Ändrade boendeplaner i Sydafrika?

Fick precis ett mail från Emma på volontärresor om att deras samarbetspartner har slutat med värdfamiljer och kommer att erbjuda boende på ett volontärcenter som ligger i Observatory, 7 min från Athlone. Men eftersom att volontärresor tycker att det är en bra möjlighet att upptäcka kulturen genom att bo i värdfamilj så har hon pratat med dem och nu får de som åker själva välja hur de vill göra.

(Ja varför inte krångla till allting med ett till val)

+ Värdfamilj: Att bo i en värdfamilj skulle vara jättekul tycker jag. Som sagt, då får man verkligen se hur en sydafrikansk familj lever. Dessutom skulle värdfamiljen vara bosatt i Athlone, samma stad som barnhemmet, och det skulle säkert vara möjligt att gå mellan hemmet och jobbet. Det är såklart jätteskönt att slippa tänka på transport.
- Värdfamilj: Vi vet inte mycket om vart vi ska bo förutom i en medelklassfamilj. Man kan ju aldrig vara helt hundra på hur det kommer bli; vart man får sova, hur de gör med maten, tv, internet osv.
+ Volontärcenter: Säkert kul att kunna utbyta dagens äventyr med alla andra som är med om samma sak. Det här centret kommer att ha tvättmaskin, internet och TV. Det finns två stora badrum som vi delar med de andra volontärerna. Det känns bra att veta att det är säkert att ha tillgång till internet och så.
- Volontärcenter: Att bo på ett center med andra volontärer skulle säker vara jättekul, men vill man det? Det skulle ju vara ungefär som att bo på ett vandrarhem och när man åker till ett annat land är det ju trevligt om man kan få se och lära så mycket om det landet som möjligt. Får man göra det på ett center med andra volontärer? Kanske ja, men lika bra som i en värdfamilj? Nej. Sen är det också en liten transportsträcka mellan centret och barnhemmet och det är ju lite jobbigt.

Hjälp mig! Hur skulle du ha gjort?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0