Lågt blodsocker

När folk frågar hur det känns att ha lågt blodsocker vet jag inte hur jag ska svara. Det känns som att man är hungrig, känslan går från magen ända upp i gommen. Å så känner man sig skakig och även om man inte skakar så känns det så. Allt blir jobbigt, man känner sig oerhört slö. Sen så är det något annat också som jag inte kan sätta fingret på. Det kan vara så att jag hittade ordet eller beskriviningen i förrgår, men nu är det glömt.

Det kan ha varit att jag tänkte så att man känner sig hungrig bortsett från att kroppen inte skriker efter mat utan efter socker. Det är någon liten skillnad iaf :P

Under en period har jag haft högt blodsocker när jag testat, vilket jag gör morgon och kväll. Mitt blodsocker är oförklarligt, i vissa perioder är det jättehögt även om jag tar mycket insulin och rör på mig. Andra stunder är det lågt fastän att jag minskar insulindosen och rör mig mindre. Det är väl hormonerna som spökar.

En person som inte har diabetes ska ligga på ett blodsocker mellan 3-6. Runt där. När jag fick diabetes hade jag ett blodsocker som var för högt för att visas på mätaren. Någonting över 30.

I denna stund ligger b.s på 3,8 vilket inte är sådär jättelågt men eftersom min kropp under en tid haft en sån där "hög period" så tycker den att 3,8 är lågt. Det känns därför som att jag ligger på 2 eller så.

Jag minns en gång här hos pappa när jag läste inför något i skolan, jag kände att sockret var lågt men envis som jag är skulle jag läsa klart. Jag kände hur det blev lägre och lägre. Tillslut fick jag gå ner, kunde inte se någonting, allting var svart. Och det tog ett tag för synen att bli klar igen. Riktigt hemskt.
Jag har också blivit halvt medvetslös en gång, min första sommar som diabetiker. Låste in mig i friggeboden på landet och somnade. Under tiden blev blodsockret lågt och jag vaknade inte (det brukar jag göra annars). Jag vaknade av att mamma och pappa stod runt mig med en söt dricka, sängen var genomvåt av svett. Mamma hade knappt kunnat sticka mig i fingret för att kolla blodsockret då jag var så svettig. Känslan av att vakna upp efter det där var obehaglig. Det kändes som man sovit i flera veckor och vaknade upp någonstans i en helt annan tid än den då man somnade.

Nu ska jag ner å ta någon macka. Det här inlägget tog lååång tid att skriva och det för att jag inte kan koncentrera mig riktigt bra just nu :P

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0