Sillunch och tårta, första dagen

De första timmarna gick tiden sådär äckligt långsamt. Jag var nästan 100 på att det gått 2 timmar, men så hade det bara gått 39 minuter! Hur skulle jag klara av att sitta där 6 timmar till? tänkte jag. Fanns det möjlighet att sluta jobba nu, insåg ju att det var omöjligt att lära sig allt det där.

Det finns de som verkar tro att det är som att sitta på konsum när man sitter i receptionen på röntgen. Men det kan jag ju tala om för er, att det är inte sant.

När en patient kommer ska du ta legitimiation och slå in personnummer för att se om det finns en remiss för patienten. Finns ingen får man vänta på en. Om det nu finns en så ska man registrera ankomst. Är det DT ska de skickas till ett annat väntrum, är det ULJ ska man göra iordning det rummet, samt kontakta ULJ-ansvarig.
Det är hur mkt som helst att hålla reda på, man ska tex. sätta in pat. i rätt labb. Det finns olika labb, för akut och drop in tex. Sen finns det ju hundra andra labb som jag inte förstår mig på.
Svårast idag: att slå in personnummer rätt. Att ta betalt på rätt sätt. Alla j*vla knappar som man måste trycka rätt. Jag blir galen!

Efter några timmar tyckte jag dock att det var rätt kul. Jag satt med en jättesnäll tjej som hette Kattis. Jag kunde se framför mig hur jag blev en sån där tant som alla tycker om, som jobbat typ hela sitt liv i receptionen :P

Till lunch slapp jag äta min matlåda, det var nämligen sillunch :) Efteråt en jättegod jordgubbstårta :D

Efter jobbet, jag gick 16:20 ungefär, stack jag och mötte upp Em, åkte till Frihamnen och såg inspelningne av Musikmaskinen som ska sändas i femman. Gästerna var: Magnus Bäcklund, Mi Ridell, Carin Da Silva och Christer Sandelin. Prog.ledare var Henrik Olsson. Tror det kommer bli ett bra program, för det var ju massa musik att sjunga med till. Btw satt jag nästan längst fram. Hoppas innerligt att jag inte syns på bild :P


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0