Fredag

Hej bloggsi!
Dagen började med att jag vaknade vid 9 och var rätt så pigg, men eftersom att jag kunde sova lite längre satte jag klockan på 10. Det slutade med att jag gick upp 12 och fick bråttom till jobbet :P Nu har jag jobbar klart iallafall och ska hem för fredagsmys. Jag får skjuts hem av Eva här på jobbet eftersom att hon åker hem via Älta :)
Imorgon ska jag ev. träna med Emelie kl 10. Hon ska höra av sig ikväll om hur det blir. Efter det ska vi åka till Nacka forum och shoppa/fika. Behöver verkligen nya kläder! Min garderob, som är överfylld med kläder, känns inge bra. På kvällen ska familjen till morfar på födelsedagsmiddag :)

Hundvakt

Idag har jag varit snäll mot Zelma. Och nu orkar jag inte skriva mer för jag orkar inte. Hatar att sitta med den här minidatan i sängen. Törstig är jag också och så.... nej det är det jobbigt liv det här. Borde egentligen lägga mig för jag är himlans negativ just nu. Dock är det väl inte konsigt att HATA hörlurssladdar? Aningen gör den knutar på sig själv eller så är den i vägen och åker ur hela tiden!!!
Nej, vaaaaaatten!!

Helgen var grym :D

När jag och Malin kom fram till Linköping i fredags så plockade vi upp Sandra och åkte och handlade middag. Sen lagade vi mat och senare på kvällen kom några av Sandras vänner. Det blev lite drinkar hos Sandra och sen så blev det utgång!

På lördagen gick vi upp och promenderade till stationen. Egentligen skulle vi ha cyklat men efter 100 m insåg vi att Malins cykel hade punka och då blev min cykel så ledsen att styret lossade och jag ramlade ner på marken :P På stationen hämtade vi Christine och sen satte vi oss på ett fik och åt mycket god frukost. Resten av dagen spenderades framför tv:n och på kvällen gick vi ut.

På söndagen tog vi en lång och skön sovmorgon och sen körde vi in till stan. Åt på Subway och runt 16 åkte bilen hem mot Stockholm :)


Jag, Sandra, Christine och Malin


Mot Linköping!

Idag ska jag ner till Linköping för att hälsa på Sandra och vara där över helgen :) Malin kommer om en stund och hämtar mig med bilen. Ja vi ska åka bil. Därför är det extra kul att det kom snö inatt :P
Ikväll blir det någon form av utgång och imorgon kommer Christine ner så vi ska hämta henne vid tåget runt 10. Det kommer bli en bra helg det här :D
På bilden: Söta Sandra när vi var i Köpenhamn!
Nej nu har jag bråttom! Ha det så bra i helgen :)

Apfelstrudel

Till något mer glatt, idag hade en av doktorerna på jobbet bakat Apfelstrudel. En stor låda hade hon tagit med, 3 längder strudel! Och vad gott det var. Lagom sött och alldeles perfekt. Hon är så söt :)



Vi har ingenting här hemma att äta... vet inte vad jag ska göra! Svälta eller hitte på något? Kanske googla äppelpajrecept.


I ena sekund liv, i andra död.

Det är när man ska sova som det är som jobbigast. Eller när man går upp från bussen och tänker att det första man ska göra är att gå bak till kaninerna och se att de har det bra, och man sen kommer på att det inte finns några att titta till.

Det är så jobbigt att veta att man har gjort sitt bästa och ändå blir det så fel. Det här är nog det värsta året jag har varit med om. Först var det Tingeling, sen Flingan och Madicken. Sen såg det så ljust ut med Baillie och Billie men de försvann de också. När vi köpte Majken och Ava tänkte jag: nu kan det inte gå fel mer. Det här kommer att bli så bra. När jag satt med Ava i famnen i måndags hade jag en sån varm och härlig känsla av kärlek i mig. Men så slutade allt så fel som det bara kan. I ena sekund liv, i andra död.

Det är som att man hittat säkerheten och står stadigt på marken, men plötlsigt rycks marken bort under en och man svävar i fara igen. Man kämpar sig tillbaka från något riktigt jobbigt, men det som jagar en ger inte upp.

Sorg

Igår när jag kom hem från jobbet hjälptes jag och Celine åt att städa kaninburen. Jag satt ute med Ava en lång stund och när jag skulle fylla på med nytt spån och halm fick hon vara innanför min tröja för att ha det varmt. Men jag fick en sån läskig känsla, det kändes verkligen dåligt. Ava var lite slö så senare på kvällen gick jag ut för att se om hon levde. Då satt hon vid matskålen och jag blev så glad att hon fortfarande fanns där.

Imorse kom Celine in i mitt rum och väckte mig klockan 8. Då hade hon Ava i famnen och sa ungefär: Ava är inte död, men hon är jättelugn!

Sen blev allt bara värre och värre och till slut förstod vi att hon inte skulle överleva. Hjärtat slog fortfarande och hon andades, men allt hopp var borta. Runt halv 10 åkte vi in till veterinären som sa att det inte fanns något att göra. Ava avlivades :(

Veterinären sa att vi inte har gjort något fel. Att två små kaniner har dött på bara 3 dagar är ren otur. Hon trodde inte att deras dödar hade något med varandra att göra. Jag fattar inte hur man kan ha så mycket otur. Jag orkar inte mer.

Vila i frid Majken och Ava ♥


You'll be fine

Jag kan inte säga att det här är den värsta dagen på länge för det var inte längesen det var en dag som den här :(
Sötnos, varför? ♥ Jag orkar inte mer :'(

Spandau ballet

Just nu älskar jag låten Gold

For love is like a high prison wall
And you could leave me stanting so tall
Gold
Always believe in your soul
You've got the power to know
You're indestructible
Always believe in, because you're
Gold



Vänskap

Jag hade det jättemysigt med min vän :)

Lördagsmys

Mys everyday! Hehe. Jag jobbar som sagt idag men det har varit mysigt. Eller ja, mysigt. Varför skrev jag det? Har inte haft något emot att jobba iallafall :P Jag och Julia har städat och kört lite patienter till akuten. Och så har jag ätit :P Dessutom fick jag en hostattack när jag åt frukost här imose. Den ville inte ge sig heller utan satt i typ 10 minuter. Det var väl en elak brödsmula som ville dumma sig med mig.

Strax ska jag gå härifrån och möta Emelie i slussen. Vi ska fika och köpa hårfärg och sen ska vi hem till henne och tona hennes hår. Det ryktas även om att jag ska få fiskpinnar där ;)

Nu ska jag titta på Kenza & Tyra show innan jag går härifrån :D

Imorgon är det lördag...

Och då ska jag jobba 11-16. Jag är helt övertygad om att det kommer bli väldigt lugnt för jag är bara där för att vara lite stöd för nya Julia men hon är så duktigt så det enda jag ska visa är hur man gör när man öppnar kassan på lördagar. Sen får jag väl springa runt och ladda inför eftermiddagen då jag ska fika med Ämäli :) Vi ska mötas fyra i slussen (jag går lite tidigare från jobbet).
Innan jag lägger mig kan jag säga att min hosta har varit riktigt jobbig ikväll. Och imorse, då lät halsen inte glad. Nej, nu sover vi! Godnatt :)

Den där Jay

Sitter och tittar på Idol och har hela tiden tyckt att Jay varit överskattad, men efter ikväll.... Hell no! Herregud vad bra han var!!!


Fredagsmys :)

Det blir alltid så mysigt på jobbet på fredagar, det behöver inte vara det att man har massa goda saker till fika utan det blir mysigt ändå. Idag är det visserligen tårta, 2 st. De som bygger om bjuder på tårta eftersom att det blir lite rörigt :D Nu ska jag sätta mig vid tårtan och dricka te och sen ska jag hem!

Imorse försov jag mig riktigt mycket så det ska bli skönt att komma hem och bara ta det lugnt :) Kanske pussa lite på kaninerna?


Värdinna för dagen

Tjenixen! Idag är jag korridorsvärdinna här på jobbet (eftersom att de bygger om och vi tar in patienterna en annan väg ska jag visa vägen för de som ser förvirrade ut och dessutom ha koll på ultraljuden) fast just nu gör jag det jag gör i vanliga fall. Lotta ringde strax efter 8 imorse och frågade om jag kunde komma och jobba. Som tur var hade jag precis vaknat då så jag lät inte efter i telefon :P Det blev lite stressigt till bussen eftersom att den bara går 1 gång/h men jag hann, och jag fick med mig allt också :D

Efter jobbet ska jag träna men jag kanske hinner hem mellan. Pontus glömde nämligen sina träningssaker hemma och om han ska hem och hämta dem efter skolan kan jag lika gärna åka hem ett tag :)


Vadå, är det inte yoga?

Trot eller ej men potäter och sill det är just vad små kattungar ääääter! Nej men, trot eller ej men det blev ingen yoga igår. När jag kom till gymmet satt Emelie där och kom fram och sa att hon missat att de ändrat från yoga till cirkelträning på det passet. Jag vet inte om det är för att min kropp är otränad, om det är för att den fick en chock (det är säkert en kombination av båda :P) men min kropp är död idag. Den gör inte ont men kroppen känns, varenda muskel. Det kan ju vara skönt men då vill man ligga i sängen och vila kroppen, inte behöva gå upp tidigt och hålla igång hela dagen :P

Imorse skulle en snickare göra en grej i mitt rum så jag gick upp 8, sen gick jag ut med snickarens gulliga hundvalp Sasha på en 1,5 timmes prom i skogen. När jag kom hem hann jag bara äta och sen åkte jag till jobbet och här är jag nu :) Sitter och skriver in remisser i datan och bokar en del. Högen med remisser är hööööög men jag ska försöka scanna in alla så att de slipper det imorgon :)

Appropå träning, jag har ju inte gymmat sen jag skaffade gymkort för ca 1 mån sen men imorgon ska jag och brorsan träna tror jag. Det passar mig bra för jag ska förmodligen hälsa på Sandra i Linköping nästa helg och hon säger att vi ska ut och springa långt. Häromdagen mördade hon en kompis med att ta ut henne på en 7,5 km (jag hoppas verkligen att hon menade km och inte mil) runda. Känner därför att jag borde träna lite så att jag inte gör bort mig för mycket, hehe.



Btw, här är jag och Emelie igår. I'm the maaaan.

Auuuuummmm

Det blev inte så mycket kaos idag, har inte varit än så länge åtminstonde :p Eftersom att det är så få patienter så övar jag lite olika yogaställningar istället. Btw, det roligaste med yoga måste vara musiken som spelas, som iof är mysig, men ibland säger någon mysko röst auuuuuummmm och det är ju jättekul :D

http://baria.blogg.se/images/2009/yoga_30365570.jpg

Godmorgon... igen

Det känns som att det här kommer att bli en lång kaos-dag. De håller på och bygger om utanför röntgen så korridoren kommer att stängas av och patienterna ska gå in en annan ingång. Jag vet inte hur tydligt det är vart de ska gå för vi fick veta det här igår och har inte riktigt hunnit sätta upp lappar om hur de kommer hit. Men det löser sig väl :P

Ikväll ska jag iallafall inte kaosa för jag ska på yoga kl. 19 med Emelie :D Yoga är kanske inte riktigt min grej för jag kan verkligen inte stå på vissa sätt som man ska göra. Mina armbågar tex. dör om jag belastar dem i mer än 1 sek. Vet iof inte hur ofta man står på sina armbågar när man kör yoga, för det var ett tag sen så jag kanske tänker på något annat pass. Men men, det måste vara något fel på mig iallafall :P

Godmorgon

Goooodmorgon godmorgon! Idag är det måndag och vem älskar inte måndagar? :D Idag jobbar jag 8-16 och när jag kommer hem ska jag packa ner garderoben i en IKEA-kasse och åka upp till mamma. Sen ska jag klappa på kaninerna. Skulle vara kul om de här kaninerna blir riktigt sällskapssjuka :P Fast vem vet, jag kanske bara skrämmer bort dem om jag ska klappa på dem... Kan muta med lite kaningodis. Hihihi.
Ha en bra dag iallafall :)

101010

Godmorgon :) Idag är det den 10/10 2010. När jag var liten bestämde jag mig för att 10 skulle vara mitt favorit/lyckonummer. Jag hade aldrig haft tur med numret 10 och jag har aldrig haft det efteråt heller, jag tror jag valde det för att det såg fint ut. En etta och en nolla. Enkelt. Om jag minns rätt valde jag mitt lyckonummer innan jag fyllde 10 för jag kommer ihåg att jag längtade väldigt mycket till att fylla 10 eftersom att jag trodde att något stort skulle hända då just för att jag hade den siffran som favorit, hehe.



Nu ska jag äta frukost :D


Kärlek <3

Torsdagen den 30 september köpte vi denna lilla tjej, Majken, som är född v.30 :) Hon är en vit dvärgvädur med gråa fläckar.
Tisdagen den 5 oktober köpte vi lite sällskap till M, hon heter Ava och är född 19 juli. Jag tror att hon är en blandning av en teddy och dvärgvädur. Vit är hon iallafall och fina blåa ögon har hon :)


Mango

Hur ska man äta en mango? Är det meningen att man ska sitta och skära loss bitar eller finns det något smidigt sätt? Man blir ju bara kladdig. Sen är det inte ens gott så blä på mango.

Jag undrar lite

Heeeej, idag är det fredag och det betyder att det är helg imorn och nu kom jag på en sak! Visst hade Parlamentet premiär förra veckan? Ska kolla på det nu!

Sitter nämligen på jobbet och har inget att göra. Har suttit här säkert en timme utan något att göra och växlat mellan 4 olika bloggar där ingen uppdaterar :P Hade tänkt titta på DHW men det gick inte på kanal5play för man behövde betala :S

Men... Parlamentet nästa!

Förresten: Av någon mysko anledning hade jag dubbelt så många besökare som vanligt igår. Det betyder ju inte att det är många men jag undrar iallafall hur det blev så. Kanske för att jag gjorde comeback igår efter några dagars uppehåll? haha.

Jag glömde

Helt seriöst så har jag inte tänkt så mycket på bloggen de senaste dagarna, har inte ens orkat sitta vid datan av någon anledning :P Men det är väl lika bra att jag slänger in ett inlägg. Idag har jag jobbat och det var en väldigt lugn dag. Jag ska lägga mig i sängen nu och titta på lite tv som jag missat. Vi har förresten två nya kaniner nu. Är man van vid att ha djur runtomkring, även om det vissa dagar bara är att man går ut och ger dem mat och vatten, så är det väldigt tomt utan dem. De små tjejerna heter Ava och Majken. Bilder kommer så småningom :)

Utgång tonight

Idag har jag varit i Gustavsberg på 50-års kalas! Det passade bra för nu är jag redan fixad inför ikväll och behöver inte stressa till bussen :D Jag ska ut med Malin och Sandra (som är här på finbesök från Linköping :D). Det kommer bli kul!


Jag är speciell

Det här är verkligen inte min vecka känner jag. Jag fick ju hostmedicin igår och en av biverkningarna är muntorrhet. Om man nu ska drabbas av en biverkning, varför muntorrhet? Bronkospasm hade ju varit kul att testa annars. Nu fattar jag såklart att det är jobbigt men det är ett roligt ord. En liten dinosaurie skulle kunna heta så :P

BIVERKNINGAR
Sällsynta (färre än 1 person av 1000 drabbas):
Hallucinationer, förvirring, aggressivitet, övergående förhöjning av vissa levervärden. Muntorrhet. Kramp i luftrörens muskulatur, vilket kan ge andningssvårigheter (bronkospasm).

Sen hoppas jag att de två getingarna här inne där jag sitter på jobbet är hallucinationer. De har varit här sen igår :/


RSS 2.0