Pontus 18

Idag fyller lillebror 18. Läskigt att han är 18! Alldeles nyss var ju jag 18 så det betyder att det var rätt längesen jag var så "liten". Grattis på brorsan iallafall :) Nu ska jag lämna jobbet för att åka in till stan och se om jag kan hitta någon present till honom ♥



Isglass

Igår blev det en fika i stan med Sandra och Christine. Sen följde vi Sandra till Centralen och sa hejdå för hon skulle ut och åka buss. C och jag köpte varsin isglass förresten - Twister. Den är alltid slut när jag vill ha den på sommaren så man får köpa på vintern istället ;)

Idag vaknade jag tidigt för att jag hade telefontid med farbror doktorn kl 8. När han inte hade ringt än 8:15 så trodde jag att jag skulle slippa prata med honom så jag somnade nästan om. Och bara för det ringde telefonen 8:18.

Sen tänkte jag att jag skulle vara duktig och vara vaken, öppnade dörren och släppte in Zelma så att hon inte skulle springa runt och skälla och sen började jag läsa en bok - Pojken i randin pyjamas. Lyckades faktiskt läsa ut den men jag hade en sovpaus runt 10, läsande är ju som jag antar att sömnpiller är :P

Boken var iallafall bra. Jag har alltid tyckt att det är väldigt intressant med förintelsen av någon anledning. Att det har hänt på riktigt, det är svårt att förstå...

1a advent 2010

Idag är det första advent men jag känner inte av julen så mycket för vi har varken satt upp adventsljusstakar eller julstjärnor. Vintern känner man dock av för det är massvis med snö ute. Längtar efter julmyset :) På tal om jul - julkalendern 2010 verkar ha vissa likheter med Mysteriet på Greveholm om man läser beskrivningen :D De senaste åren har jag inte tittat så noga, på vissa inte alls och på andra något avsnitt då och då. Det är nog inte för att jag blivit äldre för min mentala ålder är fortfarande rätt så låg, nej det måste vara för att julkalendrarna förr om åren var mycket bättre. Vi får se hur det blir iår :)

"Årets julkalender Hotell Gyllene Knorren handlar om familjen Rantanen som lämnar staden för landet och köper ett hotell. Fulla av drömmar om ett idylliskt liv intar de hotellet. Det är bara en hake. Hotellet har inga gäster, ingen mat, och visst spökar det i rum nummer 13?"


Jag minns verkligen jättebra hur jag satt och öppnade den här kalendern ♥


Bio - Harry Potter

Nu ska jag åka in till stan med Celine och äta middag. Sen ska vi möta upp Malin och hennes kompis Erika och gå på bio.

Mina leggins låter som täckbyxor

Jag köpte ett par leggins i helgen, ett par svarta lackleggins. Nu är det bara ett problem: de låter! Har forskat och kommit fram till att det är när insidan rör sig mot kroppen som det låter. Jag tycker inte om att ha på mig saker som låter så jag är lite arg. Undrar om man kan lämna tillbaka dem nu. Det är ju bara det att jag är tvungen att använda dem ikväll för jag ska till Christine direkt efter jobbet och inte kommmer arr ha något att byta till :P Som sagt, utgång ikväll men först till Orminge för myyys.

Förresten såg mina lungor fina ut, och hjärtat var normalstort. Nu oroar jag mig bara för att blodprovet ska visa typ hiv :S Det fanns ju barn på barnhemmet i Sydafrika som var sjuka i det, men vi fick ju inte veta vilka. Ibland hade barnen sår, och man var ju alltid försiktig.. men ja, man kan aldrig vara säker.

Nu kommer jag verkligen överleva vintern

Idag har jag hunnit med massvis med viktiga saker. Dagen började men att jag vaknade 6 av att jag behövde äta så jag gick ner och värmde pasta. En väldigt sen middag :P Sen somnade jag om efter ett tag men jag vaknade då och då för att Zelma vovven låg i min säng och tog upp plats. Jag sover bäst själv, haha.

Hade väldig flyt resten av dagen, bussen kom så fort jag ställde mig på busshållplatsen för att åka till Älta centrum och väl där fick jag träffa en doktor, ta influensavaccin och ta lite blodprover. Sen gick jag ut till bussen, som såklart kom på en gång. Hann hem och äta lunch och sen åkte jag till jobbet. Här har jag fått mina lungor röntgade, spännande spännande. Läkaren tyckte nämligen att det rasslade lite i vänster lunga. Får svar på måndag :)

Nu slutar jag så jag ska hem och ta det lugnt. Imorgon blir det jobb 14-20:30 och sen ska jag ut med Malin och Christine. See ya!

No stress

Om 40 min slutar jag och då ska jag ta mig mot gymmet, ensam. Hinner nog inte vara där så länge för jag ska ta mig hem och duscha och sen vara i lillasyrrans skola kl 18. Varje år ordnar de en tävling som heter stavantrofén, och nu ska jag bidra med mina kunskaper hade jag tänkt :P

Är jag bra på huvudräkning eller vad?

Godmorgon! :) Sitter på jobbet och dricker te. Halsen krånglar lite, snart tycker jag att den ska bli bättre... Annars får jag väl besvära mig med ett besök på vårdcentralen, har ju ändå frikort nu :D Fick frikortet i måndags på sös när jag träffade diabetessköterskan Ingela. Det gick bra men en grej var väldigt kul, haha. Hon satt och skulle räkna insulindoser (jag tar ca 28 i långverkande insulin och till måltiderna om vi säger att jag bara äter frukost lunch och middag så tar jag ungefär 12, 10 och 14 enheter). Vad jag har förstått så ska summan av måltidsdoserna och det långverkande vara ganska nära varandra. Ingela skulle iallafall räkna ihop 12 + 10 + 14. Jag känner ibland att jag inte är ett huvudräknarsnille, men det där tycker väl alla är lätt tänkte jag. Vad tror ni då att sköterskan gör? Jo vet ni vad, hon tar fram en miniräknare och säger: jag är lite lat idag.

Seriöst, att inte kunna räkna ut det där... nej jag förstår inte! Det är väl jobbigare att knappa in massa siffror på en miniräknare än att använda hjärnan pyttelite. Visserligen har jag läst till matte C och tänker kanske liiiiiite annorlunda än en sköterska men att få de där talen att bli 36 är väl nästan det lättaste som finns? :S

Docteur

Nu är det dags för mig att sova för imorgon ska jag till doktorn. Det blir första gången på vuxendiabetesmottagningen. Shu, långt ord! Jag har i nästan hela mitt diabetesliv gått på ungdomsmottagningen. Det har fungerat jättebra och jag hoppas att det går lika bra på det här nya stället. Lite skönt är det faktiskt att slippa ungdomsmottagningen för jag känner mig alltid så stor när jag går dit, de flesta andra är ju små fjortisar, haha. Bland alla vuxna kanske jag kan känna mig liten. Vilket jag vill.

Jag har två fötter

Har inte satt min fot utanför dörren idag. Inte min andra fot heller. Visst säger man väl att man inte satt sin fot utanför dörren? Som att man inte hade två fötter :P
Jaja i alla fall, i morse sov jag länge. Min klocka i rummet som jag ser när jag vaknar står fortfarande på sommartid och det inser jag inte när jag vaknar och ser vad klockan är. Trodde att klockan var halv 3 och kom upp snabbt eftersom att jag inte ville sova bort precis hela dagen. Inlägget i morse var förresten tidsinställt. Det är lite coolt tycker jag, att blogg.se har ordnat den funktionen. Då kan man ju lura folk att man går upp jättetidigt, när man i själva verket är lat och fortfarande ligger i sängen :)
Morfar var här ett tag idag, åt middag med oss. Jag och mamma gjorde i ordning middagen och det tog sin tid. Klockan 19 skulle jag se reprisen av Top model men när klockan var 19:20 och jag insåg att det redan börjat, så såg jag att det inte var Top model på 3an. De måste ha gjort något fel. Hur som så är jag riktigt besviken! Haha. Jo men jag har faktiskt väntat på reprisen sen jag missade programmet i måndags.

Skärp

Godmorgon söndag! :) Jag har letat efter ett vanligt svart tunt skärp ganska länge men överallt har jag bara hittat svarta skärp med antingen nitar eller massa hål i. Igår hittade jag det här skärpet, enkelt.
Lindex Shop Online - BälteLindex Shop Online - Bälte
Lindex, 79 :-

Väska från Lindex

Den här köpte jag idag, 149 :-
Lindex Shop Online - Väska Lindex Shop Online - Väska
Nu ska jag lägga mig - godnatt

Myslördag

Så mycket bättre är så bra. Jag saknar kaninerna så att det gör ont. Fjärilar är rätt fina om man tittar noga, men jag gillar de ändå inte.
Att mysa framför tv:n en lördag är helt enkelt mysigt :)

Titte på Polle

Idag har jag varit och tittat på när Celine red. Det var hoppning idag :) Helst skulle jag vilja se voltige men det gör man tydligen inte på storhäst :( Hehe. Mamma och jag satt iallafall där och hade det mysigt i det kalla ridhuset, vi hade nämligen med en termos med varm choklad som jag gjorde innan vi åkte - mycket gott!
Efter hästarna handlade vi lite i Tyresö centrum. Jag köpte ett par leggins, ett smalt midjeskärp och en tuff liten partyväska :D

På jobbet

Fredag idag! :D Imorse var jag dum och försov mig men som tur var vaknade jag av mig själv 06:36 så jag flög upp ur sängen (det måste se väldigt roligt ut att se någon som flyger upp ur sängen så som man gör när man inser att man försovit sig :P) och gjorde mig iordning. Sprang ner till bussen (alltså denna vecka har jag fått springa det snabbaste jag kan hela vägen ner till bussen för att hinna och då är jag ändå vid hållplatsen några minuter efter att den ska gå, men som tur är kommer den lite sent varje dag). Dagen då bussen kommer i tid kommer jag att vara för sen dit jag ska...

Jag sitter på jobbet och slutar om 30 min. Nu ska jag till köket och äta kladdkaka som Anton bakat :D Efter jobbet ska jag till gymmet... själv. Hur ska detta gå? Kommer jag att överleva? Tveksamt.


Tisdag

Tjeeeeeenare (tänk stockholmska)

Idag jobbar jag och nyss kändes det som att vi är en liten familj vi som jobbar vid receptionen. Vet inte varför det kändes så men det gjorde det iallafall, hehe.

Nu ska jag jobba vidare och om en timma slutar jag :)

Bio

Det känns som att det går jättemycket bra på bio nu och det finns en massa filmer som jag vill se. Blandannat:

Himlen är oskyldigt blå
Cornelis
Psalm 21
The social network
Due date
Harry Potter och dödsrelikerna

Nästa år har Gullivers resor premiär. Den skulle jag jättegärna vilja se för när jag var liten och sov hos farmor och farfar fick jag den ofta berättad för mig, och jag såg den också på tv vad jag minns :)


Kvällspass

Nej det är ingen hurtig Jenny som ska skriva om ett gympass på kvällen, utan det gäller jobb, hehe. Denna måndag jobbar jag kväll, och det var ett tag sen. Trivs faktiskt bättre med att jobba dag, men det är ju mycket lugnare såhär på kvällen. Det som jag inte gillar med att jobba nu är att när jag ska hem så måste jag byta buss i slussen vilket gör att det tar mig ca 45 min att komma hem istället för 20. Sen så missar jag ju allt bra på tv! :P Ikväll är det Top Model som jag missar, men som tur är hinner jag hem precis till Maria Montazami :D

Psst! Det braiga med kvällen är att man sista halvtimman kan sitta framför tv:n i fikarummet och titta på Halv 8 hos mig...


Hemgång

Nu slutar jag, det har varit en bra dag på jobbet :) Innan jag går ska jag titta klart på Så mycket bättre, missade det förra veckan. Imorn ska jag kolla reprisen på det som går precis just nu.

Idag får jag skjuts hem! Älskar att få skjuts!! Alla som vill och har bil får gjärna sådär spontankomma och hämta mig :) Denna gång är det Malin som jag får åka med för vi ska hem till mig och riva hela haket, såklart! Ehmm lite kär i Petter för stunden...

På tal om Petter så minns jag så väl en storsamling i Älta skola i låg/mellanstadiet när hans låt Såklart var relativt ny. Ett band, säkert av killar som gick i sexan uppträdde med den och hela publiken var galen. EN GÅNG TILL skrek alla efteråt ♥

Nutteputte

Naaaaaaaaaw jag pratade precis med en dam född -37 som fallit och gjort illa handleden. Hon berättade om en annan gång hon ramlat, då hemma, och ingen hade hjälpt henne på 4 dagar. Hon kunde inte resa sig upp för att hon hade så ont och hemtjänsten trodde att hon var ute när de ringde. Hon låg där hemma och hennes hund skällde och ville ha uppmärksamhet. Hon såg posten komma men kunde inte göra någonting. Hade svårt att hålla tillbaka tårarna faktiskt, haha. Iallafall så var hon så söt, och sa i slutet att när de hittade henne så var hon så uttorkad att man tog henne till sjukhuset och gjorde massvis med undersökningar och fann att hennes tidigare cancer hade spritt sig. Lite tur i oturen alltså. Lilla tant, jag vill adoptera dig och ta hand om dig varje dag ♥

K & T

Har precis tittat på Kenza & Tyra show och är på jättebra humör :D De är ju så roliga! Hihi.

Sitter på jobbet och gör inte så mycket. Det är alltid lugnt på helgerna men idag har det varit lugnare än vanligt. Jag har.. nu ringer det på dörren. Det blir alltid såndär tvärtomeffekt!

Serve Ice cold

Det har varit en ganska så skön dag det här. Imose ville jag iof bara dö, känner mig inte riktigt frisk... men dagen har rullat på ändå :) Vi är många här på jobbet idag så jag har kunnat ta det lugnt: skrivit ut en kallelse och sen läst lite i DV :P

Det är jättekallt så det är väl det jobbigaste med hela dagen. Vår grej som ska reglera värmen verkar inte fungera. I somras var det jättevarmt och i lagom tid till hösten kom de och gjorde så att vi kan ha kallt. Nu är det 21 grader enligt maskinen, men noo way att det är så "varmt". Fryser ju!

Thomas Sabo

Åh vad mycket fint, sitter här och dregglar över Thomas Sabo-smycken. Den här ringen vill jag ha när jag blir riktigt rik ♥ Eller det kanske är någon rik person som vill ge den till mig? :*

TR1866-051-14
Jag älskar ringar!


Klassåterträffar är bra

I juli hade min låg- och mellanstadieklass återträff, 6B forever ;) Det var riktigt roligt, och kul att det inte gått så väldigt lång tid sen man slutade i samma klass. Återträffar är bra, hade vi inte haft den hade jag aldrig pratat med Magnus nu upp från bussen. Vi gick i samma klass i 6 år och jag pratade inte med honom så mycket. Hade vi inte setts i juli är det tveksamt om vi ens sagt hej till varandra ikväll. Gud så illa! Haha.

SAW 3D

Ikväll var jag och såg Saw 3D med några vänner. Filmen var inte särskilt bra. Det var kul att kolla i 3D men skådespelet var dåligt och jag är inte känslig för blod så det var ju inget speciellt med filmen för min del :P

Dåligt

Igår var jag ledig men jag mådde inte så bra så det var ju bra att jag slapp jobba :) Vet inte varför jag mådde dåligt men så fort jag tänkte på mat (typ kött) så fick jag kräkreflexer (det är inte helt över idag men mycket bättre, hehe). Var dock hungrig som en gnu hela dagen.
Jag var med mamma i stan på några ärenden och vi åt lunch på Hälsans hus, mmm! :) Efter maten åkte vi till Bromma och upptäckte att de hade massa affärer inomhus där :D Gick även in i djuraffären för att få pengarna tillbaka för lilla Majken och jag passade på att titta på alla söta kaniner och kom på att jag saknar Ronja väldigt mycket eftersom att några av kaninerna var så lika henne ♥
Det är riktig vinter nu, eller mest igår. Jesus min guuuud vad snöstormigt och kallt det var. Vintern är rätt vacker men det ska helst inte blåsa och snöa. Snön ska bara ligga där och se fin ut, och det ska glittra för att det är så kallt. Förra året vid den här tiden var jag i Sydafrika och missade hela hösten. Kom hem den 18/12 och då var det ca -20 grader och massvis med snö. Man borde egentligen åka bort över hösten varje år :)

Det finns för många knappar...

Svårt det där när man råkar trycka på en knapp som gör att allt blir helt annorlunda på skärmen :P Iallafall, det var mysigt att fika igår och vi bestämde att vi i veckan skulle gå och se Saw 3D :D

Le weekend

I fredags orkade jag inte gå ut, var helt enkelt för trött. hade jättedåligt samvete på lördagen så på kvällen gick jag ut :P Jag och Malin skulle möta upp Sandra men hon var 30 min bort på en hemmafest så vi gick till Skeppsbar och satt där och väntade. Som tur var stod Christine i baren så det blev en billig kväll ;) Det slutade med att vi inte gick ut och dansade utan åkte och sa hej till Felix...

Igår busade jag med Zelma på dagen och sen ringde Chrsitne och undrade om jag ville fika med henne. Självklart ville jag det!

Fasen nu blev texten stor här. Vad har jag gjort? :S


In or out

Ikväll ska jag förmodligen ut. Ärligt talat skulle jag helst vara hemma och ta det lugnt för jag är jättetrött. Hunden väckte mig vid 5 och jag som skulle ha sovmorgon till 7 :/ Nåväl, det är bara det att jag hatar att säga nej till att gå ut. Vill inte göra någon besviken och vill inte vara den tråkiga människa som jag är. För jag känner mig faktiskt väldigt tråkig. Det känns som att alla alltid är superpå att gå ut, men jag tycker inte att det är speciellt kul faktiskt :P
Alkohol är äckligt och det är jobbigt att trängas med människor. Vissa förstår inte att man inte vill dansa med dem. Bara för att man går ut betyder det inte att man vill "träffa någon". Dock känns det som ofta som att de jag går ut med vill just detta medan jag bara vill ha roligt med de jag går ut med. Det är inte min grej att ragga på krogen helt enkelt. Självklart finns det bra saker med att gå ut, men idag vill jag helst ligga inne och mysa framför Idol eller något. Såhär på äldre dagar är jag väldigt trött på kvällarna :P Haha.

Makeuprådgivning

Nu lämnar jag jobbet för att åka till Forum där jag ska på makeuprådgivning på Body shop! Fick det i present när jag fyllde år :) När jag är klar med det ska jag möta upp syrran och pappa, och sen ska vi kolla mobiler... och köpa juice ;)
Det hette visst smoothie...

In till stan

Nu ska jag in till stan och träffa Sandra. Vi börjar väl med en lunch men sen ska vi leta kläder. Jag hittade ingenting förutom ett par svarta strumpbyxor när jag var i Forum i lördags :/ Bussen går om tio så det är väl bäst att jag gör mig i ordning :)
Till mamma: Hoppas att det gick bra idag ♥

Tisdagsmys

Nu blir det mys framför Sveriges skönaste familjen, Desperate housewives och Cougar town med guacamole och pringles original :) Tisdagar är mysigare än fredagar tycker jag :D

Jag är en kall person

Jag kan inte rå för det men jag tycker inte att en förkylning är något man ska vara hemma för. Visst, småbarn som snorar kan väl få vara hemma från dagis, och känner man sig riktigt hängig kan man väl få vara hemma från skolan (jag tycker dock att man missar för mycket och skulle inte gå hem för att jag har ont i huvudet och knappt kan andas). Är man vuxen och jobbar borde man inte gå hem för att man är förkyld, då får man stå ut! Jag kan inte rå för det men jag blir så störd på folk som går hem för att de är förkylda. Det har inte att göra med att jag behöver jobba mer utan det är bara grejen att man GÅR HEM NÄR MAN ÄR FÖRKYLD :P Har ingen sympati för förkylningar...

IKEA

Hallå hallå :) Sitter på jobbet men slutar snart. Jag, Celine och pappa ska till IKEA så Celine kommer strax hit och sen hämtar pappa oss strax efter 15. Jag ska leta efter en ny golvlampa till mitt rum för den jag har är det hål i. Det första hålet infann sig när lillebrorsan gick i nian och hade kompisar hemma över lunchen. När jag kom hem låg en skruvmejsen brevis lampan... Det andra hålet, eller det som gjorde hålet större (håller inte koll på hur många hål det är i lampan) var när pappa skulle döda en långben. Jag ska även kolla efter kuddar, mysiga stora kuddar! :D


RSS 2.0