När jag fick diabetes... 9 mars 2003

För 7 år sedan var det söndag och vi var hemma hos mamma och firade min lillasyster som skulle fylla 8 år dagen efter. Alla var sådär glada som man ju är när man firar en söt liten tjej.

Jag hade haft lite problem en tid innan. Jag var alltid törstig. Om vi säger såhär, det fanns ingenting som kändes bättre än att dricka. Den stunden då jag hade vattnet i munnen kändes allt normalt men så fort jag svalt vattnet var jag lika törstig igen. Jag hade även problem med vikten, jag gick ner 5 kilo tror jag. Vet inte på hur lång tid det var som jag gick ner men folk anmärkte iaf på att jag såg smal ut så jag antar att det gick ganska snabbt. Kommer ihåg att mina föräldrar anmärkte på att jag inte åt och då blev jag så ledsen för jag åt ju som jag alltid gjort.

Den här söndagen var mammas kompis Carina, som har diabetes, hemma hos oss och hon och mina föräldrar tänkte att de kunde testa mitt blodsocker med hennes blodsockermätare. Vi satte oss i sängen på nedervåningen och jag fick ett stick i fingret. Det var väl ingen som tänkte att mitt blodsocker skulle vara annat än normalt. Vad jag kommer ihåg så kändes det bara som att vi kollade för säkerhets skull.

Men så kom resultatet upp på mätaren och mitt blodsocker var så högt att inte mätaren kunde visa det. Det stod bara HI. Kommer inte ihåg exact vad vi gjorde sen, om vi satte oss ner och pratade eller om vi bara tog det vi behövde och åkte raka vägen mot akuten. Men jag vet att jag grät. Ganska mycket. Fick nog lite panik för jag hade så mycket frågor men var för ledsen för att kunna ställa dem. Den glada stämningen var som bortblåst.

Precis som i en film: Pedro som länge har haft det tufft får äntligen ett avlönat jobb som gör att han och hans fru har råd att sätta dottern i en skola. Framtiden ser ljus ut! Men helt plötsligt kommer en jordbävning, både dottern och frun dör och Pedro är ensam igen. Arbetsgivaren dör också så Pedro har inget jobb.... :P Typ så kändes det!

Ganska snabbt satt iallafall jag och mamma i bilen körandes mot Södersjukhuset. Fick ganska snabbt komma in i ett akutrum där man konstaterade att jag hade diabetes. Sen las jag in på någon avdelning där jag fick ligga i 2 veckor med slangar i armarna.

Kommentarer
Postat av: Tomas

Det är en bra idé, MEN... Det skulle helt enkelt inte bli vackert ^^

2010-03-09 @ 18:35:03
URL: http://lestomas.blogg.se/
Postat av: Pontus

Var vi inte på Cosmonova när du mådde dåligt och vi åkte hem?

2010-03-10 @ 14:48:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0