Max in my <3

Vår mat

Säker mat


På Max är det kvalitet och naturliga råvaror som gäller. Kontroll och säkerhet är A och O . Vi försöker också att kontinuerligt göra vår mat allt hälsosammare.

Ingen GMO på Max

Hos oss på Max är det självklart att du ska känna dig säker på vad du äter. Därför har vi inga varor med GMO (genmodifierade organismer). Naturliga råvaror ska det vara!


Inget transfett i Max olja

Den senaste tiden har det kommit nya larm om transfetter. Bakgrunden är nya nordiska näringsrekommendationer kring fett. Bland annat har friterad mat pekats ut som innehållande de omdebatterade härdade fetterna som innehåller transfettsyror. Transfett finns naturligt i vissa produkter, men kan också bildas vid industriell härdning av fett. Transfett finns bland annat i feta bageriprodukter, godis, snacks och används framförallt för att få längre hållbarhet.

Max har under ett och ett halvt år utvecklat en ej härdad fritösolja utan transfetter. Nu har vi tillsammans med vår leverantör lyckats! Den nya oljan, som nu ersätter all tidigare olja för fritering, är ohärdad, transfri och innehåller dessutom en lägre andel mättat fett. Omättat fett är enligt bland annat Livsmedelsverket nyttigare än mättade fetter. Den nya fritösoljan är dyrare men vi tar inte ut det i prishöjningar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0