Vaxholm

Tjingeling!

Idag blidde det bad ända borta i Vaxholm. Riktigt bra bad faktiskt :)
Helt galet hur varmt det är ute. Förstår inte hur det kan vara såhär varmt i Sverige!
När vi kom hem insisterade Pontus på att vi skulle köra ett träningsprogram som står i hans Paolo Roberto bok. Så det gjorde vi... Och sen var jag så varm att jag nästan inte visste vad jag skulle göra. Tog en iskall dusch, vilket jag har gjort flera gånger de senaste dagarna.
Nu ikväll har jag kollat på Morden i Midsomer. Det är riktig sommar det! :D Ska ner och ta nått litet att äta nu, sen ska jag bara ligga i sängen och titta på tv (om det finns något att titta på vill säga).

Godnatt

Köpenhamn - Dag 2

20/6 2009
Andra dagen i Köpenhamn blev en riktigt turistig dag för mig och Sandra. Vi gick upp ganska sent eftersom att vi kom hem från Christiania vid 5 på morgonen. Missade vår frukost men fick ha kvar biljetterna tills nästa dag. Vi vandrade bort till ett kebabställe där vi avnjöt den bästa kebaben! Alltså den var gudomlig. Och jag blev så mätt att jag trodde jag skulle spy. Den kebaben höll mig mätt dagen efter också. Efter kebaben gick vi bort mot innerstan där vi letade efter Glyptoteket. David hade tipsat oss om det så vi kände att vi var tvunga att checka in stället. Efter någon timme där gick vi i stan och letade efter en sån där cool turistbåt som skulle ge oss en guidad tur i Köpenhamn. Men hittade vi båten eller? Gick runt i flera timmar. Vi skulle ju ha den billigaste båten! Till slut fann vi den, och vi fick se havsfrun. När vi gått av båten gick vi mot Strøget och åt middag på donken. På kvällen blev det en kort tur till Christiania, resten av kvällen/natten var vi på det älskade vandrarhemmet <3

Älskar dig!


Glyptoteket...



När vi satt och spanade efter båten för att se vart F*N man gick på någonstans!

Den fina skyllten i Christiania. Det knäppa är alltså att man fick röka den överallt annars.

Tillbaka på hostel och Sandra fotade mig i Davids jacka :P



Efter allt vandrande i mina skor hade jag en blåsa på stortån, två stora blåsor under vänster fot och en under höger. Tack skorna!

Sol och bad

Hallå där
Kom från Tyresö strand för en stund sen. Var där och badade och solade med Pappa, Elisabeth och Emelie. När jag sa att jag skulle träna klockan 19 blev det en väldig fart hem. De blev lite stressade över maten...
Nu ska vi tydligen äta middag. Herregud säger jag. Såhär tidig middag har jag nog aldrig ätit.

Ps. Jag har fått färg på baksidan av mina ben. Hur gick det till?


Spårat

Har suttit här ikväll och tittat på Marie Antoinette som gick på någon canal+ kanal. Det var rätt bra faktiskt. När den var slut kollade jag på ett Damernas detektivbyrå-avsnitt. Så bra serie! Minnen från när vi läste boken på engelskan i tvåan.

Nu kollar jag på tv4 fakta och smsar med lilla Celine som är i Skåne. Får konstiga sms av henne hela tiden. Eller det börjar oftast normalt med "vad ska ni göra idag?" men sen spårar det ur när hon skriver "Världen utanför!" och "E-type!". Nu har hon skickat två långa sms med namn på hästar som hon och Linnéa hälsat på i en stor hage. Men jag gillar henne ändå ;)

Nu ska väl jag sova. För morgondagen ser ut såhär:

08:00 Cykla med Emelie
19:00 Gymmet
Mellan de två sakerna ska jag sitta ute i solen.

Så... Godnatt


H O T

Hehe min mamma ringde förut och vi har inte pratat på några dagar. Tänkte faktiskt idag på att det var väldigt länge sen vi pratade. Det var inte ens en vecka sen men jaja :P I alla fall så sa hon att hon hade kollat på min blogg och att jag inte uppdaterat på flera dagar... Så sant så. Men jag har ju haft annat för mig.

Fredag kväll - Hemma hos Emelies storasyster i Skogås och lekte lite med Alma (1,5) och Anton (6 månader), kollade på film och åt godis.
Lördag - Åkte från Skogås vid 13. Kom hem och åkte med pappa och Elisabeth och badade. Eller det var bara pappa som badade ioförsig. På kvällen satt jag där jag sitter nu, i fotöljen i vardagsrummet, och kollade på Damernas detektivbyrå och filmen 1408. Sen var jag rädd och jag gillar fortfarande inte mörker.
Idag - Galet varmt jue! Pappa, jag och Pontus åkte ut till Björnö och badade. När jag badade andra gången var vattnet helt okej, inte så att jag frös ihjäl men det kunde såklart varit lite varmare. Pappa sa dock att han tyckte att det här var perfekt badtemperatur. Då frågade jag hur många grader det var och fick till svar: 17 (pappas inbyggda mätare dock).

Sol, bad och sleepover imorgon

Ska alldeles strax sova för jag ska upp ganska tidigt imorgon. Jag, Pontus, pappa och hans tjej Elisabeth ska långt ut till ingenstans och bada :) Efter det ska jag ut till Skogås där Emelies syster bor och där ska vi sova över. Kommer bli en bra dag imorgon.

Ska bli underbart att ligga vid havet på en strand och sola :D Känner verkligen att jag måste ta vara på all sol nu innan jag börjar jobba.

Godnatt

Flygbiljetten betalad... check!

Idag har jag betalat flygbiljetten till Sydafrika :) Den 30e september lyfter planet mot Kapstaden och på det planet sitter jag och Malin! :D Vi blir borta jättelänge, kommer inte hem förrän den 18e december.

Vad har jag mer gjort idag då, förutom att betala 9995:- för flygbiljetten och 1450:- för vaccinationerna (snacka om att det här blev en dyr dag...men nu är jag vaccinerad mot Hepatit A och B, Polio, Kolera, TBC och Tyfoid)? Jo jag har suttit ute i solen och vet ni vad jag märkte nu för en stund sen när jag kom in... jag har fått färg på magen! Det är typ den omöjligaste platsen att få färg på för mig. Så jag är imponerad.



Vaccination #2 #3 och #4

Nu är det dags för mig att gå och lägga mig. Ska vara hos farbror doktorn imorgon redan klockan 9 och ta 3 vaccinationer. Ja, jag är hardcore och kör 3 på samma gång. Vet att ni tycker det är coolt ;) Hehe. Nä men, tur att det bara tar någon minut dit med cykel, annars vet jag inte hur jag skulle klara av det :) Kommer nog få betala uppemot 1000 kr. Men vad gör man inte för att hålla sig frisk.

Nej, sängen nu! Puss och godnatt

Bio med Emelie

Emelie bjuder mig på bio ikväll :D Vi ska se Baksmällan. Vet inte så mycket om den, eller vad som annars finns att se, men hon ville se den så det blir jättebra (och jag slipper bestämma = bäst).

Om 8 min går min buss. Jag har inte ätit än. Kanske får ta nått när jag kommer in till stan. Ha en bra kväll ;)




Update: Alltså den där filmen var hur bra som helst! Helt galet rolig. Skrattade som jag vet inte vad. Inte sett den? Gå och se den! NU NU NU!

Skansen

Var på Skansen idag med Pontus och farmor. Guhuud vad varmt det var! Vi gick runt och kollade och åt :) Hade det riktigt trevligt. Tack farmor <3


Köpenhamn - Dag 1

19/6 2009
Första dagen i Köpenhamn var på midsommarafton. Sandra och jag grabbade tag i en karta, begav oss mot Strøget... trodde vi. Gick åt fel håll, men innan vi insåg det hann vi ta en lunchfika på ett mysigt café. Efter den gick vi vidare tills jag ställde frågan om vi gick åt rätt håll. Vi insåg att: Nej, det gjorde vi inte. Så vi vände om. När vi stod i en korsning med kartan i högsta hugg, minst sagt förvirrade, hör vi en dansk kille som frågar om vi behöver hjälp. Kan bara säga att han var hur söt som helst, och han heter numera Prince Charming.
Tillbaka på vårt hostel träffade vi snälla svenskar som undrade om vi skulle med och handla midsommarmat. Kvällen blev hur bra som helst, mycket skratt. Träffade så många underbara människor så det är inte sant. Efter middagen bar det av mot Christiania. Här kommer bilder :)

Snäll dansk tyckte att han skulle fota oss :)


Efter Strøget var vi inne i massa trädgårdar, här är Sandra i den Botaniska

Vi inhandlade en fin kortlek, som kändes kladdig. Vad den smakade vet jag inte, för jag slickade inte på riktigt

Älskade svenskar i köket :) Bästaste midsommaren!

Jordgubbar och grädde till efterrätt ute på gården!

Jag och Florida-Erica, och en massa andra, på väg till Christiania :)

Söta lilla britten, och blivande advokaten, Dave ;D

Serge, jag och Sandra i Christiania. Vi fröööös!

Serge, David, Pimp-Sandra, Georgios "Tensta" "Svante" och en annan kille från Serbien tror jag

Jag och David, inne på Christianias finaste toalett :P

Man fick ju inte ta kort, men vafan, jag måste ju ha kort på det här stället! När vi inte orkade dansa mer drog vi oss hemåt


Det var en helt underbar dag :) Tack alla fina människor <3

I love Copenhagen

Hemma igen. Saknar redan Köpenhamn, speciellt alla människor. Det var verkligen ett bra beslut att bo på vandrarhem för jag och Sandra har träffat så mycket bra folk. Helt galet kul har vi haft det.

Ska du åka till Köpenhamn:
♥Bo på vandrarhem! ;)
♥Betala inte för biljetter på tåg och metro, det är ingen som kollar om du har en...
♥Besök Christiania, helt klart en upplevelse.
♥Akta dig för alla danskar (och turister) på cykel, det finns till och med parkeringshus för cyklar :S Så många är dem!
♥Sov inte hela dagarna, se till att gå runt i stan också. Finns mycket att se :)
♥Bo på City public hostel, Absalonsgade 8. Billigt, underbara människor, helt okej standard och väldigt centralt :D
♥Ät kebab! Haha nämen seriöst alltså. Har aldrig ätit så god kebab. Åt den till lunch vid 1 igår och jag klarade knappt av att äta upp min donken-middag vid 8 på kvällen. Var inte ens hungrig imorse... Gick upp halv 10 och åt inte frukost/lunch förrän halv 3 :P
♥Se till att få facebookadresserna till allt trevligt folk ;)

Kan säga att det känns konstigt att prata min vanliga svenska. Under helgen har jag pratat så mycket engelska, och har det inte varit engelska har det desperata försök i att uttala danska ord rätt, eller att prata skånska. Sandra och jag har pratat svengelska med varandra ganska mycket.

Skriver mer om vad vi gjort en annan dag, och självklart kommer det upp bilder. Tog väl närmare 200 st. Nu ska mina fötter få vila, har blåsor efter mina skor som jag fick gå i hela dagen igår.

...

Vi kommer aldrig ivæg till det dær tivolit. Sitter hær i entrérummet och pratar med de trevliga brittiska pojkarna. Receptionskillen, som jag nu har ett kort på, bjød på kaffe och han spelar mystisk musik. Det ær så trevligt hær. Køpenhamn ær bæst!

Update från Køpenhamn

Hej :D

Upptæckte precis att den hær datan fungerar utan att man betalar. Oj det blir danska bokstæver ser jag, vad mysigt! :P
Har så mycket att berætta nær jag kommer hem. Fotade roligaste skyllten igår nær vi var i Christiania, Køpenhamns fristad. Helt sjukt stælle. Man får inte fota, och det sæljs droger mitt på gatan. Stællet var till och med upplyst. Vældigt diskret.

Har træffat en massa roliga mænniskor hær. Nu ska jag och Sandra gå mot tivoli och jag ska æta frukost :)

Planet mot Sverige går 18:30 ikæll. Ses sen :)

Hejdå Stockholm, hej Köpenhamn! :D

Köpenhamn, bered dig för trubbel, dubbel trubbel... för här kommer jag och Sandra!
19/6 - 21/6


Chokolade

Det känns som att jag borde säga godmorgon för jag känner mig nyvaken. Kom inte riktigt upp när jag ville imorse men till slut var jag helt enkelt tvungen att gå upp och äta. Jag var både jättehungrig och mitt blodsocker var lågt. Det blev en riktigt stor frukost som åts framför Twilight. Kände att jag var tvungen att se den igen innan Celine lämnar tillbaka den :P

Det känns underbart roligt att jag ska upp 3 inatt. Skulle behöva lägga mig nu för att få 9 timmars sömn liksom. Inte för att jag skulle ha nått problem med att somna men jag har inte packat än. Borde äta nått nu så att jag blir lite pigg och orkar packa. Tänkte att jag skulle lägga mig senast 9 ikväll :)

Det får nog bli en stoooooor kopp varm choklad. Det är ju så kallt. Mina fingrar är iskalla. Handlederna är jättevarma dock. Men den värmen vill inte dela med sig till fingrarna. Taskigt!


Studentoutfit

Idag fick jag in massa bilder från studenten från pappas kamera. Sen fick jag massvis med bilder skickade från Celine. Med så mycket bilder måste jag ju dela med mig utav någon. Så här kommer en bild på mig som mamma tog innan jag åkte iväg till champagnefrukosten :)



Jag har fått jobb!!! :D

Jag vet inte om det här faller in under kategorin sommarjobb, men det får hamna där eftersom att det är SOMMAR och jag har fått JOBB :D

Det jag skulle göra imorse var att jag skulle till mitt gamla sommarjobb på Nacka sjukhus och prata om jobb. Jag var ganska säker på att jag skulle få jobb eftersom att det lät som det på chefen när jag pratade med henne i måndags. Gick runt igårkväll och imorse och såg framför mig hur jag fick ett jobb och hur jag arbetade i sommar. Ioförsig var jag inte säker på vad vi skulle prata om, kanske var det bara en anställningsintervju :P

Men så var det inte! :D

Jag gick in på röntgen och i receptionen satt Carina, tjejen som jag lärde upp min sista jobbvecka förra året :P Sen jag gick in till chefen Lotta och därinne var jag säkert bara i 10-15 minuter. Hon kollade bara i sina papper och sa: Blir det bra om du börjar v. 28 och sen jobbar 5 veckor? Jag ba: JA JA JA! :D

Så nu har jag jobb! Förstår inte hur det gick till. Jag har vänner som sökt hela våren men inte fått nått och här kommer jag, som börjar söka dagarna efter studenten och får jobb :D Det var nära att jag började gråta på bussen hem från Nacka för att jag var så glad :D

Hehe, märker nu att nästan alla stycken slutar med en glad gubbe. Btw, tjänar jag mycket mer än vad en sommarjobbare gör. Jag längtar till jobbet :D


Suck på mig

Jag är ju sämst på att lägga mig i tid! Saken är den att jag satte på musik när jag skulle gå och lägga mig förut, och jag kan verkligen inte lägga mig när jag sätter på bra musik. Det blir bara att jag springer runt i mitt rum och fixar massa saker och sjunger samtidigt. Jag ska försöka stänga av musiken nu, men innan jag gör det...

Den här bloggen handlar ju faktiskt om mig, och det känns som att jag har missat

att dela med mig av något. Jag är en väldigt stor fota-mig-själv nörd. Speciellt när jag måste sova och lyssnar på musik istället. Speciellt kul är det ju att ta knäppa kort.





Emelies och min 2,5 mil långa cykeltur!

Att cykla runt Ältasjön tog visst inte mer än 20 min så då sa jag: vi kan väl cykla åt höger därframme och åka mot Sköndal. Så vi cyklade mot Sköndal. Men så fick Emelie för sig att vi skulle ta höger genom en tunnel och åka mot Kärrtorp. Så då gjorde vi det. När vi höll på att cykla där genom Kärrtorp mot Dalens sjukhus kom vi på att vi kunde cykla in till stan. Vi åkte till Globen och stannade på en mack för att pumpa Emelies däck. Kan säga att jag erbjöd mig att ta Emelies opumpade och pyttelilla cykel när vi svängde in i den där tunneln. Så jag såg löjlig ut och cyklade på en alldeles för liten cykel i säkert 30 min. Som tur var kom två killar samtidigt som oss vid macken och vi fick hjälp. När det var klart cyklade vi Nynäsleden förbi Gullmarsplan och bort till Skanstull. Sen fortsatte vi bort till Medborgarplatsen där vi tog höger (lite för sent dock :P) in på Folkkungagatan för att komma ner mot Londonviadukten. Shit vad mysigt det vara att cykla i stan! Nästa gång tar vi med pengar så att vi kan sätta oss någonstans och fika eller så. När vi kommit ner till finlandsbåtarna åkte vi till Henriksdal och där fick vi åka ner i Hammarby sjöstad för att komma bort till Sickla. Där var vi tvungna att stanna för jag hade så mycket sendrag i min fot. Emelie, snäll som hon är, masserade den ett tag... vilket nog såg lite komiskt ut... och sen fortsatte vi hem mot Älta.

Vi var ute i 2 timmar och 10 minuter. Emelie satt och räknade ihop hur långt vi åkt och hon fick det till 2,5 mil!

Förstår ni! Jag har cyklat 2,5 mil ikväll. Jag är inte ens trött, och var aldrig trött när vi var ute. Känns som att jag är spinningskadad. Fast det är nog en bra skada ;)

Nu borde jag göra mig iordning för sängen för imorn bitti ska jag upp ganska tidigt för att åka och göra en viktig sak :) Ni kanske får veta sen.


Jenny <3 Stryka

Har precis stått och strykt kjolen. Hur mycket tyg är det på den egentligen? Jag tog fram nytt skrynkligt tyg flera tusen gånger kändes det som, trodde aldrig att jag skulle komma runt kjolen. Som tur är älskar jag att stryka. Likadant med att städa. Det är ju jättekul att se det fula skrynkliga tyget bli fint och slätt :D Hihi. Ska nog gå igenom min garderob och se om det finns nått som är i behov att strykning... men det får bli en annan gång för nu ska jag äta. Klockan 8 kommer Emelie med sin cykel. Vi ska cykla runt Ältasjön tror jag :) Det kommer bli skönt. Jag har ju inte tränat på evigheter... eller ja, sen i onsdags.

Värre än en gammal tant

Jag tycker att det känns som att klockan är 12. Det känns jättekonstigt, aningen förvirrat. Det hade varit en sak om jag bara suttit hemma hela dagen med det har jag ju inte gjort. Men det känns nästan som att jag har sutti här i köket hela dagen. Tänk om jag har det och bara har drömt allt annat :O Nej men tänk om det hade varit så. Vad läskigt!

Aja, nog om min förvirring. När jag kom hem från stan, vilket kanske var för en timme sen?, tog jag ur min kjol ur tvätten och la in den i torktumlaren. Tänkte nämligen att jag skulle planera lite för vad jag ska ha med till Köpenhamn på fredag. När jag fixat med det satte jag mig här och skulle kolla helgens köpenhamnväder. Då kopplades jag till vad jag tror är  Köpenhamns hemsida och där har jag suttit och läst en massa nu. Känns bra att jag har lite koll på vad man kan göra där, hur man säger öl på danska och vad man måste äta :P


Hemma och det är film på G

Jag vet inte vad jag känner. Jag tycker faktiskt att det är jätteskönt att komma bort från Stockholm, till ett ställe där man inte är så ofta. Men jag vet inte vad jag tycker om att komma hem. Sitter man i bilen och är jättetrött är det ju skönt att äntligen se något man känner igen. Att åka hem från Dalarna på somrarna och komma in i Stockholm när solen håller på att gå ner och himlen är alldeles orange är ju väldigt vackert. Då har man ju varit borta ett tag. Nu har jag bara varit borta i 9 timmar, och jag kom inte hem till någon orange himmel. Ska bli skönt att åka till Köpenhamn på fredag morgon. 06:50 går flyget från Arlanda och som tur är får Sandra och jag skjuts av snälla pappa. Vi ska bara till Danmark, men eftersom att vi ska flyga känns det ju som att det blir längre bort. Jag längtar :)

På vägen hem stannade jag, pappa och Celine till på statoil och hyrde två filmer. Vi letade egentligen bara efter Låt den rätte komma in, men så såg vi Vi hade i alla fall tur med vädret - igen! Jag tror att Celine och jag ska kolla på låt den rätte komma in först. Jag har varit sugen på att se den ett tag. Läste boken på svenskan i höst och så var vi och såg filmen med klassen, svenskaläraren och vår mentor. Vilka minnen! Hehe, vi skrev till och med en artikel som skulle innehålla frasen "låt den rätte komma in". Boken är bättre än filmen, men filmen är bra den också :) Det som var jobbigt när vi såg den på bio var att det var världens längsta reklam innan, nej jag skojar eller överdriver inte! Det var så sjukt jobbigt. Nu slipper jag den :D

Ska leta upp Celine och filmerna nu ;)

Hej mitt vinterland

Jag ska åka till Köping nu och gratta min pappas morbror som fyller 70 år :)

Ikväll ska det bli 8 grader och sol där. Det känns som vinter. Tror inte att vi stannar så länge men jag ska nog ta med ett par långbyxor för säkerhets skull.

Ha en bra dag så hörs vi :)

Twilight

Kom precis hem från att ha varit och köpt en ny säng som jag ska ha hos mamma. En 120 säng. 30 cm mer att breda ut sig på ^^
Nu ska jag och min lillesyster kolla på Twilight :)


Regnet det bara öööööser neeeer

Vi gick upp ganska tidigt imorse. Haha, Malin smsade mig vid kvart i ett och frågade om jag var vaken. Och det var jag faktiskt så vi gick upp och åt.

Fick reda på att Pontus hade gått in i Celines rum imorse och trott att Celine sov där. Han hade stått utanför dörren först och undrat varför Celine var hemma eftersom att hon skulle sova över hos en kompis natten till idag. Men han kollade in genom springan som är brevid hennes dörr, vi har ingen list där än, och sa typ hallå med en konstig röst. Sen öppnade han dörren, såg att det inte alls var Celine som låg i Celines säng utan Malin och kände att han var tvungen att säga nått, så han sa: Så ni är hemma nu, när kom ni hem?

Alltså gud vad jag skrattade.

Malin och jag, två 18-åringar spenderade några timmar framför tv:n och spelade Shrek på playstation :P Jag kände mig faktiskt ganska smart som lyckades komma på en massa lösningar till våra problem. Problemlösning är min grej ;)

Nu ska jag ner och äta mat. Mmmm va gott!

Man kan ju nästan tro att jag haft min skönhetssömn... Ne jag skojar ju bara! Men med tanke på att jag la mig strax innan 7 imorse och gick upp 13 så är det dock konstigt att jag inte är trött :P

Klassåterträffen (efter ca 2 veckor)

Hej jag ska gå och lägga mig nu men jag tänkte att jag skulle skriva lite vad jag gjort under kvällen och natten.

Så... Klassen träffades på Retro på Sveavägen runt 22 och det var faktiskt ganska många som orkade ta sig dit, säkert hälften. Vi satt där till stängning klockan 1 och pratade och hade det mysigt. Gillar min gamla klass :)
Sen gick vi bort mot donken och åt lite innan några av oss drog vidare hem till Sofie. Där blev det singstar och en massa skratt :) Efter ett tag kom en glad Sandra också :)

För drygt två timmar sen gick jag, Malin, Kalle och Sandra därifrån och åkte mot slussen. Min fina buss var den ända som gick när vi trodde den skulle gå så Malin följde med hit. Vi ska ändå träffas senare idag och fixa lite Afrika. Nu ligger hon i min lillasysters rum och sover. Hoppas det är okej Celine ;)

Det spöregnar fortfarande ute, som det har gjort i hundra år :/ Nä nu ska jag sova. Ska upp om sisådär 7 timmar :) Då blir det frukost, boka flyg och sen lägga upp massa snygga bilder från kvällen på facebook. Kalle ville tydligen att de fina bilderna på honom i ett tajt linne skulle upp. Bra Kalle!

Nattinatt

Min nya kamera

Av mamma och pappa fick jag en systemkamera i studentpresent. Först tänkte vi köpa en Nikon D60 men efter att ha kollat runt lite mer bestämde vi oss för att jag skulle ha en annan...

En Sony a200



Köpte även till ett minneskort, en kameraväska och ett linsskydd som skyddar linsen mot repor.
Vi får se när jag orkar fixa iordning den och läsa instruktionerna. Idag känner jag inte för det, imorgon ska jag träffa Malin och på måndag ska jag till Köping. Så tisdag kanske :)

Internet explorer 8

Ja, det installerade jag precis och min dator blev mycket snabbare. Känner mig faktiskt duktig som har tagit hand om min stackars dator lite.

Nu kan jag sova gott :P

Godnatt

GTA-proffsen till syskon

Nu ska två proffs vid namn Jenny och Celine spela GTA. Vårt nyare spel funkar inte så det blir till att spela det äldsta som finns :P

Hittade en bild idag på Celine och mig så jag scanade in den i datan. Jag är proffs på att scana numer.

Det här var då dagen då Celine fyllde fjortis ^^

Studentpresent

Halsbandet på bilden nedan fick jag på studenten av Anders och Eivor, mina Köpinghomies. Brukar bara ha guldsmycken annars men nu har jag silver både i öronen och runt halsen. Skönt att variera faktiskt :) När jag gick i 9an och upp till 2an i gymnasiet tror jag det var, så använde jag alltid en massa smycken, men i 3an var jag för trött för att tänka på det. Eller jag har jag alltid örhängen, men det var verkligen evigheter sen jag köpte smycken. Tur att jag får ^^


Före och efter



While i'm still strong

Det tog verkligen evigheter att städa min garderob och hänga in alla saker. Kanske för att jag är lite pedant när det gäller städning. För när det väl städas ska det göras ordentligt, eller hur? Okej, det kanske går till överdrift när man står och petar på galgarna så att alla har samma proportioner... eller när man envisas med att alla kläder i ena garderoben ska hänga på vita galgar som helst ser likadana ut. Inte bra att få ångest när man inser att galgarna som ser likadana ut inte räcker till.

Till slut blev jag i alla fall klar, tack och lov. Nu funderar jag på hur jag ska göra med middagen. Pappa var på nån middag med jobbet och sa att han skulle vara hemma 8, men han kom väl för någon halvtimme sen. Jag trodde att han skulle fixa nån mat när han kom hem men det tänkte han visst inte göra eftersom att det inte fanns något att fixa. Jag borde ha fixat själv tyckte han. Min fråga var vad jag skulle ha fixat när det inte fanns något att göra iordning.

Pappas kylskåp är ett mysterium. Det är fullt med saker, men det finns ju ingenting man kan äta. Bara massa konstiga saker som man har till maten, som typ rödbetor och... ja sånna saker. Massa äckliga ostar. Och filen är slut så jag kan inte äta flingor och youghurten åt jag upp till lunch. Inte konstigt att jag är hungrig när jag tänker efter eftersom att jag bara åt ett glas youghurt vid 15.

Nej nu orkar jag inte sitta här. Ska kolla bussen jag ska ta till skolan imorgon bara. Ska ju hämtas betyg. Sen ska jag gå på skattjakt i kylskåpet en sista gång.

Godnatt...

Vaccin #1 - Vaccination mot tuberkulos (BCG-vaccination)

Nu har jag tagit mitt första vaccin och det var mot tbc. Sprutan kändes ingenting.
Jag tycker jag det är märkligt att jag inte gått runt och oroat mig för sprutan. Jag är inte spruträdd, men det är ju obehagligt när de ska köra in en längre nål i huden. Något jag helst undviker.
Jag var faktiskt glad över att jag skulle få vaccinera mig. Gjorde ju ett ppd-test i måndags som jag skulle avläsa idag för att se om jag hade vaccinerat mig mot tcb. Jag var orolig för att testet skulle visa på att jag hade vaccinerat mig, även fast jag är helt säker på att jag aldrig gjort det.

Efter 4-6 veckor får man en rodnad där man vaccinerat sig och när det försvunnit får man ett litet ärr. Om man är känslig för vaccinet blir rodnaden större och kan bilda ett litet sår. Det är såret kan i vissa fall, dock väldigt sällan, vara sig. När jag var där i måndags och pratade med Terese, som förövrigt är jättesnäll, så sa hon att det kan bli värsta varbölden som inte läker på typ ett år. Jag får hoppas att jag har tur och slipper det.

Nu ska jag hänga in alla kläder i garderoben. Snyggt ska det bli!


Jag och Sandra flyr Sverige

Den här onsdagen började med ett corepass klockan 11. Sen cyklades det hem till Sandra där vi bastade :D Efter det gjorde vi jättegoda mackor till lunch som vi åt framför den stora tv:n som visade Harry Potter och fången från Azkaban.

När det var avklarat satte vi oss vid datan för att kolla resa till Danmark. Och nu ska vi till Danmark - Köpenhamn nästa vecka :D:D:D:D:D Fredagen den 19/6 kl 06:50 åker vi från Arlanda och är framme i Köpenhamn (någonstans, vi vet inte riktigt var) klockan 8:05. Sen ska vi hitta till stället vi ska bo på. När vi gjort det har vi 3 dagar i Köpenhamn att ha roligt på. Det kommer bli såååå kul. Bara att lyssna på danska är ju kul liksom. Om jag inte missminner mig flyger vi hem så att vi är hemma runt 19 den 21/6.

Det kommer bli så underbart kul Sandra!


Varm choklad

Jag har så tråkigt och då läste jag på Celines kompis Elles blogg att de fått varm choklad på min mammas jobb idag. Det var så längesen jag drack varm choklad så nu när jag ändå inte har något bättre för mig ska jag gå ner och göra den godaste chokladen som finns.

♥Värm mjölk på spisen
♥Rör i kakao och lite socker
♥Ta av från spisen och låt svalna lite
♥Toppa med grädde (det ser ju så gulligt ut)

Varför jag vet hur man dansar en menuett

Om man har kollat på Mysteriet på Greveholm hundra miljoner gånger så kan man typ alla repliker utantill. Det är ganska kul. När jag kollar på det med någon av mina syskon sitter vi hela tiden och säger replikerna.

Här har ni menuett-avsnittet. KOLLA! Det är ju världsbäst!


Ännu ett bevis på att det finns spöken dessutom...


Sen men inte sist

Hehe jag kom inte härifrån förrän klockan 10, och då skulle jag egentligen möta Sandra på gymmet. Skickade ett sms om att jag skulle bli några minuter sen. Kom dit tio över och hade fortfarande inte fått nått svar från Sandra, som annars är snabb på att svara. När jag kom in på gymmet och inte såg henne så ringde jag och då visade det sig att hon låg och sov. Snäll som hon är skyndade hon sig upp och var på plats 10:40 ^^ Mig gjorde det inte nånting. Jag var halvdöd efter att ha cyklat till gymmet kl 10 på morgonen, i regn och motvind. Stressad över att jag var sen. Det var bara skönt att få vila i en halvtimma.

Sandra var så söt när hon kom. Hon skämdes så mycket och jag kunde inte sluta skratta. Hon ska gottgöra mig med fruktsallad imorgon. Hihih så sött.

Dagens sista ansträngning

Att skala en appelsin:

Tag först ett litet steg med höger fot snett till höger bakåt. Sedan ett tämligen stort steg med vänster fot rätt bakåt. Nej det var hur man dansar en menuett. Jag kan inte skala apelsiner.



Btw, vår granne här hos pappa har ett oskyddat nätverk som heter Jocke med kniven. Tyckte att det var lite gulligt. Min första tanke var att jag kunde göra en massa olagliga saker på det nätverket. Vad nu det skulle vara :P

Godnatt


Viktigt att läsa

Jag har kännt mig ytterst viktig idag. Måste ju bara berätta om den här måndagen.

♥Först var jag ju på ältapraktiken och sprutade in ett test i armen. Fick även fråga massa viktiga vaccinationssaker. Jag fick dessutom betala med kortet, 220 kr, och då är man viktig (man kan ju inbilla sig det iaf. Det är det som räddar mina dagar).

♥När jag kom hem ringde jag till den där chefen jag pratade om. Allt som har med jobb att göra är viktigt!

♥När jag hade gjort det såg jag att jag fått ett mail från Kilroytravels, som fixar med flyg till Sydafrika, så jag gick in och kollade på det förslaget de gav. Sen mailade jag tillbaka eftersom att jag skulle fråga lite saker. Hade en fin liten konversation med någon som hette Mica. Nästan det viktigaste jag gjort idag.

♥Under tiden jag väntade på svar från henne var jag inne på Kilroys hemsida och jämförde lite priser med om man flyger Kapstaden - Stockholm eller Port Elizabeth - Stockholm. VIKTIGT!

♥Jag skickade även flera långa sms till Malin om vad jag höll på med. Allt som handlar om Afrikaresan, eller om att upplysa andra om saker som man vet är viktigt viktigt viktigt!

♥Jag ringde till farmor och gav henne mitt kontonummer.

♥Jag tog snygga bilder på Celine mig och Pontus med Celines kamera. Bilderna på henne ska jag ha som förebilder. Hon är nämligen uppe och färgar håret nu ;)

♥Jag åt.

♥Jag och Sandra har planerat lite träning. Imorgon ska vi ses 10 på gymmet, och jag ska såklart cykla dit. Sen ska vi köra ett core-pass på onsdag klockan 11. Efter det ska vi cykla hem till Sandra och basta och bada. Sen ska jag hitta hem.

♥Nu svarade jag i telefon. GOSH! SÅ VIKTIGT!

♥Snart ska jag packa min ikeakasse och sen ska jag ner till pappa.

PS. Det här inlägget är viktigt...

Retorik-Anderas papper säger att det är viktigt med upprepningar.

Jag har använt ord som börjar med viktig 13 gånger i det här inlägget... eller nu blev det ju 14. Jag är viktig, det är bara att alla inser det nu. 15!

Ett steg mot Sydafrika

Jag fick en tid för PPD-test redan klockan 14 så jag ska alldeles strax ta bussen till centrum.

Undrar om man kan vara allergisk mot ett sånt där test. Om jag mot förmodan skulle dö så är det här den sista bilden på mig ni kommer att se...



Okeej, nu blev det här lite deppigt känner jag. Det här testet ska ju vara nått kul. Ett steg mot Afrika! Tror att jag måste inrätta en kategori här på bloggen som har med Afrikaresan att göra!

A cry for help

Idag ska jag ringa telefonsamtales mucho importante. Fast med tankte på att jag är mesigast i världen när det gäller att ringa så kanske det bara blir ett :P

Jag ska i alla fall ringa till Ältapraktiken och boka tid för ett PPD-test, som om jag inte minns fel är ett test man gör för att kolla om man är vaccinerad mot TBC. Måste bara kolla upp vad de har för nummer, och jag är lite seg så jag lär väl kolla det och se att de just då inte har telefontid längre.

Sen ska jag kanske ringa till chefen på det stället jag jobbade på förra sommaren. Jag har nummret dit, men jag tror att jag väntar ett tag med att ringa. Inte kan man väl ringa såhääär tidigt på eftermiddagen heller... Jag hade ju tänkt att maila men mamma och några av dem som jag jobbade med förra sommaren insisterar på att lilla jag ska ringa istället. Usch. 


SJ3s avslutningslåt

Det är inte konstigt att jag saknar min klass! Lyssna bara på den här finfinfina underbara låten som Jacob sjöng för klassen på studenten :)



LOVE IT!
Det är inte konstigt att jag gråter över att studenten är över ;)

Sagan om ringen, Afrika och...

Igår.. för det var väl igår.. alltså jag är egentligen för trött för att skriva det här. Jag orkar inte... men aa. Det var lördag igår, och då.. aj vad jag fick ont i huvudet nu. Men då var jag hemma hos Tomas och kollade på alla 3 Sagan om ringen filmerna. Typ utan paus. Vi var väl klara strax efter 3 på natten. Det konstiga var att jag aldrig var nära på att somna, jag blev inte ens så trött. Fast ja, vi var ju lite för trötta för att gå och lägga oss när filmen hade slutat. Så vi låg kvar i soffan i 2 timmar tror jag.

Jag sov inte alls mycket inatt. Vaknade 1 gång för att jag var hungrig och 2 gånger för att jag frös så mycket att jag trodde att jag skulle dö. Fast hade jag lyckats med att inte vakna en enda gång hade jag ju inte fått sova så mycket heller för klockan ringde 10:15.

Dagen kan summeras i kyla och Afrika. Jag kan inte fatta att jag och Malin ska till Sydafrika om mindre än 4 månader! Jag förstår inte hur stort det är. Jag har alltid drömt om att åka till Afrika men jag trodde aldrig att det skulle bli av. Och när jag valde till gymnasiet tyckte mamma att jag skulle välja internationell eller utland eftersom att hon har fått för sig att jag är språkbegåvad (något som inte alls stämmer). Jag valde i alla fall inte det eftersom att man skulle resa om man valde dem inriktningarna, och det tyckte jag lät läskigt. NU SKA JAG TILL AFRIKA! HUR GICK DET TILL EGENTLIGEN?!
Vet inte om jag skulle komma till att jag har varit hos Malin idag och planerat en massa saker, men det har jag varit. Kan berätta mer om våra underbara planer någon annan gång :)

Och det där med kyla... jag det måste vara för att jag inte sovit så mycket och är helt galet trött. Väntade på bussen i slussen för ett tag sen och jag kunde verkligen inte sitta still. Jag har aldrig skakat så mycket förut för att jag varit kall. Mammas snälla kompis Jan-Erik fick komma och hämta mig. Annars hade jag frusit ihjäl. Nu ska jag i alla fall ta världshistoriens längsta och varmaste dusch. Sen ska jag lägga mig i sängen och dö. Dö eller kolla på Söndagsparty.

Stundentbilder på klassen som fick GA

Nu är de finfina studentbilderna upplagda på facebook med albumnamnet "Studenten - SJ3 klassen som fick GA!". Det är nog bara SJ3 som fattar.


Om bara Jacob hade kommit på champagnefrukosten så hade den här bilden varit komplett ;)

Studentbilder

Igårkväll lovade jag Tess att lägga ut mina bilder från studenten. Och nu märkte jag att klockan redan var över sex så jag borde ju börja med det där snart.

Måste ändå ha nått att göra för annars sitter jag bara här och gråter över ingenting :P

Filmdag

Ligger i min säng och kollar på The last king of Scotland eller vad den nu heter. Jag har faktiskt lyckats hänga med rätt bra i handlingen fastän att jag inte orkar fokusera alls på tv:n. Filmen har hållt på ett tag och är nog snart slut... och jag märkte precis att jag har engelsk text på och inte svensk. Dessutom var jag tvungen att kolla ett tag och tänka efter om det var engelsk eller svensk. Bra Jenny...

Vad har mer hänt idag? Jo jag har kollar på The dark knight. 2 gånger! :P Jag orkade aldrig stänga av filmen, och så gick den på omspelning efter ett tag. Och hellre kolla på en film två gånger än att trycka på fjärrkontrollen och byta kanal? Hm nej, jag glömde bara bort att jag hade en fjärrkontroll. Helt ärligt alltså :P

Kan även säga att klockan går otroligt seg här i mitt rum. Det kanske är så när man är arbetslös! :'( Bästa studentpresenten hade varit ett jobb. Att jag inte kom på det förrän igår.

Studenten <3

Tisdagen var undeeeerbaaaar! :D Jacobs fina sång till klassen, allt pirr i magen när klassen satt i aulan och väntade på att bli uppropad för att få springa ut... osv osv. Det gjorde ingenting att det regnade, ingenting hade kunnat göra den dagen dålig. Flaket var jätteroligt! Och Blondinbella vinkade till oss!! :P

Hem kom jag alldeles dränkt i öl. Iskall. Hela vardagsrummet var fullt med folk men inte kunde jag hälsa på att där när jag luktade så illa så när de hade sjungit studentsången sa jag: Hej, jag luktar lite illa så jag ska duscha nu. Den duschen var bäst!

När Emelie och jag var klara gick vi ner och tog mat, och jag hälsade lite på alla som kommit. Självklart blev det presentöppning efter ett tag och jag fick en NikonD60 med ett kamerastativ och väska, smycken, pengar, presentkort, en sydafrikabok, en bok om vad jag borde lärt mig i skolan, en vas, glas och en skål, desertbägare och en skål i samma serie. Av Celine fick jag ett par superfina benvärmare som hon stickat själv. Tack för alla fina och användbara presenter :)

På kvällen blev det slutskiva och som tur var fick jag skjuts in till slussen. Annars hade jag väl somnat påväg till bussen eller nått för jag var verkligen helt slut.

Jag är avundsjuk på alla som har studenten kvar. Det är verkligen en underbar dag. När vi satt inne i aulan i väntan på att springa ut var jag så pirrig och glad att jag inte kunde sitta still. När jag kom ut till familjen på skolgården var jag helt skakig. Men det var varken parkinson eller kyla jag skakade av, det var av ren lycka :P


Tisdag = Studenten

Eftersom att det ska regna imorgon förmiddag så ville inte klassen sitta ute och bestämde att vara hemma hos Emma. Det fick jag reda på för typ en timme sen vilket blev lite stressigt eftersom att jag då skulle behövt ta en buss som gick en timme tidigare än den jag skulle tagit annars. Men som tur var kunde pappa skjutsa :) Och nu har jag pratat med Sandra så att hon också får skjuts :)

Borde sova nu men shit jag har inte målat naglarna än. Vilken tur att jag kom på det :P

Jag vet vart jag vill bo när jag blir stor!

Idag blev det inte en fixardag hemma utan en härlig dag vid Järla sjö med klassen. Det sista SJ3 gör innan studenten. Som är imorgon!!!! :O

Det var inte så jättemånga som kunde men lite folk var det där i alla fall :) Jag, Malin, Eli, Axel, Jacob, Jenny, Sofie, Anton, Kalle, Michelle, Cissi och Emma  låg och solade. Självklart badade jag för det var ju galet varmt.

Järla sjö området var helt underbart. Alltså det går inte att beskriva med ord.

När några mellanstadieungar invaderade bryggan vi låg på så förflyttade vi oss till gräset. Jacob började spela gitarr och avslöjade att han ska spela en låt för klassen imorgon :D Hur gulligt är inte det :)

Jag förstår inte att jag tar studenten imorgon. Trodde aldrig att jag skulle bli så stor. Vet inte vad jag trodde, men jag antar att jag trodde att livet bara skulle fortsätta men att jag inte skulle bli så gammal att jag tog studenten.

Jag borde sova ganska snart för jag ska upp vid 6 imorgon och fixa. Klockan 9 blir det champagnefrukost med klassen i Storängen :) Sen bär det av till skolan för samling med klassen, fotografering, lunch, aulaprogram och utspring klockan 14. Men jag kan inte sova än för det finns lite jag måste fixa med.

Pappa sa precis hejdå. Jag kommer inte se honom förrän på utspringet imorgon :/ HJÄLP! Jag ska åka flak imoron, HJÄLP på det också!


RSS 2.0