)

En riktig jul

Det blev 5 avsnitt julkalender och gillade jag den mycket förut, så gillar jag den väldigt mycket mer nu...Man vet ju vad som kommer hända, om de nu inte vill överraska med ett dåligt slut som får barnen att gråta, men ändå är man så spänd inför morgondagens avsnitt. Jag vill att allt ska bli bra för Mila, Katerina, Klas och Jocke :) Jag bara längtar inför att få det bekräftat för mig att de verkligen får en bra och riktig jul.

Nu måste jag bege mig till mitt bombnedslagsdrabbade rum. Men först ska jag äta något. Inte för att jag är hungrig utan för att jag känner att blodsockret är för lågt. Det är ingen skön känsla.

Hej igen...

Japp, jag har inte orkat sätta mig vid datorn de senaste dagarna men nu har jag tid och datorn är ledig. Eller tid kanske man inte ska kalla det för jag måste städa mitt rum tills imorn, titta igenom massor med julkalenderavsnitt som jag har missat de senaste dagarna + slå in den sista julklappen. Jag kan inte förstå att det är julafton imorgon! All min julkänsla som jag hade i november har försvunnit i skolarbete.

Få se vad jag har sysslat med sedan i onsdags då..
Jo, i torsdags bar det av till Falun där vi på fredagen skulle gå på gammelmorfars begravning. Begravningen var vacker och väldigt mäktig. Bara att gå in i själva kapellet gjorde att allt blev så seriöst. Och även om det bara var min gammelmorfar som jag inte träffat mycket de senaste åren pga hans fullspeckade sjukschema, så var man nära att börja gråta lite då och då. Vet inte riktigt om jag skulle palla begravning om den anordnades för någon ännu närmre släkting. Jag kom i alla fall hem 21:30 i fredags.
Igår var det 80-tals fest hos Malin. De var hur kul som helst men jag hade verkligen ångest när det gällde klädvalet. Mamma hade ju slängt nästan allt, till stor del pga mitt tjat om att man måste slänga saker. Tillslut fann jag lite kläder och mamma fick inköpa benvärmare och leggins. Ett litet skärp hittade hon också. Under kvällen åt vi tacos, pratade, skrattade och sjöng singstar. Det var jättekul. Hoppas jag får komma tillbaka till malin och sjunga :P annars köper jag själv. Eller det gör jag nog ändå :)

Idag gick jag upp vid 5. Och jag vet inte varför jag gick upp faktiskt för jag var inte hungrig, behövde inte gå på toa och hade det jättetrevligt framför tv:n. Tillslut kände sig mamma tvungen att komma upp med mat till mig eftersom hon insåg att jag aldrig skulle gå ner. Lite konstigt att jag inte var hungrig faktiskt. Tidigare i veckan gick jag runt och var hungrig hela tiden, men nu är jag det aldrig. Igår åt jag bara frukost och middag, och vid middagen var jag inte ens hungrig. Det är sannerligen ett mysterium.

Nu ska jag kolla julkalender :D

Wierdoo

Jag har nu kommit in i min jobba-bra-tid på dygnet. Även om jag är hur trött som helst och känner hur halsen börjar tröttna på att vara vaken så jobbar jag på bra.

Nu vet du det

Söta farmor

Nyss skrev min farmor till mig på msn och undrade hur man använder det. Hihi vad gulligt.
Kan tänka mig hur mycket tid hon la ned för att bara skriva det till mig :)

Imorn ska jag åka till Falun med farmor och farfar. De hämtar mig kl 16 och på vägen äter vi middag. Det blir en natt på hotell vilket alltid är lika mysigt.

Jag älskar att komma bort från Stockholm. Åka bil är ju alltid lika kul och att känna hur man kommer till ett lugnare ställe. Sedan är det alltid lika underbart att komma tillbaka igen, känna igen vissa saker längs vägen.

Jag ser fram emot Falun och framförallt att jag bara har 2 lektioner kvar på HT 2007 :D

Lite bilder

Från min foto&picknick stund:
image110
image111
image112

Idag:
image113
Trodde inte det skulle vara så svårt att ta ett bra foto på vad man hade på sig. Men oj vad jag hade fel. Behöver nog en bra och stor spegel :P
image114
Varje gång jag har på det här halsbandet så lyckas jag få en komplimang :)

Hunger

Jisses amalia vad jag är hungrig. Magen verkligen skriker efter något att äta. När jag tänker efter kanske det inte är så konstigt eftersom jag inte ätit sedan julbordet i skolan. Och tro inte att man äter mycket bara för att det är julbord. Dock var prinskorvarna helt ok, och sillen :D älskar att äta sill på jul och midsommar :)

Alltså jag är så hungrig så jag vet inte vad. Hungern har tillochmed nått upp i halsen, och då har det gått långt.

Får väl ta en liten macka (min julvört är slut!) så att jag inte blir sådär illamående som man blir när man väntar med att äta för länge. Måste ju må bra så att jag kan njuta av middagen. Kebabtallrik blir det ikväll :D Mumsi, jag längtar efter pommes **

KinkyM

image115

Idag fyller bästa Malin 17 år! Grattis :)

Ingen bra start på dagen

Efter frukosten imorse fick jag sjukt ont i magen. Det kändes som om precis alla muskler drog ihop sig och jag kunde inte gå upprätt. Å så mådde jag illa. Tog därför en alvedon och maggrejen gick över precis i tid till att mamma skulle skjutsa mig till bussen. Hade också tagit tempen som stod på 37,5. Det är iaf över en grad mer än vad jag brukar ha.
   Jag pallrade mig till skolan ändå eftersom jag absolut ville vara med på beep-testet och uppspelning av pjäsen på civilrätten. På tal om beep-testet så klarade jag något steg över G vilket gjorde mig lycklig. Och det var inte så jobbigt faktiskt. Slutade mer för att halsen gjorde så fruktansvärt ont. Skulle nog orkat lite till om jag varit frisk. Skippade iaf juldansen efteråt och satt med Jessica, Fanny och Kalle i cafeterian. Vi spanade på julgranen där alla julkulor hänger. Vi ville liksom se om det var någon som gick fram och kramade vår julkula som Fanny gjort. Något väldigt irriterande var dock att teknikjävlarna hade en julkula som kunde spela en låt. Bara för att de är tekniska. Låten var väldigt jobbig och pipig men vi ville ju inte stänga av den eftersom vår plan var att spela slut på batterierna. Då kommer de inte vinna, mohahah
   Civilrätten gick faktiskt rätt så bra och jag älskar vår klass när det gäller sånna här saker. Sjukt kul var det, speciellt Doktor Fel-ix och reklamfilmen om Europa spelet. Mihihi

Nu ska jag dricka honish

Godnatt

Jag tror inte det blir något nagelmålande ikväll, är alldelles för trött. Huvudet känns jättetungt och näsan blev plötsligt täppt. Får se om jag orkar när jag väl har kommit uppför trappan till mitt iskalla rum. Först måste jag bara äta något eftersom jag är väldigt hungrig. Tror det är hostandet som tar för mycket energi. Blää.

Men imorgon är en ny dag och förhoppningsvis är jag lite piggare. Det känns dock inte bra att ha ett beep-test just nu.

Nu ska jag sussilussa. Godnatt

Hur mycket kostar jag?

Snodd från www.killingseagull.blogg.se som förövrigt fyller 17 om 38 min :D

NATURLIG HÅRFÄRG ?
[ ] Rödhårig - 700 kr
[X] Brunhårig - 200 kr
[ ] Blond - 500 kr
[ ] Svart - 100 kr
[ ] Flintskallig - 50 kr
[ ] Annan - 700 kr

ÖGONFÄRG ?
[X] Blå - 1000 kr
[ ] Grön - 700 kr
[ ] Grå - 500 kr
[ ] Brun - 200 kr
[ ] Annan - 100 kr

LÄNGD ?
[ ] Över 2 meter - 2000 kr
[X] 160-200 cm - 1700 kr
[ ] 160-140 cm - 1500 kr
[ ] 140-120 cm - 700 kr
[ ] 120-100 cm - 400 kr
[ ] Under 1 meter - 200 kr

ÅLDER ?
[ ] 41-60 - 1200 kr
[ ] 31-40 - 1000 kr
[ ] 26-30 - 700 kr
[ ] 21-25 - 500 kr
[ ] 18-20 - 200 kr
[X] 0-17 - 100 kr

ÄR DU ?
[ ] Tvilling eller mer - 3000 kr
[X] Förstfödd - 3000 kr
[ ] Enda barnet - 2000 kr
[ ] Mellanbarn - 1000 kr
[ ] Tredje barnet - 1000 kr
[ ] Andra eller sista barnet - 0 kr

DRICKER DU ALKOHOL ?
[ ] Nej - 4000 kr
[X] Sällan - 3000 kr
[ ] Bara vid speciella tillfällen - 2000 kr
[ ] Ibland - 2000 kr
[ ] Bara på helger - 3000 kr
[ ] Alla andra dagar - 500 kr
[ ] En gång om dagen - 100 kr
[ ] Flaskan är mitt liv - 0 kr

HUR BRA SYN HAR DU ?
[ ] Har glasögon men använder dem inte - 2000 kr
[X] Inga synfel - 1000 kr
[ ] Glasögon - 500 kr
[ ] Kontaktlinser - 200 kr
[ ] Opererat - 100 kr
[ ] Går inte att fixa - 50 kr

FÄRG PÅ BILEN ? [ÄVEN FÖRÄLDRARNAS BIL]
[ ] Rosa - 20,000 kr
[ ] Mörkbrun - 8000 kr
[ ] Guld - 7000 kr
[ ] Grå - 6000 kr
[ ] Blå - 5000 kr
[X] Vit - 4500 kr
[ ] Svart - 4500 kr
[ ] Röd - 4000 kr
[ ] Grön - 3500 kr
[X] Silver - 3000 kr
[ ] Lila - 2500 kr
[ ] Gul - 1000 kr
[ ] Orange - 1000 kr
[ ] Rostig - 150 kr
[ ] Ingen bil - 0 kr

SKOSTORLEK ?
[ ] 45+ - 3000 kr
[ ] 43-45 - 2500 kr
[ ] 41-43 - 2000 kr
[X] 38-41 - 1000 kr
[ ] 38-36 - 500 kr

FAVORITFÄRG ? [DU FÅR VÄLJA 4 OLIKA]
[X ] Röd - 6000 kr
[X ] Svart - 1000 kr
[ ] Blå - 450 kr
[ ] Brun - 500 kr
[X ] Lila - 2000 kr
[ ] Vit - 4000 kr
[ ] Grön - 3500 kr
[ ] Orange - 3000 kr
[X] Gul - 3000 kr
[ ] Rosa - 1000 kr
[ ] Annan - 500 kr

ANVÄNDE DU EN MINIRÄKNARE FÖR ATT RÄKNA IHOP RESULTATET ?
[ ] Ja - 5000 kr
[ ] Nej, räknade i huvudet - 10.000 kr
[X] Penna och papper - 20.000 kr
[ ] Bad någon om hjälp - 1000 kr

Jag kostar: 50 500 (lita inte på min pappersräkning)

Ny paint grej

image109
Laddade ner ett program som heter Paint.NET v3.20 men jag förstår ingenting om hur man gör. Det går inte ens att ändra färg på texten man kan skriva.

Fast det fanns visst en massa roliga saker man kunde göra, önskar bara att jag kunde förstå.

Något som är bra är att jag och Emelie överlevde vår galna bussresa hem från skolan. Mötte henne vid skolans busshållplats där hon skulle hoppa på 821: an. Busschauffören tutade jättemycket åt folk som gick över på övergångsställen. Är det inte meningen att man ska stanna med bussen när nån ska gå över?
När vi var vid nacka gård var det en taxi som svängde av upp på trotoaren och bussföraren blev tokig, han tutade, stannade bussen och gick ut för att prata med taxin. Efter det var hans humör ännu dåligare och han körde typ 100 på 70 sträcka.

Blodröda naglar imorgon?

Ska nog ta och dricka lite honung nu samt ta en till dos med smaskig hostmedicin. På något sätt smakar det väldigt äckligt men på ett annat sätt gillar jag det faktsikt. Har alltid varit så vad jag kommer ihåg. Ganska konstigt. För några timmar sedan hoppade jag liksom till av smaken, och nu sitter jag här och längtar efter hostmedicin :S

Ikväll ska jag nog fixa lite med naglarna. Och de är långa nu, lika långa allihopa också ^^ Undrar vilken färg jag ska måla, mörklila, mörkrött, eller någon ljusare rosa.

Är väldigt förtjust i mitt blodröda nagellack :)

Jag älskar att fixa naglar, både på mig själv och andra som är villiga att utsättas för mitt arbete. Det är ju slutresultatet som får en att må så bra. Och att se hur naglarna bara ser bättre och bättre ut :) Precis som jag älskar att städa. Att se hur smutsen försvinner är underbart.

Föresten, jag längtar efter Morden i Midsomer

Hostan ger sig inte

Det började med att någonting i halsen svullnade upp vilket kombinerades med en pytteliten förkylning. Sedan lade sig svullnaden efter några onda halsdagar och jag trodde att jag skulle bli bra på en gång. Det var lite över 3 veckor sedan.

Idag har jag hostat nästan hela tiden och fått de värsta hosattackerna hittills. Börjar med hostmedicin nu och drack honung när jag kom hem. Mamma sa att honung var lika bra som hostmedicin. Undrar det jag.

Måste vara fit for fight till beep-testet imorn!


Det bådar inte gott

Jag är helt kapput. Varför är jag så dum i huvudet som sitter uppe kl typ 1 på natten? Jag ska ju upp vid 6!

Och jag måste göra samhället som är redovisning på imorn. Känns så onödigt att prata om miljöproblemen eftersom alla vet precis allt som jag kan berätta.

Den här veckan är det något fel på mig. Jag kan verkligen inte plugga. Pluggtorka är min diagnos. Gahhh!

Godnatt (på låtsas)

Dagens bästa idé

Skärgårdsdoktorn är underbart, eller hur?
Jag minns hur man satt och tittade som trollbunden. Var så extremt avundsjuk på skärgårds-Vilma.
Och jag älskar den där musiken :)

Skärgårdsdoktorn är nästan som en svensk version av alla sjukhusserier, bara att denna är mycket vackrare <3

I alla fall så satt jag och tittade på Lets Dance då Ebba Hultkvist dyker upp. Längtan efter skärgårdsdoktorn blev extremt stor.

Nu är det ju så att jag har alla avsnitt på DVD, en av förra årets julklappar.

Jag vet vad jag ska sysselsätta mig med under lovet :D

Vad man kan komma på under en bussresa

På bussresan hem från skolan såg allt där utanför så vackert ut. Jag kommer knappt ihåg att jag satt på bussen, utan istället kändes det som att jag färdades ute i det fria, omgiven av frost, en klarblå himmel och det underbara ljus som solen gav. Då blev jag väldigt sugen på att ge mig ut och fota.

När man sitter på bussen kan man komma på så mycket och även om det var kallt ute så kändes det inte som ett problem. De negativa sidorna försvann och jag såg bara positivt på den vackra naturen. Typ så var det.

När jag kommer hem gör jag varm choklad. Det är inte så ofta som jag gör det på spisen, kokar mjölk, tilsätter kakao och socker. Men nu gjorde jag det. Fixade också en macka. Julvört med leverpastej såklart! Den omgav jag omsorgsfullt med bakplåtspapper av anledningen att det ser så mycket godare ut då.

I någon "Madicken"-film sitter de och äter picknick i träden. Hela familjen, och de kastar mackor tillvarandra. De är inlindade i sådant fint papper att man blir helt förälskad i ordet picknick.

Snabbt på med mjukiskläder, varm mössa och dubbla par strumpor. Letade reda på en axelbandsväska i perfekt storlek.

Mitt äventyr kunde börja.

Jag gick till det där stället som jag så länge velat besöka. Jag har varit så nyfiken på vad som finns där och nu vet jag. Satte mig högst uppe på ett berg med utsikt som heter duga. Himlen var blå och rosa, solen var redo att försvinna bort samtidigt som månen blev allt klarare. Där, omgiven av bara en massa träd åt jag min medhavda matsäck. Och som jag sagt förut, julvört med leverpastej är det bästa som finns, speciellt på en så vacker plats jag var på. Underbart.

Jag tog en hel del kort som säkert hamnar här när jag har tid att fixa.

Döm själv

Idag är jag verkligen aktiv på bloggfronten. Vi kan ju iaf säga att det fortfarande är söndag.

Det känns inge bra att vara den enda som är inloggad på msn. Fy mig.

Nu tänkte jag sova men jag vet inte hur det blir med seminarie fixandet. Antingen somnar jag senare eller så går jag upp 30 min tidigare för att kolla igenom.

Är detta ett väldigt sent söndagsinlägg eller det tidigaste måndagsinlägget jag kommer vara med om? Och om 1 vecka är det julafton...och jag längtar efter julmust.

Vill kunna dricka som prinsessan Dioda i Mysteriet på Greveholm. Det ser så törstsläckande ut. :)

Näe nu börjar jag snacka gallemattias.

Nighty..

Jag är överlycklig

Som tur var bestämde jag mig för att gå och ta ett kvällsmål bestående av en macka.

Jag minns när jag åt kvällsmål varje kväll och trodde att jag var tvungen till det. Det var lite jobbigt för det är ju inte alla kvällar som man är hungrig precis.

Men iaf, åter till nutid. Gissa vad jag hittar i mackförrådet?! JULVÖRT!!!
Jag älskar julvört med leverpastej och har varit utan det i en vecka. Nu hade mamma tagit fram det ur frysen eftersom det andra brödet höll på att ta slut.

Wiiee, nu är jag glad.

Jag är nog sämst

Det här skriver jag bara för att alla andra som läser ska må bra och veta att ni är bättre än mig på att plugga.

Tänk, jag har suttit här sedan kl 16 och har fortfarande inte kommit någonstans. För en minut sedan började jag skriva på första meningen, och sedan ska det antagligen gå ganska bra. Hoppas det ;P

Någon annan som är lika dålig som jag på att plugga?

Föresten, ska det här vara en uppsats? Jag vet ju inte ens vad jag ska skriva! En sammanfattning, jaha? Benita vill ju ha allting i uppsats form. Annars blir det inget bra betyg. Fast jag vet ju att jag kommer få VG i engelska. Nöjer mig med det. Vet ju ändå att jag inte får högre, och lägre ska jag banne mig inte få. G är inte acceptabelt. Förutom i idrott och matte.

Varför jag inte tycker om ätbara saker med apelsin i

Jag vet inte varför jag skriver det här, men jag gör det ändå.

Apelsiner i all ära, det är jättegott. Så länge det äts i sin naturliga form, med skal och allt.
Apelsinchoklad kan jag inte säga så mycket om, för det har jag bara ätit en gång. Nu i veckan faktiskt och då marabous mjölkchoklad med apelsin. Egentligen kan man inte säga sig ha ätit apelsinchoklad då, för det smakar ju ändå bara mjölkchoklad.
Vad jag dock har prövat, på riktigt, är apelsinte. Sitter faktiskt i denna stund och dricker grönt te med apelsinsmak. Jag vet inte varför jag genomlider denna dryck.
Ris a la malta - inte heller min grej. Såsom apelsinyoughurt.

Nu har jag äntligen funnit ett svar på varför jag inte tycker om saker som innehåller apelsin. Det smakar helt enkelt - i alla fall väldigt nära - kräk. Apelsin i sin naturliga smak är friskt och gott, men blandar du det med ngt annat så blir det som att kräkas åt fel håll. Okej, inte riktigt men väldigt nära.

Det kan vara min hals som förvärrar mitt tedrickande just nu, men jag håller ändå fast vid vad jag sa.

One week to go

Och det jobbigaste är att jag vet att uppgiften är så lätt att jag borde klara den galant. Men icke, jag verkar inte kunna göra vad jag vill just nu. Mitt "andra, onda jag" verkar bestämma över mig idag.

Herregud, om en vecka sitter jag här och är superglad för att det då är julafton imorgon. Det känns konstigt, och mest konstigt är det att jag just kommer sitta här. För tillfället känns det som att jag kommer ha stupat under veckan, p.g.a. för mycket pluggande.

Och min hals är dum. Nu kan jag andas utan att hosta (woho!) men nu slemmar den istället. Får sitta och harkla mig stup i ett. Tur att det bara är mamma som är hemma, annars skulle någon av småsyskonen störa sig enormt på mina ljud.

Det där med att orka är inte min grej

Det är ju hopplöst. Jag vill så gärna få den här lilla engelska uppgiften klar. Men vad har jag hunnit med på drygt 2,5 timme? Jo, jag har skrivit en rubrik. En väldigt lång och vacker rubrik också, nämligen "Shakespeare".

Hopplöst, hopplöst.

Detta är så otroligt jobbigt, att inte kunna plugga när man behöver det. Jag kan ju se framför mig att jag är klar och då kan sitta och förbereda seminariet tills imorn. Det skulle vara hemskt skönt.

Och ändå kommer jag ingen vart.

Filmhelg

Helgen har ägnats åt att titta på alla Sagan om ringen filmerna. Fredagsförsöket blev misslyckat eftersom jag somnade efter 2 h. Men igår såg jag det jag missat och de 2 sista filmerna. Klarade i alla fall av alla filmerna på ganska kort tid.

Jag älskar sagan om ringen och de är utan tvivel bland de bästa filmerna som finns. Eller, de är nog bäst faktiskt. Precis allting är bra, musiken, skådespelarna & allt annat. Var klar igår vid 01:30 och då kunde jag inte ens slita mig från eftertexterna. Det är ju sorgligt när man ägnat över 9 timmar och så är det bara slut :(

Snart ska jag börja läsa andra boken också, men det får jag ju se när det blir. Böckerna är i alla fall väldigt bra och bjuder på en massa händelser och personer som man inte möter eller hör om i filmerna. Undrar vad nytt jag får vara med om i böckerna :D

Nu ska jag nog ägna mig åt lite skolarbete eftersom de inte har funnits tid för det alla andra timmar av denna helg. Borde ju vara ganska laddad då jag sov 15 timmar natten mellan fredag och lördag.

Vi får se hur det går...


Sista fredagen innan lovet :)

Och så var det visst fredag igen.

Idag är jag lite konstig. När jag kom hem gjorde jag nämligen iordning två mackor och sen satte jag mig ner och åt. Då jag tror att jag har ätit upp min första macka ska jag ta den andra, men det visar sig att jag redan har ätit upp båda. Jag blev förvirrad.

I skolan var min hals dum mot mig. Har haft hosta nu ett tag nu och det är jobbigt. När jag andas så måste luften upp på en gång och därför hostar jag väl. Det är jobbigt att hosta luft, och vid varje andetag vill man hosta, men skulle man göra det ser det ju konstigt ut. Istället får man sitta och känna hur lungorna eller halsen inte får upp luften tillräckligt fort, lungorna pressar ihop sig vilket gör att mina axlar åker upp och ner lite då och då. Varför gillar inte mina lungor luften?

Vi fick tillbaka vårt matteprov och det var inge kul. Malin förundrades över hur jag kunde låta bli att titta på mitt betyg. Haha, ja förklaringen är väl att jag inte vill börja gråta över ett IG i skolan. Hmm, undrar om jag skulle gråta över ett IG. Men men, betyget blev VG+ såg jag när jag kom hem. Man kan verkligen säga att jag bättrat mig under matte B. Matte A var det nära IG på varje prov nästan.

:)


Skolarbete

Ja du, det är mycket arbete till nästa vecka för SJ2. Jag som gått och intalat mig själv att det bara var sam-prov men nu har ju alla lärare givit oss uppgifter.

Måndag: Eng: Skriva sammanfatting av en artikel
Tisdag: Sam: Seminarie
Onsdag: Idrott: BEEP test, Eng: Lämna in renskriven uppsats, Civilrätt: Spela upp gruppens pjäs
Torsdag: Sam: PROV, Sv: vara våra valda författare och tala inför grupp.
Fredag: Avsluting ( som jag inte kmr vara med på )

Foton

Har just nu på mig min ursnygga mjukisdress från nian, med mitt namn och allt. Det är ju rätt mysigt har jag kommit på, att inte gå runt i jeans hemma.

Satt i min säng och kollade på foton från när jag var liten för någon timme sedan. Och jag såg saker som jag aldrig har tänkt på förut. Jag hade snedluggen åt samma håll när jag var någon månad gammal. Och ja, jag föddes med långt svart hår.
På kort från när jag är ungefär 5 år ser jag på väldigt många kort att jag kör mitt fejksmajl. Precis likadant! Undrar föresten vem som sa åt mig att göra så :/

Jag längtar i alla fall väldigt mycket till studenten av den anledningen att jag då kan sitta och leta ut en söt bild som jag kan ha på mitt plakat :P


High Tech

När saker inte fungerar, såsom camera och mobil, så har jag en tendens att slänga det i väggen eller golvet. För då blir ju allting så mycket bättre! Det finns dock en plan bakom mitt kastande, att det ska gå tillräckligt mycket sönder för att mina föräldrar ska förstå att jag måste ha något nytt.

Förr hade jag en kamera som laddade ur batterierna på en gång. Det var också omöjligt att ta kort när det började bli mörkt. BÖRJADE bli mörkt alltså. Så fort solen började gå ner blev bilderna suddiga. Jag genomled 9ans bal med en kamera som tog suddiga kort. Pappa trodde att det bara skulle gå att lämna in den på lagning eller lusläsa genom instruktionsboken. Jo visst.

Okej, nu låter jag väldigt bortskämd men så är det inte. Det är bara mina föräldrar som vägrar tror på att det är jag som har rätt när det gäller mina saker.

Anledningen till att jag sitter och skriver om detta är att jag sedan i somras har haft en mobil som vägrar fungera. Msn funkar lite då och då, eller som idag att det funkar att prata med en person medan den andra inte verkar gillas av mobilen. Lämnade in telefonen på lagning i en butik i Farsta. Bemötandet var jättebra, "Nokia E65 ja...ja det brukar ju vara sånna problem med den här mobilen". Nu har dock problemet med att en ruta kommer upp hela tiden försvunnit, men det är långt ifrån bra.

Jag visste att jag inte skulle ha valt en Nokia mobil. Jag tycker inte om Finland.

Även om jag är en smutta sugen på att slänga den här mobilen i huvudet på självaste Nokia chefen så gör jag det inte eftersom denna telefon var rätt så dyr. Den innehåller ju en massa grejer som jag inte förstår mig på. Den är för komplicerad för lilla mig.

Ehm, rubrik

Mina planer: äta, se på julkalendern och äta upp mitt godis :D

MUMSI


Veckans träning

Min grupp hann inte redovisa på seminariet idag och jag hörde lite luciasång, så därför är jag rätt nöjd. På seminariet bjöd Sofie på lussebullar och skolan bjöd på en herrans massa pepparkakor.

Efter skolan åkte jag, Malin, Christine och Jessica in till stan för att köpa de sista julisarna. Jag hade ju egentligen handlat klart men det kändes som om det var lite dumt att inte ge F och F en julklapp också. Sen så kändes det ju lite tråkigt att redan ha slagit in allting, nu har jag ett till paket som jag kan göra något fint av :)

Jag stannade inte så länge i stan utan åkte hem med 13:42 bussen från slussen. Innan köpte jag min lunch, godis för 21 kr. Väntade ju med att äta tills det att jag kom hem men det var tänkt som en busslunch.

Väl hemma städade jag hos kanicklarna och därefter gick jag in och la mig i sängen. Runt 16 kommer min lillebror in och frågar om jag kan gå en promenad med honom. Och självklart gjorde jag det, jag är ju ingen svikare :P
Promenaden var en blanding av fotboll, powerwalk och bergsklättring. Väldigt kuligt att anstränga sig lite. Hela 30 min tog det och jag upptäckte att det snöade. Dock väldigt lite så det såg mer ut som små isflingor.

Godmorgon

När jag nyss satt och åt frukost kom jag att tänka på hur äckligt det egentligen är att tugga maten. Det var ganska svårt att äta när man tänkte på det. Samtidigt var brödet som jag testade väldigt svårtuggat.

Ne, nu ska jag gå och duscha så jag kommer iväg till skolan i tid.


Bara en sak till ikväll

Måste bara nämna att Benita har rättat ett stavfel av mig som faktiskt inte är ett stavfel enligt någon ordlista.

Sedan satt hon och snackade på lektionen i måndags att man absolut inte får ändra ett citat. Ha, ska hon säga! När vi skrev uppsats om en bok vi läst så hade hon rättat ett av mina citat jag tagit från boken. Hon ändrade små bokstäver till stora och vissa namn passade visst inte in så att jag var tvungen att byta.
 
Blä på henne

Babbel klockan halv tolv.

Nu börjar jag bli trött. Sitter och skriver rent min engelska uppsats om Hamlet - A Stand Up. Har kommit till den delen då jag måste skriva in namn på tidningen som recensionen stod i samt vilket datum den publicerades. Hur tror Benita att jag ska komma ihåg det där? Ingenting står heller på nätet. Får ju upp hela recensionen men det står inget datum eller tidningsnamn. Jag hatar det här.

Sedan måste jag skriva ut mitt samhäll och börja fundera på hur jag ska lägga upp mitt babbel om miljön på seminariet imorn bitti(!). Åhh jag orkar inte. Kan precis allt som jag har skrivit om det och självklart kan man miljön lite grundligt innan eftersom man har gått igenom det i naturkunskapen förra året. Och grundligt är ju det ända som jag behöver. Men det blir så tråkigt och kort. I princip är det enda jag ska säga att miljön är dålig och det här kan vi göra för att bromsa framtidens klimatändringar. Något mer får jag ju in men det är inte speciellt mycket. Undrar om jag orkar skriva stödord på vad jag ska säga. Det känns ju som att jag kan och då är det svårt att plugga till något >.< Det känns inte bra att det känns om jag kan det eftersom jag innerst inne vet att jag inte kan det.

Nu ska jag dricka lite Pepsi i hopp om att man blir lite piggare av det. Dock brukar inte kaffe eller cola av olika slag göra mig pigg, bara trött eller helt oförändrad. Av kaffe blir jag jätteblek i ansiktet.
Godnatt

PS. Imorn så missar jag skolans lucia :( Om jag nu inte kommer dit 09:30 och står alldelles ensam bland alla läskiga nackaelever. Sådant måste man ha mod till, och det har jag inte. Speciellt inte på en torsdagsmorgon när jag är nervös inför ett dumt seminarie som äger rum kl 10:00.

Vänta!!! vi har ju sam i E003!!! Då kanske man kan höra sången om man lyssnar riktigt noga. Min dag är räddad! Fast vänta! Då kommer det ju vara massa folk där nere när man ska till klassrummet. Åhh, allt gott för något ont med sig. Jag måste nog gå en omväg. En omväg som egentligen är kortare och då är det kanske ingen omväg längre iofs. Men aa, äsch. Godnatt igen.

Lurar-ICA

SVT play: Tittade precis på Uppdrag granskning och Janne Josefssons reportage om vad ICA Maxi gör med sitt kött. Det kändes som att jag var tvungen att se det eftersom många pratar om ICA och jag bara sitter där och inte förstår vad de egentligen menar. När jag var i Köping var ICA det stora samtalsämnet under måltiderna. Hur kunde ICA vara så hemska och äckliga? Jag vet faktiskt inte vad man ska kalla det.

Hur kan en människa plocka upp kött från golvet, packetera om det och låtsas som om det är nytt fräsht kött. Packeterat det datumet som står angivet. Egentligen är det gammalt kött som dessutom legat på golvet. Varför plockar hon ens av smutsen?

Jag är helt övertygad om att det är chefer som sagt åt sina anställda att göra som de gör. Men de där anställda kan inte vara normala, en normal människa skulle inte göra något dumt bara för att chefen säger åt denne att göra detta. Det är i alla fall vad jag tror. Jag skulle absolut inte kunna göra sådär, det spelar ingen roll hur mycket någon säger åt mig, vet jag att något är fel eller är det så att jag inte vill göra det så gör jag det inte utan gör något åt det istället. Hemma äter jag inte ens en köttbit som legat på bordet en sekund, det är ju dammigt! Tänk om man har fått i sig en av de dammiga och bakterierika köttbitarna från ICA, fy fasen vad äckligt!

En annan sak som jag bara inte kan förstå är hur en ICA-handlare eller någon över huvud taget kan få runt 1milj / mån. Hur är det möjligt? Åhh dessa giriga människor, jag klarar inte av dem.

Här kan du se hela reportaget om ICA

Barn skriver till Gud

Boken där barn skriver till Gud är jättekul.
image101 Det är riktigt Dan. Du får min röst.

Lucia

Kom precis hem från Celines lucia i älta skola.

När alla tärnor och gossar och självaste lucian har kommit in och sjungit första sången ser jag en stjärngosse. Han går i femman och står där jättestel med axlarna upp i nacken. Han ser så nervös ut och har problem med sin blonda, vågiga snedlugg. Då, plötsligt går han fram mot micken och ska sjunga en låt. Lilla stackarn tänker jag. Han står där ett bra tag och vickar på sitt huvud innan musiktanten börjar spela musiken han ska sjunga till.

Det var nog det sötaste jag har sett alltså, jag ska nog gifta mig med honom :)

Skridskoåkning

Idag vare alltså skridskor på idrotten. Egentligen är det inte så jättejobbigt och svårt men jag intalar mig alltid innan att jag absolut inte kan åka och att det kommer vara ansträngande. Jo visst kan det vara ansträngande kanske, men det där med att jag intalar mig att jag inte kan är nog mer för att alla andra går runt och säger att de inte kan. Dessutom går Felix, som skulle hålla lektionen, runt och säger "det är typ bara 2 i klassen som kan åka". Kanske menar han att det finns 2 som är super duktiga, för det stämmer faktiskt, men visst är det de som kan åka snabbt utan och ramla också. Nu kom jag att tänka på en sak föresten, det var så att vi hade en liten stafett mellan två lag, som dock inte var en tävling (?). När det är Edvins tur åker han iväg jättensabbt och sicksackar genom konerna, sedan när han på tillbakavägen är 10 m ifrån nästa person som ska åka ser man hur han av ansiktet börjar forma en jätterolig min, blandad av rädsla och lite annat. Och så skriker han "gå undan!". Haha det såg riktigt roligt ut. Han kunde åka riktigt snabbt men att bromsa gick inte lika bra.

Men jag tyckte att klassen var duktig ändå, även fast det fanns de som ramlade. Haha nu kom jag att tänka på alla ramlingar. Malin föll omkull på ett roligt sätt, Jessica skulle sätta sig på ett litet mål vilket gick helt åt pipsvängen då målet inte stod stadigt på den hala isen. Men roligast var väl ändå när klassen stod på mittlinjen och någån annan klass kommit in för att filma en liten episod när vi åker. Helt plötsligt hör man hur någon faller, det var Axel. Hihi, hur lyckas man falla när man står helt still :P

TV tittande á la Jenny

Dagen som gått bjöd på en sömning spanska lektion. Jag såg inte texten på den där spanska filmen så det var svårt att förstå då de pratar så snabbt. Diskuterade invandring i Spanien och Sverige med Fredrik i int. Han är värsta språksnillet och riktigt trevlig. Som tur var pratade vi svenska, hur skulle det annars ha gått.
Nu har jag glömt vad resten av dagen ägnades åt förutom lunch bestående av en stark cowboysoppa. Ehmm, finns det piller man kan äta för att minnas bättre?

Min handled håller på att frysa till is och då är det inge kul att sitta vid datan och klicka sig framåt.

Ska nog äta snart, i lagom tid till julkalendern. Kanske får äta framför TV:n.
Ikväll ska jag titta på Andra avenyn (min nya favoritsysselsättning) och Desperate housewives.

Godnatt!

Denna måste du bara kolla!



Hahah, vilket klant!
Se till att du inte dricker eller äter något samtidigt bara :P

Sommarlovskänsla

Klockan är 15:00 och klassen går in i klassrummet på våning 3. Jag sätter mig längst bak brevid elementet och väntar på att läraren skall komma. Lite försenad är hon med förklaringen att hon avslutat en kurs idag. Precis som vi ska göra nu. Det har varit jättekul och lärorikt med akutsjukvård men jag är glad över att slippa 2 lektioner nästa vecka. Min kropp vill inte sitta kvar på stolen, den vill bara hoppa upp och ta diplomet (livräddardiplom som är bra som merit när man söker jobb). Jag är nog som en 1a klassare som frenetiskt och spänt väntar på att få sommarlov, det första sommarlovet. Jag är medveten om att det inte alls är sommar, utan regnig och varm december men den där känslan var precis som sommarlovskänslan man hade förr. Tillslut får jag beviset på kursen och upptäcker då att min, enligt mig, virriga lärare har stavat mitt efternamn med v istället för f, något som är väldigt störande eftersom jag alltid har irriterat mig på lärare som inte förstår att mitt efternamn ska stavas med f. De har ju tillochmed en klasslista att titta på. Hur svårt kan det vara egentligen?

15:30 går jag glatt ner mot bussen. När jag sitter på bussen tänker jag på vad Christine frågade mig och Jessica vid när vi satt och åt lunch.
Chris: Är du hemligt kåt på någon i skolan då, Jessica?
Jess: Nej (lite generat), jag är faktiskt inte det.
Jag:
Skrattar väldigt mycket.
Kommer på mig med att fånle vilket jag slutar med på stuberten. Hoppas ingen såg mig.

Och så alla vet, Christines sätt att ställa frågan lät faktiskt inte så pervers som det gör när man läser. Hihi, hur kan man bara komma på en sådan fråga sådär på en gång :P

Den segaste dagen någonsinn

Asså jag orkar inte. Min hjärna är död och kroppen alldelless slut. Känner mig sjuk fast ändå inte.

Imorse gick jag upp 6 och duschade. Sedan skulle jag äta frukost men fick ett kraftigt illamående. Fast man måste ju ändå äta frukost *tummen upp*. Bussen skulle gå 07:27 och en minut innan var jag klar och skulle snabbt skriva ut ett par "arbeten" på datorn. Vet inte riktigt om jag räknade med att hinna till bussen. Pappa ropar att skrivaren inte funkar! Pappa kör då upp mig till mamma och jag kommer in till hennes dator när kl är 07:37. Lektionerna i skolan börjar 08:00. Jag sätter mig stressad ner vid mammas dator och trycker på on knappen, datan sätts igång konstigt och det kommer bara upp en svart skärm med en piltangent. Gahhh, jag har bråttom! Jag blir tvungen att stänga av elen vi datorn helt och sätta på den igen. Men oj oj oj vad datorn inte ville vara snabb. Allt från att få igång hotmail till att öppna dokumenten tog 10 min och 10 min innan min kära lektion började var jag färdig. Kom ändå bara 7 min sent till första lektionen men ack ack så stressigt det var. Tänkte nästan strunta i akutsjukvården och komma direkt till engelskan istället. Men den planen slopades med en pappa som argade sig på skolk-Jenny. Jag hatar att komma in i klassrummet när alla andra sitter där. Är ju inte så van vid det. Men idag gick det bra för de hann inte börja innan jag kom :D

Nu ska jag upp till mamma och vara där i 2 veckor. Hon hämtar mig när julkalendern slutat ^^
När jag kommer tillbaka till pappa är det julafton och jag hoppas verkligen att de här veckorna går snabbt. Men jag tvivlar på det :(

I en annan del av Köping - nämligen i simhallen

Dagen började med att jag var färdig innan farmor och farfar. Då har man tid att ta kort på sig själv.
image96

08:40 lämnar vi Huddinge och Stockholm. 10:00 är vi framme hos farmors bror Sven-Olof i Kungsör. Där växer det mistlar på alla träd så vi plockar på oss.
 Farmor och Sven-Olof skördar mistlar

Efter fika och rundvisning i huset förflyttar vi oss till Sven-Olofs ex Eivor i Köping. Där blir det god lunch och vid 15:15 bär det av till simhallen. Där möter vi pappas kusiner och deras barn, alltså mina tremänningar eller om du hellre vill kalla det sysslingar. Agnes, Emma och Kajsa är med i luciatåget medan lilla Gustav sitter och tittar på.

image98
Alla tre har de långt blondt hår.

 Tävlingar, luciatåg, konstsim och skämthopp. Men höjdpunkten var väl ändå när Linda Hammar från "En annan del av Löping" delade ut ett pris. För övrigt var jag mindre än en halv meter ifrån henne.

image100
Gustav är också en blond liten filur. Fyller 2 år den 13/12.
Här leker han med flygplanet han fick av F och F i för tidig födelsedagspresent. Det fick honom glad.


Vi åkte vid 18 hem till Eivor igen och hela familjen Jansson följde med. Jag och Emma hann precis in genom dörren för att se julkalendern. Sedan åt vi gröt och mackor. Runt 20 bar det av hemåt Stockholm igen.

Hemma igen

Kom hem lite tidigare än vad jag trott så jag kan gott skriva ett kort inlägg här innan jag bäddar ner mig i min sköna säng. Mina ben är väldigt slut efter att ha suttit stilla i bilen 4 timmar under dagen.

På tal om att åka bil så är det en av de bästa sakerna jag vet. Jag struntar i om det låter tragiskt att gilla att åka bil, för det är verkligen så skönt. Man kan ju bara sitta där och tänka, lyssna på alla ljud som bilen och omgivningen ger ifrån sig, se på alla saker runtomkring. Man vet att man bara kan sitta där och behöver inte oroa sig för allt som har med skolan att göra. Jag tror nog inte att jag kan stressa när jag åker bil. I just love it :)

Något tråkigt jag märkte imorse var att mitt favoritnagellack hade ramlat ur min packväska. Upptäckte att det var ett håll i botten på den röda plastväskan. Hoppas att farmor hittar det i sin bil för annars blir jag ledsen. Jag som precis hade börjat använda det lacket som så länge stått där i mitt rum, utan att jag gav det en endaste liten tanke.

Godnatt gott folk, och nästa vecka slipper jag börja måndagen med lektion kl 8...Snart ere lov :)

Övernatting

21:30 Catch me if you can

Det ska jag nog kolla på hemma hos farmor och farfar. Ska ju sova över där eftersom vi ska åka tidigt till Köping imorn.

Hoppas det finns något onyttigt att äta där för det är ju ändå lördag och jag har inte ätit något godis förutom hallonpajen, vilket inte räknas som godis. Det är också något mer fint onyttigt. Godis är fult onyttigt. Hmm, jag känner att jag sitter och tänker för mycket.

Jag ska nog inte tänka mer idag. Min hjärna klarar inte av att tänka under helger.

Nu ska jag kolla min chokladkalender och se hur många luckor tills idag som jag har hoppat över.

Ses på måndag.

Jason Mraz - Wordplay

Utmaning: Häng med i refrängen. Det går riktigt snabbt alltså.


Fika med Emelie

Idag var det alltså fika med Emelie. Vi gick runt och sökte fik i gamla stan och det slutade med att vi fikade på samma ställe som förra gången, Café Cronan på Stora Nygatan. Jag beställde en hallonpaj med vaniljsås medan Emelie var nyttigare och åt en ost skink macka. Fast hon hade ju inte ätit frukost den stackaren, så det var väl bäst så. Jag fick i alla fall gurkan från hennes macka. Hur kan man inte tycka om gurka på macka?! Det gör verkligen en tråkig macka rolig :)

Efteråt gick vi fram och tillbaka i gamla stan och besökte också Stortorgets julmarknad. Där inhandlade vi brända mandlar. Något som jag faktiskt inte ätit förut och som jag märkt att man inte kan äta mycket av. Det är ju så sött. Tror nog hellre att jag luktar på det :)

image95

I helgen blir det ännu mer äta. Julmat i köping. Undrar om jag blir tvungen att äta gröt, jag gillar inte det och de senaste åren har jag inte ens ätit på julafton. Undrar om det är skolans äckelgröt som har förstört mitt grötsinne.


IDOL

Oj vad dålig jag är. Mitt idoltittande slutade efter 2 låtar. Men jag tänkte kolla på vem som vinner, det är väl det viktigaste. Jag tror att jag hejar på Amanda men jag vet inte varför. Det är något med Maries hår tror jag. Jag gillar nog inte mittbenan. Amanda har fint hår :) Och så är hon roligare att studera på scenen.

Min vänstra pekfingernagel gick av på sidan idag. Jag var förbaskat dum och skulle öppna en grej som absolut inte gick att öppna. Då går det som det går. Jag som hade alla naglar utom en i samma fina längd :(

Oj nu står visst Jihde och snackar i rutan. Men det är väl bara tråkigt snack som vanligt. Babbel som tar ca 30 min. Svenska folket behöver typ flera timmar på sig att rösta! Men snart kanske man får veta vem som vinner. Eller inte.

Promenad i regnet

Idag fick jag tillbaka mitt spanska prov och såg att det stod VG längst upp i högra hörnet :D Det var inte så mkt slarvfel heller, utan mest saker som jag inte hade förstått mig på eller som jag bara inte lärt in...Det är bra.
   Efter 3 roliga lektioner åkte jag och Christine in till stan och julhandlade. Det äckelregnade och var fuktigt och ruggigt. Fy på detta väder, jag vill ha blå himmel och sol. Ingen snö tack, då blir det bara halt och slaskigt. Jag vill inte bryta någonting iår. Inget annat år heller för den delen. Åter till ett regnigt gamla stan där jag och C hittade en liten affär med superbilliga saker. Där kunde man verkligen köpa julprydnader. Något som där kostade 39 kunde nog ha kostat 100 i en närliggande butik. Kanske tittar jag in där imorgon eftersom jag ska fika med Emelie i stan då.
   Imorgon lördag är det även julmarknad tvärs över vägen, vid älta skola alltså. Hinner dit tror jag och det skulle vara kul. Ja, det är bara tråkiga saker som säljes men ibland kan man faktiskt hitta en påse med goda hembakade chokladbollar. D e najs.
   Jag kom hem från stan vid 18 och efter en stund gick jag och Celine en långprommis med Enya och Elektra. Resultatet blev två små blöta "frallor" och en halvblöt Jenny och en blötare Celine.

Nu ska jag äta middag, sen blire Idol. Man måste ju se vem som vinner, även om jag inte sett ett avsnitt tidigare ^^
   
  

Godnatt

Imorgon kommer hundarna hit och Pontus verkar vara rädd för att de ska bita honom när han kommer hem från skolan. Det är ju bara två små hårbollar som springer runt och ser fjantiga ut. Hur farliga kan de vara :P

Det här är nästan knasigt, kl är bara kvart över 10 och jag ska lägga mig. Det var längesedan jag gick och la mig så tidigt bara för att gå och lägga mig. Om jag någongång har gjort det har det varit för att jag har hållit på att somna någon annan stans innan. Fast något sådant tillfälle kommer jag inte på nu.

En dvärg sitter på en pub och spelar kort när en man kommer in:
Mannen till dvärgen: Spelar du kort?
Dvärgen svarar: Nej jag är född så...

Julhandling och jättemätt

Jag har faktiskt lyckats få ihop alla julklappar som jag tänkte köpa nu, men imorgon ska jag leta efter något till f & f eftersom jag ändå har planerat att julhandla med Christine. Om jag har pengar kvar och hittar något fint så ska jag köpa, annars så är jag jättesugen på att köpa julpynt till mig så att mitt rum blir juligt. Har bara en julstjärna vilket inte är så mkt jul.

Malin och jag fikade på John Chris, Malin köpte en kladdkaka som hon absolut skulle äta upp. Själv köpte jag en bananchoklad muffin men har mer än halva kvar. Den ligger inlindad i servetter & väntar på att bli uppäten.

På bussen hemåt träffade jag Amanda och vi kom överens om att ses nån gång i jul. Får hoppas att hon ringer bara för jag har inga "gamla" nummer kvar på min mobil eftersom de inte gick att föra över när jag bytte till den jag har nu.

Jag skulle behöva mer pengar eftersom jag ska köpa något till Malin, vill ha julpynt till mitt rum och ska ha pengar över till fika med Emelie på lördag. Har runt 200 nu och om jag snålar på fika så ska de ju gå bra. Ska göra mitt bästa! :P Kan ju alltid spara min muffin ^^ haha

Blablabla

Min buss går 12:51 och är framme 13:18

Så jag måste fixa det sista nu, vad nu det skulle vara, så att jag inte behöver springa ner till bussen som igår morse.

Det är otroligt skönt att vara ledig när man egentligen inte ska vara det. Helt annorlunda mot helg eller lov. Denna dag har jag hittills ägnat åt att äta frukost, duscha och äta samma lunch som jag åt till frukost. Men nu ska jag in till stan och julhandla med Malin.

Tänkte också skaffa lite inspiration till vad julkalendern nästa år ska heta. Man kommer verkligen på bra saker mitt i natten :) Ja, det var faktiskt en bra idé. Undrar vart närmaste Lidl ligger. Jag ska iaf spela en chokladtomte som är snäll och hjälper ormingeborna att räddas från den elaka mattanten som jobbar på Lidl. Tomas ska tillochmed finurla ut en introlåt, haha. Detta blir bra.


Julkalendern 2008

Vi har värsta idén till nästa års julkalender!

Det här är ju nästan sorgligt

Nu börjar jag bli trött igen *lång gäsp* Ska nog ta och lägga mig nu så att jag kan gå upp vid 10 imorgon. Ska in till stan och julhandla med Malin men jag vet inte när, någongång efter lunch kanske? Det ska i alla fall inte bli en för sen lunch för mig och därför måste jag lägga mig nu.

Undrar vad det går för bra på tv vid 23. Är det inte Seinfeld? Får skynda mig på toa så att jag blir klar på 15.

Jag är snuvig just nu, och trött. Thank God för nässpray!

Good night

Sömntuta

Sov tills klockan var 7, alltså i 4 timmar. Nu är jag utvilad och klarar av att titta på tv ikväll :)
När jag kom hem orkade jag inte ens tänka på att titta på tv, så man kan säga att jag har gjort framsteg :P

sova och läsa - fast inte på samma gång

Nu tänkte jag gå och sova i någon timma så att jag får tillbaka min kraft igen.
Sedan blir det att läsa.

Happy happy!, har jag sagt happy?

När klockan ringde 06:15 var jag inte speciellt taggad på att gå upp. Brukar snooza i 30 min men idag blev det 40. Hade ändå 5 minuter extra på mig efter frukosten innan bussen skulle gå. Så jag tog det lugnt, kanske lite för lugnt >.<

När jag är klar på toaletten är kl 08:12 och jag får jättebråttom eftersom bussen går 16. Efter några sekunder kommer jag på att min klocka går efter 2 minuter också, så jag får ännu mer bråttom. Rusar ner för trappen och ser genom vardagstumsfönstret att det står en buss vid hållplatsen. Antar att det är min då massor med folk går på, och så brukar det vara med bussen mot nacka strand på morgonen. Men så åker den iväg och jag ser att det är fel buss, inser också att jag slösat 30 sekunder på att glo på en buss. Löper i ilfart mot dörren, slänger på mig jacka och skor och låser ytterdörren. Kutar nerför trappan och raksträckan mot övergångsstället. Förbi pizzerian. När jag är förbi pizzeriahörnet ser jag att kära buss 840 står där och som tur är så är det grön gubbem, så jag springer så snabbt jag kan och hinner med bussen.

Nu är skolan äntligen slut, vi behövde inte ha idrott eller civilrätt. Eva, the p.e. teatcher, hade sagt att hon fick kräksjuka igår och att vi därför inte behövde ha idrott. Men tro det eller ej, vi får vid skåpen reda på att lilla hyperEva har pallrat sig till skolan ändå. Vi går till henne och får tillbaka våra träningsprogram (MVG!!!) och vi hör henne säga, "hehe jag kräktes igår, hehe". Mysigt värre.

Nu är jag en glad Jenny som bara kan ta det lugnt. Ingen skola imorgon utan ska sitta hemma och kolla upp lite info om Tolkien (sagan om ringen författaren), vi ska antagligen jobba med det i svenskan senare. Jag älskar hans böcker och nu har jag hittat "de två tornen". Då kanske jag kan läsa lite nu när jag har denna älskade tid :)

Inga mer äckeluppgifter innan jul förutom sam, som inte känns sådär äcklig som historia.

Mums! :D

Jag skulle må toppen om man var ledig på onsdagar. Helt övertygad om att stressen skulle vara minst 70% mindre.


Takida - Curly Sue

 + Romeo & Julia



Vill se den där filmen snart, har velat det i några månader nu. Väntar på att TV visar den, men snart tror jag att jag hyr filmen istället. Den här låten hade jag inte hört förut, i alla fall inte tänkt på den, och det är inte den bästa, men filmen är bra :)

trött tisdag

Igår slogg tröttheten mig och när jag la mig i sängen var det en stor lättnad att äntligen få sova. Ögonlocken var som bly och det var ansträngande att hålla upp dem kan jag säga.

Precis så har det varit hela den här dagen. Så himla trött! I biblioteket vek jag bara ihop kroppen på en stol och vilade lite, men efter ett tag kom jag på att det såg riktigt fjantigt ut, så jag satte mig upp igen.

Gosh! Men mitt prov gick rätt bra tror jag, men på något sätt var det så enkelt och det kanske var meningen att det skulle vara värsta svåra provet :O

Imorgon är det matteprov, yay! Ska kolla igenom allting i sängen men skriva ner på papper är jag för trött för. Glad att jag inte valde natur och hade matte C nationella idag. Jag förstår inte hur man kan läsa det, matte A eller matte B på en liten ynka termin. Måste fråga hur det hänger ihop. Jag har faktiskt fått reda på att alla naturare inte är MVG-barn i matte utan att de faktiskt kan ha G också :O Då förstår jag verkligen inte hur man klarar nationella i matte C nu!

Jepp, vad ska jag göra nu då? Har varit inne på alla tråkiga sidor, får väl läsa bloggar istället. Kommentera så vet jag en till som jag kan läsa *tummen upp*

Trött sådär på en gång

Oj vad jag blev trött plötsligt. Har ju mitt akutsjukvårdsprov att plugga till. Fast egentligen kan jag det där, för det är ju jätteenkelt. Men jag ska läsa igenom alla 100 pappren en gång till.

Ska se om jag orkar lägga mig nu eller sitter uppe på msn några min till.

Från bloggen säger jag i alla fall Godnatt.

Takida - Burning inside



Tycker i alla fall att den är bra :)

Klänningen från Indiska

image92 Nu är den min :D

Dator på dagis?

Såg på bollibompa (retas inte) att de hade en dator på ett dagis så att barn kunde sitta och spela! När man är liten kan man faktiskt leka med annat!

Nu ska jag titta på julkalendern :D

E-post från turkar

( :D )

I princip varje gång jag öppnar min e-post så har jag fått något meddelande från någon turk (inte samma varje gång tror jag) som skriver något som jag såklart inte förstår, eftersom att det är turkiska.

Finns en länk till en sida som jag såklart inte öppnar eftersom jag av erfarenhet lärt mig att öppna länkar som jag inte vet vad det är, och speciellt inte om det står på ett språk jag inte förstrår. Då kan man får virus!

Ingen som kan turkiska och vill översätta åt mig?

PS. Idag är det bara 17 dagar tills jag får lov :)


Idag såg klassen Hamlet

Hmm, jag är inte alls bra på att blogga under helgerna. Och jag orkar inte blogga om helgen nu i efterhand. Det är ju viktigt att vara här och nu, lärde jag mig idag. Visste det innan men det lät ganska bra i den meningen ^^

Idag var det jättekul, först hade jag akutsjukvård kl 08:00 när det fortfarande var kolsvart ute. Fast det gjorde inte så mycket eftersom lektionen i sig aldrig är ansträngande. Vi pratade om stress, som vi har gjort de senaste veckorna, och imorn är det ett prov. Sedan är det film nästa måndag och tisdag. Sen är de lektionerna slut. Kommer faktiskt sakna det lite eftersom man lärde sig en hel del och eftersom man valt kursen själv så var det ju något man tyckte om att gå på :)
   Sedan var det engelska och vi spelade vår akt 2 i Hamlet. Gick väl bra förutom att Vincent inte hade riktig koll på när jag skulle säga mitt, och att Martin agerade både berättare och kung så att man inte visste exakt när han var vilken av dem. Benita spelade in allting och det gjorde inte så mycket, men jag antar att vi kommer tvingas till att titta på den, och det känns ju inte bra alltså.
   Dagen fortsatte med världens äkligaste lunch. Gick inte att få ner en tugga utan att bli spyfärdig, så det blev 3 knäckebröd istället. Kl 13 var det teater i stan. Hamlet spelades på Boulevardteatern. Hahah den var kul den. En ensam man som spelade alla karaktärerna. Och han var så söt, kanske för att han hade bruna ögon och jag typ gillar de flesta som har det. Men men, vad det var en kul teater :D Han snackade lite svenska med stockholmsdialket ibland och satte den precis.

Nu är jag hemma och satt precis och fixade julkort på datan. Orkar nog inte fixa några egna julkort till släkten iår men det är alltid kul att finurla lite :)

Detta väder är inge kul alls

Imorse hade jag väckarklockan på 8:55 för att inte missa julkalendern som började 09:00. Jag tyckte faktiskt att den verkade bra :) Många bra skådespelare också :)
Någon annan som sett julkalendern och vad tyckte du om den isåfall?
När det var slut somnade jag om och gick upp vid 11:30 igen, åt frukost framför en Seinfeld dvd som Pontus fick igår :)

Idag känner jag mig mer förkyld än jag gjort sen jag fick halsont. Föresten så undrar jag en sak: om man har ont i halsen (ingen snuva alltså) kan man då säga att man är förkyld? Måste ju iallafall finnas ett mer komplicerat namn än "ont i halsen". Eller är det så att med ont i halsen kommer alltid en förkylning?

Nu ska jag upp och dusha och sedan kanske jag proppar i mig lite lunch. Efteråt ska jag handla godis och åka ner till pappa.

Det dåliga vädret, eller mer tråkiga mulna vädret, inspirerade mig inte till att gå ut och fota i skogen. Blev istället några kort på kaninerna och lite grejer i trädgården. Men trädgården bjöd inte på något roligt att fota :/ Fast kaninerna är alltid trevliga :D

RSS 2.0