Farmor är här och har saffransbröd med sig

Dagen började segt med en lite virrig Sara som föreläste om EU. Och tro det eller ej, dagen fortsatte med historia.
Crilleistian yttrade det bästa ordet som finns "lugnt" och förhoppningsvis betyder det inget mer äckligt arbete innan jul :) Vi har nu börjat med 1900-talet och det känns bra. 1800-tal för mig är nästan overkligt, jag tänker bara på en massa killar i vitt ansiktssmink med röda läppar, och tjejer i stora kjolar.

Appropå julen så är det inte säkert att jag kommer vara med på avslutningen den 21 dec. Anledningen är att min gammelmorfar dog i helgen och att hans begravning är den 21:a kl 12:00. Åker upp till Falun den 20:e. Det kan väl inte vara så viktigt att vara med på avslutningen, bara tråkigt att missa den där "nu är det jullov" känslan.
Jag älskar att åka och besöka släkt och det skulle vara "kul" att veta hur en begravning går till. Dessutom får jag umgås med farmor å farfar och sova en natt på hotell :) Gammelmorfar Gunnar var sjuk på slutet och när man vet att man aldrig kommer bli bättre kan det ju inte vara kul att leva vidare, ligga där och vänta på döden. Dessutom hatade han sjukhus och när han var vid bättre hälsa brukade han rymma.

På civilrätten gjorde vi ingenting som kan förknippas med skolan. Det var så att Michelles mamma och väninna hade kommit, dels för att fira Michelles 18-års dag som ägde rum igår, och dels för att vänninan satt som nämdeman i hovrätten. Vi åt tårta och drack cider, Michelles mamma Doris höll ett tal, klassen fick skriva i en bok som Michelle fått. Sedan tog vi kort på allihopa och man fick också berätta varför man valt den linje som vi går. Det förvånade mig att så många hade halkat in på den, sista dan bestämt sig. Jag trodde att hela klassen utom jag ville bli riktiga storadvokater eller domare och att de hade det som största mål i livet. Typ.

Och så måste jag berätta om min spanska lärare Keles. Jag sitter ju alltid med Tess som är jätteduktig på spanska, själv kan jag väl skriva om jag får gott om tid på mej men jag kan absolut inte prata. Saken är den att Keles alltid säger såhär "Therese är verkligen jätteduktig men du Jenny är dålig". Ungefär i de orden. Jag är medveten att jag är dålig men att hon säger det så tydligt hjälper mig inte.

Sedan var det en lektion kvar men ingen bryr sig och jag orkar inte skriva. Snart skriver jag ett till inlägg med lite najsiga bilder från idag.

Ha det!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0