30 minutes sweet talk

Igår när jag precis skulle gå från jobbet så ringde telefonen där och jag svarade. Jag pratade med en sån där supergullig dam född -34. Hon ringde för att berätta att hon hade svårt att komma till oss pga snön och därför ville ändra sin tid. Hon berättade också att hennes man som hon varit gift med i över 50 år gick bort i våras, och när hon sa det hörde man hur hon nästan började gråta. Det var inte meningen att han skulle dö först, för det var ju hon som var sjuk. Hon hade aldrig kunnat ana hur mycket det fanns att göra när man var ensam. Hennes lås var sönder och hon kunde inte låsa dörren på nätterna vilket gjorde henne rädd.

Hon berättade om hennes tvillingsyster som skulle flyttat till henne nu när hennes man dog, men så dog hennes syster också. Nu var hon alltså helt ensam. Hennes söner och deras familjer hade aldrig tid för henne, de skulle ju spela tennis osv. Hon ville inte vara till besvär. De hade ju högt uppsatta jobb, en av dem på Christian Dior.

Hon berättade om hennes hund som dött och hur hon haft många katter en gång för längesen. Nu hade hon bara en katt kvar. Hon ville inte köpa en ny hund eftersom att ingen kunde ta hand om den när hon gick bort, jag sa att jag kunde ta hand om den sen om hon så gärna ville ha en.

Hon berättade även om hur hon alltid behövt klara sig själv när hon var liten, för hennes mamma dog när hon var sex år och hennes styvmor var inte alls snäll. Hennes liv var som en sån där saga man hör ibland.

Efter 30 minuter var jag tvungen att gå. Damen på 76 år var glad över att ha fått prata med någon. Jag sa att hon fick ringa igen om hon ville. 

Det är så sorgligt hur ensamma vissa är och att deras familjer inte bryr sig. Så ska det inte få vara.


Kommentarer
Postat av: julia

åh stackars lilla tant... fint att du lyssnade jenny! :)Inte alla som skulle orkat det faktiskt. God jul på dig!

2010-12-24 @ 11:31:59
URL: http://gerdau.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0