Naglar: händer

Fick hem Cosmopolitan idag. Satte mig vid köksbordet och läste igenom. Favoritavsnittet var det om naglar, både de på händer och fötter. Här kommer lite tips, mycket taget från Cosmo, men också egen kunskap:

♥Använd en mild remover när du tar bort lack. Skonsammare, och risken att få tunna och sköra naglar minskar.
Tips: Håll bomullen på nageln i 10 sek och dra sedan bort lacket med ett svep!
♥Tänk på att få i dig vitaminer samt att skydda dina händer från för mycket vatten och rengöringsmedel, vilket kan medföra naglar som skivas!
♥ Har du övervuxna nagelband? Smörj in med nagelbandsolja morgon och kväll. På detta sätt förhindras att nagelbandet växer ut på nagelplattan och förstör nagelns tillväxt. Använd en manikyrpinne för att pressa ner nagelbanden lite grand (men inte för mycket, och gör det när de är lite mjukare!)
♥Har du problem med ojämnheter och gropar i nageln? Om blodkärl och nerver i nagelroten skadas kan det medföra gropar och dyl. Nagelroten är den del på nageln som inte är synlig, där bildas nya celler medan gamla skjuts fram för att bilda nagelplattan.
♥Att polera naglarna ger inte bara en vacker yta utan bidrar också med en bättre cirkulation och jämn färg. Men tänk på att INTE polera för ofta, den grövre sidan på poleringsfilen ska helst användas en gång/halvår, risken finns att nageln tunnas ut annars!
♥Jag är jättenöjd med min glasfil. Minimal riks att man rispar upp nageln :)

När du målar: tänk på att nageln inte ska vara fet innan eftersom lacket inte fäster lika bra då. Använd ett underlack som skyddar mot missfärgningar. Måla i två tunna lager, börja med ett drag i mitten och sedan med ett drag på varje sida.
Tips: När du köper lacket, tänk på att penseln ska vara lite tjockare och inte för tunn. Då är det svårt att få till den jämna tunna ytan (egen erfarenhet, men jag är också sämst på att måla naglarna. Misslyckas jämt!)

Glöm det där med vanliga matoljor, molekylerna är för stora för att tränga ner i nageln. Men olivolja mjukgör självklart händerna och nagelband.



Den absolut bästa nagelpoleraren. Mjuk men man ser ändå stor skillnad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0