Sydafrika - Cape of good hope

Datum: 3 oktober 2009

Här hade jag bara varit i Sydafrika ett par dagar och You2Africa hade fixat en utflykt som skulle visa oss lite av Sydafrika. Tidigt på morgonen blev vi upplockade av en minibuss och sen åkte vi iväg neråt landet, vi skulle ju till den sydligaste punkten ;) Först stannade vi i en hamnby och tog en båt ut till Seal island och om jag minns rätt åkte vi därefter till Simons town för att se alla pingviner. Sen så kom vi till dagens höjdpunkt: Åkte till Cape of good hopes nature reserve där vi gick av bilen för att sätta oss på cyklarna. Cyklade så långt man kunde ner till Godahoppsudden (som det heter på svenska) och där lämnade vi cyklarna... och guiderna med bussen lämnade oss och sa typ: vi ses på andra sidan. Ja andra sidan berget. Varmt var det och uppför en massa trappor. Milt uttryckt: jag höll på att dö :P Speciellt i slutet när Tilde och jag gick upp till en fyr som låg väldigt högt upp. Nu får bilderna tala :)






Resan börjar nu!


Hur får man Jenny till att bli Gerhard?

Det är en väldigt bra fråga!

Till detta kan tilläggas att jag tycker att det är grymt svårt att skilja på vad som är bokstaven G och J när jag ska tänka ut hur de uttalas på engelska.

Efter att ha varit i Kapstaden i 2 månader åkte Malin och jag vidare längs bl.a. Garden route. Helt underbart! Det enda som var jobbigt var att vi hela tiden var tvungna att planera vart vi skulle spendera nästa natt.

Vi skulle ringa Baz bus, som vi åkte med, för att boka platser på bussen och det var väl det enkla för när vi väl hade kommit till den biten hade vi ju bestämt vart vi skulle åka nästa gång och på vilket backpacker vi skulle bo.

Vårt första stopp var Stellenbosch och efter 2 nätter där skulle jag ringa till ett backpacker i Swellendam för att boka plats. Någon man svarar och säger väl att det finns platser och vill därför ta lite uppgifter för att kunna boka in oss.

- Whats your name?
- Jenny... with a y
- Gerhard?
- No Jenny.
- Gerhard?
- No, Jenny. J-e-n-n-y!
(bokstaverade säkert 1000 gånger)
- Ok. Gerhard?


Jag kan ju säga att jag uttalade bokstäverna rätt iaf andra gången. Var en väldigt jobbig situation för han verkade ju aldrig förstå mitt namn och jag fick hela tiden tänka till så att jag inte sa G-e-n-n-y :P

Seriöst vad var det för fel på människan??! Fick ett roligt sms från Malin för ett tag sen och hon kom att tänka på det när hon satt på bussen och började skratta högt :P


My siblings and I. Back in the days

Skulle gissa på att det här är sommaren 98. Celine ser ju ut att vara 3 och jag borde vara påväg att fylla 8. Lille blonda Pontus är väl 5 :)
Pappa såg det här kortet på fb och sa att han blev ledsen för att han saknar den tiden :P Och ja det gör jag nog också, men ledsen vet jag inte om jag blir. Eller jo det blir jag.

Inte för att vara självgod...

Men det här stämde ju faktiskt på mig :P Efter testet: Vilken av Astrid Lindgrens karaktärer är du?

Du är Jonatan i Bröderna Lejonhjärta!
Alla gillar dig! Du är trevlig, rolig och snygg. Och du är någon man kan lita på, en riktig hjälte med ett riktigt hjärta. Din familj betyder mycket för dig och du tar mycket eget ansvar. Du går en ljus framtid till mötes! (Jag ser ljuset Jonatan, jag ser ljuset!!!)

Snälla, håll med mig nu ;)

Sniffa lim...

Är någonting som man absolut inte ska göra!

Men ibland går det ju bara inte att undvika. De håller på att bygga om här på jobbet och vill antagligen ha lite kul medan de sätter upp gipsskivor och spikar i rör, så de har fixat så att det luktar lim överallt. Ytterst roligt...

Visst, i början kan det väl vara lite spännande att pröva något nytt men man känner ju ganska snabbt att hjärnan går mot en snabb och säker död.


It's just another thuesday

Hej där :) Det har varit en bra dag hittills. Jag kanske inte var så jätteglad när pappa ringde mig kvart i 8 och bad mig gå upp och väcka Pontus, men sen efter ett tag kändes det bra. Gick ner på en gång och gjorde frukost och sen la jag mig i sängen och åt den och tittade på några avsnitt av Seinfeld :) Efter ett tag somnade jag och och vaknade igen strax innan 11. Då gick jag upp och gjorde mig iordning och sen har jag bara legat i sängen framför Seinfeld. Känns som en ganska lyckad ledig dag. Annars brukar det blir så att jag sover jättelänge, äter frukost när det är lunch och gör mig iordning framåt middagen (om jag nu ens orkar göra mig iordning).

Nu ska jag gå ner och äta lunch. Ha en bra dag :)

-20 grader i Sthlm

Att sitta och vänta på bussen i 40 minuter i 20 minusgrader kanske inte är den bästa starten på en morgon. Den kom ju aldrig och jag fick ta nästa buss istället.

Dumma buss!! De får väl för fan bugga bussar som klarar av kylan! Och så kan väl alla hållplatser ha sånna där coola skylltar som meddelar om en buss inte kommer!!! Jenny är arg!

Det var galet hur mycket jag frös. Näsan hade ingen känsel alls och fötterna gjorde ont. Benen kändes inte sådär jättebra att gå på. När jag blundade så frös mina ögon för att ögonlocken var kalla och tungan fick en chock när den kom åt tandköttet som var iskallt.

Dessutom kom jag ju för sent till jobbet. Inte för att det gjorde nått men det är ju aldrig kul att komma försent.

Nu får jag hoppas att min hjärna inte är köldskadad så att jag inte gör bort mig totalt :/

20100221

Godmorgon godmorgon :)

Idag ska jag bara hålla mig inne. Hoppas att pappa sätter in min data som har varit på semester för då ska jag försöka fixa en grej med en film. Kan du säga vad om jag lyckas, annars är det pinsamt :P Annars vet jag inte vad jag ska göra. Det ända jag vet är att vi ska äta kött till middag :/ Köttbitar är oftast inte min grej. Läskiga grejer det.

Jaja nu ska jag hoppa in i duschen. Ha det!

(Bildextra) "Titta Anja vad jag har hittat, en monsterspindel!"

Jag har precis börjat jobba.

Appropå jobb, när jag var här i tisdags skulle jag ta några vindruvor. Tog upp hela klasen för att plocka de allra snyggaste. Då ser jag någonting där bland alla druvor. Helt intrasslad bland dem fanns en spindel och det första jag såg var de håriga benen. Jag som är en riktig mes och är rädd för flugor lyckades dock väldigt bra här för jag hanterade situationen precis som man ska göra. Tog fram en gaffel och tog ut spindeln (som tack och lov var död) och la den på en servett.

Sen gick jag till Anja och visade den och hon sa: Hjälp! Gå och visa den för Tony!

Jag hade inte kommit på den tanken att visa den för honom. Jag menar, en medelålders doktor lär ju inte vara rädd för spindlar och då är det ju inge kul att visa den :P

Men tji fick jag, han hoppade ju till i stolen när han såg spindeln :D


Onsdagens middag

Det blev sushi till middag och det är bland det bästa jag vet! :)
Nej fasen nu måste jag gå och sova, natti.


Glamourama

Vände fotöljen mot datan och la massa kuddar i den så snart lär jag somna :)

Sitter här i min ensamhet och tittar på alla Glamourama-avsnitt som jag har missat. Tycker att det är mysigt att titta på. Extra kul eftersom att Michaela Forni har gått i samma skola som mig i högstadiet. Kommer ihåg att jag var lite avundsjuk på henne för att jag tyckte att hon var så snygg :P


Fettisdagen

Ibland har jag inte så mycket att göra här på jobbet men jag ska absolut inte säga att jag inte trivs. Det är alltid roligt att träffa nya människor och göra sitt bästa för att de ska få det så bra som möjligt, och sen så är de som jobbar här så snälla också.

Nu när jag börjar 15 så har jag ingen rast förrän vi stänger dörrarna till receptionen kl 19. När jag hade kommit idag satt jag inne hos Helena i tidbokningen ett tag och då kommer Anja in och säger att det finns en semla till mig i fikarummet som jag kan äta när jag har tid ♥ Jag får en semla idag trots allt :)

SA Chocolate

Det hände ju mycket i Sydafrika och jag ska berätta nästan allt har jag ju sagt. I väntan på mina egna bilder så letade jag fram en bild på google. Tycker att den symboliserar min tid i Sydafrika ganska bra.

Jag dök ju med hajar. Shark cage diving heter det, men vi svenska volontärer kallade det för diva med sharkar av någon anledning.

Sen så var det även så att de hade väldigt god choklad där. Själv tycker jag inte att marabous choklad är så rolig längre, har väl tröttnat helt enkelt. Märket Cadbury har dock väldigt god choklad. Tror att det var den chokladen jag köpte när vi skulle flyga hem och var på flygplatsen i Johannesburg. Köpte en chokladkaka med mintbitar i. Min favorit. Mintbitarna är så gröna och fina, ser ut som den där saken Superman är allergisk mot :P På bilden ser ni Cadburys Lunch bar. Väldigt god! Brukade köpa en sån när jag skulle sitta vid datan på internetcafét i Crawford :P

http://www.10and5.com/wp-content/uploads/2009/12/jaws-lunch-bar.jpg

Allt köpt på hm

Ska nog gå och lägga mig alldeles strax för ja, jag är väldigt trött. Först tänkte jag bara lägga in en bild på vad jag köpte i fredags när jag var i stan. Allt köpt på hm. Köpte även ett par leggins där som jag inte orkade ta kort på, men de är svarta och snygga :P Imorgon blir det jobb på kvällen för min del. På dagen tänkte jag pyssla om mina små kaninisar så att de får det mysigt inne hos sig.


14 februari

Idag har jag inte gjort så mycket. Städat lite och bakat. Imorse bakade jag den här kakan. Ingen har orkat smaka än men jag tror inte att den är äcklig iaf ;)


En yxmördare utanför dörren?

Shit vad pinsamt! Jag och Emelie är 19 år och det ringer på dörren när klockan är halv 10. Båda blir såklart jätterädda.

Många lampor är tända eftersom att jag håller på å värma min middag i köket.

Det första vi gör är att konstatera att det är en yxmördare utanför dörren...

Sen kommer vi på att vi nog måste släcka lamporna så att inte den potentiella yxmördaren ser oss. Skulle ju vara pinsamt om någon ser en och man inte vågar öppna.

Sen springer vi till dörren för att vi tänker att vi ska kolla ut genom fönstret som är brevid dörren, så att vi kan se om det står någon med en yxa där. Jag som nog är världshistoriens största fegis vågar ju inte titta ut genom ett fönster... Ni vet i skräckfilmer skulle ju mördaren se att man kollade ut och sen stå och stirra på en. Inte min grej.

Emelie är dock modigare och tittar ut i en tredjedels sekund.

- Det är en man!

Sen sitter vi vid dörren och rycker båda till när mördaren rör på sig. När mördaren har gått tycker vi att det är pinsamt. För det första har vi suttit vid dörren och fnissat, undrar om det hörs ut? För det andra släckte vi ju alla lampor. Mördaren måste ha sett att alla lampor inne släckts, och då antar jag att man fattar att någon är inomhus men inte öppnar.

När Emelie skulle gå hittade hon en lapp på dörren. Mördaren hette Carola och hade bara frågat om pappa kunde komma över med ett par skridskor till dem. Mördaren har iallafall fått sina skridskor nu.

Fantastiska fredag

Hej igen! Idag har jag haft en underbar dag, och den är inte slut än :)

Gick upp vid kvart övet sju, och det sved kanske lite, men sen kom belöningen. Klockan 9 träffade jag nämligen Sandra i stan :D Blir alltid så glad när jag ser henne. Det suger att hon har flyttat från huvudstaden, från mig :( Vi möttes i centralen iaf och sen gick vi till John Chris där Malin satt och pluggade (galna kvinna, plugga så tidigt!). Jag drack te och sen satt vi där till strax innan 11 tror jag och pratade och slog i lagboken á 2010 :P Kul kul.

Efter det gick vi runt i stan ettt tag och när Malin lämnade oss för att åka till SU för att äta billig lunch och plugga drog jag och Sandra till donken och åt lunch.

Nu sitter jag på jobbet och har redan jobbat en timma tydligen..

När jag slutar ska jag bokstavligt talat slänga mig i kläderna och springa ner mot bussen så att jag kommer hem, för jag ska träffa Emelie :) Vi ska vara hos pappa och ta det lugnt framför tv:n. Planen är även att vi ska äta morötter och dip men då måste vi handla lite först. Det är nämligen ingen som bor i pappas lägenhet för tillfället så det finns ingen mat. Tur då att lägenheten ligger ovanpå Konsum.

Ha en bra fredag så kanske vi hörs senare, ska försöka att inte dröja över en vecka denna gång ;)

Varma skor

Ännu mera snö kommer nu. Hemma hos mig var det början till snöstorm när jag åkte därifrån för en stund sen...

Men som sagt så finns det inget dåligt väder, bara dåliga kläder :) Nu i vinter har jag insett att håret inte förstörs bara för att man har en mössa på sig och att det är ganska skönt att ha en halsduk. På tal om det måste jag visa hur söt jag är i min mössa och halsduk, hehe. Aja, jag har även turen att ha en lillasyster som har ett par uggs och efter att ha lånat dem några gånger har jag börjat fundera på att inte köpa ett par själv.

De är ju både varma, sköna och jag känner att jag kan gå i dem utan att oroa mig för att halka stup i kvarten. Visst finns det snyggare skor men jättefula är de faktiskt inte :)

Klicka för att stänga fönstret

De här kommer från have2have.se och kostar ca 300

I hate it when cute guys have perfect hair... And then... They cut it.

Den gruppen hittade jag på facebook och jag håller verkligen med! Visst, det finns killar som passar i snaggat hår men det är bara att alla andra 99,9 % inser att det inte är någonting för dem.

Det var någon kille som hade kommenterat att det var så jobbigt med längre hår eftersom att det aldrig torkade och frös på vintern. Det känns som att han talade för alla killar som inte orkar ha sitt perfekta hår kvar.

Herregud det är inte jobbigt att ha långt hår, säger jag som ändå har rätt långt. Och hur svårt kan det då vara att ha hår som typ bara är någon decimeter långt :S

Taurique och Lehnique

Två små charmtroll :)



Bloggen presenterar...

Bloggen presenterar stolt: Mina 8 älsklingar <3 Det här är alltså de 8 äldsta barnen i grupp C som jag och Malin var med varje förmiddag. De gick som i en förskola och gjorde massa övningar som förberedde dem inför skolan.

Från börjar var de 9 men Jasmine åkte hem. Om ni ser på whiteboarden bakom barnen, långt till höger så syns något som ser ut som en kalender. Varje barn som skulle åka hem hade ett eget blad och för varje dag som gick fick de rita ett kryss över en dag. Det tyckte de var riktigt kul :)

Övre raden: Emmanuel, Safwaan, Marshall och Igshaan Nedre raden: Jamie-Lee, Nafisa, Enrico och Cheryl


Bilden är tagen den sista dagen vi var där, 27 november. De hade precis fått julklappar och var jätteglada.


Citron är min stora passion!

Igår insåg jag att citron nog är det bästa som finns. Bättre än godis...

Ni vet sånna där flaskor med lime i? Jag gällde upp sånt i ett glas igår och drack. Mmmm.

http://4.bp.blogspot.com/_VMaXjDEVFEQ/RnqnuH2P3NI/AAAAAAAAAKo/jcNYOmGXyIc/s400/Citron.jpg

Halv 8 hos mig

Så fort hon gick in här tänkte jag: Åhh henne känner jag ju igen! Hon var säkert här förra veckan.. Var det inte hon som ville boka in en tid?

Sen bara som en blixt från klar himmel: Det är ju hon som var med i halv 8 hos mig! Gud vad coolt :D

Jag älskar halv 8 hos mig <3

Work

Sitter här och tänker: Bara två timmar kvar! Inte ens två timmar kvar...

O så bara: Jenny kan du bara jobba till 3 idag?
- Nä egentligen inte.. (vill hem för att sova för jag la mig av någon anledning halv 5 imorse. Hmm, imorse på bussen satt jag och räknade och fick det till att jag sov 3 timmar.. Hur gick det till? Det blir väl ändå bara 1,5 timme? Pucko)
- Det ska ju komma en kille halv 5...
-Peter?
-Ja.
-Kommer han inte?
-Det vet vi inte..

Kan ju sitta här någon timma till, det gör ingenting egentligen. Känner att jag har vaknat till lite.

Update: Wihooo jag får gå hem tre iallafall!

Sydafrika 2009! - Bilder påväg

Hej Jenny heter jag och jag är en duktig människa... För jag har börjat överföra bilder från Sydafrika till datorn. Började lite smått igårkväll med att ta några bilder på världens finaste barn till min lilla dator. Sen la jag upp dem på facebook.

Nu sitter jag vid pappas stora dator och håller på att överföra mina 900 bilder. Sen ska jag föra över de två usb-minnen jag har. Det är bilder från de andra 8 tjejerna! Väldigt många alltså. På de två usb-sakerna finns 4000 tror jag vi kom fram till.

Tänkte lite smått börja lägga upp bilder här i bloggen och allt hamnar alltså under kategorin Sydafrika 2009! :) Ni anar inte hur mycket jag saknar mina barn!!

Alla delar av resan ska jag försöka få med
♥Tiden i Kapstaden
- Barnhemmet
- Alla utflykter, som bla:
 - Cape of good hope Hike&Bike
 - Lions head
 - Hajdykning
 - Kåkstäder
 - Robben island
♥Alla platser vi var på och utflykter vi gjorde på resan mellan Kapstaden och Mtatha

RSS 2.0