Avokado och djurförsök

Avokado är gott, speciellt om man har någon god sås till. Någon som vet nåogn god och enkel sås som funkar ihop med avokado?

"Avokado skyddar levern

Japanska forskare gav avokado och 22 andra frukter till råttor. Varje grupp av råttor fick bara en typ av frukt. Råttorna gavs sedan ett ämne mycket giftigt för levern. De råttor som fick avokado var den grupp som fick minst skada på levern."


Läste det här på någon sida och det har ju ingenting att göra med avokadon egentligen, utan djurförsök. Låter jättehemskt men ändå kan jag inte bestämma mig för om jag tycker att det är rätt eller fel med djurförsök. Om vi inte testar på djur kommer vi ju antagligen inte få reda på om något ämne är farligt eller ej. Eller vad vet jag. Kan inte säga att jag tycker att det är fel, men samtidigt inte rätt. Det är hemskt helt enkelt.

 
Kärnan är smått giftig så den får inte vara med på bild ^^


Det där med djurförsök är krångligt. Jag kan inte säga att jag tycker att djur är mindre värda människan men hur ska man göra om man tar bort djurförsöken?
Det gör ont i mig varje gång jag läser, ser, hör att djur plågas. Så ta mig inte för någon som inte bryr sig om djuren, för det gör jag.
Vem tycker egentligen att det ovannämda exemplet på djurförök är rätt? De som testar på djur tror jag inte heller ser detta som något "snällt" men kanske väger ändå de positiva sidorna över, dvs alla resultat man får fram. Svårt.

Kommentarer
Postat av: Matilda

Djurförsök är knepigt. Men åh, vad sugen jag blev på avokado nu...

2008-03-12 @ 21:55:41
URL: http://quietland.blogg.se
Postat av: Jocke

Hej

Svara på dagens fråga på

http://vastertorp.blogg.se/1205308537_dagens_frga.html

Tack för din medverkan och ha en bra kväll

Mvh

Jocke

2008-03-12 @ 21:57:40
URL: http://vastertorp.blogg.se/
Postat av: Elin

åååh älska avokado

2008-03-12 @ 22:04:21
URL: http://[email protected]
Postat av: Allsvenskan 2008

Kika gärna in min blogg och kommentera.
Vilket lag är bäst i allsvenskan?
http://fotbollsallsvenskan08.blogg.se

Ha en bra kväll! :)

2008-03-12 @ 22:25:48
URL: http://fotbollsallsvenskan08.blogg.se
Postat av: Kristoffer

Hur ska man kunna legitimera djurförsök?
Du testar om djuret blir förgiftat och mår dåligt osv eller om den överlever, hur kan man moraliskt sett legitimera något sådant?
Djuren känner smärta som oss eller? Då ska vi väl inte plåga dom eller är det för att dom inte har samma medvetande som oss som man får plåga dom med sådant? För då kan vi ju lika gärna ta utvecklingsstörda, djurförsök liknar nazismen enligt mig..

2008-03-12 @ 22:35:50
URL: http://kommunist87.blogg.se/
Postat av: spidy

Djurförsök är väl egentligen inte hållbart i det långa loppet, om vi vill leva jämlikt och demokratiskt. Och människor är bra dumma för trots alla saker vi redan lärt genom bl.a. djurförsök så drabbas vi ständigt av nya saker. En forskare kommer med en slutsats som sedan krossas av nästa.. Anyways, ha gräddfil till avokadon ocg låt allt ligga i en taco.

2008-03-12 @ 22:58:21
URL: http://spidy.blogg.se
Postat av: Kristoffer

Men på vilket sätt hör kött till våran näringskedja?
Vi klarar oss utan kött, det gör tex inte vargen. Så det behöver inte tillhöra våran näringskedja om vi inte absolut vill detta.
Det är som grisar de kan äta kött men de gör inte det om vi inte matar dom med detta.
Man får helt enkelt försöka finna lösningar på människor, man får inte göra så radikala förändringar på det befintliga, man kan inte legitimera djurförsök

2008-03-13 @ 09:03:02
URL: http://kommunist87.blogg.se/
Postat av: Kristoffer

Nej det är klart att det inte är olagligt, men staten har avgjort vad som är lagligt och inte, staten har inte samma syn som jag om det här. Jag tycker att det är fel men jag skulle inte straffa dem som gör det för att dem gör det.
Vargen är ett djur som inte kan äta morötter eller kanske kan men den gör inte det och den kan du inte tvinga den, om man ska se oss som att ha en annan dimension av tänkande än djur så ser du ju att det är fel att döda när du kan leva utan att döda? Jag menar inte äter du din hund om du har en? När du lever nära djuret så klarar du inte av att döda den för att den har blivit din vän eller? Samma sak tror jag gäller att döda en människa, om du var tvungen att välja en som var tvungen att dö då hade du valt någon du inte känner eller? Du dödar inte en okänd människa men du kan döda ett okänt djur.
Jag tycker iaf att du har en bra koll på vad du tycker om det och det är ju bra även om du inte tycker som jag ;D haha

2008-03-13 @ 16:36:43
URL: http://kommunist87.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0