Ett läskigt besök... i kyrkan

Håller på med kristendomen nu och har en liten uppgift tills på fredag. En del av den är att ta reda på rena faktafrågor. Man ska välja en kyrka och sedan ta reda på hur den kyrkan ställer sig i vissa frågor. Jag valde svenska kyrkan.

Efter skolan bar det alltså av till Nacka kyrka. Jag, Sandra, Axel och Cissi blev skjutsade dit av Emma. Vi hade ingen aning om vart man skulle gå in, men det behövde vi ju inte fundera på så mkt eftersom att det bara fanns en vanlig dörr (alltså inte en kyrkport), och den dörren var låst. Vi ringe på klockan. Vaktmästaren kom och öppnade. Han visar vart vi kan sätta oss ner och vi är precis påväg att sätta oss när en arg gumma kommer utspringande ur sitt lilla rum. Det visade sig att hon var ledare för församlingen. Hon säger åt oss att vi inte alls bara kan komma in och ställa frågor, för det finns ingen som har tid (nej, för hon hade säkert inte tid för 5 frågor!). Dessutom var hon så hemskt otrevlig. Hon sa åt oss att gå upp till det gula huset, pastorsexpeditionen, för att boka tid med en präst. Så vi gick dit. När vi kommer dit möts vi av en glad tjej, som dock säger att vi inte ska hit. Måndagar är nämligen prästernas lediga dag och därför kan vi inte boka tid här eftersom att det inte finns någon präst att boka tid med (och det visste inte den arga kyrktanten kanske?!). Hon säger åt oss att gå till det vita huset för att störa personalen i deras fika, för det kan vara så att prästen Henry är där (varför på sin lediga dag?) och han brukar svara på frågor som skolungdomar har. Så vi går till det vita huset, som egentligen är av färgen beige, och stör personalen. Får dock tag i prästen Henry som följer oss tillbaka till det gula huset och leder oss upp till ett litet arbetsrum där vi får hålla våran intervju.

På religionslektionen idag pratade vi om fördomar. Jag kan säga att det kändes lite creepy att gå in i det gula huset. Fick genast känslan av att det var värsta sekten. Ja, religösa personer är läskiga. Klart man har fördomar.


Kommentarer
Postat av: Mango

Nämen de e ju jättekul Jenny ;)

2008-10-20 @ 19:01:27
URL: http://celinegustafsson.blogg.se/
Postat av: kyrksyster

Ni hade lite otur... men bra att det löste sig till sist.



Svenska kyrkan är ingen otäck sekt... det finns alla sorts människor i kyrkan. Både trevliga och otrevliga!

2008-10-20 @ 21:47:15
URL: http://blogg.aftonbladet.se/13059

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0