Den där Kepler

Och så har en till helg svept förbi. Tänkte skriva lite böcker. Läser väldigt sällan, det blir på sommaren/under resor när man måste ha något att göra i solen. Eller på jobbet (ett mycket bra sätt att fördriva tiden på, kom på det ganska nyligen). Borde läsa oftare för det är ju kul att läsa. Förra sommaren läste jag bla. Keplers Hypnotisören. Se nedan vad jag tyckte om den :P I korta drag: Jag hatade den. Nu har jag börjat läsa en annan Kepler-bok: Paganikontraktet, och den är mycket bättre.

Lars Kepler - Hypnositören
Beskrivs av DN som "en välskriven, högst obehaglig och spekulativ deckare" - Bra med andra ord. Själv tycker jag att det är en alldeles för lång och usel bok. Jo visst, långläsning i all ära, men då ska ju boken vara bra! Det är inte den här. Den bara maler på i närmare 600 sidor. Och inte är den trovärdig heller. Det börjar med ett familjemord där en pojke överlever med svåra skador. Han är så svårt skadad att han riskerar att dö om han förhörs av polis. I och med detta kopplas hypnotisören Erik in. Han går emot sitt löfte om att aldrig mer hypnotisera när han hypnotiserar pojken, och på detta sätt försöker ta reda på vad det var som hände. Inte för att avslöja för mycket men denna pojke som är så sjuk, vad tror ni han gör? Jo han lyckas rymma från sjukhuset, döda lite folk på vägen, springa ifrån polisen och köra iväg i en bil (han dödar förståss chauffören). Tyvärr så trodde jag inte alls på det där. Det enda som jag egentligen tycker är bra med boken är när man får tillbakablickar i hypnositörens liv, så pseudonymen Kepler lyckades iallafall med bokens titel.
Slutet är galet jobbigt. Man vet precis vad som ska hända men ändå ska de mala på väldigt länge. Det hade kunnat trycka ihop det till max två sidor. Jag tycker att boken når sitt klimax i början, så spännande är det inte. Dock är den inte helt värdelös, jag satt ändå timmar i sträck och läste (möjligtvis för att få boken överstöckad, haha).


UPDATE: Haha, Paganinikontraktet heter den visst.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0