Läkemedelsverket varnar oss för oseriösa internetapotek

Handeln över nätet bara ökar och ökar. Vi köper kläder och medicin etc. Men hur mycket kan man lita på det som står på nätet?

Jag har länge varit skeptiskt till att köpa saker via nätet. Även om det är seriösa sidor så litar jag inte till hundra procent på det som står. Det är i princip omöjligt att vara riktigt, ja riktigt riktigt, säker på att det den där sidan utger är korrekt. Visst, att köpa kläder förstår jag att man gör. Men att köpa medicin. Det kan jag inte förstå. Förlåt, men hur kan man vara så dum att man köper medicin via nätet? Hur tillförlitliga sidorna än verkar så är det ju medicin det handlar om. Ämnen som påverkar din kropp. Du kan ta skada av en medicin som är receptbelagd, tänk då vilken skada denna medicin som du köper via nätet, till vilken du inte behöver recept, kan göra. Du vet inte alls vad den där tabletten, som egentligen ser ut som vilken alvedon som helst, faktiskt innehåller.

Titta på den här reklamen som går på tv nu


Verkar det här seriöst tycker du? Många som har sett den här reklamen kan nog säga att de har tänk något i stil med "aldrig att jag skulle köpa medicin via nätet!"? Ändå är det något som folk faktiskt gör. Och då ska man ha i tanke att det är det här som sägs i reklamen som de oseriösa internetapoteken säger, även om det inte sägs direkt. Det borde ringa en liten klocka i huvudet hos varenda människa.

Crimemedicine.com är läkemedelsverkets sätt att uppmärksamma de oseriösa internetapoteken. En kampanj helt enkelt. Och visst får den oss att reagera? Gå nu in på hemsidan och se vad som händer... Titta på den drygt 13 minuter långa dokumentär som visar hur de oseriösa internetapoteken fungerar.

Köp aldrig medicin på nätet. De där jobbiga närgångna frågorna du får hos läkaren får du stå ut med och recepten är till för att skydda oss. Du kan inte ställa din egen diagnos. Men det kan din läkare. Varför har de gått en lång utbildning tror du? 

Internetapoteken skriker pengar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0